-
GAMEPOD.hu
Üdv a Max Topikjában! Használd az Összefoglalót! Jó filmnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
Elég idétlen ez a családi dolog ilyen esetben.
Maximum azt a lakást, stb, tudják figyelembe venni ahol az adott család vagy más létforma él.
Egyébként meg ip cím, vagy akár lokáció alapján is tudják figyelni.
Senkitől nem fognak majd személyi igazolványt kérni, hogy ő a család része-e. -
aprokaroka87
nagyúr
Erről tudunk valamit, vagy még nincs meg hogy mi lesz?
-
aprokaroka87
nagyúr
Senki ne lepődjön meg ha nem is idén...
-
aprokaroka87
nagyúr
Az valami technikai megoldás hogy a hbo max sokszor a 4K-t HDR vagy Dolby vision-hez köti?
Most ránéztem a Shazam! Az istenek haragja című filmre, Kodiban néztem, és a telefonom nem támogat HDR-t és Dolby vision-t sem, viszont megjelent a listában külön 2K és 4K is, ami csak sima 4K, és lejátsza, HDR vagy Dolby vision esetén csak fekete kép van, illetve a hang.Ugye a logika az lenne hogy legyen külön sima SDR változat, meg HDR és Dolby Vision is.
-
aprokaroka87
nagyúr
Egyébként meg.
-
aprokaroka87
nagyúr
Egyébként tuti hogy nem csak Drm kavar be, simán el tudom képzelni hogy Kodek is.
Érdekes hogy Netflix egy viszonylag régi gépen is megy FHD-ban böngészőben, Kodi-ban is.
HBO max meg sokszor jó ha Sima HD.Ha jól nézem ott is csak h264 van, gondolom azért is mert tudomásom szerint még máig nincs natív h265 támogatás a chromium alapú böngészőkben.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Hiába készült sok tartalom, ha inkább már ismert és bejáratott tartalmak kerülnek fel amiket lehet hogy az előfizetők már rongyosra néztek korábban, amikor nem voltak még streaming platformok.
Nem mindenki szereti megnézni 35. alkalommal a Mission impossible 1-et :)De hosszabb távon valószínűleg kénytelenek lesznek ezek a platformok nem csak filmeket és sorozatokat streamelni.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Adama123 #8629 üzenetére
Mondjuk nekem van egy olyan rossz érzésem hogy hosszabb távon egyre rosszabb lesz a helyzet, pláne ha még akar belépni új streaming szereplő a piacra, mert lényegében nem készül annyi új film meg sorozat.
Szóval a meglévőket kell osztogatni.Másfelől szerintem nyugodtan lehetne jelezni hogy meddig tervezik fent hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv! Aki esetleg Kodi plugin által használja a HBO MAX-ot, annak müködik?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz #42308056 #8377 üzenetére
Annyiból jobb, hogy ha valami miatt nem hibátlan a mobilnet sebessége akkor lehet állítani.
Telefonon én pl a 1x és 6.x mbit/sec-es h265 közt nem nagyon látok különbséget.
Vagyis nyilván van, de az telefon képernyőjén nem jön vissza.
Meg a h265 eleve hatékonyabb.
De azt továbbra sem tudom hogy az app melyiket használja, tipp-re én a h264-et mondanám, már csak azért is mert azt már minden telefon viszi alapból. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz Rigormortiis #8372 üzenetére
Valószínűleg HD ( 1280 x 720p )
Bár most belenéztem a Mission Impossimble 2-be az meg mint ha FULL HD lenne.
Bár azt sem tudom hogy h264 vagy h265 folyam megy, Kodi plugin-ban ugyebár lehet választani. -
aprokaroka87
nagyúr
Egyébként arra mennyi az esély hogy a Mobilos app valójában nem is ellenőrzi a widewine szintet?
Vagy épp ellenőrzi csak hibásan. -
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Paladin1492 #7927 üzenetére
Ennyire nem éri meg?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz razorka777 #7911 üzenetére
Értem.
akkor ez eredetileg is ilyen volt? -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Elkezdtem nézni a Célszemély nevezetű sorozatot.
Viszont furcsa mód a magyar szinkron esetén vannak gondok.
Elcsúszik a hang, vagy a kép.
Először Kodi pluginon keresztül néztem, azt hittem azzal van gond.
De megnéztem a Natív droid app-ban és ott is van hiba.
Megtudná valaki nézni, hogy neki is van-e ilyen gondja? -
aprokaroka87
nagyúr
mindkét eszköz L1-es,
mondjuk én nem értek hozzá, de lehet hogy a Kodi eleve közvetlenül hozzá tud férni a chipset kodekhez.
Nekem pl egy Snapdragon 660-as eszközön a h265 esetén 3 féle codec van listázva.2 amit a Qualcomm ad. ( 1 secure és 1 nem secure )
meg 1 amit maga a Google biztosít.
A fenti app droidon listázza mi a helyzet codec-ek terén.
Nem tudom mennyire pontos.Én azt sem tudom, hogy ilyen esetben kötelező -e teljes körü hardveres videó gyorsítás, vagy hogy mit hogyan kezel egy app.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az a baj hogy a valóságban még a 720p-t sem tudják garantálni, Android mobil app nekem inkább valamelyik 960x változatot adja be.
Én nem értek a dolgokhoz, de lehet hogy az app, nem más mint egy sima web app vagy mi, ami lényegében kb ugyan az mint ha valamelyik böngészőben nyitnád meg.
Kodiban miért érhető el olyan opció, mint a minőség állítás, vagy hogy milyen hangsávot játsza le. -
aprokaroka87
nagyúr
Én nem értek hozzá de böngészők esetén egyáltalán mennyire támogatott a teljes h264 és h265?
Mert chromium esetén pl a vp9 adott YouTube-hoz is. -
aprokaroka87
nagyúr
Én is valami kodek gyanút sejtek a dolgok mögött, mondjuk ilyenkor lenne jó, ha normális információ lenne arról hogy milyen pontosabb beállítást használ, a hbo max, mert az kevés hogy h264 vagy h265.
Hisz azon belül még vannak profilok, levelek...Két eszköz amin nézem Redmi note 7 és Realme 6.
Egyik sem egy csúcs hardver, de elvileg mindkét eszköz támogatja a 4k h265 kódeket.
logba meg nem kerül semmi, mert hangot le jatsza, kép nincs.
Ezért is gyanakszom én is kódek dologra, sanszos hogy az 1920x1080p változat más beállítást használ.[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz aprokaroka87 #6762 üzenetére
Értem.
Kodival is nézted? -
aprokaroka87
nagyúr
Az mitől lehet hogy Kodi esetén nem tölti be a képet h265 esetén, bizonyos felbontás mellett.
Általában 1920x1080@23.98fps-el van gondja.
Ha pl az 1920x816-os verziót választom ki viszont már jó.
Más esetekben meg jó az 1980x1080 is, igaz ott 25fps van, ahogy nézem.Ez Kodi hiba, hardveres ok, vagy HBO gond.
a fenti kép mutatja mire gondolok.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
Ahogy elnézem pl a sima droidos app, továbbra is valami 3-4mbit/sec-es nagyjából 720p felbontású verziót adja be.
Ezt abból vonom le, hogy fent az állapotsávban ki írja az aktuális le és feltöltési sebességet, nekem nem nagyon megy fel 500kbyte/sec fölé, amit ha be szorszunk 8-al akkor ugye megkapjuk a mbit/sec eredményt is.Pedig mindkét telefon képernyő felbontása FHD+ és megvan az L1-es widevine.
Tehát lényegében semmi nem történt a korábbi HBO GO-hoz képest nekem.
-
aprokaroka87
nagyúr
Simán lehet hogy teljesen random, hogy h264 vagy h265.
Meg az is hogy a hbo max app valami miatt nekem láthatóan nagyon max 720p-t ad le, pedig mindkét telefonom támogatja az l1-es videwine-t.Kodi esetén meg szinte alig van gondom.
H265 is megy normálisan, ami mobilnet esetén meg még előny is tud lenni.Illetve nekem a Kodi-ban úgy van beállítva, hogy mindig kérdezze a minőséget, ott viszont van olyan h265 minőség, ami mögött mint ha nem lenne tartalom.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Csak nekem halt le az Androidos HBO GO APP?
-
aprokaroka87
nagyúr
Vajon ilyenkor mi lehet a gond?
Be akarok jelentkezni HBO GO-ra Android app-on keresztül, miután beírom az e-mail címet és a jelszót, azt írja ki hogy nem megfelelő e-mail cím / jelszó páros.
Ez már csak azért is fura.. mert október 25.-én volt valóban egy jelszó változtatás.
Meg azóta már be is léptem.
A hozzá tartozó e-mail cím és jelszó páros Keepas-ban is megvan
De böngészőn keresztül is ugyanez...
-
aprokaroka87
nagyúr
Történt bármilyen változás a kodi féle hbo go plugin és a Telenor " kapcsolata " közt?
Egészen furcsa hogy elvileg a Telenor korlátlan adatforgalmat garantál hbo esetén, mégis fogy az adat, pedig csak a kodi plugin-os hbo ment abban az időben.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Vadászmenyét #4095 üzenetére
Mert a hbo van olyan "kedves" cég hogy randomizálja a mükődést?
Amúgy valaki magyarázza már el nekem hogy mi olyan nagy technikai dolog kell ahhoz hogy normálisan menjen a hbo go
Értem én hogy eltérő platformok, de akkor is...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Vadászmenyét #4092 üzenetére
Szerintem ott a 3. oszlopot kell nézni
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Vadászmenyét #4090 üzenetére
https://helpcenter.hbogo.eu/hu/eszkozok-es-platformok
itt nézted hogy támogatott-e az eszköz?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz #88470784 #4083 üzenetére
Nyilván, de az simán lehet hogy együtt járna azzal hogy ügyfeleket veszítené-nek, ha nem változtatnának.
Az a baj hogy fizetsz a szolgáltatásért, és van akinél akadozik, vagy az app dob szerintem indokolatlan hibákat.
Gondolom a hbo-nál is tudnak a kodi-s megoldásról, elvileg már a fő kodi repoba is bekerűlt a hbo go plugin.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz BornToBePuli #4010 üzenetére
Ennyi, nem kell hozzá nagy hókuszpokusz, mégis van akinek nem megy rendesen.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz BornToBePuli #4008 üzenetére
Az oké, de pl mobilnet esetén eszközöltél bármiféle beállitást ami miatt ment rendesen a hbo go?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz matthews #4002 üzenetére
Igazából milyen beállitást kellene eszközölni ahhoz hogy menjen normálisan egy olyan szolgáltatás amiért fizetsz?
A hbo go-nak eleve nincs nagy minimum sávszélesség igénye kb 5-6mbit/sec, amit elvileg minden szolgáltató már tudna biztositani.
Tegnap sok hbo go használatom volt két eszközön is, 3g telenor hálozaton keresztül és azt hotspot-on megosztva.
este fele elég gyakran jelent meg a kis a "számláló" kodiban.
Lefutatam egy speedtestet kétszer is, a letöltés max 3-3.5mbit/sec volt, nem csodálkoztam hogy elfogyott a bitráta a hbo go alól
Ki és be kapcsoltam a mobilnetet és egyből lett 10-13mbit/sec, és láss csodát a hbo go is ment rendesen.
-
aprokaroka87
nagyúr
Nem kell nagy dolog hozzá, telefomon van adatforgalom számláló, kb 400-500kbyte/sec-et mér szinte folyamatosan még megy a HBO go stream, viszont ez csak kodiban van így,HBO go app esetében kb 250-350 kbyte/sec közt mozog, tehát ebből is igazolható hogy az app esetében nincs meg a full hd felbontás level 1-es eszkőz esetén..
-
aprokaroka87
nagyúr
Nem szükséges 30-50mbit/sec, mivel buffer alig van, ahogy én néztem nagyjábol 3-4.5mbit/sec a full hd stream adatfolyama.
Viszont itt fontos hangsúlyozni hogy a valós 1080p-ről van szó, ami pl kodiban is elérhető.
Nekem a hétvégén kb 3-4x volt leállás, 3g-n, pedig most sorozatokat néztem.
Sokat.[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz LouiS22 #3792 üzenetére
Én esetemben az adatforgalom nem számít, mivel nem számít bele a mobilnetes adatforgalomba a hbo go.
Amúgy a kodiban van egy olyan opció hogy ignorálja a kijelző felbontást.
Simán lehet hogy ez a hbo go appban is megvan, csak ott rosszul van megoldva.
De youtube appban is 1080p a max felbontás, FHD+ esetében, de ez ott ismert megoldás, bár volt már hogy egy HD felbontású kijelzőn, szebbnek láttam ugyanannak a youtube videónak az FHD változatát, vélhetően a magasabb bitráta miatt.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz LouiS22 #3790 üzenetére
Egy 6.3 colos képernyőről van szó.
Aminek a felbontása FHD+, ha jó a szemed észre lehet venni a külöbséget a HD és FHD közt.
Amúgy csináltam egy tesztet, kodival ugyanaz az a sorozat jóval több adatot fogyaszt adatforgalom számláló szerint.
Nagyjábol dupla annyit. ( persze ebben benne van az is hogy elnavigálok oda,stb )
Tehát mondjuk -50mb.
Amúgy az lehet hogy a kodi hbo go pluginja a webes felületet használja, de mobiltelefonon én nem tudtam megoldani hogy pl Chrome menjen a lejátszás, mindig a hbo go appot kéri.
Tisztázzuk nincs gondom azzal se a 720p a felbontás, nézhető, pláne telefonon, de ugye ott van a jó minőség, meg jobb minőség esete.
Nyilván az is jelent valamit hogy kodiban ugyanaz a tartalom a megnézett stream végén kb dupla annyi adatot használ el mint ugyanaz a hbo go natív appban.
-
aprokaroka87
nagyúr
Arra kiváncsi lennék hogy egy h265-re váltás mennyit változtatna a képminőségen.
Mert lehet hogy a jelenlegi 3-4mbit/sec egy kicsit kevés a normális képminőséghez.
Bár az is tény hogy kodi-s hbo go esetén jobb a képminőség.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz LouiS22 #3671 üzenetére
De szerintem ez az adaptive stream csak a natív hbo go app esetén van meg.
Tudom hogy a vezetékes net stabilabb, viszont itt mobilnet van, 4g esetében estefele már előfordulhat hogy nem lesz stabil a net, na olyankor átkapcsolom 3g-re, mert az kevésbé terhelt, és ezáltal siman megvan a stabil 4-5mbit/sec minimum.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Korábbi nevén:
• HBO
• HBO Max
• HBO Max & OD
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM