-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
intuicio
aktív tag
válasz KisZozó #85830 üzenetére
Gömbcsuklós? Faxé nincs olyan ami nem gömbcsuklós, hanem sima egyszerű fali konzol 2k/db. ÁÁÁááááÁÁÁááÁÁÁ
Ez a másik, amitől kiakadtam: Monitor MASS hangszóró állvány 55k
Mi a kóchengeres @*.x***°^˛° kerül ennyibe?
Na inkább OFFoffOFF -
intuicio
aktív tag
Na úgy néz ki, jövőhéten vehhetem át a Yamaha RX-V4A + Monitor Audio MASS 5.1 (2G)
házi mozi szettet. Mint megtudtam a hangrendszerhez nem jár már kábel, mint anno volt az ONKYO szettben volt. Tudom haladjak a korral Látszik le vagyok maradva
Szóval kinéztem az 5 db kis Satellite hangszóróhoz kábelt.
Tudom nem egy minőségi, de a célt szolgálja? Mit mondtok?
A SUB-hoz meg ezt az RCA kábelt néztem ki. Remélem ez is "minőségi"
Ami számomra vicc, az ez: MASM falitartó
Mi a tököm kerül ebbe 12.000 Ft-ba? vicc -
intuicio
aktív tag
#85631 b.
Az általad kinézett erősítő egy belépő kategóiás Yamaha, tudja az eARC ot és a HDMi 2.1 támogatásű, modern vas.#85634 Joshi
Az a lényeg, hogy az erősítő legalább HDMI 2.0b képes legyen.Na itt már kezdődik az egyetnemértés. Miért jobb vagy rosszabb a 2.1 vs. 2.0b ?
Tudom hogy lehetne jobb meg minden, de az meg 600k-tól indul. Jó persze hitelre tudom így is úgy is megvenni, de nem mindegy, hogy havi 30k fizetek rá, vagy 2.0b és máris havi 60k. Érted?
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Most éppen egy Onkyo HT-S3305 használok, ami idejét múlta, mert nem tudja az erősítő a 4K-t átvinni, ezért cserén gondolkodom.
Mivel ez egy kész 5.1-es szett volt, ezért valami ilyenben gondolkodom. Nézegettem oldalakat, ahol konyhakész házimozi szettet kínál, akár részletfizetéssel is, ami most jelen esetben jobb lenne számomra. Nem tudom érdemes lehet e beruházni egy ilyenre pl, amit kinéztem: Yamaha RX-V4A + Monitor Audio MASS 5.1 (2G)panel lakásban lenne használva kb.: 16m2
TV : LG OLED65C41LA (Dolby Vision)
Lejátszó: NVIDIA SHIELD TV PRO (2019)
htpc NAS-on keresztűl PLEX-el játszom le a filmet.Van értelme olyan erősítőt venni, ami Dolby Vision képes?
Külön nem akarok venni erősítőt több száz ezer forintért, plusz 5.1 hangfalakat, mert akkor majd millás tétel lenne a végeredmény.
Van valakinek véleménye erről a szettről? Őszintén a hangcuccról sem tudok sokat, milyen lehet a hangzása.
-
intuicio
aktív tag
És ha a kábel van meg, de csomagolás nincs meg?
Ez számomra csak azért érdekel, mert kaptam vagy 10 kábelt ismerősömtől, de nem tudom, hogy melyik milyen szabvány. Persze mind fonott, hogy véletlenül se lehessen tudni
Csak az egyik csatlakozó aranyozott, a másik meg nem, szóval vegyes. -
intuicio
aktív tag
Rendben félisten!
Akkor egy fonott HDMI kábelről honnan állapítod meg a tulajdonságát?!Az hogy meg mióta vagyok tag, az nem jelent semmit. És igen igazad van van kereső is, de én abban nem leltem a kérdésemre választ. De nem is kellett volna válaszolnod inkább, mert más megteszi, akár 50x is.
És ha már Te oktatsz, tudhatnád a válaszod full OFF.#61339 mpo:
Igen Ez nekem is feltűnt#61343 dino_m:
Sajnos csak 1db HDMI kimenet van a VGA-n
Ezt lehet akár egy sima DP-HDMI fordítóval is:
DP-HDMI keresztül milyen tartományokat enged? DTS, TrueHD?[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
-
intuicio
aktív tag
Innen lestem az infót:
[hdmi2.0b az elöző verzióhoz képest megkapta a HDR10 támogatást]
Tehát akkor elég a 2.0..
Még akkor is, ha mondjuk HDMI 2.1-es kábelt veszek?
Gondolom visszafelé kompatibilis.[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
válasz dino_m #61307 üzenetére
Ezt most nem egész értem.. Az tiszta, hogy a RTX 3070-ből jön egy HDMI 2.0 kábel a TV-be. Ez fogja adni a 4K képet. De a hangot hogy kapja meg az erősítő? Azt mivel kötöm össze az alaplapi hangot az erősítővel?
Vagy úgy gondolod, hogy a 4K kép+hang a TV be, és onnan kapja meg az erősítő is egy külön HDMI kábellel?
-
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen AV-m: Onkyo HT-R380
Ilyen TV-m: LG 55UK6950PLB
Össze szeretném kötni a most vásárolt PC-mel a hangot
Alaplap: MSI MAG B550 Tomahawk
VGA: MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM
Most úgy van bekötve a rendszer, hogy:RTX 3070 HDMI -> OnkyoAV -> TV. és itt ugye a HDMI-n keresztül megy a kép+hang
De ugye a kép itt nem ad 4K-t mert az erősítő HDMI- nem képes rá.
Ezt szeretném kizárni úgy hogy:- RTX 3070 HDMI vezetékét a 4K TV-be dugom (így meglesz az UHD 4K * 3840 x 2160) felbontás.
- A hangot hogy kell itt bekötnöm? Mert én csak 7.1-es bekötést találtam az alaplapi user manual-ba
Vagy esetleg az SPDIF-el kell összekötnöm? vagy melyikkel a jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest