Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
Ha ebben a gépcsere programban kiválasztok egy adott gépet, akkor kötelező azt vennem vagy lehet másik is?
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Szárítógépeket nézegetek, mennyire ajánlottak az olcsóbb kondenzációs típusok? Ezt néztem mindenünk a Zanussi - Electrolux - AEG szériából való, de van a családban Beko mosógép, ami szintén nagyon bevált. A Candy nem tudom milyen lehet, azokat látok még jó áron.
-
törölt tag
válasz andrasferenc #39381 üzenetére
Nem „szinte vetekszik”, hanem gyorsabb, hisz’ minden hő az edényben keletkezik, semmi nem megy mellé és nem „szinte azonnal”, hanem konkrétan azonnal melegít.
„Sajnos ezek az edények prémium kategóriás edények árban is.”
Nagymamád vagy dédmamád öntöttvas lábosa ugyanúgy jó, mint a legpronyóbb zománcozott vaslábos.
Hatásfok: az indukciós melegítéshez mágnesezhető eszköz kell, ha vékony és kicsi, akkor gyorsan melegszik fel. Ha vékony az edény talpa, az is gyorsan. Gyorsabban, mint a vastag, szendvics. A hőt is hamar leadja. Ezért is ég meg könnyebben vékony talpú edényben a kaja.(#39389) TeeJay
Nálam 11 éve 16 A-es szálon megy az indukciós, reteszel. Ugyanezen a fázison (nem is tud másikon, csak ez az egy van, igaz, ez összességében 32 A) megy a sütő is. A 11 év alatt még egyszer sem égett le a ház, nem kapcsolt le a megszakító. A főzőlapon ritkán kell egyszerre minden maximálisan, hosszú ideig használni. Értsd: soha nem kellett még!
Én is inkább a „mobil” főzőlapot ajánlom. Az Aldiban, Lidlben szokott lenni, általában 3 év garival, 10e Ft környékén (a váci Aldiban van egy, azt hiszem 9e Ft). Három év alatt elromlik, visszaviszed, kb. kérdés nélkül visszaadják a pénzt. Pár évtizedig görgetheted.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz andrasferenc #39385 üzenetére
Nálunk mindenféle rozsdamentes van, az általad említettekből is van több, meg vannak nagyon olcsó darabok is, de az acél az acél, azaz olyan vas, aminek 0,5 % alatt van a széntartalma, gy mindegyik mágnesezhető, ergo, használható indukciós lapon, tapasztalatból is írom. A bonyhád edények (már ema lion) is jók, ponzt az anyaguk miatt, hiába vékony az aljuk. Van nekünk piacos 12 literes rozsdamentes fazekunk 8000 forint volt) is, tökéletesen használható, mivel acél.
Tudom, hogy szinte mindenhol azt lehet olvasni, hogy jujj de speciális edények kellenek az indukcióshoz, de ez marhaság, ahogy már írtam is, csak a tiszta alu és réz edényeket kell gyakorlatilag elfelejteni.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
TeeJay
félisten
és ha veszek egy ilyet [link]
akkor ezeken van valami védelem vagy egyszerre be lehet röffenteni mind a 4 főzőrészt maxon és leveri a kismegszakítót?
csak mert panelban 1 fázis van és kétlem hogy elvinné főleg hogy mellé van még más fogyasztó is a lakásban.
nálam akkor max 2-es indukciós jöhet szóbaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz julius666 #39394 üzenetére
igen nekem is tetszik benne hogy elrakható és ha heti 2x főzök valamit akkor bárhova kitehetem a konyhában nem fontos fixen beépíteni. 4 főzőhelyes amúgy is tök felesleges
2-es bőven elég és gondolom az is akkor fogyaszt annyit ha mindkét hely maxon megy egyszerrena olyan meghogy a villanysütő és a főzőlap is maxon menjen egyidőben kb. 20évente 1x fordulna elő
ha sikerül a gázt fixen lemondani akkor inkább átállok ilyenre mert nem akarok feleslegesen méretlenül gázt fizetni mikor nem is használjuk
köszi megnézem az Ikeás cuccot is de ahogy néztem 25-30körül vannak duplás indukciós főzőlapokMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
julius666
addikt
válasz TeeJay #39389 üzenetére
2 kW körül eszik egy (nagyobb) indukciós főzőhely is.
25A villanyórát engedett nálunk is csak az elektromos művek, erről rendszeresen vígan elfutkároz egy indukciós főzőlap (egy vagy két főzőhely közepes "lángon"), elektromos sütő, mósó/mosogatógép (+ persze a tucatnyi kis fogyasztó masina). Egyszer nem verte le a biztosítékot nálunk a cucc.
Egyébként neked is tudom javasolni a mobil főzőlapokat, nekünk van egy ikeás, simán tud annyit mint a beépítettünk tudásra, teljesítményre, csak igény szerint el tudod pakolni a munkalapról ha valamiért útban lenne.
-
asdf_
veterán
válasz andrasferenc #39390 üzenetére
Az önként vállalt további éveket köthetik feltételhez, az egy év kötelező jótállás törvényileg jár, azt nem (nyilván, ha egynél több év garit kínál a gyártó, azzal a feltétellel, hogy nekik kell beüzemelniük, akkor kihívja az ember a szervizest, tehát csak az egy év garis terméknél szabadon választott, hogy hogyan és kivel kötteti be az ember). Félreértés ne essék, nem arra bíztatok senkit, hogy nulla szakértéssel sk kösse be cérnaszál vastagságú dróton a sütőjét aztán égesse le a házát, csak azt mondom, hogy attól, hogy valami le van irva a jótállási jegyben, az még nem feltétlen igaz és jogilag megálló (off példa, nemrég vásárolt csaptelepem jótállásijában olvastam olyan meredek kitételeket, hogy kb. ötsoronként röhögtem fel rajta, jogilag ezek természetesen nem is érvényesek, hiába írta a jótállásiba a forgalmazó).
-
TeeJay
félisten
válasz andrasferenc #39391 üzenetére
16A-en elmegy 3600 watt arra elég lesz dedikáltan 2,5-ös kábellel
még egyet viszek a 2 főzőfelületes indukciósnak is és kész is a rendszerMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz andrasferenc #39386 üzenetére
na ja panel lakásban amit vettem most 16A kismegszakító van kint
tehát azt mindenképpen bővítenem kellene 32A-re, viszont ha nem engedik mert az épület hálózat nem bírná és csak 25A-t kapok max akkor jön a gebaszvillany sütő 60x60x60-as Electrolux max 2500watt de gondolom az nem alsó felső sütéskor hanem grill+sütés+ventilátor esetén max
arra elég lenne a 12A, mellé meg vennék egy kettes indukciós lapot és ha csak egy főzőrészt használok az mennyit fogyaszthat?
akkor megúsznám két körrel 2,5mm2 réz kábellel 16A kismegszakítóval max egyszerre sosem mehetne mert akkor tuti leveri a kinti megszakítótszóval nagyon utána kell néznem majd le lehet-e állni gázról és csak a valós fogyasztást fizessük amennyi villanyból elmegy majd
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
asdf_
veterán
válasz andrasferenc #39386 üzenetére
A garancia miatt csak arra jogosult szerelő kötheti be a tűzhelyt, vagy főzőlapot, sütőt.
Ezt azert irjuk pontosabban. Egy ev kotelezo jotallas a vasarlas pillanatatol megvonhatatlanul el a termekre, barki is koti be -szakmailag helyesen-. Ha esetleg a gyarto ezen felul tovabbi ev garanciakat vallal onkent, na annak, de kizarolag csak annak kotheti felteteleul a szakszervizes bekotest.
-
andrasferenc
tag
válasz TeeJay #39384 üzenetére
A garancia miatt csak arra jogosult szerelő kötheti be a tűzhelyt, vagy főzőlapot, sütőt. Ha nincs meg a szükséges vezeték keresztmetszet, akkor nem köti be. Nálam 5 eres kábellel történt a bekötés egy fázis esetén és 35 A-es a biztosítékom. A terhelések megoszlanak a egy fázis esetén is. A tűzhely bekötése erre lehetőséget ad.
Nyáron még nagy előnye az indukciós főzőlapoknak, hogy a tűzhely mellett nem kell izzadni. Nincs sok hulladékhő. -
andrasferenc
tag
válasz blattida #39382 üzenetére
Én WMF és Tefal Igenio edényeket használok. Ezek a hatékonyabb működés miatt vastag "szendvics" edényfenékkel rendelkeznek. Ha megnézi valaki a különböző Tefal edények árait, az Igenio 2×, 3× többe kerül, mint a többi Tefal edény. Igaz, a belső bevonatuk is sokkal jobb minőségű. (Egy Tefal Igenio egyzserű palacsintasütő serpenyő ára 10 ezer Ft körül van.)
Az olcsóbb rozsdamentes edények legtöbbje nem mágnesezhető. Nagyon vékony az edények alja. Nem hinném, hogy ez a hatásfok szempontjából előnyös lenne.
A WMF edények egy másik kategóriát képeznek. Ha nem fog ki az ember egy pontgyűjtési akciót, akkor egy-egy edény több 10 ezer Ft-ba kerül.
Fontos az edényeknél a pontos felfekvés. Ne deformálódjon hő hatására
Az öntöttvas edények megint egy külön kategória. Itt is 10 ezres kategóriákról lehet beszélni.
Az igen magas áruk miatt a réz edények nem elterjedtek.
[lPrima Matera rézlábas indukciós tűzhelyre, rozsdamentes acél fedővelL]
Ezeknek az ára kifejezetten horror.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
igen rokonoknál láttam már indukciósat tényleg frankó
viszont 200 ezer egy indukciós tűzhely miközben a kerámia főzőlapos tűzhely meg 85ezerből bőven megvan
na most nekem aki alig sütök és főzök biztos megéri?megnéztem beépítettben Electrolux-ból hogy jönne össze az ár
egy 4 főzőzónás Electrolux indukciós beépíthető úgy 65-70ezer
egy beépíthető Electrolux sütő meg 58-60ezer kettő együtt 130nagyon max viszon ahhoz úgy kell kiépítenem villany hálózatot hogy ezeknek kell külön vastag kábel meg kismegszakító
sütő még nem is vészes mert ezek ha jól látom max 2kW-ot tépnek azt is max akkor ha alsó és felső sütés is megy meg még a ventilátor is tehát kb. ritkán
erre 3x2,5mm2 MBCU+16A kismegszakító elég
az indukciós lap meg nem tudom mennyit kér egy 4-es de nekem 2 is elég lenne bőven és ahhoz is kiépítenék 3x2,5mm2 MBCU+16A kört max egyszerre sosem nyomatjuk és akkor nincs baj
na ennek utána járok le tudom-e záratni a gázt mert akkor nem fizetek feleslegesen ha alig használjuk
és inkább veszek ilyen szettet és készmondjuk nekem a kerámia főzőlap sem lenne gond az is bőven jó arra amire kell 1-es hatásfoka annak is megvan és tojást sütni meg főzeléket főzni bőven elég
-
blattida
nagyúr
Az indukciós főzőlap konkrétan gyorsabban melegít, mint a gáz, nagyjából 15-20%-al, ezért is van az, hogy hasonló költséget jelent havi szinten, ami nálunk1300-1500 forint havonta, és ez a főzőlap+ sütő együtt, úgy, hogy mindkettő minden nap használva van.
Speciális edény nem kell, csak a tiszta alut és az igen ritka rezet kell elfelejteni, az acél és vas alapból jó, a réteges aljú alumínium edények is jók, hiszen azokban is van vas vagy acél. Prémiumnak végképp nem nevezném őket, hiszen a fenti korlátozás miatt csak a legolcsóbb edények esnek ki, hiszen azok tiszta alumíniumból vannak, de már az olcsó, vékony rozsdamentesek megfelelnek a célnak. Persze, hogy a drágábbak jobbak, de ez a gázon/kerámián használatos társaikra is ugyanannyira igaz.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
andrasferenc
tag
válasz TeeJay #39379 üzenetére
Az indukciós tűzhely nagyon gyorsan melegít. Szinte vetekszik a gázos főzőlappal a gyorsasága. Nagyon jó a hatásfoka. Az indukciós főzőlapban nincs fűtőszál, hanem mágnestekercseket és elektronikát tartalmaz.
Gyakorlatilag az indukciós főzőlap hideg (természetesen a rajta levő edény miatt visszamelegszik.)
Üzemeltetése is olcsóbb a fűtőszálas kerámialaposnál. Nem kell várni, hogy felizzon az izzószál. Szinte azonnal melegít. (A folyadék hirtelen forr fel.) Ha kifut az étel, nem ég a főzőlapra. Könnyebb letisztítani.
Gyakorlatilag nem égeti meg az ember a kezét egy véletlen érintésnél. Amint leveszi valaki az edényt, rögtön lekapcsol.
Való igaz, speciális edényeket kell használni, amelynek az alja mágnesezhető. Sajnos ezek az edények prémium kategóriás edények árban is. (Az ilyen edények alja több rétegű és hő hatására nem deformálódik.) Nagyon fontos a főzőlapra történő jó felfekvés. Aki már használt indukciós főzőlapot, az utána nem szívesen mond le róla.
Nagyon jól szabályozható. A sütők rendelkeznek hőlégkeveréssel és grill funkcióval.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz andrasferenc #39378 üzenetére
oké csak egy full villany kerámia főzőlapos tűzhely amiben villany sütő van 85-ből már kijön Electrolux-ból
60-70között lenne a full gázos panelba
aztán gondolkodtam hogy meg kellene szüntetni a gázt mert méretlen és havonta átalányban baromi sokat kell fizetni pedig tényleg alig használjuk, akkor meg inkább legyen villany és akkor annyit fizetek ha használom isazt hittem olcsóbb az indukciós főzőlapos tűzhely de akkor jó lesz a kerámia főzőlapos is
külön véve indukciósból elég lenne 2-es sütőből meg sima alap úgy 120-ból kb. kijönne csak akkor a bútort úgy kell terveztetnem majdMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
andrasferenc
tag
-
TeeJay
félisten
válasz andrasferenc #39374 üzenetére
akkor úgy látom indukciósból meg olcsóbb ha külön főzőlapot veszek meg sütőt építek be mert 200ezer ez kicsit drága
vagy ha ritkán főzök akkor kell nekem indukciós?
havonta mondjuk 3-4x főzök sütni meg 2x kb.
lehet akkor jó mégis 85körül egy Electrolux full villany tűzhelyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
andrasferenc
tag
válasz TeeJay #39373 üzenetére
Szabadon álló indukciós főzőlapos tűzhely:
Electrolux EKI54950OX tűzhely
AEG COMPETENCE 47036 IU-MN tűzhely
(L:https://www.markabolt.hu/aeg/aeg_tuzhely/indukcios_tuzhelyek/aeg_cib56400bx_tuzhely.html)[lAEG CIB56400BX tűzhelyL][ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
létezik olyan tűzhely aminek villany a sűtője és a főzőlap pedig indukciós?
árukeresőn hiába írtam be hogy villany tűzhelyet néznék nem lehet listázni az indukciósat
vagy indukciós főzőlapot csak külön lehet kapni és bútorba kell szerelni?gondolom az indukciós jobb mint a sima kerámia főzőlap energiafogyasztásban is
csak olyan edény kell rá amit tud mágnesezni[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Swinkx #39365 üzenetére
Ténylegesen meg úgy történt, hogy az indulás napján délután valamikor, előre bejelentve felfüggesztették a befogadást minden földrajzi szekcióban, befogadni pedig sokkal-sokkal több pályázatot fogadták be, mint amennyire keret volt, a 650 vagy mennyi misi helyett végül 2 milliárd körüli támogatást osztottak ki (gondolom arcvesztés nélkül nehéz lehetett volna kijönni abból, hogy a befogadás megnyitása után egy órával le is zárják azt, majd ezt még meg is ismétlik vagy hatszor). Így a tavalyira kb. rímel, hogy 10-től 14 óráig engedik benyújtani, és 2 milliárd a keret, ekörül zárták le tavaly és a keret is ekkoranlett végül. Eddig nem zártak le egy beadási időpontot sem korábban az elmúlt két hétben, szóval aki nem 10:00-kor nyújtja be, hanem fél órával később, szerintem az meg nem marad le semmiről. A keretet viszont igen valószínűen most nem fogják emelni, mert kitoldották előre, igy a legvégén érkezők a tavalyival ellentétben számolhatnak lecsúszással.
-
tobias40
veterán
Helló!
Van egy kb. 6- éves elektromos sütőnk aminek a felső részében van a cekász.
Sajnos évek alatt bezsírosodott és ha grill vagy felső sütésre állítjuk nagyon füstöl!
Próbáltuk már minden csodaszerrel ,zsíroldóval stb. tisztítani de sajnos marad a füst!
Próbáltam róla leégetni magas hőfokon de ez sem segített.Van rá megoldás vagy vegyünk újat ami öntisztítós ezt meg dobjuk ki?
-
BB9000
senior tag
válasz Swinkx #39365 üzenetére
". . .Akkor úgy volt, hogy az első X pályázat nyer, a megadott keret kimerüléséig. . ."
Kicsit pontosítanom kell, mert amit leírtál az így nem teljes.
Tavaly -a HGCS pályázatok sorában első alkalommal- előre meg volt határozva, hogy mettől meddig lehet pályázatot benyújtani. Aki a megadott idősávban érvényes pályázatot nyújtott be, az meg is kapta a támogatást. A kiírt pályázati forrás összegét az ehhez szükséges mértékben kiegészítették.
Korábbi években az volt az elképzelés, hogy csak a pályázatok beadásának kezdetét adják meg előre és a pályázatot lezárják amikor a keret kimerült. A gyakorlatban előfordultak túlterheléses problémák és a pályázatok benyújtása nem igazán volt zökkenőmentes. Viszont akinek sikerült beadni és érvényes volt, az megkapta a támogatást. Ehhez is ki kellett egészíteni a forrásokat.
-
freaghill
őstag
válasz Doki16 #39361 üzenetére
A pályázatot elkezdheted már most kitölteni, a nyilatkozatot viszont csak az adott időintervallumban tudod csak elfogadni, érdemes addig megcsinálni.
Mellékleteket pedig a beadási határidő lejártától 5 napig van idő feltölteni (lakcímkártya, adókártya).Nekem sikerült olyan gyorsan csinálni, hogy 10:00-kor már a visszaigazoló email is megjött.
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
A mostani hűtőgépem elkezdett vacakolni és hallottam, hogy pont most van ez a csereprogram. Fejér megyében élek. Látom, hogy a beadási határidő 2018.11.16. 10.00-14.00. Tehát még nem csúsztam ki belőle. Ez azt jelenti, hogy nekem a megadott időpontban kell kitöltenem az NFSI honlapján található pályázatot? Szeretném ha minden jó lenne és sikerülne elnyerni.
Valaki adott már be ilyet az elmúlt 1-2 hétben?A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Nippon
őstag
válasz BB9000 #39351 üzenetére
geogabcsi: Köszönöm szépen. Egy régebbi szárítógépet cserélnénk le, azoknak az volt a nagy előnye, hogy a kondenzátort ki lehet húzni és csap alatt el lehet mosni.
Állítólag a kondenzátor tisztítása 40ezer körül van és előbb-utóbb szükségessé válik. Alaposan szét kell szedni hozzá a gépet, ezért házilag nem kivitelezhető, mert akkor ugrik a garancia. Az öntisztító kondenzátor szerintem is vakítás kategória, viszont azoknál a gépeknél a leírásban szerepel, hogy a teljes életciklus alatt garantálják az A++ működést vele. Szóval ha egy ilyen gépnél koszolódik el, akkor azt a szerviz garanciában kell, hogy tisztítsa.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Ha még érdekelnek tanácsok:
Amperre tényleg érdemes figyelni, de azért nem annyira kritikus mint sokan gondolják. Ha nem 50 éves az elektromos hálózatod, akkor valószínűleg nem lesz gond. Az érték amivel számolni szoktak az a maximum fogyasztásra érvényes, ha mindegyik főzőhelyet csutkára nyomod. Mi több mint 3 éve indukcióssal főzünk, olyanra sem emlékszem, hogy egyszerre két főzőhely csutkán ment volna, nem hogy mind a három (amivel anno a felújítást végző vállalkozó riogatott, hogy folyamatosan le fogja majd verni a biztosítékot).
Egyébként ha nem hatalmas konyháról beszélünk, ahol rengeteg a hely (és fontos lenne az összképbe is egy főzőlap), én javasolnám neked, hogy ezeket a beépítős főzőlapokat felejtsd el. 50-60e forintos fekete platnik helyett vegyél az Ikeában egy-két kis mobil főzőlapot (10e körül van darabja), amit főzés után szépen fel lehet akasztani a falra, extra helyet nyerve a munkalapon. Nyaralóba ilyet vettünk és piszkosul elégedett vagyok vele, baromira bánom már, hogy otthonra beépítőset vettem. Simán leadja ugyan azt a teljesítményt mint a beépítősöm, nem kell aggódni attól, hogy gagyi lenne (nyaralóban ótvar egyébként az elektromos hálózat, de egy ilyet elvisz az is simán).
Sütő: teleszkópos sín kötelező. Normál sín nem is kell bele. Nem is értem olyat miért árulnak még.
-
BB9000
senior tag
Részletek a pályázati útmutatóból:
"A támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb:
A+ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 25.000 Ft/ háztartási nagygép;
A++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 40.000 Ft/ háztartási nagygép;
A+++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 45.000 Ft/ háztartási nagygép. ""A pályázati adatlapon megjelölt megvásárolni kívánt háztartási nagygéppel nem megegyező, illetve eltérő energetikai paraméterrel rendelkező gép vásárlására is felhasználható a támogatás, az alábbiak figyelembevételével:
A cserével változatlanul legalább 10 százalékos energia-, és minimum 20 kg/év szén-dioxidmegtakarítást kell elérni, amelyet a kereskedő köteles ellenőrizni a rendszerben megadott adatok alapján.
Amennyiben a megvásárolni kívánt háztartási nagygép energiaosztálya az eredetileg tervezettnél alacsonyabb, a Kedvezményezett a Pályázati Útmutató I. 6. pontjában rögzített, alacsonyabb vissza nem térítendő támogatásban részesülhet.
Amennyiben a megvásárolni kívánt háztartási nagygép energiaosztálya az eredetileg tervezettnél magasabb, a támogatás mértéke nem emelkedik, Kedvezményezett a Támogatói Okiratban rögzített, megítélt támogatásra jogosult. "
-------------------------------------------------------------- Eddig a részletek
Magyarázatok:A szabályok ugyanazok a mosógépekre is és a hűtőkre is.
Bármilyen gépet vehetsz, aminél teljesül a minimum 10% energiamegtakarítás és minimum 20 kg CO2 megtakarítás.
Ha A+++ ra pályázol és megnyered a támogatást, akkor max 45 ezer Ft-ot ér a támogatási papírod. Ha mégsem sikerül a tervezett energiaosztályú gépet megvenned, akkor A++ os gép esetén csak 40 ezer a támogatás, A+ esetén 25 ezer.
Ha A++ ra pályázol és megnyered a támogatást, akkor max 40 ezer Ft-ot ér a támogatási papírod. Ez esetben is vehetsz bármilyen energiaosztályú gépet. A+++ os gép esetén is csak 40 ezer a támogatás, A+ esetén itt is csak 25 ezer.
Ha A+ ra pályázol és megnyered a támogatást, akkor max 25 ezer Ft-ot ér a támogatási papírod. Ez esetben is vehetsz bármilyen energiaosztályú gépet. A+++ os gép esetén is csak 25 ezer a támogatás, A++ esetén itt is csak 25 ezer. -
A214
aktív tag
Probléma megoldva. Igazad van.
Már megvan ez a lényeg:Amennyiben a megvásárolni kívánt háztartási nagygép energiaosztálya az eredetileg
tervezettnél alacsonyabb, a Kedvezményezett a Pályázati Útmutató I. 6. pontjában rögzített,
alacsonyabb vissza nem térítendő támogatásban részesülhet.Amennyiben a megvásárolni kívánt háztartási nagygép energiaosztálya az eredetileg
tervezettnél magasabb, a támogatás mértéke nem emelkedik, Kedvezményezett a Támogatói
Okiratban rögzített, megítélt támogatásra jogosult.[ Szerkesztve ]
-
A214
aktív tag
Sziasztok
Pályázni akarok hűtőre.
Kérdésem ha most A++ jelölök be akkor majd ha úgy adódik A+++ is vehetek?
Ajánlott márka esetleg? -
Argos
őstag
válasz st6969 #39334 üzenetére
Köszönöm, hasznos tanácsok!
Az edényeket már végig tapicskoltam mágnessel. Természetesen az Édsanyámtól, nagymamámtól örökölt régi fazekak, lábasok jók lesznek, a néhány újabb darab meg felejtős..
A villany hálózatra majd ránézek, mondjuk tényleg csak nézni fogom, mert ahhoz nem értek...(#39335) M43g:
Neked is köszi! De, az örsi Ikea kicsit messze lenne nekem.Esetleg konkrét gép / márka javaslat, nem ajánlott cucc, stb., a témában nálam jártasabb embertől?
...elmúlik...
-
BB9000
senior tag
válasz Nippon #39336 üzenetére
Nekem Bosch WTH85201 típusú szárítógépem van. Kb 2 hónap aktív használat után bátran merem ajánlani. Ebben nincs öntisztító kondenzátor. Két okból választottam ezt:
1: Jelentősen drágábbak az öntisztítós kondenzátorral szerelt gépek. Nincs kidobni való 50-100 ezer forintom.
2: Az öntisztításban nem hiszek. Szerintem az a tiszta, amit én kitisztítok. 2 hónap alatt, kb 30 szárító ciklus ment le a gépemen. A kondenzátoron nem látható semmi elváltozás. Évente egynél több kézi tisztításra nem számítok. -
freaghill
őstag
válasz SirKero #39337 üzenetére
Korábban olvastam a kávés topikot, amit ajánlanak kicsi pénzért, az egy normális kotyogós.
Itt nagyon dicsérték a Bialetti Brikkát, de állításuk szerint amit most forgalmaznak az nem olyan jó mint a régi, nagyon kényes kis eszköz, illetve ha veszel akkor 2 személyest, nekem is ilyen van. Van még mellette egy Bialetti Mukka Express (német ebay kleinanzeigen oldalról 10k-ból megvolt), aljába vizet töltesz, tetejébe meg tejet, lenyomod a szelepet, felrakod a tűzhelyre (indukcióson nem működik), és finom cappucinot készít.Ha egykaros gépet szeretnél, akkor aminél lejjebb ne add az egy használt Gaggia Baby. Ha tudsz többet költeni, vagy tovább várni akkor Gaggia Classic (vigyázz, mert gyorsan viszik őket), de itt fontos, hogy 2015 előttit, mert megvásárolták akkor valakik, már nem emlékszem, és nem olyan mint a régi.
Emellé ajánlott egy daráló is, ami itt belépő az a Graef CM 702.
-
geogabcsi
tag
válasz Nippon #39347 üzenetére
Igen, az elején van egy ablak, ott lehet hozzá férni, egy vékonyabb szivacs van. 5-6 használat után már van benne egy kevés, inkább az ajtó mögött szedi össze! Ami nagyon jó a szárítógépben, hogy kiveszed a víz tartályt és az a sok víz ott van és nem a szoba levegőben.
-
asdf_
veterán
válasz HornedReaper #39341 üzenetére
A+-osat venni semmi ertelme. Arra 20e a tamogatas. A++-ra 40e. Kb. pont annyi, mint a bolti arkulonbseg az ugyanolyan meretu A+-os es az A++-os kozott, akkor meg ugye minek vennel A+-osat?
[ Szerkesztve ]
-
geogabcsi
tag
Szia! Nekem van Aeg és Bosch, egyik sem öntisztító, ezért ki kell venni 2 filtert és kiporszívózni. A Bosch-nak pici a tartálya, vagy gyorsabban és többet szárint mint az Aeg, a technológia ugyanaz, kondenzációs és hőszivattyús is egyben, eszeveszett király háztartási eszközök, nélkülözhetetlen, egyik sem fogyaszt sokat.
-
geogabcsi
tag
Sziasztok! Pénteken BF lesz az ED-nél és beépíthető különálló sütő vásárlása a cél. Több márka játszik. Electrolux, Gorenje. Valaki tud belső infót, hogy egyáltalán lesz benne? Tavaly szabadonálló mosogatógépet szerettünk volna venni, de vagy full alap vagy horror volt, ezért idén februárban vettünk az Euronicsban. Korrekt kiszolgálás volt, normális válaszok jöttek, nem volt gondom! Várom javaslatokat!
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz HornedReaper #39341 üzenetére
1. A+-os hűtőt már ne vegyél!
2. A hagyományos smart frost-os hűtők még mindig ugyan úgy működnek: a belső hűtőpalástot időnként olvasztják és a víz a motor tetején lévőcsepptálcán elpárolog.
Ettől függetlenül teljesen korszerű technológia.
3. no frost hűtők: a belső levegőt ventilátor keringeti. A hűtés nem egy hátfalpaláston keresztül történik, hanem egy belső hőcserélőn, amit a hűtő leolvaszt (fagyasztó részen is).
Előny: a levegő keringetés miatt a hűtőtér minden pontján azonos hőfok, jegesedés, deresedés a fagyóban nincsen, hátrány: minimálisan magasabb zaj és fogyasztás, drágább. Több, valamint bonyolultabb elektronikai megoldásokat tartalmaz a hagyományos hűtőkhöz képest, ezért drágább a javítása. Valamennyi élelmiszert jól záródó dobozba kell tenni, mert erősen szárít.Ami a hűtővárlásnál döntő legyen: Belső méret, polcok elhelyezése, üvegpolcok a fagyóban is kombó esetén, lekerekített élek a könnyű takarítás miatt. Megfelelő méretű gyümölcsrekeszek a fagyórészben, a hűtőcsövek a hűtő falába legyenek beépítve. Masszív ajtónyitó mechanizmus. Minimum A++
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! OM-programot mi is igénybe vennénk, hűtőgépcsere lenne a cél. A++ BOSCH-okkal szemeztem ma a Media Markt-ban.
A+-ra is megadják a kedvezményt?
Nem vagyok képben, de nem szeretnék a régi hűtőnkhöz hasonlatosat, hogy a hátulján csöpög mindig a víz, belül az alján lyuk, és egy tálcán párologtatja el a vizet a gép a hátulján. A drágábbakban jelenleg egy kis dobozkát látok, azokban valami ventilátor van? Sokkal hatékonyabbak a hátul csepegtetősnél? -
Zin
őstag
Szárítógépből melyiket érdemes venni?Heti 2-3 alkalommal használnám,nyáron meg ki tudja akkor teregetés főleg.
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
asdf_
veterán
válasz SirKero #39337 üzenetére
Kávé topik topikosszefoglalo
-
SirKero
őstag
Üdv.
Több évtized kotyogós múlt után vennék egy presszó kávéfőzőt. Mivel nem értek hozzá nézegettem a neten található írásokat és a választásom a Gaggia RI8433/11 Viva Style Kávéfőzőre esett.
A kérdésem az lenne,hogy van-e valakinek tapasztalata vele illetve ebben az árkategóriában van-e jobb választásMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Nippon
őstag
A Bosch szárítógépek ajánlottak vagy van jobb alternatíva? Öntisztító kondenzátorosat vagy simát érdemes venni? 5 év gyári garanciával árulják őket.
-
st6969
őstag
"Illetve érdekelne, hogy az indukciós főzőlaphoz mennyire ragaszkodjak, jobb annyival, mint a kerámia vagy nem?"
Javaslom, hogy emellett tarts ki. Gazdaságos technológia, kényelmes, biztonságos, könnyen takarítható. Megfelelő edénykészlet viszont kell hozzá (le tudod ellenőrizni, hogy ami most van otthon, az megfelelő-e: tapad-e az aljára a hűtőmágnes...Ha igen, jó eséllyel megfelelő. Legyen rajta nagy (min. 21cm) vagy összevonható főzőzóna.
Volt kerámialapos tűzhelyem is, de sokkal jobban szeretjük az indukciósat, soha vissza nem térnénk a kerámialaposra. Amper legyen elég, erre nagyon figyelj, villanyvezetékmin. 2,5mm2, deinkább 4mm2 tömör réz, vagy 3 fázis.
Sütő: legyen teleszkópos sütősín, pirolitikus tisztítás.
Márkákat nem nagyon ismerem, remélem majd írnak mások, én anno Ikeában vettem, mert olcsó volt és 5 év garit adnak, most is ott kezdeném a keresést. Lehetséges, hogy olcsóbban jössz ki, ha külön-külön gépet veszel, akár szettben. -
cucumber87
tag
válasz #40553216 #39297 üzenetére
köszönöm a tippet tudnál esetleg típust ajánlani, kombinált sütőre 50cm szélességben ?
Egyenlőre ezt néztük ki: [link]
Cooler Master MCS-S400-KN5N-S00 Silencio S400 FSP 550W HYDRO GE 550 AMD Ryzen 5 3600X MSI B450M MORTAR MAX Kingston 2x8GB HX432C16FB3K2/16 3200MHz DDR4 HyperX Fury Black Samsung 250GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCIe Be quiet! Pure Rock BK009 XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
BB9000
senior tag
100 %-ig elégedett vagyok a Tefal Avanté-vel. Az az egyetlen gond vele, hogy már nem kapható. A Gofri sütése a kritikus pont ezeknél a 3 in 1 cuccoknál. A szendvics megsütése és a húsok grillezése az olcsóbb/gagyibb cuccokkal is megoldható. A Gofrinál különösen fontos a megfelelő tésztavastagság és az egyenletes magas hőfok. A kis gagyi sütők itt véreznek el. A sütőfelület hőfoka nagyon ingadozik, emiatt a tészta nem sül finomra bennük. Vagy nyúlós, vagy égett lesz. A Tefal Avanté nekem nagyon bevált.
-
BB9000
senior tag
A Tefal-nál nézelődj. Ez pl. nagyon jó cucc: Tefal SW 854D16. Link
Az ára nem túl baráti, de megéri. Nekem Tefal Avanté van, de azt már nem lehet kapni itthon. Szuper Gofrit süt normális sebességgel. Az olcsó sz.rokkal 20 perc két Gofri megsütése. Ezzel 3 perc.Arra figyelj még, hogy a sütőlapokat semmiképp ne tedd mosogatógépbe. A Tefal szerint lehet, de a gyakorlat az, hogy a mosogatógép tablettája "megeszi" az aluminiumot. A lapok hátulja ugyanis kezeletlen aluminium.
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
én már ezt többsör körbejártam és a visszajelzések 80%a az, hogy az ilyen 3in1 sütők, pont egyikre sem tökéletesek. Gofrira 100%, hogy nem és a többi is kétséges. Jó a helyspórolás, szóval veheted, de nem leszel/lesztek vele elégedettek amit megesztek.
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
addikt
Van egy beépített sütőm (Siemens HTHE33), sikerült eltörni a belső hővédő üveget az ajtóban. Ok, gondoltam, semmi gond, felhívok egy szervízt. Tudnak is szerezni üveget, 70kHUF-ért.. Ekkor elkezdtem hívogatni üvegeseket, de mindegyik azt mondta, hogy őt nem érdekli az ajtó, mondjak két méretet (szélesség, magasság), 20 ezer. Kérésre se voltak hajlandóak olyat bevállalni, hogy beviszem az ajtót, és visszakapom üveggel. Gondolom azért, mert ha nem jön össze valami, akkor az legyen az én bajom. Márpedig nem biztos hogy összejönne, mert az üveg alsó részén L alakú bevágások vannak, amik nélkül nem állna meg az ajtóban.
Szóval három kérdésem lenne:
- tud e esetleg valaki ajánlani budapesti üveges céget, aki vállalja ezt?
- lehet e egyáltalán ilyen formára vágni a hőálló üveget?
- találtam apróhirdetős oldalakon több Siemens sütőt is, amelyeken szemre pont ugyanilyen ajtó van (a típusok eltérnek), a legolcsóbb 30kHUF körül mozog. Vegyek inkább egy ilyet, használjam donornak, és felejtsem el az egészet? Nyilván a mostani ajtót vinném mintának.Új sütőt nem akarok, mert tökéletesen működik, illetve akkor főzőlapot is kéne cserélni, szóval szeretném ha maradna a mostani megoldás, csak legyen benne üveg
Előre is köszi a tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lavar
aktív tag
válasz ribarszki #39320 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de olyanra lenne szükségem, ami mindhárom funkciót tudja, kevéske a hely, hogy plusz gép legyen.
szerk. Bár lehet el kell fogadni akkor, hogy ezekkel nem lesz az igazi a gofri. De a lényeg inkább azon van, hogy kivehető legyen a lap.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Volt egy imádott, régi kör alakú gofrisütőm ami tönkre ment. Utána vettem ilyen nagykockásat. De én ebben a nagykockás gofrisütőben képtelen voltam gofrit sütni. Próbáltam töb receptet, de mindig nehéz, tésztás maradt. Lehet a sütőmmel volt a gond, nem tudom..
Visszatértem a köralakúhoz, de abból sem mindegy melyik. Az újak amik a boltokban vannak (95%-ban) nem az igaziak. Nagyon lapos a tészta befogadó perem, kcsik a tüskék, vagyis lapos gofrit süt, lassan melegítenek és gyorsan le is kapcsolnak max fokozaton is. A gofri baromi lassan sül, nem finom, csalódás. Utána vettem a Tchibotól dupla gofrisütőt, ami szintén ilyen sz.r. 5-6 perc amíg megsül, de az is lapos, belül tésztás. A termosztát mindig lekapcsol, alig süt inkább melegít.Végül nem kísérleteztem tovább, 2 hete megvettem ezt a Cloert. Most van újra öröm és boldogság. Végre normális gofrit süt. Kívül ropogós, belül puha, vastagabb a gofri, de belül levegős, és kb 1-1,5 perc alatt van kész! Az ára húzós, de ennyi szívás után már úgy voltam, hogy inkább egyszer normálisat.
[ Szerkesztve ]
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok!
3in1 melegszendvics/gofri/grillsütőt szeretnénk venni, kivehető lapokkal. Már van egy 3-4 ezerbe kerülő sima szendvicssütő sencor, amivel nincs gondunk, de le szeretnénk váltani egy ilyenre. Olyan heti kétszer max háromszor lenne használva.
Árban max 10 ezer, ahogy látom sokféle van, de a legtöbb 700W körüli, amire írják is, hogy lassan süti a gofrit.
Mik a tapasztalatok, elég ez a teljesítmény?Most kinéztem ezt, 1200W-os, de a márkáról még nem hallottam.
Ez 14 ezer, nem tudom megérné-e, majdnem a dupláját mondjuk ennek.Vagy tök mindegy ezeknél, menjek el körbenézni üzletbe, aztán amelyik tetszik az jó lesz?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Argos
őstag
Sziasztok!
Tűzhely vásárláson töröm a fejem és némi iránymutatás jól jönne.
Igények:
- elektromos sütő
- indukciós főzőlapAz, hogy beépített vagy szabadonálló, végülis mindegy.
Tudom, háztartási gépet nem első sorban kinézetre választunk, de nézelődés közben rábukkantam néhány retro kinézetű darabra és baromira megtetszettek. Egy bajom van csak, hogy a fenti igényeknek nem felelnek meg, sajnos a főzőlapok, amiket - értelmes áron - találtam, azok üvegkerámiák, nem indukciósak.
Pl.: EC52CLB; EC642CLB & BO73CLBA kérdésem, hogy érdemes-e ezen a retro vonalon nézelődnöm, vagy a dizájn oltárán fel van áldozva a minőség - bár a gorenje-re pl 3+2 év gari van. Viszont a Smeg masinákért nem akarok és nem is tudok annyit adni... Szerintem nem lesz azon elkészítve, annyival finomabb egy csirkepörkölt nokedlivel, mint amekkora felára van.
Megköszönném, ha javasolnátok a fentieken kívül néhány lehetséges példányt, avagy ha és amennyiben dobjam a külsőségeket, mik az ajánlott tűzhelyek ~200.000 Ft-ig?
Illetve érdekelne, hogy az indukciós főzőlaphoz mennyire ragaszkodjak, jobb annyival, mint a kerámia vagy nem? ( Eddig jobbára gázon illetve szabad tűzön főztem, sütöttem, úgyhogy az elektromos cuccokkal nincs érdemi tapasztalatom.)...elmúlik...
-
Voice24
őstag
Gyors kérdésem lenne Bosch mosogatógéppel kapcsolatban:
Beszereltem a gépet, pult alá került, elsőre úgy tűnik, minden oké. Ami nem világos: volt a belsejében egy félig gumi, félig műanyag csík, a műanyag része szerintem sínnek van kialakítva. Úgy sejtem, a pult alá helyezésnél lenne valami takaró szerepe, de semmi leírás, útmutató nincs róla, így csak tippelek. Valaki esetleg tudja, mit kell kezdeni vele, és főleg hogyan?
Előre is köszönöm! -
Wajk
addikt
válasz concret_hp #39312 üzenetére
43.8cm: Candy CDCP 6/E
vagy 45cm nekifutásból? olyan van több is: Candy CDCF 6
vagy a Bosch SKS50E32EU
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
concret_hp
addikt
letezik olyan mosogatogep ami max 42 cm magas?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
tobias40
veterán
válasz Zotyipotyi #39308 üzenetére
Nekem DPS 7405 GB5 van már lassan 3. éve,semmi gondom nem volt vele és szintén 5 év a garancia rá..
Tisztán kell tartani a szűrőket és ennyi.. -
BB9000
senior tag
válasz DrRicsi #39306 üzenetére
Nekem az általad kinézett Gorenjének a beépíthető változata van. Nem vagyok vele elégedett sok apró bosszantó dolog miatt. Ma már inkább Bosch-t vagy Siemens-t vennék. Olyat, aminek 3 fiókja van. A szokásos kettő mellé plusz egy az evőeszközöknek. Ez pl. olyan: Bosch SMV25EX00E. MM-ban 110K az ára. Közeleg a Black Friday. Lehet, hogy érdemes lenne pár napot várni a beszerzéssel.
[ Szerkesztve ]
-
TMS0
csendes tag
Sziasztok,
bépíthető hűtő kiválasztásában szeretném kérni a segítségeteket.
Ami fontos, alulfagyasztós A+ vagy A++, 56 cm-nél nem szélesebb. A no frost nem fontos, persze ha az árba belefér akkor nem hátrány. A keret kb 150 ig tart, persze egy kis plusz belefér.
A kérdés, hogy van-e ajánlott típus/márka? Vagy érdemes nem teljesen noname gépet választani jó sok garival?
Köszi
Tamás
-
Zotyipotyi
csendes tag
Sziasztok!
Beko hőszivattyús szárítógépekkel kapcsolatban mi az általános vélemény/tapasztalat?
Konkrétan ezt a típust néztem ki: https://szaritogep.arukereso.hu/beko/ds-7433-pao-p434256774/
Csábító az 5 év garancia, meg hamarosan akciós leszKöszi!
Zoli -
DrRicsi
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos a mai nap feladta a mosogatogepunk es vennem kene egy ujat. Mivel nincsenek heteim utana olvasni a temanak es itt amugy valoszinuleg jobban ertenek hozza gondoltam megkerdem itt hogy milyen tipust javasoltok.
Max 60cm szeles lehet es egyenlore a GORENJE GS 62010 W -t nezegettem. Velemenyek? Bosch es egyeb marka is szoba johet. Legalabb 12 teritekes.
Koszonom szepen a segitseget -
desigo
senior tag
válasz Handball94 #39303 üzenetére
Rendben,köszi!
-
asdf_
veterán
Biztosan nem, 99.9%, hogy az ajtaja kulonbozik csak (esetleg csak a fogoja), meg a polcok es a rekeszek design-ja. (es masik 99.9%, hogy ugyanez meglesz Zanussiban is, hasonlo kulonsegekkel, csak az lesz a legprolibb a harom kozul, edit: nem jott be, Zanussibol csak A+-os van).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Formula-1
- Gran Turismo
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- SkyShowtime
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.