Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
robyg
senior tag
válasz kicsipapucs #21893 üzenetére
-
MrBrook
aktív tag
Cpu V
CPU GTL ref0 x
CPU GTL ref1 x
Dram V
DDR_VREF_CA_A x
DDR_VREF_CA_B x
DDR_VREF_DA_A x
DDR_VREF_DA_B x
MCH V
MCH GTL REF x
VTT Fsb
ICHelőző lapomban nem voltak ezek a gtl ref ek, próbáltam ,hogy mindent alapon, auto utáni legkisebb alapon, de kicsit befagyott 400as fsbn windows töltése közben, egyébként alapon FSBRAM 1:2 így megy alapon 1333mhzen.
valami ötletet tudtok majd adni? hogy mit merre ?
ahova xet tettem, ott tudnátok egy kis rövid magyarázatot adni, hogy mit állít? bár a ddr vref ca_a meg ca_b gondolom arra való ,ha különböző ramok vannak v. iylesmi[ Szerkesztve ]
-
MrBrook
aktív tag
válasz kicsipapucs #21893 üzenetére
Hali, akkor én se hagyjak semmit auton, hanem az auto feletti 1el kezdjem? szal numerikus plusz jellel? nagyon ajánlom spanomnak ,hogy ma már hozza a hűtőmet light tuningot akarok már,ááá
-
őstag
-
robyg
senior tag
válasz kicsipapucs #21888 üzenetére
Köszi hogy akarsz segíteni de csak egy próba volt.
Nem vagyok egy tuningos.
Nekem jó így alapon is.
-
őstag
Fúú, ez az írás egész alapos, de a tuning része borzalom, jól mondja Gery15 kolléga is.
Megpróbálok neked segíteni, ha tudok. Viszont fotózd ki a BIOS-od tuningolós menüjét hozzá. Minden almenüt, rejtett opciót fotózz le (ha a bios főmenüben nyomsz egy ctrl+f1-et, akkor előjön egy új menüpont, ahol a ramok beállításait lehet bizgerálni) és igyekszem mondani olyan beállítást, amivel a felét fogja zabálni a procid (ezáltal a géped összefogyasztása is csökken 50-70W-al) és mégis nagyobb teljesítményt fogsz/fogunk elérni. A procid throttlingol, annyira sok feszt kap. 28GFlopsot az 5GHz-es E8400-am is veri (32-vel). A Quadodnak tudnia kéne 40-et legalább.
Ja és az a lap még duo alá is sz*r tuningnál, nemhogy egy top quad alá. Szerintem már most is degradált a lap, ki tudja mikor pukkan ki. Semmi VRM hűtés, 3 fázisú proci táp...!!Jótanács mindenkinek!!: NE hagyjátok auton a beállításokat a BIOS-ban, ha tuningoltok, mert nem csak leveszi a terhet a vállatokról a lap és ő majd húdejól belövi, hanem szétfeszeli a komponenseket. Képzelem, hogy a kolléga példájában vajon mennyi PLL feszt kaphatott a proci, 1.80-2.00V közé tippelem, proci megkapta a maga 1.520V-ját, a többire saccolni sem merek (VTT, MCH, RAM)
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
Csináltam egy tuningot a procimon:
Remélem hasznos lesz:
Sikerült 3.6-ra felhúznom a procit fesz emelés nélkül.
Tovább nem vittem mert a ramjaim 1600ok azokat meg nem akartam már tuningolni.
(Meg nem is tudtam volna mint kiderült mert a tápom eléggé a határán volt)A Nuclearus MultiCore v2.0.0 proginál kb. 25%os volt a sebesség növekedés a procinál.
Az Intel BurnTest v2.5nél 37%os.Az AIDA64 Extreme Edition v3.20.2600 proginál:
A memória:
Olvasás: 24.42%
Írás: 18.87%
Másolás: 22.88%
Késleltetés: -11%CPU:
Queen: 20.01%
PhotoWorxx: 3.20%
Zlib: 20.02%
AES: 44.02%A fogyasztás tuning nélkül:
Üresjárat: 120W
Terhelve: 336W ; a proci:141-182W
Hőmérséklet:63-74 fok közöttTuningolva:
Üresjárat: 120W
Terhelve: 400W ebből a proci 220W
Hőmérséklet:67-74 fok között. Néha 80 fokra is felugrott.A procihoz külön van egy ZALMAN ZM-PCM1 kütyüm ami az alaplap fogyasztását méri.
Ebbe benne van a chipset,memória,cpu fogyasztása is.A hőmérsékletet a CoreTemp progival mértem.
Nem tudom hogy ezek az adatok mennyire valósak. 3d Markom sajna nincs azzal nem tudtam kipróbálni.
De van Battlefield3-am.
A gamet 1680*1050en nyomtam minden fullon kivéve a Texture Quality azt Highon hagytam (legalább egy másfél gigás vga kell hozzá hogy ezt ultrán lehessen hagyni)
Rush,Metro és 40es szeró volt.
Egyetlen egyszer se akadt meg a game. A játék beépített fps mérőjét használtam 70 képkocka alá nem ment le egyszer sem.
Itt a fogyasztásom 490W volt. Itt ment 80 fokra a proci 'hőmérője'. Ja az összes fogyasztásmérős mérésbe nincs benne a monitorom.
A tápom pedig 500W-os FPS. 85%os hatásfok mellett 425W-ott tud leadni.
Tehát kicsit megterheltem a tápot.
A lapomon is éreztem hogy nyomja a hőt mint állat jól mondtátok ez a lap kevés egy négymagos procihoz.
Hiba van vízhűtés a cpun,vgán meg a chipsetemen.
Hosszú távon ez lap szerintem nem bírná.A konklúzióm:
Nekem nem ér meg ennyit hogy húzzam a gépemet a BF3 miatt (leginkább ezzel játszok).
Tununing nélkül is elviszi a gépem. Minimum 40FPS-el.
Igaz akkor a Shadow Qualityt Highra ; Antialiasing Deferredet 2*MSAA ; Anisotropic filtert pedig 8ra kell vissza vennem.Tehát csak három dolgot kell visszább vennem és lazán játszató game.
Amúgy se vagyok egy olyan FPS örült.Plussz a fogyasztásom is nagyon megnőtt a tápot meg a lapomat is kinzom vele nem kicsit.
Egy dolog a BF3hoz ez a fajta proci gyenge alapórajelen.
-
Mikeee89
senior tag
Egy q8200-ért 18 ezer forint reális ár? (vatera).
-
Kloss
őstag
válasz RetepNyaraB #21878 üzenetére
Ez azért már nem teljesen igaz. Eljárt a proci és a platform felett is az idő. Sokkal erősebb az AMD 8xxx családja is. A 6300-at nem próbáltam, de szerintem az is erősebb. Persze a felhasználás is sokban függ a megítéléstől, de ha a játékokat nézzük, már jó ideje nem csak egy szálon megy a terhelés. (főképp az említett BF3 esetén)
Az új Intel procik viszont egy szálon helyben hagyják bármelyik AMD-t. De ahogy írtad, ez mindig is így volt (vélhetően lesz is )Szerk: én egy Q9550 vagy 9650-ért csak úgy adnék annyit, ha lehet tuningolni, "vakon" nem venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
gari24
tag
válasz RetepNyaraB #21878 üzenetére
Jó én meg nem állítottam az ellenkezőjét
Itt elsősorban játékra gondoltam ( és csak gondoltam , nem írtam) mint bf 3 mert tesom és egyik közeli ismerősöm is váltott 6300ra és nagyon szépen fut rajta a játék , meg alapjában véve gyorsabb.
Ellenben a cod2.be ami ugye egy magra lett írva nekem még mindig több fps.em van mint bármely 6magaos amd.s ismerősömnek...
De semmi pénzért nem válnék meg a Q9550.m től -
RetepNyaraB
veterán
válasz gari24 #21877 üzenetére
Ehm olyan alkalmazásokban, melyek támogatják a hat szálat, c2c :lehet: hogy jobb...
Azért a 775 csúcsáról beszélünk, még ha nem is mai darab. Az Intel már akkoriban is jóval erősebb volt egy szálon. De nehogy flém legyen[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
gari24
tag
válasz aggroman #21875 üzenetére
Asszem nemrég egy honlapon 36-37ért vesztegették 3 év garival.
(#21876) senzaj
És tényleg csak akkor ajánlott a vétele ha van hozzá egy jó félkonfigod.
Különben az AMD FX-6300 28ezer 6 mag 3 év gari és fényévekkel jobb......
De én még mindig imádom a 775ös foglalatot[ Szerkesztve ]
-
aggroman
újonc
Egy Intel Core 2 Quad Q9650 LGA775 prociért mennyi pénzt szabad adni mostanság?
-
Irvkhf
aktív tag
válasz RetepNyaraB #21868 üzenetére
Akkor a 8400-es quadnak alap órajelen elég egy HD6770 vagy egy HD7750.
-
RetepNyaraB
veterán
itt a single versus multi a lényeg. Én hónapokig nyomtam 9550+kis Tahiti párossal és multi nélkül nem volt probléma.
A Multi pedig sokkal komolyabb cuccot is megfektet elég ember esetén...A 8400-as quad gyengécske azért a komolyabb kártyáknak. Ettől még menni fog, csak be-beesik az fps randán. Multiban biztos kevés.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Irvkhf
aktív tag
Egy Core 2 Quad Q8400 és egy Q9650 processzor milyen videókártyát tud kihajtani maximum ?
-
robyg
senior tag
válasz Mikeee89 #21858 üzenetére
Én az uncsiméknak vettem egy Saphire HD7770et meg egy egy Intel Q6600at.
A kettő együtt volt 30.500 itt a hardveraprón.
Elsőnek egy Q8200őt néztünk ki de az uncsim mondta inkább a Q6600os legyen mert annak az L2 cachse nagyobb.
A két proci között nincs nagy differencia. Szerintem jó hardvereket néztél ki
Ja az uncsim a BF3at ezzel a konfiggal 3Giga rammal 1280*768as felbontáson High beállítással nyomja
-
robyg
senior tag
Reménykedtem hogy legalább a 3.5ig lehet.
Úgyhogy amit irtál annak örülök.
Én úgy hallotam a P35ös lapokat egész jól lehet húzni.
-
őstag
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
Csak egy kérdésem lenne.
Van egy Q9650 procim és egy Gigabyte GA-EP35C-DS3R lapom.
Ezt a tipusú procit mennyire lehet felhúzni?
Feszkó emelés nélkül.A CPUn vízhűtés van.
-
perge666
veterán
Nekem pont ilyen összeállításom van,és 1280x1024-en minden játékkal eljátszok normal és high beállításokkal.
Nekem semmi nincs húzva,mert nem értek hozzá,és nem tudom hogy kell.Alig 2 hónapja vettem a Q8200-at 11k-ért,előtte E5300 volt.
A videókártyát meg 24k-ért vettem,a 2 ventiset,még 1,5 év garis,előtte HD6670 volt.Ahogy észre vettem nagy előrelépés volt számomra,szerintem ennyit még megért,így legalább 1 évig nem újítok.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
ezt nem kilóra mérik...
Nem tudjuk mit játszol; azon belül single, vagy multi, stb...Ahol támogatott a négy mag, látványos javulás lesz. A videokártyánál is főleg az 512 mega ram volt nagyon kevés ma már, nyilván fellélegzés dupla annyiból gazdálkodni. Arra a felbontásra teljesen jó lesz mindkettő, ésszerű beállításokkkal. Mindazonáltal a procit jó lesz feltornászni 400 körüli fsb-re mindenképp, de ha megy, akkor 450, vagy fölé. Meg persze a kártya belét is kitaposni, nem alapon hagyni orrpiszkálva.
ui.: persze nem tudom mennyiért vesztegetik a quadot; nem érdemesebb-e platformot váltani kis spórolás után
[ Szerkesztve ]
-
Mikeee89
senior tag
Hello! A mostani gépem fejleszteni akarom, de sajnos csak egy core 2 quad 8200-ra és egy AMD HD 7770 1gb-ra van pénzem. A mostani gépben egy Pentium Dualcore E5400 (2,7 ghz) proci és egy AMD HD 4770 512 mb vga van. Valakinek van tapasztalata a fent vázolt négymagos proci és videokártya teljesítményével? Esetleg hasonló konfiguráció is érdekelne. Vagy valami teszt, akár külföldi is.
HD vagy 1366*768-as felbontásban játszanék max, mert ennyit tud a monitorom.
Azt szeretném megtudni, hogy ha lecserélem a mostani procim meg gpu-m, akkor mennyi a várható gyorsulás. Én kb 30-40 %-ra tippelek...
Köszi a segítséget előre is.
-
Roba
tag
Elölről kezdtem a tuningot, először 3.5 Ghz-en. Prime95 és IBT-vel teszteltem. 3.5 ghz-en minden ok. 3.6 Ghz-en IBT-vel maximum stress 10 kör után stabil, egy kis NB voltage emeléssel (1.2 V). Minden szuper, gondoltam Prime95 in-place large FFT eresztek rá. Nem telt el 1 perc, hibát talált. Egyszerűen nem értem. Melyik tesztprogram a leghitelesebb?
Én már csak a game alatt terhelésben bízom. Ha ki tudok játszani egy játékot fagyás nélkül, akkor stabil.
[ Szerkesztve ]
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
őstag
-
MrBrook
aktív tag
válasz kicsipapucs #21853 üzenetére
hogy érted kitesztelni? miért jár ilyen gyorsan kézről kézre v. mi?:d
-
őstag
-
MrBrook
aktív tag
nah srácok egy p45 diamond lett a vége 2x2gb ddr3 corsair dhx 1600mhz-el, egyelőre 1333 mhzen mennek, 7-7-7-20-60 as időzítésekkel, jövő hét elején lesz egy jobb hűtőm mert most egy kis bordás intellel megy csak, akkor felhúzom majd 3.0ghzre újra és akkor 1600ra mennek a ramok is elvileg, bár ezzel a lappal a 3.2 is meglesz lehet természetesen akkor ramokat úgy állítom ,hogy 1600alatt maradjanak.
[ Szerkesztve ]
-
Matisz77
aktív tag
válasz kicsipapucs #21849 üzenetére
8,5*450 és CPU-Z szerint 1,272, North Bridge 400-on van ! A VID 1,3!
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz kicsipapucs #21847 üzenetére
Én régebben használtam Giga P45-ös lapot Corsair 2x4gb 1600MHz-es ramokkal és nem volt gond vele.
-
őstag
-
Matisz77
aktív tag
válasz kicsipapucs #21847 üzenetére
Hát én kisajtoltam belőle már 1290 körül de valóban nem szereti ez tény! Viszont a ramok maradnak de az alaplap + proci menni fog és mielőtt eladom kellene másik ram amivel megnézem mi a vége! Ezekkel a ramokkal 3,8 de bőven menne az még felfelé!
-
őstag
-
Matisz77
aktív tag
Hali srácok valakinek van esetleg tapasztalata Asus P5Q3 -al? Azért kérdezem mivel vettem 2*4 GB Corsair DDR3 1600 Mhz memóriát és hát rohadtul nem szeretni és ebből kifolyólag nem tudom megnézni mennyit bírna a proci! Hátha tudtok segíteni mit állítsak BIOS-ban vagy esetleg van e valakinek kölcsönbe más márkájú memória, hogy megnézzem mi a vége a procinak!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Gery15 #21843 üzenetére
Én 100-200 közötti értékeket próbálnék (a cpu és mch skew-re)
Úgy rémlik ezek ilyen belső késleltetés értékek a CPU és a NB között. Nekem elég misztikus volt mindig[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
válasz kicsipapucs #21839 üzenetére
A cpu clok skewet 50ps-re állítottam meg az mch-t is. Ezekkel miket állítok? És meddig lehet velük elmenni? Az elsőt meg 900-ra tettem, így már stabil volt a blend 3 percig utána szét fagyot...
HyperX
-
Gery15
addikt
-
Gery15
addikt
-
őstag
válasz kicsipapucs #21839 üzenetére
*Jót akart írni, csak nem olvasta el teljesen...
-
őstag
-
lipi67
nagyúr
válasz Gery15 #21831 üzenetére
bizonyos rambeállításokat nem szeretnek a lapok. más visszaosztást próbálj meg.Vicc, de van, hogy ha visszafogod a ramjaidat az is gátolja. S hagyd a CL 6-ot 5-5-5-15, s ahogy írtam 800/900/900
Prime -nál volt, hogy valamelyik hibát dobott (nem emlékszem már melyik verzió, de nekem giga lappal az a prime bugos volt.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
FF23
senior tag
válasz Gery15 #21835 üzenetére
Mert, mint írtam, nem biztos, hogy a ram hibázik.
Nekem pl. ehhez a beállításhoz csak az FSB feszt kellett feltolnom 1,16V-ra, különben a memória tesztelésen elhasalt. A többi érték mind maradhatott az adható minimumon.Dehát más lap, proci, memória, szóval kis türelemmel ki kell tesztelni a dolgot.
RT-AX58U v1
-
Gery15
addikt
FSB:445
Ramok: 890MHz-en
DDR2:+0,20V
FSB OverVoltage:+0,15
MCH:+0,100V
CPU Vcore:1,28750V20 kör IBT simán meg van, játszottam 2 órát semmi nem volt, mondom rányomok már egy Prime95-öt és ahogy elindítottam a blend tesztett egy az egyben szét is fagyott. Ötlet?
HyperX
-
Roba
tag
válasz kicsipapucs #21825 üzenetére
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
Roba
tag
válasz lipi67 #21822 üzenetére
Bocsi, éjszakás voltam és fáradt. Gyorsan löktem fel képet és azt hittem nekem válaszoltál.
A cuccaim azok, de van még egy 120 mm-es hűtőventilátor a Freezer 13 Pro hűtő másik, szemközti oldalán 2 db. műanyag kötegelővel rögzítve. Kb. -5 - -6 fokot jelent hőmérséklet terén. Talán így jobban bírja majd, mint az előzőleg alkalmazott rögzítési móddal - 2 db. befőttes gumi. (A befőttes gumi hamar elöregedett).
A vid: 1.1750 V, rev: C1. 3.7-3.8 Ghz-en úgy néz ki le tudom hűteni télen (szobahőmérséklet 20 fok közelében).Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
őstag
Én a következőket javaslom (csak azt emelem ki, amin változtatnék a mostanihoz képest):
FSB Frequency: 448 (így lesz 3800 fölött a proci 447 még alatta van)
FSB Strap to North Bridge: 333MHz
Timingok: 5-5-5-15 az első 4, utána az 5. maradhat auton és a 6. azaz a Row Refresh Cycle Time azt kézzel lődd be 56-ra.
CPU Voltage: 1.28V
CPU PLL:1.52V (Asusoknál van kis haszna)
DRAM: 1.90V
NB Voltage: 1.26V
Loadline Calibration: Enabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU TM Function: DisabledElsőre ennyi.
Valamint még egy apróság: lehagytad a hármas képen a fele opciómennyiséget, le van csúszva alul...
Így nehéz elmondani mit hová állíts. (direkt maradt le?)Amik a képen nem látszanak, de utánajártam:
DRAM Static Read Control: Disabled
MEM OC Charger. Enabled
Ai Transaction Booster: Manual (ekkor megjelenik alatta egy új szekció, ott
Common Performance Level: 9Jelezz vissza, hogy mire jutottál (meg hogy miért hagytad le a fele biost a képről )!
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Megnéztem. Sajna olyan elnevezései vannaegyes dolgoknak a biosodban, de..
ramokat tedd 5-5-5-15, 2V-ra
NBnek adj 1,2V -ot vagy ha kér többet picivel.
FSB termination az gondolom a VTT , az elég kellene , hogy legyen.
Ha nem stabil, pici fesz az nb-nek még és a VTT-nek is.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Gery15
addikt
válasz lipi67 #21820 üzenetére
1. Csak az első SPD értéket tudom állítani, a másodiknál csak annyi van, hogy manual meg auto, ha pedig manualon van akkor az alatta lévő értékeket tudom állítgatni.
2. Ahogy haza megyek beállítom őket. 800, 800, 900-ra.
Pótolom majd az almenüket. Van egy EP45-DS4-es lapom is elfekvőben csak inkább az X48-as nyúzom a cf miatt. Rendben.
HyperX
-
lipi67
nagyúr
Ok, de én Gery-nek válaszoltam
Ezek a kuccaid? : Asus P5q pro, Core 2 Quad Q9550, Arctic Freezer 13 Pro hűtő, 2x2 gb Geil Ultra 800 mhz 4-4-4-12 1.8V
S mit szertnél?
Mennyi a Vid-ed?[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Roba
tag
válasz lipi67 #21820 üzenetére
Üdv!
A lapom Asus P5Q Pro P45-ös alaplap.
-
lipi67
nagyúr
válasz Gery15 #21811 üzenetére
1 kép spd-t úgy állítsd be, hogy a mmória bőven 1000 alatt legyen.
2 kép skrew eknél 800, 800, 900
3. képnél szintén skrew ek,
és emelj feszt.Jó lenn lenne látni, hogy az alamenükben megnyita mi s mennyire állítható.
picit rossz hír: q9550-nél egy p45-ös lappal többre mentél volna, legjobb giga ud3r vagy ud3p
MCH-nak is adj plusz feszt, 1,2v kell neki tuti. S emelegesd az fsb-t, ET6 jó.
[ Szerkesztve ]
-
Roba
tag
-
Roba
tag
-
Roba
tag
-
Roba
tag
válasz kicsipapucs #21807 üzenetére
-
Gery15
addikt
Mára befejezem.
FSB: 424
Ram: 2.40B 1018mhz Ami szopatott itt a ramoknál a DRAM Timing Selectable.. manuálisan nem indul el, auton pedig igen.
CPU Vcore: 1,25v
MCH: +0,075Ez eléggé stabilnak tűnik, 20 kör IBT több, mint másfél óra játék és semmi hiba.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
lipi67
nagyúr
válasz Gery15 #21809 üzenetére
jó lenne egy kép a bisról.
IBT 20kör, oszt' csókolom. A kedvenc játékoddal teszteld.
Ram: Úgy állítsd be, hogy (G)Mch 333-on legyen, s a ramok kezdetben 1066-nál alacsonyabb MHz-en induljanak. Majd szoftveresen emeld win alól az FSB-t, s látod, hogy éppen mennyin tartanak a ramjaid.
Szerintem 6-6-6-18-on feszemelés nélkül is tudnak 1100-at.
LLC-t elvileg ilyn kis fesz mellett nem érdemes használni, de én bekapcsolnám ha már van, csökkenti majd a VDroop-ot és nem ugrál majd a procid fesze![ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
válasz lipi67 #21804 üzenetére
Így van 1,1875v a vid biosban az általad beírt feszt állítottam be 1,2375v-ot így IBT alatt 1,184-1,2-1,216v között ugrál. Meddig futtassam az IBT?
A ramok visszaosztásánál megtudnád nekem mondani, hogy melyiket válasszam? Mert van több azonos csak a betű más utána, a beállítások mellett ezt találom az infóba. 266mhz A, 333mhz B, 200mhz C, 400mhz D mi szerint állítsam be? Azt látom, hogyan osztja vissza.
LLC-vel mit csináljak?HyperX
-
-
őstag
Hú-ha!
Ez így komoly kihívás. Akkor azt mondom, fotózd le a biosodban a tuningolós menüpont két képét (görgetni kell majd) és töltsd fel ide. Mindenre mondok tippet, hogy merre állítsd, ígérem.
Az úgy egyszerűbb mint mindent állítgatni fel-alá.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Roba
tag
válasz kicsipapucs #21799 üzenetére
Üdv!
Teszteltem, ahogy mondtátok: NB Voltage 1.26 V, 8.5 X 447, ramok 895 mhz-en 6-6-6-18 2 V-on. A Memset 4.1-ben a performance level alapból 14-en van, amit (a max.) 15-re állítottam. 1 percen belül lefagyott.
Teszteltem olyat is, hogy 8.5 X336, a ramok szintén 895 mhz-en 6-6-6-18 2 V-on. A memsetben a performance level ekkor 10-en van. Így 3 percig futott hibamentesen, ekkor leállítottam. Máshol lehet a hiba.
Ez a performance level +1 emelés végül is mit állít át?
A Serious Sam 3 3.8 Ghz-en a fenti beállítással szépen fut, persze tudom ez nem terheli meg a rendszert kellően.
Egyébként 3.9 Ghz-en is betölti a win7-et NB 1.1 V-on is, de hamar fagyi van.
Mi az a tread valuet? Mert az Asus biosban ilyen beállításra nem emlékszem.
Tegyem feljebb a proci feszt Bios 1.26250 V helyett 1.3 V-ra? Ez számítana esetleg valamit?
Köszi.
-
lipi67
nagyúr
válasz Gery15 #21801 üzenetére
Ahogy Matisz77 írta. Azért ha megvan a vid, először nyomj neki egy tesztet, hogy lásd, mennyi a VDroop (mennyit esik a fesz terhelés alatt a biosban beállítothoz képest) ezt add a vid-hez, s ha terheled majd, akkor a procid a valós Vid-jét kapja majd. Ezen emeld az FSB-t, de előtte oszd vissza a ramjaidat, mert majd azok órajele is emelkedik. Ha ezzel megvagy s van egy stabil "alapfeszes" eredményed, akkor onnan lehet majd építkezni..
huhh 1,1875? az nagyon jó! Kb 0,05 lesz a vdroop, ezt add kapásból hozzá, s biosban 1,2375körüli értéket adj.
[ Szerkesztve ]
-
Matisz77
aktív tag
válasz Gery15 #21801 üzenetére
Hali szerintem a 3,8 meglesz simán a 4 már nem biztos! Élőszőr is mennyi a a CPU-d VID-je? Core Temp nevű progi kiírja! Ha ez megvan állj be BIOS-ban arra proci feszültségre -s kezd el emelni az FSB-t! Persze ne rögtön emelj sokat, haladj 5-10 emeléssel és minden emelés után futtass egy Intel Burn Testet!
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni egy kis Quad tuningolásban? Gigabyte X48-as lapom van és egy Q9550-es proci. Kezdjük mondjuk az alapoktól régen tuningoltam egy E8200-ast elég szépen, de régen volt már... szóval kellene egy kis help. Úgy 3,8-4GHz környékére.Szerk.: A ramok kimaradtak, Kingmax 1066-as Cl6-os ramok.
[ Szerkesztve ]
HyperX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Ryzen 5 3600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest