Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Pontosan mit értesz "volt emelés" alatt? VID-et? Nekem a Q9650-em anno 3.4GHz-et ment 1.25V-n (VID), 3.6GHz-et 1.28V-n, 4GHz-et 1.3V-n. Ezek valós (OS alól mért) load feszek, BIOS-ban ennél többet állítottam be a Vcore drop-nak megfelelően.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Mappa
addikt
Q9550 mennyi lehet max FSB benne volt emelés nélkül ??? 3.2Ghz?
nem kötelező megadni
-
szijartg
őstag
válasz kicsipapucs #18184 üzenetére
3,6ot nem tudom... még nem volt rá időm!
most így néz ki terhelés alatt 3,4GHz-en: [link]
de szerintem proci feszből még tudok csiszolni -
lipi67
nagyúr
válasz Zso Ro #18190 üzenetére
De itt van Aggregátor p35-ben quaddal : [link]
Ez is baráti.
Nem a chipset a legnagyobb ellenséged, bár p45 jobb lenne, ez tény.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz Zso Ro #18190 üzenetére
Nem sok köze van a procinak adott fesznek a lap FSB Walljához, s nem nem jól emlékszel, az egy 8400-es volt. [Íme]
Amit avga -cpu limitről írtál..az rendben van.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Zso Ro
senior tag
-
lipi67
nagyúr
válasz Zso Ro #18187 üzenetére
Nem a chipset.. Fontos, hogy milyen márka, milyen proci van benne. 420a g31-nek se jelent gondot. P35 meg 500 fölött is.. (IP35-E -s Abitom 566-ig ment..)
quadnál egy msi -nek is tudnia kell 450-et is
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Zso Ro
senior tag
Sajnos az MSI Neo FR2 topic halott,így itt kérdezném a következőt.
Mivel a lapnak P35 chipsete van,így az FSB erősen limitált.Jelenleg 400Mhz-en megy,ahol még nem volt szükség drasztikus fesz emelésre.
Mekkora ennek a chipsetnek a maximuma,amihez esetleg tudom majd a tesztelése után viszonyítani?
Jelenleg Q9450@3200Mhz.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz KAMELOT #18185 üzenetére
Alapjában véve jó 5let, amit mondasz, de jelen esetben indoklatlan. Ugyanis a hiba csak a tuning instabilitásából adódóan jött létre. Biztos vagyok benne, hogy alapon semmi ilyesmit nem produkál a gépezet. Bár évente nem árt egy win újrarakás, ebben osztom a véleményt, de az overclock stabilságát szvsz nem befolyásolja.
Üdv.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz szijartg #18183 üzenetére
Az igaz, hogy m2f-ben sok állítási lejetőség van, de 495-ös fsb-ig feszeket kívül mésba nem kell nyúlni. 4magos többheti beállítgatás után kb. 510-515-ös fsb-n tartható midnennapi használatban.
3,6-hoz mit kért a procid feszileg? Lap feszei hogy vannak?Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
szijartg
őstag
válasz kicsipapucs #18182 üzenetére
Sorry, igen! Jogos! FPO-ra gondoltam...
Nem is tudom, hogy miért VID lett belőle De, a lényeg hogy értetted!
Igen, érthető volt!
Nekem egy ilyen van: L939B586 VID: 1,25
Jelenleg 8,5x400-on megy! Sajnos idő hiányában még nem tudtam megnézni hogy mit is bír.
MIIF lapban jó sok mindent be kell állítani, így inkább erre még nem vállalkoztam! -
őstag
válasz szijartg #18180 üzenetére
A 2 dolog nem ugyanaz! A vid az a gyártó által megadott alapfeszt jelöli, minnél alacsonyabb, annál jobban tuningolható a proci (90%-ban). Amiről te beszélsz az az fpo.
Az 1. szám a gyártás helye. A 2. a gyártás éve, a 3. és 4. a gyártás hete, az 5.-8.-ig pedig több mindenre vonatkozhat. Lehet gyártósor, műszakváltás, szilíciumadagváltás, újabb tálcányi proci, ilyesmik.
Ebből is lehet következtetni a tuningolhatóságra a viden felül, mert létezik magas vides proci, ami jobban tuningolható az alacsonyvides társánál, amire vagy tapasztalatból lehet rájönni, vagy valaki azonos fpo-jú procival felteszi a saját eredményeit, ergo pl. vásárlásnál nem téveszt meg egy 1,2V-os viddel rendelkező proci, inkább veszed az 1,27-eset, de tudod, hogy jobban fog menni, kisebb a hibalehetőség, alacsonyabb fesz is elég neki a magasabb gyártói beállítás ellenére is...
Remélem érthető és segít is.
Üdv, Dávid.[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz 505th Echo #18179 üzenetére
Szia!
Hát elsőre azt mondom, hogy kéne egy coretemp nevű progi futásáról screenshot, abból kicsit lehet viszonyítani, hogy mihez mekkora fesz kell. És a hűtésedről is mesélj valamennyit, milyen ház, milyen ventik, milyen zsírozás, esetleg egy levett oldallapos kép is jöhet, az se árt.
Üdv, Dávid.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
szijartg
őstag
válasz kicsipapucs #18177 üzenetére
Látom nagyon otthon vagy ezekben a VID-es témákban... sokszor megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy mit is jelentenek ezek a számok.
Az ok, az első pár a hely, év, hetet jelöli, de a többi? -
505th Echo
csendes tag
Sziasztok!
A cel elerni stabilra a 3.5 ghz-et egy q9550el (E0).A lap Asus P5E (X38),Corsair Dominator 1066os ramok (2x2GB), Asus Silent Knight 2 hutessel.
Tudnatok nekem megkozelitoleges beallitasokat mondani amin elindulhatnek?Mi legyen on, off, auto illetve feszultsegek.Allitgattam autodidakta modon es forumleirasok alapjan de a Prime 1-3 kozott leallitja az egyik magot hiba miatt.Maga a Win 7 nem fagy le.Jateknal viszont (BC2) csontra fagy a gep.
Elore is koszi a tanacsokat.
Kellemes Husveti unnepeket mindenkinek!
-
swado
tag
válasz kicsipapucs #18177 üzenetére
Köszi a segítséget mindkettőtöknek!
Folding@Hungary (Team Number: 43299) http://folding.stanford.edu
-
őstag
Na így végszóra befutottam én is, odorgg szépen levonta a végkonklúziót.
Használd egészséggel, csak annyit tudok mondani, hogy örülök, hogy segíthettünk!
Reméljük, hogy az új házadban tovább csökkennek a hőfokok és egy hosszú életű gépet tudhatsz magadénak!
Ja ha valakit érdekel, eladom a "díjnyertes procim", lehet priviben támadni árakkal. Hirdetések között meglelitek a quadom több infoért.[ Szerkesztve ]
-
swado
tag
válasz odorgg #18174 üzenetére
Igazából már régóta tervezem a ház cserét, meglátjuk mit ér majd. A dupla ventit meg lehet, hogy már holnap. Volt már rajta, de még a magas fesz-el. Igazából nem a játékok miatt aggódok, hanem mikor nem használom a gépet, folyamatosan 100%-on számol a gpu és a cpu is.
Mondhatjuk tehát, ha 70 fok alatt tudom tartani a procit, akkor elvileg nem lesz gond?
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Simán mehet a 3Ghz 1,235V-al 24/7re
Ráadásul játékok nem terhelik anyira a procit mint a Prime, szóval ennyire sem fog melegedni a proci a hétköznapokbanNálam egyébként 2 venti van a 212+ -on, és a házban van még 5db 12cm-es venti, amiből 2 befele, 3 pedig kifele tólja a levegőt. Ezért olyan jók a hőfokaim
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
swado
tag
válasz kicsipapucs #18171 üzenetére
Hát a többiek értékeit nem sikerült elérnem, de egy 10-essel lejjebb ugrottak a hőmérsékletek. 1,2 v-n simán ment 2,8-on viszont a 3 ghz már nem tetszett neki. A rendszer bejött, de prime-nál már ujra indult. Elkezdetem emelgetni és 1,235-nél volt hajlandó futni. Persze a manual-al beállítottal már így is hüvösebb volt mint 2,8-al auto-n. Visszavettem 2,8ghz 1,2v-ra és begyújtottam még a VGA-val is.
2,8ghz - 1,2v - [link]
2,8ghz - 1,2v - +VGA 100% [link]
3,0ghz - 1,235v - [link]
Ha 3,0 ghz-re teszem + vga, még 1-3 fok rámegy.
A második beállítással tudnám használni 7/24-be? Az új ház mondjuk még egy 3-4 fokot tudna javítani rajta?
-
odorgg
addikt
válasz kicsipapucs #18171 üzenetére
Nem neked szólt.
Előző screenshoton, még "csak" 1,38V-ot kapott Már akkor is el lett neki mondva hogy az is sok, és csökkentse a feszt. Ehhez képest most betesz 1 másik shotot, ahol 1,47V-ot kap a proci Szóval neki szólt a "lecseszés"Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
őstag
Osztom odorgg véleményét!!! Megoldás kell a feszre.
Bár elmondásod alapján nem valami nagy szám a lapod, de ebben is minimum 1,1V-ra le tudod nyomni a feszt változatlan órajel mellett.
A házat megnéztem, nem rossz, mindenképpen jobb a mostanidnál, de ne hagyd ki belőle a ventit elöl-hátul és ne spórolj 1000 forinton, vegyél bele normálisakat, sokáig bírják, hosszútávú befektetés.
A feszre visszatérve: átfutottam a biosát! Lépj a biosba, ott menj az MB Intelligent Tweakerbe. Menj le a system voltagehoz, a sys volt controlt tedd manualra, alatta a cpu voltage controlt tedd 1,2V-ra, aztán mentsd el, lépj ki, windowsba be és prime neki, aztán coretempes screen jöhet megint ha stabil remélhetőleg 15 fokkal hidegebben.
Üdv, Dávid.
odorgg: ez a "nem szabadna primeolni, örüljön hogy még nem nyírta ki a proccot" írásod, mintha egyfajta lecseszés lenne nekem, amiért ilyet kértem tőle. Jól érzem? Mert igazad van, de meg akartam győződni róla, h télleg mi a helyzet, csak elfelejtettem mondani, hogy 1 screen után rögtön állítsa le. A fáradtság...[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Enyhén szólva: KURVA SOK FESZT KAP!!!!!!
Valamit csinálj vele 1,47V-al nem szabad azt a procit hajtani 24/7-ben azzal a hűtővel, pláne nem PRIME-olni, hacsak nem az a célod hogy kinyírd szegényt! És csodákszol hogy 70 fokos szegény?
Örülj neki hogy eddig még nem füstölt el!1,237V az alapfeszed, próbáld a Vcore-t arra belőni vagy az alá, 2,8Ghz-et simán kell hogy vigye alapfeszen, vagy alatta!
-
swado
tag
válasz kicsipapucs #18165 üzenetére
A szellőzést már több módon megpróbáltam javítani, volt már két venti a proci hűtőn, most az elején szedtem ki egy elemet és mögötte egy 12 cm-es venti tolja be a levegőt. Amúgy egy Giga GZ-X4 ház van tervben.
Akkor szerintetek túl sok feszt kap a proci?
-
Stanchore
senior tag
válasz kicsipapucs #18167 üzenetére
Okézsoké, beleásom magam én is addig. Tényleg köszi az eddigieket, informállak a fejleményekről
Maximum respect!!!
Origin / Steam: Stanchore
-
őstag
válasz Stanchore #18166 üzenetére
Hát nézd. Ha általánosítunk és aszondom, hogy q9550, akkor 1,35 fölé nem mennék. HA lejjebb megyek vid szintre és megnézzük, hogy 1,23V-os van neki, akkor aszondom, hogy 1,3V köré hagynám. Ha azt nézem, hogy L830B550, akkor én nem adnék neki 1,28-nál többet. Persze mindennapi használatról beszélve, nem tuningfélórát nézve.
A 4ghz benne lesz, érzem, muszáj neki, ha lesz egy nyugis 7végém, akkor beletúrom magam és segítek, addig meg talán akad egy gigabyte-szaki fórumtárs, aki megmondja a tutit.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Stanchore
senior tag
válasz kicsipapucs #18162 üzenetére
Nem akarja ezt a 4GHz-et ez a masina Valóban nem a Vcore fesszel van a baja, szerintem a ddr3 memó körül lesz a bibi, többeknek szarakodott ez a fajta lap korábban.
Amúgy mi a max adható fesz ennek a procinak, ha esetleg mégis? Jelenleg 1,225-öt kap a 425-ös fsb-hez, és így megy 3,61-en hibátanul (VID: 1,2375).Origin / Steam: Stanchore
-
őstag
A coretemp egy progi, szedd le ezt, telepítsd, indítsd, aztán screenshot úgy, hogy menjen a coretemp és a prime terhelje a gépet, aztán dobd fel ide.
A házadról első körben annyit, hogy hátul nincs benne venti, illene tenni bele, de olyan sűrű hátul a rács, hogy a kiáramló levegő jelentős részét majd blokkolni fogja. Meg kéne gondolnod, hogy egy kicsit nagyobb, szellősebb, jobb hűtésű házikóba invesztálj. Ha nem megy, akkor egy kis moddolás a mostanin is csodákat művelne.
Jó kép ez amúgy, ne aggódj.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
swado
tag
válasz kicsipapucs #18163 üzenetére
Bocsi, azt hittem a coretemp a magok hőfoka. Mi is kell pontosan?
A gép oldallap nélkül. Az alaplap egy Giga EP31-DS3L.....tudom, telefonos kép.
[link][ Szerkesztve ]
-
őstag
Sikerült úgy átírnom a linket, hogy menjen, csak össze voltak keverve a link részei.
Ember!!! Láttad te, hogy mennyire megy a load feszed??? És hol van a képről coretemp?
HA nem szívózol, hanem télleg komoly, amit mondasz, akkor küldj egy screenshotot, olyat, mint a fenti de még a coretemp is menjen!! Ilyen magas vidű proc nincs a világon... Csinálhatnál egy képet a gépről levett oldallappal. Hadd lássuk mi a szitu, mert így látatlanban, félinfok alapján nehéz segíteni...
Üdv, D.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Stanchore #18161 üzenetére
A PC Health statuson belül a CPU SMART FAN Controlt kell enabledre tenni, elvileg az megoldja aventiprögést. Az IBT azért írja ki fél mp. után, hogy készen van, mert nem stabil. A DRAM Performance Controlnál a perf. enhance-t remélem, hogy standardra tetted. A CPU feszt nyomhatod feljebb 1.3-ra, de kétlem, hogy az lenne a baj.
-
Stanchore
senior tag
válasz kicsipapucs #18158 üzenetére
Sajna nem stabil a cucc, valamiért fagyasztja a windowst bejelentkezéskor.
A venti melyik disable-től pörög folyamat azonos fordulaton? Elég hangosAmúgy valami gebasz van IBT-vel, nem hajlandó tesztelni, ha maxra nyomom 10 körösen, akkor 0,22 mp alatt ki is dobja azt az ablakot hogy stabil a cucc, pedig teszt szinte el sem indult.. De szeret kifagyni is pár másodperc után pl very high-on:
Na majd holnap kipihenten újrapróba, addig is: köszi az eddigi közreműködést!!!
-
őstag
Nem müxik a link... Küldd el újra, hogy működjön, előtte nézd meg, h a hivatkozás él-e. Először meg kéne nézni vid alapján, hogy meddig mehetsz le fesszel, aztán azt belőve ha még mindig eszeveszettek a hőfokok, akkor kell szétkapni a gépet és megnézni mi a stájsz.
-
swado
tag
válasz kicsipapucs #18150 üzenetére
A fesz állításnál nem baj ha közben villog az alarm a bios-ban? Mennyire próbálja állítani?
Odorgg: Még alapjáraton se voltak soha 50 fok alatt a magok, a best of alapjáraton kb. 54,49,58,57 volt. Egy plusz venti van elöl a házon, de az a gondom, hogy levett oldallappal is simán fölkúsznak 70 fölé. Már arra is gondoltam, hogy kicsit gagyi a ház és az alaplap a felfogató fémmel együtt minimálisan meg tud hajolni és emiatt nem fekszik a hűtő.
-
őstag
válasz Stanchore #18157 üzenetére
Coolermaster zsírral a procc van kenve? Mert én a lap hűtésére gondoltam, hogy szedd le, ott kőkemény 0 hővezető képességű a zsír, nem a proccnál, ott nem nagyon lehet.
Mi oldott meg mit? Hát én a te problémádat azt.
Stabil a cucc? Nyomj egy maxramos ibt 10x stabil screent cpuz-vel meg coretemp-pel!
Aztán küldd el itt. És ha stabil, akkor biosba be és egy kicsit (pár lépéssel) vedd lejjebb a proci feszt (mást ne) és teszteld így addig, amíg már be nem fagy, vagy nem hibázik az ibt.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Stanchore
senior tag
válasz kicsipapucs #18155 üzenetére
Na így már elindult a win, nem tudom mi oldott meg mit, de nem fagyott ki egyből, viszont úgy teker a venti már a bekapcsolástól kezdve, mintha terhelés alatt lenne.
Igaz, az újra pasztázást nem csináltam még meg, mert nincs olyan zsírom, jelenleg Cooler Master pasztával van kenve.Origin / Steam: Stanchore
-
odorgg
addikt
válasz kicsipapucs #18154 üzenetére
Annyira azért IBT sem gyilkos, meg amilyen hőfokokat IBT-vel mér az ember olyanokat hétköznapi használatban soha nem fog tapasztalni:
Ezek meg szerintem bőven jó hőfokok IBT-vel
-
őstag
válasz Stanchore #18153 üzenetére
Lol sosem volt giga lapom, de 1xű lenne átrágni magam rajta csak ugye a fáradtság.
Elviekben 4GHz-et vinnie kell gtl állítgatás nélkül is.
Egy CPU fesz 1,28V-ot lőjj be, egy chipset fesz 1,4-et (asszem az mch core), cpu termination 1,35-re, pll 1,55-re, ramfeszt te tudod, advanced settingsnél minden disabled, az alap ram időzítések menjenek kézzel gyárira, llc-t tedd enabledre (load line calibration) a többi autora, aztán úgy próbáld meg beüzemelni. Elviekben jobb lesz a helyzet, mint most.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz odorgg #18152 üzenetére
Ha akarsz izzadást látni, akkor intel burn testet nyomd xtreme modeban, ott már nem lesz ekkora a mosolyod!
Amúgy éppen egy tök mezei, 1,25V vid-es q9450-et nyúzok, most fejeztem be az alulfeszt, alapórajelen 0,98V-on stabil. Az majdnem olyan jó, mint a világlegjobb q9550-em ezen az órajelen!!![ Szerkesztve ]
-
Stanchore
senior tag
válasz kicsipapucs #18151 üzenetére
Megpróbáltam, nem indul el így a gép Először kifagyott win töltés közben, utána kék képernyővel leállt.
Nem tudom van e jelentősége, de az alábbiak nálam alapon 0.750 en vannak, és ha átállítom ennyire amit írtál, akkor átváltanak rózsaszínre az értékek.
DRAM Termination .…0.900V............: 0.9-re tedd
Channel A Reference 0.900V............: ezt is 0.9-re
Channel B Reference 0.900V............: ezt is 0.9-reIlletve memót csak 1240-re tudtam belőni, mert a kövi érték már 1500 közelébe vitte volna.
Amiket írtál, hogy állítsam át manuálisan, mindegyik értéket pár tizeddel mellé engedte csak állítani, az úgy jó?
Mivel próbálkozzak szerinted?Origin / Steam: Stanchore
-
odorgg
addikt
Az rohadt sok, nekem is 212+ van de nálam 20 fokkal hűvössebb a proc, pedig 3,6Ghz-en hajtom a Q8400-at:
A CPU feszt mindenképp csökkenteni kellene, mert az 1,38v rengeteg. Másrészt nemtom milyen házad van de a ház ventik is sokat számítanak.
-
őstag
válasz Stanchore #18146 üzenetére
Próbáld meg így:
MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
Robust Graphics Booster ...............: AUTO
CPU Clock Ratio ..........................: 8X
Fine CPU Clock Ratio.....................: +0,5X
CPU Frequency ...........................: 4GHz (471x8,5)Clock Chip Control
Standard Clock Control
CPU Host Clock Control..................: Enabled
CPU Host Frequency (Mhz) ............: 471
PCI Express Frequency (Mhz) .........: 100C.I.A.2 .................................: Disabled
Advanced Clock Control [Press Enter]
CPU Clock Drive...........................: 800 mV
PCI Express Clock Drive.................: 900 mV
CPU Clock Skew (ps)....................: 0 ps
MCH Clock Skew (ps)...................: 0 psDRAM Performance Control
(Az ittenieket úgy állítsd be, hogy a ramod kijöjjön 1333 köré cl9-cel)Motherboard Voltage Control
Voltage Type.………... Manual
CPU
CPU Vcore….……….........................: 1.25V- aztán lehet lejjebb menni, ha megy a gépezetCPU Termination…..... 1.200V*.......: 1.350V
CPU PLL…………………....1.500V*.......: 1.550VCPU Referen.…………....0.755V*.......: 0.760V / Normal
CPU Reference2………,,0.800V*.......: Nincs
MCH/ICH
MCH Core…………….....1.100V...........: 1.40V
MCH Reference….…….0.800V...........; 0.8-ra manuálisan
MCH/DRAM Ref.…......0.900V...........: 0.9-re tedd manuálisan
ICH I/O……………….....1.550V............: 1.500V-ra tedd manuálisan
ICH Core…………...……1.100V............: 1.100V-ra tedd
DRAM
DRAM Voltage ……....1.800V............: 1.500V / 1.740V
DRAM Termination .…0.900V............: 0.9-re tedd
Channel A Reference 0.900V............: ezt is 0.9-re
Channel B Reference 0.900V............: ezt is 0.9-reAdvanced Settings
Limit CPUID Max. to 3.....................: Disable
No-Execute Memory Protect............: Kikapcs
CPU Enhanced Halt (C1E)................: Enabled
C2/C2E State Support....................: Disabled
x C4/C4E State Support..................: Disabled
CPU Thermal Monitor 2(TM2) ...........: Kikapcs!
CPU EIST Function.........................: Essekell
Virtualization Technology................: EsseAsszem elsőre ennyi, elvileg mennie kell.
Egy tipp: ha szeretnél szép tuningot és mellé hosszú élettartamot is a lapodnak, akkor szedd le a hűtést, takarítsd le róla a gyári rágókeménységű szutykot és kend újra mx2/3 zsírral.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
Szia!
A procid hőfoka nem is olyan irreálisan magas tekintve a feszt amit kap. Nagyon magas az az 1,38V!!!
Auton van a beállítás a biosban? Ugyanis ha auton van és úgy húztad, akkor a lap nagyon bőkezűen bánik a feszekkel, bőven túl sokat ad. A legtöbb esetben ilyen kis tuningnál elég lehet a gyárinál alacsonyabb fesz is, de kézzel kell beállítani, nem szabad auton hagyni. Küldj egy coretemp screent, abból lehet egy kicsit analizálgatni és majd kiagyalunk vmit és mellette a primeot hagyd 10 pecig futni, vagy amíg nem lesz 75 fok valamelyik mag úgy csináld a képernyőmentést!
Üdv, Dávid.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
swado
tag
Sziasztok!
Nekem egy Q9300-am van és jelenleg 2,8ghz-en megy, csak egy kicsit durván melegebb mint amiket ti egy hete beirtatok. Valaki mondta, hogy akié magas annak rosszul van felfogatva. Nekem egy CM Hyper 212+ van rajta, amit sajna elvileg nem lehet rosszul fölrakni. Vagy igen? Esetleg valakinek nincs ilyen hűtője, vagy ötlete hogy tudnám lejjebb nyomni a hőmérsékletet? Már vagy hatvankétféle pasztamennyiséggel megpróbáltam.
Előre is köszi!
-
Stanchore
senior tag
válasz kicsipapucs #18147 üzenetére
Okk, én ma is csak este felé leszek, akkor ügyködhetünk
-
őstag
-
Stanchore
senior tag
válasz kicsipapucs #18131 üzenetére
Kiírtam BIOS-ból az adatokat, jelenleg 3,61 GHz-n megy 24/7-ben stabilan alapfeszen:
Robust Graphics Booster ...............: AUTO
CPU Clock Ratio ..........................: 8X
Fine CPU Clock Ratio.....................: +0,5X
CPU Frequency ...........................: 3,61GHz (425x8,5)Clock Chip Control
Standard Clock Control
CPU Host Clock Control..................: Enabled
CPU Host Frequency (Mhz) ............: 425
PCI Express Frequency (Mhz) .........: 100C.I.A.2 .................................: Disabled
CPU Clock Drive...........................: 800 mV
PCI Express Clock Drive.................: 900 mV
CPU Clock Skew (ps)....................: 0 ps
MCH Clock Skew (ps)...................: 0 psDRAM Performance Control
Performance Enhance...................: Standard
Extreme Memory Profile (X.M.P.).....: AUTO
(G)MCH Frequency Latch...............: 333
System Memory Multiplier ..............: 3,20BMemory Frequency (Mhz) ..............: 1333 / 1360
DRAM Timing Selectable ................: Manual
Standard Timing Control
CAS Latency Time........................9
tRCD .........................................9
tRP'...........................................9
tRAS..........................................24Advanced Timing Control
tRRD...........................................4
tWTR..........................................5
tWR............................................10
tRFC...........................................108
tRTP...........................................5
Command Rate (CMD) ....................:0Driving Strength Profiles
Driving Strength ............................Channel A
Static tRead Value.........................: 9
tRD Phase0 Adjustment...................: 0
tRD Phase1 Adjustment...................: 1
tRD Phase2 Adjustment .................: 0
tRD Phase3 Adjustment..................: 0
Trd2rd(Different Rank)....................: 9
Twr2wr(Different Rank)...................: 7
Twr2rd(Different Rank)...................: 7
Trd2wr(Same/Diff Rank)..................: 10
Dimm1 Clock Skew Control...............: Auto
Dimm2 Clock Skew Control...............: AutoChannel B
Static tRead Value.........................: 9
tRD Phase0 Adjustment...................: 0
tRD Phase1 Adjustment...................: 1
tRD Phase2 Adjustment .................: 0
tRD Phase3 Adjustment..................: 0
Trd2rd(Different Rank)....................: 9
Twr2wr(Different Rank)...................: 7
Twr2rd(Different Rank)...................: 7
Trd2wr(Same/Diff Rank)..................: 10
Dimm1 Clock Skew Control...............: Auto
Dimm2 Clock Skew Control...............: AutoMotherboard Voltage Control
CPU
CPU Vcore….……….........................: 1.23750VCPU Termination…..... 1.200V*.......: 1.200V
CPU PLL…………………....1.500V*.......: 1.500VCPU Referen.…………....0.755V*.......: 0.760V / Normal
CPU Reference2………,,0.800V*.......: Nincs
MCH/ICH
MCH Core…………….....1.100V...........: 1.100V / 1.300V
MCH Reference….…….0.800V...........; 0.760V / Normal
MCH/DRAM Ref.…......0.900V...........: 0.750V / Normal
ICH I/O……………….....1.550V............: 1.500V / Normal
ICH Core…………...……1.100V............: 1.100V / NormalDRAM
DRAM Voltage ……....1.800V............: 1.500V / 1.740V
DRAM Termination .…0.900V............: 0.750V / Normal
Channel A Reference 0.900V............: 0.750V / Normal
Channel B Reference 0.900V............: 0.750V / NormalAdvanced Settings
Limit CPUID Max. to 3.....................: Disable
No-Execute Memory Protect............: Enabled
CPU Enhanced Halt (C1E)................: Enabled
C2/C2E State Support....................: Disabled
x C4/C4E State Support..................: Disabled
CPU Thermal Monitor 2(TM2) ...........: [Enabled] Enabled
CPU EIST Function.........................: [Disabled] Enabled
Virtualization Technology................: [Disabled] EnabledMindenhova a végére írtam a saját értékeimet, ahol / jel van, ott a második érték van jelenleg. Amúgy szinte hajszálra megegyezően van "nálunk" is , a sorrend, elnevezés, minden, márha ez egy ASUS lap BIOS-a..
-
őstag
válasz Zso Ro #18144 üzenetére
Jajj, eddig gondolkoztam, hogy mire írod, de rájöttem. a validra. Azt még egy előző tulaj csapatta, tom_tol. Sztem 4 maggal nem ment a valid sem neki, tiltott 2t sztem, vagy csak progihiba. Ez a 2 lehet szvsz. Mért írtuk volna le a te procid??? Mesélj, mit tud?
-
Zso Ro
senior tag
válasz kicsipapucs #18137 üzenetére
1.52.1-es CPU-Z hogy látja neked a Q9550-et 2 magosnak?
Ez elég érdekes.Bár nekem csak Q9450-em van.de azt se írjuk azért le.
-
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #18142 üzenetére
Csak még annyi jutott eszembe erről, előtte beszélek egy modival, nehogy rögtön zárják a topicot, mondván ennek a procinak van már topicja.
Majd priviben üzenek neked, hogy mit válaszolt. -
őstag
-
Stanchore
senior tag
válasz kicsipapucs #18139 üzenetére
Az már igen Akkor én meg is húzom magam az 1,2375-el.
Amúgy az ötletet megvettem én is!Origin / Steam: Stanchore
-
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #18139 üzenetére
Ez már oké
Akkor úgy látom az ezüst az enyém -
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #18137 üzenetére
Az első linket valamiért nem tudom megnézni
Ha majd lesz időm és kedvem, én is megnézem a végét -
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #18135 üzenetére
Oké, legyen!
Elfelejtetted leírni a videt!
Nekem 1.1375V -
őstag
válasz Stanchore #18134 üzenetére
Akkor játszunk "kinek a nagyobb", jelen esetben kisebbet. Kinek a legalacsonyabb a vidje? (nyertem... ) Lehetne egy külön L830B550 topikot is nyitni akár, mindig látjuk meik proci kinél van, mien lapba kerül, segíthetnénk egymásnak... Elvégre még pár évig egy megrángatott q9550 elit osztagos az elég lehet majd minden vga alá és ez a legjobb fpo.
Komolyan beszélek, várom a partnereket. 4 ien fposról személy szerint tudok, plusz a többi őrült odakint!Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #18129 üzenetére
Ez valami klub?
Mert nekem is ilyen FPO-m van.
Én "csak" 3825-ön hajtom, de azt 1.14V-al. -
Stanchore
senior tag
válasz kicsipapucs #18131 üzenetére
köszi a segítséget előre is.. A hűtőmtől tartok picit, hogy kevés lesz hozzá.
Este 8-ig melóban vagyok, de utána kiírkálom BIOS-ból és indulhat a tuningOrigin / Steam: Stanchore
-
őstag
válasz Stanchore #18130 üzenetére
Huhú, mi tuningot lehet azzal a géppel csinálni...
Amondó vagyok, hogy másold be ilyen sablonnal az összes bios beállításod tuningrésznél, asusos vagyok, nemtom meik beállítást hogy hívják "nálatok" aztán tudunk okosat.
Pl. töltsd ki ezt saját adatokkal:
Robust Graphics Booster ...............:
CPU Clock Ratio ..........................:
Fine CPU Clock Ratio.....................:.
CPU Frequency ...........................:Clock Chip Control
Standard Clock Control
CPU Host Clock Control..................:
CPU Host Frequency (Mhz) ............:
PCI Express Frequency (Mhz) .........:C.I.A.2 .................................:
CPU Clock Drive...........................:
PCI Express Clock Drive.................:
CPU Clock Skew (ps)....................:
MCH Clock Skew (ps)...................:DRAM Performance Control
Performance Enhance...................:
Extreme Memory Profile (X.M.P.).....:
(G)MCH Frequency Latch...............:
System Memory Multiplier ..............:Memory Frequency (Mhz) ..............:
DRAM Timing Selectable ................:
Standard Timing Control
CAS Latency Time........................
tRCD .........................................
tRP'...........................................
tRAS..........................................Advanced Timing Control
tRRD...........................................
tWTR..........................................
tWR............................................
tRFC...........................................
tRTP...........................................
Command Rate (CMD) ....................:Driving Strength Profiles
Driving Strength ............................Channel A
Static tRead Value.........................:
tRD Phase0 Adjustment...................:
tRD Phase1 Adjustment...................:
tRD Phase2 Adjustment .................:
tRD Phase3 Adjustment..................:
Trd2rd(Different Rank)....................:
Twr2wr(Different Rank)...................:
Twr2rd(Different Rank)...................:
Trd2wr(Same/Diff Rank)..................:
Dimm1 Clock Skew Control...............:
Dimm2 Clock Skew Control...............:Channel B
Static tRead Value.........................:
tRD Phase0 Adjustment...................:
tRD Phase2 Adjustment .................:
tRD Phase3 Adjustment..................:
Trd2rd(Different Rank)....................:
Twr2wr(Different Rank)...................:
Twr2rd(Different Rank)...................:
Trd2wr(Same/Diff Rank)..................:
Dimm1 Clock Skew Control...............:
Dimm2 Clock Skew Control...............:Motherboard Voltage Control
CPU
CPU Vcore….……….........................:CPU Termination…..... 1.200V*.......:
CPU PLL…………………....1.500V*.......:CPU Referen.…………....0.755V*.......:
CPU Reference2………,,0.800V*.......:
MCH/ICH
MCH Core…………….....1.100V...........:
MCH Reference….…….0.800V...........;
MCH/DRAM Ref.…......0.900V...........:
ICH I/O……………….....1.550V............:
ICH Core…………...……1.100V............:DRAM
DRAM Voltage ……....1.800V............:
DRAM Termination .…0.900V............:
Channel A Reference 0.900V............:
Channel B Reference 0.900V............:Advanced Settings
Limit CPUID Max. to 3.....................:
No-Execute Memory Protect............:
CPU Enhanced Halt (C1E)................:
C2/C2E State Support....................:
x C4/C4E State Support..................:
CPU Thermal Monitor 2(TM2) ...........: [Enabled]
CPU EIST Function.........................: [Disabled]
Virtualization Technology................: [Disabled] Enabled if you use Vmware/Virtual PC[ Szerkesztve ]
-
Stanchore
senior tag
válasz kicsipapucs #18129 üzenetére
Igen, az adatlapomon lévő konfighoz kellene a help. Sok jót írnak erről az FPO-ról ehhez a procihoz, ezért is vettem ezt. A korábbi tulaj konfigjában simán futott 4GHz-n, bár ő ddr2-es lappal hajtotta, remélem a ddr3-as UD3P-vel is kitudom hozni belőle
-
őstag
válasz Stanchore #18124 üzenetére
Csak most látom uram, hogy te is "közülünk való vagy". Egy L830B550 még magas viddel is "köteles" 1,2 alatt futni 4GHz-et, főleg egy ud3p-ben. Az aláírásodban lévő procc a szóban forgó egyed az ott említett lappal? Csak h tudjam, mihez kell help, nem egyértelmű.
-
őstag
válasz Razermazer #18127 üzenetére
Nyugodalom, nem kell mindjárt önvédelem üzemmódra kapcsolni, nem bántásból írtam.
Nem figyelmesen olvastál. A kőkemény zsír a leszedhető fet és chipset fölötti borda alatt volt. Amihez te nem nyúltál, az asus sara, nem a tiéd. Nem hibáztattalak, h így raktad össze, csak szóltam, nekem aztán igazán nem tartozol magyarázkodással, ki vagyok én ahhoz...
Megint kishitű vagy, 495FSB nem valid, hanem 24/7-re belőve nálam értelmes feszekkel úgy, hogy még megy mennek a voltok lejjebb ha gtl-ezek egy csöppet. Komám nagyon lebecsülöd ezt a cumót, mintha rossz emlékeid lennének. Mi bajod vele?
Mint elmondtam 0 légmozgással lett 47 fok az nb, amit azóta egy kis nyomásnöveléssel levittem 4,2GHz load 44 fokra. Nem hangosabb így, mint vízzel. Ha átjössz, megmutatom, az én szerető kezeim között mivé érett a cumód. i7 érveid: nem hiszem, hogy valaha néznéd, hogy mennyivel eszik kevesebbet a géped az új cuccokkal, ez egyfajta senkinek sem fontos, csak felhozható érv. Ha viszont neked télleg ennyit számít az a sok watt, akkor én kérek elnézést. Kevésbé melexik? Ebben biztos vagyok, egy null oda. Jobban megy... 1x összemérjük.
Ez a toljam szárazjéggel duma meg nem más, mint így a végére egy bántás, basztatás.
Oltsuk a másikat, ne segítsük. Azt hittem lehet ezt normálisan is. Még1x a végére: én még mindig nem fájtolok.
Tisztelettel: D.[ Szerkesztve ]
-
Razermazer
őstag
válasz kicsipapucs #18126 üzenetére
Hát ez így ebben a formában nem igaz, mert nem gyári kőkemény zsírral lett visszatéve hanem mx kettővel csak nem mustárosnyomás szinten hanem pengével szétkenve(nem pár cseppnyi volt). Tudod a gyári eleve fehér volt de nem baj. 1. A malőr ott lehetett hogy előző nap este szedtem szét, és a fáradság így alakította a helyzetet(mert ugye neked gyorsan kellett türelem lapot terem). 2. A problémát a lap domborúsága is okozhatta a Tody blokknak nincsen háttámasza ami jó lett volna kicsit hajlott a lap. Az ajánlattal viszont nem tudod, és nem is fogod megtudni mit veszítesz, én tudom 20-fokot. Halláskárosodás elkerülést . Ennyiért erre a lapra nem is fogsz kapni szettet léggel meg nem fogod eléri az áhított 480-at (orkánnal igen, de annak meg semmi értelme, bár nem én hallgatom) vagy a felett nekem megvolt a 480 validra csak játszani kellett volna vele, de le*****am. "Élj vele boldogan áldásom rád". Én az i7-el elvagyok meg a tervező programjaim is, ez a platform már nekem kevés lett volna oda. Kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik, jobban megy. Peace toljad neki szárazjéggel
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
őstag
válasz Razermazer #17967 üzenetére
Na megtértem pár hét kihagyással.
Reméltem, hogy nem lesz igazad és be is jött.
Szétszedtem a lapot miszlikekre, még a leszedett hűtőt és tovább aprítottam. Leszedtem a chipset fölötti bordát és a fetek fölöttit is és döbbenten tapasztaltam: gyári, kőkemény zsír van alatta pár cseppnyi adagban. Ergo hőátadás ott biztosan nem volt. A chipsetnél annyira durva volt a helyzet, hogy ott össze sem ér a réz lap és a borda fölötte, oda jó vastag mx2 réteg kellett, bár még így is jobb, mint volt. Ezután újabb meglepetés ért: rosszul raktad össze a lapot drága Razermazer , a chipset amúgy is kis felületének is csak az 1/3-a érintkezett a blokkal, nem is csodálkozom azon, hogy miért volt 70 fok az nb idle-ben.
Leszedtem mindenhonnan az oxidréteget, ezután összeraktam, mindenhol figyeltem, hogy meglegyen a kontakt, mx2vel kenve szépen és voila, 35 fok terheletlenül 0 légmozgással, terhelve 4ghz-en 47 fok, szintén asztalon a gép, keringetőventik nélkül.
Az egyik ramom behalt, de egyébiránt készen állok egy jó kis tuningra.
Az ajánlatra a válasz: nem kell az alaplapi vízhűtő, sőt még más léghűtő sem a lapra, meg vagyok vele elégedve.
Akinek van tapasztalata ezzel a lappal 480-as fsb fölött quaddal, az jelentkezzen legyen szíves, segítséget kérek.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Stanchore
senior tag
Sziasztok
Q9550 tuninghoz kérnék segítséget. 4GHz-re szeretném felhúzni, mekkora a max adható / javasolt fesz a procinak? A VID-je 1.2375. Milyen hűtőt javasoltok hozzá? Jelenleg 3,6-on megy alapfeszen, IBT alatt olyan 65 fokosra hűti meg a Hyper TX3.
Illetve hogy érdemesebb a 4GHz-el próbálkozni, kisebb FSB-vel és nagyobb szorzóval, vagy nagyobb FSB és a +0,5 szorzó nélkül?
THX előre is!
Üdv. NorbiOrigin / Steam: Stanchore
-
WongFeiHong
senior tag
Még egy valami ASUS P5QL-PRO lapom van és pl 3ghz-ig szeretném húzni a procit. A CPU Voltage-t mennyire érdemes állitani? PCI-E frekvencia az 100 on legyen fixen ezt tudom.De van még a South,North bridge meg az FSB Termination Voltage. Ezek standardon jók?
Ja és 4x1 gb 1066-os ramom van. Ennek a frekvenciáját lejjebb kell venni úgy tudom mert proci húzásnál ez is növekszik ugye? /ramot nem akarok húzni /[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
válasz WongFeiHong #18119 üzenetére
Akinek magas a hőmérséklete annak 99%-ban a hűtője rosszul van rögzítve. Így már jók a hőfokok.
csucsu69
Így már jó, sőt szuper.Horrendous
Semmi sem mehet 80 fok fölé. Ha lehet akkor 75 fölé se nagyon. Neked sem ártana megnézned a hűtőd felfogatását.[ Szerkesztve ]
-
Horrendous
csendes tag
Amúgy ha a cpu hőmérsékletére mondják, hogy ne mennyen 80 fölé, akkor a magok egyenként mehetnek 80 fölé? mert miközben a cpu magok közt van 79 fokos a cpu hőmérsékletem csak 55 fok.
-
csucsu69
tag
válasz SpeedR #18115 üzenetére
Én most 350x8-on használom 1,031V-l, ezek a hőfokok erre vonatkoznak, de nem sokkal módosulnak 400x8-on sem( azt 1,1V-on tudja a procim llc nélkül).Egy Red Skorpion hűti szinte passzívban, mert a rajta lévő venti (nem gyári) alig forog a leszabályzás miatt.Nagyon jó a procid hőmérséklete!
balintka: Mintha pont Neked válaszoltam volna, pedig nem láttam a kérdésed !
[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
válasz WongFeiHong #18112 üzenetére
Alapon nagyon sok a 63 fok.
csucsu69
Enyém ilyen terhelés nélkül. (8x400 @1.2V - de mivel aktív az energia gazdálkodás ezért üresjáratban visszavesz mind a szorzóból, mind a feszültségből)
-
kicsirobi
tag
válasz WongFeiHong #18112 üzenetére
Az már nem valami jó,de nekem is csak mondtákj,hogy 80 felé ne menjen.
Playstation 5, Miskolc, Spartan Race, Xiaomi 13, Garmin Fenix 6x Pro
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! Az ugye nem jó egy q9300-nál ha alapon 63 fokos az Everest szerint /magoknál 82 fokot mutat/ ?
-
xmad
őstag
válasz Horrendous #18094 üzenetére
én most 1333 on járatom a ramokat.. de a 800 hoz képest semmit se lehet érezni, még 1600 on se de valami biztos kihasználja
Kingmax hercules nano ddr3 1600mhz ramom van
-
-
SpeedR
őstag
válasz Horrendous #18106 üzenetére
Gyári hűtővel semmiképp ne menj följebb. A vga-dhoz elég a 3GHz.
[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
válasz Horrendous #18104 üzenetére
Nem látok hibát. Az órajelek és a pcie busz sebessége is rendben van. Szerintem a kártyád topikjában érdeklődj tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Horrendous
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/110412/gpuz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
SpeedR
őstag
válasz Horrendous #18101 üzenetére
Ez CPU-Z. Én GPU-Z-t kértem.
Linkeléshez használd a Link gombot a hozzászólás írásakor.[ Szerkesztve ]
-
Horrendous
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/110412/cpuz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A jövő számítógépei (Reloaded)
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- ryzen 5 1600x six core am4
- INGYEN FoxPost! Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó garival! -
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-jegelve epicpwnz
- I5 6400 Processzor eladó 3db