-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adrian87
tag
válasz adrian87 #57296 üzenetére
annyi még lemaradt, hogy átlehet utólag alakítani a t410-et t410s-é? szeretnék váltogatni a vga-k között?
thx
t500-as mit tud az nx7400-hoz képest? a csendesség nem érdekell annyira, inkább sokáig használnám meg háti táskában cipelgetném
néznék rajta fulhd-s videókat is külső monitorról ~ lcd tévére kötve...
ez a hp is core i-s tudtommal és szaggat a flash pl.: goodgame empire... bár ebben a két mag helyett két külön proci van egymás mellet. Asszem.
Akkuról nekem 15 perc is soknak tűnik használatnál ha ennyi időt nyerhetek.[ Szerkesztve ]
Önkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg
-
Arlekim
aktív tag
válasz Chaser #57294 üzenetére
Néztem a panelválasztékot a thinkwikin, csak sajnos nem tudom megállapítani, esetleg ha az altípusból ez kikövetkeztethető. Az asszonynak menne, az x200 hosszú idő alatt megszületett döntés volt, a tablet azért jönne jól, mert ő meg imád rajzolni, de ennyit talán nem ér meg. Főleg hogy számít a súly, és a thinklight.
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Chaser
legenda
válasz adrian87 #57296 üzenetére
14 vs 15"-nál akkuidőben nem lesz ég és föld különbség, ugy. akkut meg hanyagold ha van rá lehetőség.
Ha nem használod ki felesleges core i-s gépet venni, T400/T500 is bőven jó minden napokra. Ha veszel nagy felbontásút, arra figyelj. 9 cellás akkuval T500 4-5 órát elmegy kényelmesen. Ráadásul a leghalkabb TP, ezt T410/T510-ről nem lehet elmondani. T510 még elég jó, de nem annyira csendes mint az 500. T410-re többen panaszkodtak._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
adrian87
tag
Szerintetek melyiket érdemesebb választanom, megér + 45000 ft-ot az erősebb?
http://hardverapro.hu/apro/lenovo_thinkpad_t420_hibatlan_allapot
http://hardverapro.hu/apro/lenovo_thinkpad_t410_intel_i5_4gb_ddr3_szep_allapot_4Jó lenne, ha 14-es lenne a képe, mert szerintem akkor többet bírhat az aksija... de tetszenek a t500 és t510-ek is. :S Egy 7800 mah-ás utángyártott aksival mennyit mehetnek el netezéssel és flash-el?
Egy hp nx7400-as mellé kéne ami már nagyon melegszik a flash player-es játékoktól... ki is lett pucolva.jó éjt!
Önkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg
-
-
Chaser
legenda
válasz Arlekim #57292 üzenetére
Tömegre is nagyobb, más a kialakítás. Nincs pilács se. Teljesen más a zsanér rész is. SSD biztos nem megy bele, max hackeléssel a corestore.
És figyelj rá, sok féle panellel szerelték, vannak egész hitványak is belőle.szerk:
Tapasztalatból mondtam amiket mondtam. Cuki ha nem zavar a nagyobb tömege, cirka +0.5kg-val több, vastagabb. És ha le tudsz mondani a pilácsról. Jó móka vele rajzolgatni Persze ha értelmes panel van benne.
A legtöbb verzió only waacom, tehát nincs. Single és multitouch verziós kevés van, de nem az igaziak. Mai értelmesebb csájna' tabletet jobb kezelni.[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz Arlekim #57292 üzenetére
Annyiban tér el, hogy más lap, fedlap, alsó rész és kb. minden
Nem megy bele.
Biztosan, mivel ami van cucc az belemegy anélkül is, max wifihez kéne, de abból van levonós tonnaszám nálam is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Arlekim
aktív tag
Látom nemrég volt szó az X200-ról. Ez tablet változatban csak annyiban tér el hogy tablet + vacom toll, és slussz? A turbo memory helyére belemegy ssd? Kell rá valami moddolt rom hogy whitelist mentes legyen?
Volt némi cívódás bennem a hp 2710p (külsőre elég meggyőző lett), és az x200t között, de észérvek szólnak a lenovo mellett. Különösen hogy a hp egy zif pata 1,8" hdd-vel csigul.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Chaser
legenda
válasz FoxiestFox #57275 üzenetére
Minden x-ben integrált a cpu. Ettől független lehet stimmel a lapcsere, azt nem tudom.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Robo sapiens #57278 üzenetére
Nagyon jók, backlit billzet is frankó. Garanciában meg - sajnos- abszolút jobbak.
Sw-esen sokkal butábbak, nincs annyi lehetőség mint TP-nél._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok kedves Fórumtársak!
Segítségre lenne szükségem. Akad valaki köztetek aki alaplapra tud, szokott, szeret stb. alkatrészt visszaforrasztani? A helyzet az, hogy egy tisztítás során "leesett" egy icipici alkatrész, talán ellenállás egy T60 alaplapjáról. Fogalmam sincs hogy sikerült, nem először csináltam, és nem egy géppel, soha semmi nem történt velük. Ezúttal viszont igen...öregszem... Kedves öcsém gépe ráadásul.... Szóval kellene egy kis segítség ha lehet tőletek, sokkal jobban megbízom egy szakértő ThinkPad szerelmesben, mint bármilyen mezei notebook szervizben. Természetesen honorálnám a fáradozást. Az alkatrész maga nincs meg, ellenben tudom honnan hiányzik A billentyűzet csatlakozó mellől, egy 2 érintkezős, téglatest alakú világos színű nagyon pici izé Talán ellenállás. Előre is köszönök mindent
-
franc0
őstag
Ezt így nem jelenteném ki.
Az X200-nak csak ez a sarka vastagabb, hogy beférjen a nagyobb hűtő.
A kijelző viszont tényleg vastagabb egy kicsit, mert CCFL. De szerintem sokan visszaváltanának, ha lehetne... (AFFS, no PWM)ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
btudos
nagyúr
válasz Robo sapiens #57283 üzenetére
Így szerintem a Dell a nyerő.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Robo sapiens
tag
válasz btudos #57282 üzenetére
A gep a felesegemnek lenne. TP szoftvereket nem telepitettem a gepre, a Trackpointnak csak en vagyok a rajongoja, O egerezik. A TP feelinget szerintem O is szereti (most egy T500-as kepeben).
En most azert gondolkodtam el a Dell-en, mert olcsobb es a garancia mindenki szerint legendasan jo.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Robo sapiens #57280 üzenetére
Ez a Thinkpadekre is igaz, főleg az újakra, nagyon könnyen fényesedik a műanyagborítás.
Nálam a TP feeling, a TP szoftverek és a Trackpoint miatt nyert a T430 az E6430 ellen, ha ezek neked annyira nem fontosak, akkor én 30-as szériától kezdve már a Dellek közül válogatnék inkább.
-
Tikakukac
titán
válasz Robo sapiens #57280 üzenetére
TP touchpad 3 hónap után is simulgat, no para. Amelyik tetszik azt vedd, én jelen állapotában inkább vennék Dellt, a már bizonyított gari miatt és mert tartják a szintet.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Robo sapiens
tag
válasz FoxiestFox #57279 üzenetére
Azt olvastam, hogy kopik a burkolatuk es a billentyuzetuk. Nem tudom ez fedi a valosagot.
-
félisten
válasz Robo sapiens #57278 üzenetére
Ergonómiában nem érnek fel a TP-hez, de különösebb gond nincs velük tudtommal.
-
Robo sapiens
tag
Milyenek a Dell notebookok (konkretan a 6230as es a 6330as) a thinkpadekhez kepest? Valakinek van tapasztalata? (Azert itt kerdezem, mert az olyanok velemenye erdekel, akik thinkpadeket is hasznaltak mar mellette.)
-
YumeD
tag
válasz FoxiestFox #57275 üzenetére
Neten láttam már infrával kiszedett és t9xxx-re cseréltet, de az eléggé bátor húzás
-
félisten
válasz scarbantia #57273 üzenetére
Az egyikben integrált a processzor, nem? Akkor aligha..
-
YumeD
tag
válasz scarbantia #57273 üzenetére
Ez lett volna a másik 5letem
-
scarbantia
aktív tag
Nekem meg az jutott eszembe, hogy X61-es alaplap nem megy bele véletlen az X61T-be?
-
YumeD
tag
Nna hákolásos kérdésem következik
Vérszemet kaptam, 1400as panelt mennyire nehéz belemóklni X61T-be? Digitizert meg akarom tartani, multitaccs szükségtelen számomra. Nagyon ragaszkodnak(hehe) egymáshoz ezek a dolgok, ill jótanácsok az esetleges különválasztásra ha már csinált valaki hasonlót érdekelnének... Jah és wtf G4 és G5 a HMM-ben? Típusszám alapján elm. G5 lenne, de miért a megkülönbmböztetés? -
Francia91
veterán
ThinkPad R400-ról mi a véleményetek, használ/használt-e valaki itt ilyet?
Rokonomnak kell noti, HD filmekre és net/böngészésre, meg hasonló dolgokra, küldtem egy listát a szóba jöhető gépekről, az R400 tetszett meg neki. Alfa-nal meg van egy újszerú állapotú"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
Persze, láttam, ma este elő is kaparom valahonnan a pendrive-ot. Tegnap viszont tényleg csak az Ubuntu lemez volt kéznél (meg egy USB-s optikai meghajtó - tudom, tiszta kőkorszak).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
lapa
veterán
válasz FoxiestFox #57237 üzenetére
mekkora kamu kísérletekre nem fanyalodnak már a fősulisok egy kis meztelen csöcsér. már nincs pénz arra se, hogy kisfröccsel leitassák a csajokat? szegény világ.
-
Surfym@n
senior tag
válasz FoxiestFox #57260 üzenetére
Innen is látszik, miért akarja már a Lenovo elhagyni a pöcökegeret...
Akinek nincs TP ismerete, tapasztalata, azt sem tudja, hogy azt eszik vagy isszák - sajnosDe ez már más sztori...
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
félisten
-
félisten
válasz Colonel993 #57252 üzenetére
Benne van a címében is.
-
Tim82
félisten
válasz donjohnson #57256 üzenetére
Tegnap este ez volt kéznél, pendrive épp nem.
Köszi, akkor valóban lehetséges, hogy ez a gond, újratesztelem majd a legfrissebb verzióval.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
donjohnson
addikt
de miért nem a legfrissebb memtest-et használod?
simán elképzelhető, hogy javítottak benne valami bugot, ami ezt okozta.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #57237 üzenetére
Ezzel tulajdonképpen mit is akartak elérni...?
A TP-re nem igazán tudtam koncentrálni..pláne mikor a videó felétől jött a fiatal kis hegyes cicis lány
Pöppet meghökkentem, hogy egyeseknek mire van idejük meg affinitásuk[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
hito
nagyúr
válasz Giovanny #57247 üzenetére
Határozottan az U miatt. A széria leggyengébb és legértelmetlenebb tagjának tartom. Nincs ODD és ezáltal ultrabay hely sem, akksi üzemidő is gáz, panel felbontás gyenge. Szvsz úgy rossz ahogy van.
xcds: ha így lenne, akkor itt mindenki kapna egy neki tetsző Thinkpadat. Úgyhogy nem, ebből kifolyólag csak én kapok Egyébként félretett pénzből űzöm ezt mindig. Van amikor felgyűlnek itthon a gépek, de mindig csak egy marad, sose tartok meg többet. Végigszaladok rajtuk és az éppen leginkább hozzám közel állót tartom meg.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Tim82
félisten
Félig-meddig off jellegű kérdés, más helyen (nem szakmai topikban) már bedobtam, de érdekelne még tapasztalat:
Ha RAM tesztelésnél egy régesrégi Memtest86 verzióval tesztelek (1.70 - régebbi a DDR3 modulok piacra kerülésénél, Ubuntu 7.10 Live CD-n van) és hibát jelez a Memtest, lehetséges az, hogy a RAM-modult a régi verziójú Memtest nem képes egészen jól kezelni és azért jelez hibát?
Konkrétan az X200-amban teszteltem egy éjszaka erejéig 2 x 4 GB Kingston RAM-ot, reggelre így nézett ki a történet:
Nyilván érdemes megpróbálnom külön-külön, megtisztítva az érintkezőket, más-más slotban is tesztelni újra a RAM-okat, csak felmerült bennem a fenti kérdés, hogy mennyire megbízható így a Memtest hibajelzése.
Tudom, hogy van szaktopik is, de ott nincs élet egy hónapja kb.
-
-
buca84
őstag
X60 tablet milyen N-es wifi kártyákkal kompatibilis?
Illetve a DD2-es 800MHz-s memóriát is bele tudom tenni?
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Alfa feltett egy T430u-t apróba. Gondoltam utána nézek milyen cucc is ez. 100-assal olcsóbban se kéne a hirdetett árnál
-
moonguru
őstag
Azért a "signed 64bit drivers" beszerzése nem lehet könnyű.
Egy szerveren szerettem volna a proci szorzóját a gyári értékre visszaállítani, (mert 2.1 GHz helyett csak 1.7GHz-en fut) de végül nem mertem vele.
Előtte mint illő a saját gépemen próbáltam volna ki és egyből visított miatta.
Mit szólna akkor hozzá a szerver.
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Üdv Urak!
Ide irányítottak, segítséget kérnék RMclock használatával kapcsolatban. Alulfeszleném a notimat hogy ne melegedjen annyira, meg tovább bírja az akksi.
Találtam egy ilyen leírást hozzá:
Ez alapján nekiállhatok én is? Vagy van esetleg valahol magyar leírás erről a témáról? Nem akarom kinyírni notit a feszültségállításokkal.
Köszi választ előre is.
Live-Die-Respawn
-
félisten
-
yanna
addikt
válasz lakkusjj #57230 üzenetére
Hmm... Volt már jó pár csavar az asztalon amit kiszedtem anno, de még vagy kb. kettőhöz nem fértem hozzá emlékeim szerint. Így nem folytattam tovább a manővert, inkább visszaraktam mindent.
(#57231) btudos: nem adtam volna fel, de valami nem stimmelt, talán egy csavart nem tudtam meglazítani.
(#57232) Dhampir
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
yanna
addikt
Üdv Hölgyek, Urak!
Szolnokon, vagy környékén keresek TP takarító, pasztázó fórumtársat. Esetleg megbízható szervizt.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Köszönöm szépen !
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
xcds
őstag
-
félisten
válasz Colonel993 #57220 üzenetére
Ezt mondtam.
-
r4z
nagyúr
válasz Colonel993 #57220 üzenetére
Le bizony.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #57219 üzenetére
De a Caddy-ben is leviszi az olvasófejet a program ha épp beindul alattam a talaj mint a centrifuga?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Colonel993 #57218 üzenetére
Igen, a vinyó biztonságban van a keretében.
-
Colonel993
senior tag
Szépet és jót !
Ultrabay keretbe pakolt HDD esetében a giroszenzor vezérelt biztonsági rendszer tudja SAFETI-be pakolni az olvasófejet ha olyan helyzetbe kerülne a gép?
Nekem pl a Gépben pont amiatt van SSD mert sok külső fizikai rezgés meg egyéb nem Kozumer szaroknak való körülmény között járok és 4 havonta kitudok nyírni egy tányéros meghajtót... (plussz a sebesség ami még össze sem hasonlítható a Vinyókkal)De megnövekedett a tárhely igényem megköveteli a még jobb ár/arány szempontú merevlemezt, csak tudom, hogy normál állapotban ugyan az a sorsa mint a többinek...
Plusz kérdésem, hogy T500 mikrofon bemenete még véletlenül sem Sztereó?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz btudos #57215 üzenetére
Nálam nem igazán melegszik (HWinfo64-gyel nézve a hőfokokat, a CPU magjai 35-40 Celsius közötti hőmérsékletűek, a többi szenzornál sem megy 45 fok fölé, a palmrest is csak éppen langyos), viszont a venti állandóan és halhatóan megy, úgy, hogy gyakorlatilag hűvös levegőt fúj ki.
Használat itt jelen esetben Operával történő böngészést jelent, fut még a Total Commander, a Mozilla Thunderbird és a HWinfo64. A CPU terhelése 0-20% között mozog általában.
Nyilván ezen sokat fog segíteni a TPFC + az alulfeszelés, de örültem volna, ha gyárilag is csendesebb.
-
btudos
nagyúr
Nálam TPFC van, pasztázás, takarítás van, de még mindig kicsit jobban melegszik (szerintem) az X200 mint kéne neki, nagyon érik az az alulfeszelés.
T430-ról viszont nagyon jó tapasztalataim vannak hűtést illetően. A kezdeti nehézségek után mostmár egy éve TPFC garantálja a megfelelő szabályozást, és azt kell mondanom, soklapos böngészés, aktív Lync, Outlook, Excel és visionapp (RDP kliens) mellett asztalon tartva általában 45-46 fok körül van passzívan. Ha ölbe veszem, akkor felmegy 50-51-re, de még mindig passzív, és annál nem is nagyon megy tovább, ritka hogy bekapcsol a venti (55 foknál). Ez még a gyári állapot, lassan érik egy takarítós, újrapasztázós nap, akkor még jobb lehet az eredmény, de a sok kifogásolható megoldás ellenére a hűtés meglepően korrekt.
-
Gondwana
addikt
A szalagkábel csatlakozó nem egyforma hosszú X200 vs. X201-nél, de nem lepne meg, ha drótozható lenne, még nem elemeztem, hogy melyik buszon ül, de lsusb nem látja, tehát LPC-nek kell lennie, csak azt meg nem olyan triviális drótozni, mint USB-t egy miniPCIe slotból (ami még akár foglalt is lehet egyébként PCIe eszközzel, csak a D+/D- ne legyen letiltva)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tim82
félisten
Ne vállald be, mert utánanéztem közben, nem lesz jó az X200-hoz, csak a hülye eladó úgy hirdeti.
Szerintem is jó klubtagnak lenni, köszönöm.
Bár nálam is kicsit zajosabb a hűtés töltőn használva, mint várnám, pedig nincsen terhelve a noti. Igaz, még nem szórakoztam sem alulfeszeléssel, sem TPFC-vel.
-
Fifi
őstag
Viszont itt már kiderült, hogy x200-hoz mégsem lesz jó Neked.
-
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Egy gyöngyszem ez a teszt. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a 7.oldal tetején a hardver konfig táblázatot.
Első sor: "Intel Core i5-3337U dual nuclear power plant thread"
Ezeknek agyára ment az atom...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
hito
nagyúr
válasz FoxiestFox #57202 üzenetére
Nekem bőven jó úgy. A fényerőt nagyon ritkán tekerem fel, zavar a vakító fényerő. Wifin csak itthon vagyok. Tanulásra és jegyzetelésre használom legtöbbet. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért nem elég egy X200s. Na ez az amit még én se tudok Egy nagyon nyomós érv szól az X220 mellett, és az az mSATA + HDD.
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #57202 üzenetére
Ott a pont
T500 torrent-tel, kikapcsolt kijelzovel, IGP mellett kibir 6,5 orat
De kikapcsolt kijelzovel nem sok hasznat veszemAmugy netezve eleg korrektnek gondolom a 4 oras uzemidot egy T500-tol
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest