- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
-
GAMEPOD.hu
Üdv a Max Topikjában! Használd az Összefoglalót! Jó filmnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz #46824192 #8351 üzenetére
Ez teljesen igaz, ettől függetlenül nem értem annyira ezt a nagyfokú ellenállást a felirat felé, főleg hogy akár 'járulékos haszna' is lehet. Nálam legalábbis lett.
Így inkább azt gondolom, aki nem akar felirattal nézni, azt lehet nem érdekli ahhoz eléggé az adott film vagy sorozat, hogy megnézzeÉn egy 54 és kettő 36 részes sorozatot néztem végig szótárral, szinte minden sornál megállítva... Most már nem kell minden sornál megállítani... Annak ellenére, hogy még nem tudok jól igazán angolul, drasztikusan megnövelte az (angol) olvasási és megértési képességemet és sebességemet (úgy, hogy ráadásul eleinte fel se tűnt), saját megítélésem szerint az eddigi ~30%-ról ~70% fölé (leginkább csak a feliratoknál, de a hallás utáni is nőtt), ha nem pörgő beszéd van, akkor csak a hosszabb (2 hosszú sornyi) mondatoknál kell megállítani (és persze az ismeretlen szavaknál). És így az is járulékos haszon lett, hogy egyre kevésbé vagyok a magyar nyelven elérhető (szűkebb) választékra utalva.
De az igaz hogy én mindig is szerettem olvasni, a kedvenc nációimat meg nem is vagyok hajlandó másként, csak a saját nyelvükön hallgatni.Úgyhogy én csak javasolni tudom, hogy érdemes lehet néha erőltetni és feliratosan nézni.
HR24.hu
-
venom8888
őstag
válasz #46824192 #8351 üzenetére
Ez igy van, nem is erdekel kinek mi a jo, midnenkinek az a jo amit annak gondol. Opel,merci, szoke barna. Nekem a szinkronos jon be. Azt akartam tudni, hol es melyik platform jatszik csak szinkronos filmeket, vagy legalabbis sokkal tobbet mint a netflix. Ugy tunik a HBO max az
[ Szerkesztve ]
-
válasz #46824192 #8154 üzenetére
a lenne.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
senior tag
válasz #46824192 #8036 üzenetére
Nagyon nem vagyok járatos a filmkészítésben, szóval a zöldségekért előre is elnézést. De.
"Csak nehogy azt mond erre ,hogy a kép széle nem számít ,mert akkor falnak megyek"
Van ahol számít, van ahol nem. Pl. egy premier plánnál(?) gyakran nem igazán számít. Vannak filmek, amiket eleve nem széles képaránnyal forgatnak, illetve vannak változó képarányú filmek is (IMAX?)."Hogy ezt a csatorna teszi saját hatáskörben, vagy esetleg a forgalmazó ad nekik kérésre ilyen verziót azt passzolom."
Én úgy tudom, hogy az eredeti kópiából hivatalosan készülnek különféle képarányú változatok (különféle médiákra, mint DVD, tévé, stb., illetve régiókra). És feltételezem, hogy értelmesen csinálják, azaz nem mechanikusan vágják le a kép széleit, hanem próbálják úgy csinálni, hogy a fő tartalom ne sérüljön. (Amibe akár az is belefér, hogy a film bizonyos részeinél (pl. főcím), megmaradnak a fekete csíkok - legalábbis rémlenek ilyen filmek a tévében.)"Én maradok az eredetinél."
Én meg maradnék a tévés változatnál. Ha lehetne választani. A kérdés pont ez volt, hogy lehet-e. De ha jól értem, akkor HBO Maxnál sem lehet. (D+-nál IMAX változat van, de csak nagyon-nagyon mutatóban.)"A hangra tudaz konkrét példát mondani?"
HBO Max-on nem, mert olyanom nincs. D+-nál bármi, aminél 5.1-es hang van, pl. a Mandalorian.[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
válasz #46824192 #8034 üzenetére
"Olyan képaránnyal kell nézni, amilyenben forgatták a filmet. Ezt nem a szolgáltató szabályozza."
Most megy a tévében pl. a Herkules meg a MiB3, mindkettő 16:9-es képaránnyal. És nem hiszem, hogy a moziban így mutatták volna be. Vagy nem értem amit írsz. (Értem én, hogy a 16:9-es változat levágja az eredeti kép széleit, de még így is több információ (pixel) van a képen, mintha összezsugorítanák.)A hanggal pedig nem az a bajom, hogy hangos vagy halk (van hangerőszabályzó), hanem, hogy hol túl hangos, hol túl halk. (Beszélgetnek a repülőn: ez mondjuk nekem 50-es hangerőn kellemes. Megérkeznek a repülőtérre, gondolom érzékeltetni kell a hangzavart, ezért le kell tekernem a hangerőt 10-esre, hogy ne jöjjön át a szomszéd. Találkoznak a barátokkal: a repülőtér varázslatosan elcsendesedik, azaz vissza kell tekerni a hangerőt 50-re, mert különben az utcáról beszűrődő zajok miatt nem lehet érteni, hogy mit beszélnek. (Windows alatt van egy opció (loudness), ami ezt a problémát megoldja, de pl. egy chromecast ilyet nem tud tévén.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
LouiS22
veterán
válasz #46824192 #8028 üzenetére
Nem vagyok ügyvéd, arra próbáltam utalni, hogy az átlag magyar addig jut el, hogy 1590, örökélet, ingyensör, engem nem vernek át... És ész nélkül kattint. Ahelyett, hogy olvasna és értelmezne.
De amúgy ez csak egy szolgáltatás, nem kötelező előfizetni. Persze ha valaki kicsengette előre és lépne, az most lehetetlen helyzetbe került.
Egyêbként meg miért ne alkalmaznák? Nem jóléti szolgáltatás, kőkemény üzlet.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
azbest
félisten
válasz #46824192 #7896 üzenetére
"Ki kell osztani nekik azt a büntegést ,ami a legjobban fog fájni, le kell mondani a francba."
Nincs büntetés. Azt csinálnak, amit akarnak. Nem hagyományos tévé, nem tartozik nmhh alá. Viszont igaz, a pénztárcával lehet szavazni.
#7897GoodSpeed
szvsz butaság a spórolós ötlet, a helyfoglalás közel nulla költség. Inkább arra tippelnék, hogy kizárólagos szerződést kötött a sugárzásra valamelyik hazai tévécsatorna. Vagy az rtl klub, hogy bemutassa. Vagy az állam, hogy ne.Bár, ha igaz, akkor a hbo tévé csatornán meg júl 3án kezdik el leadni 1-2 részét a besúgónak [link], következő vasárnapon a 3-4 részt.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz #46824192 #7896 üzenetére
Minden bizonnyal meg fogja rengetni őket az, hogy 5-10-100 magyar user lemondja a szolgáltatást. A Telex cikkében is benne van a Besúgó kapcsán a vélelmezhető igazság (globális szinten marginális valami). No, a magyar userszám globális szinten pont ugyanennyire marginális lehet. Nekünk ez most egy fájdalmas és érthetetlen lépés, de végül mindig a számok döntenek. És nyilván nem véletlenül került bele a szórásba a Besúgó is (magas volt a gyártási költség és globálisan nagyon kevesen nézhették meg).
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
azbest
félisten
válasz #46824192 #7848 üzenetére
"mennyi idő van adva a jogszabalyban a panaszos levelet érdemben lereagálniuk."
a streamingre nem vonatkoznak a tévézésnél vagy internetnél megszokott jogszabályok, nem tartozik az nmhh alá. Az ászf-et tudod megnézni, hogy az mit ír, mit vállalnak és mi van, ha nem tartják be. Röviden semmit sem vállalnak és ha az ügyfél kárt okoz, akkor meg kell térítenie. [link]
[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz #46824192 #7671 üzenetére
márpedig hosszú távon, stabilan képtelen volt. Rendszeresen voltak ilyen rövid idejű megszakadásai, és az mindent megzavart. A gyári eszköz modem módban, igazi routerrel sokkal stabilabb, ezt a upc/vodafone topicban elég sokan meg tudják erősíteni.
@erahurka: miért is költenél normális hálózat kialakítására? Amikor sokkal egyszerűbb szidni a streming szolgáltatást, hogy szar....
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
törölt tag
válasz #46824192 #7525 üzenetére
Vágott. De nekem az a bajom, hogy nem tölti ki az egészet, és így egyik oldalon szögletesek a sarkok, a másik oldalon kerekítettek, elég hülyén néz ki.
Nem olyan vészes amúgy belezoomolni, én úgy vagyok vele hogy ilyen kis kijelzőn inkább legyen kitöltve a hely, és akkor ne legyen hajuk az embereknek.
-
-
-
fokukac
nagyúr
válasz #46824192 #7223 üzenetére
Na mindegy, Neked írtam, hogy szerintem a Chromecast felirat-poziíciós hiba nem lesz gyorsan megoldva, mert nyugaton már tavaly nyár óta van HBO MAx, és már akkor is panaszkodtak rá fórumokban, és azóta is ilyen... ez van.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
gyűrű
addikt
válasz #46824192 #7211 üzenetére
Értem, nekem se a shielden se a firesticken, se az ATV-s tv-men nincs ilyen, legalábbis nekem kb középen van. Amit beállítok azt viszont átveszi a fiók.. Többé -kevésbé.. de a megjelenítés, pl. az árnyék az már nem egyforma.
Ami tudi az a kodis addon, ott mindenütt olyan ahogy én szeretném#7213l.skywalker
Köszi, én meg megcsináltam előre a Disney+ kodi addon lokalizációját.. -
Joshi
titán
válasz #46824192 #5838 üzenetére
Én úgy értettem hogy mit is kellene kicserélni egy laptopon hogy működjenek bizonyos alkalmazások? Persze idővel lesznek alkalmazások amiknek nagyobb lesz a hardver követelménye, de most Stream szolgáltatásokról van szó. Nekem van egy 2013-as Dell Inspiron 7720-am, ami szerintem még mindenre jó lesz további 5-8 évig.
-
totron
addikt
válasz #46824192 #5681 üzenetére
Nem tudom milyen irányaiban és mélységeiben fogadod magadba az HBO-t, de nem összevethető a Netflix-szel. A Netflix egy negyedévről negyedévre részvényesek részére jó számokat hozó konszern, látszik is ez a futószalag-termékeiken. A biztos elérhetőség elsősorban a profiljuk része, másodsorban szól csak a technikai részéről. Most még tart a dömping hatás, kajálják az emberek, majd ha ráunnak jön az, amit a tévé is kap ma, hogy deszar. Az, az volt eddig is, csak nem tűnt fel időben, hogy azt fogyasztod, amit elébed tolnak. Ezért rossz ez az érv, hogy bezzeg a Netflix.
Az sem teljes egészében az HBO sara, hogy ennyire - ilyen szempontból rossz értelemben véve - pörög az okostévék piaca. Nem kell úgy tenni, mintha csak a smart tv-k múló szoftverkészlete létezne, messze nincs így.
Új hozzászólás Aktív témák
Korábbi nevén:
• HBO
• HBO Max
• HBO Max & OD
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Spórolós topik
- OLED TV topic
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Napelem
- Automata kávégépek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,