Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapi007
veterán
Hy
Lecseréltem régi procim, most egy Q9400 a masina szíve.
8*420-at akarok mindennapos tuningra. De már 8*400-al is problémák vannak. Még csak alapfeszen próbálkoztam.
Ennyire kell nekik a + fesz?"Csak úgy mondom"
-
AirBooms
addikt
válasz Speed® #10398 üzenetére
OK, köszi!
Az mondjuk zavar, hogy nem lehet állítani a CR-t, sőt az is, hogy hiába állítom be a RAM-nál manuálisan a 4-4-4-12 900 MHz-nél (előző lapban ezt gyönyörűen tudta), windowsban már minden progi szerint 4-5-5-18-ként jelenik meg. Ha pedig memset-tel átállítom 4-4-4-12-re, akkor elkezd hibázni...Ismeri valaki ennek a lapnak a bios-át? Mi a bánattól van ez, hogy nem azt csinálja, amit én akarok? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz AirBooms #10395 üzenetére
Jaja, NB, legalábbis az én lapomban (P5E-VM HDMI) ilyen néven fut. Az alap 1.25ről 1.3ra kellett csak felvinnem a 466os FSBhez. Nálad az alap 1.1V ha jól tudom, valszeg kevesebbel beéri majd, próbálgasd.
Én mikor 1Tvel szórakoztam DDR2 szinten, csak szívtam, úgy értékeltem nem éri meg vele vesződni..látványos javulást úgysem hoz overall, csak benchben.
blck1
Ne ijedj meg a magas VIDtől, szinte semmit nem jelent. Valszeg simán vinni fogja terhelve 1.25 alatt a 400as FSBt..nálam legalábbis ez a helyzet, 1.25 a VID és 1.184en megy 400at..1.264en 444et, 1.32n 466ot. -
blck1
tag
Üdv!
az létezik hogy az én Q9400-em vidje: 1.2875V, nem magas ez egy kicsit? bár az intel honlapon a vid range : 0.85V – 1.3625V.
fél óra prime után, minden alapon, gyárihűtéssel 67 fok ez átlagosnak tekinthető vagy nálam van valami baj? jól szellőző házban. -
AirBooms
addikt
Hali!
Q9400 és Asus P5Q Deluxe (P45)
Úgy néz ki, bírja a kis proci a 3600 MHz-et, csak még nem stabil.
Milyen VTT, FSB Termination, CPU PLL, NB feszekkel érdemes próbálkoznom a 450-es FSB-hez? Ha valaki ezekhez adna tanácsot, megköszönném (én már nagyon elszoktam ezektől az i7-nél)...Ja és esetleg tudja valaki, hogy a P5Q Deluxe lapban hogy lehet állítani a Command Ratet (CR)? Mert a Ramok csak 2T-ben mennek, s még Win alól sem tudom őket átállítani 1T-be memsettel...
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz breiner #10386 üzenetére
Teljesen megfelelő, valszeg gond nélkül megállsz 1.3V alatt vele 8x450en. Persze ha jó procit fogsz ki hozzá, ez ugye minden procira igaz. R0 stepping régebbi, E0 az újabb, csak fejlesztett C1Eben tér el, tuning ugyanaz általában.
További kérdések előtt nyálazd át ezeket a hsz.okat, valszeg nem lesz több ;p -
breiner
aktív tag
válasz Speed® #10385 üzenetére
Értem vagyis akkor a lap kilőve és jó lenne alá a mostani lapom az ep45-ds4? ebbe az e8200 8*500-on megy stabilan emberi feszültségekkel. Használtam a googlet néztem teszteket de én nem szándékszok olyan óriási feszültségekkel tuningolni mint pl: 1,35v fölött vennék egy cm z600-t rá és vígan el lennék olyan 3,6GHz-en magon ként de szerintem felesleges lesz majd úgy hajtanom, csak bennem van a tuning mindig és szeretem tudni a végét normális hőmérséklet és feszek mellet a prociknak. Kaphatnék infót a reviziójukról? és hogy melyik a kevésbé melegedős fajta? vagy ezt ki kell fogni? mert én boltit szándékszok venni.
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz breiner #10384 üzenetére
Neked is BKK.
Az értelmezés hibás, 1 Wolfdale 2 mag, 2 Wolfdale 4 mag. Tehát 4 mag (Quad..). A teljesítmény a Wolfhoz képest soha nem lesz lineárisan 2xes, a magok közti kommunikáció késleltetése miatt, de azért közelít hozzá.
Tuningról és alá való alaplapról ha beírtad volna a keresőbe, hogy "Q9400", már találtál volna jópár infót, ettől függetlenül ha nem pretested példányt veszelt, ugyanúgy lutri az egész, mint bárkinél. Annyit valszeg el lehet várni, hogy alapfeszen menjen 8x400on, esetleg emberi fesszel 8x450en, felette már ki kell fogni.
Viszont X48at felejtsd el, nem való York alá, 450es FSB már igencsak határ vele. Hacsak nem gondolkodsz CFben, egy jobb P45 lapot vegyél inkább.
Gyorsulást nyílván ott fogsz érezni, ahol szükség van 2 magnál többre, de azért általános használat, multitasking közben is jelentősen kényelmesebb.
-
breiner
aktív tag
boldog karácsonyt mindenkinek, kérdeznék egy pár dolgot a q9400-ról
1. mi a véleményetek róla?
2. milyen lap kéne alá? én néztem egy gigabyte x48-ds5-t (inkább a ddr2 mellet maradnék )
3. esetleg tuningba hogy mennek?
4. milyen gyorsulást fogok érezni az e8200-al szemben?Ezt nem is tudtam eddig de a topicban ez az első mondat " 2 db Wolfdale (45nm) mag alkot egy Yorkfield (45nm) magot" ezt én úgy értelmezem logikusan hogy 6db e8200-ból áll, de gondolom ez nem igaz meg lineárisan nem nő a teljesítménye 6szorosra
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
WildDaemon
aktív tag
Békés Boldog Karácsonyt mindannyitoknak!
-
atish15
aktív tag
Nagyon sok Boldog Karácsonyt minden fórumtársnak!!!
-
Sziszifeca
őstag
Kelleme Karácsonyi Ünnepeket Kívánok minden kedves fórumtársnak!!!
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Jocy
aktív tag
Békés,Boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!!!
-
nagyúr
-
nagyúr
Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek !
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
lipi67
nagyúr
válasz Drizzt #10376 üzenetére
Sokat, de a q9400-es amúgy sem melegedős fajta, 3,5GHz-et simán megfutjátok
új játékszerem[link]Ha holnap nem engednének gépközelbe: Békés karácsonyt mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Drizzt
nagyúr
Tx3-as hűtővel a gyárihoz képest sokat nyerek? Azt szeretném, hogy 3.5-n hajthassam nyugodtan, stabilan. Q9400-et.
I am having fun staying poor.
-
kimi02
őstag
válasz WildDaemon #10373 üzenetére
Hát szerintem a táp az nem szűk keresztmetszet, a 4.6 Ghz-es validhoz
-
WildDaemon
aktív tag
Ezennel kezdek rázizzenni, hogy a 620 Wattos chifi tápom már kevés a rendszeremhez....
Ezzel a táppal valszeg nem fog meni a 4,6GHz Valid.. -
WildDaemon
aktív tag
válasz ADAM1337 #10335 üzenetére
Az E8500 (VID: 1,25)amit vettél tőlem anno is ment benne 4,7-et gond nélkül
Az E8400-em (VID:1,25) ami volt utánna az is 4,5-öt primoltam vele igaz az már nem primolt 4,7-en
Most a Q9550-el (változatosság kedvéért VID:1,25) szenvedek az UD3P-ben (full víz) 4.6-on nem akaródzik menni.. Illetve 4Ghz-t Vid alatt nem akarja.. csak 1.264Volton..Ákoska!: Volt neked is CSXO 2gb kitted 800-as ugye? és ha jól emléxem neked is annyit mentek mint nekem vagyis 1360MHz-t ugye? neked mennyi fessz kellett neki és milyen időzítésekkel? Nekem 2,1-2,2 Voltot kér és asszem 5-6-6-18-on...
[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kivánok minden ide látogatott fórum társamnak
-
Paca2
senior tag
válasz DroiDMester #10367 üzenetére
e8400-am nekem is volt 4000-en, tudom h a quaddal van a baj, én nem tudtam 3600nál magasabban a Q-t, ha el tudom adni, lehet platformot is váltok
alaplapcserével az a gond, h megfelelő (DDRas memóriáim vannak) lapot vagy nem vagy drágán találtam
illetve én 24/7-re akartam magasan, nem pillanatnyi rekordot
[ Szerkesztve ]
Kindle Paperwhite 2. 2013. nov. | HP Probook 450 G3 2016. febr. | iPhone 6s 2016. ápr. | Opel Crossland X 1.2 110LE 2018. nov. | Apple Watch 7 2022. aug. | iPhone 13 2022. szept. | Apple MacBook Air M2 13.6" 2023. okt.
-
nagyúr
Nem a magas FSB-vel van gond hanem azzal hogy az X48 nem szereti a Yorki procit! én Wolfi procival nyomtam X48.ban 580.FSB.t is!
Helyedben inkább lapot cserélnék mint procit! de különben X48.ban 450.en még lehet stabilizálni az meg Q9550.esetén 3825.MHz nem olyan rossz az!
[ Szerkesztve ]
-
Paca2
senior tag
Üdv!
Érdeklődés szintjén:
érdekel vkit eladó Q9550? vid 1,27 (1 hónapos, 3 év garis)
x48-asom nem szereti a magas fsb-t
ha vkit érdekel, PM
Jani
Kindle Paperwhite 2. 2013. nov. | HP Probook 450 G3 2016. febr. | iPhone 6s 2016. ápr. | Opel Crossland X 1.2 110LE 2018. nov. | Apple Watch 7 2022. aug. | iPhone 13 2022. szept. | Apple MacBook Air M2 13.6" 2023. okt.
-
lipi67
nagyúr
válasz petya75 #10364 üzenetére
Látom hát! Időd van, jó procid is, várd a hideget,addig meg alul matass -Én is inkább vettem egy 3200-ast, azt nem sajnálom, de ezzel (q9550) minusz 10-ig nem nézek több validot, nem bírja a VTT-t..
-Bakker, én úgy tudok tájékozódni, hogy ha 1ből hazatalálok, az is kész csoda.., Józsa ok, utána meg majd megoldjuk. Gépet..Sajna MOST annyi időm nem lesz, de kíváncsi vagyok rá -
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
-
lipi67
nagyúr
válasz DroiDMester #10356 üzenetére
Na..ez fasza!
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
válasz DroiDMester #10354 üzenetére
Értem, köszi. Akkor lehet, hogy végül egy vadiúj P5Q Deluxe lesz. Az akkor ugye ajánlott kategória? Hamár nincs itt a PH-n senkinek használtban egy rendes P45-öse... (akoska07 Biostar TPower I45 lapjára nagyon fájt a fogam, de az meg messze van, s a posta és a futár is csak karácsony utánra hozta volna el)
-
Bagira01
veterán
Sajnos azt kell, h mondjam, h sztem nem is nagyon lesz belőle semmi. Intelnél tudtommal nincs végfelhasználói garancia, és meg tudják állapítani, h túlfeszelésből adódóan ment-e tönkre a processzor
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
nagyúr
komolyan mondom...
mindenki jól járt rajtad kivül.
az "eladó" és a "gariztató" is.
ezt nem hiszem el...
és még hisztizett,hogy nehogy már kitiltsák,
mert eladott egy sz@rt és még k***ög is mellé
sok mindent meg lehet tenni a PH-n büntetlenülAz Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz akoska07 #10355 üzenetére
Ha-Li! akoska07 sajnos semmivel sincs előrébb a procim sőtt mint kiderült a nagy tárgyalások közepette udi kollégánk ki sem küldte intel bácsinak a rossz procimat hanem itt pesten le adta egy másik illetőnek aki állítólagosan intézi rá a garanciát bár fogalmam sincs hogyan ha csak esténként a párnája alá beteszi és alszik rajta 1.et! és várja a fogtündért hátha csodát művel vele és megjavul! mert másra nem tudok gondolni hogy 3.hónapja és semmilyen előrelépés nem történik! Úgyhogy ezt nagyon meg Szop@m se proci se lóvé már 3.hónapja
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kimi02 #10353 üzenetére
már linkelteb fentebb is egy eredményt a prociról
volt egy prime teszt.
azt' hol volt odairva hogy ez tom_tol-é ?DroiDMester : szia
hol tart a Q9550 procid ügye ?[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz AirBooms #10343 üzenetére
Hát nem igazán aza utódja a P5Q-E nek a P5QD Turbo lett az utódja sajnos ilyet még nem volt alkalmam tesztelni nem tudok mondani tuning tulajdonságot róla! de erősen látszik rajta az ólcsósítási kivitelezés! bár PCB.je talán jobb lett a 2.OZ réz felhasználással!
amit mondasz Pro Turbó-t az sz.tem rosszabb mert az a sima Pro nak a frissített változata ami pedig nem volt egy jó széria!
[ Szerkesztve ]
-
petya75
tag
válasz Sziszifeca #10348 üzenetére
Köszi!
Majd még javítgatom!
Ti hogy haladtok, mi a vég?[ Szerkesztve ]
Az Élet könnyű!!!.........................................csak nincs rajta fogás!
-
kimi02
őstag
válasz Sziszifeca #10342 üzenetére
Rajtad múlik
-
AirBooms
addikt
Na, még mindig alaplappal nyúználak benneteket...
Úgy néz ki, hogy a P5Q Deluxe beszerezhetetlen, akárcsak a P5Q-E (a Gigákról nem is beszélve). Viszont állítólag megjelent a P5Q-E utódja P5Q Pro Turbo néven, ami az egyik bazárosnál nem is rossz áron kapható. Mit tudtok erről a lapról? Érdemes megkockáztatni? Én nem sokat találtam róla...
-
kimi02
őstag
válasz Sziszifeca #10340 üzenetére
Ma este ?? Ja-ja egy ram, mert kettő az már lehet , hogy sok lenne
-
kimi02
őstag
válasz Sziszifeca #10338 üzenetére
1.46 MCH , és 1.4 VTT , többet nem mertem adni a VTT-nek Ki nem raktam csak rá nyitottam az ablakokat 24 fokos volt a proci.
-
Sziszifeca
őstag
válasz kimi02 #10337 üzenetére
Hát sziaaa.
Nincs egy nyanvadt szabadnapom se, hogy tesztelgetni tudjak.
Este meg asszonyt nem akarom lefagyasztani.
De te is kitetted a gépedet az ablakba? Mármint VALID-nál?
4,5Ghz-hez te minek mennyit adtál?Most majd az 1.248V-os tesztet szeretném maximalizálni. (Prime)
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
kimi02
őstag
sziszifeca : Hol vagy az eredményekkel Nagyon el tüntél
-
atish15
aktív tag
válasz DroiDMester #10145 üzenetére
Cmost megcsináltam minden visszaállt.Volt performance level.8.de ahogy elkezdtem állítgatni 5-5-5-15 ös időzítéssel 0 lett.Mást nem állítottam a ramhoz a többi auton
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz WildDaemon #10333 üzenetére
Akkor lehet jó lapod volt.
x48-as gigákról nem halottam jókat 400 max 450fsb-ket mondtak anno. -
lipi67
nagyúr
válasz majsztro #10326 üzenetére
Magában sajna nem ok, ha a többi cucc nem megy el, magyarán mondva, sz@rt se érek vele. Ki a fene vesz Team ramokat???? 1kva érdeklődő nem sok, annyi se volt.
(#10333) WildDaemon "Ádi tesa" -ez beszarás!
[ Szerkesztve ]
-
pschio
őstag
milyen Intel Core2 Quad Q9xxx procit érdemes vennem most? 4ghz-t akarok léggel egy giga x48-dq6-ban.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
nagyúr
válasz AirBooms #10316 üzenetére
Nagyon NEM ajánlott!! ha P45. Asus a legkisebb lap ami jó P5Q-E, P5Q Deluxe, P5Q Premium (de ez irreállissan drága) akkor inkább Maximus II Formula, árban is így mennek ahogy felsoroltam! teljesítményben nagyon minimális a különbség! inkább szolgáltatásokban különböznek! 1.edül a P5Q-E az ami picit gyengébb (csak 8.fázisú CPU táp ellátás, többinél 16.Fázis) de ugyan olyan szépen megy benne ettől függetlenül 4.gigán a Q9550.
a Többi csoda P45.asus lap mind felejtős ha komolyabb tuningot tervezel!
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz ADAM1337 #10321 üzenetére
Nem ismertelek meg..
(#10322) AirBooms: P4p800SE, P4C800 Deluxe. Ezek voltak az utolsó Asus lapjaim..Szívesen mondanám, hogy igen, vagy, hogy nem, de nem tudom.. Ha elmenne a ramom-procim, eladó lenne az UD3R-em, tökéletes állapotban, 2 év Ipon garral, nem tudsz várni kicsit?
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
#10316-ra valaki? Q9400 menne bele...
-
lipi67
nagyúr
válasz kimi02 #10287 üzenetére
(#10289) gamekiller01 :(#10292) Gr3GoRi: Szép, sőt! Prájmolj már légyszi! Nagyon kíváncsivá tettél..
[ Szerkesztve ]
-
Fel
addikt
válasz majsztro #10308 üzenetére
Hírtelenjében két webshopban néztem árakat, kb. 180ezerre jönne ki egy Giga P55 UD4/UD3R + i7 750 + 4GB DDR3 + Modu82+/TX650 + GTX 260. Mennyi lenne a 775-ös, ha azt a kis lapocskát lecseréled valami értelmesebbre (Asus P5Q-E, Deluxe, Premium)?
Cobrusz: Ennyiből azért nem lehet megmondani a frankót... Amúgy 1,250-es VID-el, 1,264-en megvan a 4GHz, az annyira nem rossz. Nem bizti, hogy tudnál belőle fragni.
[ Szerkesztve ]
-
majsztro
tag
Hali! Gép vásárlás előtt vagyok, ehhez kérném a véleményeteket. Ezek lennének a főbb komponensek:
Gigabyte GA-EP45-UD3LR
Intel Core 2 Quad Q9550
GTX260 896MB
OCZ 2x2GB DDR2 1150MHz CL5 Reaper
Corsair TX750
Videószerkesztésre, konvertálásra és játékra egyaránt lenne használva a gép. Jó így ebben a formájában az összeállítás v. esetleg érdemes lenne vmin változtatni, ami nem "passzol" a quadhoz? -
Cobrusz
senior tag
ahoj
tud valaki segíteni hogyan tudnám lejjebb vinni a vcore-t? kép - [link]
thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest