-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Falcon C.
aktív tag
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Van egy Lenovo SL400-as laptopom.
Az AIDA64 programmal csináltam egy 10 perces tesztet a CPU 86 C fokos volt és a ventilátor meg csak 3360 pörgőt na meg a CPU throttling állandóan 0 %-on van.
Ez normális dolog ? Mert gondolom nem ! -
tamas.nick
aktív tag
Touchpad hámlás ellen van valami megoldás? Esetleg valamilyen fólia vagy bármi?
-
geolang
tag
Hali,
A kérdésem az volna hogy lehetséges-e az eredetinél nagyobb felbontású kijelzőt tenni egy T-s Thinkpadbe?
Ponosan erről lenne szó: Lenovo Thinkpad T430 (2349-E69)
Intel HD graphics van benne és 14.1" 1366x768 kijelzővel szereték. Ezt cserélném 1600x900-ra.
Köszi
-
Falcon C.
aktív tag
Sokáig gondolkodtam, s végül vettem egy R400-ast. Win 8.1 Pro szépen muzsikál rajta, bár egy-két driverrel kicsit szenvedtem, de minden gondot megoldott a kompatibilitási mód. Egyedül az akkumulátorával nem vagyok kibékülve. Körülbelül 2 órát bír (picivel többet), de élesben szükségem lehet rá akár 3-4 óra hosszat is. Tudtok olyan üzletet, ahol korrekt áron lehet nem bóvli akkumulátort venni hozzá? (Nem ragaszkodom az eredetihez, de nem akarok úgy járni, mint pár éve a szünetmentesem aksijával.)
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Sanyi.mTs #57482 üzenetére
Hja win8nál nálam is visít, de nem érdekelt, lelőttem UAC-t.
Amúgy jól haladok vele, csak kevés időm van a teszteléshez.
8x szorzón a legalacsonyabb VID - 0.9250V ( eredeti 1.1375V) 3 óra Prime után stabilnak mondanám.
7x szorzón a legalacsonyabb VID - na ezt tesztelém épp, 1 órája megy prime, jelenleg 0.9000V ( eredeti - 1.1000V)Még van egy 6x szorzóm ami kitesztelésre vár, a SuperLFM meg alapból a legalacsonyabb 0.8750 V-os értéken van,szóval ahhoz nem nyulok.
Jó cucc amúgy, eddig majdnem 20 perccel többet bír az akksim, plusz full terhelés alatt ( Prime95) max 50C-ig megy fel a hőmérséklet. (eredeti 74 helyett)
Villámkérdés. Az mitől van, hogy akksiről használva a gépet, többször felugrik 1.0000V-ra a feszültéség? Illetve oda vissza ugrál a proci a 6x szorzó (1.5Ghz) és SuperLFM (800mhz) között.
Live-Die-Respawn
-
félisten
-
kraftxld
félisten
Egy Lenovo-s Ericsson F3507g mostanában ér valamennyit? T400 bontásból jött.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
O$zkł
aktív tag
Sziasztok
vaklaki tudja, hogy x1 carbonon a trancpoint középső gombját hogy lehet valóban egér középső gombjának használni nem pedig görgetésre? ultranav programban nem találtam erre utaló beállitást"Be the change you want to see in the world"
-
félisten
-
adrian87
tag
Mi a véleményetek SALIERI-ről? utalhatok neki előre?
Önkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg
-
őstag
Nekem is nagyon tetszik a felbontás meg a méret. Kellene valami jól hordozható a W520 mellé, ha ügyfélhez megyek. Az 1366x768-as felbontás nekem kevés, így az X220 már kiesik. A szigetes billentyűzettel meg nem vagyok kibékülve, úgyhogy marad az x201/x201s.
If it is not broken then don't fix it!
-
Sensei
aktív tag
Eladó lehet az asszony X300-a. Szerintetek mennyiért lenne célszerű meghirdetni?
Ez a kiépítés.A beépített SSD mellé még lenne egy Ultrabay caddy. Akksi 1,5-2 órás.
Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
YumeD
tag
Bakancslista: Amiga 1000, Amiga 3000, Amiga 4000 (T-ről már nem is álmodozok) meg legalább egy Blizzard PPC és-vagy 060, legjobb lenne egyben, de kibékülnék egy 2060-al is
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #57473 üzenetére
Mindharom klasszikus cucc
En mar a W700/701-et is klasszikusnak veszem, mert kihalt W szerias ThinkPad
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #57469 üzenetére
Én régebben ilyen ds-ről ábrándoztam.
-
félisten
-
Francia91
veterán
-
hito
nagyúr
Hol laksz? Egyébként igen, sajnos ritka. Én mint minden ilyen, fel is verik az árát rendesen ha tudatában van az eladó ennek. Engem csak az 1440x900-as panel miatt érdekel, meg azért, mert elég vékony és könnyű. De amúgy nem egy nagy etwas, én is túldimenzionálom a dolgot, mert most épp ez tetszett meg
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Arlekim
aktív tag
Kis esélyem volt rá a leírás szerint, de belefutottam ebba az érdekes B típusú bugba.
Bővebben lenovo...Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
scarbantia
aktív tag
válasz Francia91 #57463 üzenetére
Nemtom, nekem nincsenek sikerélményeim a hőmérséklet terén...
Eleve ahány program, annyi értéket mutat. Pl. TPFC meg Aida is mást mutat. Nagyjából megvannak az értékek 1-2 kivétellel, viszont más-más szenzorként vannak jelölve.Amúgy TPFC szerint olyan 47-53 között mozog terhelés nélkül a CPU-GPU, terhelve a olyan 65, nagyon ritkán max 70 fokig megy fel. T61p, T9500-as processzor, FX 570M.
Majd valami minőségi pasztát akarok bele, meg soklapátos W500 ventilátort, de a szoftveres hülyeségeket ez se oldja meg. Pl. most épp a GPU 52 fokos a TPFC szerint, az Aida meg 60 fokot mutat rá, TPFC-nél nincs is ilyen érték...
-
őstag
Én is ilyet keresek pár hete. Találtam egyet a helyi vaterán: i7 640LM, 6G ram, 100G ssd, webcam, FPR, 3G, dokkoló + DVD RW, karcmentes makulátlan állapot. €1200-ért hirdeti Ajánlottam neki 400-at. Velem is az történt mint veled... Meg akart győzni, hogy ez már így is tök olcsó és jól járok vele. Ő sokkal drágábban vette és van neki egy x230-a és semmi különbség sebességben... Május óta van fent a hirdetés és még nem esett le neki, hogy drága...
Találtam még egyet ebay-en, de amerikai és nem hajlandó amerikán kívül postázni, pedig próbáltam győzködni, hogy többet kapna érte mint otthon.
De nem adom fel, lesz egy ilyenem. Átmenetileg asszem kipróbálok egy i5-ös sima x201-est, meg egy x201 tabletet aztán majd meglátom melyik jön be jobban. Ha lesz még x201s, majd rárepülök, egyszer csak bejön.
Az a röhej, hogy tavaly már egyszer néztem ezt a gépet és volt ebay-en vagy 5-6, de akkor végül nem vettem, most meg nincs sehol.
If it is not broken then don't fix it!
-
Arlekim
aktív tag
Itt van előttem az x200-as.
Szétkaptam a kijelző belső keretet, hogy hozzáférjek a lötyögő sínhez, ami kinyitva felül keretezi a kijelzőt.
Letört a fül bal oldalon, de megragasztottam, nem tudom meddig tart majd
Azután jön az usb pendrive telepítés, nálam ez lesz az elsőWindows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Bdanyy
addikt
Jaja, elvileg gyárilag ezzel árulták
Épp ez az, hogy sztem is 2.5-ös helyre rakták be kerettel, de ha veszek egy 2.5-öst akkor ahhoz nem kéne valami caddy hogy ne mozogjon? (hpnál kellett a 2.5-öshöz is)
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Francia91
veterán
-
Robo sapiens
tag
Sok szerencsét hozzá!
Tudom, hogy ez nem az a topic, de tök jó áron került fel az apróra egy Dell E6330. Kár, hogy x230-ok nincsenek ilyen áron.
-
hito
nagyúr
válasz Robo sapiens #57450 üzenetére
Ha találok méltó utódot, akkor igen
-
Bdanyy
addikt
samsung mmcre28g8mxp-0vbl1
Ennek e helyére csak 1.8-ast tudok tenni? Kell valami caddy hogy 2.5 is beférjen (gondolom az 1.8 sem csak magában van ott)? Még nem szedtem szét
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Van egy T410-em gyárilag 128gb-os ssdvel. Elég sűrűn előfordul, hogy az egér is szaggat, illetve teljesen alap dolgokra másodperceket kell várni (pl ahogy itt gépelek utólag látom), de utána meg megint gyorsan működik.
Nagyon idegesítő így használni, mitől lehet? Újraindítás stb nem oldja meg, olyan mintha véletlenszerűen valami teljesen leterhelné. Ez lehet az ssd miatt is? Nem trimes fw van rajta, olyan 60% körül volt mikor már vettem.
-
hito
nagyúr
Árul itt egy tag egy X201s-t és eléggé rágerjedtem, de valami gusztustalanul drágán adja. Core i7-es proci van benne, és ami a lényeg: 1440x900-as panellel. Viszont az ára 150eFt Akksi meg 40%-os elhasználódásnak örvend. Szerintetek mennyi ennek a gépnek a reális ára?
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Az alábbi probléma valószínű inkább inux driver vagy Dell monitor fw gond, mint ThinkPad, de hátha tud valaki innen segíteni.
Adottak az alábbi eszközök:
1. ThinkPad T410s csak Intel Integrated Graphics Controller-rel
2. ThinkPad Mini Dock Series 3 (45N6678)
3. Dell U2410f REV A00 monitor
4. Delock DisplayPort kábelAdott az alábbi oprendszer:
fifi@blackbook:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Debian
Description: Debian GNU/Linux 7.3 (wheezy)
Release: 7.3
Codename: wheezy
fifi@blackbook:~$ uname -a
Linux blackbook 3.2.0-4-amd64 #1 SMP Debian 3.2.53-2 x86_64 GNU/Linux
fifi@blackbook:~$ xrandr
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1440 x 900, maximum 8192 x 8192
LVDS1 connected 1440x900+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 304mm x 190mm
1440x900 60.1*+ 59.9 49.3
1360x768 59.8 60.0
1152x864 60.0
1024x768 60.0
800x600 60.3 56.2
640x480 59.9
VGA1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI3 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DP2 connected (normal left inverted right x axis y axis)
1920x1200 60.0 +
1920x1080 50.0 60.0 24.0 25.0 30.0
1600x1200 60.0
1280x1024 75.0 60.0
1152x864 75.0
1280x720 50.0 60.0
1440x576 25.0
1024x768 75.1 60.0
1440x480 30.0
800x600 75.0 60.3
720x576 50.0
720x480 59.9
640x480 75.0 60.0 59.9
720x400 70.1
DP3 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)Fentiek ellenére sokszor a
xrandr --output DP2 --mode 1920x1200 --primary --output LVDS1 --off
parancs hatására a külső Dell monitor nem kapcsol be, hanem egy "Entering Power Save Mode" üzenettel örvendeztet meg.Van úgy, hogy elsőre működik van úgy, hogy 1 órán át elszórakozok vele, mire megjelenik a külső monitoron a kép.
Előfordul olyan is, hogy a próbálkozások során a monitor teljesen kikapcsol - mintha túl lenne vezérelve - és akkor csak az áramtalanítás segít.Mi lehet a gond: linux intel driver, Dell monitor fw bug, esetleg a dokkoló?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Bye, Fifi
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Üdv,szeretnék kipróbálni W8.1 a T430s-en,a kérdésem az lenne hogy minden TP software működik rendesen rajta? Anno T420 próbáltam és bizony nem minden ment..
[ Szerkesztve ]
Zero Defect.No Compromise !
-
lakkusjj
aktív tag
válasz osztraksajt #57427 üzenetére
Ledes és megvan az előkészítés
-
törölt tag
Most kedztem el laptopokat nézegetni, lassan aktuális lenne a csere, és megrökönyödve tapasztalom, hogy x200-as sorozat új tagjai már mind fostaliga ultrabookok. Ez mi? Kisebb aksiidő, 8 giga max memória, come on! Esetleg csak az adott bolt nem hozott be, vagy tényleg csak ultrabook van x240-ből, és kezdhetek x230-akra vadászni?
-
Francia91
veterán
Akkor az elfér úgy, ahogy van, gondolom nem okoz problémát
WLAN LED nélkül meg lehet élni, csak jobb lenne, ha lehetne látni az aktivitását. olyan rokonomé lesz, aki nem nagyon ért a dolgokhoz, csak internetezik rajta, filmet néz és kész. Amúgy elég halk masina ez is, pedig TPFanControl még nincs is rajta[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
Innen a 9-es számmal jelölt, R400-nál is kb. a bal alsó sarok közelében van.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Francia91 #57428 üzenetére
Arrafelé van szerintem a Bluetooth modul (amit vissza lehet rakni rosszul, X200-nál elsőre én sem nyomtam teljesen jól vissza, amikor beletettem).
(Ha hajlandó normálisan betölteni a Lenovo support oldala, mindjárt megerősítem, de X200-nál, T500-nál is ott van.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
Francia91
veterán
Nemtom. Majd meglesem meg ma.
Masik eszrevetelem, majd megkerdem alfat a dolog felol:
A fedel bal also sarka kornyeken van egy kisebb dudor, ami le van ragasztva egy "Laptopsystem.hu" matricaval. Mi okozhat azon a reszen dudort?"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
osztraksajt
őstag
Nem tudkja valaki esetleg hogy ami 1400x900 felbontású t400-at árul most alfa az ledes vagy ccfl?
Illetve a 3g előkészítés ezekben is benne van mint a t500-akban?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Francia91 #57425 üzenetére
Gyors tipp: nincsen por a kijelzőkeret (illetve pontosabban a clear plate) és a LED sor között?
-
Francia91
veterán
Igy van. Mukodik, sebessege is megvan, amekkorat a netem produkal, csak eppen nem vilagit
Fn+F5 nem ujdonsag szamomra, picit sok ThinkPad-ot telepitettem marLehet elni anelkul, hogy vilagitana, csak nah
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz freestailo #57422 üzenetére
Fn + F5, de nem ez a gondja, hanem, hogy működik a wifi, de nem világít az aktivitást jelző LED (pedig kellene).
-
Francia91
veterán
Megjött a ThinkPad R400-as noti.
A kérdésem: WIFI LED nem világít, pedig driver fent van, a legfrissebb, sebessége rendben van. Mi lehet az oka?
Intel 5100 van benne, nálam a T500-nál Windows telepítés végén már világított a WLAN LEDAmúgy nem rossz masina
-
cildren
tag
Ismerősöm érdeklődött tőlem, hogy a T420-as Intel videókártyás gépébe belerakható-e az i7-2720QM elbírja a T420-as hűtése? ThinkWiki alapján így nem állították össze a gépet, így érdekelne a véleményetek.
Tehát, szerintetek kivitelezhető? -
oriic
HÁZIGAZDA
-
xcds
őstag
Ha megvan a max szorzó, akkor ki kell venni előle a pipát, tehát ilyenkor az egyel kisebb szorzó lesz a max stressz tesztnél és ugyanúgí próbálgatni egyre kisebb feszekkel. ha ez is kész, ezt is kikapcsolod és mész egyel lentebb. A super lfm-en bírnia kellene elvileg a legkisebb feszt is, érdemes használni. Az ida nem fontos.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na próbálgatom a programot, jelenleg a max szorzónál lévő feszt tesztelem. ( 0.9375V és más így 15 fokkal hűvösebb a gép, Prime95 2 órája megy)
Kérdésem az lenne, hogy ha most a max szorzónál megtalálom a lehető legalacsonyabb feszt, akkor már csak annyit kell csinálnom hogy csökkentem a kisebb szorzóknál is a feszt majd tesztelek? Vagy van még valami más is?
SuperLFM and IDA szorzóval érdemes foglalkozni?
Live-Die-Respawn
-
Tim82
félisten
válasz Tóbias #57402 üzenetére
Az előkészítés megvan és nem is nehéz beszerelni, de ha akarsz működést jelző LED-et is hozzá, akkor clearplate-t is cserélned kell olyanra, amelyiken van BT ikon.
Innen kiindulva töltsd le a Hardware Maintenance Manual-t (pdf), a doksi saját oldalszámozása szerint a 111. oldalon (az Adobe Reader számozása szerint a 119-en) lesz a bluetooth-ról szó.
[ Szerkesztve ]
-
Tóbias
csendes tag
Sziasztok,
Vásárroltam egy T500 thinkpad-et amiben alapból ninncsen bluetooth. Szerintetek a gyári előkészítése meglehet a monitor keretben vagy új kábelköteg kell hogy be tudjam szerelni?
Köszi,
Asus Sabertooth P67, i7-2600K, 24 Gb RAM, EVGA 8800 GTS 512 Lenovo T500 Intel T9500 8GB Ram
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest