Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz FoxiestFox #121898 üzenetére
Ja, nekem pont van elfekvőben Ultrabase Series 3, csak rohadt messze van tőlem. Így legelőbb jövőre tudom előkeríteni, már ha megtalálom.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
félisten
Az elmúlt hónapokban láttam egy csomó Ultrabase-t X220-hoz párezrekért aprón, most hogy keresek, egy sincs, ha valaki dugdos ilyet, dobjon rám egy privit!
-
HSM
félisten
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Tim82 #121895 üzenetére
Amúgy lemennek szépen a billentyűzetek.
Szalagkábelen törés nem látszik, még majd lehet megtisztítom az érintkezőket, de ott sem látok semmi egyéb szennyeződést.
Szerk.:
Na mire ezeket leírtam... Megy minden karakter, kivéve a számsor első 4 elemét, és az F1-től...
Jó ez a gép, csupa X-akta...
Szerk2... Már azok is... Na ez életem rejtélye..
Akkor marad műhelybe... Egye meg a fene, hogy ennyi álmatlan éjszakát okoz ( a kardoskútiaknak...)
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Graphics #121892 üzenetére
Fizikailag amúgy le tudod ellenállás nélkül nyomni a billentyűket?
De látom, már HA-ra feldobtad jelen állapotban.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Graphics
Jómunkásember
válasz donjohnson #121893 üzenetére
Jó az is, de lehet használnám itthon is... Akkor az X260-ast lepasszolnám
-
Graphics
Jómunkásember
válasz donjohnson #121891 üzenetére
Most próbálom összerakni a masinát...
A töltés végül megy, csak nem jelzi Windows alatt valamiért.
De nem aldozok felesleges pénzt, cserebillentyűzetem meg nincs a közelben.
Mert ha csak ennyi a baja, akkro veszek egy külföldi billentyűzetet vagy kopottat.
Műhelygép lenne belőle, csak jó lenne ha a billentyűzet is menne.
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
Létezhez T450-nél olyan, hogy eltérő billentyűzettel szerelték, és nem teljesen kompatibilisek egymással?
Vagy szalagkábel szakadás lehet, mert nem igazán bírom működésre, csak néha egy-egy billentyű
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #121885 üzenetére
Ja és nem hittem volna, de a régi Lenovo trükk a FPR szoftverrel a power gombot ÉS login lehúzást kiváltó ujjlenyomat-olvasóval még mindig működik, friss Win 10 alatt is
Sőt, Win 11 alatt is: [link]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
rgeorge
addikt
Jó ez az ujjlenyomatos cucc, de meríti az aksit. A ritkán használt W520-on ki is kapcsoltam.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Dhampir
félisten
Ez az ujjlenyomatos kezelés nagyon klassz.
-
félisten
Csak nem bírtam apró laptop nélkül az X395 eladása után, úgyhogy rácuppantam aprón egy gyakorlatilag új állapotú IPS-es X220-ra, hát gyerekek nem bántam meg.
Nem véletlen hogy szarrá modolják a mai napig ezt is és a 230-at is, ez a form factor ezzel a billentyűzettel annyira kellemes, hogy nehéz letenni.
Ment rá a 2018-as modbios, Win10 (még mindig elfogadta a gépen lévő Win7 kulcsot, azt hittem, ezt már elvették), a kicsike gyors, nem meleg, és kimegy a világból akkuról.Ja és nem hittem volna, de a régi Lenovo trükk a FPR szoftverrel a power gombot ÉS login lehúzást kiváltó ujjlenyomat-olvasóval még mindig működik, friss Win 10 alatt is.
Ez a feature el nem tudom mondani mennyire hiányzott a W520 óta.
Aki nem ismerné: ha bekapcsolod, a gép hagy powert az ujjlenyomat-olvasóban akkor is, ha az OS-t leállítottad. Világít a kis ledje. Ha ekkor lehúzod az ujjad, a noti bekapcsol, betölti a Windowst, és ott is beadja automatikusan a már lehúzott ujjad, tehát egy lehúzásból megvolt a power on, és a login is.
Rendes alvó állapotból is működik.PM driver is pöpec, akku küszöbértékeket is be tudtam állítani. 11 ciklusos 9 cellás heh, ezt a gépet tényleg meg kellett vennem...
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz thgergo #121881 üzenetére
Hat ez sokmindentol is fugg. Nalam pl. egyik apt-get upgrade utan a kulso monitor radugastol/lehuzastol fagy a grafikus felulet/gpu (semmi extra, alap bookworm). Attertem wayland-ra, ugy hibatlan mukodik. Vissza xorg, tovabbra is szar. xorg purge, minden konfigot eltuntettem, ujra fel es megint fagy. Ha dokkolom lenne biztos arra fognam
-
thgergo
tag
válasz thgergo #121881 üzenetére
Megválaszolva saját kérdésemet:
Kis Google keresés után, az összes Lenovo USB-C/thunderbolt BSOD instabil ami újabb mint a gen1, és a Lenovo kb cseszik javítani:
https://forums.lenovo.com/t5/Displays-Options-and-Accessories/Laptops-freezing-when-docking-undocking/m-p/5195295
Workaround megoldás: használj DELL dokkot, vagy bármi mást Ez a legélhetőbb megoldás ami Lenovo forumjaiban látszik, marketingből jeles[ Szerkesztve ]
-
-
thgergo
tag
Dokkolási tapasztalataimat írom le T14s gen 1 (AMD)-vel 4750U CPU-val linuxon:
1) 40A9 - ThinkPad USB-C Dock
Plug and play, power gomb működik a dokkon. Sose fagy bele a dokkolásba 1 hónapos uptime-ok. Csak 4K monitorra már kevés az 5-gigabit...
2) 40AS - ThinkPad USB-C Dock Gen 2
Elméletileg ugyanaz lenne, 2x sávszélességgel. Működik minden, csak kb 33% eséllyel második ki-bedugásra ad képet, addig csak az USB2 ezközök mennek. 33% belefagy a BIOS vagy a linux, 33% eséllyel pedig meg plug and play, mint a gen1.
3) 4K monitor displayport@USB-C csatlakozása, 65W-al tölt is. Plug and play, sose fagy. Csak nincs ethernet, sem power gomb, de USB2 van, így ez kibírható USB3.x nincs, mivel az összes fast-lane a displayport-é.Kinek milyen tapasztalata van az újabb USB-C dokkokkal? Mások is tapasztaltak fagyásokat USB-C/thunderbolt dokkokkal windows/linux/amd/intel variációkban?
[ Szerkesztve ]
-
-
Elrood
őstag
válasz donjohnson #121879 üzenetére
Köszönöm.
Ahogy nézem, a videón csak minimálisan látszanak hurkák. Ami nálam van, ott jóval hangsúlyosabban, de nem drasztikusan. Szerencsére a másik akksi még OK, 1, maximum 2 órát még azzal is tud működni.
Még keresgéltem tovább, és teljesen ez a videó győzött meg, hogy jobb nem visszaszerelni (kicsit szögben tartja): [link]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
P52s-ről lenne kérdésem. Szétszedtem egy 4 éves gépet és a belső akkumulátor nekem kicsit furcsának néz ki.
[kép alulról] [kép felülről] [kép oldalról]
Nem kezdett el púposodni ez az akkumulátor? Nem vagyok biztos, hogy ennek így kéne kinézne. Amúgy működik és 2-3 óráig még bírja.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Graphics
Jómunkásember
válasz donjohnson #121876 üzenetére
Hát az lesz, van még egy sejtésem, de azt hittem ez nem befolyás.
De ezt még az elején írtam lehet, aztán elsikkadt.
Töltésvezérlő IC volt cserélve a gépen, de lehet valami mégsem frankó azon a vidéken.
Meg legutóbb megörültem, amikor jó volt az órajel, csak nem gondoltam bele, hogy akkor simán aksiról ment, pedig szerintem töltőről is.
Amúgy tök érdekes most lehúzott töltőről is azt hiszi, hogy rajta van.
Megnézem a reinstallt, mert már belekavarodok mikor melyik rendszeren néztem
Szerk.: Közben másik SSD-n volt egy másik rendszer, de változatlan..
Ha nem boldogulok vele, akkor elbontom, mert csak frusztrál, hogy nem tudom megoldani ezt.
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
válasz Graphics #121875 üzenetére
nem, töltő-whitelist nincs, akkor nem tudom sajnos mi baja.
windows-reinstall-t megpróbálhatsz, hátha valami driver, vagy bios update, de ez csak halvány tipp. nem biztos, hogy megoldja.
vagy live-linux-ról bootolni és megnézni azzal. azt nem muszáj telepíteni.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Graphics
Jómunkásember
válasz donjohnson #121874 üzenetére
Kettő gyári Lenovo, de ugyanezt csinálta a 45W-os töltővel is.
Amit furcsálltam, hogy múlthéten votl nálam egy T550-es ( igaz lehet valami másik revizió), ahhoz is 45W-os volt, de az nem csinálta ezt a hisztit...
2db 90W-os töltővel már végignéztem, de még mindig nem tudom mi baja a T450-nek
Ugyanez a két töltő az X260-asomat töltő... Hát gondolom töltő whitelist Lenovon belül nincs, ha mégis, akkor gigatorkos
PA-1900-72 20V - 4,5A
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz donjohnson #121871 üzenetére
Fura "hibát" észlelek.
Ha beleteszem az X260-as aksiját feltöltve, akkor van kraft.
Amint rádugom a 90W-os adaptert egyből leesik 0,48-ra.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz donjohnson #121871 üzenetére
Azon van-volt, de még így sincs változás, az aksi fentebb kúszott 2%-ig, de nem akar órajelet adni.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz donjohnson #121496 üzenetére
Másik kérdés ezzel kapcsolatban, hogy került bele 1 belső aksi.
90W-os a töltő, tehát elvileg kéne kraftnak lennie.
De mégis 0,48-on pörög a masina, vagy bizonyos akkuszázalék itt is befolyásolja a teljesítményt?
Ami még zavar, hogy a Thinkpad logón a pöttynek kéne világítani, de mégsem.
Winben töltést ír, az aksi 0%-on áll, pedig egy 80%-os aksit vettem.
LEhet rajtahagyom most éjjel töltőn, mert leszívta a rendszer, gondolom hiberálásba volt, nem teljes kikapcsoláson.
De belső aksit lehúztam, és így sem megy fentebb az órajel. Valamit kifelejtek?
Töltőcsatlakozónál létezhet valami anomália, ami miatt nem kapja meg a kraftot?[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
ricsip
addikt
válasz FoxiestFox #121867 üzenetére
Aztán elektrosztatikusan feltöltve, jó kezdősebességgel irány a szaruhártya!
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
aktív tag
válasz lezso6 #121844 üzenetére
Nekem 32 éves koromban +1,25 dioptria helyett +0,5 dioptria kellett, mert megjavult a látásom; pedig azt hittem akkor, hogy romlott, mert rossz volt a látásom a szemüvegben. Amúgy egész nap az ágyban fekve laptopoztam és ezért gondoltam látásromlásnak, de az tök jó kérdés, hogy miért javult meg. Anyu akkor az egész nap ágyban fekve laptopozást okolta a rosszabb látásomért (ekkor csak annyit tudtam, hogy szemüvegben rosszabb a látásom és ezt gondoltam én is látásromlásnak).
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
félisten
-
válasz FoxiestFox #121857 üzenetére
Pont azzal van a baj, hogy foszfor lassabb, de nem annyival lassabb, hogy jó legyen. Ha a CRT-t felveszed kamerával, akkor azt látod, hogy egyszerre csak egy sor fényes. Én nem láttam még nagyon gagyi LCD-t, ami annyira villogott volna, de elhiszem, hogy van, csak hát ez inkább a kivétel, a 300-400 Hz-es PWM-mel gyakorlatilag semmi baj nincs. Míg CRT-kből mindegyik villog.
De nehogy azt hidd, hogy annyira CRT-ellenes lennék. Anno amíg lehetett kitartottam mellette. Akkor váltottam LCD-re, amikor az IPS ára lement, konkrétan a Dell U2311H-val. Előtte borzalmas hulladék LCD kijelzők voltak.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz lezso6 #121856 üzenetére
Meg crt-nél az sem elhanyagolható, h. szószerint egy elektronágyúval néztél évekig farkasszemet. Ha az elektron bombázása a szemedbe nem is volt annyira hatásos (mert teszem azt a foszfor elnyelte a nagy részét, de fizikailag képtelenség h. a 100%-át), a képernyőre lerakodó porszemeket lőtte bele a retinádba. Sok év használat alatt az sem 0 hatással volt a látásra.
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
"szóval az nagyon más kategória"
Saját tapasztalatom alapján ugyanúgy nagyon nem jó a szemnek. Egy régi Dell 23" IPS-em ezért cseréltem pár év után egy szinte ugyanolyanra, csak PWM nélkül.
100Hz CRT-vel viszont nem volt gondom, igaz, az sok évvel korábban volt, de sajnos hely hiányában meg kellett váljak tőle.#121857 FoxiestFox: Jó dolog a gyors válaszidő. Imádom a telefonomon ilyen téren a 120Hz OLED-et (OnePlus 8 Pro). A 144Hz-es "gamer" IPS monitor is elbújhat mögötte pedig az sem rossz.
A képekre pedig: .[ Szerkesztve ]
-
félisten
Főleg azért más, mert az LCD-n ténylegesen villog az a fos mint a veszedelem, a crt-n pedig egyrészt nincs háttérvilágítás ami az egész képet villogtatná, másrészt a foszfor fizikailag képtelen "felizzani és kialudni" annyira gyorsan, tehát az image persistence konkrétan neki dolgozik.
Abszolót wholesome amúgy egy gombnyomással átváltani a modern pécé képéről egy NFS Porsche Unleashedre, felmarkolni a kontrollert, és csapatni a Voodoo 2 SLI PIII-on, mintha csak most jött volna ki. Illetve a Half Life 25 éves évfordulóját is sikerül méltóan ünnepelni hasonlóképp.[ Szerkesztve ]
-
válasz FoxiestFox #121854 üzenetére
A PWM háttérvilágítású LCD-k jellemzően 200-400 Hz-en szoktak lenni, szóval az nagyon más kategória, mint egy CRT-nél a 85 Hz. Ami hasonló az az LCD-knél a Black Frame Insertion, ami gyakorlatilag a háttérvilágítás villogtatása. Ez arra jó, hogy a válaszidőt javítsák, vagy legalábbis élesebb legyen a kép. Gamer jellegű monitoroknál szokott lenni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz FoxiestFox #121854 üzenetére
Jaja, a PWM is tré. Azt is igyekszem kerülni. Ha tehetném még az FRC-t is, de azt nehéz.
-
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz FoxiestFox #121851 üzenetére
Attól hogy nem látjuk, még teszi a dolgát, a szem érzékeli, és basztatja. Mondjuk kevésbé káros mint radonos vizet inni, de akkor is.
-
válasz FoxiestFox #121851 üzenetére
A 70 Hz már brutál, anno suliban ennyit tudtak a monitorok, katasztrófa volt az infó óra, a végére teljesen kikészült a szemem. A 85 Hz az oké, de a 100 Hz az igazi.
-
félisten
válasz Dr. Akula #121838 üzenetére
A legtöbb ember szeme 70Hz alatt látja villogónak egy CRT képét. A legtöbb játékom 1600x1200 100 Hz-en játszom. Szerinted villog?
Illetve ahogy írta zsolti75 is, az nem a crt hibája, ha óráig bámulod, akár lcd is lehetett volna, a szemednek annyi.Amúgy én is úgy gondolom hogy nem való mindenkinek.
Én azokért a dolgokért szeretem, amikben jó, pl instant válaszidő, tökéletes fekete, nincs natív felbontás, ezért borzasztó széles felbontástartományban gyönyörű a képe (tökmindegy hogy 1024x768-on játszom régi játékokkal, vagy 2048x1536-on újakkal [BNC-n a régi gépemre, VGA-n a modern gépemre van kötve, a monitoron egy gombnyomás váltani]), cserébe elnézem a hátrányait, hogy pl szövegre elég szar, illetve emberes asztalt kér. -
válasz zsolti75 #121846 üzenetére
Kemény, gondolom akkor jó közel volt a monitor. Anno részben ezért is váltottam 27-esről 32-es WQHD monitorra, hogy távolabbról nézhessem. Mondjuk az én szememnek már késő, az -4, de így is sokkal jobb, kevésbé fárad. Meg a rövidlátás egyik előnye, hogy van makró mód, csak le kell venni a szemüveget.
[ Szerkesztve ]
-
Héliosz
tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo L390 lapos, amihez 45W USB-C töltőt kaptam, viszont gallyra ment.
Hardveraprón találtam jó áron USB-C töltőt, viszont 65 Wattos.
Kérdés: Lehet-e probléma belőle, ha 45 helyett 65 Wattossal töltöm a gépet?
Köszi előre is a segítséget!
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
Pano
addikt
Sziasztok!
A 18 éves unokahúgomnak vettem karácsonyra egy T14 gen 2-t. Viszont kellene hozzá valamilyen sleeve, amivel meg lettem lőve
Van esetleg olyan, ami nektek bevált és még karácsonyig be lehet szerezni?A gyári Thinkpad sleeve nem elég "nőcis", de rózsaszín se lehet.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
zsolti75
senior tag
válasz lezso6 #121842 üzenetére
Pár éve, megnyertem egy nagy melót.
3 ember helyett nyomtam 2 évig. 1-1,5 év után szemüveg kellett.
Végeztem a melóval, kivettem egy hónap szabit, elvittem a családot. Egyre ritkábban kelett szemüveg, hazafelé pedig már egyáltalán nem. Megjavult hál istennek. Akkor megfogadtam, hogy nincs az a pénz amiért ezt én újra végigcsináljam. -
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz FoxiestFox #121834 üzenetére
Mi a jó a CRT-ben? Volt jópár, tönkre is tette a szemem, egyáltalán nem kívánom vissza.
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121834 üzenetére
jó sztori, tetszik! Értékelem a küzdelmet és a kitartást!
-
zsolti75
senior tag
válasz Tito62 #121833 üzenetére
itt ellenőrizd, le sorozatszám alapján van-e garancia a gépre!
-
félisten
válasz zsolti75 #121831 üzenetére
Uh ez hosszú sztori, de szummázom.
Ugye én ilyen CRT függő fogyi vagyok, ilyen monitoron játszom éjszaka, és egy ideig úgy hajtottam meg asztali gépen, hogy a fő videokártyám mellett volt bent egy régebbi, amin még van VGA csati, hogy megfelelő minőségben tudja működtetni a monitort, amire a sok fostos adapter amit próbáltam, nem volt képes.
Win11, a 10-zel ellentétben tud olyat, hogy alkalmazásonként ki lehet választani, melyik GPU csinálja a 3D munkát.
A tervem az volt, hogy elhagyom az asztali PC-t, és laptopról oldom meg ezt a feladatot, normális adapter hiányában EGPU házba tettem volna a régebbi videokártyát, gyakorlatilag konverternek használva azt a CRT-hez.Ehhez kellett a P70-re is a Win11, hogy a laptop Quadroja csinálja a 3D-t, a Radeon R7 pedig a képet analógra.
Időközben viszont kiderült, hogy létezik olyan, még gyártásban lévő Displayport-VGA adapter, ami felmegy 340MHz-ig (a VMM2322 chipesek felmennek 500 fölé, de már nincsenek gyártásban amennyire tudom, ahol találtam is beragadt példányt, 40k+)(ennyi keresztmetszet kell kb pont, hogy 2048x1536-ot 85Hz-en meg tudjon hajtani), és vettem is egyet.
Remekül működik az asztalimmal is, és a laptoppal is.Csak ugye nem ez volt a terv, visszatenni a 10-est pedig lusta vagyok mindkettőre, pedig rühellem a 11-et mint a szart. És a PC-t sem akaródzik eladni
-
válasz FoxiestFox #121829 üzenetére
Hibernáció meg alvás két külön beállítás ugye. Kérdés, hogy az energiaséma esetleg nem állítódik-e át. Meg a lecsukáskori alvás egy tök független opció, amit külön kell kikapcsolni.
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121829 üzenetére
Erre soha nem is volt, semmilyen gépre bios beállítás!
powercfg -h off
és nem fog hibernálni.
Azt már félve kérdem csak meg, hogy mi a fészkes fenének kell egy 7éves gépre az a szarkupac W11? -
félisten
-
félisten
Lehet OS kérdés, de azért bedobom. P70, Win11.
Retard be van állítva, hogy soha ne aludjon el ha töltőn van, ne hibernáljon, erre állandóan az történik, hogy becsukom, becsusszantom a párna mögé a kanapén, pár óra múlva előveszem, és hibernálásból jön elő és még ehhez is meg kell nyomnom a power gombot.
A BIOS olyan buta hogy az valami rémes, semmi beállítás nincs erre, Windowsban pedig már ki van kapcsolva az összes related threshold.
Wtf? -
Tito62
csendes tag
Lenovo Thinkpad L15 gen 2 Csak Tv-vel (HDMI kapcsolattal add képet) A laptop működik a saját képrnyőjén halványan látszik a kép. Mi lehet a baja? Képernyő cserélve lett a lapropon és igy sem jó! Segitséget kérnék! Köszönöm. (Win-10 van rajta, i3-as a procija ssd-van benne 250Gb menória DD4 3200 Mhz 8GB-os)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz donjohnson #121821 üzenetére
Szerintem utóbbi lesz, akkor mihamarabb szetszedem.
-
donjohnson
addikt
-
BB9360
aktív tag
válasz donjohnson #121819 üzenetére
Ok, akkor csere a venti. Addig is kipróbálom, amit javasoltál. Szuper időzítés a gari lejártához... Nyilván véletlen, remélem, más nem lesz!
-
donjohnson
addikt
válasz BB9360 #121818 üzenetére
de sajnos biztos, hogy az, ha már egyszer kiírta, hogy fan error, de ha megy vele a tpfancontrol akkor nem fog annyit pörögni feleslegesen (visszaveszi a fordulatot smart mode-ban) és tovább bírja amíg eldöntöd mi legyen, cseréled/kitisztítod stb.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
BB9360
aktív tag
válasz donjohnson #121817 üzenetére
Megpróbálom, köszönöm.
Arra gyanakszol, hogy nem hardveres a probléma? -
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
T550-esnél a bekapcsoló gombot lehet külön cserélni?
Maga a gomb esett bentebn picit a házba, palmrestbe
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Nem is tudom, miért nem írtam ide hamarabb!
Van egy T495s gépem, ami kb. egy hónappal ezelőtt óta ismeretlen okból felpörgeti a ventilátort maxra. Ez eltarthat pár perctől akár pár óráig. Újtaindításra sem áll le, csak leallítás esetén. Ugyanakkor van, hogy napokig semmi, pedig akár 8-12 órát is megy.
Majd, a következő jelenség, hogy bekapcsoláskor a logo betöltése után a bal felső sarokba DOS-os karakterekkel Fan error és kikapcsol. Tehát a Windows betöltésig se jut.Természetesen ez pont a gari lejárta táján kezdődött, és mire zavaró sűrűségűvé vált, addigra le is járt a gari.
Szerintem nem piszkos, de nem látok a belsejébe, mert sokat nem szokott menni és tiszta helyen van, most 3 éves. Core Temp és más progik nem mutatnak ki sem melegedést (általában 40-60, max 70 pár fok), sem extra CPU használatot ilyenkor (sem).Ventilátor csere? vagy mi lehet? Előre is köszönöm! Ha szükséges még több információ, esetleg képernyőkép, szóljatok! (Ahonnan vettem, ott venti cserét és újrapasztázást javasoltak)
-
vicze
félisten
Hehe, 7840U T14G4-ben 40W-ig megy...
R23: 14e, 6850U 10e... +40% gen to gen...
i7-1360P 11e.Szerk: 32W-t tartott fixen egy 30perces stressz teszt alatt. (Ja és 75C végig.)
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Wolfskin #121809 üzenetére
Én nem lapoztam mert pont utolsó volt az oldalon a kommented, és hát PH! motor nem kezeli ezt minding jól.
A consumer Vantage amiben benne van a Vantage Tool az csak Store, a Commercial Vantage-t lehet offline Lenovo-tól beszerezni. De ha nagyon nagyon nem akarod MS Store-t akkor vannak toolok, amivel le lehet tölteni a appx csomagokat offline telepítéshez.
-
Wolfskin
őstag
válasz fatpingvin #121807 üzenetére
Szerintem sanszos, hogy azt kell. Még emlékszem amikor 18950-es cellálkból állt a laptop akksi, és valami cég, aki felújította, vagyis kicserélte őket, írta is, hogy az elektronikát is ki kell ütni (vagy cserélni?), már nem emlékszem, de mindenképp kellett vele mókolni.
Ez a gyártóknak is érdeke, mert ha az elektronika az akksi valós állapotát mérné, boldog-boldogtalan csak olcsón a "betétet" cserélgetné bennük. Így viszont az elhasználódást (használati idő, töltési ciklus stb.) méri, és ha eléri a nullát, letiltja az egészet, vegyél újat, drágán.@#121806 vicze
Néha kéne lapozni is...
még csak laptopozni tudok..."power manager progi má nem lézetik"
Lassan 10éve nincs már...
Uh... hát utoljára a t420s-re tettem fel, de már ott is szögelni ellett, mert csak x30-tól fejlesztettek csak w10 drievreket, nem is ment rendesen, rendre elfelejtette a beállításait. Volt is meg nem is, mint az egyszeri lány.Lenovo Vantage (nem Commercial, WinStoraból), Power Settings -> Vantage Toolbar, illetve az említett beállítások is a Vantage-ban vannak. A Power manager driver fenn kell legyen hozzá, ezt Windows nem teszi fel, vagy Vantage-tól vagy kézzel telepítsd.
Ahogy gugliztam, ezt tényleg csak az MS Storebol lehet direktben telepíteni
"Az normális"
Nincs megfeslően beállítva power management.Most beállítottam a képernyőfrissítést statikusan 60Hz-r Így jó, nem tudom, mennyit ront a fogyasztáson...
a power managerben milyen beállításra gondolsz?Pár jó páran írtuk a topikba, hogy ha teljes működést szeretnél, akkor a gyári recovery image-et kell felrakni, mert egy alap Win install nem fog mindent tartalmazni a 100%-os működéshez
Az hol lehet szerezni? Illetve az csak win10pro van ugye? Azért gyári...
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
HSM
félisten
válasz ricsip #121805 üzenetére
Nem, a Vantage nem "szervíz" alkalmazás, hanem végfelhasználói. Azaz akku mérő kalibrációt tudsz csak csinálni, ami megméri az akku aktuális állapotát és a paraméterekkel frissíti az akku vezérlőjét. Azaz, ha megcsinálták eladás előtt csak jól jársz, mert pontosabban fogja visszajelezni az aktuális kondícióját.
A "durvább" beavatkozásokhoz nem tudom, mik állnak rendelkezésre. -
fatpingvin
addikt
válasz ricsip #121805 üzenetére
ezt a kérdést kihangosítanám a hákolós oldal részéről is, ugyanis tervezek újracellázni akkupakkokat és kifejezetten jól jönne ha valahogy resetelni lehetne és nem kéne egy teljesen új akkuvezérlő elektronikát építeni hozzá.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
vicze
félisten
válasz Wolfskin #121800 üzenetére
Szerk: Néha kéne lapozni is...
"power manager progi má nem lézetik"
Lassan 10éve nincs már...Lenovo Vantage (nem Commercial, WinStoraból), Power Settings -> Vantage Toolbar, illetve az említett beállítások is a Vantage-ban vannak. A Power manager driver fenn kell legyen hozzá, ezt Windows nem teszi fel, vagy Vantage-tól vagy kézzel telepítsd.
"Az normális"
Nincs megfeslően beállítva power management.Pár jó páran írtuk a topikba, hogy ha teljes működést szeretnél, akkor a gyári recovery image-et kell felrakni, mert egy alap Win install nem fog mindent tartalmazni a 100%-os működéshez.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
A vantage v. más battery mgmt tool tudja az akku előéletét kipucolni, h. gyakorlatilag újként (kevés charge cycle, design capacity-hez közeli aktuális capacity) hazudja magát egy használt laptop eladásakor? Vagy ennél azért komplikáltabb hekkelő program kell hozzá? Vásárlóként kérdezem még mielőtt...
Vagy a vantage "battery clear" funkciója mire való?[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
MS Store-ból letöltöd (ingyenesen) a Lenovo Vantage programját, abban tudsz akkut paraméterezni és resetelni, hasonlóan a régi szoftverhez.
A nagy zöld akkus kijelzést is tudja egy ideig, de nálam rendszeresen eltűnik egy idő után valamiért, és már meguntam visszaszenvedni.[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz donjohnson #121801 üzenetére
Köszönöm!
Megkerestem ezeket a beállításokat, a gépház/kijelző/specális megjelenítési beállítások alatt van ilyen opvió, hogy a képrenyőfrissítési gyakorisága 60,012Hz vagy 48Hz. Kiválasztottam a 60-t, de kihúzáskor még mindig villant és visszaállt 48-ra.
Az intel grafikus vezérlőpultban a rendszer/ teljesítmény fül alatt ki kell kapcsolni a a frissítési frekvencia dinamikus változtatását, különben energiatakarékoságból mindig visszaállítja magét.
A kérdés, ez mennyit jelent üzemidőben? Érdemes aksiról a 48Hz-t választani, észrevehető a megtakarítás?
---------------
A régi, jól paraméterezhető power manager felejtős? Lebutították?
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
simonjoe
őstag
válasz barnam_ #121795 üzenetére
Nem szabad, h mozogjon. Viszont az a tapasztalat, h ha nem eredeti, akkor sajnos nagyon hamar lötyögni fog. Én anno a T430s-hez rendeltem többször kínából, egy sem tartott sokáig. Majd itthon, márkaszervizből, (gyanakvásból 2párat, mert már minden bizalmam oda lett) rendeltem, az faxa volt.
Joe
-
donjohnson
addikt
"Az normális, hogy a töltő kihúzásánál/bedugásánál 2-3 mp-re elfeketedik a kijelző...?"
tápról 59 Hz a kijelző, akkuról meg 60 Hz. az intel grafikus vezérlőpultban 60 Hz-re kell rakni mindkettőt és akkor megszűnik a villanás/elfekeketedés váltáskor.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Asus ROG G512 gamer laptop - 6GB RTX 2060 & i7-10750H
- ÚJ! - Acer Predator Helios Neo - I9-14900HX, 16GB, 1TB, RTX4070 - 3 év garancia!
- Hp Elitebook 850 G8 15,6" FullHd Laptop Intel i7 vPRO 1185G7 512Gb SSD/32Gb
- ÚJ! Acer Predator Helios 15 - i9, 32GB, 2TB, RTX4080, 4K IPS 3D kijelző - 3 év hivatalos garancia!
- Dell Precision M4800
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest