Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
őstag
-
őstag
-
MrBrook
aktív tag
válasz vuk777 #22834 üzenetére
jah, egyetértek amúgy másik topikban is kérdezősködtem, ott egy forma azt javasolta,hogy, addig akár kijöhetnek a z97es lapok is, és azzal lenne érdemes már akkor a procit, hogy, később broadwellre tudjak váltani, bár kérdés, hogy haswellről érdemes lesz e, valszeg nem. mindenesetre ja, először melómelómeló, gyűjtök és majd visszatérek. utálom magamban,hogy előre elköltöm a lét mikor még nincs a kezemben. mondjuk ramokat lehet,h beszerzem azért, úgy is kompatibilis lesz, ddr3 most is. vagy az is hülyeség? ezt néztem ki: [link]
mondjuk bf4en kívül másnak nem kell még 4gigánál több, amikkel játszok, (assetto corsa,raceroomracing, csgo, insurgency)
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz vuk777 #20105 üzenetére
Mentek szépen!
Az én Team Xtreem 1200-as ramjaim is megfutották az 1320-at 5-5-4-10-en.
Sajnáltam is amikor eladtam őket.[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
szab.tam
nagyúr
válasz vuk777 #19015 üzenetére
én mint írtam, kiteszteltem. óriási különbség van. a vga-d jóval gyengébb a miénknél, így nálad lehet, hogy 2.8-on is kiszolgálja.
előbb lesz vga limited. akkor pedig hiába emeled a cpu órajelét, semmi változás nem lesz...igaz, mindig szerencsésebb szerintem az a konfig, ahol vga limit van. nincs boszantóbb, amikor a gpu 60%-on dolgozik, akad a kép, és nézem az egyik procimagot 100%-ra kiakadva. akkor tehetetlen az ember...
vga limitnél legfeljebb visszaveszünk valamit a grafikából. egy élsimítást, árnyékot...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
-
FaTHI
őstag
válasz vuk777 #19012 üzenetére
Én most a Full grafhoz irtam a hozzászólást, persze lehet butitani rajta, csak érdekesség képpen irtam ,ill. tanulság, ehhez a játékhoz bizony kell a 4mag, és magas órajel....no meg nem árt egy Gtx480-as sem
Persze majd a véglegesnél kiderül, de pl a Crysis 2 full-on (Ultrán) már kéri ugyan ezt a felállást...[ Szerkesztve ]
-
Szoszibá
tag
válasz vuk777 #18976 üzenetére
Legyen 45K egy használt, az enyém most érhet kábé 9K-t (egy c2d e6300). Ez 35-36K lenne ha el tudnám adni az enyémet, amire nem sok esélyt látok.
35-36K ért sem biztos hogy ezt venném már meg, akkor inkább i3, mivel renderelésen kívül nem jobb nála a q9550, és kevesebbet is eszik, meg úgy egyáltalán.
45-ért meg kurvaisten hogy nem veszem meg mert akkor már tényleg új konfig. Ha csak a procit nézem akkor 45-ért ez vagy 45-ért i5 2xxx, hát nem mindegy.Egy szó mint száz, sokallom az árukat nagyon, szeretném lecserélni a procimat, csak mivel 6GB jó minőségű ddr2-es ramom van és egy zsír új maximus II formulám, amik sokba voltak, nem szívesen állnék át az új platformra egy proci miatt. Ezért szerettem volna egy jó 775-öst magaménak. Esetleg ötlet?
-
FaTHI
őstag
válasz vuk777 #18962 üzenetére
Szép eredmény, jól megcincáltad a konfigod, nem félsz hogy szétég a GTX460-ad?
Egyébként ha jól megcibáljuk ezeket a Q9xxx- procikat, olyan 4Ghz körül már már az i5 2500K közelében van a cpu eredmény..
