Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargas0502
tag
Velük van tapasztalata itt bárkinek?
[link]
Nem konkrétan erre az aksira gondolok, hanem az üzlettel kapcsolatban.
Nekem egyből szemet szúrt, hogy itt az utángyártott aksikra 2 év garancia van kiírva a weboldalra.
A másik eladóknál akik árulnak utángyártott.... 1 év szokott lenni. -
barnam_
nagyúr
válasz tomisanzero #119595 üzenetére
Ha így már tölti és tartja is a kapacitást, akkor nem nézelődnék más akku iránt.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz tomisanzero #119591 üzenetére
az én meglátásom: T430-ba rendeltem itthonról greencell akku-t. a biztonsági pöcök nem akart bekattanni, amikor beraktam az akkut, így viszont nem mertem elindítani. pár nappal később visszavittem az akku-t. pénzem megmaradt, csak az időmből ment el egy kevés.
-
sbazsi
veterán
Adott egy Lenovo p50.
Gyárilag 256 Samsung ssd volt benne. M2
(Van benne még egy 2tb hdd.)
A rendszer lemez kapacitása szűkös lett, így le lett cserélve egy Adata legend 2tb nvme ssd-re.
A hozzá adott hűtőborda nem fér a caddybe.Bekapcsolás után 50+fokot ír a smart info, kb 10 perccel később ~50 fok körül.
Mennyire aggódjak, így, hogy különösebb izzasztás nélkül 50fokon van?
Egy sima fájlmásolás alatt házon belül felment kb 1-2 perc alatt majdnem 70 fokra.Bármi ötlet, hogyan lehetne rátenni a gyári bordát / más módon hűteni?
-
barnam_
nagyúr
válasz tomisanzero #119591 üzenetére
Ennek annyi előnye van, hogy odaviheted személyesen a gépet, vagy ha online veszed, legalább védve vagy valamilyen szinten mivel magyar boltból veszed.
Alin lutri, bár ott is vissza lehet küldeni általában ha nem működik (csak ott meg kell győzni az eladót).
De ahogy írod is: van értelme 30 ezret kiadni egy akkuért ami annyiba kerül mint a gép?
Akkor már inkább az EC mod. -
barnam_
nagyúr
válasz tomisanzero #119589 üzenetére
Honnan tervezel gyári akkut rendelni?
Csak mert - ha jól tudom - már rég nem gyártják ezekhez a típusokhoz az akkumulátorokat. Csak azért mondom, hogy ha az se eredeti lenne, legyen hová visszaküldeni. -
barnam_
nagyúr
válasz tomisanzero #119583 üzenetére
Ha olyan utángyártottat veszel, amiben gyári akku vezérlő van, az menni fog mindennel, mivel azt hiszi hogy gyári akku van benne.
De ez elég lutri. -
bzolika10
aktív tag
Pár éve (lassan 5) csináltam egy leírást, hogy hogyan lehet kiiktatni a XX30 szériánál az akku miatti sírást. [link] Ez ugyanazt a a repo-t használja, mint amit HSM olvtárs linkelt.
-
HSM
félisten
Nincs tapasztalatom utángyártottal.
-
windlord
őstag
Abban tudtok segíteni, hogy x13 gen2 -höz honnan tudok rendelni hun billentyűzetet?
-
HSM
félisten
válasz tomisanzero #119581 üzenetére
Úgy tudom lehetséges: [link] . Nem feltétlen mondanám azért egyszerűnek sajnos.
-
HSM
félisten
válasz tomisanzero #119576 üzenetére
Nem frissítettél véletlen BIOS-t? Ugyanezt írja T420 akkuval is, miközben a tapasztalatok szerint tökéletesen üzemképes róla, BIOS-patchel.
[ Szerkesztve ]
-
tomisanzero
tag
válasz thgergo #119577 üzenetére
Működött eddig gond nélkül, soha nem csinálta korábban ezt. Megy a gép, de csak míg az adapter be van dugva, szóval nem tölt semmit az akksin.
@vargas0502 nem tudom melyik lehet az a számsor, megnéztem az akksit, rajta van egyértelműen, hogy modell T430, Solid gyártó, ill van még egy pár szám rajta, az is tartalmazza a 430-at.
-
vargas0502
tag
válasz tomisanzero #119576 üzenetére
Szerintem érdemes lenne első körben kivenni az aksit és rákeresni az FRU P/N: utáni részre, hogy biztosan ki lehessen szűrni, hogy a megfelelő aksi van-e benne vagy sem.
-
thgergo
tag
Kuka... inkább így menjen tönkre minthogy felgyulladjon.
Eddig működött? Mikor vetted teszteléskor nem volt volt feltünő ez a hiba?
T430 sorozat finnyásabb az aksira mint a T420. Plusz chipes ellenőrzés volt innentől, lehet, hogy csak ez halt le. Nem lehet, hogy csak T420-ba való akksi van benne? Menni megy vele, csak tölteni nem tudja?[ Szerkesztve ]
-
-
tomisanzero
tag
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz azbest #119573 üzenetére
Nem ismertem.
Ettől függetlenül, Windows 11-et használok a T480-on, igaz, ott felkerült a Lenovo-féle TB driver, az alább írt módon látszik utána a TB az Eszközkezelőben.
Volt alkalmam most megnézni a Fujitsu Celsius H760-at is TB eszközzel, sajnos nem ismeri fel és Eszközkezelőben sincs semmi (sem USB4, sem TB, kérdőjeles eszköz sem - szintén Win 11 amúgy). Maga a port nem halott, normál USB C eszközöket kezel.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
azbest
félisten
válasz Tim82 #119571 üzenetére
ezt ismered?
windows device portal, tán 10 1607 óta van [link]
és lehet így megnézhető kapcsolati háló tb-nél? Ez most usb4 [link]
Mondjuk a developer mód miatt munkagépnél nem érdemes piszkálni.Nekem úgy rémlik a tb3-hoz is usb4 ms drivert tehet fel win11. Az usb4 kb a tb3 és tb4 korlátozottabb változata.
USB4DeviceRouter.sys USB4 and Thunderbolt™ 3 hubs and devices [link][ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #119282 üzenetére
Úgy néz ki, hogy ez a fajta átalakító viszont korrektül működik (egyelőre csak T480-nal és 65W-os kerek csatlakozós Lenovo töltővel tesztelve).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz azbest #119570 üzenetére
Thunderbolt 3 esetén nem tartom valószínűnek, hogy USB4 eszközként jelenne meg a Windows 11 Eszközkezelőjében.
T480-nál: Eszközkezelő -> Rendszereszközök -> Thunderbolt(TM) Controller - 15BF
-
azbest
félisten
válasz bzolika10 #119568 üzenetére
milyen oprendszerrel? win11 alatt usb4 vezérlőként látszik, nincs külön drivere a tb-nek. Win10 alatt kellett külön.
A tb4 vezérlős gépemnél 10 alatt a win frissítések kétszer is felkiáltójelessé tették a tb-t eszközkezelőben (system devices, rendszereszközök alatt), olyankor újabb drivert is kellett feltennem.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz bzolika10 #119568 üzenetére
Eszközkezelőben nekem sem látszik a TB, de még nem volt alkalmam megnézni valóban TB-s eszközzel (holnap valószínűleg lesz). Sima USB C-s eszközzel gond nélkül működik a port nálam, a Thunderbolt driver meg feltelepült hiba nélkül.
-
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #119558 üzenetére
SCSI csatlakozó, de hogy arra is van-e használva akkoriban csináltak néha érdekes dolgokat.
-
donjohnson
addikt
válasz vargas0502 #119565 üzenetére
ok, akkor meggyőztetek hogy így is nagyon melegszik.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
vargas0502
tag
válasz donjohnson #119562 üzenetére
Használtam
-
zsolti75
senior tag
Kaptam a Pixelcomputertől specifikációt a P16 G2-ről. 2-3hét múlva teszt is lesz róla. Gyakorlatilag megeggyezik a G1-el, nem változtattak semmit, természetesen a cpu/gpu lesz új, de a kaszni ugyanaz.
-
zsolti75
senior tag
válasz donjohnson #119562 üzenetére
A P52-n az se segít. Az egy kazán.
-
donjohnson
addikt
válasz vargas0502 #119561 üzenetére
miért nem használsz tpfancontrol-t?
van 2 ventilátoros változat is. tpfancontrol-lal lényegtelen, hogy milyen a gyári hűtésvezérlés. olyanra állítod, amilyenre akarod.[ Szerkesztve ]
-
vargas0502
tag
válasz donjohnson #119560 üzenetére
Tudja, hogy kell élni.
Volt nekem P51, P52 és P53 is de az P52-nél valahogy sz@rul lett eltalálva a hűtési rendszer.
Iszonyat sokszor felpörgött winfos és több linux disztro alatt is. A P51-nél és az P53-nál ez nem volt jellemző, én személy szerint azoknak a gépeknek nagyon megvoltam elégedve a hűtési rendszerével. -
donjohnson
addikt
MHVlog Tominak p52-je van, ha jól látom: [link]
-
félisten
-
bacsis
Közösségépítő
válasz FoxiestFox #119549 üzenetére
-
DjKoxi
senior tag
válasz vargas0502 #119555 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Akkuidő nem fontos, mindig töltőn lenne. Fontos a jó hűtés és a stabil működés. Van a családban T-61-410-430s és X250. Mind használtan lett véve ugyanattól az eladótól, mai napig működnek.
Olvasok jót-rosszat, bízom benne hogy kb tudja majd a régiek megbízhatóságát. Gondolkodom, mert a kiszemelt példány 32GB RAM, I7 proci, ami nekem feleslegesen sok, de egyelőre nem találtam jobb vételt. -
vargas0502
tag
válasz DjKoxi #119552 üzenetére
Szia!
Nekem személy szerint jó tapasztalataim voltak a géppel, nem nyeklett nálam pedig aztán adtam neki az érzést. Számomra megfelelő volt a kijelző fényereje is és anno az is mellette szólt, hogy van numpad
A súly mefelelő volt, bár az is hozzátartozik, hogy nálam inkább a workstation gépek mennek így már talán azt is rámerem mondani így utólag, hogy könnyű volt inkább a súlya.
Az aksi idővel is megvoltam elégedve (win10), nyilván ez függ használattól is. -
newwave0507
aktív tag
válasz donjohnson #119553 üzenetére
okés! köszi!
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
donjohnson
addikt
válasz newwave0507 #119551 üzenetére
kapcsold ki a gyorsindítást a vezérlőpultban:
(régi gépek nem támogatják normálisan és beragadnak valamilyen félig kikapcsolt állapotban, fekete kép)[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
Üdv! T580-at szeretnék venni hasznaltan. Ez a sorozat bevált?( olvastam, hogy a 40-es sorozatot jobb kihagyni). Köszönöm a segítséget!
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Adott lenne egy X240 gépezet. Időközönként teljes kikapcsolás után nem indul a gép, csak akkor, ha kiveszem az akksit , és vissza teszem. ( Gondolom ilyenkor teljesen áramtalanít ) . Ha valaki esetleg tudna erre megoldást, azt köszönöm szépen!
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz bzolika10 #119544 üzenetére
Van Lifebook topik, de az tetszhalott gyakorlatilag. A H760-at tesztelték anno PH!-n, de a teszt topikjában sincs jó 5 éve hozzászólás.
Billentyűzetet eBay-ről be lehet szerezni 20k körül (DE, UK, US, JP kiosztást láttam most gyorsan rákeresve). A trackpoint opcionális volt, azt hiszem, vagy alap, vagy trackpoint, vagy háttérvilágításos opciók voltak. Ha gyári új alkatrészeket szeretnél (és ott van magyar backlit billentyűzet is), akkor Németországból ez egy hivatalos Fujitsu partner (magyart én nem találtam): shop.immel.de Magyarországra közvetlenül nem szállítanak, de mailbox.de-n keresztül ez nem probléma. Én innen mondjuk kb. az expansion bay-hez vettem fedelet, helykitöltő modult meg gumibakot a normál HDD helyhez, mert a pénztárcámnak kissé drágán mérik az árut.
A TB-re nincs ötletem, a nálunk lévőn úgy néz ki, működik (igaz, sima type C külső DAC-ot dugtam eddig még csak rá). A videókimenetek kapcsán eljátszogatnék az Optimus beállításaival.
A mi darabunkat nemrég rakattam rendbe KillHates-nél, az előző tulajok áldásos tevékenységének köszönhetően újra kellett forrasztani a touchpad és annak gombjainak csatlakozóit, valamint (ez már nálam) az első adandó alkalommal eleresztett a bekapcsológomb csatlakozójának forrasztása az alaplapon. Volt vele dolga KH-nak.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz FoxiestFox #119545 üzenetére
Hát... Egy pár éve csak álltak, gondoltam itt az idő foglalkozni velük, sajna lövésem sincs hogy került hozzám, de tuti hogy itthon lőttem valahonnan
Na majd megmutatom a másikat is, abban wztán van bónusz jóság
Valszeg akkor az lesz, hogy kap egy sb16-ot, azt valahogy rákendácsolom a saját hangszóróit... -
félisten
válasz bacsis #119543 üzenetére
Állat menő, hogy sikerült egy ilyen dokkot szerezned, ráadásul nincs is szilánkosra törve.
Vagy 3 éve vadászok ilyenre, nem találtam hozzáférhető áron EU-n belül, itthon pedig még sosem láttam.És valóban, a 370C-ben nincs hangkártya (...az enyémben van, mert átműtöttem bele egy kortársáét, höhö, mert az előkészítés ott van benne is).
Amúgy meg erre van az ISA, cupp bele egy jó kis SB és hadd szóljon, biztos meg lehet oldani non-destruktív módon, hogy a dokk saját hangszórói működjenek vele.[ Szerkesztve ]
-
bzolika10
aktív tag
válasz Tim82 #119540 üzenetére
A fujitsu gépeknek jól látom, hogy nincs külön topikja? Csak mert van egy H760 az én közelemben is, viszont a billentyűzet gatya, teljesen fel van púposodva és nem tudom, hogy honnét lehetne másikat szerezni, mert annyira ritka. A másik probléma pedig az vele, hogy a thunderbolt port és a video kimenetek nem működnek. Annyira nincsen róla infó, hogy nem is tudom, hogy mennyire komoly a baj.
-
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Adott egy IBM Thinkpad 370-es 486-os laptop, aminek van dokkolója:
Tök jólk működik, meg minden.A dokkolónak van egy hangszóró párja, amire rá van írva hogy ESS 1868. Illetve magán a dokkoló csatlakozóra is rá van írva kézzel.
Igen ám, de a DOS alatt nem nagyon látja az Aida (meg az ESS 1868-as driver sem) hogy lenne a gépben bármiféle hangkártya. Hozzáteszem adott egy másik ugyaniylen dokkoló, arra Yamaha lett kézzel ráírva, de azzal a dokkolóval indítva sem lát az Aida DOS alatt bármilyen hangkártyát.
A dokkoló így néz ki
Az alját le lehet csavarozni, akkor ez látható:
Egy üres 5,25-ös hely, illetve egy üres ISA port.
Vajon miért nem működik a hangkártya? Még az is felmerült bennem hogy ISA-ba kellene becuppantani, oké, de attól még a dokkoló hangszórói nem fog szólni. És gondolom azok nem véletlenül vannak... szvsz a dokkolónak valahogy mégis kéne tudnia hangot/hangkártyát...
Találkozott bárki ilyesmivel?
Köszi a válaszokat előre is -
i400
senior tag
válasz FoxiestFox #119538 üzenetére
Elitebook 830/840/850 G5 és 850 G8-al van tapasztalatom csak. Bár ne lenne
-
Tim82
félisten
válasz Apollyon #119539 üzenetére
Három olyan gép van jelenleg a közelemben, amelyik nem Thinkpad, de pöckös. Nem reprezentatív minta, meg más-más generációk stb.
Fujitsu Celsius H760: tök jó, érzékeny pöcke van, ami azzal van elszúrva, hogy nincsenek hozzá gombok.
HP ProBook 640 G4: ahogy FoxiestFox is említette, nincsen középső gomb, meg amúgy érzésre nem olyan jó a sebesség, nehézkesebb használni, nem igazán precíz valahogy. Biztos lehetne ezen valamit szoftveresen javítani, de nem volt hozzá különösebb indíttatásom, a touchpad-je amúgy elég jó (szerintem).
Dell Latitude 5400: ez egészen rendben van, valahogy a pöcök kialakítása az, ami lehetne jobb (tapintásra, érzésre).
Muszáj hozzátennem, hogy ugyan szeretem használni a pöcökegeret, de egy ideje már nem deal breaker nekem, ha nincs vagy nem különösebben jó használni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Tim82 #119537 üzenetére
Sosem használtam, csak thinkpöcköt, a többieké milyen? OK, szarabb, de hogyan nyilvánul ez meg? Végülis nem kellene bonyolultnak lennie, mert csak egy apró joystick az egérhez, azt gondolnám, meg tudná oldani egy Dell vagy HP szintű márka.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #119535 üzenetére
5400-zal van csak tapasztalatom, szerintem használható, de nem Thinkpad-szint. HP ProBook 640 G4-et megveri, az biztos.
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #119535 üzenetére
Az újakon nemtudom, de volt 8560W-m, azon szar volt
Precision M6600-asom, majd M4800-asom volt, azokon (személy szerint) elég jól használható volt, most az M6800-ason is aránylag normálisan használható"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
vargas0502
tag
Sziasztok!
Van arra gyűjtőoldal, hogy különböző fajta linux disztrók alatt mennyivel csökken az akkuidő windowshoz képest a Thinkpadeken?
Nem találtam erre vonatkozó weboldalt keresőben.
Vagy valami hasonló weblap ill. táblázat? -
Tim82
félisten
Nálam azonnali bukó, például mert nincs rajta trackpoint.
Latitude 5400-on van trackpoint például.
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #119521 üzenetére
Fordítva gondolkozol... Ne mondd nekem, hogy sosem hallottál még olyat, hogy ennyi pénz van rá, ezt kell mindenképp tudnia, oldd meg ahogy tudod...
#119522 Reggie0 : Konzumer kategóriában nem jellemző az 5 évre bővíthető garancia.
#119525 fattyu : No igen, a tender esetén egyértelmű a szituáció. Aki a legolcsóbbat gyúrta össze, ami még épp megfelel a kiírásnak, az fog tudni csak nyereséggel nyerni.
Egyébként a T440 példáján látszik, hogy ha nagyon mélyre mentek, azért tudnak a másik irányba is korrigálni.
#119526 Tikakukac : Nálam azonnali bukó, például mert nincs rajta trackpoint.
-
zsolti75
senior tag
válasz kalapacsolok #119529 üzenetére
Már újkorában is erősen ajánlott, azt követően, pedig felhasználás függően kb.évente. Takarításként, a pasztázáson kívül havonta érdemes kifújni a port belőle, természetesen nem 8bar-al hanem kis nyomással.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! cégben van többféle thinkpad, X1 carbonok is. A kérdés, hogy érdemes ezeket időnként újra pasztázni, kitisztíttatni szervizben? Már nem garisak.
köszi!
-
Tikakukac
titán
Aktuálabb témák: úton az x41 és x41 tablet is. Lassan pipa a sor
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz fattyu #119525 üzenetére
Akkor viszont mocskos sz@rul csinálnak valamit, ha az amúgy nagyjából mindennel leszopóztatott Dell 1 kategóriával aljább gépeket is jóval igényesebben old meg.
Az gond, az mindenhogy gond.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
fattyu
veterán
válasz Tikakukac #119521 üzenetére
tudod hogy nem vitázom veled a lenovo kurvulást tapasztalom saját bőrön 20000ezres flotta tapasztalattal ami 14es és 15ös modelleket ölel fel.
Egy gondolat.
Évről évre drágul minden- infláció alapanyag.
Talán esetleg hogy ne kelljen annyit emelni az áron - és ezzel eladási volument bukni elpártoló vevők miatt - megy a pici emelés és az olcsósítás ,szépen lassan finoman adagolva, még a nagy tömegnek emészthető adagokban.HSM: tender: beadja a gépet aki akarja. jobbára lenov hp, esetleg dell. technikai certifikáción átmegy, majd jön az open bidding. gyártók jelen a cég mondja 600 euró. viszi valaki ennyiért? 605 euró. és így tovább amíg az első be nem mondja igen. és kész ő nyer.
és mégy csak nem is egy microsoft vagyunk. Évi 120 ezer gép vásárlás nagyjából a teljes cég a világon.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Reggie0
félisten
válasz FoxiestFox #119523 üzenetére
Nincs sok, osszen 8.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
Hát nem tudom hogyan vagy ezzel, de azt megrendelő oldalról, hogy "sz@rabbat akarok ugyannyiért" még nem hallottam. Sem hardver sem szoftver oldalról
Akkor az a lényeg, hogy végül csak az lesz amit pedzegetek egy ideje.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
HSM
félisten
válasz Reggie0 #119519 üzenetére
Pedig a menedzsment sok cégnél szereti a lehető legolcsóbban megúszni a beszerzéseket. Náluk úgyis csak tipikusan 3 évet kell kibírjon és ott a gari... Minek fizessen teszem azt gépenként +100$-t csúcstechnika kasztnira, ha az olcsó is kibírja a tervezett használati időtartamot? Nem sok cég fizetne szerintem azért többet, hogy a leselejtezett gép még másnál is tartós legyen sokáig... Én legalábbis nem láttam még, hogy bárki olyasmit kommunikálna, hogy masszív laptopok beszerzésével küzdene az egyre súlyosbodó e-waste probkéma ellen.
Nagyon szívesen olvasnék pedig ilyesmi híreket....[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #119517 üzenetére
Miért ne férne, ugyanúgy 15W, legalábbis a Ryzenek.
Nem nézted meg a videót, amit linkeltem? Abban a válasz... Nem mi nyerünk, hanem a gyártó, profitot... Bár nyilván azért felmerül az a kérdés is, vajon nem-e játszik ebben szerepet az is, hogy mire van kereslet a fő megrendelők részéről, akik ezres tételekben rendelik ezeket.
-
Tikakukac
titán
Okay, vannak kompromisszumok. 12"-os gépbe nem "fér" telivér 8 magos proci. Érthető kompromisszum.
Meg tudnád mondani miért kell akkor hurka-kolbász szintű kasztnit gyártani és lehagyni olyan portokat amiket simán fel lehetne dobni a vasakra? Mert akkor gondolom ez a fajta kompromisszum valamiért megszületik. Na most tudjuk mi a negatív hozadéka-->HP Pavilion a gépház, kérdés mi a pozitív dolog amit ezzel nyerünk? A csúcs kompozitok éveiben járunk, tehát a tömegcsökkentés nem érv Pénz megint nem érv, mert hát na, nagyon ezt szerintem ragozni nem kell. Akkor mi az ami miatt ezt meg kellett lépni és le kell nyelni?
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #119506 üzenetére
"Ne legyenek komromisszumok."
Ne legyenek, persze... De vannak, ez a realitás. Én is látom, hogy folytatódik a remek trend, ezért is táraztam be még az AMD-s T14 Gen2-ből is egy jól felszereltet a Gen1 mellé, ezzel szerintem jópár generációig nem lesz gondom. Hogy utána mi lesz, nos, az a jövő zenéje...
Volt már példa arra is, hogy a tragikus konstrukció helyett hoztak valami jobbat, lásd pl. T440(S) után a T460S már egész vállalható lett, a T480S-re pedig ki is forrt a konstrukció, hogy utána a T490S-el el is ronthassák (lehagyott LAN port és RAM-slot).#119511 zsolti75 : Az L15-ben nincs magnézium váz az alaplap körül, ott könnyebben előfordulhat ilyesmi... A T-ben viszont van.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
Bejöttem nyalni egy fagyit, gondoltam beolvasok ide, hát mik nem történtek itt .
Tikakukac kolégának teljesen igaza van abban, hogy ami most üzleti az pár éve a konzumernek hívták. Ami most a Thinkpad P, annak kéne lenni a T-nek is felépítésben merevségben, csak sajnos nem te és nem is én döntök. Az hogy nem veszem meg megoldás lehet, de a többi sem jobb. Ismerem, van L15 és T15, hajlik mint a rosseb, az egyik L megy is szervízbe, gondolom valami alaplapi forrasz engedett benne. Ezért is jogos a kritika.
Viszont el kell fogadni, hogy kialakult egy új nemzedék gyárban döntéshozó, de user szinten is, akik számára más a prioritás.
Egyik oldalon a fillérbaszás, a másik oldalon a legyen könnyű vékony és trendi. Érdemes végigolvasni netes teszteket, hogy a múltban mikbe kötöttek bele a tesztelők és a userek. Ez az igény, vékony könnyű gép, vékony kávával, usb-c és még sorolhatnám.
Ez van, ismétlem, nem mi fogjuk megváltani a világot, csak feleslegesen mérgelődünk a tendenciákat látva.
Béke legyen veletek, én szeretem a Thinkpad P-met!
Na megyek tolom a fűnyírót -
félisten
-
MrSealRD
veterán
válasz Tikakukac #119506 üzenetére
Eskü teljesen érthetetlen amit itt hadoválsz... Komolytalan vagy és vaktában dobálsz be mindenfélét. A kompozit anyagok, kevlár, szénszál, Al, Mg anyagok adják meg a lehetőséget, hogy nem kell vastag és nehéz legyen valami... Hol írtam én olyat, hogy nem erre megy a világ? Kivettél egy mondatot a szövegemből aztán mögé raktál egy random választ.
Te arra pörögsz rá, hogy a gépház némileg hajlik... De kérdőjelezd meg akkor a MIL standardot is amit biztos puszira adnak rá ezekre a gépekre...
Nem tudod elfogadni, hogy vannak változtatások...nem mindig jól sikerülnek. A piac ezt beárazzaÉn már csak egy dolgot nem értek... Mi a f.t csinálsz itt és minek kínzod magad és másokat azzal, hogy megpróbálod elüldözni őket az új sorozatoktól? Sose láttam még tőled ajánlást...sose... Mindig csak azt láttam miért ne vegyen senki semmit. Ez az a tény amit már sokszor leírtam és meg sem próbáltad tagadni. Mert nem is tudod. De elárulom, hogy aki idejön annak megoldás kell... és nem a Tikakukac féle siratókórus 345. felvonása. De te olyat nem tudsz produkálni... ezért baromi frusztráló már amit csinálsz. Különben nem állnék bele... mondom már évek óta nézem ezt műsort... és a lóf.sznak is van vége.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tikakukac
titán
válasz MrSealRD #119504 üzenetére
Meséld el légyszives, hogy ezek miért nem jók? Én tényleg kíváncsi vagyok...
Mert egy kolbász a gépház és az 5490-hez képest is olyan lesz kézbe venni, mintha a reggelidet csinálnád.
de hagyjuk már ezt a tolómérő, meg kg dolgokat...
Igazad van, hagyjuk az objektív dolgokat. De akkor innentől ha még egyszer felhozod nekem azt, hogy szubjektív és kitalálok és szerintem így-úgy, akkor ezt fogom neked bemásolni mindig
Nem ebbe az irányba megy a világ...
Unibody kompozitok kevlárból-szénszálból meg anodizált és szálcsiszolt aluból? Szemészorvos kell akkor ide, mert bezony a középkategtól fölfele, prémiumban pedig végig ez van. Konzumerben is. Nem is tegnap óta.
És ne végletekbe gondolkodjunk. Pl X260-at is használtam...írtam is róla anno... visított mint a vágós malac mert érezhetően alul volt méretezve a hűtése. De képzeld el, hogy miközben ez engem zavart más totál letojta és használta elégedetten...
És attól, mert valaki masszív igénytelen még igazolja, hogy brutál drágán adunk el egy etalon márkanév alatt szemetet? Épp ezzel van a bajom, erről megy itt a vaker, hogy felőlem lehet bárki bármennyire alacsony elvárással, azért ne ehhez igadítsuk már a gépeket is.HSM: Ne legyenek komromisszumok. Annak a vége a főtt béka lesz. Ismételten mondom: most könnyű, kövi gépednél esélyesen már portokban kivérzel. Biznisz klásszéban
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #119499 üzenetére
Továbbra is tökéletesen értem, mi a problémád. Te nem akarod megérteni azoknak a problémáját, akiknek különböző okokból modern gépre van szükségük, így kénytelenek az elérhető felhozatalból a legkevésbé vackot megtalálni, és lenyelni a kompromisszumokat.
Sajnos egyébként a PC más területein is ez a trend, már ami a tervezési és árazási politikát illeti: [link] . Én sem tapsolok ennek a trendnek, de jelenleg nincsenek eszközeim tenni ellene. -
MrSealRD
veterán
válasz Tikakukac #119499 üzenetére
adika4444 elég konkrét kérdést tett fel T14 Gen2 és Gen3-at nézte ki az igényeihez.
Meséld el légyszives, hogy ezek miért nem jók? Én tényleg kíváncsi vagyok... de hagyjuk már ezt a tolómérő, meg kg dolgokat... Nem ebbe az irányba megy a világ... És ne végletekbe gondolkodjunk. Pl X260-at is használtam...írtam is róla anno... visított mint a vágós malac mert érezhetően alul volt méretezve a hűtése. De képzeld el, hogy miközben ez engem zavart más totál letojta és használta elégedetten...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz azbest #119498 üzenetére
[link] 7.oldalon van MIL-STD-810G military test passed
-
donjohnson
addikt
válasz FoxiestFox #119501 üzenetére
oké.
amúgy ha átnevezed A:-ról B:-re, akkor azt a meghajtóbetűt megtartja a másik floppy meghajtóra kicserélve is? vagy ha kicseréled a másikra, akkor A:-ként jön fel az új?
az usb-set nevezd át addig F:-re mondjuk ideiglenesen.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
félisten
válasz donjohnson #119500 üzenetére
Nincs jumper. BIOS friss.
Ha menet közben csatolom, nem történik semmi, az elsőként hozzáadott drive működik csak.
Az eltérő típusú drive nem rossz ötlet, bár nem tudom, volt-e több beszállító, nekem TEAC példányaim vannak, próbálok keresni másfélét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Dell Precision M4800
- ASUS ROG Strix G16 - i9-13980HX/32 GB/4 TB SSD/4080 RTX 12 GB/2 év garancia
- Lenovo ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256 NVMe SSD, type-c +SZLA! +GARANCIA!
- ACER NITRO 5 15.6" FHD 144HZ-INTEL CORE I5 10300H/ GTX1650/ 8GB/ 512GB M.2 SSD
- 1008 Eladó Új 34Hó Garis Legion Slim 5 /16/ 3K /Ryzen 7 8845HS 512/16 RTX 4060 140W Ajándékokkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest