-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rossi
addikt
válasz zsolti75 #123795 üzenetére
Inkább magasan, mint fordítva.
Mindenesetre a "hisztinek" meglesz az eredménye, lesz egy új gép.
Nekem ez megérte a hisztit.Az, hogy az elektronikai gyártók beidomítottak minket, hogy ha szart kapsz a pénzedért annak is örülj, az nem biztos, hogy megsüvegelendő.
A másik oldalon pedig, mivel én mérnök szolgáltató vagyok, ha leszerződök egy megbízóval, hogy pl. heti egyszer megjelenek egy koordinációs értekezleten, és ez az alapja a díjazásomnak, de csak kéthetente megyek, akkor egyrészt nem várom el a teljes díjat, másrészt ki sem fizetnék.
De persze, ha veszek egy elég drága elektronikai eszközt, akkor az lehet szar, mert miért ne, örüljek, hogy szétszedve, újra összerakva, összetaknyolva, kendácsolva visszakapom...
Egyébként abban az esetben még el is fogadnám, ha mondjuk cserébe a teljes árból jóváírnak egy összeget a kellemetlenségért cserébe (3 napos gépből kiköltözés, másik gépre átköltözés, munka közben órákig laptop nélkül lenni stb.).Az autós hasonlatnál, megnézem azt a prémium autókereskedőt, aki elhajt azzal, hogy a pár napos autóm motorcserés lett gyártási hiba miatt.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
zsolti75
senior tag
válasz donjohnson #123796 üzenetére
Nem szeretném semmiként megbántani a srácod, de én is ezen akadtam ki. Egyszerűen ilyen hibák előfordulnak minden terméknél.
Ami viszont nagyon kéne itthon is, mint a Németeknél, hogy egy cég ha érdeklődik egy típus iránt, az üzletkötő bevágódik az autóba, pár konfiggal a csomagtartóban és megmutogatja, szükség esetén pár napra ott is hagy egy példányt, hogy ne utólag derüljön ki, hogy valamiért nem tetszik.
Ezeket hívják demo gépeknek, és nagyon jó áron szoktuk megvenni őket 2hónapos korukban. -
donjohnson
addikt
-
zsolti75
senior tag
válasz Rossi #123791 üzenetére
Szerintem lehet, hogy fordítva ülsz a lovon, de hogy magasan az tuti.
Tudod hányszor volt hogy bontatlan gépnek hibája volt?
Én speciel nem szoktam ilyenkor hisztizni, ment a szervizbe, megcsinálták, megjavult, használtuk.
Mit gondolsz kik és hogyan rakják ezeket össze gyárilag? Robotok, űrlények?
Az más kérdés, hogy nem vagy megelégedve a géppel, és emiatt nem szeretnéd megtartani. Ilyenkor a disztribútorral kell lejátszani a meccset, a szerviznek ehhez semmi köze. -
azbest
félisten
a garis javítás nem úgy működik, hogy mindig egy bontantlan csomagolású gépet adnak a beadott helyett.
Ha az adott gép nem tetszik, akkor indoklás nélkül elállhatsz 14 napon belül, ha távollévős vásárlás volt (pl webshop).Ez a 72 óra nem tudom mi, ha a bolt/gyártó vállal ilyet, azt lehet. De amúgy már évtizedek óta nincs jogszabály szerinti 3 napos elállás.
Ha cég vette, akkor nem magánszemélyes fogyasztói szabályok vonatkoznak rá. Akkor szerződés szerint. Múltkor nálunk kérdezte is beszerzéskor a kollegina, hogy bepipálja e a plusz év garikat monitornál - de mondtam neki, hogy kifizethetjük, de úgy írják, hogy az magánszemélyekre szól, érvénytelen lesz nekünk.
[ Szerkesztve ]
-
Rossi
addikt
válasz zsolti75 #123775 üzenetére
Köszi, ennek utánanézek.
A gen8 X1 Carbont nagyon szerettem, csak már másodszor kellett volna benne SSD-t cserélni (3,5 fél év alatt), meg csak i5 proci volt benne stb., ezért akartam cserélni.
A gen12 is nagyon bejött, mondjuk a billentyűzetet elrontották, a régebbi egy etalon volt, a mostani kis túlzással olyan, mint bármelyik laptopgyártó felsőkategóriás billje.Az árához annyi, hogy nekem a munkám miatt megér(ne) ennyit egy atomstabil gép, illetve szükségem is van rá, ezért nem veszem meg kb. ugyanezt a hardvert jóval olcsóbban egy "fapados" laptopban, hanem (elvileg) egy professzionális munka laptopot vettem (gondoltam én).
-
nagyúr
Ja hogy 72 órás, az megint más.
De ilyet, ha már ebből a 3 napból kicsúszol, csípőből garira tesz a gyártó.
"Ha alaplapot, CPU-t, és hűtést cseréltek volna a 3 napos gépen, akkor sem kellett volna vissza full áron, max jelentős árengedménnyel, mert én egy gyári új gépet vettem meg, nem egy, a magyar szerviz által szétszedett és újra összerakott gépet."
Ezt így most nem igazán értemMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Rossi
addikt
válasz Tsebacsi #123777 üzenetére
Amennyi hozzám eljutott az IT-stól, szerintem neki visszafizetik az árát, de azt is csak azért, mert veszünk helyette egy másik gépet.
Fontos egyébként, hogy ez nem sima garis ügy, hanem 72 órán belüli meghibásodás.
A magam részéről, vevőként és végfelhasználóként egyébként rohadtul nem érdekel, hogy rossz BIOS, vagy akármi egyéb miatt főzte magát a gép órákon keresztül visító ventilátorral 0 terhelés mellett, jeleztem a szerviznek, hogy semmiképpen nem fogom visszavenni így a teljes áron megvásárolt gépet.
Ha alaplapot, CPU-t, és hűtést cseréltek volna a 3 napos gépen, akkor sem kellett volna vissza full áron, max jelentős árengedménnyel, mert én egy gyári új gépet vettem meg, nem egy, a magyar szerviz által szétszedett és újra összerakott gépet.
(Amelyik szerviz első körben azzal hülyített, hogy ez normális, mert ezek az új intel ultra processzorok így működnek, hogy felmegy 100 fok köré, aztán lehűti...
Mondtam persze, 5 percenként és 0 terhelés mellett...)"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
barnam_
nagyúr
válasz zsolti75 #123789 üzenetére
Azt anno visszamondtam, mert nem akartam campus igazolással vacakolni. Aztán utána már úgy voltam vele, hogy inkább megvárom mi jön ki idén.
Illetve rendeltem már egy E14 G6-ot 155H procival + 2,2K-s 100% sRGB kijelzővel. (amit aztán vissza is küldtem, miután rájöttem milyen az EU bill )
Oké, ha melléteszem a céges P14s G3-at, érezni az anyaghasználatból eredő különbséget, de a dokkolóra kötve tök mindegy hogy soft touch műanyag vagy alu burkolat.
Jelenleg T14 G5-ből csak U-s proci van és csak OLED ami 100% sRGB.[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
válasz azbest #123784 üzenetére
Négymagos, i7-3740QM, egy cserével minimálisan lehet még upgradelni (i7-3840QM, az XM-eket hagyjuk).
Kizárólag gépbe csomagolható megoldásnak látom értelmét, asztali gépem van nekem is, köszi. Igazából csak az elméleti lehetőség érdekelne, hogy egy max ~50W fogyasztású MXM kártyát bele lehet-e tenni, de egy ilyen projekt valószínű amúgy is meghaladná a képességeimet. A dokkoló port jutott még eszembe, fogalmam sincs, hogy onnan mihez lehet hozzáférni, vagy valahogy akár x16 PCIe porthoz jutni.
Optimus mindenképp bukta lenne, de ahogy az eGPU esetén, kézzel lehetne gpu-t választani, egy ilyen cucc amúgy is csak a 170W-os tápról mehet legfeljebb.Amúgy nekem pl. Adobe programokhoz ennyi kell a boldogsághoz, egy Quadro P2000 még vígan elvan mindennel, de még az M2000 is oké, csak legyen DirectX 12.1 és a program normálisan támogassa. Amint kiesik a GPU meghal minden, mert a CPU nem bír se a textúrákkal, se a vektorokkal.
Igen, azért ez inkább hobbi, főleg a másik gép mellett, de az ilyen X330 projektek láttán beindul az ember nyálelválasztása. Persze a WS kategória más, és ilyen szempontból sokkal jobban öregszik, mint a kisebb gépek.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz scarbantia #123782 üzenetére
Ez az a kategória, amit csak hobbiból érdemes csinálni.
Arra viszont nagyon érdekes projektnek tűnik, mindenképpen számolj be róla ha van fejlemény -
barnam_
nagyúr
válasz scarbantia #123781 üzenetére
Szerintem is teljesen jól használható, nem találok benne kifogást a méretén kívül. A "vicc" az, hogy egy ideje a 4 magosított T430-at használom mert a GPU-t leszámítva szinte semmivel sem lassabb mint a W530 (3720qm vs. 3840qm), mindkettőben 1866-os ram + AX211 wifi. A klasszik bill. modot meg lehetne még csinálni rajta, de szerintem -és ez most eretnekség lesz, sorry- nem annyival jobb. Van egy X230-am, azon kicseréltem a régire mert az x220 palmrest-el nem kellett faragni a billentyűzetből.
Nekem is nagy plusz pont a numpad nélküli gép.. ha ilyen kell modern kiadásban, a P1-re nézz rá.
-
azbest
félisten
válasz scarbantia #123778 üzenetére
milyen proci van benne? 4 magos?
Expresscard slotba relatíve olcsón van exp gdc külső egpu cumó kínából, de nem biztos, hogy különösebben érdemes. Az 1 sávon a mai nagyobb teljesítményű gpu-k karcsúak. Nekem t430-cal volt gtx1050 használva néha így és azt is visszafogta a gép 4 magos proci mellett. Modern gépre dugott thunderbolt3 egpu házban már az a gpu is fürgébb volt, mint a 430assal. Manapság már nem feltétlen érdemes komoly szándékkal ilyet, kivéve hobbiból
-
Dhampir
félisten
"Használatlanul hentereg a régi W530-as gépem"
"nekem is van a fiókban egy W530, inkább azt mondom: tedd el emlékbe"
Például én szívesen használnék ilyen komoly gépet.
-
scarbantia
aktív tag
válasz FoxiestFox #123780 üzenetére
A kijelző moddolás nagyon bizgeti az agyam. Ha valamit, akkor azt a 6-bites FHD TN panelt mindig utáltam, akkor is, ha TN szinten csúcsnak számított. Az alacsony PWM-et is ki tudtam gyomlálni belőle, de az a bitmélység szó szerint okádék azzal a panellel. Egy modern panel fényéveket dobna a használaton.
Van még a családban egy totál elfekvő W520 magyar NMB bill-el(valami jobb kiépítés az is), meg egy T61 15.4 WUXGA LG panellel(!), T9500-al és 8GB(DDR2!) RAM-al.
Egyikre sincs szüksége senkinek, de a T61-et egyszer még felújítanám. -
scarbantia
aktív tag
válasz barnam_ #123779 üzenetére
Fiókban nem rakosgatom, akkor inkább megy valakinek adományba.
Amúgy nekem meglepő, hogy 12 éves gép létére még egészen jól megy, persze rendes munkára már elég korlátos. Nehezen növök ki a klasszikus TP szériából, egészen szerethető cucc, az utolsó numpadmentes normál WS, kicsit buflák, de van benne anyag.
Igazából ha a P5x szériában lenne egy rendes numpad nélküli középre tolt billentyűzet, akkor azzal hosszabb távra is kiegyeznék, a mostani szériákkal valahogy nem tudok megbékélni. -
félisten
Klasszik bill modot megcsinálnám, a többinek a gép pillanatnyi használati értékét nézve nem sok értelme van.
Ha rajtam múlna, egy megmaradt gép a szériából sem maradna normális bill nélkül -
barnam_
nagyúr
Úgy, hogy nekem is van a fiókban egy W530, inkább azt mondom: tedd el emlékbe
Ha van felesleges pénz, persze lehet vele szórakozni (én az eGPU-t választanám), de egy mai modern gép feleakkora méretben 3x akkora (most csak mondtam egy számot) teljesítményt hoz. -
scarbantia
aktív tag
Használatlanul hentereg a régi W530-as gépem, és kicsit utánamentem, mit lehetne egy ilyen öreg vasból kihozni. Elég sok dolog akad, 2560x1440 IPS wide gamut kijelző, 32GB 1866Mhz-es RAM, 1vyrain mod, akár overclocking opció (mondjuk nem erőltetném, de mást is tud), classic keyboard, most már EC firmware-el, intel ax210 6E/ax wifi, thinkmods expresscard nvme SSD(korlátozott sávszéllel, de bootolható), stb.
Viszont szinte mind felesleges, ha a támogatott GPU-k közül kiesik a K2000M, akkor ez már csak egy nagy és nehéz vas, netezős gépnek egy kisebb/könnyebb sokkal praktikusabb. Csak elméleti szinten agyaltam egy sort, hogy ezzel lehet-e valamit kezdeni.
Szoktak mindenféle eGPU-t építeni az expresscardon keresztül, de az még értelmetlenebb húzás nekem.Az jutott eszembe, hogy van-e bármi esély rá, hogy az ultrabay helyére egy MXM kártyát faragjunk? Fizikailag simán elfér, még akár ventilátoros hűtővel együtt is, Ideapadhoz létezik ilyen megoldás, de ott valami eltérő konnektor ad erre lehetőséget, amit a Thinkpad-ek nem tudnak. Szóval valahogy PCIe csatlakozást adaptálva lehetséges-e egy ilyen, főleg, hogy komolyabb tápot is kell adni neki. (~50W) Persze PCIe x1 sávszélesség is jó kérdés, de az eGPU-k is azon mennek...
Mondjuk egy MXM Quadro P2000 még elég komoly upgrade lenne, ami visszahozná nálam a közhasználatba.Valamiért úgy érzem, hogy van itt valahol valami lehetetlen bukó a történetben, mert olyan nincs, hogy egy ThinkPad-en lehet valamit moddolni, és azt még nem csinálta meg már egy másik thinkpadautista.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Rossi #123772 üzenetére
Cserélik?? Mit, az egész gépet??
Hogy? BIOS hiba miatt?
Nem is értem, hogy engedélyezheti ezt a régiós főnök...
Ilyenkor alaplap és hűtéscsere lenne a protokol.
Tőlük vettétek a gépet?
Tudtommal itthon Lenovo-nál gépcsere szolgáltatás sincs garanciálisan, csak vételár vissza...[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
zsolti75
senior tag
válasz Rossi #123774 üzenetére
A p14s olcsóbb €250-el. A cpu gyorsabb papíron, de a hűtés nem tudom elbír-e vele. 15W vs. 28W, a hűtő meg kb ugyanakkora mindkettőnél.
Majd meséld el melyik szimpatikusabb.
Egyébként megdöbbentő, hogy ilyen lófasz gépekért elkérnek és kifizetnek €2500 körüli pénzeket.[ Szerkesztve ]
-
Rossi
addikt
válasz zsolti75 #123773 üzenetére
Most az a mondás, hogy ugyanilyenre nem tudják cserélni ( ), de leboltolhatjuk egy P14s gen 4-re, ami kb. ugyanennyibe kerül.
Hardverben még bikább is lenne: i7 1370, 64 GB RAM, 2 TB SSD, nvidia RTX A500, ugyanúgy 2.8K OLED kijelző, egyelőre nem látom hol a csapda.
[ Szerkesztve ]
-
Rossi
addikt
válasz zsolti75 #123762 üzenetére
C Szerviz Kft.
Beszéltem velük, állítólag 1.27 BIOS volt a gépen, holott a Lenovo honlapja szerint csak 1.26 van, azt visszarakták és minden ok.
Használjam, ha megint meghibásodik, akkor cserélik.Mondtam nekik, hogy én biztosan nem raktam rá másik BIOS-t, és ha én így kaptam bontatlanul, azzal sem tudok mit kezdeni, viszont 6 órán keresztül főtt a CPU és a mellette lévő alkatrészek, köszi, nem kérem vissza.
És most jön a jogászkodás.
-
Ogard
tag
válasz FoxiestFox #123765 üzenetére
Zseni ez az ember. És nagyon kedves is, leveleztem vele egy picit az x220 palmrest miatt, és nagyon hasznos tanácsokat adott.
-
i400
senior tag
válasz Rossi #123767 üzenetére
Nálunk is ez volt, h nem ért hozzá, nem tud benne segíteni, így azok a tesztgépek (pár db csak szerencsére) amik nálunk vannak hozzám tartoznak, az ios fejlesztő meg magának megoldja a felmerülő gondokat.
Van egyéb bármi olyan céges cucc/környezet aminek használata/elérése problémás lehetne mac-en?
-
i400
senior tag
válasz FoxiestFox #123765 üzenetére
Nem akartam tegnap betenni, mert korábban már linkeltem tőle videót, de az arcom leteszem miket csinál az ember!
-
simonjoe
őstag
-
félisten
-
fattyu
veterán
válasz Rossi #123754 üzenetére
ezekre mondjuk fele ennyiért egy macbook air maga a tökéletes megoldás. nincs venti és nem is melegszik.
mondjuk ja látom céges a gép, és nyilván ott nem mindenhol opció...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Rossi
addikt
válasz donjohnson #123759 üzenetére
Folyamatosan futott a feladatkezelő és a HWMonitor, és ha dolgoztam, ha nem süvített a venti és dobálta a 100 fok feletti cpu hőmérsékleteket.
Vírusírtó nem futott, windows update és Lenovo Vantage szerint minden naprakész, a cpu terhelés 10% körül volt, max. 25-30-ig ment fel.
Reggel 8 és délután 2-3 között folyamatosan ment a venti és a melegedés.
Délután megjárta a szervizt, szerintük minden ok, ez normális.
Mondtam, hogy 3,5 éve használok X1 Carbont, eddig a venti max szökőévente kapcsolt be. most meg folyamatosan visít.
"Ilyenek ezek az új intel processzorok."
Nagy nehezen nem adták vissza egyből, hanem ott tartották "tesztelni"."Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
félisten
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
Pár napos X1 Carbon gen 12 (gen 8-ról váltottam, intel core ultra 7 155u van benne).
Normális lehet, hogy folyamatosan pörög a ventilátor, a cpu meg 97 fokos max értékeket produkál HWMonitor szerint?
Alaplap is 60 fok körül, SSD 40 fok.Semmi hardverigényes program nem fut, Chrome, Word, Excel, Adobe Reader.
A gen 8-nál (i5 cpu) egyáltalán akkor indult el a venti, ha mondjuk Google Meet futott, vagy Teams.
-
zsolti75
senior tag
válasz gaborbol #123749 üzenetére
Volt itt panasz az utóbbi időben a 12-13gen Intelekre aksi üzemidőt érintően. Ami a kezembe volt az elég szép számokat írt ki, de én nem használtam ezeket huzamosan, szóval lehet jogos a panasz.
Ezért is ajánlottam Amd-set. Az USA piacon a felsorolt gépek mind hasonló áron mennek, ajánlhattam volna X1-et vagy X13Y-t is, de az inkább duplája.
Fogd a kezedbe a T14-et, ha számodra megfelelő szerintem veheted.
Igen, itt beütöd a sorozatszámot, aztán a garancia részletek oldalon, lesz olyan menüpont, hogy alkatrészek, és ott a gyártottnak megfelelő fül alatti alkatrészek böngészhetsz. -
gaborbol
őstag
Koszi szepen!
Kimondottan nem kerestem ezt a gepet, Az 14”-es HP Elitebook mar lassan 6 eves, i5, 8 GB ram is eleg lenne meg, de az aksi mar kuka benne. Hozom- viszem a laptopot allandoan, a 250 nits fullhd kijelzo is eleg, minden a bongeszobol fut. Nagyon nagyon olcso vettem egy Lenovo M80q gen 3 gepet, es ugyan ennel a cegnel van egy ilyen Lenovo, 350 dollar korul, mukodokepes, de garancia nelkul persze.
Van a lenovonal olyan mint a Dell-nel, hogy beirom a service tag-et es megmondja, hogy milyen alkatresz van benne gyarilag? -
zsolti75
senior tag
válasz gaborbol #123746 üzenetére
Ha ilyen pici gépet keresel, én inkább T14s G3/G4 Amd, vagy X13 G3/G4 Amd-t néznék. Ha nem kellenek portok, vagy úgyis van dokkoló, akkor meg Z13.
A Ram forrasztott lesz mindegyiknél! A T14s-be gyakori még a gyatra kijelző, szóval arra is érdemes lehet figyelni, a másik kettőt nem szerelték rossz panellel. -
gaborbol
őstag
Nezegetek egy hasznalt Lenovo T14 -et, Intel Core i7-1355U, van ezeknek valami gondja ami miatt nem kene megvenni?
-
totron
addikt
Tartóskölcsönben van nálam egy 410, a legjobb billentyűzetes kérdést emiatt tettem fel, szerintem ennek van a legjobb, de toronymagasan. Emellé ez meg bejáratós fázisban van, szóval összeér technológia/odatettség és állapot. Leesett a gép, kiugrott a bill., mindig azonnal vissza kell tenni, ami a minimum a palmrest kicsacsavarozását igényli, ezt én elmulasztottam, kár lett volna az integritásért - gondoltam (érzésre soha nem volt még megbontva, egyszer sem). Eredmény: Del és kurzor down nem műxik. Nem fasza. Tanulság a köbön.
-
gaborbol
őstag
Koszi mindenkinek Annyira jo lenne, ha tobb gyarto gepet egymas melle tudnam tenni ugyan abbol a kategoriabol, ugyan azzokkal az alkatreszekkel, jelenleg ez teljesen lehetetlen.
probalok majd tobb Lenovo gepet beszerezni aztan meglatjuk, mi hogy alakul. -
vicze
félisten
válasz gaborbol #123739 üzenetére
XPS nem céges gép, az a 9000-es sorozat lenne. De jelenleg kb. ezt a megfeleltetés:
Dell - Lenovo
Precision 7000 - P
Precision 5000 - Pxxv
Precision 3000 - Pxxs
Latitude 9000 - X1 (Z - AMD modellek)
Latitude 7000 - T + X(ez gyakorlatban csak az X13-at fedi)
Latitude 5000 - L
Latitude 3000 - E
Vostro - ThinkBookAhogy Dell-nél a Latitude 7000-ből Precision 3000 lesz egyes modellek esetén ugyan úgy a Thinkpad T-ből lesz Pxxs verzió. Mindegyiknél vannak speckó modellek, mint pl. a P1/X1E páros. Lenovonál már nincs 17" az új generációkban, csak 16" 16:10-ben.
Általánosan Delleknek a 7000-es sorozatban és felette, jobb az SSD és RAM hűtés, jobban átgondolt a belső egy kicsit. Egyébként hogy épp hol mi jobb, nagyon generáció és modell függő.
Én a billt mondanám Thinkpad legnagyobb előnyének, de igazán csak T és P sorozatban jó. Egyelőre a Lenovo elkerülte a Dell és a HP ultra idióta unergonomikus kiosztásait, kivéve a ThinkBookokban, de szivárog át. -
gaborbol
őstag
válasz donjohnson #123738 üzenetére
Sajnos nincs T.
Sima gyakornok vagy irodista kapta az E meg az L laptopokat. 98%-ban Dell cuccokat veszunk-latok-hasznalok. Kozep vezeto Dell Latitude 7000 vagy XPS. Kozep vezeto szint felett meg -> DEll XPS,Precision workstation, Surface pro vagy amit valaszt. Egy ugyfel volt aki konkretan egy Yoga 9i 2-in-1-et kert, de az sem ert el hozzam.donjohnson: Jopar trivialisan olcso dolgot okosan atmentettek ebbe az also busines E, L kategoriaba is nagyon erdekes amikor a szetbontott gepek melle beteszem a Dell-t , mi a banatert nem tudjak megcsinalni ugyan ezt a merevitest amit az L megcsinal szinte ingyen (Fellottem YT-ra a videot atkuldom a linket ha valakit erdekel.)
[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
válasz gaborbol #123733 üzenetére
"Dell-t meg mondtak, hogy dobjuk ki batran"
Azért vannak a Dell-nek is sokkal jobb szériái, meg a E/L-sem a csúcsok csúcsa, szóval van még feljebb bőven mindegyiknél.
Ha nem akarsz szopást, akkor a gyári Recovery-t tedd fel az ügyfélnek![ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz zsolti75 #123732 üzenetére
Ez is roncsvadász projekt, szóval lesz ebbe még kijelző és akku beszerzés, beszerelés biztosan, valószínűleg még kijelzőkeret is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gaborbol
őstag
Behozott egy ugyfel 4 db laptopot mind a negyben Intel i5 10210U proci,8 GB ram, 250 SSD van.
Ketto Dell Latitude 3510, egy Lenovo E15 meg egy Lenovo L15. A ket Lenovoba kertek egy friss win telepitest meg ram bovitest 8-rol 16 Gb-ra, a ket Dell-t meg mondtak, hogy dobjuk ki batran
Nem lattam Thinkpad laptopot Kb miota eladta az IBM, kb 15 eve Dell gepeket hasznalok, van par meglepo dolog a Lenovoba.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz vicze #123728 üzenetére
Akkor lesz egy skandináv billentyűzetes-upper case-s T14s G2-m hamarosan. Megvettem az eBay-est.
Köszönöm mindkettőtöknek!
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
vicze
félisten
válasz Tim82 #123722 üzenetére
Hm... Úgy néz ki a Gen 2 megint forrasztott lett.
-
Tim82
félisten
válasz zsolti75 #123723 üzenetére
Én találtam jóval olcsóbban, csak skandináv billentyűzettel. Mondjuk az is megfelel, ha nincs más. eBay Volt ezen kívül az IT-Xchange nevű boltnál is, de ott pont ma fogyott ki a készlet.
-
Tim82
félisten
válasz vicze #123720 üzenetére
Ez Gen 1 szerelési videó. A Gen 2-re biztosan jó ez?
Egyébként mindkettőtöknek köszönöm. A szerelés része (amíg nem kell forrasztani) nem gond. Találtam amúgy egybe-billentyűzet-palmrest kombót skandináv kiosztással relatíve olcsón, de azért a skandináv kiosztásnál a német kiosztás egy fokkal több komfortérzetet ad, szóval jó, ha tudom cserélni.
zsolti75: ez is Gen 1-hez jó, nem Gen 2-höz.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Tim82 #123717 üzenetére
Jó munka lesz, van bőven cucc odaragasztva.
Érdekes, hogy csavaros lett, jó pár régebi S és X1 is műanyag forrasztott.
-
Tim82
félisten
T14s Gen 2 (Intel modell) esetében a billentyűzet és az upper cover/palmrest szétválasztható, külön alkatrészek? Úgy tűnik, gyárilag egy FRU alá tartozó egységnek tekinti őket a Lenovo.
(Kerülni fog hozzám hamarosan egy darab a fenti modellből, az upper case-n repedések vannak, a billentyűzet valószínűleg teljesen rendben van, de az upper case-ből külön csak ANSI vagy japán billentyűzethez való változatot találtam és persze utángyártottat.)
-
totron
addikt
DC dimminget alkalmazó TP létezik?
-
Petrónius
aktív tag
válasz FoxiestFox #123714 üzenetére
A magánjellegűt úgy értem hogy böngészés, filmezés, stb. Semmilyen személyes.
-
félisten
-
Petrónius
aktív tag
válasz teptep #123712 üzenetére
(Első körben a munkahelynek kellene szólni, hogy biztosítsanak netkapcsolatot és ne a másét kelljen lopni )
Lehet félreértettél.
Ezt nem lopom. A felhasználás magán jellegű. Ez egy jelszó nélküli (free) hálózat. Mielőtt elkezdtem használni, átmentem hozzájuk és megkérdeztem hogy használhatom e. A válasz igen volt. Ezt ők a bemutató terem látogatóinak tartják fenn. Vagy éppen aki arra jár.
Egyébként nagyon közel vagyok, egy üvegajtó választ el minket.
A többinek pedig utána nézek.
Köszönöm szépen a tanácsokat. -
teptep
senior tag
válasz Petrónius #123709 üzenetére
Az is benne van a pakliban, hogy kártya csere után semmivel nem lesz jobb. Mert ha jelenleg is olyan messze vagy, hogy csak b/g/n kapcsolat épül fel, akkor hiába tud a kártyád ac vagy ax protokollt is. (Első körben a munkahelynek kellene szólni, hogy biztosítsanak netkapcsolatot és ne a másét kelljen lopni ) Kérdés, hogy milyen jel erősséget lát a laptopd? (1-2-3 körív?) Mobiltelefonra telepített WIFI Analyzer milyen dbm erősséget jelez a 2,4-5-6 GHz sávokban? Mik a jelenlegi kapcsolat jellemzői? Win10 esetén klikk a Wi-Fi-re, kapcsolatnál tulajdonságok, ott pedig ami lényeges:
Protokoll: például Wi-Fi 5 (802.11ac)
Hálózati sáv: például 5 GHz
Kapcsolat sebessége: például 585/585 (Mbps)
Lehet nem is a kártyát, hanem az antennát kellene cserélni. Egy USB csatlakozású külső adaptert alkalmazni, aminek van 2 jó nyereségű antennája. Szükség esetén azt is meg lehet magyarázni a laptopodnak, hogy ne erőltesse az ac kapcsolatot, maradjon a stabil, de alacsonyabb sebességen. Már amennyiben az stabilabb. Ezeket a Milyen routert? topicban kellene megbeszélni. Az összefoglaló említi a linkelt USB adaptert is. -
Petrónius
aktív tag
válasz zsolti75 #123699 üzenetére
és Francia91
Köszönöm a választ.
Ez az amit nem tudok. Utána tudok ennek nézni valahogy?
Ezt a wifit egy nagy műszaki bemutató terem szolgáltatja, aminek van titkosított és szabad hálózata is. Ez közvetlen a munkahelyem mellett van. Én természetesen a szabad hálózatot használom, ami eléggé szakadozik és a sebessége sem az igazi. Ezért gondoltam, talán egy jobb kártya segítene a dolgon. Bár nem értek a hálózatokhoz.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz barnam_ #123705 üzenetére
Vizuálisan. English (EU) US kiosztás Euro jellel.
English (GB) Általános Európai kiosztás, ami azonos a magyarral, tehát 1-1 címkézhető.English (EU) valahogy mindenből a legrosszabb, mert kiosztás US, de a címkézés EU, így aki ergonómiailag szar US-t akar az megkapja de rossz címkézéssel.
Még nem jöttem rá, hogy kinek kellhet.[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
Mi a különbség az English (EU) és English (GB) kiosztás között új gépek esetén?
-
vicze
félisten
válasz zsolti75 #123702 üzenetére
Láttam OpenAI és MS deomit is (Az MS bemutatón az MacB Air-hez képest dupla mennyiségű kijelző kezelés beszólás tetszett a legjobban. ). De pont azok demok, kijárt utak amiket betanítottak, és borzasztóan sablon és általános válaszokat adnak. Annyi, hogy a hanggenerálás elég jó és emberibben hat, de ami mögötte van az gyerekcipő.
Copilot(GPT 3.5 v 4t, nem tudta megmondani ) egyszerűbb kérdésékere nem tud helyesen válaszolni, csak keresési találatok tartalmát összegzi, vagy jól vagy rosszul, az már tök random.Na mindegy, lesz AI PC Thinkpad.
Viszont az ARM átállásra nagyon kíváncsi leszek, a T14s elég ideális választás, elég nagy aksival, Snapdragonhoz úgyis csak forrasztott RAM lehet.
Ja igen Lunar Lake-en szintén csak forrasztott RAM lehet, úgyhogy a nagy CAMM2 lendület pont eddig tartott.[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz Petrónius #123697 üzenetére
Én a 4. gen i7-es laptopomban cseréltem (AX200-asra), mert 2000-es netem volt, AX-es routert hozott hozzá a Telekom, a gyári AC-s kártya meg 300 Mbit/s sebességnél megállt. Érezhető volt még 4. gen i7-esnél is, hogy a WLAN kártya ki tudja használni a netet, főleg amikor nagyobb fájlokat töltögettem lefele
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
zsolti75
senior tag
Ma reggel néztem meg a riportot a MS ceo-val, és szörnyűek a kilátások. Az MS a Meta-val karöltve, minden eszközbe integrálni szeretné a copilot cuccot. Az ilyen renitensek mint én pár évig még kihúzzuk alóla magunkat, de előbb utóbb abszolút megkerülhetetlen lesz. Nem tudunk, vagy nem is akarunk ellene tenni semmit, minden adatunk és digitális tevékenységünk elérhető, analizálható és áruba bocsájtható lesz számukra.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest