Új hozzászólás Aktív témák
-
peti500tc
tag
válasz vuk777 #18388 üzenetére
Hello. Siker! 3442Mhz-nél tartok (8.5x405). A voltok beállítása volt a gond nálam auton volt mind(bár az előzővel így is működött). Egyedül a Cpu volton variáltam 1.4-röl 1.34-re mert Kloss azt írta,hogy szerinte az 1.4 sok neki. Köszönöm a segítséget,ha elakadtam irok.
Még annyi talán,hogy véleményetek szerint mennyit lehet elérni a Q9550-nel mindenféle őrültség nélkül? -
peti500tc
tag
Helló vuk777! Kb. egy hónapja kaptam tőled tanácsokat Q9550 proci felhúzásához. Idáig jól is működött,de a héten vga csere volt (asus engts250-ről asus engtx560 ti-re) és azzal a beállítással nem volt hajlandó működni. Vissza állítottam a biost alapra aztán kezdtem előröl,de semmi már 3050Mhz felett bedobta a kulcsot. Vissza olvastam és azt írjátok,hogy a feszeket be kell állítani fixre de én előtte nem állítottam semmit a feszen mégis ment. Tudnál segíteni abban,hogy mit szúrtam el. Előre is kösz!
[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
válasz vuk777 #18368 üzenetére
Igen ebben teljesen igazad van, semmi ertelme lecserelni egy Q9650-est ujabb szandira vagy nehalemre. Mostanaban elhagytam a tuningot is. Siman 3 GHz-en jaratom, 333-as FSB Strap-pel es DDR-1333-as rammal. Minden mast auton hagyok. A Vcore-t szepen beallitja a REX 1.1V es a VID köze. A NB-nek 1.33V-ot ad. C1E es Speedstep is mennek. Igy is pattog a Win7 es mostanaban nem jatszom csak filmeket nezek meg, olvasok a neten es arra teljesen eleg.
-
kaktusz0906
tag
válasz F_Zolee #18377 üzenetére
Oké, köszi.Na most a fesz értékeknél átállítottam normálra, mert a többi lehetőség csak az volt, hogy mennyi pluszt adjak neki, de pluszt nem akarok. Egyedül a memóriának vettem fel 1.8 rol 2 re, kíváncsian várom mi fog történni, de egyébként mind a memória mind a proci órajel emelése látványosan emeli az fps em
-
F_Zolee
veterán
válasz kaktusz0906 #18376 üzenetére
Az auto fesz azért nem jó, mert a tuningnál ésszerűtlenül sok feszt adhat a lap. A memóriát onnan tudod, hogy ha visszább veszed(osztod) 800mhz alá és úgy megy a rendszer de 800 felett meg elhal akkor ott a bibi. A procinak 1.2V körül elég lehet az mch-nak 1.2V, a memóriáknak meg gyártó függő. A DDR2-esek 2V körül mennek ha jól tudom de ezt neked kell megnézni a sajátodnál.
-
F_Zolee
veterán
válasz kaktusz0906 #18373 üzenetére
A memóriákat mindenképp vissza kell osztani, attól nem bootolhatott a rendszer. Alapfeszen még a 400MHz-es fsb se jelent gondot szóval nem kellene semmit emelni. Csak annyi, hogy lődd be manuálisan az összes feszt, ne legyen auton. Gyári hűtővel 400MHz-es fsbn mehet még nyugodtan. De nem ártana azért valami jobbat beszerezni.
Szerk.: ha bírja a memória a magasabb sebességet akkor nincs gond ha fut is a rendszer. Max a sok fesz okozhat gondot.
[ Szerkesztve ]
-
kaktusz0906
tag
Oké, a memória dologra rájöttem, mert bioson belül automatára volt állítva és azért emelte.
Most lenne még 1 kérdés tudom nem ide tartozik, de a memóriának lesz baja, ha magasabb órajelen megy? Köszi -
kaktusz0906
tag
Sziasztok!
Lenne 1-2 laikus kérdésem. Szóval próbálgatom húzni a q9550 esem, de még nem nagyon csináltam ilyet. Az elsö az lenne, hogy gyári hütövel mennyire szabad próbálkozni, meg hogy meddig. Másik, hogy jelenleg addig eljutottam hogy azt az értéket megnöveltem ami gyárilag 333 380 ra, de ezekhez a feszültség emelésekhez nem mertem nyulni. Így elindul a gép, meg müködik is. Ha magasabbra akarom emelni, akkor kiírja hogy nem tud bootolni mert plusz fesz kell neki. Azt vettem még észre hogy ahogy emeltem a proci órajelét automatikusan emeli a memóriák órajelét is /800 as ddr 2 esek, 900 valamennyire emelkedik, ez miért lehet nemtom, de gondolom a memóriák nem örülnek neki
Köszi ha valaki segít
-
fagy53
nagyúr
válasz bolcsodal #18367 üzenetére
Persze, hogy alulfeszelek, hiszen a névleges órajelet 1 V alatt tudja stabilan a proci. Más kérdés, hogy a gyár erre az órajelre adta meg az 1.2875V-ot...
Egyébként 3.17GHz-en használom, jó így mindenre, de a VGASpeed tesztjével ellentétben a Sandy kb 30%-kal gyorsabb mindenben azonos órajelen.
A GTX460 pl az F1 2010-ben ennyivel több FPS -t hozott, de ugyanez kis eltérésekkel más játékokra is igaz. Sokat számít a DDR3-as memóriák kezelése a yorkihoz képest, 20GB/s átviteli sebességet a Q8300-hoz tartozó lapban a memóriák aligha fognak elérni, legfeljebb a felét....
A lényeg, hogy igazad van: a Q kis megalkuvással egy átlagos használatra tökéletesen megfelel 3 GHz környékén. Bármilyen VGA-val lehet párosítani, nálam a 4830-al boldogítják egymást 1280x1024 felbontásban és elégedett vagyok vele. -
bolcsodal
addikt
válasz vuk777 #18368 üzenetére
Engem nem kell meggyőznöd...
Eddig a gép egyetlen komponensére sem költöttem 25K-nál többet. Ez a Q8300-as is egy hosszas dilemma eredménye. Igazából a Llano-ra vártam eddig, de a tesztek meggyőztek, hogy jobban járok egy Yorkival, mintha egyenként árulgatnám a cuccaimat...
A négymagosítást megúsztam 14K-ból, és ezzel a konfiggal újabb két évig símán elvagyok.
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
vuk777
aktív tag
válasz bolcsodal #18367 üzenetére
1920x1080 as felbontáson közel azonos FPS-eket produkál a Q9550 és az I5 2500K 3.2GHz-n
Sőt itt egy példa CPU i7 980X VGA GTX460 3DMark11 -P4891
és egy Q9650 VGA GTX460 -P4808
Érdemes megnézni a GPU pontokat
Az én véleményem az ha nem filmkonvertálásra kell vagy valami más számításigényes program futtatására kell akkor még nem érdemes lecserélni egy Q9XXX CPU-t
Másfelől ha meg valaki szán VGA ra kb.100e Ft-ot annak nem kérdés szerintem egy CPU csere sem[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
válasz fagy53 #18366 üzenetére
Jah, adtam...de csak módjával (egészen fos a DS3-as NB hűtése). Majd foglalkozom vele, ha elmúlik ez a kánikula...
Ilyenkor BIOS alulfeszelsz? Tehát BIOS-ban állítod be az 1.15V-ot?
Egyébként GTX460-nál már platform-limit lehetett nem? Azon morfondíroztam, hogy nekem már csak HD6870 szintű VGA-ra érdemes váltanom...ezek szerint visszafogná a 775-ös platform..
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz bolcsodal #18365 üzenetére
Az enyém 1.2875V-os és 1.15V-on a 3.2GHz-et tudja, de sajnos felette FSB fal van és semmilyen módon nem tudok feljebb kerülni, holott a procinak lehetne 1.45V-ig nyomni a feszt, de a lap miatt felesleges. A feles szorzó nem gond, igaz Asus lapom van alatta.
Az MCH-nak adtál plusz feszt, mert a memóriavezérlő 4GB esetén igényli..?Ja, videókártya...a GTX460-hoz már kevés volt a Q8300, amióta az i5 2400 muzsikál ugyanazon az órajelen mint a Q, egy más világ köszöntött rám, túl erős lett a VGA!
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
válasz fagy53 #18364 üzenetére
OK! Kipróbálom. Egyébként VID1.23V-os. Ezt droppolja a lap 1.16V körülire...De max szorzó 400-as FSB-t már nem akarja különösebben.
7-es szorzón 440-en elszaladgál valós 1.23-1.26V-on...nekem elég lesz egy ideig. Most újra a VGA a szűk keresztmetszet a gépben..
-
fagy53
nagyúr
válasz bolcsodal #18363 üzenetére
Nem valószínű, de lehet. Sajnos nem könnyű eldönteni mert ezek az alacsony szorzójú procik rendkívül igényesek a lapokra. Az FSB max. értékét döntően a lap határozza meg, próbáld max szorzóval (7.5) FSB=425-430MHz és a procifesz1.15V, ha ezt tudja, akkor nem antituningos legfeljebb közepes.
[ Szerkesztve ]
-
szoki007
aktív tag
válasz kicsipapucs #18360 üzenetére
21k-ért veszem szóval mégha nemis a mérnöki cucc akkorse drága érte de remélem ujabb cpuz majd kiirja az igazat
-
őstag
válasz szoki007 #18358 üzenetére
ES feliratocska az Engineering Sample, azaz a mérnöki mintapéldány angol rövidítése, ha újabb cpu-z is ezt írja, akkor egy elvileg kereskedelmi forgalomba nem kerülhető egyedet találtál (elvi előnyei: jobb tuningpotenciál, talán szorzózár mentesség) és vehetsz meg, ha azonban újabb cpu-z felismeri és simaként említi, akkor sejthető, hogy az eladó akarja ezt a hibás adatot felhasználva exkluzívvá tenni portékáját.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
bolcsodal
addikt
válasz bolcsodal #18352 üzenetére
Sajnos már ehhez is feszt kellett emelnem. Ránéznétek a feszekre? Nem tudom hol van túlfeszelve esetleg.
CPU PLL-nek 1.5V-ot írnak max 42/7-be de ha visszavettem nem bootolt be...a refeket is próbáltam belőni, de 450-már ezzel a fesszel sem stabil sajnos.
-
-
bolcsodal
addikt
Üdv!
Milyen feszekre érdemes ügyelni tuning során? Q8300-as hajtok, első próbálkozásra FSB420-nál járok (7,5X-os szorzóval) valós 1.23V-on (VID 1.23, BIOS fesz 1.31V).
Néha nem tudom eldönteni, hogy a lapnak van vége, vagy a procinak...
-
őstag
-
xigris
őstag
válasz kicsipapucs #18343 üzenetére
Köszönöm a segítséget
-
Drizzt
nagyúr
Olyan teszt nincsen valahol, hogy új videokártyákat új játékok alatt mennyire fog vissza egy Q9400?
I am having fun staying poor.
-
őstag
válasz xigris #18341 üzenetére
C1E és EIST csinálja azt, hogy leveszi a vid-et ha nincs terhelve a gép. D-Vid a neve.
Így energiát takarít meg, de ha neked fontos, hogy a coretemp mutassa az igazi vid-et, akkor kapcsold ki, vissza fog állni a rendes értékre (sztem jobban jársz így, ahogy van), de idle-ben is fog pörögni a géped, mint állat.
A szorzó és fsb itt most nem számít, a C1E vette vissza a szorzót...[ Szerkesztve ]
-
_gabber_
csendes tag
Én múlt héten cseréltem E8200-ról Q8400-ra. 6000ft-ot kellett ráfizetnem, szerintem így megérte. Bad company 2-vel szoktam multizni, ott a gtx460-asomat nem hajtotta ki a kétmagos. szerintem érezhetően gyorsabb a quad. a cache méret csökkenését nem érzem annyira, hogy megért volna nekem +10-15k-t egy Q9400.
azt vettem észre, hogy ahol a c2d-m 3.6-on szenvedett, ott a quad elég 3.2 - 3.4 körül.
remélem tudtam segíteni, hogy megéri-e neked a csere. nekem megérte, de csak azért mert másra nem volt, és elég sokáig nem is lesz keret.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Rift nevü MMORPG-re lenne használva.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Kloss
őstag
válasz Whysperer #18337 üzenetére
Nekem E8500 volt és nem hajtotta ki a 6850-es karimat.
Persze milyen programról van szó? Amelyik nem támogatja a 4 magot, az pont ugyanúgy megy nekem is, mint a 8500-zal, de ahol támogatott a 4 mag, az sokkal jobb lett. Nem lett tripla fps, a minimum értékek viszont sokkal magasabbak, így a játék is sokkal stabilabb. -
Whysperer
addikt
Persze értem csak nem tudom ,hogy most érdemes lecserélni mert még a csapból si az folyik ,hogy az e7300-am 3.2-re húzva nem hajtja kia 6850-et vagy nagyobbat de egy lassabb 4 mag márot igen. bár nem értem a logikát mikor legtöbb játék 2 magnál többet nm használ rendszerrel együtt. tisztelet a kivételnek. legalábbis az i5 2500 nem használja! Viszont valkik aki tulajdonosok pl E8400 stb meg e7200 azt mondják ,hogy nekik meghajtja ezeket a kariakt. és most mérlegelek ,hogy 775be rakjak egy Q-s CPut vagy tartogassam apénzt és várjam meg az új Intelt! Ezért gondolkoztam rajta. Mert a e7300-at se tudom ealdni szóval vagy a páromé vagy valamelyik családtagomé lesz ha meglesz 2012.be az új intel! Csak átmeneti megoldásnak ez célszerűbbnek tűnt mint ha most 120 ért vennék egy i3 2100-at pl vagy egy i5 2300 2400-et!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
i5 2500-ra gondoltam vagyis az van msot kitn csak ezt eladom nem akarom cipelni aztán arra gondoltam az otthon gépemet kicsit felerősítem és megvan minden viszotn egy Q-s 775-t olcsóbb cserélni mint a egy komplett gépet. max még a memória lehet gyorsabb sandys gépben!
-
Kloss
őstag
válasz Whysperer #18333 üzenetére
Az i5 2 valós maggal rendelkezik + HT-vel. Egy Q9550 4 valós maggal rendelkezik, de alacsonyabb órajellel. Órajelet lehet emelni, de a magok számát nem lehet növelni
Én Q9550-et választottam az új architektúra helyett, a 4 valós mag és a 12MB cache miatt.Szerk: kérdés melyik i5, mert eszembe jutott, i5 7xx 4 magos
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Köszi a válaszokat ,de a kérdés ,hogy teljesítményben is érdemesebb a 775 csere vagy i5 teljesítményben jobb?
-
peti500tc
tag
válasz vuk777 #18329 üzenetére
Hello vuk777. Először is kösz kipróbálom, kíváncsi vagyok. Másodszor szab.tam -nak írtál még úgy az oldal közepén egy beállítást Q9650-re. Nekem Q9550-em van gondoltam meg próbálom mert már régóta vadászok egy tényleg "szájbarágós" beállításra. Olvasgattam proci tuning után találtam egy másik fórumot "tuning szájbarágósan" cimmel az első bekezdésig jutottam aztán én fagytam le. Amit leírtál az egy lista volt és az én gyenge felfogásomnak és tudásomnak pont megfelelt.
-
Whysperer
addikt
Sziasztok . Az lenne a kérdésem ,hogy egy E7300-at érdemes-e lecserélni egy Intel Core 2 Quad Q8400 LGA775 'Yorkfield' 2.66GHz 4MB-cache-re vagy inkább kicsi toldjam meg és 1155-sandyt vegyek? monduk i3 2100 vagy i5 2500? és hozzá alaplapot meg memóriát?
A kérdés ,hogy melyik kifizetődőbb egy 775-be cserélni vagy 1155-re váltani?
-
vallas
őstag
Hi!
Beléptem a Klubba egy Q9400-l a E8400-helyett..
egyenlőre 3,2-n megy 400-s fsb-n többi alapon, remélem, megközelíti a 3,6-t amin a E8400-ment, és akkor elégedett leszek...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
vuk777
aktív tag
válasz Brucehun #18318 üzenetére
Szerintem jobb mint a sima Q8400 mert eleve a fogyasztása is barátibb,ahogy írtad is"95 wat helyett 65 lett a fogyastása" cserébe magasabb hőfokot is elvisel az INTEL szerint!Ami Tuning-nál jól jöhet de alapon fogyasztás szempontjából is jobb választás hosszú távon!
Q8400 95W Tmax: 71.4°C vs Q9400S 65W Tmax 76.3°C
Minden egyéb más tulajdonságaiban megegyeznek. (utasításkészlet)Összegezve, ha mindenképp Q8400 ast szeretnél és van lehetőséged S szériásat választanod akkor azt ajánlanám, nem jársz vele rosszul,persze ha sima változathoz képest nem jár túl magas + költséggel!
[ Szerkesztve ]
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok! Mi a véleményetek a Core 2 Quad Q8400S processzorról?
[ Szerkesztve ]
HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
Lipton
őstag
Mitől eshet vissza a gép teljesítménye?
Néztem az új PH! tesztet, és a Q9550 alapórajelen (2833MHz) 3.47 pontot adott Cinebench alatt, nekem meg 3400-3500-ra húzva is csak 3.55 pont az eredményem.
Ami különös, hogy korábban nálam is gyorsabb volt, de valamiért belassult.
Van valami tippetek? -
raus
aktív tag
Összefoglalva a dolgot, nagyon szeretem az ASUS termekeit de neha az összeszereles minösege gyatra, azok a szerencsetlen kinai rizsmunkasok nem figyelnek oda. Kicsit kell barkacsolni rajta aztan remek hardverek lesznek. De en eddig minden alaplapomat atneztem es ujrapasztaztam AS5-tel, hogy nyugodtan aludjak
[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
válasz kicsipapucs #18310 üzenetére
Igen hat az a helyzet hogy a gyari heatpipeos komplett blokk a REX-en ugy volt szar ahogy volt. Nem feküdt fel az eszaki hidra, meg az eszaki hid melletti VRM körre sem es a deli hidra sem rendesen! Amit kesöbb lenyomat-teszttel ellenöriztem. De mindezek elött gyakorlatilag allandoan tulhevült a NB. Alapfeszen is 70-80 fok volt, de ha kicsit emeltem a feszültsegen akkor meg a tülhevüles vedelem 90 fokon lekapcsolta a lapot. A neten utanajartam es komoly irasok vannak erröl a problemarol, sajnos az MFII sem mentes ettöl.(nagy irodalma van a neten az MFII blokk modjanak is) Csak a custom NB hütes hozott eredmenyt, ugy hogy a HR-05 SLI/IFX-re egy 80x80x20-as Noiseblocker ventit tettem ami 1400-on pörög hangtalanul. De vele együtt meg kellett oldani a mosfetek, tekercsek hüteset is amelyeket alapalapotban a gyari blokk lefedett valamint kezratettel ellenöriztem hogy mi az amit illene legalabb passzivan hüteni es szerettem volna hogy szep is legyen az egesz. Erdekes hogy a NB tekercsei melegednek nagyon, a CPU tekercsei meg elvannak magukban is, gyarilag is fedetlenül voltak.
A beavatkozas utani höfokokrol:
A NB 1.4090V mellett (alap 1.25V X48)
idle, netezve, filmezve 38fok
Prime, linx alatt max 48fok
A CPU VRM:
idle 36fok
Prime linx alatt max 50fok.
A SB 1.098V mellett (alap 1.50V ICH9R)
idle 40fok
jatek alatt max 48fok (azert mert a cpu stressz-teszt alatt nem valtozik, de jatek közben viszont megugrik mert pont fölötte van a VGA es rafujja a meleget)Van par kepem a szerelesröl ha erdekel at tudnam küldeni.
Ami nagyon fontos, az eszaki hid mellett van egy clock generator. Ez a chip allitja elö a bioszban programozott bus frekvenciat, az FSB-t amiböl minden mast is szarmaztatnak illetve több frekvenciat is kepes fixalni. Altalaban csupaszon hagyjak, de erintesre k..va forro, na ide is tettem enzotech bordat ami effektiven lehüti.Szerintem van olyan enzo borda ami jo az MFII-re. Thermalright sajnos nincs tudtommal Hazankban, nekem van plusz egy HR05 SLI/IFX es egy sima IFX meg itthon meg hozzavalo klassz venti is. Ha elöbb tudom, üzletelhettünk volna. Összel esetleg visszaterhetünk ra kispapucs ha gondolod.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
OK, nem baj, csak egy átgondolatlan rögtönzött ajánlat volt.
Aztabitangk***aélet! Van képed az alaplapról ezekkel a cuccokkal összerakva, meg úgy a géped egészéről?
Komoly hűtésed van apám. Előtte/utána alap és terhelt hőfokaidról mesélj nekem. Én terveztem venni az északi hídra hr05sli-t, de sehol sincs, apróban se ír senki h lenne neki. Enzotech nem gyárt ugyanilyen vrm hűtőt, csak fordított lefogatóelhelyezéssel? A gyári hűtő vrm részét cserélném le erre, ott lefogató bal-jobb csere van, nemtom érted-e. Nem adod el gyári a chipset fölötti, leszerelhető léghűtő hőcsöves bordát nekem?[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
válasz kicsipapucs #18303 üzenetére
Köszi az ajanlatod de nem akarok a REX-töl megvalni. Mar kiismertem, tudom mit mikor es hol kell allitani rajta. Valamint teljesen custom hütest tettem ra. Thermalright HR-05 SLI/IFX az eszaki hidon, Enzotech SLF-1 a delin, a CPU VRM reszre Enzotech MST-81, az összes mosfetre es tekercsre pedig Enzotech sünöket.
Igy nagyon baba es nyugodtan alszom.
[ Szerkesztve ]
-
DEV_NULL
őstag
válasz kicsipapucs #18304 üzenetére
megtörtént
-
Atimester
aktív tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Q9550-es és a Xeon X3360 proci között?
Van aki már tesztelte mind a kettőt?
Mit lehet belőlük kihozni? -
őstag
válasz DEV_NULL #18302 üzenetére
Szia!
- Ha tényleg megbízható a személy, aki mondja és nem alulfeszelt a procc, hanem automata bios fesz, akkor igen, nagyjából 1,3V vid lehet, olyan 5-7% körül droppolnak p35 ds3-ak, van a családban pár. Bár én kérnék egy core temp screent a helyedben...
- 1,3-as VID lehet jó, vannak magas vidű procik, amik hihetetlenül jól mennek, de kis hányaduk.
Inkább lesz melegedő, hullagagyi, nagyon szar egyed, mint szuper fehér holló, kivételes, best buy darab.
Milyen lapba megy majd?
(Ha nem is érdekel a cumóim 1ike sem, egy vmi válasz privit írhattál volna...)[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hát igen, a havas példád igaz és nagyon elkeserítő... Bár egy ilyen lépés vajmi keveset számít (még ha minden qxxx tulaj tenné, akkor is) a nagy gyárak energiafelhasználásához, vagy akár az erőművek rossz hatásfokához képest.
Itt a lehetőséged, vedd meg az m2f-em, a REX-ed meg beszámíthatom...Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
DEV_NULL
őstag
Üdv ismét!
Giga p35 ds3 lapban prime alatt 1.232V cpuz szerint a feszkója egy Q9500nek.. ez kb 1.3V VIDre utal, mert azok a lapok droppolnak becsülettel. Ez az 1.3V mennyire számít szarnak? Most készülök quadra váltani C2Dről.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest