Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz svgyula #85028 üzenetére
"Akkor szerinted elvárható a forrasztó készség?"
Miért, az elvárható általánosságban, hogy valaki akármilyen szakmát műveljen (villanyszerelés, ács most így hirtelen ezek jutottak eszembe)? Természetesen nem. Arról nem is beszélve, hogy belépő topik, tehát inkább nem forrasztunk mint igen.ui.: ha te is VoidXs általános véleménye ellen írtad, akkor a hsz-em vedd figyelmen kívül. Ja és ez ügyben ne is szaporítsuk tovább a szót.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz makkmarce #85008 üzenetére
"Persze értem, hogy te még nem csináltál ilyet, de egy szakmai fórumban ne legyen már alap, hogy senki se ért hozzá."
Mert ez egy műszerész fórum? Szerintem ti fordítva ültök a lovon. Vagy én? Itt a forrasztás és egyéb dolog nem volt releváns téma soha, szerintem ez a fórum nem is erről szól. Na inkább lépek mielőtt csúnyákat mondanék. -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz VoidXs #85003 üzenetére
"Igen, az rutinműtét."
Neked? Ez a topik nem műszerészek szakmai topikjabaszod(bocs ). Egy átlag emberről beszélünk, aki ha javítani kell az fizet érte mint a katonatiszt. Be vagy szívva vagy mi?ui.: a kiszáradt kondi az csak egy példa volt, számtalan más probléma lehet egy ősrégi erősítővel ami adott esetben nem is javítható.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Nem csak neked szól...
Nagyon fura, hogy egy mobiltelefonért a 100ezer forint aprópénz, de egy jó 5.1-es házimozi erősítőért sajnálják az emberek a pénzt. Nekem senki ne mondja hogy nem tudja vagy nem érti az értékrendet. Aki még ott tart, hogy egy valamire való erősítő 100ezer alatt kapható, az inkább ne nézzen filmeket és ne is foglalkozzon ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
Marantz 7011 is tudja az Audyssey xt32-t. Gondolom itt nem az erősítő a lényeg, hanem hogy tudja az Audyssey xt32-t. Aztán az Audyssey xt32 már megbirkózik két subbal is.
Persze itt megint felmerül a kérdés, hogy az XT32 csak külön-külön képes megmérni a subokat, aztán csak összefésüli a két mérést és abból kalkulál, vagy együtt is tud mérni és kalibrálni.
Ha jól olvastam titeket, akkor az borítékolható, hogy a Dirac-hoz használt (pl Umik-1) mikrofon pontosabb, mint az Audyssey mikrofonja.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Mauzes #84577 üzenetére
Ez házimozi topik abból is a belépő. A sztereó teljesen más, nem véletlenül van neki külön topikja.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz Kabum911 #84437 üzenetére
Ja persze, azt hittem mikrofon nélkül gondoltad. Amúgy mikrofonból a Umik-1 és a Umik-2 az ajánlott, ráadásul akkor profibb kalibrálást is tudsz eszközölni. Persze ehhez kell szoftver is és mindennek ára van.
ui.: azért nem ártana megemlíteni az erősítőd típusát. Illetve hogy mennyi a büdzsé rá. Ezt csak azért kérdezem, mert lehet hogy beszerezhető az erősítődhöz a mérőmikrofon mondjuk ebay-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Még egy kérdésem lenne, ezt elfelejtettem feltenni múltkor. Az Audyssey kalibrálás elején van egy sub-ra vonatkozó hangerő mérés. Na nekem itt a hangerő potija ha közép állásban van, akkor már pirosba méri. 80dB alatt már zöldbe van, tehát értelem szerűen kicsit visszavettem hogy zöldbe maradjon. Ennek mennyi jelentősége van? Mármint hogy ha hagyom a potit középállásban (~82-86bB) kalibrálásnál? Illetve ha kalibrálás után a potit ha állítgatom, az milyen hatással lesz a subra (hangzásra)?
Ez nem az én fotóm, ezt találtam a neten. Nekem 80dB fölött piros csak. -
Joshi
titán
Bemértem újra a rendszert (Marantz 7011). A kérdésem az lenne, hogy bemérés végén megkérdezi, hogy alkalmazza-e az EQ-t. Ezt érdemes okézni? Aztán mérés és korrekció mentése után ugye a hangfalakat Large-ra rakja amit értelem szerűen Small-ra állítunk. Illetve a subot LFE/120Hz-re (ez utóbbi azon is volt, ezt nem bántotta). Viszont a hangfalaknál nem 80Hz-et állít be hanem jóval alacsonyabbat. Pl front + centerhez 40Hz-et surroundhoz meg talán 60Hz-et. Ezt át kell állítani 80Hz-re? Vagy ilyenkor mi a teendő? Az időzítésekhez nem nyúltam ahogy ajánlottad.
-
Joshi
titán
válasz Vhiktor #84179 üzenetére
Lehet, de én úgy olvastam, hogy a képmegjelenítésben mindenképpen hátrány a sima vászonhoz képest.
Egyébként a JBL Synthesis-nek (lehet hogy nem pontos a modell link) vannak rejtett dobozai, gondolom ezekhez jobb egy hangáteresztő vászon. Vagyis nem jobb, hanem feltétele.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Formaster #84074 üzenetére
Igen, nekem is A1 van, de azt ne feledd, hogy az OLED akkor még újdonság volt, ráadásul még több sebből vérzett. Ha akkor tudtam volna az OLED kezdetleges hibáit, biztosan várok a vásárlással. Ja és akkor még a Dolby Vision trükkjeiről nem is beszélve. Egyébként te a streames képhibákról beszélsz, de pl Oppo 203-ról nézve egy eredeti P7 FEL Blu-ray teljesen jó a Sony A1-en is. Most ebbe ne menjünk bele, mert ez a topik inkább a hangról szól és nem a képről.
-
Joshi
titán
válasz Formaster #84064 üzenetére
Nem tudom milyen Sony tévéd volt, de sokáig (vagy még mindig?) csak az LLDV-t támogatták. A film amit nézel az legyen jó, mert a rossz filmen nem segít semmilyen DV.
ui.: nekem van Homaticsom is meg Ugoosom is, Sony tévén nem lehet észrevenni különbséget, habár nekem elég régi az OLED tévém.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz makkmarce #83781 üzenetére
Milyen erősítőd van? Nekem is hasonló a surround hangfalak távolsága. Nekem Marantz 7011 van és miután bemértem a több pozíciós hanzást, utána átírtam Small-ra az összes hangszórót, a subot pedig LFE 120Hz-re állítottam. Majd ezt követően lemértem az üléspozíciómban a hangfalak távolságát és a menüben beírtam a kapott értékeket. Próbáld meg te is. Egyébként a hangfalak hangerejét is lehet módosítani főleg ha az egyik dominál, mondjuk én ahhoz nem nyúltam.
ui.: a Marantz menüjében van egy olyan funkció pont a hangerő állításnál, hogy az adott hangfalra ráad egy bizonyos hangot. Na ezzel be tudod állítani hogy melyik hangosabb a másiknál. Mondjuk én erre vettem Aliról egy hangmérőt, nem drága.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Qtya123 #83715 üzenetére
20-30ezerért már kapsz 30m hosszú HDMI 2.1 Aktív optikai HDMI kábelt. Itt nézz körül. Nekem 15m-es van, de az enyém a minőségibb fajta (15m volt ~40k). Mivel optikai kábel, tehát a két csatlakozó között optikai vezető van, ezért óvatosan kell bánni vele, mert könnyen megtörhet.
Ennél olcsóbbat nem találtam. Kérdés hogy milyen minőséget képvisel. Ha nem jó max visszaküldöd.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nem hinném hogy gagyi lenne a magyar SVS oldal, de itt van az eredeti oldal, itt is le lehet ellenőrizni.
-
Joshi
titán
válasz eL Geri #83681 üzenetére
Minden adat ott van az SVS oldalán. Az SB széria a zárt, a PB széria pedig a reflexes. Csak a reflexes sima PB-1000 a 25cm-es, az összes többi 1000-es (sima és Pro) már 30cm-es).
ui.: bocs, nem okoskodni akartam, csak elmondani azt, hogy nem kell találgatni.
A rács angolul grid, valószínű ebből ered a grill sütési módszer.
Illetve a hangáteresztésre visszatérve, szerintem ha a rács fémből van, az biztosan sokkal jobban befolyásolja a hangot. Persze nem vagyok szakértő, ezt csak én gondolnám így.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Pont a hangok miatt volt ijesztős néhol. Gyakorlatilag a hirtelen hangerő miatt szartam össze magam. Én ezt ma egy faék egyszerű audiós effektes trükknek tartok. Szerintem szánalmas. Kb mint ez.
Az Alien Romulusban mindentől összeszartad magad, csak az Alienek hagytak hidegen.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Mauzes #83580 üzenetére
Az első és legfontosabb funkciója az erősítő HDMI bemeneteinek az a jobb/egyszerűbb audio jel leválasztása a videó jel mellől. Aztán hogy az most HDMI 2.0 vagy 2.1, az az erősítő gyártási évén múlik. A korábbi erősítőkön csak azért volt 1 vagy 2db HDMI 2.1, mert akkor még újdonság volt a 2.1 és így spóroltak árat az erősítőnél. Pár év múlva teljesen standard lesz a HDMI 2.1, tehát az összes bemenet már 2.1 lesz.
Az én Marantz 7011 erősítőmön csak HDMI 2.0b van, de volt olyan korai erősítőm (Onkyo 636) amin csak HDMI 2.0a volt, tehát a HDR-t nem tudta. -
Joshi
titán
Filmből azért akad, igaz töredéke mint amennyi DV van. Viszont egyre több tévé gyártó tudja az összes HDR szabványt mint pl Philips, Panasonic, TCL stb. Nekem Sony tévém van, az csak a DV-t tudja, abból is a legalja LLDV-t. Kíváncsi lettem volna, hogy akinek HDR10+ tudó tévéje van és mellé egy ilyen Denon vagy Marantz erősítője, hogy tényleg nem megy át a HDR10+.
-
-
Joshi
titán
válasz makkmarce #83311 üzenetére
Köszi a kiegészítést, ez a történet így kerek. Egyébként ez nem a kábelek specifikációja, hanem a HDR szabványnak konkrétan (hardver).
Ha már a házimozi topikban vagyunk. Az erősítők nagyon hisztisek, egyszerűen nem úgy működnek mint egy átlagos hardver. Nem tudom a miértjét, de itt van a set top boxos példám.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nekem az Audioquest Pearl-ből még a régi High Speed verziók vannak (3db: 2db 2m-es és 1db 3m-es), de a 4K@60Hz-et HDR-el mindennel Full RGB-vel tudják. Aztán van egy Forest48 ami már az új kiadás, ami 3m-es, de hibátlanul tudja a specifikációját.
Digitalco.hu-ról vettem anno a Forest48-at valami elárazás kapcsán. Ezek a mai árak. Tudom, hogy nem éri meg ezt az árat a kábel, de nekem pozitív véleményem van a márkáról. Szerintem minőségi kábelek minden tekintetben. 5m fölött meg ne vegyen senki passzív kábelt, még High Spedet se.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz VoidXs #83308 üzenetére
Ha az Audioquest Forest High Speed HDMI kábel volt, akkor a 4K@60Hz a max amit garantál a szabvány, az Ultra High Speed HDMi pedig a 4K@120Hz-et (vagy 8K@60Hz) garantálja. Na most ezeket már inkább adatátviteli sebességre jelölik, azaz a High Speed 18Gbps, az Ultra High Speedet pedig 48Gbps-re. És amit makkmarce fórumtárs hangoztat itt már jó ideje, nagyon nem mind1 egy régi High Speed megjelölésű kábelnél, hogy az valójában mire képes (és az eszköz is ami fogadja).
Az 5K@60Hz az már egyértelműen nem fér bele. A táblázat a garantált felbontás@frekvenciának a 4K@60Hz-et adja meg, vagy 5K@30Hz-et. Szóval az 5K@60Hz az már nem ok.
Ha mondjuk egy Audioquest High Speed Vodka kábeled lett volna, na az nagy valószínűséggel vitte volna.
Pirossal bekereteztem a lényeget. Forrás.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Laraxior #83284 üzenetére
Teljesen jó és minőségi kábeleket gyárt az Audioquest. Amit ráírnak azt tudják is. Itt sokan azóta utálják a márkát, hogy valami mérésükkel csaltak, már nem emlékszem a sztorira. Az meg hogy mi mennyibe kerül nem reveláns, egyszerűen venni kell mást. Ahhoz képest jól megy nekik.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz makoss #83201 üzenetére
"Ha van egy Oled tévé ami tudja a Dolby Vision-t de az erősítőm nem, az mennyiben vagy miben rosszabb?"
Ez így ebben a formában értelmetlen kérdés. Olyan nincs hogy tudja-e az erősítő a Dolby Visiont. Ilyen nincs. Olyan van, hogy az erősítő HDMI kimenetének legalább tudnia kell a HDMI 2.0b szabványt. Hogy ott milyen HDR szabvány megy át, az az erősítőnek tök mind1. -
Joshi
titán
válasz Laraxior #83185 üzenetére
Állítsd Nvidia színbeállítások használatára és ott RGB 10bit teljesre. Ha így is megy a 4K@120Hz, akkor rendben vannak a kábelek. Egyébként a korábban linkelt 15m-es kábellel mi a helyzet? Akkor még sem volt jó?
(#83188) Laraxior jól néz ki a mozid.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz makkmarce #83148 üzenetére
Ahogy lenox is írja az attól még rendes HDMI kábel, nincs azzal semmi baj. A legfontosabb, hogy minél nagyobb az adatátviteli sebesség, annál rövidebb hosszon tudja azt átvinni egy adott kábel. Általában max 10m-ig szoktak passzív High Speed kábeleket használni, fölötte már aktív optikait. Az Ultra High Speddnél meg még annyit se. Nyilván van az a méregdrága ezüstözött jól szigetelt kábel, ami passzívan is képes 10m-ig átvinni a 48Gbps-et. Én a projektorhoz ezt vettem, igaz hogy elég lett volna a sima High Speed kábel is, de mondom ne kelljen már ujra lecserélni ha esetleg kellene a nagyobb adatátvitelű kábel.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Laraxior #83129 üzenetére
"...eddig jo volt a 10m-es is"
Most jó volt vagy nem volt jó? Komolyan téged nehéz követni. Erősítőn keresztül is jó volt? Vagy most akkor mi van?48Gbps-es kábel nem működhet 10m-es hosszban passzívból. Ha létezik is ilyen kábel, abban tetemes mennyiségű ezüstnek kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Laraxior
De ugye nem csak annak a kábelnek kell 48Mbps-nek lennie amivel a PC-t az erősítővel kötsz össze, hanem ami az erősítőből megy a tévé felé annak is. Magyarul két ugyan olyan kábelre van szükséged. Remélem ez így is van. Ha nem így van, akkor a kábel lehet hogy jó, csak akkor a tévé felé is ugyan ilyen kábel kell.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Smiley #82986 üzenetére
A sárga-piros az 7V lesz, de ezt csak akkor célszerű használni, ahol a venti nem indul 5V-al. Olyan nincs hogy a mai ventilátorok PWM-ek lennének. Olyan van hogy vagy PWM vezérelt az adott ventilátor vagy nem. Én azért írtam amit, mert 7V-ot nem tudsz kinyerni csak úgy, persze egy feszültség szabályozóból igen, de az melegedni fog. Most ebbe ne menjünk bele, mert ennek a topiknak nem ez a témája.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Forestgreen #82863 üzenetére
Inkább itt érdeklődj.
-
Joshi
titán
válasz balazska92 #82840 üzenetére
PC-n van hang a HDMI kimeneten is, elvileg a PC ezt érzékelni is fogja.
-
Joshi
titán
válasz balazska92 #82781 üzenetére
Itt van egy összehasonlító teszt, illetve én biztosan HDMI eARC-al kötném össze, feltéve hogy a tévé is tudja az eARC-ot. Nézz utána hogy mit tudnak az eszközeid. Egyébként van kimondottan soundbaros topik, szerintem ott inkább tudnak segíteni.
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #82761 üzenetére
Mivel a tévéden van minimum 2db HDMI 2.1 bemenet, ezért ilyen esetben direktbe a tévére szokták kötni a PS5-öt, a tévé HDMI ARC csatlakozót meg az erősítő HDMI ARC-al van összekötve hogy minden esetben legyen hang. Az összes többi nem HDMI 2.1-es eszköz mehet direktbe az erősítőre. A sima ARC funkció viszont nem támogat HD és Atmos hangokat, ezeket csak az eARC támogatja.
Mondjuk arra még érdemes figyelni, hogy az erősítő HDMI 2.0b legyen, mert csak ettől van HDR funkció. Nekem anno sikerült pont egy olyan erősítőt venni (Onkyo 636), amin csak HDMI 2.0a volt, tehát a HDR-t nem engedte át.
Ha nincs PlayStation5 és nem is lesz egyhamar, akkor bőven jó a HDMI 2.0b erősítő, ez miatt ne cseréld le ha meg vagy elégedve az erősítő hangjával.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Nyugis #82724 üzenetére
Nem, ez HDMI-ből válassza le az Audio jelet. Most azt nem tudom hogy ezen van-e analóg audio kimenet (talán az a 3.5-es jack Audio Out az az akar lenni), de létezik ebből olyan is, amin viszont van L/R RCA kimenet is.
Ha gondolod kipróbálom hogy működik-e azon a 3.5-es jacken keresztül a hangfalammal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest