Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Ed Parker #50198 üzenetére
Irreálisan feleslegesen erős procikat raknak subnotikba is. Plusz azért mindig sikerül rajtuk elcseszni valamit. Mondjuk a kijelzőt, meg mondjuk egy csomó mást is. Olyan 5-6000 ezer gépet van módom átnézni és jelenleg nincs olyan amire tudnám cserélni az x200s-t ami nevetséges. Nagyon.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz Ed Parker #50194 üzenetére
Csodákban azért nem hiszek. Meg nem mindegy milyen kapacitású az a 6 cella. x200-zal is megvolt nálam 5-6 óra 56Wh akkuval, de tényleg csak fórum ment, flash cuccok nem, cpu alulfeszelve, fényerő kb harmadon, csak wifi bekapcsolva, egér se volt. Az is tud ám "zabálni".
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Ed Parker #50190 üzenetére
Annak illik is.
caprine: Válaszoltam a kérdésedre...kérdeztél egyebet? Megoldható könnyen és nem csak SATA2 lesz, hanem bármilyen wlan kártyát tehetsz utána a gépbe. Működni fog a dual-IDA, amolyan mostani i5 turbo fícsör', 1 szorzóval megemeli az órajelet ha a hőmérséklet engedi. Ha kell előkeresem a linket, 1 verzió van sztem az összes T61-hez. Enyém pl nem volt a listában, inteles 4:3-as és oda is jó volt.
-
Tim82
félisten
válasz caprine #50191 üzenetére
Ha egy kicsit specifikusabb lenne a kérdésed, akkor biztosan specifikusabb választ is tudnánk adni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
válasz Ed Parker #50187 üzenetére
Az egy külön történet. Sysupdate néha teljesen jó, néha kb semmit nem lát.
PNP: x200-ba találtam egy LG-t 6 cellásat kb 50 ciklussal, 15-16k lett volna uk-ből. Az is olyan jó mint a panasonic. Meg is kérte az árát tudomásom szerint LG v panasonic csak 6 cellásban van x200-nál, 9 cellásban csak sanyo. 6-osból már láttam mindkettőt, 9-esből csak sanyokat.
-
PNP
őstag
Azt honnan lehet megtudni, hogy egy akku milyen cellával érkezik? Egyik ebayes eladónak írtam, aki gyáriként árul akkut, először csak annyit írt, hogy gyári Lenovo, de nem vonatkozik rá a nemzetközi garancia, másodjára kibökte, hogy Sanyo. Írtam egy akkufelújítással foglalkozó cégnek is, hogy milyen gyártmányú cellával dolgoznak, erre annyit írtak, hogy, hogy 18650-essel. Visszírtam, hogy nem ez volt a kérdés, azóta sem válaszoltak.
Panasonicot keresnék, de egyelőre nem találtam. -
caprine
senior tag
Sziasztok!
Lenovo T61p-nél csinált valaki SATA2 BIOS patch-et?
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
Gondwana
addikt
-
milestone
tag
Meggyőztetek
Köszönöm. -
Tim82
félisten
válasz milestone #50169 üzenetére
Pl. Extreme Digital-nál. Amúgy én is erre esküszöm jó pár éve.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
válasz milestone #50169 üzenetére
Én a sarki számtech boltban veszem ahol dolgoztam Mivel már csak pár m2 az egész gyanítom minden értelmesebb boltban lehet kapni ha ott is. Ezüstössel tényleg csak a macera van, hőátadása se jó.
-
milestone
tag
lapa & chaser: köszönöm a gyors válaszokat. A bolti eladóknál 3x rákérdeztem: de biztosan jó ez is? Mosolyogtak: persze, urban legend, hogy nem jó az ezüstös. Most akkor mi van?...
Vegyek inkább egy "rendeset"? Ez a titán-izé hol kapható? -
Chaser
legenda
válasz milestone #50166 üzenetére
Elvileg mert vezeti az áramot, de mivel ezüstoxid, jgy nem hinném. viszont elég gyenge minőségű, meg ha rákerül valamire nehéz leszedni. Rohadtul ki tud száradni és töredezik. Én titan nanogreaset használok, 3-400ft egy kis tubus, mx2 hatásfokát nem hozza, de alig marad el tőle negyed vagy ötöd áron.
-
-
milestone
tag
válasz milestone #49568 üzenetére
Vettem végül itt a PH-n, az aprón egy bontott, komplett hűtőt. Az eladó mondta, hogy kell hűtőpasztát tenni a proci és a vent közé és a lelkemre kötötte, hogy nehogy ezüstös pasztát vegyek. Erre ma elmegyek egy számtech boltba, mondom mit kérek, egyik eladó ajánl egy ilyent meg egy olyant, majd a másik kedvesen azt mondja, hogy itt ni egy ajándékba, a Cooler Master gyári pasztája. Csakhogy az ezüstös. Tényleg nem szabad ilyet tenni a procira? Miért?
-
-
tag
válasz donjohnson #50157 üzenetére
Nem akarok váltani, csak filózok... t61 nekem mindenre elég, csak a vga-t turbóznám, ha lehet. Ha nem marad minden így....
-
chab7
addikt
válasz Chaser #50158 üzenetére
Van neki biztos. Én is így jártam most a T500+win7-el, hogy az istennek sem tudtam bekapcsolni. Majd Mikor feltettem a xubuntut is, abban simán bekapcsolta fn+f5, úgy hagytam és vissza win7. Na így már hogy bekapcsolva maradt, lehetett telepíteni win7 alatt is.
Bár, ha kikapcsolt bt indítom a win7-et akkor még mindig nem tudom aktiválni, csak ott a tálcán a piros belsejű bt ikon, de semmi bekapcs lehetőség.
Mondjuk nekem nem probléma, xubuntu a fő rendszer. Win csak azért maradt mert ebben a gépben már van elég helyem hogy csak úgy fent maradjon, meg ha esetleg belefutnék valamibe amihez win kell akkor van kéznél.Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
Tikakukac
titán
válasz norbyone #50155 üzenetére
Hát én is őszinte leszek hozzád, win7 fut a HP-n FX570-em van, egész nap verettem a gépnek, mint a süket, és így sem bírtam kifogyni 256-ból, közelében nem jártam, pedig már bőven arra használtam a masinát amire a workstationokat tervezték.
Nem lehet, hogy ott más a gond?
Az meg nyilván relatív mi az erős, azt a karit a Haswelles integráltak alapjáraton pihenve eszik reggelire, de már az 5 éves ex HP-m is szanaszét verte volna. Gépcsere a megoldás. Ram az így nem átpakolható dolog.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
tag
válasz Tikakukac #50151 üzenetére
Őszinte leszek hozzád. A Vga maga erős hidd el, de a Win aero szinte felzabálja mind a 128 mb, ha ezt, meg azt megnyitsz, használsz...
u.i: nem kapcsolom ki a win aero-tAmugy szerintem, mint olvasgattam, azért nem lehetséges, mert az eggyik 64bit-es, a másik meg 128bit, ha jól olvastam... Na mindegy, a kiváncsiság nagy úr
U.I : Halott quadro fx 570-es lappal mennyire érdemes foglalkozni? Meg lehetne csináltatni azokat még normálisan?
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
T400on a bluetooth-nak a driverét nem tudom felrakni és nem is látom eszközkezelőben a bluetootht.
Ötlet, driver? -
tag
válasz Francia91 #50147 üzenetére
Lenne egy nagyon h*lye kérdésem. Röviden: A VGA memóriát kitudnám cseréltetni 128mb-ról 256 mb-ra? Arra gondoltam, hogy veszek egy hibás lapot ( quadro fx 570 ) és abból valamelyik profi szakival megcsináltatom ezt az agyműtétet. Persze csak ha lehet, és működne a dolog.... Tudom,hogy igen nyomi vagyok, hogy ilyen jár a fejemben, de a 128mb kevéske...
Ha van profi köztetek, várom észrevételét, hogy megoldható lenne-e..
Ez helyett kellene ( nvs 140 128mb )[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Francia91 #50147 üzenetére
Csak a 4magos W-szériás darabok kapnak engedélyezett 4 slot-ot.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
_q
addikt
válasz rgeorge #50140 üzenetére
Logitech egérnél a gyári szoftverba beálítottam az érzékenységet, azzal jó is. Most egy sima lenovo egérrel, aminek nincs a logitechhez hasonlóan szoftver, annál windowsba állítottam be és folyton vissza ugrál. Valamit lehet neki orvosolni, hogy maradjon ott ahova én teszem?
-
JAGER 10
tag
Sziasztok!
T500-ban hány darab memória foglalat van?
A választ előre is köszönöm!
-
rgeorge
addikt
Megnéztem, nálam is visszaugrik középre. Mondjuk nálam egy Logitech egér és belejátszik a képbe saját beállításokkal, tehát pl. a mutató sebességét két helyen is lehet állítani, de ezek nem "tudnak" egymásról, azaz ha a Windows beállításban módosítom, a Logitech nem változik és viszont. Ez lehet oka nálam a visszaállásnak, azaz újraindításkor a Logitech nyer, mert nem ott állítom át, hanem a Windows-ban.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
_q
addikt
Sziasztok! Nem tudom mi az okat de a W520-nál ha beállítok vezérlőpultban egy egér mozgási sebességet, újra indítás után "elfelejti" és vissza áll középső állásba. Mit lehetne tenni, mi okozza a problémát?
-
Borote
addikt
válasz mutyuru #50136 üzenetére
De hogy jön ide a Call Center, ha ThinkPad-ről van szó? Németeknél ennyire másképp működik?
Itthon semmi köze nincs egy TP tulajnak az IdeaPad Call Centerhez, felhíjja a SmartService-t, mondja, hogy mi a probléma, ők berendelik az alkatrészt, beviszi, és még aznap viheti - ez egy gyakori menete a szervizelésnek.Németeknél milyen a helyszíni garanciája a Lenovo-nak, nem tudod?
-
mutyuru
aktív tag
jaja Timnek igaza van Nemetorszagban elek.
A javitomuhely konkretan 1.5kmre van attol, ahol lakom, de baxhatom, mert nem kopoghatok be hozzajuk, hogy hello, de igyekezni kellene.
Sajnos tenyleg nagyon gaz a hozzaallas es massal nem tudsz kapcsolatba lepni, mint azzal az erdelyi emberkevel, aki a telefon vegen ul.
Tudjatok en is azt gondoltam egy Thinkpad eseten nagyobb az ember megbecsulese, de tok mindegy milyen gepet veszel...
Egyebkent itt egy T430-rol van szo eppen.
Amikor mar a vegen le tudtam nyelni a mergemet, akkor mondta a srac, hogy itt az "elfelejtodes" helyzete allhat fenn. -
Tin
veterán
válasz rgeorge #50134 üzenetére
nem a szerviz a gázos, mondom, hanem a Lenovo hozzáállása.
a szerviz megcsinálta amit kellett, csak éppen a kiszállított cseredarabok konkrétan selejtek voltak. hosszú levelezgetés mellett a Lenovo meg tökhülyének nézi az embert, egy idő után meg már nem is válaszol. egyszerűen leszarja.
ezért mondom, hogy soha ne kelljen garanciális problémával szívnotok, mert onnantól a Lenovo-t már nem érdekli a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
Nekem eddig csak egy téves HDD riasztásom volt a W520-al tavaly, és maximálisan meg voltam elégedve a Smartservice-el. Jó lenne ismerni a Te sztoridat, ha publikus. Legalább a szervizt tudnák beazonosítani, ahol Te jártál.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Tim82
félisten
válasz Borote #50128 üzenetére
Ja, ja, mutyuru elvileg Németországban él, a korábbi hozzászólásaiból kivehető infók alapján.
-
Tin
veterán
válasz Chaser #50130 üzenetére
én nagyon elégedett voltam a Thinkpad-el, érdekes módon nekem a Dell nem jött be, egyszerűen vacakok a driverek, rengeteget szívtam egy E6500-al, pedig csak használni akartam. gariztatni azt szerencsére nem kellett.
a Lenovo aktuális garancia és ügyfélkezelési politikája viszont egyszerűen érthetetlen. a borzalmas vagy kalap szar kifejezés sem helytálló, egyszerűen érthetetlen mennyire magasról és mennyire telibeszarják a usert.
azt hittem, ez csak az Ideapad usereknél van, de sajnos nem, a Thinkpad vonalon is.
a poén az, hogy ettől függetlenül jó gépek a Thinkpad-ek, ezért mondtam, amíg nem kell gariztatni, az ember boldog vele.
Chaser: hát hozzá, nem kicsit. és az egészben nem az a szánalmas, hogy nem akarnak valamit megcsinálni, hanem az, ahogy nem akarják. hiába, válság van, erre fogva mindent telibe lehet szarni.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Én anélkül se vennék, volt már itt elég rém történet itthoni meg kinti szervizről is. Majd ha dell NBD szintű garancia lesz TP-re - ezt egyébként a TP árazása megkövetelné -, majd akkor visszatérek a témára.
-
Tim82
félisten
-
mutyuru
aktív tag
Nagy nehezen majd' masfel honap utan visszajott a gepem a szervizbol... es itt egy szimpla muanyag keret csererol volt szo a kijelzo korul.
- 10 hivasomba kerult es vagy 6-7 oramba mire megkaptam
- az utolso hivasoknal mar nem voltam kedves es turelmes, hanem koveteltem a megoldast 5 napon belul
- hatarozottsag valamit beindithatott, mert amikor naponta hivtam oket, akkor sikerult egy het alatt beszerezni az alkatreszt, megjavitani es UPC futarral kihozni nekem
- viszont szegyen, hogy mar panaszt tettem es azt elkuldtek a minosegellenorokhoz - vagy kihez - es beigertek egy teljesen uj gepet. Kozben megerkezett az alkatresz - vagy szereztek egyet - es megjavitottak.Tapasztalat: legy hatarozott es koveteld a megoldast folyamatosan le se szallj roluk. Csak a fo alkatresek vannak raktaron, ha mas kisebb dolgot kell cserelni, akkor rendelni kell es tedd keresztbe az ujjadat, hogy idoben megerkezzen. Jobban jarsz talan, ha szemelyesen adod le egy Lenovo szervizbe, ahol tudod verni az asztalt a javitas miatt. Sajnos a telefonos csakok nemigen tudtak mit kezdeni a problemaval - es persze a menedzser/csoportvezetovel, mint olyannal nem lehet beszelni. Nevetseges es f.s ez az egesz, mert csak addig vagy fontos, amig megveszed a gepet aztan nagy ivben xarnak rad...
-
PNP
őstag
Sikerült a merítős technikával rontani az akkun (37->44%). Persze az is lehet, hogy eddig volt valótlan képe az oprendszernek az akkuról, mert hirtelen kapcsolt ki. Ugyan shutdown van beállítva 5% töltöttséghez, de azt én rendes folyamatként képzeltem, nem sima power offként. Ez viszont azért furcsa, mert pár napja kalibráltattam az akkut a gyári szoftverrel.
Ezt érdemes megvenni? 6 és 9 cellás között már nincs nagy árkülönbség, eredetiként hirdeti, 99,5%-os eladó. Ha mégsem gyári, azt hogy állapítom meg? Nem lehet kiolvasni serialt belőle? Ha hamis, akkor gondolom vissza lehet vele fizettetni az árát.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Taoharcos #50115 üzenetére
Minden c2d-s vagy az alatti core architektúrás cpu-t alul lehet feszelni, annál régebbieket nem tudom. De a te gépednél vga-t nem piszkálnám, az első TP ahol ér valamit a T400/T500 ati-s, vagy T61p nv vga-ja. Alattuk levő gépekben annyira gyenge a vga hogy nem érdemes bántani.
szerk: Veron: Vga driver. Systemupdatest rakj fel, vagy próbálkozz másikkal.
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
Linuxon (xubunut jelenleg) hogyan lehet megoldani a videokártyák kapcsolgatását? Ezt találtam [link], de nem sikerül.
(Jahh, T500-ason)
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
Veron
addikt
válasz Chaser #50081 üzenetére
Feltettem mindent, és mindent szépen kijelez az OSD kivéve természetesen a legfontosabbat, a fényerőt. És nem is tudom állítani a fényerőt a dedikált gombokkal. Pm+driver+hotkey+VGA is fent van Win7 64biten, mi lehet a baj?
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Tikakukac
titán
Azért remélem kiérezted a szarkazmust az első feléből, mert raktam bele bőven. Nyilván nem fogok 5 vinyóból piaci elemzést művelni.
Én is boldogan használok 1 darab 4.3-as seagate-et a maga tizen nem tudom hány évével. Ez eddig is csak szerencse kérdése volt, más kérdés, hogy manapság csinálnak olyan fosos vinyókat, hogy öröm nézni.
-
lapa
veterán
válasz Tikakukac #50104 üzenetére
ne vegyétek rossz néven, de értelme ezeknek a "nekem nincs bajom" posztoknak nincs. bőven tucaton felüli hdd-im közül 1 nagyon régi 80 gigás maxtor ment tönkre, pedig vannak használva (és akkor finom voltam).
emellett egy intel ssd-m elhullott 0 visszaszerezhető adattal. a kettőből. ha a kingspec típusú csodát hozzászámolom, akkor 3-ból 2.
na akkor most kinek van igaza statisztikailag?
ami elromolhat, az el is romlik. elvi síkon nézve a fáradásból nem lehet baj ssd esetén, ennyi biztos. a többi jószerencse, ahogy hdd-nél is.
[ Szerkesztve ]
-
Shatterstar
aktív tag
Na akkor ma is tanultam valamit
Why are you wearing that stupid man suit?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Shatterstar #50103 üzenetére
Parasztvakítás az egész, nekem is volt már egy halom SSD-m sose vigyáztam egyikre se, mindet úgy kezeltem mint a sima HDD-t, és egyiknek sem lett baja.
-
Tikakukac
titán
válasz Shatterstar #50101 üzenetére
Kifingott 5 vinyóm az elmúlt 3 hónapban. A 2 SSD közül meg egy sem. Nesze statisztika. Az van, hogy a HP-ba én konkrétan soha a büdösbe nem rakok semmi mást, mert a hajam letépem a tesztgép HDD-jétől, annyira lassú.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz Borote #50102 üzenetére
Elismerem hogy ebben igazad van,de azt is nézd hogy én mint full laikus elsőre belebotlottam egy olyan cikk hozzászólásaiba, ami nem épp a valóságot tükrözi Egyébként ha egy emberöltő alatt sem szarik be akkor naná hogy SSD-t veszek nem átlagos vinyót
Why are you wearing that stupid man suit?
-
Borote
addikt
válasz Shatterstar #50101 üzenetére
Tehát a mondandód az, hogy? Hogy megmondtad a faszát?
Akkor nézzük számokkal:
Van nekem egy Samsung 830-as SSD-m, aminek a kapacitása 120GB (2-es alapon nézve).
Jelenleg 9 hónapja használom, egyedüli háttérttárként, így 2,25TB adat íródott rá.
Ez azt jelenti, hogy évente 3TB adatot írok az SSD-mre - csak a töredezettségmentesítés van kikapcsolva.Az elméleti maximális írások száma cellánként 3000 (MLC-ről van szó, bár itt a csíkszélesség is számít, ráadásul ahogy olvastam, ez még régebbi, és pesszimista adat).
Ez azt jelenti, hogy összesen 360TB adatot lehet írni erre az SSD-re (persze ez sarkított példa, mert ekkorra már nagyon a végét járja).Ha én évente 3TB-t fogyasztok el ebből, akkor 120 év alatt érem el azt az adatmennyiséget, ami a tervezett maximum, így bízhatunk benne, hogy ennek a tizedét bőséggel fogja teljesíteni, azaz legalább 10 évig nem lesz vele probléma cellaelhasználódásból.
Akkor meg miről beszélünk? Még TLC esetén is ha ennek a harmadát bírja, 40 év még mindig biztató, és ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy nagyobb SSD a fentiek alapján több írást visel el, akkor nem inkább az említett cikk hozzászólásai között lévő 'hiszti' az érvényes kifejezés ide.Meghibásodhat az elektronika, meg minden egyéb is, de ez pont ugyanúgy játszik a HDD-nél is, utóbbi esetben ráadásul a mozgó alkatrészek kopásnak és sérülésnek is ki vannak téve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Netfone
- Hardcore café
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Hp Elitebook 850 G8 15,6" FullHd Laptop Intel i7 vPRO 1185G7 512Gb SSD/32Gb
- ÚJ! Acer Predator Helios 15 - i9, 32GB, 2TB, RTX4080, 4K IPS 3D kijelző - 3 év hivatalos garancia!
- Dell Precision M4800
- ASUS ROG Strix G16 - i9-13980HX/32 GB/4 TB SSD/4080 RTX 12 GB/2 év garancia
- Lenovo ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256 NVMe SSD, type-c +SZLA! +GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest