Új hozzászólás Aktív témák

• sbazsi

veterán

Van egy P50-es notim, a hétvégén újítottam hozzá egy dokkolót, azóta küzdök a lentiekkel. 40A5 ThinkPad Workstation Dock
    Van egy Dell P2414H monitorom, és egy régi Panasonic plazma tv-m.
    A monitor egy hdmi-dvi átalakítóval, a TV egy usb-c - hdmi volt eddig csatlakoztatva.
    (+lankábel, tápkábel, usb hub -> bill&egér&stb)
    Jól is működött, azt leszámítva, hogy amikor nem így akartam használni a gépet, akkor ment a macera a kábelekkel. Ezért jött a dokkoló.
    Tehát alapvetően a monitorral használtam, ha kellett a TV, csak bekapcsoltam, és arra a hdmi bemenetre mentem rajta.
    Namost ez sehogy nem akar összejönni a dokkolóval.

A monitor jelenleg is dvi kábellel csatlakozik, immáron a dokkolóra, külön átalakító nélkül. ( Valamiért a monitoron nem működik a displayport, amikor kaptam, akkor nem volt displayportos cuccom, nem teszteltem, mire igen, lejárt a gari.)
    Ha a TV-t hdmi kábellel rádugom a dokkolóra, nem történik semmi.
    Ha a displayportba teszek egy displayport-hdmi átalakítót, az egyik esetében ugyanúgy nem történik semmi, mint a hdmi esetében (gondolom a bank1 miatt), a másik esetében pedig a monitor képe is eltűnik (gondolom a bank2 miatt)

Egyszer, pár napja olyat is produkált, hogy bekapcsoltam a gépet, be volt dugva a tv és monitor is, de már sajna nem tudom, hogy hová, és nem volt kép a monitoron. Aztán amikor bekapcsoltam a tv-t, és hdmi-re tettem, akkor megjelent a kép a monitoron is.

Hogy kéne összecsatlakoztatni a dolgokat, hogy működjön?
    Mi lehet a gond?

Ezen kívül van még két gondom:
    Ha a noti a dokkolóban van, akkor a touchpad eléggé hektikusan működik (mint egy koszos egér, vagy vizes kéz az érintőképernyőn).Bár ez nyilván fel sem tűnt volna, ha a monitor / tv úgy működne, hogy nem kéne a gépen nézni a dolgokat. Ez mitől lehet?

A másik, hogy a touchpad gombjai felcserélődtek. Nem tudom, hogy azóta, hogy megvan a dokkoló, vagy már korábban, mert ritkán használom a tocuhpadot, de nem rémlik, hogy ilyen lett volna. Pedig használtam, csak ritkán.
    Tehát a trackpoint ok, külső egér ok (2 is), de a touchpad jobb-bal gombja felcserélve veszik az adást. Valahogy így. Itt sem írtak megoldást.
    Ha az egérbeállítások gombok felcserélésére megyek, akkor a touchpad gombjai lesznek jók, a trackpoint, és a külső egér nem.
    Bármi ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák