Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Kezdésnek jó a Harman/Kardon AVR-171S + HKTS 16 5.1 házimozi szett.
Vagy használtan keresel valami jobbat, abban majd segítenek a hozzáértőbb fórumtársak. -
oliba
őstag
Sziasztok!
Nagyon amatőr vagyok a témában, ezért kérnék segítséget. Vásároltam egy Sony 55W805C típusú TV-t és keresnék hozzá valamilyen 5.1-es rendszert. Azt már olvastam, hogy gyárilag összerakott cuccot nem éri meg venni, ezért kérnék segítséget, hogy mit ajánlanátok ~250 ezer Ft-os, vagy 600 Fontos árban?
Az egész rendszernek nem kell hangosnak lennie, erős mély sem szükséges, mert sorházban lakunk és a szomszédban kisgyerek is van, akire azért gondolni kellene. A nappali jóindulattal eléri a 15nm-t. Jelenleg semmilyen tartozék nincs, amit ne kellene megvenni, így mindennek összesen a megadott ár körül kellene lennie.
Várom a lehetőségeket
Köszönet előre is
-
BBéci
legenda
válasz hamblock #6393 üzenetére
A Pioneer szett frontja még elfogadható, de a másik három hangdoboz messze elmarad tőlük, ezért semmiképpen nem ajánlom a szettet.
A háromból a Bostonra szavazok és ne feledkezz meg a szubládáról sem!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
darthdenes
tag
válasz KovyBoy #6391 üzenetére
Szép munka.
A kálváriám:
Az első átkábelezésnél elkövetett hibaarzenált kellett javítanom. 1. Sal kábel. 2.piaci ón. 3. Ismeretlen folyasztó szer.
Eredmények:
sal kábel......valami komoly elcseszés van itt gyártáskor(réz+szigetelés összeillesztéséhez használhattak valami antiforrassz anyagot hogy könnyebben összehúzzák őket.), vagy😃 csak belenyúltam. Sehogy sem akart futni rajta szépen az ón. Elég nehézkes volt. Ekkor még bolti ón......
Hiba 2....piacon sétálván olcsó forassz anyag vásárlása.... na ez csak hihetetlen ideális körülmények között lehetett futatni.Ekkor sem Sal kábelre. Ez hozta el a 3. hibát.....
Hiba 3. Ismeretlen....fellelt forrasztó víz feliratú anyag használata gyanta helyett a szar piaci ón és az érdekes sal kábelre. Használat után leöblítettem.
Eredmény....maszívan felzabálta a rezet az ismeretlen folyasztó szer. Kb 4 hónap után elhallgatott a magas. A vezeték leszakadt saját súlya alatt.
Így most az összel salos kábelt kib...sztam a piaci ónnal egyetemben.
A Kacsa kábelt álom volt ónozni a sárga kupakos (bolti) ón és hozzávaló gyanta párossal. Csak úgy hasított rajta 😃.
Most igyekszem maximálisan jól megcsinálni. Nem szeretném ha pl fél évente vágnom kellene a kábelből mert fekete az oxidtól. Igen itt a kérdés...kb mennyi idő alatt oxidálódik?
Az véleményem szerint nem jó megoldás, hogy beónozom a kábelt és úgy csavarozom össze. Ugyanis rideggé válik a vezeték és megint kis/kevesebb ponton érintkezik a banánnal mint a puha réz ami csavarozásnál felveszi a dugó alakját valamelyest. Ezért forasztás esetén csak az összeforrasztásnak lenne értelme. De az meg igencsak ón pazarló ha kiöntöm teljesen.
Na ez a dilemma.[ Szerkesztve ]
-
hamblock
újonc
Sziasztok!
Jelenleg egy takarékos keretből összeállított Pioneer VSX-417 + System Fidelity 5.0 (front SF-2050 és kistestvérei) rendszert hajtok. Valamilyen mértékű minőségbeli előrelépést elvárnék. Az új rendszer nem ezt váltaná, máshova kell. Megpróbáltam a közölt paraméterek alapján dönteni, és egy kis kutatást végezni, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy egy teljes Pioneer szettel járnék a legjobban.
Univerzális használatra kell:
-Internet rádió és jórészt MP3, kisebb részben FLAC HTPC-ről (rock, metal, punk)
-több csatornás mozifilmek
-TV némítva hallgatása erősítőn keresztül
-20 m^2 szobaKét erősítőt néztem ki:
1. Pioneer VSX-430 http://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/def/products/vsx-430
2. Denon AVR-X520BT http://www.denon.hu/uk/product/bluetooth/avreceivers/avrx520bt-Pioneer tud ARC-ot, a Denon nem, de egy optikai kábelre azért csak telik még. A Pioneer-ről nincs teszt, viszont egy régebbi modelljét használom, amely a sztereo hangot több hangfalra kirakja - erről semmiképp nem akarok lemondani. A Denon használati utasítása alapján, mintha tudná, de nem vagyok erről meggyőződve teljesen.
Hangfalszettből:
1. Pioneer S-ES3TB 5.0
2. Onkyo SKF-4800 + SKS-4800 (bár itt a háttér hangfal gyengébb teljesítményű)
3. Boston Acoustics Classic CS260 MKIIA Pioneert eddig senki nem dícsérte, érzékenysége elég szerény, viszont a front frekvencia átviteli tartománya az egyik legszélesebb. A Bostonról van teszt.
Ezekből mit ajánlanátok és miért? Valami mást hasonló áron?
-
KovyBoy
tag
válasz darthdenes #6388 üzenetére
-
johnywalker
őstag
A forrasz anyag minősége is jelenthet különbséget, már ha a forrasztás mellett döntesz.Az ezüstözöttek jobbak.
-
Nemir Ombe
addikt
Erre most milyen választ vársz!!??
Ha félsz a “rozsdától”,akkor forrassz,ha nem akarsz forrasztani,akkor csavarozz.
Írtam,válaszd azt amelyik téged jobban megnyugtat....
Hmm ....
-
darthdenes
tag
válasz Nemir Ombe #6386 üzenetére
Köszi.
Sejtettem, hogy hangzásban ordas különbségek talán nem lennének, viszont ha be lenne forrasztva hátha nem oxidálódna úgy mintha csak sodorva lenne.... ilyen megközelítésben érdekelne.
Most végeztem a frontok és a center átkábelezésével és picit már elégettem az ujjaimat 😃 nem annyira kezdenék bele 12 banán összeforrasztására 😃oly lelkesedéssel mint délután. -
Nemir Ombe
addikt
válasz darthdenes #6383 üzenetére
Gyakorlatilag válaszd azt ami téged jobban megnyugtat,a “végeredményt” egyik “módszer” sem fogja nagyban befolyásolni. (jelen esetben)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Norbi 72
veterán
válasz johnywalker #6380 üzenetére
Google..
-
user137
őstag
Sziasztok! Remélem jó helyen járok de kicsit tanácstalan vagyok a kérdéssel kapcsolatban.
Naszóvalazúúgyvolt:
- Pio VSX-923
- inputnak PS3, PS4, PC, és egy Minix H8+ Kodival
- "akármilyen" HDMI kábelek a legolcsóbb fajtából (talán HDMI1.3 és 1.4 vegyesen)
- outputnak Samsung 48" LED TV (H6270)Történt, h a hétvégén beraktam a Samsung helyére egy LG 4KTV-t (49UF685V), erre a PS3 és a PS4 is rettenet elkezdett szaggatni (frame drop). Nosza, a tévét game módba rakni, HDMI type: Game Console, majd ... még akkor is szaggat, nem elviselhetetlenül, de határozottan rossz.
Már csomagolnám el a tévét, h visszaviszem, erre bekötöttem utoljára direktben a PS3-at (majd a PS4-et is), és lám, hibátlanul megy 1080p60-on minden, aminek kell.
Elvileg az erősítő támogatja a 4K-t, a kábelek eddig mentek mindennel, most meg totál KO. Azonkívül, h most elkezdenék méregdrága kábeleket venni, valami ötlet a fórum kollektív tudatából?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
darthdenes
tag
Adott egy Kacsa kce -flw25 és Nakamichi banándugó. Mi lenne a szerencsésebb, ha beleforrasztanám vagy ónozás nélkül becsavarozznám?
-
antistati
tag
-
Norbi 72
veterán
-
őstag
válasz Nemir Ombe #6197 üzenetére
Végül a Denon X2200W-t vettem meg és nem az 1200-ast. Lehet, hogy a kisebb is elég lett volna most, de arra gondoltam, hogy nem 1 évre veszem, szóval simán belefér a plusz 50e Ft is. Hátha egyszer házba költözöm, ahol meg is tudnám hajtani. (Most lakásban lakom, és sajnos vissza kell fognom magam, mert ahogy én sem szeretném, hogy a szomszédom bömböltesse a hifijét, úgy én sem teszem.) Viszont a kis felújított Prelúdium hangfalpáromat mindenképpen el kell vinnem faterhez, hogy a hangváltót hangolja a felújításkor berakott minőségi új hangszórók karakteréhez, mert így az eredeti beállításokkal kissé tompa a hangkép.
Egyébként elégedett vagyok az erősítő tudásával. Szuper, hogy most is ahogy fórumozgatok, közben a webes felületről a NAS-ról tolom FLAC-ban a Kraftwerket... Egy-két filmet is megnéztem már így, és bár a tévének viszonylag jó a hangja (Harman Kardonos LG), természetesen össze sem lehet hasonlítani azzal, ahogy most szól. Lehet még, hogy az 5.1-et is kialakítom, de ahhoz meg kell várnom a nyári lakásfelújítást a kábelek elvezetése miatt.
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat.
The Amiga, Born a Champion
-
Ragadozó
Ármester
Több helyen is hallottam már atmos-t, van ahol egész jó volt, de így se érzek semmi késztetést, hogy ilyenem legyen...
Van más tervem is:
most a front oldalra kellene majd egy jobb erősítő, jobb hangszórókábelek, tüskék a hangsugárzók alá.
Ha lesz eladó, lehet cserélem a háttereket is..és előbb-utóbb vetítő + médialejátszó csere, esetleg egy jobb szub...az a hülye hifibogár motoszkál mindigMozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Norberto008
tag
válasz Nemir Ombe #6353 üzenetére
Köszi.. és ilyen használt cuccokat hol lehet találni, mert itt hardveraprón nem igazán vannak ilyen fejlett szintű cuccok..
Azért is írtam hogy nem igazán értek ezekhez, azért is kértem véleményt
Egy közepes méretű szobába lenne, filmhez ill. zenéhez..
Azért ez sem kevés pénz, nem akarom egy rosszabb szettre költeni..üdv
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #6368 üzenetére
Sokmilliós 7.2.4 rendszeren, ki-be kapcsolgatással próbálgattuk az Atmost. Hallható volt a különbség, de a házigazdán kívül egyikünk sem érezte azt, hogy hű de jó és otthonra olyan kellene.
Tehát igény és ízlés dolga.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
KovyBoy
tag
Igen, tomoren ennyi, olvastam en is.
A magam reszerol nincs teljes rendszert atolelo panasz/elegetlenseg, az egesz a mennyezeti hangszoroktol indult, ami most tobbedjere is ki lett vesezve.
Persze, ha elkezdenek az enyemnel komolyabb, es jobb akusztikai korulmenyek kozott felallitott rendszereket hallgatni, nyilvan ez valtozna, mint ahogy kesobb tervezem majd az erosito cserejet, emiatt vettem annal valamivel jobb dobozokat (beszeltunk errol itt is, mielott megvettem). Azokkal egyebkent abszlout semmi bajom, nekem tetszenek, de azt hallom, hogy ezzel az erositovel nem tud kifutni, tobb van bennuk.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz KovyBoy #6362 üzenetére
Pontosan ugyanaz a helyzet, mint a 3D demók és teljes filmek esetében. Utóbbiakból szinte mindenki hiányolja a térhatást, mert beetették a népet, aztán a valóság messze áll attól, túlzottak az elvárások.
Többször, többen leírtuk, hogy egy jó 5.1 rendszer ad akkora élményt, hogy ne vágyjon többre, másra az ember. Ha mégis, akkor a meglévő cuccban kell keresni a hibát.
Az Atmos kitalálásának, bevezetésének legfőbb oka a gyártók hasznának, bevételének növelése. Vegyetek új erősítőt és hangdobozokat.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Szerintetek mennyire elviselhető ez a hangfal? Yamaha NS 50 BL (Több helyen olvastam, hogy ritka rossz hangja van, és a mély is elég gyenge)
-
KovyBoy
tag
válasz Nemir Ombe #6360 üzenetére
Biztosan igaz ez is, volt mar szo errol regebben ().
Abban azert biztosan te is egyet ertesz fuggetlenul az irottaktol, hogy a filmek Atmos hangszerelese meg korant sem tart ott, mint amire lehetoseg lenne; esde az meg is van villantva a demo lemezeket (5 kulonbozot hallgattam eddig). Abban azert bizok, hogy miutan beindult vegre a dts:x is, talan lesz nemi fellendules... ki tudja. -
KovyBoy
tag
válasz johnywalker #6359 üzenetére
Ezzel abszolut egyet ertek. Ez a masik oka, hogy nem fektettem bele meg penzt, nem erzem, hogy jelen esetben megerne. Az Atmos demo lemezek egyebkent nagyon jol szolnak, de a kiadott filmek hangszerelese a demokhoz kepest messze elmarad szvsz.
Tavasz-nyarra tervben van a rendszer atkoltoztetese egy masik, nagyobb szobaba, amit full fel kell ujitsak, majd oda kell minden filler; az joval nagyobb elorelepes lesz hangzas szempontjabol a mostani "lyukhoz" kepest. -
Nemir Ombe
addikt
A màsodik részére itt [link] vàlaszt kaphatsz.
Johnywalker:
Az a baj,hogy sokan igy állnak hozzá,“mindenféle” hsz-kat tesznek a frontok és hátterek tetejére,vagy szerelnek a plafonra (ez esetben láttam már “egybeszettből” megmaradt háttereket és autóhangszórót is) majd “nincsenek elájulva” és ilyenkor jönnek a “semmit nem ér” és “felesleges dolog” mondatok,pedig ha jól csinálták volna ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
patow
senior tag
válasz Norberto008 #6351 üzenetére
Nekem volt ilyen szettem ,az av-je zenére gyenge én mondjuk pl egy Yamaha rx-v379-et vennék hozzá, a hangfalak rendben vannak ezen az áron ujjat szerintem nem találsz jobbat [link] nézd meg
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz KovyBoy #6355 üzenetére
Az Atmos hangdobozokra is érvényes, hogy ugyanabból a családból kell származniuk, mint amelyikből a többi, ezt jó lenne szem előtt tartani!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KovyBoy
tag
Nekem jobb hijan a regi rendszerbol megmaradt 2db Jamo e4sur van felszerelve a plafonra ugyanezekhez a Cantonokhoz. A kabelek a padlason futnak, igy nem latszodnak, ha gondolod kuldok rola holnap kepet, marha egyszeru felszerelni.
Beepitesrol bovebben pl. itt olvashatsz.
[ Szerkesztve ]
-
Hapi18
tag
Atmos hangzás kiépítéséhez, milyen valóban belépő szintű (vállalható legolcsóbb) hangfalat ajánlotok a plafonra? (Canton gle 496 a többi hangfal)
Esetleg van e valahol leírás a beépítésről? (milyen anyagokat használjak ilyesmi)[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Norberto008 #6351 üzenetére
Ennyi pénzből inkább nézz használt, de komolyabb szettet. Ez a belépő katagória legalja.
Véleményem szerint még egy Harman 151 + valamelyik kisebb hkts szett is jobb és van hozzá szub (ami kell,(ahogy BBéci is irta) a nagy méret ebben a kategóriában inkább hátrány mint előny. (hacsak nem a szoba díszítése a cél)
(tecnikailag meg az Onkyo szett: érzékenység 86dB front,81dB háttér az AVR meg amúgy sem egy erőmű (300W áramfelvétel),nem túl jó kombináció .... )
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz Norberto008 #6348 üzenetére
Szubláda mindenképpen kell hozzá, anélkül lepkefing.
Akinek nincs összehasonlítási alapja, inkább ne mondjon véleményt.
[ Szerkesztve ]
-
hl225
tag
Ebben a fórumban többször felmerül ez a készülék, van aki az ellenségének sem kívánná, van aki pedig ajánlja.
Szerintem ennyi pénzért vállalható darab. A hangfalam nekem is ilyen, de sajnos nincs összehasonlítási alapom. Amúgy fórumtársunk a hangfalat karácsomy környékén cserélte ~20e Ft-tal drágább hangfalra és a hátsó hangfalakon kívül illetve összességében az Onkyo-t jobbnak minősítette.
Én elgondolkoznék a helyed, hogy egy ilyen hangfalt vásárolnék csak más erősítővel. pl. Denon AVR-X520BT is ajánlott darab. -
Norbi 72
veterán
150-ért belépőnek jó,de ha tudod,hallgasd meg.
-
Norberto008
tag
Sziasztok!
Házimozi rendszert szeretnék venni.. Annyira nem értek hozzá, neten kinéztem egyet. Úgy 150.000Ft körül gondoltam:
[link]erről vélemény esetleg? Vagy ebből a pénzből érdemesebb lenne jobban körülnézni?!
üdv
-
Ragadozó
Ármester
Szabály, az szabály
Norbi 72: volt már szó erről a szabályozásról...hiányoztál?
Ne lógj az órákról, vagy gyümilé hatása alatt voltál?Komolyra fordítva a szót, gondolom megint volt egy hirdetés, ha moderátori figyelmet kaptunk.
Megkérnék mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat, linkelni a HA-ról tilos, saját hirdetést még utalás formájában se!
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
FNZ
őstag
válasz johnywalker #6344 üzenetére
ebből akciózna, akkor holnap már mennék is venni egyet
-
Joshi
titán
válasz radi8tor #6341 üzenetére
Pont ezt a részt látja mindenki minden topikban ahol hozzászól a delikvens, gyakorlatilag sokkal hatásosabb hirdetési felület mint maga az apró. Engem azért kitiltottatok néhány hónapja, mert "csak" annyit írtam ide a fórumba, hogy ha gondolod megveheted a jelenlegi xy szettemet x összegért. Semmi link nem volt csak ez a szöveg. Értem én hogy megszegtem a szabályt, de aki az aláírásában folyamatosan "linkeli" a hirdetését az rendben van?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szeretném felhívni a közösség figyelmét arra, hogy szakmai topikban (mint ez a topik) tilos hozzászólásban hirdetni!
- Keresek-típusú hozzászólások is hirdetésnek minősülnek.
- A tudok egyet, privátban adok elérhetőséget is hirdetésnek minősülnek.
- A van egy eladó az ismerősömnek, mennyit érhet hozzászólások is hirdetésnek minősülnek.Amiért ezeket tiltjuk a fórum területén: nem szeretnénk, ha átalakulna a fórum zsibvásárrá.
Használjátok Hardveraprót erre. Beárazással kapcsolatban pedig a beárazós topikba írjatok.
Weboldalt továbbra is lehet linkelni, amennyiben nem vagy érintett az adásvételben.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Badogman
csendes tag
válasz Nemir Ombe #6327 üzenetére
Igazából bármilyen javaslatra nyitott vagyok. Csak ebben az árkategóriában ez a kettő tűnt a legjobbnak.
-
Quetz
őstag
Az Extremeaudio pár hete szombaton is nyitva van, és külön akciókat tartanak hétvégén. Láttam már náluk yamaha rxv779-t 200k alatt. Egyetlen nehezítő körülmény, hogy ahogy néztem, az akciózott termékek hétről hétre változnak és tényleg csak hétvégén kerülnek ki a weboldalukra.
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #6327 üzenetére
Szerintem is.
-
KovyBoy
tag
válasz Badogman #6323 üzenetére
Nekem egy x1200-as van jelenleg, egy darabig meg marad is ().
Azt a Yamahat meg kellene hallgatni a Denon mellett, ezt vszleg nem fogod meguszni, hogy jo dontest hozhass, mivel tudas mellett egyeni izlestol is fugg, kinek mi tetszik, ezert nem is erdemes/felelotlenseg konkret javaslatot tenni.
Irany egy olyan ceg, ahol mindkettot meg tudod hallgatni azonos kornyezetben, Bp-en tobb lehetoseg is van erre. Ekkora erteknel mar meger ekkora befektetest, barhol is lakj kishazankban, anno en is hoztam erte ekkora aldozatot. -
-
KovyBoy
tag
válasz sony309 #6320 üzenetére
Jogos, elnezest!
Az elso linkre kattintottam, ahol arban pont magasabb. Naluk pedig jo aron vannak a cuccok (ezert nem is mentem tovabb, hiba volt), nyilvan nem mehet minden akciosan.[ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
válasz Badogman #6316 üzenetére
E Yamaha mellett inkabb a Denon AVR-X2200w aljja meg a helyet kategoriat tekintve, amelynek a hangja is jobb.
(#6318) patow
Egyaltalan nem meglepo. Ez viszont mar erosen minositi a ceget is, mert jovahagyasukkal kerulhetett hozzad/barkihez.[ Szerkesztve ]
-
Badogman
csendes tag
Sziasztok!
Erősítőcsere előtt állok. Jelenleg egy Yamaha RX-V363-at használok.
Nézegettem az erősítőket és kettő között gondolkozok:
Denon AVR-X1200W és a Yamaha RX-V679
Kb 25 nm-es szobában lenne.
Heco Victa Prime 702 + 202 + C102 hangfalszett van rákötve egy JBL mélynyomóval.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás? -
KovyBoy
tag
válasz Nemir Ombe #6313 üzenetére
+1 (de inkabb +1001)
Ponosan errol van szo.
Kesz csoda, hogy van par nagyobb ceg, amelyek "szigoru feltetelek mellett" ennek ellenere megis be merik vallalni. Resszemrol respect nekik.
DE az meg egy masik dolog (amirol mar hallgatas van), hogy azok a termekek, amelyeket igy valaki visszakuldott, bizony masnal kotnek majd ki annak ellenre, hogy nem 0 km-es mar.
Ki szeretne ezt sajat maganak?
Na most akkor... jo ez, vagy annyira talan megse? Dontse el mindenki maga![ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Mr.Prise #6306 üzenetére
Igaza van KovyBoy-nak, viccelni próbáltam (de nem sok sikerrel )
Mindenesetre tömören a lényeg; örülj, hogy szól, azt a Logitech-et nem erre találták ki, bármit is sikerült ráírni a gyártónak.
Az a 60 napos (vagy akár 30 napos) visszavétel tőlünk nyugatabbra teljesen jól működik (ha nem is kérdés nélkül), de gondold el mi lenne "kis hazánkban", ha itt is bevezetné valamelyik cég!!?? "Ezekhez a dolgokhoz" kell(ene) egy kis kultúra, ami nálunk sajnos (és tisztelet a kivételnek) nincs. (ha csak megnézel egy "Teccós" reklamációs pultot napközben, hogy egy 500Ft-os "hedszet" visszavételénél milyen cirkusz van a vevő részéről, szerinted mi lenne itt ha pl. a 65"-os TV-ket (vagy bármilyen drágább dolgot) "cserélgetnék" a polgárok 59 naponta....ettől még sajnos fényévekre van országunk lakossága.
A két említett cégnél pedig érdemes elolvasni az ASZF-et, vannak benne "vicces részletek".
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
KovyBoy
tag
válasz Mr.Prise #6310 üzenetére
Kiegeszitesul, ugyanezt - csak 60 helyett 40 nappal - a lentebb emlitett "pofatlan kamu" ceg is csinalja.
Aprobetus resz ertelemszeruen, kotelezoen elolvasando minden esetben!!Az off topic offja:
Ezekrol en se tudtam, de google segitett rajuk talalni 1 perc alatt, javasolt az oldal hasznalata minden kerdezes elott. Tabin bepotyogni es belinkelni joval tovabb tartott.
Egyebkent szivesen, mar csak amiatt is, hogy ez kozerdeku!![ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
válasz Mr.Prise #6306 üzenetére
Vicc, de itt egy pelda a 60 napos visszavetelre. Az mas dolog, hogy vegso esetben vasarolnek csak itt a tobbnyire magas arak miatt.
Ha valami csak "nemileg" kapcsolodik a topic temajahoz, ne szegyeld hasznalni az OFF TOPIC gombot, sot, kifejezetten ajanlot, szinte mar-mar kotelezo!
[ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
válasz Mr.Prise #6305 üzenetére
Bizonyara csak vicceskedni probalt, hogy ha annyira szol a cucc, hogy mar zsibbad tole a fuled (ilyet meg nem hallottam egyebkent), akkor akar fel is robbanhatott volna, mint egy pl. rendhagyo rajzfilmben - sztem semmi komolyabbra nem utal az irott mondat, ha megis, ki leszek javitva. Lapozzunk.
-
Mr.Prise
csendes tag
válasz KovyBoy #6304 üzenetére
Némileg kapcsolódik: a crutchfield.com -hoz hasonló magyar cég gondolom nincs?
Mikor külföldi fórumokon olvastam véleményeket állandóan a nevükbe botlottam. Nem véletlenül. 60 napos visszavétel van náluk, kérdés nélkül. Sokan csinálták azt drága holmikkal, hogy hazavitték, kipróbálták és ha nem voltak teljesen elégedettek, visszavitték, hoztak el mást.
Sajnos csak Amerikában. Pedig mennyivel kellemesebb lenne így választani és vásárolni. -
Mr.Prise
csendes tag
válasz Nemir Ombe #6299 üzenetére
Na, akkor most már megírhatnád, hogy mit értettél "felrobbanás" alatt pontosan?
-
KovyBoy
tag
Eloszor is igaz lehet, amit irsz, en is tapasztaltam mar naluk ilyet.
Jelen esetben nem ellenoriztem egyesevel, hogy allitasod igaz e az osszes termekre, ezt tegye meg majd az, aki vasarlas elott all.Ami megtekintendo egyeb, az altalad hivatkozott weboldalakon, hogy azok gyartoi, vagy - sajat beszerzes eseten - csak a hazai jogszabalyoknak megfelelo 1 ev kotelezo jotallast adjak ugyanannyiert, netan naluk olcsobban, aztan merlegelje, ki-ki.
Masreszt hangsulyozom, nem egy vita elinditasara buzditok senkit se (jo magyar mentalitas szerint), ezert mindenkit megkerek, hogy csak epito es pontos adatokkal illusztralo hozzaszolasokat tegyen itt, HA az nem szemelyes es szolgalja is a kozosseget.
Jo szandekbol tettem be a linket, mint nem kotelezo lehetosegek egyiket. Intelligens felnott emberek leven mindenki el tudja donteni, hogy hol vasarol.
Szemelyeskedes johet privatba, arra sem kivancsi itt senki.[ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
Edigitalek akcioznak belepo hazimozis cuccokat. Ha valaki vasarlas elott all es mindenkepp ujban gondolkozik, meger(het) egy szemrevetelezest.
[ Szerkesztve ]
-
sony309
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest