Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz bandi0000 #8499 üzenetére
G31-es chipset.
Biztos megy benne, mert támogatja a 45nm-es Quad procikat de, hogy húzni nem fogod tudni benne a procit az tuti. Táp szerintem elég lesz neki. Nálam egy 420-as Enermax visz mindent amit az adatlapomon látsz....kivéve a monitort......meg az altec lansing-ot........meg a nissan micrát......[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz martin66 #8497 üzenetére
Basszus!
Hetek óta teszed fel ugyan azt a kérdést, amire már minden topiklakó konrét válaszokat adott neked. Ne szerencsétlenkedj már!
Itt egy P5Q Deluxe vedd meg aszt kész!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
scream
veterán
válasz DroiDMester #8490 üzenetére
ugynézki én is maradok deluxe-nál de sok időt kell rá szánnom hogy beállítsam normálisan mert sem a refekkel sem a screw-okkal(vagy mikkel )
nem tudom mikor hova kell állítani őket ...nah mindegy majd elszórakozok vele
martin66 : erről van szó, 16-phase Power Design-os
[ Szerkesztve ]
-
kotibor
tag
válasz DroiDMester #8490 üzenetére
16.fázisú CPU táplálás
2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
nagyúr
válasz martin66 #8489 üzenetére
Annyival hogy a Deluxe az tuning lap és megy akár 550.es FSB.t a P5QD Turbo meg egy felfrissített mezei P5Q-Pro ami tudjuk hogy nem egy tunig bajnok lap! de ha elég neked a 450.es FSB akkor vegyél P5QD Turbo lapot! a másik hogy a Deluxe nak 2X jobb a hűtése nem mezei alu darabok vannak rajta hűtésnek, hanem komoly hőcsöves hűtése van! nomeg 16.fázisú CPU táplálás nem 8 mint a P5QD Turbo nak!
-
martin66
senior tag
válasz DroiDMester #8488 üzenetére
De mivel menyivel és miért jobb a Deluxe?
miért érné meg nekem az?
Kösz a gyors választ. -
nagyúr
-
martin66
senior tag
üdv
2 kérdésem lenne, hogy ez az alapra mit mondotok?
1. Asus P5QD Turbo
2. hogy mekkora külömbség van a q9550 és a 9650-es között
köszönöm a válaszotokat. -
tom_tol
addikt
az eladó q9550-m
-
kulerr
őstag
válasz SirKero #8482 üzenetére
Amit leírtál felhasználási mód ahhoz a 4 magot javaslom...játékra elég a 3,5 Ghz amit nagy valószínűséggel tudni fogja (igaz ha csak ezt nézem jó a 7xxx-es is), viszont videókat konvertálgatni szerkeszteni, DVD-ket ki-becsomagolgatni vagy DVD-ket készíteni mindenképpen a 4 mag sokkal jobb...igen gyorsabb erősebb.
Mindkettő 45 nanos uh ilyen előny egyiknél sincs és menni fog a lapodban is a quad, és ha nem hajazol rekordokat döntögetésére elég is lesz...[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Még mindig nincs megindokolva hogy miért a Q9300. Gyorsabb - erősebb - fejlettebb gyártástechnológia vagy miért az? Miben jobb??
Egyébként ha már az előttem szólónál is felmerült nálam egy GIGABYTE GA-P35-DS3 lapba menne vagy abba eleve felesleges?[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
nevo
aktív tag
válasz DroiDMester #8480 üzenetére
akkor szerintem marad a duo
-
nagyúr
-
nevo
aktív tag
ebbe érdemes quadot tenni vagy elegendő ha megmaradok a duo-nál.
-
SirKero
őstag
Hali.
Procit cserélnék / E7200 / és szerintetek melyik érné meg jobban E8400 vs. Q9300Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
kotibor
tag
Nekem pár hete sikerült, idáig ez a 3. q9550-esem, és ez tűnik a legjobbnak, a kitesztelésével várok még mert nincs megfelelő ramom...
Az árak folyamatosan változnak, van aki 40 ért adja, van akinek 53 sem elég érte, de a piac határozza meg az árakat ugyebár...
2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
keIdor
titán
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Asus P53E Deluxe lapom van, és szeretném lecserélni az E6300-at egy Q9450/9550-re. Amióta megvan a lap (kb. 1 éve) 500-as FSB-n használom és full stabil még 520-as FSB-vel is. Kérdésem az lenne, hogy az X38-as chipset mennyiben fog gátat szabni a tuningnak? Q9550 esetén egy 400-as stabil FSB-vel már ellenék, az már 3,4GHz.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
vhunor
őstag
válasz Sweet Lou 6 #8465 üzenetére
Felette már nagyon meg kell kínálni, 3950-en még bebootolt de validig már nem jutottam el vele .
-
vhunor
őstag
válasz Sweet Lou 6 #8463 üzenetére
Nálam 3.5-et 1.256v-on viszi.
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy barátomnak egy eléggé drága P45-ös Asus Maximus II Formula alaplapja van, egy elég jó vízhűtéssel, de a kiépítéskor a procira már nem sok pénz maradt, ezért azóta is egy E2180 van benne (persze jól felhúzva), ami eddig egész jól bevált. De lassan lehethogy váltani kéne.
Milyen Yorkfield vagy Yorkfiled-6M proci még az, amit érdemes lenni venne ebbe a lapba (+ proci vízhűtő blokkhoz), amivel a lehető legtovább lehetne vele használni majd a rendszert, de azért nem feleslegesen drága procit véve ?Én elsőre egy Q9550-re gondoltam, de 50e-ért elég drága.
Mennyire lehetne azt max. felhúzni jó vízhűtéssel, és mennyire lehetne mondjuk egy Q9400-at vagy Q8300-at ?A konfigról + LGA775-ös négymagos procik "hiánycikké válásáról" írtam a másik topicba írt Hsz-ben is, szerintek mennyire kell ettől félni ? : [link]
-
kimi02
őstag
Nyomtam délelött is egy primet
-
kimi02
őstag
Javitás Q9550@1.104
-
kimi02
őstag
-
tom_tol
addikt
ha valaki keres jó 9550-t
-
kulerr
őstag
válasz Sweet Lou 6 #8455 üzenetére
3,4-3,5 meg szokott lenni nekik, még elfogadható értékekkel...
[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Bátyám szerzett egy M1 steppingű q9300-at. P45-DS3R Giga lapban hajtja, kb. mennyit kellene vinnie tuningban (tudom ez változó, de saccra kb.)?
sweetlou6.wordpress.com
-
keIdor
titán
-
nagyúr
Hát sajnos nincs rá konkrét megoldás melyik ramnál merre kell állítani de én már rengeteg ramot teszteltem M2F ben a tapasztalatom az hogy az értékek 200. és 300.ps között szoktak jók lenni (álltalában 250.en jó szok lenni, de van mikor 200 vagy 300.on a jó) azt meg hogy Advanced vagy Delay ki kell kísérletezni!
-
keIdor
titán
válasz DroiDMester #8451 üzenetére
Világos.
2x2GB Mushkin 1066 5-5-5-18-asnál Te merre indulnál el?
Régebben én is próbálgattam őket, de nem volt előrelépés...[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
nagyúr
Ha megnézed a Skew-es állítgatást P5Q Deluxe laphoz írtam! M2F.lapban nem feltétlenül kell állítani, de ha jól beállítod lejjebb lehet venni a vCore feszt 1-2.lépcsővel ott is szóval érdemes M2F.nél is állítani! a másik hogy nagy mértékben függ a ramoktól is hogy milyet és mennyit (2 vagy 4.modul) és milyen órajelen használsz, van amelyik ramnál nem kell pl nálam ha 4x1.giga Micron D9GMH rammal teszteltem ott a Ram Skew.et Delay 250.ps re kellett állítanom semmit nem állítottam és át raktam 2x2.giga OCZ Platinum Low Voltage. ramot azoknak meg Advance 300.ps kellett szóval nagyon függ a ramoktól hogy kell-e és merre állítani! és még annak ellenére hogy a procinak semmi köze nincs a ramokhoz de volt már 4.db Q9550.esem másik Q9550 procival másképp kellett állítani a Skew-eket!
-
keIdor
titán
válasz DroiDMester #8446 üzenetére
Én nem piszkálgattam a Skew-eket Maximus II-ben, és ment a 471x8.5.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
nagyúr
-
scream
veterán
válasz DroiDMester #8446 üzenetére
ez az a proci amit kotibor vett meg ? és az enyém lett ?
hát igen, fingom sincs ASUS-hoz ... esetleg le tudnád irni a 4 GHz-es beállításokat ?
-
nacper
csendes tag
Sziasztok!
Maximus II lapom és 9550-em van
Az FPO-m 833A949
Vid:1,2500Most olvasom a hozzászólásotokat a york topikban.
nem elég a GTL-eket piszkálni kell állítani az NB és DDR SKEW értékeket is! azok nélkül nem fog menni a 4.giga!A régebben leirakon túl ezt mennyire kell állítani,DDR SKEW-et
És ennek mi a szerepe.
Nekem ezeken a beállításokon megy 3910-en
FSB: 460MHz
Multi: 8,5x
Cpu:1,32v
NB Voltage: 1,30V
VTT Voltage: 1,25V
SB: 1,10V
SB15: 1,50V
PLL: 1,50V
CPU GTL Ref. 00:+30mV
CPU GTL Ref. 01:+20mV
CPU GTL Ref. 02:+30mV
CPU GTL Ref. 03:+20mV
NB GTL:+30mV
CPU és NB Skew: Auto
Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném.
Ui.:Egyik havernak is ilyen komfigja van mint nekem csak crosfirébe két db 4890
Őneki sokkal jobban meg kell emelni a feszeket 1,37 -en megy neki 3825-öt 8 óra prime95 és kilép tudnál valami tanácsot adni vagy valami trükk kell csak a kétkártyás variációhoz?
Üdv. Nacper[ Szerkesztve ]
Nacper
-
nagyúr
Pedig nagyon szépen megy a P5Q Deluxe lapban is a Q9550.es Q9550@8,5x475@4037@1,2640v (és nem egy tuning bajnok proci volt ez, ud3r.ben ugyan ennyi fesszel ment) de aki nem ismeri az ASUS lapokat annak értelem szerűen nehezen fog menni a beállítás mert teljesen másképp megy mint pl: UD3R itt nem elég a GTL-eket piszkálni kell állítani az NB és DDR SKEW értékeket is! azok nélkül nem fog menni a 4.giga! csakhát sajnos sokan nem tudnak asus lapot tuningolni és ezért le írják hogy szar lap! pedig nagyon jó lap csak kell érteni a tuningjához mert kicsit több értelmet kíván mint az UD3R.lap tuningja!
-
kulerr
őstag
válasz #32839680 #8440 üzenetére
nem hiszem h a kábelek miatt lenne..egyébként terhelésnél max 65 még belefér, csak nem ekkora órajelnél szokásos ez...ettől függetlenül nyugodtan használhatot annyin...nekem 3 gigán 50 fok alatt voltak a magok, és valahol 3,4-3,5 körül voltak 65 fokon egy s1283-al...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
kotibor
tag
Gigabyte UD3-as széria és Asus p5q-féle alaplapokon kívül milyen lappal lehet még jól maghajtani egy q9550-est?
-
simondr
senior tag
hi all!
nemrég vettem egy Q8200 R0 stepping.
a vidjét akartam megtudni ezért a már fennlévö uj verzios everestet elinditottam.
amikor a biosban minden CPU beállitás default ill auton volt /ez volt az 1. eset/ akkor azt irta az everest hogy CPU VID : 1,1V
amikor azonban a biosban beállitottam hogy a proci fixen 1.2v-ot kapjon ill a memok fix 800mhz 4-4-4-12 1.9V-on menjenek akkor már azt irta az everest hogy a CPU VID: 1.2875V.
mindkét esetben a procit 2.33GHz-en azaz alapon használtam.
amugy a proci egy TT tmg i2 hütövel hütve (700as fordulat!! ) 1.2v mellett idle: 26fok, load: 35-38fok. -
nagyúr
válasz Str8 sk8r #8426 üzenetére
Hát én már majdnem 2.hete adtam neki oda és kérdeztem mi újság vele aztán semmit nem mondott hogy hol tart vagy mikor várjak is valamit belőle!
Jókis proci a 4300.as ha jó példányt fogtál ki és jó lap van alatta 100.% tuning van benne! volt régen ilyen procim 3600.on szaladgált!
-
kimi02
őstag
Alap fesz VID/BIOS Egyelőre. LLC off
-
kimi02
őstag
Nagyon le ült a topik
-
Detalien01
tag
Üdv!
-
Str8 sk8r
őstag
válasz DroiDMester #8393 üzenetére
...beszéltem vele..."még csak most lett elküldve", érdeklődjek egy hét mulva...mérgembe vettem egy E4300-at addig is... ...
...lipi67: köszi a DQ6-UD3R tesztet...az eredmény várható volt, de azért megnyugtat, hogy nincs olyan sokkal lemaradva...sajnos én rá vagyok kényszerülva erre a lapocskára... ...
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
Laraxior
titán
Ha valaki nagyon szeretne egy UD3R lapot jöhet privibe...persze nem áron alul, főleg nem úgy hogy kuriózum lapocska lett
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
lipi67
nagyúr
válasz DroiDMester #8402 üzenetére
Ha utánam lőnék csúzlival, akkor se kéne Asus...
UD3R-P..Ha ílyen a zsírosdeszka..akkor szarok a babgulyásra!
M2F az ok, de drága..P5Q Deluxe meg..nem, köszönöm soha. S ha valamiből sokat adnak el, abból hibásodik meg több, ez a nagyszámok törvénye. Nézd meg, x-y időszakban mennyi asrock ment el, s persze, hogy szervízbe az került be a legtöbb, de..attól szerintem az 1ik legmegbízhatóbb lap az asrock, csak ugye, nem arra találták ki, mint amire nekem lap kell. (a P45 DQ6-ot se )1x, még Debrecenbe laktam 4db p4p 800SE és 2db p4c800 deluxe lapot vettem. Egy deluxe maradt nálam, egy a többi meg egy alapítványnak ment. 1 éven belül 1 lap sem működött rendesen..Pedig a titkárnők nem vszínű, hogy túlfeszelték volna. S ettől függetlenül, sose mondtam, hogy az asus lapok hamar meghónak, pedig személyes tapasztalat statisztikája 100% -os szar. De ezzel 1ütt sem merek általánosítani. Ami viszont tényD3R és P a legjobb quad alá...(p45DQ-tal van srác WR listán Quaddal. Ezért is vettem. És..nincs 1 kategóriában tuningban a zsírosdeszka UD3R-s lapommal.
Szép napot, lépnem kell..
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
nagyúr
válasz akoska07 #8420 üzenetére
Igen igen beszéltünk már többször is MSN.en róla engem szerencsére nem kapott még el a láz és még 1.darabig nem is fog (reméllem) sajnos még csak villogásra jó az i7 nincs olyan alkalmazás, játék, mi1más ami kitudná használni az i7.ben rejlő erőt addig felesleges pénzkidobás még kell neki legalább fél év mire abba a stádiumba ér hogy érdemes legyen bele fektetni addigra meg jön sokkal jobb proci sokkal olcsóbban (bár már most sem a proci a drága hanem egy normális lap és normális ram bele)
-
nagyúr
válasz DroiDMester #8418 üzenetére
már egy jó ideje elkapott.
de sztem beszéltük mi ezt msn-en.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
kotibor
tag
válasz DroiDMester #8418 üzenetére
Csodálkozol ezen?
Láttad ezt a Képet?..és minden alapon....
-
nagyúr
-
kotibor
tag
Nézegetem ezeket a "kifejezetten" 9550-esek alá való lapokat, de mind elkapkodják....
-
jozsef11
tag
válasz DroiDMester #8412 üzenetére
Oké köszi amúgy 418FSB-n menne.
-
nagyúr
válasz jozsef11 #8410 üzenetére
Sokmindentől függ pl mekkora az FSB de itt van nemrég csinált tesztem igaz 1,44.v és 3600.MHz de olyan 110-140.W között ingadozik terheléstől függően!
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
Én csak érdeklődni szeretnék, hogy KB menyi lehet a fogyasztása egy Q6600-nak 3,3-3,4Ghz környékén 1.42V feszültség mellett?
-
kulerr
őstag
lehet...ahogy tom_tol is írta...meg az is lehet h ez a 920-as sem rosz nem?
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
vicces ezt olvasni az aláírásoddal együtt....
(#8403) martin66: Lényegében tök mindegy melyiket. Azt vedd amelyiket be tudod szerezni és árban és szolgáltatásokban kielégíti az elvárásaidat. Nem hinném hogy tuning toplisták döntögetése lenne nálad a cél, így az a 100-200Mhz difi ami a két lap között van tuningban elhanyagolható. Magamfajta átlagjúzer sosem fogja koppra kijáratni a prociját, csupán egy stabil 24\7-re vágyik. Nekem pl. tökéletesen elég az alapfeszes 425*8,5 az UD3R lapomban. Egy a lényeg! Ha Yorkfield akkor P45!
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
keIdor
titán
válasz martin66 #8401 üzenetére
Azért állt le a gyártása, mert már P55, X58 megy. Asus megteheti, hogy gyártja tovább még a P45-t egy darabig, mert nagyobb cég, egyszerre több gen. is jöhet ki a gyárból. Sőt még leányvállalata is van: AsRock.
Gigabyte kisebb cég, nyilván át kell gondolniuk mit gyártanak, és mennyit, meg mennyire éri meg...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
nagyúr
válasz martin66 #8403 üzenetére
Hát párszor már leírtam ha nem akarod kihajtani a belét a Q9550.nek jobb a Deluxe lap! kb 100-150.MHz el kevesebbet fog menni benne a proci mint az UD3R.ben és kicsivel több fesz kell neki (nálam pl: 4000.MHz hez UD3R=>1,280.v Deluxe=>1,300.v kellett) viszont kárpótol ezekért az hogy, nincs vDroop és a rengeteg többlet szolgáltatás amit a deluxe tud! ha viszont az utolsó MHz.is kiakarod préselni a prociból akkor az UD3R kell de gondolom nem listákra felkerülés a cél hanem egy stabil 24/7.es beállítás ott meg a deluxe a nyerő (kevesebb fesz kell ugyanis VTT, NB, PLL. nek a deluxe ban mint az UD3R-ben) tessék Q9550@4037.MHz Asus P5Q Deluxe simán megy benne a 4.giga ez felett meg úgysem lehet használni 24/7.re a Q9550.est!
[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
válasz DroiDMester #8402 üzenetére
Értem szal szerinted sokkal jobb az Asus?
Tuningolással mi a helyzet Asus-nál?
Szerintetek mit vegyek?
UD3 vagy P5Q Deluxe -
nagyúr
válasz martin66 #8401 üzenetére
Hát akkor marhára nem jó hallottad! (nekem van szervizes ismerősöm egy elég nagy számtek bolt hálózatnál és őis alá támasztja neked hogy amég vissza megy szervizbe 20.giga lap addig Asus lapból 2-3.megy vissza! ennyit a giga minőségéről) a Bios-ra rátérve meg tanulhatna a giga az Asus-tól bios kezelésben-írásban sokkal tisztább, érthetőbb, átláthatóbbak az asus biosai és sokkal inteligensebbek, okosabbak is az Asus bios-ok csak sokan rávannak állva a giga lapok biosára és kezükbe kerül egy asus lap és mindent ott akarnak állítani ahol gigánál megszokták, na az nem fog menni de ha rá áll a kezük az asus biosra rájönnek hogy igencsak a giga volt a gagyi bios! de ezen a tényeken nagyon sok embernek más a véleménye.......
Hűtése??? minek a hűtése? mi bajod a hűtéssel pont hogy a giga lapokon van Sz@r hűtés az UD3R lapomnak a NB és FET hűtőbordáján egy fél órás Blend teszt alatt simán megsűlt volna egy Brassói pecsenye még ugyan azon az órajelen és beállítások mellett a P5Q Deluxe lapon alig voltak kéz melegek a hűtőbordák, arról nemis beszélve hogy ugyan aza proci ugyan azokon az órajelen ugyan azzal a hűtővel hűtve majdnem 10.fokkal volt melegebb az UD3R.ben és nem kell ráfogni a hibás alaplapi szenzorra mivel procinál semmi köze az alaplapi szenzornak mert eleve a prociból kerül ki olvasásra de kézzel foghatóan is jóval melegebb volt a proci hűtő az UD3R lapnál!
[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
válasz DroiDMester #8400 üzenetére
Nem mondtam, hogy értek hozzá én azt hallottam, és Asusom van.
Okés de a hűtése nem lesz kevés?
És mirért szüntették meg az ud3r és ud3p-t?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest