Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• svgyula

addikt

válasz VoidXs #85914 üzenetére

Nem. Kicsit komplikáltabb volt. Minden anno' tuchel csatlakozós volt. Tehát volt 4db egyforma csatlakozó mindegyik bemeneti szálon 1db dióda azonos irányba és ezekről ment a 4db potméterre(sztereo tehát minden duplán) a jel aminek a közös kimeneti pontjuk össze volt kötve és ez ment erősítőbe. Ha bármelyiket, vagy az összeset feltekertem mind működött. Ez külön erősítés, tápegység nélkül. A gond a megfelelő dióda kiválasztása volt ami alacsony nyitási feszültséggel rendelkezett. De akkor ez volt az éppen elérhető, legegyszerűbb megoldás.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

• intuicio

aktív tag

válasz VoidXs #85914 üzenetére

Nagyon szépen megköszönöm mindenkinek, aki segített!
    Megjött a kis Yamaha RX-V4A + Monitor Audio MASS 5.1 (2G)
    és hát mondanom sem kell, ég és föld a régi ONKYO házimozihoz képest.
    Még kb. semmit sem állítottam be rajta, minden gyárin van, csak wifin keresztül updateltem a firmware-t. Gyerekek, ez valami ultra brutál, mennyire szépen, és dinamikusan szól. Nem hittem volna, hogy ebből a kis hangszóróból, mennyi erő, dinamika jön ki. A SUB meg beteg állat :D 50%-on van a Volume, de olyan mély jön ki belőle, hogy agyam eldobom. Ráadásul elképesztően szép az erősítő is, és a hangszórók is!
    A hátsó hangszóróknál sajnos belefutottam abba, hogy vettem egy ilyen tartót, ami jó meg minden, de mint kiderült ez a MASS satellite hangszórókban nem metrikus menet van, hanem colos, így szereznem kell olyan csavart, hogy fel tudjam fogatni a tartóra :D

Na de viszont, mivel én egy kezdő belépő vagyok a házimozi világban, ezért nekem kínai kb minden beállítás.
    pl.: a SUB-om van pár kapcsoló, meg poti.
    Mode On/Auto
    EQ Impact/Music/Movie
    Phase 0°/180°
    Volume
    Crossover
    Ezeket mire is kell állítanom? Mert ugye ezeket az ember beállítja, és onnantól már nem nyúl hozzá. Vagy akkor ha zenét hallgatok, akkor át kell kapcsolnom, ha filmet, akkor meg a Movie-ra?
    és ez csak a SUB része :D
    Mit mondjak a többi sok beállításról? Azokat mire érdemes beállítani? Van olyan weboldal, vagy yt video, ahol elmondják, hogy mit mire érdemes beállítani?
    Mert igen van magyar Felhasználói kézikönyv, szinte biblia vastagságú, de elkezdtem tanulmányozni, viszont pár oldal után feladtam, mert nekem sok az infó benne, mert ugye nem tudom mi az ami jó a térhatásnak.
    Gondolom ezek mind attól is függnek, hogy milyen a forrás anyag.
    Én kb 90%-ban angol eredeti nyelven fogyasztok tartalmat, magyar felirattal, ergo nálam alap hogy DV/DTS-HD.MA min: 3000 /kbps.
    A zene minősége is brutális. (Progressive House, Trance,Techno stb) zenéket fogyasztok. Most a zenénél is észrevettem, hogy film nézés után a hátsó hangszórókból furán jött ki a hang.. olyasmi volt, mint ha víz hangozna. Ekkor rájöttem, hogy át kell állítani Stereo-ra, és máris jobb lett a kicsikből is a hang. Most ezt mindig így állítgatni kell? Vagy minden beállítást hagyjak a fenébe, és csatlakoztassam a mikrofont, ami majd mindent bekalibrál?
    Kicsit elveszettnek érzem még magam, pedig szépen szól meg minden, de tutti hogy vannak olyan beállítások, amiket ha megcsinálnék, akkor a szívem szakadna le :D
    Ebben valaki inasba tudna rakni? :C :R

Új hozzászólás Aktív témák