Igen gyorsan megnéztem, egy alap i5 2500K Cpu pont 6000-körül van..[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
válasz vuk777 #18911 üzenetére
Ez egy 460*9_4140MHz beallitas, FSB Strap 200, PLV8, a RAM pedig 1533-on 7-8-7-16-5-72-1N idözitessel. Azt hiszem 1.65Voltot adtam neki. Az eszaki hidnak meg 1.4voltot. Ez stabil volt mindenben, egeszen 485-ig el tudok menni kis Vcore emelessel de a H50 itt mar keves.
Amint összerakom a gepem beteszek neked egy 450*9-et is csak epp a VGA-m var egy TR Shamanra -
őstag
válasz vuk777 #18895 üzenetére
Tudjátok, jó 3/4 éve beszélgettem erről lipivel, azt beszéltük, hogy Lizák Ati világbajnok i3 530-a (4,6giga fölött stabil űbertuning vas) az ő véleménye szerint egy q8200-at ha megfog max, pedig ott még ddr3 is van, sokkal gyorsabb memvezérlővel. Hoppárézimi.
Érdekes szab.tam felvetése, mert nálam az E8400@4,4GHz-et rommá verte az általam nézett tesztekben (benchmarkok, gémek és 7köznapi használat) egy 3 magosra butított q9550 2,6GHz-en (4 magosként 2,33GHz-en hozta a wolf szintjét) Tesztje válogatja, hogy meik a jó és mire. Egyik sem olyan húde kukába való. Megmondom őszintén, járt nálam egy haver gépe, benne egy q6600, vmi p35 deszka, többi mind1. Tuningban halálgáz, forrt még a true-mmal is 3,6 fölött, de alulfeszben sztem bajnok volt. Éés amíg tesztelgettem a hibát keresve belőttem 7,5x333-ra jócskán alulfeszelve (konkrétot nem tudok, volt egy raid kötet halálom, minden fél évvel ezelőtti mentésem elveszett, azóta van biztimentés 3x-4x mindenről. a hülye a saját kárán esete...
Vuk: utsó 45nm-es procid helytelenül került a kistába, én ugyanis annó nagy hévvel angliai utazásom alkalmából vettem egy qx9775-öt coolmeister angol nagy cm házmoddertől és itthon derült ki, hogy az nem 775-ös ám, hanem szerver 771!
Az egészet összegezve hetekig cseveghetünk arról meik a jó és meik a használhatatlan procc. Nezetős, msnezős, faszbukozós, filmnézős ilyesmi irodai, otthoni célokra használt gépekbe akármelyik quad bőven elég lehet. Sőt még e3200 sem hiszem, hogy annyira megfogná a dolgot. Játékgépbe már egy 4gigán nyomuló q9550 sem elég jobb vga alá. A köztes igényeket pedig mindenki saját maga értékrendje szerint szokta kitölteni. (jó/szar xy procc szte)Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
szab.tam
nagyúr
válasz vuk777 #18895 üzenetére
egy kérdés akkor kicsit másképp: (ez most nem kötekedő, hanem valódi!)
egy q6***-es erősebb, vagy egy q8***-es?
tételezzünk fel egy 4 magot is bőven használó ego enginees játékot, (pl dirt2-3), és egyforma, pl 3.3 ghz-es órajelet.
nem a papíron szereplő l2 méretet hasoníttgassuk, hanem arra lennék kíváncsi, hogy a játék melyiken fut jobban. valamiért úgy gondolom, hogy a q8000-eseken jobb lesz. a kisebb l2 ellenére is.de ezt csak az fogja tudni megmondani, aki konkrétan hasonlított ilyet össze.
ara akartam kilyukadni, hogy a q6000-es széria már szinte semmilyen összehasonlításban sem lehet választható alternatíva, hacsak a lap nem támogatja a 45nm-es cpu-kat.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz vuk777 #18893 üzenetére
a felsorolásban lévő "értelemességi" szepont értelmét kifejtenéd bőveben?
mert ha csak a nyers erő, akkor hiányosan ugyan, (qx6700...), de leírtál két listát.
ráadásul a q6000-es szériát már sehogyan nem mondanám "értelmesenek"...ha pedig globálisan érted, akkor meg egyenesen butaság, mert pont a múlkor barátkoztam egy igen kis vid-es, kis fogysztású, alapon kevésbé melegedő q8200-zal. ami lehet, hogy játékra néha kevés lenne, (habár az összes q6***-et elveri szerintem).
de nekem játák kivételével mindenes gépembe pont elférne, mert időnként szükségem lenne a 4 magra. tehát számomra az is "értelmes".ráadásul hasonlítgattam E8500@4.5ghz vs. q6700@3.3ghz.
a wolf az akár 6 magot is használó dirt2-ben agyonverte a q6700-at.
tehát ebben a relációban egyáltalán nem volt "értelme", ráadásul egy olyannal szemben, amit meg sem említesz a felsorolásban...tehát a felsorolásodnak sem így, sem úgy nem látom értelmét.
nem kekeckedni akarok, hanem de....(persze, az everestbe integrált szintetikus teszteknél lehet, hogy másképp alakul)
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
válasz vuk777 #18891 üzenetére
Én ezt értem. De felmerül a kérdés, hogy a cahce olvasási sebessége vajon változik-e különböző latch-eken? Mert ha igen, akkor az nagyon durván befolyásolja a PhotWorxx szintetikus eredményeket, holott a konfig valós RAM teljesítménye nem változik ekkora mértékben.
RAM teljesítményben (RAM írás/olvasás/másolás) fele olyan erős a notim, mint az asztali konfigom mégis ugyanakkora PhotoWorxx pontszámot kap...kicsit gáz...
És ezt láthatóan csak a cache mérete befolyásolta...
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
bolcsodal
addikt
válasz vuk777 #18869 üzenetére
Szépen kimérted a Latch-ek közötti különbséget fűszerezve a Perf. Level hatásával.
Egyébként én BIOS-ból állítottam nem MemSet-tel így fingom sincs mit írt volna ki. De ha BIOS-ban állítom...Standard-Turbo-Extreme, akkor lényegében csak a PErf. level-t változtatja.
Lipi67 kellene ide ő a RAM-tuning mestere...
Miért pont PhotoWorxx egyébként? A számok is elég furcsák..ennyit változott volna AIDA64-ben? Nekem 3GHz-en a 10K-t sem éri el a pontszám...ennyivel nem jobbak a Q9-esek...
-
bolcsodal
addikt
válasz vuk777 #18842 üzenetére
Inkább a perf. level dobja meg a memória képességeit. szerintem 890 CL5 és 1066 CL5 között hangyaf*-nyi a különbség. Sőt CL6 prf. lvl. Trubo 890MHz-en gyorsabb lesz, mint CL5 1066 perf. lvl Normal-on....de csak jóslat!
(#18843) FaTHI: Ne küzdj vele sokat. RAM-ból SOK kell, nem GYORS....Gonolom nem WinRAR bencsmarkokat tolsz orrbaszájba, vagy SuperPI fut egész nap a gépen?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz vuk777 #18846 üzenetére
Ha szépmagyarmódra utalsz rám kerülve, negatívan, h fasz vagyok, akkor találd ki mit üzenek neked..
Ha nem és télleg csak jelzed, h megmondtad, akkor mondom, h azért írtam olyan kis feszt, mert nem szabadna neki kérnie. 2 megoldás van ezeknél a topos p45 asus lapoknál. 1. szétfesz. 2. helyes optimalizálás. Én utóbbi felé, te előbbi felé tereled.
Nálam M2F elég antituning példány 8,5X471-hez: VNB: 1,25, VFSB: 1,25, PLL:1,52V szükséges, 1,12V vid proccnak 1,18V...
Utsó 2 üzidhez: mindent leírunk neki 2x. Egyszer én és 1x te, aztán fordítva, egymástól függetlenül. Nemtommé , furcsa.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz vuk777 #18818 üzenetére
1,12V világbajnok vid-emmel hova mennék 1,4 közelébe? Most nem azért, hogy villogjak, csak de. M2F nem csinál semmit vele. Multiméterrel mértem, idlehez képest load megy feljebb (!) a fesz, de határértéken belül és stabilan tartja idle és load feszeket is.
F_Zolee: saját tapasztalatom szerint használd nyugalommal 1,4V cpu feszig.
McKnight: Itt leírtam mivel kezdj: [link][ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz vuk777 #18815 üzenetére
Asusnál megszűnik tőle a drop. Nem létezik többé. És 1,36V alatt nekem soha, soha semmi bajom nem volt vele még agyonfeszelt mezei p5q+gagyi táp kombónál sem.
Visszakérdezek: miért disabled? Mert páran azt mondták, h baj lesz, vagy esetleg van konkrét tapasztalatod is?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz vuk777 #18811 üzenetére
Jóvan rókica (csak viccelek, tudod), mondd el még1x amit én is.
A te beállításaidat látva is azt mondom, hogy háát. Bőven vennék le azokból a feszekből.
Ha jön a srác, majd vmi hasonlót tudnék elképzelni neki végleges beállításnak:
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
Mem OC charger: Enabled
Clock Twister Lighter
Performance level 8
CPU - kiderül
CPU GTL: belőjük
termination V- 1,28
DDRam - ezt ő tudja
CPU PLL - 1.53
North Bridge - 1,30
NB gtl: belőjük neki
South B - 1,1
PCI-E - 1,5
Load-Line Calibration: Enabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: DisabledNyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
szab.tam
nagyúr
válasz vuk777 #18575 üzenetére
sőt! egy szekér trágyát józsibá' a földúton jobban mint schumi.
köszönjük a hasznos infót!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz vuk777 #18518 üzenetére
Annó rosszul döntöttél amikor nem ud3-at vettél. Télleg hihetetlenül jók, annak ellenére, hogy asusos vagyok. 24/7-re 530-as fsb simán lőhető velük quaddal. Ráadásul kevesebb fesz. kell nekik.
Kösz szépen a bíztatást, amint hazaértem a nyaralásból,akkor nekiesek, kb. 3-4 napig nem lesz evés-ivás-alvás-csaj, amíg ki nem tesztelem a lapokat (fsb-fesz vonatkozások, hűtés modok m2f-el és p5q3-al), ramokat (overclockok, undervoltok, stabilság mérés, van vagy 12-14 modulom), vga-kat (ati 4870, gtx260, gtx480, 9600gt), táp (hx750 szálankénti harisnya után, javított chifi cft700)
Elleszek nna.
Maximus baja:kivettem a gtx260-as karim, betettem egy 8600gt-t, azután nem tudott bepostolni sem a gép, az lcd poster cmos errort írt. Legyalulta magát mind2 bios chip.
Sok sikert neked is az új cuccokkal majd. Remélem jól csapatod majd azzal. Bár 2 dolgot szeretnék adni tanácsként: készülj fel, biost újra tanulni.Mind megnevezéseket, mind értékeket. A másik pedig, hogy asus joban szereti a g.skill ramokat.
jó8, üdv: Dévid.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz vuk777 #18515 üzenetére
Jobb a procim, jobb a hűtőm, rá vagyok bitangul éhezve és érezve a témára, ergo esélyed sincs kicsirigó.
UD3P? (meg nemrég ugye a trident 1200-asok vétele: te haver, azért kicsit túl sokat ölsz ebbe a 775-be szvsz. Én sem adom el, most ismerem csak ki, de pár esetleges hűtőcserén (lap, procc, vga) és talán a ramjaim 1200-asra való CSERÉJÉN kívül sokáig nem tervezem buzerálni a gépet. Ennyi pénzből talán már meglehetne neked egy 2500k gép. Oké, utálom én is az 1155-öt, 0 kihívás a tuning, akármeik hülyegyerek belő egy gagyi példányt 4,5GHz-re, de akkor is. Haladni kell a korral egy bizonyos szint után.
Szerintem maximum 2-3 feszlépéssel lesz jobb az ud3p. Minek veszed meg?
Üdv, D.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz vuk777 #18513 üzenetére
Háhá!!! De jó, hogy jössz, épp neked akartam írni.
Megjött a Maximus 2 Formula lapom a gariból, már lőttem vele 515-ös fsb-t. Még alacsony ram és proci órajellel, de 1,42V-os NB fesz elég. Üzenem neked vuk, hogy nem szétfeszelni kell a lapot, hanem gtl-ekkel tanulj meg játszani. Ugyanis olyan 2-5 lépéssel lejjebb stabilizálható a fesz. Azt hiszem neked pont az volt, hogy ment jó magas fsb, irigykedtem, de szétfeszeled a lapod szvsz.
Reszkessetek quad-topik, ráéreztem a lapomra, jönnek a nagyon tuti eredmények, amint hazaértem nyaralásból.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz vuk777 #18428 üzenetére
Nemtom hogy az istenbe csinálod, de az elvileg legjobb 24/7 775-ös lapommal, meg a világlegjobb procimmal, modolt biostól kezdve mindennel próbálkoztam, azonban nem sikerált 495-ös fsb fölé menni, még validra sem. Te variáltad a gtl refeket, vagy mit csináltál, hogy elérd az 510-et??? Légyszi írj le mindent, hogy hová mit állítottál fesznek.
Jajj a végére egy nem túl jó hír: úgy tűnt a lap elhalálozása előtti pár tesztből, hogy csodás szilíciumlapkám 1. magja kezd elhalálozni, vagy 8 fokkal jobban melegszik, mint társai és ha nem néztem el semmit, akkor egyre több feszt is kér, azaz menthetetlenül degradálódik.
Ha ez van, akkor sajna vége a 775-nek nálam. De a gépnek is egy jódarabig, talán egy e5200 fér bele a keretembe, a kocsi teljes átépítése felemészti a zsém...
szab.tam.: nagy tisztelet övez téged nálam, kb. 1edül a te hsz-eidben maradt még normális gondolkodás, nem pedig csak a bullshitet lököd orrbaszájba, te vagy az egyetlen júzer a kvad meg a léghűtés totyikban, akinek mindenn hsz-ét alaposan elolvasom, mert mindig tanulhatok belőle. Maradj ilyen.
Szép estét mindekinek.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz vuk777 #18430 üzenetére
az alaplapod jövőjére a nb és fsb term feszek miatt is érdeklődtem. azok mennyit kaptak? és a pll? llc enabled?
-
szab.tam
nagyúr
válasz vuk777 #18428 üzenetére
ok-ok. látjuk. de mindezt mennyi fesszel?
legalább idle 70 fok altt van?és a lapodnak milyen hosszú jövőt szánsz?
kb. ezek fogalmazódtak meg bennem
én egy asus p5qd turbo-bana qx9650-et h50-nel, dupla ventivel, 1.56v llc-vel, 4275-ig jutottam, amin még a3dmark06 lefutott.
említett lapban egy E8500@7*600-on, a ramok 1:1 1200-on 12.600-at írtak....
-
peti500tc
tag
válasz vuk777 #18388 üzenetére
Hello. Siker! 3442Mhz-nél tartok (8.5x405). A voltok beállítása volt a gond nálam auton volt mind(bár az előzővel így is működött). Egyedül a Cpu volton variáltam 1.4-röl 1.34-re mert Kloss azt írta,hogy szerinte az 1.4 sok neki. Köszönöm a segítséget,ha elakadtam irok.
Még annyi talán,hogy véleményetek szerint mennyit lehet elérni a Q9550-nel mindenféle őrültség nélkül? -
raus
aktív tag
válasz vuk777 #18368 üzenetére
Igen ebben teljesen igazad van, semmi ertelme lecserelni egy Q9650-est ujabb szandira vagy nehalemre. Mostanaban elhagytam a tuningot is. Siman 3 GHz-en jaratom, 333-as FSB Strap-pel es DDR-1333-as rammal. Minden mast auton hagyok. A Vcore-t szepen beallitja a REX 1.1V es a VID köze. A NB-nek 1.33V-ot ad. C1E es Speedstep is mennek. Igy is pattog a Win7 es mostanaban nem jatszom csak filmeket nezek meg, olvasok a neten es arra teljesen eleg.
-
bolcsodal
addikt
válasz vuk777 #18368 üzenetére
Engem nem kell meggyőznöd...
Eddig a gép egyetlen komponensére sem költöttem 25K-nál többet. Ez a Q8300-as is egy hosszas dilemma eredménye. Igazából a Llano-ra vártam eddig, de a tesztek meggyőztek, hogy jobban járok egy Yorkival, mintha egyenként árulgatnám a cuccaimat...
A négymagosítást megúsztam 14K-ból, és ezzel a konfiggal újabb két évig símán elvagyok.
[ Szerkesztve ]
-
peti500tc
tag
válasz vuk777 #18329 üzenetére
Hello vuk777. Először is kösz kipróbálom, kíváncsi vagyok. Másodszor szab.tam -nak írtál még úgy az oldal közepén egy beállítást Q9650-re. Nekem Q9550-em van gondoltam meg próbálom mert már régóta vadászok egy tényleg "szájbarágós" beállításra. Olvasgattam proci tuning után találtam egy másik fórumot "tuning szájbarágósan" cimmel az első bekezdésig jutottam aztán én fagytam le. Amit leírtál az egy lista volt és az én gyenge felfogásomnak és tudásomnak pont megfelelt.
-
KAMELOT
titán
válasz vuk777 #18288 üzenetére
hát pontosabban az én lapomba kéne amit a profilomban láthatsz!
És neked a Q9650 fogyasztásilag mennyit mutat az everestben 0,85000V mellett??kicsipapucs: azt gondoltam ,hogy minden procinak más feszültség beállítás kell mind alapon mind tuningolva. Ez pl. olyan mint az én E5200-as procim ami alapfeszen megy 3,5GHz-t ,de ha már tuningolni akarom akkor kell neki adni feszt ,hogy elérjem a 4,00GHz-t.
Na majd még meglátjuk! Gondolkozom egy ilyen procin!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
szab.tam
nagyúr
válasz vuk777 #18264 üzenetére
még 1x elolvastama gtl ref-es cikket, és most a hsz-okat is. megprbálom csökkenteni a %-okat....
-
szab.tam
nagyúr
válasz vuk777 #18262 üzenetére
nagyon köszönöm,
csak pont azok az értékek nincsenek, amiket én sem tudok:
cpu gtl v. r. (0/2) - most 0.630 ???
cpu gtl v. r. (1/3) - most 0.670 ???
nb glr ref - most 0.670 ???fsb term 1.4
nb. 1.4
lejjebb rögtön fagy. könnyen lehet azért, mert valmivel ellendokgozok nekiegyébként nálam is 8.5*470-en megy most bios 1.4v@ linx load 1.288
msot próbárom számolatni a ref értékeket, csak nem minden van leírva, és kicsit homályosan tudom értemezni. ezért kellett volna egy pont ilyen lap.
és a procim giga p45 extreme-ben 4.5 ghz-et tud 1.32v-on linxstabilan. az asusok gyengébbek, de ebben is el kéne menjen kb. 4250-en.DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
Mem OC charger - enabled
ezek nálam mind auto-n voltaknagyon köszi azért!
-
szab.tam
nagyúr
válasz vuk777 #18258 üzenetére
az mind1. ha a lap ugyanaz, és ha york, akkor jöhet. wolfhoz való beállítás nem kell.
látom, 9650. -> jöhet!
a pro-ban is 3 ref érték van? nálam sima turbo-ban csak 2 volt....[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
válasz vuk777 #18231 üzenetére
Gratulálok!
Ez tényleg nagyon szép eredmény! Jól ki kell tesztelni P95, Linx, IBT és bútos Memtest86+ 4.10 -zel mert ez kezeli korrektül a 4-es csipszeteket. Lényeg hogy van hogy minden stresszteszt lemegy hibátlanul, de az órákig futtatott Memtest látszólag hibátlanul fut több Pass-on keresztül de mégsem reagál az ESC billentyűre hogy újraindítsd a gépet. Nálam ez volt mindig a jele annak hogy kicsit még stabilizálni kell az adott órajelet. Hőfokok? Feszültségek? GTL piszka? Valszeg betyár Q9650-est fogtál ki és nagyon komálhatják egymást a lapoddal. Ne hogy eladd, léteznek ilyen páros hardverek amelyek együtt domborítanak nagyot.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
raus
aktív tag
válasz vuk777 #18220 üzenetére
Igen igaza van hermanyi-nak valszeg a REX-ben jobban megy kevesebb fesszel de nem az volt a hozzászólásom lényege hogy csiszoljam a REX-et és lehúzzam a P5Q-t mert jó ám de igazából kvadhoz jobban passzol a P45 mint az X48 ezért jegyzem meg a kissé magas Vcore-t.
Nagyon jo a VID-ed, próbáld meg terhelve 1.3V Vcore-ral, mondjuk 1-25 - 1.26V FSB VTT-vel es adj bátran a P45-nek mondjuk 1.25 - 1.30 voltot. Nagyon jó progi a Linx de vigyázz vele mert olvastam valahol hogy képes maradandóan betörni és degradálni egy procit. A 74 fok az sok. Volt nálam is ennyi de aggasztóan sok ez már. Inkább Prime 95-tel tesztelek, az alap teszteken kívül, lehet Custom tesztet is és megadod hogy mennyi ramot használjon, nálam a 8GB esetén 6500MB-ot adok neki és szépen látszik a feladatkezelőben hogy le is foglalja.
Linx-et inkább a GFlops/s érték miatt futtattam amikor mértem a különböző ram időzítések, FSB Strap-ek és ram sebességek közti nyers különbséget. E8500-zal emlékszem 28-29 GFlops/s volt a csúcs 8*500 azaz 4GHz-en. Most a Q9650-nel 9*475 azaz 4275MHz-en 59-60 GFlops/s.
Megnyugtató hogy egy i7 2600K 4GB rammal nagyon ügyesen tuningolva 4.5GHz-re feszes ramokkal, épp hogy elérte az 59 GFlops-ot amit itt láthattok. Csak a win7 sp1-gyel már támogatott AVX utasításkészlettel húz el a s775-től, úgy már állítólag megvan a 120GFlops/s is.
[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
válasz vuk777 #18218 üzenetére
Gratula!
Jo eredmeny vegülis. Mennyi a VID-je a procidnak? Kicsit sokallom az 1.36Voltot a 9*450-hez.
Milyen höfokokat kapsz igy? 71.4°-nal ne engedd feljebb. Latom DDR2-öd van, hogy alakul 450-es FSB-nel a memoria iras/olvasas az Everestben nalad?
Nekem 1.2875V a VID es 1.3250V BIOS beallitassal, bekapcsolt LLC-vel terhelve 1.300V - 1.2960V Vcore-nal megvan ugyan ez a 9*450=4050MHz.
1.36V Vcore-nal mar a 9*485=4365MHz is megvan csak kicsit stabilizalni kellene meg. Viszont a höfokokat mar nem tudom kordaban tartani. 1.36V mellett 80°-ra is felszalad a push-pull H50-nel Linx alatt ami nagyon nem jo. Jo lenne 50° körül tartani terhelve 9*500-on de ahhoz komoly viz kell.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz vuk777 #18208 üzenetére
Ha a lap korlátozott az E8500-as esetében, akkor arra számíts, hogy a Yorkfield még ennyit sem fog menni benne. Az EP35-DS4-em anno kicsivel 500 MHz fölött ment FSB-ben, amikor E8400 volt benne, aztán cseréltem Q9650-re, azzal meg megállt 450-nél (CPU és RAM szorzótól függetlenül), mivel a deszka nem tudta rendesen meghajtani a CPU-t,
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest