Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz F_Zolee #22976 üzenetére
Megcsináltam a pin modot, azzal is csak 333-on megy.
Korábban a rossz tapasztalatok miatt megfogadtam hogy nem lesz giga lapom mert valamivel mindig megszívatnak. Másnak megveszem de magamnak soha. Ezt sikerült még 3x eljátszani hogy valami mindig szar volt. Ez a negyedik alkalom hogy átbasznak a Giga lapokkal. Valószínű valamelyik vicces kedvű emberke rakta fel a weboldalukra az 1600-as támogatást a prociknál, én meg jóhiszeműen megveszem mert a weblap szerint tudja. Hozzáteszem baromira nem értek intelhez, kénytelen vagyok követni azt ami le van írva a hivatalos oldalon. Akitől meg megvettem annak nem tudom mit mondjak, beégek hogy nem értek hozzá és minek vettem akkor meg...
Most pedig keresek egy baltát és megnézem hogy első csapásra ketté tudom-e vágni a lapot, azaz nem az túl könnyű lenne. Nem adom fel, inkább megnézem hogyan lehet szarráfeszelni a chipsetet valami vmoddal azzal hátha összejön.
Most 4. alkalommal is megfogadom hogy nem lesz több Giga lapom, nem azért nem nem szeretnék hanem csak és kizárólag azért mert ők nem szeretnék hogy legyen, mindent elkövetnek hogy ne legyen már jó nekem giga lappal. -
válasz F_Zolee #22973 üzenetére
Egy pinmoddal még megpróbálkozom. [link] Háta tényleg bios bug és kis erőszakkal menni fog. Meg azért annyira nem lehet szar hogy +8mhz fsb-től ne induljon el. Nem akarnám visszavinni mert jó áron volt.
Ueda
Ide van írva hogy megy benne 1600-as, tehát elvileg kéne vinnie alapon. Azért gyanakszom hogy bios bug. (legfrissebb F8a van fent, de F7-el sem ment)
Az újabb reveseknél csak 1333-asadok vannak, de az enyém még a régi legelső szériás 1.3-as. Volt régebben ilyen hogy a régi rev jobban ment mint az új azaz pl NF7 S2 v2 gyengébb volt tuningban amd-nél.
Nebaxamámeg emiatt vettem.[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz F_Zolee #22856 üzenetére
Wot-ról van szó!
(#22855) echterion
Reggel próbáltam, de nem lett jobb.[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
senzaj
senior tag
-
BerGeri
tag
válasz F_Zolee #22272 üzenetére
Igen, megnéztem. 66 Fok volt a max, ameddig láttam, utána lefagyott az egész gép. Csak restart segített. Ma reggel már el sem akart indulni, úgyhogy visszaállítottam stabil 375-re.
Biosban 70 fok van állítva. A pasta alapból nem olyan jó, olcsó volt 600FT ért vettem 40 grammos vagy mennyi. Már lehet egy jobb paszta megoldaná a hőfokkérdést, mert szerintem a hűtő nem olyan rossz erre a procira 400FSB-ig.
De lehet nem éri meg kínlódni, mert nem ez a baja, hanem a 7 éves alaplap. Már nem tudom, de már tényleg mindent kipróbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
perge666
veterán
válasz F_Zolee #21720 üzenetére
Előbb-utóbb rászánom magam majd hogy feljebb húzzam,de most még ezekhez tökéletesen megfelel fullon:
-Driver San Francisco
-Hitman Absolution
-Resident Evil6
-Far Cry3
-Crysis1-2
-Alan Wake
-Brothers
-Mark Of The Ninja
Farming Simulator 2013Mint láthatod nem olyan brutál játékokkal tolom.
Pont ezért nem tervezem lecserélni a CPU-t. -
perge666
veterán
válasz F_Zolee #21716 üzenetére
Értem és köszi a választ.
Mostanában nem tervezem a processzor cserét,amire használom arra nekem ez is bőven elég!
Értem én hogy vérszegény a mostani brutál kínálat mellett,de azok ki is vannak használva?
Azért szerintem a Q8200 még megállja a helyét.senzaj Köszi neked is.
Sajnos nem nagyon értek az ilyen tuningolásokhoz,de olvastam hogy 3GHz-en is vígan el van,sőt 3,4GHz-re is képes,de az már nem nagyon ajánlott!![ Szerkesztve ]
-
potkem
aktív tag
válasz F_Zolee #21702 üzenetére
Az első gondolatom egy HD7970 volt.
Gond nélkül meg is tudnám venni, csak ehhez a rendszerhez felesleges.
Fél éve kint élek, és hát az otthoni hitelek az elsők.
Azért is gondoltam egy monitor és egy kártya cserén.
Még a gépem is otthon van, de ha megyünk haza ismét autóval akkor kihozom.
Nem is olyan régen néztem a tesztet a Quad prockról, és csak folyt a nyálam.
Kb 2,5-3 éve megvettem újonnan, és azóta is imádom.
A VGA-s topikban ezekkel a jellemzőkkel illették: halovány, kevés, elavult,
Évente kidobnak 2 játékot ami engem érdekel. A minek a multi része nem is biztos hogy siker lesz.
Lényegében a kettőnek az egyjátékos módja kitesz 10 órát.
És azért nem fogok beletolni 800-1000 fontot.Nem adom a drága proci, mert imádom.
Nekem egy monitorra full HD felbontásban medium- high beállításokkal kellene hogy vigyen mindent.
Minden alatt a Battlefield3 ra gondoltam. A 4 elég lesz mediumon is.Mi lenne tényleg a plafon az én drága procimhoz?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz F_Zolee #21627 üzenetére
Ha nem húzza akkor is jobb lesz, mint a duo. De a BF alá semmi sem elég, tehát egy izmos tuning csak dobhat a dolgon. Más kérdés, hogy menniybe fájna a dolog - manapság már nem költenék 775-re, ha lehetséges...
Tavaly annyiért adtam el a Q9550-et, amennyiért vettem egy használt 2500K-t. Nem részletezem a különbséget (még játék alatt is érezni)."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Kloss
őstag
válasz F_Zolee #21613 üzenetére
Köszi a választ. Kb erre jutottam én is, hogy max akkor éri meg a váltás, ha nem kerülne sokba.
Azt hiszem várok még, majd ha kevés lesz a négy mag, legalábbis azokban az alkalmazásokban, amiket használok, akkor cserélek.
Ezzel a procival elégedett vagyok, anno csak kicsipapucsnak volt ennél jobb vid-es procijaDEV_NULL: Nézd meg itt a BF3 táblázatot. Ez alapján is elég vga limites a BF3.
[ Szerkesztve ]
-
Kloss
őstag
válasz F_Zolee #21595 üzenetére
Szia!
Ha megkérdezhetem, most mit használsz a Q9550 után?
Azért kérdem, mert nekem is Q9550 van, gondolkodom a váltáson, csak egyelőre úgy látom, semmi értelme nincs. Ha a fogyasztást nem nézzük, teljesítményben nem kapok valami túl sok pluszt, főleg játékok alatt.[ Szerkesztve ]
-
laguna82
csendes tag
válasz F_Zolee #20988 üzenetére
A Prime Small FFt hiba nélkül fut,csak a Blend Test-nél ír hibát!
A ramok pontosan Corsair XMS2 Xtreme DDR2 CM2X2048-8500C7 7-7-7-20 1066Mhz Xms-8500 2.00V Ver.3.1 2x2Gb!
Tehát a MCH Frequency Latch állítsam 333-ra?
A Sistem Memory Multipler (SPD) maradjon 2.00-án?
A DRAM Timing Selectable (SPD) maradjon 6-6-6-18-on vagy 5-5-5-15-re?Minde fesz beállítva,nincs auto-n!
MCH Core-t vegyem vissza 1.100V-re?
Tomi
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz F_Zolee #20435 üzenetére
Picigeri@ leginkább a "tuning kezdőknek szájbarágósan" topicba való a problémád, bár a segítőkész kollegák lám okosítanak
kicsipapucs@ a kotyogásomban ott volt a "nem biztos" szócska, nem a procit fikáztam. Arra céloztam, hogy 450 felett már érteni kell a tuninghoz; az magától nem szokott kialakulni
Meg hát a Te Asus erőgépeddel öröm ezeket piszkálni, innen a komoly eredmények. Próbálnád az én Gigámból kikergetni ugyanezt, arra befizetek
Picigeri lapja viszont a no mosfet hűtéssel, meg a komolytalan nordbridge hűtővel nem valószínű, hogy rekordokat fog döntögetni, ninja ide, vagy oda...[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Werkly
őstag
válasz F_Zolee #20183 üzenetére
Oké közben láttam ezt:
Intel P43/ICH10 • Memory slots: 2x DDR2 • Extension slots: 1x PCIe 2.0 x16, 2x PCIe x1, 3x PCI • External connectors: 4x USB 2.0, 1x Gb LAN (RTL8111DL), 5.1 audio (ALC662), 1x PS/2 mouse, 1x PS/2 keyboard, 1x serial • Internal connectors: 4x USB 2.0, 4x SATA II (ICH10), 1x PATA, 1x Floppy, 1x CPU fan PWM, 1x fan, 1x serial, 1x parallel • supports Intel Core 2 Duo/extreme/Quad 45nm • supports FSB 333MHz (1333MHz)
Köszi mégegyszer!
-
Werkly
őstag
válasz F_Zolee #20181 üzenetére
Az viszont érdekes, hogy az Aida64 Extreme Edition Alaplap / Lapkakészlet alatt 65nm ír gyártástechnológiának. Namármost a 9550 45nm akkor vinni fogja? Honlapon CPU supportban szerepel! De BIOS csak 1 frissebb mint a gyári azis beta C1E function-nal bővített a leírás szerint! Az még szép lesz ha új lap is kell! Na és P45-öt vadászni mondjuk Asusban és újat? Az cummancs szerintem!
[ Szerkesztve ]
-
FaTHI
őstag
válasz F_Zolee #20121 üzenetére
Duálba megy mind a 2x2 -memória, de ha csak a G.Skill-van benne, akkor is ilyen hibát dob ki, tehát nem a kétfajta memória miatt hibázik.
Érdekes, hogy a Win7- jól muzsikál, 2-óra Aida teszt alatt nem volt baj, másfél óra Battlefield3-Multi sem fagyott, vagy állt le eddig. Hogy a memteszt miért Áll be illetve miért ir hibákat nem tudom...
A 3DMarkk11-et újra raktam,most nincs fekete képrnyő eddig... -
-
M6454
tag
válasz F_Zolee #20031 üzenetére
Köszi!
-Nem szeretném tuningolni, csak nagyobb számítási kapacitásra lenne szükségem.
-Nem akarok még platformot váltani. Most lecserélem a procimat és ez lesz az utolsó alkatrész amivel ezt a gépet bővítem. Mivel nem játékra használom, így még néhány évig kihúzom vele, és utána majd jöhet az új gép. -
ZozzHUN
addikt
válasz F_Zolee #19974 üzenetére
Nekem HD6950 volt, és Q8200 tuningolva, HD6970est csináltam a 6950ből és nem volt korlát, lefuttattam pár játék benchmarkot és ugyanolyan eredmény jött ki mintha i7 lett volna gépben
(Max pici különbségek, de Far Cry 2ben min fps 60ról pl 120-ra nő az tökmindegy nálam)
[ Szerkesztve ]
-
krisztián98
tag
válasz F_Zolee #19917 üzenetére
Igen. A Quad-ok kicsit húzósak.
E8500 olyan 25eft.
E8600 olyan 32eft körül
Q9400 olyan 35eft
Q9550 olyan 43eftMinden Vasárnap megyek Debrecenből-Bp-Zalaegerszegre, majd pénteken vissza. Utasok jelentkezését várom, továbbá csomagok szállitását is vállalom. Tel:06304711243
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz F_Zolee #19791 üzenetére
Kis pénzért még mindig a legjobb alternatíva az 1156. Egy P/H55+750 páros kijön a H61+2100 árából és kis piszkálással beéri az i5öket is. Persze ha van lehetőség, 1155+i5 a nyerő, de ugye árban más sáv még.. Fejlesztési alternatíva olcsó szinten 1155ben sincs, nem lesz Ivy Z68 alatt szvsz.
Egyébként nem írtam, hogy rossz lenne a 775, de ha már valaki vált és jó opciókat kapott, ne ragadjon benne..van jobb ár/teljesítmény szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz F_Zolee #19581 üzenetére
mi a ram, fsb arány? valami normál, vagy valami idióta?
mert ugye vannak olyan lapok, ahol nemcsak a fix visszaosztásokból lehet választani, hanem manuálisan beüthető. és ott kijöhetnek abszurd, 23:17, stb. ott szokott ilyen baromságokat csinálni, a nb ramkezelési anomáliái miatt.de totál passz. tipikus esete annak, ghy ohasználd a gépet, és ne foglakozz bele. opni-t bezárták, de pont ilynekkel lehetett oda kerülni...
de megteheted, hogy a 3.4ghz-hez kitalált feszeket változatlanul hagyod. az fsb-t monjuk 5-ösével el kezdet levinni. és rápróbálsz mindegyiknél. így meglátod, hol hagyja abba.
a tuti az lenne, ha 0.1 gflops-on belül vannak az eltérések, de feljebb említett 2 gflops sem katasztrófa. amikor 5-10-zel zuhan, az már kiborító....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz F_Zolee #19573 üzenetére
ibt nálam mindig kevesebbet hoz 5-10%-kal, mint a linx. igaz, ibt-t valamiért nem tudom 1gb-nál több rammal futtani... és az az nagyon beleszól az eredménybe.
engem piszokul idegesítettek az ilyen gflops dolgok. addig ki is voltam bukva, amíg stabilam nem tudtam az 55-öt összehozni. (csak win7, 3 giga ram, 4ghz-en.) de onnatól pedig már nem izgat. (amíg nem lesz új kofig variáció)
a htpc-m és a 3. konfigom (E1400, 6300), meg hoznak jó kis 6-ot, meg 10-et....)ez a tetű érték annyi mindentől függ. ugye a ramtól, (progi által használt mennyiség), ram órajele is, és ugye xp alatt is kevesebbet hoz...
ezeket a hülye pöttyöket: arra is mire rájöttem, hogy nálam xp alatt 3dmark06-ban majd 10%-kal többet kapni. (pl. konkrétan 20k vs 22k...)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz F_Zolee #19571 üzenetére
az ingadozó, vagy azonos órajelen, de alacsonyabb gflops értékek egyértelmű instabilitásra utalnak.
ezt a jelenséget idáig csak linx alatt tapasztaltam. nem fagy le. nem áll meg error-ral. mert tudja javítani. de kisebb vagy ingadozó értékeket ad.
egyértelműen nem stabil a beállítás.
de hofy most nálad a 2 közül melyik az instabil, vagy esetleg mindkettő, a maga módján, nem tudom megmondani.
(régen teszteltem már, ez a múlkor nem ugrott be...)érkes lenne megézni 2 dolgot, szépen sorban:
alacsonyab órajelen, (fsb), változatlan feszeken is megnézni llc dis/en.
ott is van-e ugrálás, különbség.
ha még mindig van, akkor a csökkentett fsb mellé pici nb, vtt fesz visszavétel. (meleg nb is csinálhat pont ilyet, habár ugye az nem llc on/off függő...). de akkor is járd végig az utat....[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz F_Zolee #19552 üzenetére
elvileg sehogy, de jó móka....
ht on-nal kevesebb, az ok. ez spéciel a platformunkat nem fenyegeti...
de az llc, az érdekes.nem komplett profilmentést váltasz? csak az llc-t állítod?
-
lipi67
nagyúr
válasz F_Zolee #19410 üzenetére
Azért írtam: "abba a lapba"..Nálam 0,95V MCH is elég 350-ig, 425-ig meg 1,1V. Ez lapfüggő, s nem csak tipusra gondoltam. Azért "hagytam rá" némi pluszt, hogy ne ez legyen a szűk keresztmetszet.
(#19411) Devil Smile: Elég keszekusza dolgokat írsz (úgy értem, hogy mondanak neked-nem itt!!! az eladó). X48 valóban nem best, de azért nem rossz ám. Ha annyi fesz kellett neki 4GHz-hez..valóban nem egy tuningos darab, persze lehet, hogy user error volt. Kérdés mennyit ment ezen a feszen. (ki kéne tesztelni). S az se mind1, hogy milyen hőfokon, hisz ezen a feszen 50° nem annyira vészes mint 1,45V-on 65°. A degradálódás sztem kb 65-35%-ban a fesz és a hő következménye, s ha hűvös a rendszer, s nem 2-3 óra Prime SmallFFTs vagy 10 superPI 32M futott le, kb semmi baja nem lehet.
Ja! Egy dolog: Sose tévesszen meg, hogy q9550 vagy 9650 esetleg qx. Ezekből magasan a q9550-es a legjobb tuningban! Persze van q9650-ben is jó, qx-ben..hm..Én is szeretnék 1et, de nem a tunigcsúcsok miatt, hisz egy q9550-es lazán veri a qx9770-etz is.(ezért kapni fogok, de IGAZ), hanem a játékossága miatt. Jó szórakozás kismerni, hogy x szorzón mit megy.[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Devil Smile
őstag
válasz F_Zolee #19412 üzenetére
kozbe rakedeztem az eladonal es o sem erti h miert irt a cpuz ennyit mert alapon van minden es 1,36v a VID elvileg....57fokos volt a proci terhelve egy AC freezerrel tehat lehet h tenyleg nem kapott annyi fesz.. a friss kepeken 1.2v van terhelve 3Ghz en.. alapon meg 1,02v.. 40e ft lenne
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
dilipok
veterán
válasz F_Zolee #19190 üzenetére
pedig igy van. Ahany USB annyi sipolas (rovid ha felismeri, hosszu ha nem)
Gondolhatod, 2 eve mikor megvettem a gepet, csak a szemoldokomet tudtam huzogatni, mert amig csak a bill meg az eger volt, ket rovid csippanas, semmi extra, de amikor bedugtam egy kontrollert, akkor mar jott a hosszu csippanas utanna. Eloszor azt sem tudtam mivan.
nem en vagyok a hulye [link]
Jah, es pont most valaszoltak a kereskedesbol, hogy kuldjem vissza a procit es megnezik. Kivancsi leszek mire jutnak.
[ Szerkesztve ]
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
lipi67
nagyúr
válasz F_Zolee #19190 üzenetére
Ezen agyalok én is..Valami nagyon nem ok ott. A "táblázat" meg.. Isten tudja, de én sose hagyatkoztam ilyenekre...
Szép mapot!
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Taifa Díaz
őstag
-
dilipok
veterán
válasz F_Zolee #19172 üzenetére
na azt meg mondjuk nem probaltam. Erdekes dolgot figyeltem meg egyebkent. A lap mindig sipol a boot elott, de nem csak 2 rovidet, hanem attol fuggoen hogy hany usb-s cucc van rakotve (rovidet akkor amikor felismeri az eszkozt, es hosszat ha nem) Namost nekem van egy bill meg egy eger (ez 2 rovid csipp) meg egy webcam es egy usb-s wifi. Ha az e7600 van a lapban, akkor gyorsan (normalis tempoban) csippan (2x rovid, 2x hosszu). Ha viszont a qx9650 akkor 2 rovidet gyorsan, majd szunet, hosszu csipp, szunet es a negyedik hosszu. Nem tudom, hogy ennek van-e koze barmihez, de komolyan, mar nem tudom mit csinaljak
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
raus
aktív tag
válasz F_Zolee #19109 üzenetére
Van egy 8x480-as beallitasom is ami szinten stabil. De Linx-ben kevesebb a GFlops ertek mivel ott nagyon szamit a nyers orajel. 480-as FSB körül sokkal nehezebb mar stabilizalni. Pedig a 8x500 jol hangzik es eleg is lenne, de nem hiszem hogy a REX-ben összejönne.(X48)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Need for Speed: World Online
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest