Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
freaghill
őstag
Huha, oké, köszi fiúk! Néztem még a Babyliss márkát is, de ott is az lenne, hogy ugyanúgy potyog a szőr mindenhova, azért előnyös lenne, ha nem kéne utána takarítani annyit az emberkének, és jobban is szét tud szóródni nyírás közben a szőr mintha a klasszikus borotvát használná (nagyrészt itt a pengén marad és azt mosod le)
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnénk ajándékozni egy borotva gépet. A cél az lenne, hogy a klasszikkus borotvát lecserélje a személy, szóval mindenképp olyan gép, olyan késes kell amivel lehet olyan rövidre nyírni mint a klasszikussal.Ha csak a kés típusa irányában tudtok segíteni az is jó már.
Az ár az 50k alatt legyen.
-
freaghill
őstag
Köszke
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
A mosógépbe, mosás után visszajön valamiért az öblítő rekeszbe víz. Mi lehet a probléma? Valahol dugulás lehet?
Köszi előre is a segítséget. -
freaghill
őstag
Utóbbi időben észrevettem, hogy zuhanyzásnál egyre több víz marad benn és lassabban folyik el.
Van valami ajánlott szer a lefolyó tisztításához?
-
freaghill
őstag
Barátnőm szülei szeretnének indukciós főzőlapot venni, amit ők kinéztek az ez: Electrolux EIS8648
Van valami tapasztalat, javaslat, információ?
Minden morzsának örülünk. -
freaghill
őstag
Öntöttvas edényt/serpenyőt szeretnék venni. Mely az a márka amit már érdemes megvenni?
Offba rakom mert nem tudom, hogy ez kapcsolódik-e ehhez a topikhoz. -
freaghill
őstag
Milyen porszívót ajánlanátok autó takarításához?
Nincs dugalj a közelben, használt előnyben, olyan 30k-ig
-
freaghill
őstag
válasz freaghill #46532 üzenetére
Ma veszek egy tolómérőt és lemérem, hogy mi merre mekkora.
Valaki próbálkozott már hasonlóval, hogy a szárítógépet bekötni a szifonra?
Elméletileg az AEG DK11-es csomag kéne nekem, viszont a szifon már szemre is vastagabb, és nem tudom azzal a csővel rákötni.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Megtudná valaki nekem mondani, hogy hívják azt a műanyag alkatrészt ami a kép jobb alsó sarkában, a bekarikázott alkatrészt?
Létezik ebből olyan, hogy egyik fele x méret, másik fele meg y?
Szárítógépet kötnénk be a lefolyóba, és ami ott van csatlakozás oda vastagabb cső kell, így gondoltam vastagot oda rákötni, felhozni a szárítógéphez, a vastagabb csőnek a másik végébe beledugni ennek a nemtudomminek a vastagabbik részét, másikat pedig amit lehúzok a kondenztartályról.
Persze lemérem előtte ezeket.
Köszi!
-
freaghill
őstag
Nem a falakon jelent meg a penész, ezt nem írtam, de fontos lehet, és elővigyázatosság miatt gondoltam venni egy ilyet.
Szerintem azért lehet mert ez egy hőszivattyús lakás.
Mikor otthon vagyunk mindig van szellőztetve szinte folyamatosan.
Más lakó is vásárolt párátlanítót még korábban és mondta, hogy sok vizet szedett össze neki.Kis szobában azért jelent meg a penész, mert oda teregettük a ruhákat. Pénteken jött meg a szárítógép, így már nem igazán lesz a teregetésre szükség.
Illetve más jelei is vannak, ami szerintem a magas páratartalom miatt lehet, mint például, hogy a szilikon a csempénél a nappaliban már elvált.
-
freaghill
őstag
Sajnos megjelent a penész itt-ott a lakásban. Milyen páramentesítőt ajánlanátok?
-
freaghill
őstag
Lehetséges olyan, hogy biztosítást kötök egy háztartási termékre utólag?
-
freaghill
őstag
Végül rendeltünk egy AEG szárítógépet, érdemes rá kiterjesztett garanciát venni?
Ha igen akkor hol? -
freaghill
őstag
válasz AssAssynn #46347 üzenetére
"A vízadagoló cső elé kössünk poli-foszfát adagolót (beszerelése egyszerű, mert a vízadagoló cső méretével és menetemelkedésével megegyezik a csatlakozás és különösebb szerszámot nem igényel a felszerelése). A töltésénél oda kell figyelni és érdemes előtte vízzel átöblíteni, kimosni a kristályokat ugyanis az apró törmelék eltömheti a mosógép víz szelep szűrőit. "
A poli-foszfáttal kezelt víz ivásra nem alkalmas!
Amire még figyelj, hogy a tömítések benn legyenek, mert kellemetlen lehet ha jön a víz ott ahol nem kéne
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
válasz Mauzes #46334 üzenetére
Akit érdekel a penészesedés, vízkő kérdés az szerintem olvassa el Csabroncka írását.
Fórumban visszakeresve évente szokta pl. Csabroncka cserélni.
-
freaghill
őstag
válasz AssAssynn #46328 üzenetére
Szia,
ha vízkő ellen szeretnél védekezni, akkor ajánlott egy polifoszfát adagoló vásárlása és bekötése, netről rendelve én szállítással 4k alatt megúsztam, bekötése egyszerű, nem igényel szerelőt.
Így nem lesz olyan kemény a víz, jobban feloldódik a mosószer, kevésbé habosodik.
-
freaghill
őstag
válasz Csabroncka #46305 üzenetére
Szárítógépről neked mi a véleményed, 200kig?
-
freaghill
őstag
válasz Gömbike #46249 üzenetére
Ha jól veszem ki a szavaidból meg jól tudom akkor az Electroluxé az AEG, igaz?
Van bármi különbség a kettő között, ami miatt inkább az egyiket mint másikat?
(#46244) BB9000: Köszi, BOSCH nekem szimpatikus is, de valamiért barátnőm inkább az AEG felé menne.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Eljött az augusztus, így vennénk szátítógépet, van valahol promóció extra garira?
Mi az ajánlott vétel 200k-ig?
-
freaghill
őstag
válasz Csabroncka #46060 üzenetére
Ajánlott bármit is a csap elé vagy mögé szerelni?
-
freaghill
őstag
válasz Csabroncka #45862 üzenetére
Augusztusban tervezünk venni egyet, és és rég óta vagyok úgy vele, hogy Mielet szeretnék, ha a legolcsóbbat is, de inkább, bár nem tapogattam még meg.
-
freaghill
őstag
válasz Csabroncka #45852 üzenetére
Mi az oka annak, hogy szerinted ajánlott megtapizni?
-
freaghill
őstag
A legolcsóbb Miele szárítógép van szerintetek annyival jobb mint egy olcsóbb Electrolux?
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Augusztusban tervezünk venni egy szárítógépet.
Van most ajánlott típus, amire van promóció és plusz garit adnak?200k lenne a felső határ a gépre.
-
freaghill
őstag
válasz Digitalpimp #44962 üzenetére
Please define "jó".
-
freaghill
őstag
Van egy fél éves AEG mosógép, kb napi használatban van, ma vettem rá poli-foszfát adagolót, fel is szereltem.
Ajánlott lenne már ezen is trisó+polly kezelés, vagy nem szükséges?
-
freaghill
őstag
Ez most BestBuy lehet porszívó terén.
Performer Porzsákos porszívó BIRTHDAY30 kóddal 35k.
-
freaghill
őstag
Nem tudom a típus mennyire ajánlott, de,
ELECTROLUX EUS8X2RR UltraSIlencer porzsákos porszívó, piros 52987 helyett 43289 -
freaghill
őstag
Mi elégedettek vagyunk a CNEL4813-al, igaz csak 2-3 hónapja van meg.
-
freaghill
őstag
Miele szárítógépből is olyan jó mint mosógépből?
-
freaghill
őstag
válasz freaghill #40726 üzenetére
Most olvasom, hogy első használatnál fel kellett volna tölteni vízzel és aztán sóval?
Már lett 2 tesztmosás indítva, ilyenkor is érdemes azért feltölteni vízzel? Utoljára mikor néztem, akkor csak só volt benne, ha nem csalt a szemem, nem telítette meg vízzel a gép a sótartót.
-
freaghill
őstag
Van egy vatta új AEG (tipusszámát most nem tudom fejből) mosogatógép, aminek ég a só visszajelző LED-je.
Fel lett töltve, első használat előtt a só, és az öbliítő is, az öblitő kialudt, a só égve maradt. Mosás alatt kialszik az is.Mi lehet a probléma? Vízkeménység nem lett beállítva, az igaz, lehet ez a baj?
-
freaghill
őstag
válasz #32577792 #40721 üzenetére
Mi mentünk az új hűtőért, az MM-be, ott egyben le is adtuk a régit.
Megkérdeztem, ha kiszállítással kértem volna akkor elvitték volna a régit.
(#40712) ribarszki Igen, 150 napod van.
-
freaghill
őstag
Nekem is megjött a pályázatról az elbírálás, csütörtök este.
Pénteken meg is vettünk egy Liebherr CNel 4313-21-es hűtőt, és be is üzemeltük.Köszi mindenkinek a segítséget!
-
freaghill
őstag
válasz BullZeye #40250 üzenetére
(#40254) asdf_: A 90 napot szerintem felreertettek/felreertetted, az arra vonatkozik ha jol remlik, hogy miutan tamogatottnak itelnek, 90 napon belul kell megvasarolni a termeket.
Igaz, csak idén pályáztam ezt meg először, de tisztán emlékszem, hogy 90 nap az elbírálási idő és onnantól van még 5 hónapod megvenni a kívánt gépet.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Tetőtéri WC-be szeretnénk elszívó ventillátort rakni. Milyet érdemes venni?
-
freaghill
őstag
Nem háztartási gép, de gondoltam megkérdezem itt, de ha tudtok jobb helyet írjátok meg!
Sarokcsiszolót keresek karácsonyra édesapámnak. Olyan 20-30k környékén, 115-ös tárcsamérettel.
-
freaghill
őstag
HGCS pályázat bírálatáról mail is jön, vagy az oldalt kell figyelni?
-
freaghill
őstag
válasz Doki16 #39361 üzenetére
A pályázatot elkezdheted már most kitölteni, a nyilatkozatot viszont csak az adott időintervallumban tudod csak elfogadni, érdemes addig megcsinálni.
Mellékleteket pedig a beadási határidő lejártától 5 napig van idő feltölteni (lakcímkártya, adókártya).Nekem sikerült olyan gyorsan csinálni, hogy 10:00-kor már a visszaigazoló email is megjött.
-
freaghill
őstag
válasz SirKero #39337 üzenetére
Korábban olvastam a kávés topikot, amit ajánlanak kicsi pénzért, az egy normális kotyogós.
Itt nagyon dicsérték a Bialetti Brikkát, de állításuk szerint amit most forgalmaznak az nem olyan jó mint a régi, nagyon kényes kis eszköz, illetve ha veszel akkor 2 személyest, nekem is ilyen van. Van még mellette egy Bialetti Mukka Express (német ebay kleinanzeigen oldalról 10k-ból megvolt), aljába vizet töltesz, tetejébe meg tejet, lenyomod a szelepet, felrakod a tűzhelyre (indukcióson nem működik), és finom cappucinot készít.Ha egykaros gépet szeretnél, akkor aminél lejjebb ne add az egy használt Gaggia Baby. Ha tudsz többet költeni, vagy tovább várni akkor Gaggia Classic (vigyázz, mert gyorsan viszik őket), de itt fontos, hogy 2015 előttit, mert megvásárolták akkor valakik, már nem emlékszem, és nem olyan mint a régi.
Emellé ajánlott egy daráló is, ami itt belépő az a Graef CM 702.
-
freaghill
őstag
válasz freaghill #38875 üzenetére
Ezt találtam ilyen árban.
No-Frost, Alulfagyasztós, A+++, 160 kWh/év, 40dB, 181.000 Huf[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Szóval hűtőből a Liebherr-t ajánljátok?
Mi is tervezünk a pályázatból vásárolni hűtőt, így most nyomozás van, mit érdemes.
Lehet tudni, hogy miért olyan ajánlott?Támogatással olyan 180k lenne kb. a max ráfordított összeg.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Páraelszívót szeretnének szüleim a konyhába. Konyhafal mögé ki is mehetne egyből a cső.
Van olyan amit tudnátok ajánlani 30.000 alatt, vagy az még a "inkább ne vegyél mert többet ártasz" kategória?Mit kell figyelni, a hangerősségen és az elszívott mennyiségen kívül?
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
válasz #94529552 #37642 üzenetére
Mit értesz közös azonos méret alatt? Mennyi lehet a differencia? 55-re rámegy még a 60-as szárító, vagy még a 65-ös is, de a 45-re a 60-as már nem?
Illetve ezek az összeépítő keretek mi a szerepe? Az, hogy ne csak a lábainál nyomja a mosógépet hanem egyenletesen terhelje, és a méretkülönbség miatt is? Ha igen akkor itt mennyi lehet a különbség?Ne haragudj, de laikus vagyok ebben a témában.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Nem olyan rég vettük az ősöknek ezt az LG F2J5WN4W mosógépet.
Gondoltuk, saját részre is ilyet vennénk, viszont ha később szeretnénk szárítógépet akkor ahhoz kell elméletileg valami keret ami a mosógépre megy, és arra meg rá a szárítógép, ha jól tudom.
Ezek a keretek mennyire univerzálisak, erre a típusú mosógépre lehet rakni?
Ha lehet akkor szűkít esetleg a vásárolható szárítógép listából, gondolok itt a méretekre, hogy rámenjen a keretre.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
válasz Csabroncka #37479 üzenetére
Csak kíváncsi voltam, ha tehetném én is ilyet venném és használnék, de hát nem tartok ott
Köszi! -
freaghill
őstag
válasz Csabroncka #37471 üzenetére
Miele mitől olyan jó? MIért olyan drága a többi 100-150ezres mosógéphez hasonlítva? Miért kerülnek a mosógépei többszörösébe, mint másnak?
-
freaghill
őstag
válasz Matada2.3 #37267 üzenetére
Szia!
Kávés topikban érdemesebb kérdezni, de ebben én is tudok neked segíteni jelen esetben. Érdemes elolvasni az összefoglalót is, és kézműves, minőségi kávét rendelni hozzá.
Gaggia Classic - Ez egy nagyon jó gép, de nem szabad újat venni belőle! 2015 előttit szabad csak, használtat, szép darabokat lehet kifogni 90-100k-ért, gyorsan el is viszik őket. Onnan tudod legkönnyebben megállapítani, hogy a keresendő gépen a felirat rajta az Classic Gaggia és nem Gaggia Classic.
Örlőhöz pedig egy Graef CM702 az ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik