-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
válasz Aethelstone #54498 üzenetére
De csak azert felpucer mert eltakarja egy batar T520
-
cadeyrn
aktív tag
Jé.
Hogyan legyen linux alatt is 16 lépcsős a fényerő szabályzás, alig két éve keresem a választTL;RD echo -n 0 > /sys/module/video/parameters/brightness_switch_enabled
-
Chaser
legenda
válasz ielektros #54492 üzenetére
Ilyen, ez csak gyári lehet. Címke is korrekt.
Én sem értem egyébként, ha van FRU akkor az egy dolgot jelöl, úgy lenne értelme. Igaz, van még egy ASN kód is, na de ha az FRU amiatt jelenthet mást megint mi értelme van?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Azokat kérdezném akiknek volt/van T410 T420/T510 T520. 42T4801 FRU-s 9 cellás akku jó ezekbe a gépekbe? Vagy csak T410 T510-be. Ahány oldal annyiféle komp. listát találok.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tim82
félisten
Munkahelyen legfeljebb erősen gondolni tudok rá egyelőre, hogy majd leszedem.
Köszi a tippet, megnézzük majd.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
scarbantia
aktív tag
"Ha már parajelenségek:"...
Nekem olyat csinál néha a Frankenpad, hogy lecsukom, de nem megy el aludni. Be van állítva, teker, képernyő elsötétül, és zúg tovább. Látszólag mindene működik(caps lock, Thinklight, DVD meghajtó), de mivel
fekete a képernyő(nem tudok visszatérni rendes üzemmódba), ezért kénytelen vagyok erőszakkal kinyomni. (Win7 64bit)A másik idegesítő, bár ezt az asztali gép is csinálja, hogy a mobilnetet úgy dobja le, hogy közben az eszközt csatlakoztatva látja. Hiába húzom ki, dugom be, nem hajlandó leválasztani/felcsatolni. Ilyenkor lényegében csak az újraindítás segít/kijelentkezés.
-
Tim82
félisten
Asszem, amikor telepítettem a notit, akkor az SU tette fel a wifi drivert, szóval ez elvileg hivatalos Lenovo-féle, bár lehet, hogy nem a legfrissebb.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #54476 üzenetére
X25-M G2 80 GB-os SSD van a barátnőm T500-ában, nincsen vele semmi gond. xcds-től vettem pár hónapja.
Arra ügyelj csak, hogy az X25-M G1 még nem tud TRIM-et, ha ez számít (olyan is van itthon, kell, hogy legyen valamilyen garbage collection-je, mert vagy egy év használat után sem lassult be).
-
félisten
Intel SSD-kről mi a vélekedés TP viszonylatban?
Tudokk magamnak egy 80 gigás X-25-M-et jó áron, ha nincsenek kompatibilitási anomáliák, belevágok.
T500 -
Tim82
félisten
válasz rgeorge #54471 üzenetére
Valamit találtam, de megoldás nincs rá. Mintha mindenki 5100AGN-nél panaszkodna hasonlókra. Lehet, hogy akkor cserélem 5300-ra.
cildren: a T500-on teljesen gyári BIOS van, eddig nem volt szükség modbios-ra (majd lesz, ha rendelek ebbe is mini PCI-e to microSD átalakítót).
-
MODERÁTOR
Tegnap a "System Updater" frissítette az "Intel Rapid Storage" drájvert erre mind két meghajtóból (SSD + ODD) egy SCSI ATA device-t kreált. Ezzel gond nincs viszont azóta nem kapcsol ki a DVD író.
Ötlet?
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
rgeorge
addikt
Ez nem Intel driver vacakolás? Mintha olvastam volna itt erről...Igen, keress rá az "intel sleep" szavakra. A kisebb TP (R61) nálunk is csinálta, de ritkán altatjuk, így nem tudom, fennáll-e még ez a hiba.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Tim82
félisten
Ha már parajelenségek: a barátnőm T500-a rendszeresen olyat produkál, hogy altatásból visszajőve nem hajlandó újra felcsatlakozni az itthoni wifire és kb. minden 2-3. ilyen alkalommal csak újraindítás segít. Tegnap este ezt megfejelte egy olyannal, hogy újraindítás után az Access Connections letiltotta a wifimodult (!) és magától a WWAN-t akarta volna használni.
OS: Win 7 Pro x64, a wifimodul egy Intel 5100AGN (gyárilag ezzel a modullal jött ki az adott T500), 5 GHz-en csatlakozik a routerre, ami egy TP-Link TL-WDR3600, Vargalex-féle OpenWRT-vel. (A router-oldali hibát 99%-os biztonsággal kizárnám, minden más - az én laptopjaim + tabletek - gond nélkül mennek 5 GHz-en.)
Élek a gyanúval, hogy az AC hülyül meg időnként, de ezt sem csinálja máshol (sem T60-on, sem Z61p-n, igaz, ott 32 bites Win 7 van telepítve). A másik tippem, hogy az 5100AGN-t kellene cserélnem...
-
cadeyrn
aktív tag
Na, ez fura volt.
X200, Ubuntu 12.04-re épült elementaryOS: tp_smapi közölte, hogy az akksi 11%-on, de nem tölt. ACPI közölte, hogy az akksi 100%-on, nem tölt.
Battery rundown ment 10 percet (utána kellett a gép mindenképpen), minden rendbejött; az akksi azt állítja magáról, hogy jól van, kapacitás sem esett.Ez mi volt, látott már valaki ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz FoxiestFox #54466 üzenetére
Attól hogy bekapcsolva nincs a rendszerben benne van, ha csak le nem tiltottad.
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz FoxiestFox #54464 üzenetére
Kamera esetleg?
-
félisten
Mostanában felugrál nekem egy ilyen:
néhány naponta. Nincs USB eszköz a gépre dugva. Belső usb-re mi csatlakozik? Kártyaolvasó gondolom, de abban sincs kártya.
T500. -
kraftxld
félisten
válasz zdanee #54461 üzenetére
Igen az tényleg csak 32 bites.
Én azért adnék neki egy próbát először wifi driver és víruskergető nélkül, csak úgy alap Win7 SP1-el, majd ha így megy szépen akkor System update fel, és ráhagyni, hogy a driverek települjenek.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
félisten
válasz zdanee #54458 üzenetére
64bites Win-el is próbáltad? Ugye nem valami jóskapista féle über-mega-atom szuper FULL!!! integrált win7 van fent?
Én a System update-el pakolnám fel a drivereket, az általában elég jól rakja fel.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
zdanee
őstag
válasz kraftxld #54457 üzenetére
Köszi a segítséget!
Win7 Home x86 volt rajta. A drivereket a Lenovo oldaláról töltöttem le, mindegyikből a legfrissebbet (és a harmadik újratelepítés után újra letöltöttem mindet, mert hátha). Patchek is fel voltak rakva. Őszintén szólva nem nagyon ragaszkodom már a Win-hez, ha a linux ennyi nyúzást kibírt, lehet, hogy azt kéne használjam. Nem tudok kapásból olyan programot mondani, ami miatt feltétlenül Win kéne erre a gépre. Szóval most gyalulom le a Win partíciót és kinyújtózkodik a Xubuntu...Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
zdanee
őstag
válasz kraftxld #54455 üzenetére
Köszi! Mialatt futott a prime95, kimásoltam a minidumpot és megnyitottam az asztali gépemen. Két fagyás van csak benne, teljesen eltérő okokkal. (Amíg be lehetett kapcsolni a Win-t kerestem az egyes fagyásokat az eseménynaplóban, de hiányoztak).
A bluescreenview szerint az egyik fagyás oka a fltmgr.sys, a másiké a netw5v32.sys és mindkét esetben DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL...[ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
kraftxld
félisten
válasz zdanee #54454 üzenetére
Az elején nyomkodd az F8-at, és kapcsold ki az automatikus újraindítást.
Ha másik gépre átmásolod a c:\windows\minidump mappa tartalmát akkor azt szerintem meg tudod nyitni a bluescreenview-el.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
zdanee
őstag
válasz kraftxld #54453 üzenetére
Sajnos nem tudom, mert pár pillanatra villan csak fel és leállt a gép. A sok fagyástól a Win-t már el sem lehet indítani csak a linuxot (illetve rendszer-helyreállítással időről időre életre kelthető). Legalább 3x volt újratelepítve, HDD-re is gyanakodtam, ki is cseréltem, nem változott semmi. Most a linuxos prime95 fut éppen, hátha...
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
zdanee
őstag
Sziasztok!
Van egy Lenovo X60-asom. Elég ütött-kopott és Windows alatt gyakran lefagy, kikapcsol, sokszori újratelepítés után is. Meguntam a dolgot és nekiálltam megkeresni a hibát. Prim95-el 2 száll kb 5 perc alatt kivégzi, lefagy, kékhalál, kikapcsol. Memtest86-al 5 kör után sincs hiba (2x1GB van benne). Konklúzióm: hibás hűtés. Kipucoltam a gépet, megkentem a hűtőt és nagy várakozással ismét nekiuszítottam a prim95-öt. Megint 5 perc alatt leállt a gép. Dual-boot és van rajta egy Xubuntu is, gondoltam kipróbálom Linux alatt is. Xubuntu alatt elindítottam a stresstest nevű konzolos alkalmazást 8 szállon. A gép 4 órája megy gond nélkül, közben akár böngészni is tudnék, ha akarnék (chromium minden bővítményével), de a hűtő olyan meleget köp, hogy tojást lehetne sütni vele. Nem hajlandó lefagyni. Gondoltam, kitolok vele és alá raktam egy törülközőt, hogy kevesebb levegőt kapjon és jobban melegedjen. Fél órát mertem így hagyni. Ugyanolyan forró, de nem áll le.
Konklúzió? Nem tudom. Ez most hardver hiba, vagy Windows driverek szarok, vagy csak simán a Linux jó, esetleg a linuxos stresstest nem olyan megterhelő, mint a prim95 (de pedig az, mindkét mag 100%, végig néztem top-ban)? Szerintetek?Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
tozso76
aktív tag
válasz tozso76 #54429 üzenetére
Power Manager win8 fejlemények. Nem tudtam csökkentett módban sem törölni a PM-t. Viszont letöröltem a power manager drivert és azóta részben működik a töltés szabályzás. Ha töltőn van a gép és beállítok egy egyedi értéket a battery maintrance-ban akkor, azzal a beállítással működik az akku. Ha a leOKzás után vissza lépek a batt.maint-be akkor "persze" az Always fully charge opció van kijelölve és nem a custom.
Sebaj, gondoltam jó ez így nekem, majd töltő kihúz-visszadug és máris elfelejtett a 2 perce beállított egyedi értéket ezért tölt folyamatosan. Biztos bennem van a hiba, de számomra így az X200s nem kompatibilis a win8-al. -
Francia91
veterán
-
Tim82
félisten
válasz Warpig #54447 üzenetére
Működne. Ha nem akarsz szerelgetni, a stick egyszerűbb, de azért gondolj bele, hogy egy kiálló valami az USB-portból sérülékenyebb.
PCMCIA wifikártya?
-
Warpig
aktív tag
Még valamit kérdeznék az R50e-vel kapcsolatban. Wifi stick működne benne? Egyszerűbb mint venni egy wifi kártyát, nem?
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz Mbenyo97 #54441 üzenetére
Akkor a kompatibilitás.
Szerintem ez a Neked való szoftver[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Csedit
aktív tag
-
Francia91
veterán
válasz Mbenyo97 #54434 üzenetére
A Conexant a lényeg. Nemtom a program nevét, csak a Vezérlőpultban találom meg. Futtass egy System Uptade-t, hátha lekapja
/Gépész jellegű szakon tanulsz/szakmád van? Csak pár programból következtetve (AutoDesk 3ds, Mechanika) /
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
Mbenyo97
aktív tag
Tud valaki SL400-as hoz equalizer programot?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz Dhampir #54424 üzenetére
Még mindig ott az elementaryOS alternatív útnak, ha már Ubuntu alapok, Mint mostanában nem az igazi, erőforrás-feature-tweakigény viszonylatban meg magasan ver mindent a környéken
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
simonjoe
őstag
válasz btudos #54427 üzenetére
ok, a 410-alatt is az van fent, de nem tartja meg a beállításokat. Minden indítás után újra kell konfigolnom.
Abban tudna valaki segíteni, h a TPFC minden induláskor egy hasáb alakú ablakkal indul az asztalon. Hogy lehetne ezt eltüntetni?? Az értesítési területen ott az ikon, de minden Win induláskor ki kell löknöm az asztalról.Joe
-
Dhampir
félisten
válasz cadeyrn #54411 üzenetére
Akad olyan Ubuntu alapú, amely tényleg nagyon közelít hozzá, ilyen például a Zorin OS.
Túlságosan jó Windows imitátor a Zorin OS (magyar cikk)
Asztali környezetben nekem leginkább a Gnomera fejlesztett Cinnamon nyerte el a tetszésemet.
Ubuntuk disztribúciók közül hatékony erőforrás-felhasználás tekintetében a Lubuntu viszi el a pálmát.
-
tozso76
aktív tag
válasz soldi3r #54418 üzenetére
csökkentett mód.. eszembe se jutott. Hiába, win7-en egyszerűbb az élet. Ott egyszer sem kellett csökkentett móddal sz@rakodni, pláne nem egy ilyen ficsör beállítása miatt.
Azért nem jó mert feleslegesen tölti az akksit. Nem tudom beállítani a jól bevált, 40%-tól-90%-ig töltést. -
Borote
addikt
válasz cadeyrn #54411 üzenetére
Én egy Lubuntu-val újra életre keltettem barátnőm édesanyjának az atommeghajtású netbookját, kb csodát tett azzal az akadozó kis bughalmazzal. Még a könyvtárakat is lassan lehetett vele böngészni, nem hogy netezni
Ráadásul olyan ember kapta azt a gépet, aki előtte soha nem használt linux-ot... A Lubuntu-t meg azért ajánlom, mert azt ismeremAz R50 korában még nem működött a pendrive-ról való bootolás?
-
cildren
tag
Nekem win8.1-en olyan problémám volt, hogy az Adobe Audition CS6 indítás után, hibával kilépett, míg sima 8-ason ment vígan. Ezek után a munka megy 7-esen a többi időtöltés meg 8.1-en. Nekem T61-nél minden normálisan működik, a powermanager is megy rendesen, igaz kompatibilis mód+rendszergazda, egyedül az OSD-s cucc hiányzik.
-
simonjoe
őstag
válasz btudos #54414 üzenetére
...és minden szoft megy rajta rendesen? Mert nekem a 410-esen nem igazán. Igaz van generációs különbség a gépek között, de valahogy nagyon sok gondom volt a telepítéssel. Az eredmény is siralmas volt. Részlegesen működött elég sok dolog rajta. Most váltok a 410-ről 430-ra, de nagyon gondolkodom a "nyolcpont1en" Megpróbálom, ha nem sikerül marad a hét.
Joe
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok! X200s win8 64bit-ről szeretném un-installálni a power managert, hogyan tudom ezt megtenni? Próbáltam vezérlő pult/prog. telepítése-tőrlése alól. Itt azt ítrta nem lehet, mert használatban van Feladatkezelőben próbáltam kilőni, ez sem ment. Igazából a battery maintrance-ben szeretném az akku töltést beállítani. Kipróbáltam a topikban javasolt, win7 kompatibilis módban, rendszergazdaként telepíteni, de ezzel sem tudom a töltést állítani.
-
btudos
nagyúr
-
-
cadeyrn
aktív tag
válasz Borote #54407 üzenetére
Egyetértek: a mostani linuxok java része jobban hasonlít egy winxp-hez, mint a 8, annyi biztos.
A lubuntu tényleg jó választás, annyi a dolgod, hogy kiírod egy CD-re, bebootolsz, és ezzel már ki is tudod próbálni ott helyben, mivel fut a CD-ről is.Más: van valakinek T400 modbiosa? Leredukálnám az eszközeim mennyiségét egy AP módot is kezelő wlan kártyával ( vagy legalább tennék egy próbát hogy ki lehet-e váltani a T400-al a wireless routert ), de a modbios linkek mind döglöttek, amiket találtam.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tim82
A témát áthurcolva a helyére, milyen wifi kártyákat eszik meg a t43? Gondolom nem lehet bele bármilyen mezeit belevágni, illetve a bios nem fogja megenni. Vagy igen? o.O
A gyári végül kiderült, hogy él még, de ha engedélyezem, akkor ugye random idő múlva fagy a gép. Gondolkodom, hogy cseréljem a belsőt, vagy csak simán szedjem ki a gyárit, és használjak usb-s sticket?
Esetleg érdemes-e még próbálkozni a picimacival..?Most viszont a te hibád lesz, hogy ssd-t akarok bele, így már ténylegesen többet fogok rákölteni, mint amennyiért vettem lassan
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Csedit
aktív tag
Az x220-hoz való ultrabase 3-ba bele tudom tenni a T500 dvd íróját és az ultrabay keretet?
Ha igen, sata3 vinyót is kezel? -
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Van egy R50e laptopom, amit most kényszerűségből elő kellett vennem. Melóhelyen netezek vele, néha filmnézés
Az a gondom, hogy lassú. Explorer alatt tab váltáskor, de csak simán lap betöltéskor is sokat kell várni. A net ok. Vettem bele 1 GB ramot is, javult a helyzet, de nem annyit, mint számítottam. (van jelentősége, hogy hátulra raktam? Lenne értelme a bill alá rakni?) Vagy ennyit tud a gép? Xp van fent.Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest