Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    válasz #46824192 #8351 üzenetére

    Ez teljesen igaz, ettől függetlenül nem értem annyira ezt a nagyfokú ellenállást a felirat felé, főleg hogy akár 'járulékos haszna' is lehet. Nálam legalábbis lett.
    Így inkább azt gondolom, aki nem akar felirattal nézni, azt lehet nem érdekli ahhoz eléggé az adott film vagy sorozat, hogy megnézze :D

    Én egy 54 és kettő 36 részes sorozatot néztem végig szótárral, szinte minden sornál megállítva... Most már nem kell minden sornál megállítani... Annak ellenére, hogy még nem tudok jól igazán angolul, drasztikusan megnövelte az (angol) olvasási és megértési képességemet és sebességemet (úgy, hogy ráadásul eleinte fel se tűnt), saját megítélésem szerint az eddigi ~30%-ról ~70% fölé (leginkább csak a feliratoknál, de a hallás utáni is nőtt), ha nem pörgő beszéd van, akkor csak a hosszabb (2 hosszú sornyi) mondatoknál kell megállítani (és persze az ismeretlen szavaknál). És így az is járulékos haszon lett, hogy egyre kevésbé vagyok a magyar nyelven elérhető (szűkebb) választékra utalva.
    De az igaz hogy én mindig is szerettem olvasni, a kedvenc nációimat meg nem is vagyok hajlandó másként, csak a saját nyelvükön hallgatni.

    Úgyhogy én csak javasolni tudom, hogy érdemes lehet néha erőltetni és feliratosan nézni.

    HR24.hu

Új hozzászólás Aktív témák