-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Veron #117187 üzenetére
Az a baj most keverünk időszakokat és gépsorozatokat is.
Persze, hogy nem lesz x gépben 10. genes proci, mikor az még nem is létezett
A150k meg, nos, igen. Csodát nem tudok tenni a piaccal.
200k már más. Ott mondjuk már 5420-akat is megcsípsz, az meg toronyra aláz mindent ami itt van hardverben.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Veron #117176 üzenetére
Same shat mind a kettő, a titok a krémben van, avagy, hogy a TP mint olyan milyen zseni érzékkel pusztította le a szoftveres előnyöket és az ergonómiát úgy, hogy dekával nem lett olcsóbb.
Dellből söpörni tudom a kínálatot, mert van és jóval olcsóbb, TP ugyanitt aranyában van, de inkább fölötte.A cserét én nem javaslom, mert sokat nem nyersz vele. Az igazi ugrások a fiatalabbakban vannak hardverben, de az meg gondolom pénzben sok neked.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
orbano
félisten
válasz Veron #117164 üzenetére
Volt pár céges dellem, ipari hulladékok, még az új ThinkPadekhez képest is. E-t mondjuk nem láttam, nem tudom mi a különbség felépítésben, csak T szériás gpeim voltak világ életemben. A katalógusadatokban csak annyit láttam, hogy olcsóbb hardverrel szerelik mint a T-ket.
A vér nem válik VAZZE!™
-
embe
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
azbest
félisten
A thinkpadeknél be lehet állítani, hogy max mennyire töltse fel, például 90%-os beállítással használom. de egébként sem tölti folyton
A kiszedett akku kapcsán pedig több ismerősömnél is úgy volt, hogy mikor rákérdeztem, hogy miért veszi ki, akkor a ne töltse dolog jött elő. Amikor arra kérdeztem rá, hogy no és milyen állapotban vette ki, akkor meg kiderült hogy persze lemerülve. Aztán a természetes önkisülés folytán a hónapok alatt túlmerül és dobhatja ki. Persze volt másik véglet is: az egyik okostojás srác azt logikázta ki, hogy mivel úgy hallotta, hogy nem jó ha mindig tölti, ezért ha feltöltődött, akkor mindig kihúzta és akkuról használta a gépét. Napotna 3 ciklust tett bele. Neki így egy év alatt tényleg felére csökkent a kapacitása, míg a normálisan (nem foglalkozik vele, így nem is ront rajta) srácnál ugyanolyan gép majdnem gyári új szintet hozott még.
-
Chaser
legenda
asztali gépnél is sokan használnak szünetmentest
attól hogy gépben van, még nem fog töltődni az akku ha nem használod, azt tölti vissza ami kisül belőle
pwm-mel lehet szabályozni, hogy még ennyi töltés se legyen
ha berakod a fiókba és ott hagyod pár hónapig míg teljesen kisül, abba meg simán bele tud halni, vicces dolog a kémia_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
Mikor kell egy adapter? Ha pont nincs nálad.
Mikor kéne egy backup? Igen, pont mikor csak 10 sec kellett volna még rá.
Na ebből tele a padlás, ha jó az akksi akkor berakva sem lesz gáz, cserébe ha egyszer spórol neked 20ezer karaktert vagy egy projektből 2-3 órát, megköszönöd. Saját és ügyfelek tapasztalatait sűrítem, nagyon-nagyon sok ilyen sztori van. Ultimate megoldás: valami keményen használt darabot pár ezresért beszerezni és azt beledobni. Kecske is, káposzta is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
azbest
félisten
ez már 10 éve is így volt. Ha akku nélkül használod a gépeket, akkor visszavesznek a sebességből a kisebbik tápegységgel. Mégpedig azért, mert ha minden portjára van dugva valami a gépnek és úgy hajtják meg jobban, akkor nem biztostos, hogy elgendő áramot tud leadni a táp. Ettől pedig instabillá váhatna a gép. Ha benne van az akku, akkor szükség esetén onnan is tud felvenni.
Egyébként nem valószínű, hogy a belső akku hiánya okoznál. Ha mindkét akku ki van véve, akkor történik ez. Ezt abból gondolom, hogy van olyan konfiguráció, ahol dummy műanyag van a belső akku helyén.
Le kellene már szokni arról, hogy a fiókban táruljátok az akkut. Általában a hozzá nem értéssel párosítva több kárt okozhat ez benne, mintha a gépben van. Ráadásul a gép az elektromos hálózattól függ, ha jön egy áramszünet, vagy sikerül kirántani a kábelt, akkor annak is kellemes mellékhatásai lehetnek az adatokra.
-
donjohnson
addikt
-
Veron
addikt
Na megtaláltam az SSD lassulás okát. Lehet valakinek már ismert, de számomra nagy meglepetést okozott (
hogy rohadjon meg).
A T440-ben két akku van: egy kivehető külső meg egy beépített belső. Mikor betettem az SSD-t, a belső akkut lekötöttem az alaplapról, a külső akkut pedig nem tettem vissza a notira. Mint kiderült, a belső akku nélkül bizonyos területen visszaveszi valami (BIOS, Win10?) a teljesítményt, ez volt hatással az SSD-ra is többek között.
Visszakötve az akkut, egyből visszaállt a normál állapot és random olvasásban 320 MB/s eredményt mértem a korábbi 88 helyett. A fura, hogy csak random értékekben volt elmaradva benchmarkban az SSD, szekvenciálisban nem.
Ha valaki tudja, hogy mi köze van a belső akkunak a teljesítményhez, akkor legyen szíves ossza meg!"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
btudos
nagyúr
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
azbest
félisten
71 giga írás 2 óra alatt? A tesztelésekkel hoztad össze?
Csak azért kérdem, mert esetleg valami program a háttérben veszettül ír valamit a háttértárra és esetleg azért lassú a tesztben, mert más is használja. Vagy ez csak az, hogy felmásoltad rá a rendszert?
Ha korábban másra telepített rendszert másoltál az ssd-re, akkor ugye jól van a partició megabájtra igazítva? Ha rosszul van és a partició logikai egységei nem illeszkednek a flash cellák egységeire, akkor sokkal több írás műveletet generálnak, mert két blokkot is felül kell írni egy helyett. [link]
Azt hiszem ma már egész megabájtra szokás illeszteni a particiók kezdetét.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
-
Tikakukac
titán
Ha döccen akkor a gépen keress valamit, mert minden szempontból erősebb géped van grafikában meg szerintem már sokszoros is a fölény. Ott driver/beállítás/egyéb morzsa van.
Totál felesleges emiatt visszaváltani, aztán eldobni legalább a panel upgrade lehetőségé meg tömni felesleges i7-et és egyéb overkillt.
-
azbest
félisten
attól függ, hogy később szeretnéd -e bővíteni.
A t430-ban: cserélhető a proci (nekem 4 mag 8 szálas került bele), van két ram slot, 2x8GB belemegy.
Van optikai meghajtó, aminek a helyére lehet fillérekért kapni hdd fiókot, ahová másik háttértár is kerülhet. Van mpcie/msata slot (bár ilyen háttértár helyett más fajtát árulnak főleg manapság).
A kijelzője nem nagy szám, nem lehet utólag sem fhd ips-re cserélni (elvileg van ilyesmi, de gyakorlatilag felejtős). Fillérekért van hozzá dokkoló és 90w tápegység, még kerek csatlakozós.
Inteles vagy dedikált gpus?T440: forasztott proci. 4GB forrasztott ram de lehet némelyiken az nincs (annál max 8Gb ram), 1 slot (max 12GB ram, ha van forrasztott). Nincs optika helye, az sem bővíthető. MSata ebben is van elvileg.
Gagyi touchpad, a pöcökegér használhatóságát rontják a hiányzó gombok.
Cserébe kicsi, karcsú. Némelyiknek van plusz belső akkuja, de nem mindnek. Esetleg utólag is van jobb kijelző hozzá.
Újabb drágább dokkoló és töltő kell hozzá, bizonyos szempontból lehet, hogy butább (pl 2 digitális kimenet támogatása).
Inteles vagy dedikált gpus?A t430-hoz a t440p áll közelebb.
Az újabb prociban visszabutították a vga dac-ot, nagyobb felbontásoknál probléma lehet ebből. Már aki használná a dsub csatlakozót.Meg olvastam valamit, hogy nvidiás 440-eseknek tán nincs is dokkoló csatlakozója... ehh.
[ Szerkesztve ]
-
Aethelstone
addikt
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4300U-vs-Intel-Core-i5-3320M
Egyébként meg azt kellene pontosabban kifejteni, hogy a hasonló ár mit jelent.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Francia91
veterán
Megoldás: Windows 7
100x ki lett tárgyalva itt a topikban, hogy valamilyen téren mindig lesz szopás a Windows 8-cal, és ami utána van, ezekkel a gépekkel, mert egyszerüen nincs rá támogatás. Lehet mókolgatni, de 100%-os sosem lesz ezekkel a rendszerekkel(A stílusomért előre is sorry, csak már több századszor írjuk le, nem csak én...)
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tubi2
senior tag
Cserén kívül sajnos nincs más, a csere meg elég összetett folyamat, kb. 100 hsz-szel fentebb kérdezte valaki. Öreg gép már, de ha neked megér annyit, akkor semmi akadálya a cserének, de újra ki fog jönni a hiba előbb-utóbb. Talán volt valaki itt aki valamit beleszorított a zsanérba hogy feszesebb legyen? Be kellett tekerni szigszalaggal egy részét és arra ráhúzni a másikat?
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
Veron
addikt
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
Srácok, van valami ismert oka annak, hogy az OSD nem működik Win7 alatt? Valami felett elsiklottam?
-
fungi
aktív tag
Nincs laptopom W7 és 8-cal is, a T61 W8 fényerőszabályzás 8 lépcsőt mutat, utolsó kettőn már nem megy lejjebb a fény,- másik gép x200 W7 viszont 15 lépcsős, legalul sötétebb mint a W8-as gép,/háttérkép ugyanaz./ persze
eltérő a két kijelző, nyilván egy gépen kéne látni... -
SNor
tag
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Senkinek sincs olyan gondja Win8 alatt integrált Intel VGA-val, hogy a skála nem minden egyes fokozatában állítja a fényerőt?
kösz![ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Tudtok javasolni valamit ennek a második felére? Kösz!
@sss: X60-asomba vettem nagy utángyártott akksit kb. 7 ezerért Sanyo cellákkal, ami két év múlva is 100%-os volt. Viszont tesóm HP-ba való akkumulátora nem volt ilyen jó eresztés. Attól függ kitől veszed, csak top sellertől szabad ilyesmit venni, és hosszú garanciát adjon rá!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Francia91
veterán
Nekem T500-ban van az ATI mellett Intel GMA 4500MHD, ha filmről van szó, akkor azt használom. Én rendszerint FHD-t nézek. A GMA 4500MHD dekódolja a HD tartalmat, hardveresen gyorsítja az ilyet (DXVA). Nekem YouTube-on is viszi az 1080p-t, bár ott már megdolgozik a proci is.
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
Advanced Dock-on van digitális hangkimenet és DVI is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Gondwana
addikt
Amit te láttál µUSB-HDMI átalakítót, az olyan kütyükkel működik, ahol tényleges HDMI jelszinteket tud kiküldeni a kütyü az USB végződésére (ez egy jól lebutított HDMI amúgy), ehhez képest megnézném, amikor a 19 alaplapra házilag beforrasztott kábelt kivezeted a billentyűzet alól az helyett, hogy vennél 5-6000-ért egy 2504-es dokkot.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
audi100td
nagyúr
szériahibáról engem nem kérdeztél, de nem tudok ilyenről egyik jelenlegi noti HDD típusnál sem, persze ettől még létezhet, nem kísérem annyira figyelemmel ezeket az eseményeket, de ha nincs is szériahiba, attól még simán lehet gond a vinyóddal, mondjuk nekem nem tűnik hw hibának...
-
[O]-[C]-[B]
tag
-
-
audi100td
nagyúr
Igen, az alaplapon valami fesz szabalyzo vagy ilyesmi hallat ilyen hangot, nalam erdekes modon bekapcsolt Bluetooth-nal csinalja az X200s, meg egyik X41-em is cicergett akksirol, Dell D620-am ugyszinten, viszonylag gyakori az ilyesmi. Esetleg kapcsold ki a virtualizaciot BIOS-ban, ugy remlek T60-nal vagy T61-nel ez segitett.
Ezt nyalazd at, esetleg talalsz valami megoldast a problemara: [link]
-
-
-
-
brd
nagyúr
Én ezeket a problémákat fültisztító pálcikával, egy csepp Johnnie Walkerrel (ez gyakrabban van a közelben, mint kontakt spray ), és az aranyszínű érintkezőkre kifejtett enyhe dörzsöléssel szoktam megoldani. Arra vigyázz, nehogy oldalra elhajlítsd az érintkezőket! Vagy talán már el is van hajolva valamelyik picit, és ez okozza a gondot, így ezt is nézd meg.
The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest