-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonjoe
őstag
válasz solaris7 #55991 üzenetére
Ugyan ez van a T430s-nél is, nálam kifagy és használhatatlan Win8.1 alatt a PM 6.64.1, a régebbiek viszont nem tartják meg a beállításokat. Lassan kezdik szögelni Lenovoék a Win 8,1-re való illesztést. A legutolsó dec. 30. ami nem takar mást mint egy monitor inf, biztos nagy munka volt. Az a baj, h a gépem tudásának csak egy részét tudom kihasználni a Win7-el. Nem tudok UEFI-t telepíteni, nincs security boot. A Win 8.1-ben ezek a támogatások alapból benne vannak. Csak tudnám, h miért publikálják a kompatibilitást. Egyébként csináltak valami nevetséges szoftot amiben valamennyire konfigolható az energiaellátás "Lenovo Settings Dependency Package ", de ez annyira nevetséges és alap, h valami kezdő 1bites konzumerre elmegy, de egy üzletire ne már!!!
Joe
-
solaris7
tag
válasz btudos #55992 üzenetére
Valószinű hogy ennyire nem vágom mint te,nem is kérdőjelezem meg hogy igaz-e amit mondassz miért is vezetnél félre Az előbb próbáltam a 6.63.1-et redszer vissza állitás lett belőle
És igy valamiért már a két kártya közt sem tudok váltani.Vagyis elég lenne az energia takarékost aktiválni nem szoktam váltogatni.Alapból Win7-et használok de ha már van 2 SSD akkor miért ne próbáljam a 8.1-et is.
-
btudos
nagyúr
válasz buvartacsko #55990 üzenetére
Gondolom a Win felülírta, az OpenGL Extensions Viewer-ről van a screenshot.
Kamuzom, nyilván, azért jöttem ide, hogy csak úgy szórakozásból bemondjam hogy nekem megy az X200-on a 8.1.
solaris7: 6.63-as verzió, teljesen jól működik.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
btudos
nagyúr
válasz buvartacsko #55988 üzenetére
Lenovo honlapjáról származik minden ami fent van, általában kompatibilitási módban, rendszergazdaként telepítve. Buggal nem találkoztam, akkor már elhasalt volna a 8.1.
-
btudos
nagyúr
válasz buvartacsko #55985 üzenetére
-
peteracs
csendes tag
Üdv!
Kis tanácsadásra lenne szükségem...van egy core i7-es t410-em, aida64 szerint alap használat közben 70+ fokosak a magok, magának a processzornak is ekörül alakul a hőmérséklete. Rendjén van ez így és ne aggódjak emiatt, vagy alacsonyabbnak kéne lennie? Tisztítás és újrapasztázás segítene a dolgon, vagy esetleg ventilátort feljebb húzni, vagy ilyesmi?
Köszi.
-
metal01
őstag
A T400-ban lévő Samu 830-as 128 gigás SSD-n csináltam egy benchmark-ot. 8 hónapja használom az SSD-t, kb.1,8 terra írás van már rajta. A sebessége átlagosan 10 MB/s-el esett vissza a kezdeti sebességtől. Nem érezhető meg ilyesmi, de ez normális? Az evidens, hogy az SSD az elhasználódás során veszít a sebességéből, de ennyi idő alatt is?!
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz solaris7 #55973 üzenetére
Nem, power managert sajnos nem lehet felrakni win 8.1-re, legalábbis T500-nál nekem nem sikerült. Felettem tototos által linkelt drivert majd utána a legfrissebb hivatalos W8 drivert az AMD honlapjáról. Lehet elég lett volna magában az utóbbi is, nem tudom. A lényeg, hogy most ccc-ben lehet váltani a két kártya között illetve azt is be lehet állítani, hogy akksiról automatikusan az intelt használja:
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Nem tudom híres-e, azt tudom vannak zabás SSD-k, ez biztos nem olyan. Akkuidő azért láthatóan megnőtt. Az evo elvileg kevesebbet is fogyaszt már, nekem sima 840-ek voltak eddig. De az evo alig drágább, azt fogok venni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #55968 üzenetére
Nálam fél óra+ akkuidő minimum mindig megvolt ssd-vel, samsung 840-ek.
szerk: alig várom már bezsákoljak egy 250-es evo-t a T500-ba. Hát az LG panel nagyon ott van, T60 IPS után sem lehet hányásnak mondani
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hito
nagyúr
Köszi mindenkinek, szerintem SSD lesz belőle. A 256GB-nak már elégnek kell lennie.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
válasz audi100td #55963 üzenetére
Net, word, excel, 10-20MB-os képek napi szintű megnyitása (zoom in-out), HD videók, videószerkesztés alapfokon, levelezés.
Ami a legfontosabb: hosszú akkuüzemidő.
Ilyen használat esetén kérdés az SSD vs. SSHD.
Chaser: ezt jó tudni.
-
toldy
őstag
Sziasztok, kérnék egy kis segítséget,
Jelenleg van egy t60 gép idehaza amiben egy t1300 van benne, ezt cserélnénk egy nagyobbra, meg is van egy t5600 személyében, nos a gond az hogy ezzel a proci a gép nem indul. Nem ad képet a venti felpörög majd leáll, esetleg valakinek ötlet hogy miképpen orvosolható? köszi
Az élet nem habostorta.
-
Chaser
legenda
-
hito
nagyúr
Ok, köszi, akkor marad a 256-os SSD valószínűleg. Csak csábító volt az 500GB-os tár.
Chaser: videóvágásnak is van köze a háttértár sebességéhez? Nekem ez új. Úgy tudtam az inkább CPU és memóriaigényes művelet. Videót nem sűrűn vágnék, de videóról hangsávot pl. gyakran szedek le.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
HDD-nél így is jóval gyorsabb egy hibrid vinyó, az SSD sebességét viszont valóban nem éri el. Az első generációs ilyenekben szeretett meghalni az SSD-rész, de azóta már kijött két újabb generáció.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
hito
nagyúr
Lehet cserélnem kéne inkább egy 256-os SSD-re. 160-as így kevés, mert D-re kéne nekem 100GB, rendszernek minimum 60 és akkor a 10-15% szabad területről még nem is beszéltünk.
Ha 15-ért vennék egy 120-as mSATA-t, vagy 10-12-ért egy 128-as SD kártyát, akkor már hozzátehetem a 160-as árához azt a pénzt és simán kijön egy 256-os SSD. Úgyhogy valószínűleg ez lesz. Inkább, mint a trükközés és az agyinfarktus.
Vagy van még ez a megoldás, de valószínűleg ez jóval lassabb, mint egy SSD. Szerinted?
-
-
Tim82
félisten
Ez a "nem szabad particionálni" simán hülyeség. Amúgy meg hagyd meg az SSD tárterületének kb. 10-15%-át szabadon, ennyi ajánlott.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
hito
nagyúr
válasz Gondwana #55954 üzenetére
Emberül ez hogy hangzik? Magyarul lehetetlen szerinted? Ha az, akkor kap egy 64GB-os microSD-t, aztán ennyi. Csak jó lett volna egy mSATA SSD bele és olcsóbb is, mint egy ugyanakkora microSD.
A 160GB-os SSD-t meg nem akarom teleírni adattal, mert állítólag nem tesz jót neki, illetve SSD-t particionálni se szabad azt mondják.
-
Gondwana
addikt
Ha ez ennyire egyszerűen menne, hogy csak úgy latcheket lehetne forrasztgatni az alaplapokra... Nekem az is elég lenne, ha az X201-em SATA1 vagy SATA2 portjának a T+/T- R+/R- potenciáljait kihúznám valahova forraszthatóra, de a chip alatt vannak GND-re forrasztva, nem, hogy még latchet is tenni ide, ráadásul valamilyen auto-sensing vezérléssel, ami felismeri, hogy PCIe vagy SATA eszközt kapott épp...
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
tototos
őstag
válasz audi100td #55952 üzenetére
Sharing my experience with all T400 Windows 8 users.
Windows 8
Sentabrina custom W7 with old Catalyst installer worked for me as well, on Windows 8 x64, just follow the instruction.
Windows 8.1
When I upgraded to windows 8.1 everything FALLS apart if you install the lenovo power manager 6.32 or 6.34. After clean upgrade to 8.1 and then install the power manager, the system will refuse to boot citing some security doesn't match. I had to clean reinstall from windows 8->windows 8.1 twice.
The solution is to NOT install the power manager. Just clean install windows 8->8.1 then Sentabrina custom W7 drivers. After that, head over to ATI and download the latest drivers 8.970.100.7000 dated 16/11/2012 for the T400 Mobility Radeon HD 3400 Series drivers (Windows 8). After installation, Switchable graphics is active which I guess is now build into the Windows 8.1 (hence no requirement for lenovo power manager).
However, the latest drivers seem to have a bug with secondary monitors and boot up with a 4:3 screen on my 24 inch Samsung widescreen monitor 1920x1200 resolution. I have to manually expand the screen using the ATI catalyst control center everytime I boot up.
AZ említett driver: [link]
-
hito
nagyúr
Kicsit visszakanyarodnék a mini-PCI mSATA témára, mert beledobtam egy 160GB-os SSD-t és kéne D-nek adatra mSATA SSD.
Kicsit utána olvasgattam és nem lehetetlen a dolog. Mini-PCI foglalatban is mennek állítólag az mSATA SSD-k, csak valami multiplexer kell hozzá, ami lehetővé teszi....innentől nem is értem az egészet:
"But in order to use the same connector on the motherboard for both mPCIe and mSATA devices, this means there should be some sort of multiplexer that allows it to connect to either PCI-express host controller or the SATA host controller."
Tehát whitelist-tel kiiktatom a BIOS-t, windows-t meg ráveszem arra, hogy a mini-PCI foglalatot mSATA-ként kezelje. Elvileg lehetséges. Vélemények, tapasztalatok? Ja és mégvalami: az AMD chipsetes X121e-k nem kompatibilisek az mSATA-val, de az Intel chipsetesek igen.
Itt egy Lenovo community fórum post a témában: "Hello,I was under the impression that mSATA support was only available using Intel chipsets. I tried searching AMD's web site for "mSATA" and it came back with no results....Regards, Aryeh Goretsky"
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
A Power Manager telepítése nélkül miként lehet kapcsolni a switchable graphics-ot? T500-ról lenne szó, régen valahol véletlenül megtaláltam, de már nem emlékszem rá.
-
Schlosser
csendes tag
Sziasztok!
Bejelentkezek a fórumba: 2010 óta egy X60-ast használtam, most jött el az idő a váltásra, több hónap keresgélés után Ő lett a kiválasztott:
X220 | i7 2640m | 2x4 GB RAM | 160 GB Intel 320 SSD | IPS | kilógós akksi
Eddig nagyon élvezem, remélem hű társam lesz jó pár évig. :-)
üdv,
Schlosser -
simonjoe
őstag
Nem hibáztatni akartam senkit, főleg az eladót!! Nem a "szolgáltatással" és az áru minőségével van baj.
Én tervezgettem egy i7-re történő fejlesztést, ma meglepődve (aminek hatására írtam) tapasztaltam, h deszkára hegesztett reaktora van a laposnak. Szeretem, nekem teljesen tökéletes, internet, irodai alkalmazás és némi elektronikai tervezgetés. Szóval tökéletes. Főleg SL300 és T410 után érezhető de nagyon a különbség.Joe
-
Fifi
őstag
Intel SATA Solid-State Drive Firmware Update Tool szerint a legfrisebb fw van az SSD-n.
Nagyon remélem, hogy ez a 8MB Bug elkerül így.
-
Fifi
őstag
válasz simonjoe #55934 üzenetére
Igen, de akitől vetted korrekt módon le is írta.
A http://support.lenovo.com/ oldalon a model type (2356BQ5) és a serial number alapján sok minden információt megtudhatsz a gépről.
Jó gépet vettél, jó áron és jó embertől. Ha bármi kérdésed van a T430s-sel kapcsolatban, biztos vagyok benne, hogy így utólag is segítőkészen válaszol.
Elégedett vagy a géppel? Én is egy ilyenre cserélném majd a T410s-t.
-
Gondwana
addikt
válasz soldi3r #55939 üzenetére
1ébként ha valami pl. 10x olyan gyors és ez alatt 2x akkora teljesìtményfelvètelt produkàl, az végösszegben nem tùl rossz.
(5x kevesebb esőerdő az àldozata)Igaz, a rengeteg hibajavìtàs miatt megnőtt az olvasàs energiaigènye az SLC nandflashek òta...
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
-
simonjoe
őstag
Urak, a T430s-ben integrált CPU van!!??
Joe
-
buvartacsko
addikt
válasz abcukistván #55928 üzenetére
Annak csak úgy magától jól kellene működnie.
-
hito
nagyúr
Na megvan az Intel 320-as SSD, win8.1 telepítés alatt. Eddig no problem, szeretik egymást.
Szerintetek mennyi üzemidőt fogok ezzel nyerni (ha egyáltalán nyerek) egy 7200-as Hitachi HDD-hez képest? Fél óra pluszt jelenthet?
[ Szerkesztve ]
-
Dani Pécs
tag
Kicseréltem a memóriákat, most indul a gép, de visszatéve az eredetieket szintén indul, úgyhogy nem értem a dolgot.
Viszont azt észrevettem, hogy ha lenyomom a lefele kurzort, akkor sípol a gép és pl. a rendszerindítás menüben (csökkentett mód, vagy normál indítás) nem is működik.
Ez is okozhatja a dolgot? Lehet, hogy a mozgtás miatt történik? A Billentyűzetet érdemes szétszedni, vagy cserés?
-
Fifi
őstag
"hito: biztos, hogy ilyen SSD-t akarsz?"
Én még nem is olvastam erről és a T410s-ben egy SSDSA1NW160G301 Intel SSD 320 Series (160GB, 1.8in microSATA 3Gb/s, 25nm, MLC) csücsül.
Rákeresve a dologra itt az írják, hogy 2011.08.21 óta van megoldás rá a 4PC1036 számú fw által
Ezzel lehet az fw-t frissíteni windows-t nélkülöző gépeken is: Intel® SATA Solid-State Drive Firmware Update ToolMost nincs nálam a notebook, de 2012. januárjában vettem az SSD-t, így gondolom már ez az fw van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
-
abcukistván
tag
Sziasztok!
Megvan kis X220-m. Így a család: T20-T60-T500-X220.
Azt tudjátok, hogy a mikrofont, hogy lehet működésre bírni? Háttér zaj hangos, recseg, mondandóm meg nem hallható. Win szerint működik a mic.
Köszönöm!
-
Gondwana
addikt
X300-nál elsődlegesen mechanikai korlát van (1.8" vs 2.5"), X201-nél meg tudtommal csak az én gépemmel van egyedi probléma (SATA 5V tápja gyenge, X25M-mel bootkor kékhalálozgatott, 256GB 470-es (pm810 mert HP oem) Samuval meg munka közben fagyogatott merevre, ezért adapterezett X18-cal használom, ami persze 3.3V-os, így tünetmentes.)
-
Tim82
félisten
(bocs, mobilról vagyok épp)Elvileg javították, a gyakorlatban tudok tulajról, aki a javító firmware ellenére is elvesztette az adatait a 320-as SSD-jéről.
Dani Pécs: memóriamodulokat megnézném, hátha valamelyik meghibásodott. (Nézd meg, hogy egy modullal elindul-e, melyik az stb.)
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Dani Pécs #55922 üzenetére
Minden indításkor csinálja (tehát egyáltalán nem boot-ol)? Megszámolnád, hogy pontosan hány sípolás, illetve rövidek-hosszúak (és milyen sorrendben)? Gondolom, BIOS hibajelzés lesz.
hito: biztos, hogy ilyen SSD-t akarsz?
[ Szerkesztve ]
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
T60-ban szeretnék segítséget kérni.
A tünet a következő:
Bekapcsolom a gépet, a thinkpad logo után sípolni kezd, fél másodpercenként egy negyed másodperces sípolást. Nincs kép ekkor.
Mi okozhatja ezt?
Köszi!
Üdv: Dani
-
hito
nagyúr
Intel 320 SSD-vel szerintetek nem lesz gond az X121e-ben? X300-amnál, meg X201-nél voltak olyan gondok ha jól emlékszem, hogy nem akármilyen SSD-vel mentek, csak bizonyos típusokkal.
-
xcds
őstag
válasz Chaser #55918 üzenetére
Nem tudtam. Most megnéztem, hogy ha P8400-nál bekapcsolom, akkor van 8,5 meg 9-es szorzó is. a 8,5-nél megy 2,26GHz-en, 9-esnél pedig 2,4GHz-en. Viszont mindkét esetben az IDA-hoz beállított feszt használja. Ha kikapcsolom az IDA-t, 8-as szorzón (ami itt 2,128GHZ) megy szépen alapfeszen.
-
-
soldi3r
veterán
-
csocsoszán
őstag
Köszönöm, hogy válaszoltál!
De hosszas gondolkozás után úgy döntöttem nem veszek dokkolót. Túl drága és igazából nekem nincs szükségem rá. (Veszek egy USB 3-as kártyát azt jó.)
Viszont felmerült egy olyan problémám (T520) hogy az e-sata dokkolót nem is meri fel sőt nagyon nehezen áll fel a windows is ha rá van dugva a dokkoló!(mindegy milyen wincsi van benne!)
Ha akkor dugom rá mikor a windows felállt akkor hibátlanul felismeri és jól működik (de így a win ismeri fel).
A hiba csak akkor jelentkezik ha még a bekapcsolás előtt csatlakoztatom a laptophoz!
Az asztali gép bios-a hibátlanul felismeri és jól is működik.
Olyan érzésem van mintha a T520 bios-a nem ismerné fel az e-sata dokkolót. A BIOS-ban beállítási lehetőséget nem találtam. Ebben tudnátok e segíteni, van e valakinek ilyen tapasztalata?
Köszönöm!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
tototos
őstag
Az én olvasatomba ez az egyszálas alkalmazásoknál segítség, amikor az egyik mag idle módban van akkor a másik órajelét meg tudja emelni. Én is kikapcsoltam, most az eddigi beállítások tesztje folyik. Kicsit sajnálom, hogy a processzorom nem nagyon szereti az undervoltingot.
-
hito
nagyúr
Gondolkozom egy új akksin, de még frissek az élményeim az e-bayen található "eredeti" akksikkal kapcsolatban. Elég problémás tényleg eredetit találni.
Most ezt figyeltem ki. Minden arra utal, hogy tényleg eredeti. Mit jelent az a szám és utána egy + jel piros körben az akksin? Csak mert az enyémen 35+ van, az e-bayesen meg 84+.
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Kicsit játszottam az rmclock-al. A következő értékekk jöttek ki P8600 esetén:
0,1: 0,8750V, 2: 0,8875, 3: 0,9500V, 4: 1V
Ennél lejjebb nem tudtam őket rakni kékhalál nélkül. Az IDA-t használja valaki? Olvasgattam a fórumon hogy ez nem minden esetben működik normálisan. -
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #55905 üzenetére
Nálam sem sípol, csak készenlétnél, meg ha rádugom/leveszem menet közben a töltőt
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
hito
nagyúr
válasz FoxiestFox #55905 üzenetére
Az enyém viszont igen és baromi idegesítő.
-
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #55898 üzenetére
+1
Jobban tetszik, mint az alulról megvilágított bili. A közvetlen környezetet is bevilágítja.(#55903) hito
Nem tudom, de T500-nál is baromira idegesítő volt.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Hogy a fenébe tudom kilőni indulásnél azt az idegesítő sipoló hangot? Bios-ban beep and alarm-nál már minden disable-re állítottam, de még mindig visít induláskor
-
btudos
nagyúr
válasz Chaser #55899 üzenetére
Delleknél nem szigetes a billentyűzet, igen gáz lenne, ha ott is lenne ilyen jelenség. Egyébként minden szigetes gép világítása ilyen, bizonyos szögekből még a Macbook Air billentyűi alatt is belátni, ez a szigetes kialakítás átka. Cserébe így a billentyűk kontúrja is világít, nem véletlen ez a kialakítás. Asztalon, vagy párna nélkül ölben használva nekem pont jó, de főleg a jobb gépelési élmény (puhább, csendesebb) az, ami miatt sokkal jobb a backlit billentyűzetnek a normál magyar non-backlithez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest