Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Ne freki oldalról nézd, hogy szinkron, hanem méret oldalról.
Úgy simán kiadja, az internet népe sem azt mondta,, hogy az egyik RAM 800MHz a másik 667MHz és így megy, és a hivatkozások sem így szóltak erről. Ha mocsok módon visszakeresel ráteszek egy 10-est, hogy ezt gyártói adatokban is megtalálod majd
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
Én arra (mivel nem rendelkezem informatikai végzettséggel) nem tudok mit mondani, hogy miért a helytelen (vagy inkább csak annak tartott, ld. Tikakukac fentebbi kommentje) megnevezés ment át a köztudatba, de az ment át. Lehet, hogy hivatalos doksikban nem így hivatkoznak rá mondjuk az Intel részéről, lehet, hogy szakmailag hibás, mégis, kis túlzással "mindenki így hívja".
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Biztosan igazad van abban, hogy helytelen az elnevezés, de ahogy én találkoztam vele eddig, ez ment át a köztudatba.
A "pár" találat (ami igazából elég sok...) ezt tükrözi: Reddit, Techpowerup, Tom's Hardware, Linus Tech Tips fórumok stb.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Tim82
félisten
De, úgy hívják. Keress rá az "asynchronous dual channel" kifejezésre, lesz rá "néhány" találat, mivel nagyjából 2006 óta mind AMD, mind Intel vonalon létezik.
-
Tim82
félisten
-
vargas0502
tag
válasz Tikakukac #118890 üzenetére
Egy jó "kis" W700 4db adattárolóval..hm,hm, de f@sza is lenne plusz megspékelve memóriával bőségesen.
Tegnap kaptam szét egy T20-at, te jó ég ezek még mennyire "könnyen" szerelhetőek voltak pedig már igen csak eltelt 22 év a megjelenése óta. Szétkapod és olyan okosan meg van oldva benne minden, hihetetlen...
Most meg mi van, forrasztott RAM és társai..... nem is folytatom tovább mert csak elmegy a kedvem az írástól. -
Balinov
titán
válasz Tim82 #118888 üzenetére
3 napja reddited, YT-t, a forumot, kulonfele reivjukat olvasok. van egy olyan erzesem, hogy a vetelaron felul ralocsolok meg egy keveset.
2x8GB -vel van DC, de 1-2 YT reviewban mondjak, ha a forrasztott 8GB melle megy egy 16GB-os, akkor nem lesz DC memoriakezeles? Ez tenyleg igy van?
szerk: az elobb elfelejtettem, de a WWAN/2242 SSD-re csupan csak tarolo szinten gondoltam kesobb
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Tim82
félisten
válasz Balinov #118887 üzenetére
Igen, így van.
Ami a töltő kérdést illeti, a Lenovo töltő is PD szabvány lesz, a telefonodnak nem lesz gondja abból, ha azzal töltöd - elviekben kommunikál a töltő és a telefon is, hogy csak annyi kraftot adjon le, amennyit "kér" a telefon.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Balinov #118886 üzenetére
Felistenkent rostellem,de annyira egyerelmu,
Tehat ha jol ertem, barmilyen AX200/210 E/A key belemegy
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Tim82 #118885 üzenetére
Igazad van, rosszul emelkeztem.
AX200/AX210-re kapcsolatban. Milyen valtozat kell? Alin, Ebayen, Amazonon latok egy valag AX200NGW-t (NGW vajh mit takar?) de van E vagy E/A key valtozat?
Oppo Supervooc toltot megneztem, sajna nem 20/3.25A, 10W/6.5A. viszont nezem lenovotol emberi aron vannak gyari toltok, majd vadaszok egyet ha lesz valami promo. Telot mondjuk merjek-e Lenovo toltovel tolteni, vagy jobb a bekesseg?
Egyebkent meg koszonok minden segito hsz-t. Szuperek vagytok. Nem csak most, olvasom evek ota a topikot, keves ilyen segito szakmai topikban fordulok mostanaban meg.
B
-
Tim82
félisten
válasz Balinov #118884 üzenetére
Az AX200 Wifi 6 (AX), az AX210 Wifi 6E (AX) - utóbbi tudna 6 GHz-es hálón is működni, ha Wifi 6E képes routered van. Szerintem egyikkel sincsen semmilyen gond amúgy, amelyiket olcsóbban be tudod szerezni, azt vedd. A BT-s különbség elhanyagolható. Forrást azért nem tudok írni, mert - attól függően, hogy van-e itthon - én vagy a Bluechip-től szoktam venni, vagy ha nincs, akkor Aliexpress.
A tárhelyes diskurzussal kapcsolatban szvsz nincs miért elnézést kérned, vicze1-gyel évek óta húzzuk egymást a topikban (merem remélni, hogy "csipkelődő, de barátságos" módúnak érzi ő is ), most sem volt másképp és az nagyon jó, hogy megnézte, hogy valóban mennyire opció a WWAN helyén egy M.2 SSD.
A "glass" touchpad igazából "glasstic", tehát az sem igazi üveg persze. T470-en én megléptem, aztán már van rajta apró karc, de semmi vészes.
T480s-hez azért meglepne, ha nem lehetne még gyári új akkut kapni, még egy bő évig hivatalosan supportált modell.
A PD töltődnek nézd meg a specifikációit, ha az output információknál látsz olyasmit, hogy "20V/3.25A", akkor jónak kellene elviekben lennie a T480s-hez (meg úgy általában PD szabványt ismeri, type C portról tölthető más notikhoz is).
-
Balinov
titán
válasz fatpingvin #118883 üzenetére
namost akkor T480s-hez melyiket ajanljatok? Nezegettem az AX 210-et, wifi 6 ill. BT5.2 az elonye a 200-ashoz kepest. AX-es halon 500/50 van, igy a wifi 6 nem 6 meg, viszont fejlettebb BT az kesobb elony lehet. Illetve ha valakinek van jo EU-s forrasa barmelyikre, azt szivesen vennem.Barmikor, akar kesobb is.
Amugy meg bocsi mindenkitol, bar tarhellyel egy erdekes diskurzust inditottam akaratlanul is. 1/2TB-os NVME-vel jon a cucc, szoval egy darabig biztos elleszek, aztan ha kezd szukos lenni a hely, majd jon bele egy 1TB-s a mostani meg usb3-as hazban jo lesz tarolni, stb.
Jol gondolom, hogy lehetoleg 1 odlalas 2280-ast erdemes keresni?
Glass touchpad mod-ot probalta valaki? Reddites fotok alapjan eleg sima liba, viszont nem tudom, mennyire serulekeny.
Akksi kerdes: mivel ez viszonylag friss model (legalabbis a t420amhoz kepest) itt is lutri uj akksit vadaszni? Nagyon sokszor targyaltatok a temat, de konkretan a t480s viszonylataban nem ugrik be semmi.
Es hamar kabelban dzsaver a petrol. psref link szerint 65W-os toltovel jon, de pl. az itteni linken nem latok, csak 45W-oshoz FRU-t.
Van egy Realme/Oppo PD-s, 65W-s falitoltom, azzal vajh muxik-e? Jo lenne, ha utazasnal nem kene 2 teglat vinni.
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
fatpingvin
addikt
válasz fatpingvin #118882 üzenetére
most nézem amúgy hogy pl az AX200 és az AX201 tökugyanaz, csak az egyik a "fullos" PCIe eszköz amiből nem hagytak ki semmit, a másik pedig a CNVio, aminek a másik fele a prociban, a kártyán kb csak a rádió hardver.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
Tim82
félisten
válasz fatpingvin #118880 üzenetére
Intel oldalon van az AX201-nél és AX211-nél (is) alkalmazott szabvány (CNVio2), amihez kell a CPU-ban is támogatásnak lennie, az meg csak 10. gen-től van, meg nyilván AMD kizárva.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz Tim82 #118867 üzenetére
ez egy PCIe eszköznél hogy működik hogy 10. gentől támogatott? a PCIe az PCIe, nem? nem szabadna hogy legyenek ilyen limitációi, hacsak nem valami szabványtalan implementáció
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
gusztafszon
csendes tag
Sziasztok! Adott egy lenovo thinkpad, i5-1235u processzorral és integrált gpu-val.
HDMI-n keresztül 4096 x 2304 @ 60Hz felbontásra képes 60hz-en, display porton keresztül pedig -> 7680 x 4320 @ 60Hz.A kérdésem az, hogy egy 4k (vagy egy 2k 144hz) és egy fullhd montiort egyszerre elbír-e. 4k monitor hdmi-n, fullhd egy meg egy gyengébb dokkolón keresztül usb-c oldalról (vagy egy DP leválasztó segítségével pont fordítva). Okozne-e teljesítményvesztést a két monitor egyszerre használata?
-
vicze
félisten
válasz Tim82 #118876 üzenetére
Visszaszívok mindet...
5 boot USB-ből, 4 hibás volt...
Megy mindegy hibátlanul, és csak BIOS-ban nem fog látszódni a meghajtó. Ezért nem próbáltam korábban sose telepíteni rá...Win11 telepítő meg valahogy NTFS volt, pedig mindig FAT-ot használok mert UEFI-vel nem ment az NTFS, de az UEFI knzol ami feljött az NTFS driver töltötte be... 1000%, hogy ez újabb dolog régen nem volt benne NTFS driver, mert jó sokat szívtam ezzel.
-
Tim82
félisten
válasz vicze #118874 üzenetére
Komolyra fordítva a szót, azt meg tudod nézni, vagy úgy is próbáltad, hogy nincsen másik (M.2 NVMe/PCie) SSD a T480s-ben, tehát csak a WWAN helyen van bent SSD?
-
Tim82
félisten
válasz vicze #118874 üzenetére
Ergo tehát ez mégsem igaz: WWAN nem támogat SSD-t, meg az sem, hogy egyáltalán nem tud semmi sem bootolni róla.
Biztos csak cache-nek tehető bele.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Tim82 #118873 üzenetére
Igen végigolvastam, a többit is.
Illetve most megnéztem pár telepítővel.
Win10 telepítő meg se mukkan, Ubi telepítő szintén, ha benn van az SSD ha kiveszem OK.
Viszont Win11 olyat csinál amit még soha nem láttam, kiválasztva az USB-t megjelenik az Lenovo EFI konzol. Majd bootol a telepítő és látja mind a két meghajtót, úgyhogy legalább Win 11-gyel megy, másra nagyon nem vennék mérget.Még két Debian alapú Linux USB telepítővel próbáltam, azok se csináltak semmit. (még egyszer ha kiveszem a 2. SSD-t mennek gond nélkül nem USB probléma.)
Ezért is írták lejjebb lévő kommentekben, hogy nem ment legacy módban, mert akkor nincs bootloder ami beír bármit is EFI-be, hogy az ID-ra hivatkozzon, szóval még mindig igaz, hogy direktben nem bootolható, mert azért megkerülhető, csak kell egy bootloder ami rá irányít.
Hogy miért csak Win11 telepítő meg na az elég rejtélyes...A nem támogatott dolgok mindig érdekesek.
-
Tim82
félisten
válasz vicze #118872 üzenetére
Első comment a liken
Olvasd el a kommentelő második kommentjét is, csak eggyel van alatta.
"I made it work - in case anyone else is looking for this, here's what was the problem on my end:
Windows was installed in Legacy BIOS mode, not UEFI. If the 2242 SSD has an installation using a legacy BIOS, it won't be recognized in the bootloader.
Once I updated Windows to UEFI and re-cloned the installation onto the 2242, it was recognized in the bootloader (without using grub, etc.).
So, yes, booting from a 2242 M.2 SSD is possible on a T480s!"Ebből számomra nem derül ki, hogy valóban csak klónozással oldható-e meg a történet, mert nem feltétlenül az volt az igazi probléma.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Tim82 #118871 üzenetére
Gyors bedobtam és Win látja, de BIOS-ban nincs sehol, szóval nincs módja, hogy bootnak beállítsam. Ez volt T470s/T490 és T14-ben is, ezekben teszteltem. T14G2-ben már egyáltalán nem ment.
Első comment a liken: "However, the second SSD doesn’t show up as a boot device in my BIOS."
Úgy látszik csak klónozott Windows boot loader tudja megoldani valahogy, hogy arra a device ID-ra mutasson, de maga az eszköz nem fog látszani a menükben. -
Tim82
félisten
válasz vicze #118870 üzenetére
A linkemen pont azt írja a blogszerző, hogy bootolni is tud onnan.
Szóval akkor előbb-utóbb eljutunk oda, hogy a megfelelő, kompatibilis SSD-vel mégis lehet a WWAN slotba téve akár bootolni is.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Tim82 #118869 üzenetére
Ja igen ez a nem hivatalosan támogatott, mert akkor még nem létezett a M+B-s Nvme SSD, pont ahogy a T14-be raktam. Illetve nem bootolható, mert BIOS-ban nincs hozzá opció.
SN520-on kívül nem nagyon van más B-key es Nvme amúgy, az 530 is már M-keyes lett.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz vicze #118868 üzenetére
A gyakorlati tapasztalatok alapján (például: [link]) megy a T480s esetében a WWAN foglalatban is M.2 2242 PCIe SSD.
-
vicze
félisten
válasz Balinov #118866 üzenetére
Sorozatszám, a kompatibilis komponenseket fogja megmondani.
A modell ezt mondja.WVA = Wide Viewing Angle, IPS a kijelző, de a 250nit lapján a leggyengébb.
Ennél az adott típusnál nincs wifi whitelist, WWAN on viszont van.
WWAN nem támogat SSD-t, illetve most nem vagyok benne biztos, hogy SATA-t támogat-e az M.2-es portja, a psref nem egyértelmű. De azt elvileg nem tudom nézni, van itt egy.
Szerk: Lassú
Szerk2: Jap, M.2 SATA megy, gond nélkül bootolt. Bár mivel x4 PCIe így tuti csak Nvme-t raknék bele.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Balinov #118866 üzenetére
Amit biztosan kapásból meg tudok válaszolni: a WVA az IPS "fedőneve" lesz itt ("Wide Viewing Angle" rövidítése).
A másik, hogy nincs már a wifire whitelist, Intel AX200 vagy AX210 mehet bele pl. (AX201 vagy AX211 azért nem, mert azok 10. gen mobil Core i-től támogatottak.)
-
Balinov
titán
válasz Balinov #118811 üzenetére
Na, addig, addig huztatok az agyam, beneveztem egy T480s-re, i7-8650u, 16GB, 500GB SSD. Kiderult, tavalyi karacsony Awardco-s bonuszt nem hasznaltam el, ez kb 150GBP-nyi amazon.uk vouchert jelent igy kb 200€ sajat lovettaba kerult. Evileg jovo het vege fele meg is kapom
Viszont lenne par kerdesem:
Azt tudom, hogy konkret SN alapjan meglehet nezni, hogy a gyarban milyen speckoval keszult a gep, de modellszam alapjan vajh meg lehet-e ugyanezt? Elvileg 20L7001PUK-cr a tipusa, de egy sold ebay listingen kivul nem sok mindent talalkok google-val.
Azert kerdem, mert lenne par nem tisztazott feature az amazonos listaban.
User review-k backlit UK billzetet sugallnak, de psref alapjan a backlit az opcionalis volt
Kijelzo valszeg FHD, bar ami T480s/I7 rivjut talaltam ott WQHD-t is irnak. Ez nem kulonosebben fontos, csak megol a kivancsisag , Nehany review meg a touch-ot is emliti, ami psref alapjan csak az FHDhoz volt.Szinten psref szserint WVA panel, pedig azt hittem, ez IPS?
Amit kerdeznek:
AC8265 helyett mijen AX-es modult lehet/erdemes tenni? Van itt is whitelist/blacklist? Jelenleg 500/50-es nethez kene, kb 6-9 honap mulva elvileg elerheto lesz a Gbit optika
512/500GB-os SSD melle lehet-e sata/m2/nvme extra cuccot rakni, vagy az a T480 kivaltsaga?
Koszi
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
sbazsi
veterán
válasz zsolti75 #118864 üzenetére
Köszönöm, a tipp bevált!
Egy gyors ubuntu live teszt eredménye:
jobb klikk, display. rögtön látta a tv-t, monitort is.
Elsőre nem ment a laptop kijelző, külső monitor, tv, de amint a tv-t áttettem 1280x720 felbontásra, egyszerre ment a három is.
Mindezt úgy, ahogy az iso felment a pendrive-ra, és én sem vagyok egy linux szakértő.
Szóval ha jól sejtem, itt valami szoftveres hiba lesz, igaz?Ha elkerülném a gyári recovery-t, mit, miket nézzek meg a meglévő rendszerben, hogy elkerüljem?
viszont a touch pad ott is furcsán működött, akárcsak windows alatt.
-
sbazsi
veterán
válasz zsolti75 #118860 üzenetére
Hát ezt a gyári recoveryt elkerülném ha lehet.
Vagy kicsit kitolnám. Amúgy is tervben van egy új nvme ssd* a meglévő mellé. Akkor klónozom a mostanit, azon csinálnék egy recovery-t és meglátjuk. Ha addig nincs meg a megoldás.
Windows update szerint a legfrissebb minden, Lenovo vantage is azt mondja, hogy minden friss, Firmware Utility Driver for Windows 10 is fent van.Win10Pro, 64 bit, 22H2
hdmi kábel ok. bedugtam közvetlen a gépbe, notit kivettem a dokkolóból, és rögtön ment.
*Apropó, ehhez hol érdemes nvme keretet venni? Na meg milyen? Aliexpressen, ebayen látok olyat, ami csak a műanyag, meg olyan is, amin valami hűtőféle is van. Na és milyen ssd-t érdemes venni bele? A mostani 256 GB (SAMSUNG MZNTY256HDHP-000L7), Jó volna 1 TB, valahol 20k környékén. Mert ahogy nézem, 1tb-ot is lehet 100k felett kapni, de ha a 20 körüli nem ajánlott, akkor lehet maradok az 512-nél.
-
MrSealRD
veterán
Érdekességképpen, nálam a 40AN nem túl friss driverre és FW-vel megyegetett. Aztán friss FW és driver... után a hangerő legalább 1,5x -el magasabbra kell állítani, hogy a korábbi szintet kapjam. Oké ezen még átléptem. De míg a P51-el tök jól megy, addig a P50 esetén a dokkolóra kötött jackből elmegy a hang egy néhány másodperc után... ha hangforrást váltok oda-vissza, akkor néha visszajön pár másodpercre...aztán megint elmegy... P50 win 10. A P51 Win11. Előbbin is megpróbáltam már minden is feltenni meg frissíteni, de nem lett jó.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
zsolti75
senior tag
válasz sbazsi #118858 üzenetére
Volt több db ilyen dokkolóm a P50/51 időkben. Arról volt híres, hogy bármit bárhova dugtam mindig minden úgy működött ahogy kell. Egyszerűen semmi gondom nem volt vele. Nálad valami nagy gebasz lehet. Én a helyedben kezdeném egy gyári recovery telepítéssel, amit felfrissítenék vantage-val (mielőtt a többiek megdobálnának, a franc megy most végig a drivereken).
Ha ettől nem javul meg akkor hardveres a gond, kezdve az alaplap csatijától a dokkolón át végezetül a kábelekkel.[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
Van egy P50-es notim, a hétvégén újítottam hozzá egy dokkolót, azóta küzdök a lentiekkel. 40A5 ThinkPad Workstation Dock
Van egy Dell P2414H monitorom, és egy régi Panasonic plazma tv-m.
A monitor egy hdmi-dvi átalakítóval, a TV egy usb-c - hdmi volt eddig csatlakoztatva.
(+lankábel, tápkábel, usb hub -> bill&egér&stb)
Jól is működött, azt leszámítva, hogy amikor nem így akartam használni a gépet, akkor ment a macera a kábelekkel. Ezért jött a dokkoló.
Tehát alapvetően a monitorral használtam, ha kellett a TV, csak bekapcsoltam, és arra a hdmi bemenetre mentem rajta.
Namost ez sehogy nem akar összejönni a dokkolóval.A monitor jelenleg is dvi kábellel csatlakozik, immáron a dokkolóra, külön átalakító nélkül. ( Valamiért a monitoron nem működik a displayport, amikor kaptam, akkor nem volt displayportos cuccom, nem teszteltem, mire igen, lejárt a gari.)
Ha a TV-t hdmi kábellel rádugom a dokkolóra, nem történik semmi.
Ha a displayportba teszek egy displayport-hdmi átalakítót, az egyik esetében ugyanúgy nem történik semmi, mint a hdmi esetében (gondolom a bank1 miatt), a másik esetében pedig a monitor képe is eltűnik (gondolom a bank2 miatt)Egyszer, pár napja olyat is produkált, hogy bekapcsoltam a gépet, be volt dugva a tv és monitor is, de már sajna nem tudom, hogy hová, és nem volt kép a monitoron. Aztán amikor bekapcsoltam a tv-t, és hdmi-re tettem, akkor megjelent a kép a monitoron is.
Hogy kéne összecsatlakoztatni a dolgokat, hogy működjön?
Mi lehet a gond?Ezen kívül van még két gondom:
Ha a noti a dokkolóban van, akkor a touchpad eléggé hektikusan működik (mint egy koszos egér, vagy vizes kéz az érintőképernyőn).Bár ez nyilván fel sem tűnt volna, ha a monitor / tv úgy működne, hogy nem kéne a gépen nézni a dolgokat. Ez mitől lehet?A másik, hogy a touchpad gombjai felcserélődtek. Nem tudom, hogy azóta, hogy megvan a dokkoló, vagy már korábban, mert ritkán használom a tocuhpadot, de nem rémlik, hogy ilyen lett volna. Pedig használtam, csak ritkán.
Tehát a trackpoint ok, külső egér ok (2 is), de a touchpad jobb-bal gombja felcserélve veszik az adást. Valahogy így. Itt sem írtak megoldást.
Ha az egérbeállítások gombok felcserélésére megyek, akkor a touchpad gombjai lesznek jók, a trackpoint, és a külső egér nem.
Bármi ötlet? -
vicze
félisten
-
Tim82
félisten
válasz vicze #118855 üzenetére
Az gondolom, megvan, hogy a videód a T450s-ről szól.
Btw, első kommentben pattan le valaki a történetről, aki a sima T450-nél keresné ugyanezt a helyet.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Tim82 #118854 üzenetére
"Más opció nincsen, a T450-be sajnos nem rakható ezeken felül még egy meghajtó."
A T450 még a gyorsító tár meghajtós érából származik, így a belső aksi alatt ott a + 2242-es hely. -
Tim82
félisten
válasz mcdennis #118852 üzenetére
Összesen két lehetőséged van:
- 1 db 2,5" SATA meghajtó
- a WWAN helyen 1 db M.2 SATA 2242 meghajtó (de akkor nincsen WWAN modem).Más opció nincsen, a T450-be sajnos nem rakható ezeken felül még egy meghajtó.
Ami a RAM-ot illeti, ha Core i3/i5-5xxx proci van benne (és úgy látom, a konkrét modellben Core i5--5300u van, szóval igen), akkor elviekben mehet bele 2*16 GB DDR3L RAM is, ha nem sajnálod a pénzt a kokainárban lévő 16 GB-os DDR3L modulokra.
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Thinkpad T450 20BU - S1R900 laptopom. Nagyon szeretem. Viszont szeretném most az SSD-t bővíteni. Ha jól olvastam, ez a típus nem támogatja PCI-E NVMe típusú SSD-ket, és csak a Sata3 2,5 inch-es SSD-k között tudok "vállogatni" (Írtak még olyat hogy m.2 SATA SSD-d is tudnék bele rakni a WWAN kártya helyére, de az nem opció). Jló tudom ezeket vagy van valami más opció? (Pl. jó lenne ha valahogy tudnék belerakni egy 2. SSD-d a meglévő mellé, de elvileg ez nem lehetséges)
+++ kérdés RAM-nál van valami megkötés? Van most benne egy 8GB RAM egy sloton, akkor még 8at bele tudok rakatni igaz?
előre is köszi! -
Tim82
félisten
válasz Kalandor #118835 üzenetére
Én használok T470-ben és Dell Latitude 5400-ban is WD SN570-et, másik T470-ben és L380-ban Hynix PC611-et, X270-ben pedig Kingston A2000-et (mindegyikből 1 TB-os változatot). Hétköznapi használatban (netezés, office-jellegű dolgok, nem nagy gépigényű játékok, NAS menedzselés, fotók rendezgetése stb.) nem bírok semmilyen szignifikáns sebességkülönbséget felfedezni közöttük, pedig a T470, X270 biztos, hogy csak 2 PCIe sávval van bekötve az SSD "felé".
-
HSM
félisten
válasz Dr. Akula #118849 üzenetére
Bizonyám, kitolja. A T480s-ben ki is mértem, míg benne volt. Igazából már a kétmagos T460s is fürgébb lett vele, mint a gyári SATA-s SSD-vel, a tempó is megvolt. [link]
Egyébként egy jó NVMe SSD 2db 3.0-s sávon is jól muzsikál (vagy 4db 2.0-n), azzal van tapasztalatom. [link]Más gagyi SSD-vel nincs tapasztalatom, nem igazán használok olyanokat. Azaz a gépemben van notebook bővítésből "megmaradt" TLC NVMe 256GB SSD, az nagyon gagyi tud lenni, amikor pár másodperc jó írási tempó után befog a fék 3-400MB/s natív írási tempón. Gondoltam jó lesz eltárolni két játékot, ott úgyis a gyors olvasási tempó számít, de minden update-nél elég kellemetlen, amilyen lassú. Fun fact, még ezek a vackok sem DRAM-nélküliek, szerencsére...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Dr. Akula #118847 üzenetére
Nem tudom, hogyan jutott ide a téma, de a T480s-ben tisztességes 4 sávos M2 van. Én jó szívvel továbbra is csak bizonyított, megbízható, jó minőségű SSD-t használok/ajánlok, DRAM-osat (van más dolga is a CPU-nak, mint az SSD-t dédelgetni) és olyat, ami legalább 8-900MB/s NATÍV írási sebességű és minél alacsonabb a cellánkénti bitszáma. Pl. a 970 Pro tökéletes ilyen téren, akad is itthon 3db...
-
vargas0502
tag
Ezt most találtam a könyvjelzőim közt.
Nagyon jó kis videó, igaz már nem mai de legalább egy kicsit belelátni a tesztelés folyamatába.
[link] -
Flashcash
Közösségépítő
válasz Kalandor #118842 üzenetére
Azért elmarad a Hynix mögött, de az ár ezt is tükrözi. Szerintem ha neked a gari a fontos akkor válaszd nyugodtan az Intelt. Valós felhasználásban kevés különbség lesz a kettő között.
Én az X1 Carbon 6. generációsba betettem egy BC711-et inkább, de sokat is használom akkuról.[ Szerkesztve ]
-
-
T480s-be megéri egy Samsung 980 PRO SSD-t venni vagy jó a sima is? Esetleg egy WD is jó? (nem videóvágás / renderelés hanem hétköznapibb felhasználásról van szó, csak nem akarok túllőni a célon, hogy feleslegesen vegyek egy gyors SSD-t, amit nem tud a notebook "kihajtani")
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretném tőletek megérdeklődni, hogy vannak már tapasztalatok a gen3-as T14-ekkel? Érdemes beléjük ölni a plusz pénzt, vagy inkább maradjon a gen2 vásárlása?
A fórum keresővel nem jártam túl sok eredményre.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Tim82
félisten
Akkor ezt most itt hagyom, szerintem tök jó. (Régi retro Thinkpad 240, részben áttetsző burkolattal.)
-
válasz vicze #118828 üzenetére
Persze, de amúgy az #118825-ben írtam, hogy magával a windows-zal nem megy, közel driver szinten. Lehet esetleg hardverhiba, de ha végre fizikailag hozzá fogok tudni férni a géphez, akkor előbb live linuxon fogom megpróbálni.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Kezd az agyamra menni az X280-on a pöcökegér. Random módon az érzékenysége mintha elállítódna. Lehetséges ez?
Köszönöm
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
válasz Reggie0 #118824 üzenetére
Forrás eszköz alatt mit értesz? A hangkártya? Abból csak egy van, az integrált. Egyébként még csak nem is programmal próbálgatom (persze azzal sem megy), hanem a windows 11 saját tesztjével meg a régi hangfelületnél az eszköz figyelésével. De még vizuálisan sem mutatja sehol, hogy bármilyen hangot érzékelne a beépített mikrofon. Míg bedugott headsettel minden oké.
-
Reggie0
félisten
válasz lezso6 #118823 üzenetére
En mar szivtam ilyennel, vegen valami olyasmi volt a hiba oka, hogy valamiert nem valtott forras eszkozt es noszogatni kellett egy kicsit, amig sikerult, illetve ugy remlik, hogy kulon kezelte a hangkimenetnel es a bemenetnel az eszkozt, azaz fuggetlenul lehet allitani a kettot, ergo, ha a kimenetnel atrakod a bemenetnel meg nem valt.
[ Szerkesztve ]
-
A beépített mikrofonnal volt valaha másnak ilyen problémája, hogy nem működik?
Adott egy T480s, s teljesen néma a beépített mikrofon, de headset jackbe dugva meg működik. Nincs Fn+F4-gyel kikapcsolva és BIOS-ban is be van kapcsolva a mikrofon (anélkül a windows nem is látná), próbáltam több driverrel is, de semmi. A gép nincs nálam, így szétszedni se tudom vagy másik oprendszerrel próbálni. Windows 11 van rajta. Az talán még lényeges lehet, hogy ez az infrakamerás verzió.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Sakab #118815 üzenetére
Ápol és eltakar. Egy szintig, aztán kreál egy másikat vagyis többet.
Én anno fóliáztam ugye tabos kijelzőket x200-akban, amikről lejött a plexi, hogy elférjen a simákba, de ennek mindig ára van. Legyen az szín, fényerő, stb.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #118818 üzenetére
Inkább az lehet a gond, hogy kifejezetten ezeknek a modern, vékony kijelzőknek a specifikációja KÉRI, hogy hozzásimuljon a billentyűzethez, ami így alátámasztja szállítás közben. Ha esetleg mégsem tudna annyit kihajolni, mint kellene...
Egy vékony, puha anyag kell a kettő közé, és nincs többet gond a karcokkal, és el sem fog törni a kijelző. -
félisten
-
félisten
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, kb. 3-4 hete kérdeztem itt a fórumban, hogy mit lehetne kezdeni a kijelzőn lévő karcokkal amint a billentyűzet okozott. Itt többen a kijelző cserét javasolták mint egyetlen megoldás. Azóta rendeltem németből ebay-en egy "hybrid" fóliát kemény 6e Ft ért postával. Íme az eredmény:
Ilyen volt:
Ilyen lett:
A cucc pedig ez: [link]
Abszolút teljesen eltüntetett mindent, pedig nem sok reményt fűztem hozzá. Felhelyezés pofon egyszerű volt, és bubi mentes. Már csak arra lesz kíváncsi, hogy ez a "grafit" keménység, hogy fogja bírni a billentyűzet további koptatását.
-
azbest
félisten
válasz zsolti75 #118806 üzenetére
Ha winről van szó, akkor sleepstudy-t érdemes lekérni. Múltkor más fajta gépemen is szívtam. UItólag kiderülr, hogy win update valamit megváltoztatott, ami miatt az eszközkezelőben felkiáltójeles lett a thunderbolt portom. Ami ettől a napi dolgokkal ugyanúgy működött az usb3.x és video kimenet módjával. A sleepstudy-ban láttam, hogy a tb portokkal kapcsolatos a fogyasztás. Ahogy frissítettem a thunderbolt drivert a neten talált hasonló panaszok után, úgy tűnik hogy megoldódott az extrém merülés. Meg persze hamarabb kéne kihúzni a tb csatiból a külső eszközöket, mint a gépet lealtatni. Dokkolónál ez aztán nagyon kényelmes...
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz vargas0502 #118804 üzenetére
Ize, teljesen jogos, gondolhattam volna, hogy minden szamit. P51 pl tetszik a bovithetosege, szerelhetoseg miatt, csak 15" kicsit nagy (meloban E5480 van, 6gen i5el)
Amire az altalanos zongezes, tartalomfogyasztas, kis network management (Nas, router) mellett foleg hasznalnam az Lightroom es PS, fotofeldolgozas szoval egy elfogadhato szinteru IPS nem lenne hatrany (bar ugyis tervben van 6-9 honapon belul egy jo szinteru 27"-es ez nem annyira szamit,ugyis privat fotok, nem ebbol elek) nameg hogy 16GB ram legyen es lehetoleg legyen ram slot, meg nvme ssd. DVD,touch scren, meg ilyen uri huncutsagok nem erdekelnek abszolute
T480s volt amit korabban nezegettem
udv
-
zsolti75
senior tag
válasz vicze #118807 üzenetére
A P16-ban hál isten még S3 van S0 nincs, a múltkor raktam be képernyőképet.
Az alkatrész cseréről nincs infóm, de furcsálom az esetleges összefüggést.
Hát ez a példány konkrétan 3-4 nap alatt le tud merülni pár %-ra elvileg kikapcsolt állapotban. Próbáltam kilőni a kikapcsolt állapotban a felébresztési lehetőséget illetve a wlan készenlétet, meg egyéb hasonló opciót, de az lett a vége hogy megszűnt sleep lenni. Szóval ez számomra nagyon fúrcsa viselkedés volt. -
vicze
félisten
válasz zsolti75 #118806 üzenetére
Ugyan ez lesz azonos Gen-nel, mint írtam Gen 2-vel kivették S3-at. Workstation-ôn se lesz.Más gyártók már korábban kivették.
Elvileg akkor merül ha nem gyáriak az alkatrészek, volt RAM vagy SSD cserélve?
Sajnos mivel van hogy napokig nem használom és nagyon összevissza van töltőn, így az istennek se tudom megmondani, hogy van-e merülés vagy nincs...[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
válasz vargas0502 #118804 üzenetére
A P14s / T14 amd-vel szerintem jó alternatíva de szerintem a kérdező olcsóbb kategóriában keres.
Járt nálam egy inteles T14 g3 a múlt héten, panaszkodott a gazdi, hogy merül kikapcsolt állapotban, na majd én megcsinálom, mondtam. Hát nem tudtam. Semmit. Az energia management egy katasztrófa (szerintem), vagy S0 vagy kék halál . Szóval vagy én vagyok hülye, vagy ez ilyen mondtam és visszaadtam. Workstation vonalon hál istennek ilyen nincs. -
vargas0502
tag
válasz Balinov #118796 üzenetére
Mivel nem írtad, hogy mire szeretnéd használni így alternatívaként esetleg a P14s?
Nyilván nem ér fel soha a P51 szintjére,de legalább 48Gb memóriát tudsz belepakolni ha esetleg az fontos lenne.Ezt a P14s-t kicsit olyannak látom mint anno a W550s-t.
Be volt reklámozva, anno a W550s ,hogy így meg úgy mekkora király workstation gép..... röviden csak annyit írnék, hogy U-s proci volt / van benne.A lényeget már zsolti75 megírta előttem. (Nincs ilyen.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest