Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blabcsi
senior tag
Más, bár ezt pont nem fogjátok figyelni, mert lap alja...
Tehát:
Páraelszívót akarok építeni. Kinéztem hozzá 2 ventit kb egyforma a légszállításuk, de jelentősen eltér a kifejtett nyomás értékük. A tűzhely fölül egy 120-as flexicsövön keresztül menne a pára/szag a központi szellőzőbe. Melyiket ajánlanátok?
F1238H-H illetve KD1212PMS1-6A ( Static pressure )Szerk: Thome nem árt ha kicsit megcsiszolod.
[ Szerkesztve ]
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Jamesb2
aktív tag
Melyiket ajánljátok fára? Az új PC kuckóhoz kell majd. Nem lenne baj ha úgy megfogná hogy ne kelljen fém merevítőket beletenni, elcsúfítja.
Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
-
Blabcsi
senior tag
-
Gyíkac
aktív tag
most kerestem rá erre ay FBS-re és úgy vagyok vele lehet veszek belőle egy jó adagot mert mostanában kerestem valamit amivel lehet ragasztani bírja -40 és +200 körül..
(sörkollektor mintára csinálok energiadoboz kollektort).
+ lehet kis kocka verenda ablakot újra ragasztok ezzel, mert amivel anno ragasztottam egybe jön ki..
-
szab.tam
nagyúr
mindenre jó.
az alut-rezet elvileg marja, mert ecetes. és sok mindent még. de ezek csak felületinek is alig nevezhető marások. próbaragsztást kell csinálni. torkot, bőrt marja.
a poros, zsíros részeket ez sem szereti.
múltkor hőcserélőbe zsírtalanítás nékül beragasztottam hőcsöveket. a hőcsőhöz hozzátapadt, a blokk furat palástján, oldalán elforgott, simán kihúztam.vegyél egy kis tubust, és nézd meg. homályos, félig átlátszó trutyi. éleknél a fénytörés miatt valszeg jó lehet.
párszáz forint. a viszatkereés előtt nyomj ki belőle, és úgy csavard rá. a levegő páratartalmára köt, így ha friss kinyomás van a kupak alatt végén, akkor jó eséllyel nem köt be. de foggal, fogoval kitekerhető, késsel az átkötött rész könnyen eltávolítható, végtelenségig hazdnálható.
lényeg, hogy a tubusba levegő vissza ne szívódjon.
az összenyomás előtt érdemes jól meglehelgetni, (vízpára ugyi,a mi jó akötéshez), csak a belégrést 1 méterrel odébb végezd, mert leég a torkod.nagy felületnél elvileg sávokban kell ragsztani, hogy ne folymatos legyen, mert akkor az ún. "átkötés", ami a megkötést jelenti, nem történik meg, mert nem éri a levegő.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Thome
veterán
válasz FatalEror #29593 üzenetére
Köszi!
Ebből látszik hogy ilyen trutymókkal nem foglalkoztam még nagyon, ez az FBS átlátszó cucc? Na meg a használatára lennék kíváncsi, mennyit kell egy 1x1cm-es területre, hogyan használjam, odapöttyintek és oda is nyomom, vagy mint a palmatexnél, 10 perc várakozási idő van mielőtt odanyomjam?
Baromi jó hogy létezik ez a topik!
-
Thome
veterán
Most vettem észre, FBS is jó erre? Megfogja a "megmunkálatlan" fát is?
-
Thome
veterán
Fát és plexit mivel tudok összeragasztani? A fa vágott, finom, nem szálkás, s nincs felület kezelve.
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #29585 üzenetére
(#29585) FatalEror
igen. a q6600-at múltkor sikerült. egy 3 fázisos lapban, alapfeszen.
de én nem a 100-105w-ra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy mit csinálnak 150w fölött. és mivel csak most van hozzá új, szabad lapom, így újrateszetelem a régebbi nagyot és az újat már erre a lapra rakom csak.
nem jött semmilyen tuningoló. nekem kéne vinnem hozzájuk, de az 1. nagy bordázata még nincsen véglegesen rögzítve. alul, a hőcserélők közé kis elemeket fogok bearagsztani, hogy ne tudjanak a csövek szétcsúszni. iletve a záró bordákat leveszem, és tekasillal, vagy inkább fbs-sel lerögzítem.
és hát valami spéci dobozt kelll szerkesztenem, hogy szállítható legyen.
de mivel ezek a hűtők szerintem 200w-nál többet nem fognak tudni, azt pedig én is elő tudom állítani, így nem lesz értelme elvinnem sehová.(#29579) Baltoafarkas
sem 1xrű, sem bonyolult multiméterem nincs.
kb. 10% hibahatáron belül meg fogom tudni saccolni a hűtési teljesítményt a feljebb leírt metódussal, az meg bőven elég.
és mint írtam, nem az fsb-t fogom emelni. csak a vcore-t. mert akor nem kell a nb-nek + fszt adnom, és másnak sem. ezek mind elferdítenék a konnektorból mért eredméyneket, hiszen a megnövekedett többeltből elég sokat a lap vinne el. habár nagyobb vcore-nál a vrm is többet emészt fel.
de a lényeg: amire kíváncsi vagyok, azt így is meg fogom tudni majd nézni....[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Thome
veterán
válasz blasko92 #29566 üzenetére
És az a helyzet, hogy élesben is használva, rendkívül jól működött a dolog!
Ez a cucc szimpla emlékgiccs lesz, vagy hogy is nevezzem ezt. Mindegy, a lényeg, hogy asszonynak ajándék.
Körbe lett vágva a plexi, a "gravírozás" része is megvan, a fa talpakat is méretre nyisszantottam, már csak a ledek elhelyezését kell megoldanom (világítás), s a kábelezés elhelyezését-elvezetését/az áramforrást (elem) kell megoldanom.
Persze semmihez sincs cél eszköz, mindent valamit behelyettesítve, hulladékplexiből (karcos) építkezve.
Esetleg a végső gányolásról majd tegyek be képet? Ugyanis itt minden szó szerint az itthon talált lomokból és szerszámokból készült. Ugyan nem pc, de gány.
-
törölt tag
válasz szab.tam #29578 üzenetére
És ha 12V-os ágon mérnél? Akkor a táp hatásfoka kiejthető. Egyszerű multival rámérsz áramerősséget és a terhelés alatti fesszel megszorzod, itt még a konnektori hullámzást se kell korrekciózni.
Rámérsz alapon terhelve, felrántod, megint rámérsz és a többletmérést hozzáadod az Intel TDP-jéhez, bár nem tudom azok mennyire reálisak. Hülye ötlet? Persze magasabb FSB-n/feszen a deszka is többet zabál, szóval ez se teljesen tiszta.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #29576 üzenetére
már beszéltem róla, és nem akartam ismételegeni magam.
direkt vettem a nagy hűtők tesztjére egy q6600-at, és most egy régi, de olcsó és 8 fázisos, x38 asus lapot.
tök érdektelen, hány ghz. én a cpu vcore-t fogom emeleni, hogy nőjön a fogyasztás, és így a termelt hő...
a konnektornál mért fogyasztási adatok változásaiból próbálok amjd következteni a cpu fogyasztására.
más változó nem lesz, így a mindenkor táhatásfokot, az alaplap és a 8400 gs terleheletlen pár wattját levonva elég jó viszonyított értékeket fogok kapni.a nagyobb problémám az, hogy 2 szabad tápm van. egy régebbi cm m620 real power ismeretlen hatásfokkal.s a zen300, ami azért majdnem 90%os. de ha megküldöm a q6600-at 1.6v-on, kérdéses, hogyan szereti majd. habár elvileg a 300-at hosszú távon, pillanatnyi terhelésben pedig 350 fölött is tud....
[ Szerkesztve ]
-
Blabcsi
senior tag
válasz szab.tam #29574 üzenetére
Az is van, de kevésnek sejtem, ennek nagyobb a felülete.
Kis csavar, szilikonzsír a vinyónál, opelcsavar a tartóhoz. Így 90°-kal fordul a vincsi a hossztengelye mentén.
Ha sikerül a köv. héten összehozni dobok fel pár képet.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
szab.tam
nagyúr
válasz #21346560 #29569 üzenetére
ja, nevet is adtam neki: Silver Flower - Ezüst Virág...
(#29570) FatalEror
procit.
igen, tekasil lassabban köt. és gumiszerűbb. a kilógó bordázatora könnyű hozzáérve csavaró hatást gyakolni.(#29571) Baltoafarkas
ez így veszem. nem borda, hanem installációs profil. van még vele némi meló, de az eloxált felületére nem rakok még + rá semmit....(#29573) Blabcsi
oda nincs értelme. egyszerűbb venni sima "U" profilt, és azt felragasztgatni...***
(elb* egy dolog a ph hsz szerkesztője...)
[ Szerkesztve ]
-
-
szab.tam
nagyúr
3.5-4 kiló.
mennyit tud, majd kiderül. (160-200w közt valahol...)
most szárad a tekasil. nem mertem fbs-sel, mert túl gyorsan köt. de ha kijön a száradás utána a blokkból valamelyik cső, azt már fbs-sel fogom átragasztani. (1-2 cső gyanúsan mozog, szerintem nem kötött mg a furat falához, pedig megáztattam zsíroldóban...)
de megvárom vele a holnapot.
alul a "túlfolyó" furatok jól üzemeltek, szépen kijött rajtuk betoláskor a fölös ragasztó.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
lizRRR
őstag
Valaki tud mondani valakit vagy valamit ahol tudok venni 0.8 mm vagy 0.5 cm vastag plexit? úgy 40x40 cm kéne.
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
törölt tag
Ebben tudok segíteni.
Imádom ezeket a prospektusképeket, ami a valóságban is így néz ki az nem sok földet mozgatott meg. -
Blabcsi
senior tag
Más csak beleég, fölös vele próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Thome
veterán
válasz #21346560 #29551 üzenetére
Gravírozni szeretnék, köszörűköves szár akad itthon, majd tesztelgetem hogyan működik együtt a plexivel, de tanácsot is megfogadok ezzel kapcsolatban, ha van!
Darabra egyébként lehet kapni gravírfejeket
valahol,barkácsüzletben? Sajnos keddig nincs nyitva már semmi, s addig nem kókányolnák, de 2500ft-ot sem akarok kiadni egy 30-as szettért, ha nekem csak egynéhány darab kell.(#29552) blasko92: Csak egy finom szövet polírozókorong van hozzá, semmi más sajnos...
-
Thome
veterán
No akkor kérdés. Mivel tudnék (gravírozó nélkül) plexire írni? Mondjuk gravírozógép van, csak nincs hozzá gyémántfej. Valami módja van, hogy csiszoljak bele? Víztiszta plexi, nem apró motívum. Viszont van csiszológép, van fúró.
Guggel a barátom tudom, de őszintén szólva a ti szavatokra jobban adok.
-
blasko92
őstag
válasz szab.tam #29542 üzenetére
Miaf@sz!
szab.tam konyhája? Valami újkeletű gasztro topik lesz a házi gányból?
Lesznek esetleg saját készítésű serpenyők? Meg a 37nm-eren disznóperzselővel fogod rotyogtatni a babgulyást? A hűcsövek végén meg konverzes dobozok lesznek, amin forraltbort készítesz az épp rottyanó gulácsba ágyazva?
molnarpeter fényképezd le neki a recepteket Vagy megveszitek a rámát, a csomagolást elteszitek, a margarint meg visszaadjátok, mint gyógyszertárban a dobozt
Bár bacsis már kombinálta a celeront a tojássütővel Meg a pasztát lecserélte legvárra. No meg kólával és tejjel hűtőtte a cuccokat
Most rajtad a világ szeme! Gyerünk! Csináljuk meg! Mi kis celebünk
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz molnarpeter #29546 üzenetére
Hát nálunk már csak vaj van!Margarint csak akkor veszek ha olyan süteményt akarok sütni amibe az kell.
HardCore is my LifeStyle
-
molnarpeter
nagyúr
-
törölt tag
válasz FatalEror #29543 üzenetére
No meg pofáznak állandóan, hogy milyen egészségtelen a zsír, az olaj meg milyen egészséges... lóf@szt, ugyanannyi zsír elfogyasztása nem olyan egészségtelen, mint ugyanannyi olaj elfogyasztása.
No meg öregapám is megmondta, aki szalonnán nevelkedett és 92 évig élt, hogy nem az a baj ha sokat eszik az ember, hanem az ha keveset dolgozik....[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #29541 üzenetére
ööö: egyébként visszatértem a disznózsírhoz. elegem lett a hervadt mindenféle olajokból. házi röfögős zsiradék, oszt kész.
kukorica kronen, oliva...[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
válasz TESCO-Zsömle #29538 üzenetére
Ez így nem igaz,mert nekem van...
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
szab.tam
nagyúr
-
lizRRR
őstag
válasz TESCO-Zsömle #29534 üzenetére
improvizálni tudni kell
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
szab.tam
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #29531 üzenetére
azt ő írta magának. a ban szürkével van....
(ban-ba...)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
BRIKLY
veterán
válasz TESCO-Zsömle #29531 üzenetére
Azt Ő írta oda.
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Thome
veterán
válasz TESCO-Zsömle #29527 üzenetére
Köszi!
Bár azt nem tettem hozzá, hogy csak egy 10x10 centis felületet kellene odaragasztanom a másikhoz, és nem szeretnék rá rengeteg pénzt költeni!
(#29526) FatalEror: Az anyagok ismeretében nagyon hülye vagyok, vagyis arra gondolok, hogy ez a 2komponnsű epoxi is átlátszó, illetve kis kiszerelésben kapható lenne? Köszi!
Tehát nagyon kevésre lenne szükségem kb.
Illetve, ha vájatot szeretnék belevágni, milyen fej kell a Gravírozó gépre? Még egyszer, használni tudom az eszközöket, csak a tulajdonságaikkal nem vagyok tisztában, s most gyakorolnék.
-
törölt tag
válasz #90933760 #29524 üzenetére
Alapon 1.25V mellett 15 perc után 67/66 a 25 fokos szobába.
3.6-on 1.25V mellett 75/73, de elkezdtek sípolni a VRMek és jött már a szaga.Ha beleadjuk a nagyobb szobahőt meg a forró vidit akkor ezt ellensúlyozandó egy erősebb hűtő kb. ugyanezen értékeket produkálná. Viszont a komplett alaplap hűtést kukázni kell és 3.6 fölött rohamosan csökkenne az esély is.
-
Thome
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy milyen ragasztóval lehet összeragasztani két plexilapot (lapjával értve, nem élével).
Az hogy kicsit látszódna a ragasztás az nem érdekes, mivel az egyik oldala mattra lenne polírozva, és az takarná. Ötleteket várok, köszi!
-
macko20
őstag
válasz osonte #29517 üzenetére
A két bal oldal felöl fújó venti felesleges ,inkább plexi lapot tegyél oda és az áramlás felfelé ki visz mindent ,ill a hdd-t is a két alsó venti felé tenném vhogy így,ill a fet-ekre vmi kis alu bordát,ill a chipsetre is magas bordát ,v höcsővest mert ha az alaplapi vga-t használod nagyon fog melegedni.. :
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
szab.tam
nagyúr
válasz #90933760 #29521 üzenetére
kb. 100 fajta hűtő jó rá.
elég sok más szempont is befolyásolhatja a jó döntést.
alapfszen, feszemeléssel, mekkorával, miylen példány a proci, alulfeszelhető - forrósodó, nem alulfeszelhető - kevésbé melegedő, mennyi pénzt szánsz rá, milyen a lap, elfér-e rajta, stb, stb....én E8400-8500-akat hűtöttem htx2-vel, h50-nel, mugen2-vel, meg mittudom én mivel még. 1,2 és 1.55 v között. 3ghz és 4.75 ghz között.
nagy a skála, nem lehet ilyen általános kérdésre értelems választ adni. (meg nem is tudok, többszáz újfajta hűtő van azóta, mióta én ezzel bohóckodtam...)mintha azt kérdeznéd egy motorkereskedőtől, milyen kisfogyasztású autót vegyél.
inkább a hűtővásárló és a ventivel a léghűtés topicban érdemes....
[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
válasz Jamesb2 #29518 üzenetére
Szám szerint tényleg 7 db venti, de abból egy a tápban és egy a procin. Vagyis a ház részéről 5 db 12 cm venti hűtené a gépet 400 - 500-as fordulattal, ezen a fordulaton 1-2 db ekkora venti nagy levegőmozgást nem okozna. Sok új házban ettől több venti is tehető.
Az oldallap meg fontos része lenne a gépnek (ott semmiképpen nem lesz venti), mivel bitumenes zajszigetelést kapna, illetve anélkül a huzat sem alakulna ki az alaplapnál.
A HDD-nél levő venti lehet kimaradhatna, mivel ott úgyis áthúzna a levegő, csak a 90 fokos fordulás miatt gondoltam egy kis segítségre.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
-
FatalEror
addikt
Na de hogy olajat öntsek a szunnyadó tűzre,kiakarom pakolni a tápegységet az asztalara hátha halkabb lesz valamivel,és akkor lényeg mire kell figyelni hogy lesz földelve és hogy nem ez árt neki stb?
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz szab.tam #29510 üzenetére
Mostanában nem vagyok 100-as valami gond ide bent érzem,lehet egy aktívia segítene.
Amúgy tényleg van velem valami nem tudom,valahogy elment az életkedvem.
Na én arra gondoltam,hogy biztos ne legyen gond alulról,és fölülről is 2db ventivel fújni a cuccost és a hátsó 12-es meg kiszíjja,mint brókerlány a f@*ztHardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
(#29511) Jamesb2
vegyes. előre nem lehet rákészülni.(#29512) osonte
értem a paszta hiány problémát.
én tettem róla...
(azóta kibontottam, egy evőkanállal szedtem ki belőle egy keveset. de azt a képet nem találom...)(#29513) Baltoafarkas
csapongasz. álmodozol. nehéz követni. higgadság, nyugodság, megfontoltság: bölcsebbnek fogsz látszani....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A zárt, de fontos be- és kimenő szellőzést választottam én is. A passzív hűtésről lemondtam, mert fontosabb lett a teljesítmény meg hát pénz, ja... Marad ventivel, de halkan.
Úgy gondoltam teljesen légmentesen zárt ház lesz, alul és felül 14 centis venti szolgálná a gázolaj... khm friss levegőt. Alulról menne rá az S1-re, felül meg spontán szívná le, meg az alulról érkező fuvi nyomná ki a Ninjából a delejt (már amit a VGA nem fog le). Ez lenne alapon, gondolom jó megvalósítás és halk.
De mivel szénné akarom húzni ha kell ezért a bordákra is kell venti, ezek 12 centisek, mert a nagyobb lelóg és ott veszne el a lényeg. Az S1-en még oké, de a Ninja aljára tenni hogy felfele fújjon már érdekesebb a hőcsöves északidombormű miatt.
A táp alul lesz állítva, hátratolva teljesen, oldalról szívja be a levegőt és hátra tolja is ki, teljesen független a géptől.Szerintem frankó ötlet, kéne 5 egyforma venti (tápba is kinézet miatt, ne legyen különc) 2x14 és 3x12 és valami halkabb, folyadékcsapágyas. Nézegettem az árakat hát akkor kaptam hülyét, 15k-t el lehetne úsztatni 5 ventire. Vannak olcsóbb variánsok is, de még azzal is 5k fölött lenne, hát...
Esetleg abból a ~10 tápventiből ragasztgatok össze 4-4-et, csakhogy gány legyen. Nem, ezt szeretném igényesen megcsinálni, a Stalker gépbe jók lesznek a 8 centis kókányok.
-
osonte
őstag
Igazad van, de a CPU hűtőt nem merem elfordítani, mert majd kell vennem pasztát (mármint márkásabbat, sima fehér van itthon), még a gyári van rajta és már kb. 5 - 6x fordítottam el... többször már nem tudom szétkenni...
Eddig 42 fokot mért az alaplap, most meg 34 fokot, persze csal rendesen, de viszonyításnak megfelel. A ventik alig mennek 500 rpm körül, de így is szépen jön ki felül a levegő.
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #29508 üzenetére
amit a képen látok, így jó, ahogy van. a cpu hűtőt forgatám el 90 fokkal, hogy az is fölfelé fújjon. és akkor nem kell hátra venti, mert a felső rácson kiszédül minden meleg.
az utolsó ventis gépemben a gép közepében, a cpu hűtő alján volt egy venti, ami fölfelé tolta a levegőoszlopot. a felső rácson ment ki minden meleg.
az aktív (ventis), de csendes léghűtést 2 féle képpen lehet jó megközelíteni.
ha kevés rács van, akkor a ki és befúvást kell jól megtervezni.
ha sok rács van, akkor a gép közepében kell elhelyezni a ventit, ventiket, de mindenképpen fölfelé fújó irányban. ez van nálad.tetszik a képen látott elrendezés, nekem is volt hasonló.
(#29509) FatalEror
szét vagy mostanában zuhanva....
ott van felül a hatalmas lék. (az nem plexi a tetején, hanem egy bazi nagy lyuk.)
milyen hátsó, kiszívó ventire gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
Kitaláltam mi lenne ha az ATX házat átalakítanám micro ATX-re (mármint az alaplapi tálca befogadóképességét). Négy egyforma venti fújná az alaplapra közvetlenül a levegőt alatta és a jobb oldalán, ami a házon hátul és felül egy rácsozott részen távozna. A gépház eleje is rács lenne, illetve az alja is + olyasmi szivacs mint a Silencio-nak az elejében, ami hangot és port is szigetel. Semmi 5.25", 3.5"-os hely csak egy HDD-t kell elrejtenem. Mivel a háznak belsejében lennének a ventik eléggé csendesek tudnának lenni + elég a kis fordulat mivel szinte hozzáérnek az alaplaphoz.
Szerintetek jó az ötlet, vagy csinált már valaki ilyesmit?
Egyenlőre alulról tesztelem:
Kell még 2 venti a jobb oldalára és ha tetszenek a hőfokok, akkor lehet belekezdek.
[ Szerkesztve ]
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Sajnos a sors úgy hozta, hogy kicsit módosítanom kell a házamat, mert felül nincs ivágás, meg ventilátor hely, csak hátul, viszon a AC 13 hűtőm meg felfelé fújná a meleget. Hiába vanhátra kifelé feltéve egy AC F12 Pro, felül a zárt tető miatt megreked annyira a hő, hogy melegszik a ház teteje. Ha ráteszem a keztem érezhető.
Ezért gondoltam, hogy felül kéne kicsit átszabni, oda is egy ventilátrt, és akkor a levegő is szabadon távozhat, és nem fog megrekedni a hő, mert felülre is és hátra is tud távozni a 2 ventilátornak hála.Kérdésem az lenne, ha pl nem csak simán ki szeretném vágni, hanem kis lyukakat szeretnék fúrni, úgy, mint az oldallapján a háznak, attól lehet valami hátrányom?
Egy kolegám mondta, hogyha rosszul from ki, és közel van a ventilátor, akkor fülyülhet vagy mi. Ezt nem nagyon tudom elképzelni, mert a ház hátulján is úgy van megcsinálva, hogy lyukacsos, és elé felraktam a ventilátort, és semmi fülyülés.Jó az elgondolásom?
"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
talpas
aktív tag
Házfüggő hogy le tudod-e tenni a helyéről máshová.!. Nekem 2db 250-es dettó rezonál/t/. Én azt a D profil öntapadó ablaktömítést ragasztottam rá és kussba lett. 1 a helyén, szétszedett vinyó házon fekszik, másik a ház alján natúr a szigetelő csíkon. Ebben az esetben már nem csavarozunk!
[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest