-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
Van egy P50-es notim, a hétvégén újítottam hozzá egy dokkolót, azóta küzdök a lentiekkel. 40A5 ThinkPad Workstation Dock
Van egy Dell P2414H monitorom, és egy régi Panasonic plazma tv-m.
A monitor egy hdmi-dvi átalakítóval, a TV egy usb-c - hdmi volt eddig csatlakoztatva.
(+lankábel, tápkábel, usb hub -> bill&egér&stb)
Jól is működött, azt leszámítva, hogy amikor nem így akartam használni a gépet, akkor ment a macera a kábelekkel. Ezért jött a dokkoló.
Tehát alapvetően a monitorral használtam, ha kellett a TV, csak bekapcsoltam, és arra a hdmi bemenetre mentem rajta.
Namost ez sehogy nem akar összejönni a dokkolóval.A monitor jelenleg is dvi kábellel csatlakozik, immáron a dokkolóra, külön átalakító nélkül. ( Valamiért a monitoron nem működik a displayport, amikor kaptam, akkor nem volt displayportos cuccom, nem teszteltem, mire igen, lejárt a gari.)
Ha a TV-t hdmi kábellel rádugom a dokkolóra, nem történik semmi.
Ha a displayportba teszek egy displayport-hdmi átalakítót, az egyik esetében ugyanúgy nem történik semmi, mint a hdmi esetében (gondolom a bank1 miatt), a másik esetében pedig a monitor képe is eltűnik (gondolom a bank2 miatt)Egyszer, pár napja olyat is produkált, hogy bekapcsoltam a gépet, be volt dugva a tv és monitor is, de már sajna nem tudom, hogy hová, és nem volt kép a monitoron. Aztán amikor bekapcsoltam a tv-t, és hdmi-re tettem, akkor megjelent a kép a monitoron is.
Hogy kéne összecsatlakoztatni a dolgokat, hogy működjön?
Mi lehet a gond?Ezen kívül van még két gondom:
Ha a noti a dokkolóban van, akkor a touchpad eléggé hektikusan működik (mint egy koszos egér, vagy vizes kéz az érintőképernyőn).Bár ez nyilván fel sem tűnt volna, ha a monitor / tv úgy működne, hogy nem kéne a gépen nézni a dolgokat. Ez mitől lehet?A másik, hogy a touchpad gombjai felcserélődtek. Nem tudom, hogy azóta, hogy megvan a dokkoló, vagy már korábban, mert ritkán használom a tocuhpadot, de nem rémlik, hogy ilyen lett volna. Pedig használtam, csak ritkán.
Tehát a trackpoint ok, külső egér ok (2 is), de a touchpad jobb-bal gombja felcserélve veszik az adást. Valahogy így. Itt sem írtak megoldást.
Ha az egérbeállítások gombok felcserélésére megyek, akkor a touchpad gombjai lesznek jók, a trackpoint, és a külső egér nem.
Bármi ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- OLED TV topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- OpenMediaVault
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iOS alkalmazások
- Óvodások homokozója
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest