Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tajcsi
őstag
válasz TESCO-Zsömle #28295 üzenetére
Ezek startból elvetve....ha találnék még egy ocz ramhűtőt akkor jó lenne mert x79 lapon ugye két oldalt vannak a ramok. Hát ha már az enzotech ugy csinálta azokat a ramhűtőket vszinű valamire csak jók...
amúgy énis gondolkodtam a ramsüniken csakhát nem tudom elférne e 4-4 ram egymás mellett sünikkel együtt...
Hát nem tudom ezt tody megtudná e csinálni, az a másik, hogy azért az árért már gyárit is lehetne rendelni...
Esetleg valami szép ramsünik aztán lefűrészelni őket...? Mondjuk patriot viper stilusban[ Szerkesztve ]
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
imibogyo
veterán
válasz tajcsi #28290 üzenetére
Hát ehhez tényleg komoly masina kell, ráadásul hozzáértő ember.
Van pár ember itt a fórumon aki rendelkezik komoly CNC géppel....
Most fejből nem tudok nagyon neveket, de a vízhűtés topikban van Tody például, meg még valaki akinek nem tudom még a nick-jét sem, pedig tudtam.Mondjuk ha a kinézet számít akkor ez rossz topik.
Bár olvastam miért ide írsz.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz tajcsi #28288 üzenetére
Szerintem memória hűtőknél nincs egyszerűbb a világon, amit házilag el lehetne készíteni hűtés témakörben. Lényegében két aluminium "lemezt" kell ráragasztanod a memóriára, esetleg a két végén csavarral is felrakhatod. Annyi csak, hogy felfelé adj neki "felületet" meg kicsit bevagdoshatod és széthajtogathatod a lemezt. Szerintem kár rá költeni.
-
tajcsi
őstag
Bár ez nem tartozik ide, ez a topic gyorsabban forog mint a többi...szóval tudnátok ajánlani valami jó ramhűtőket?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
szab.tam
nagyúr
"réz mint rossz hőleadó"
majdnem igaz is. kicsit finomítva: a vörösréz jobban vezeti a hőt, mint pl. az alu, de a hőleadása valóban rosszabb. de cserébe jóval nehezebb és drágább. (a 2 együtt adott térfogatra vetítve kb. 6x-os árat produkál...)
nem véletlen, hogy a blokkokat rézből,a lamellákat inkább alu-ból csinálják.
a totál réz hűtő inkább csak érdesség, különlegesség, sznobetetés.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
válasz #00983040 #28254 üzenetére
réz mint rossz hőleadó? nevezzük nevén a gyereket, az a fajhő, ami elég alacsony neki. ez jó, mert csak úgy viszi el a hőt a prociról, memóriáról, de a hőleadásnál már nem, hiszen kevés hőt is ad le. itt jön egy trükk, növeljük a felületét, áramoltatjuk a levegőt és máris egy idális anyagunk van, hiszen a proci/memória felülete kicsi, a hűtőborda meg nagy és már nyert ügyünk van.
viszont hogy témánál is legyünk, tegye fel a kezét akinek van piros floppy meghajtója!
szépen megszáradt míg strandon voltam, persze feltámadt a szél, telefújta porral szösszel, csak kétszer volt átfújva és nem is egyenletesen (végét jártja a piros festék) de majd azt mondom hogy direkt foltos
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
FatalEror
addikt
macko20
Mi lenne ha megnyitnád még egyszer a topikot,és ha megvan itt páran szerintem szívesen bevédjük. De nem akarlak erőltetni,csak mondom,de tényleg nem lenne rossz ha ennek a topiknak lenne egy olyasmi altopikja.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
macko20
őstag
válasz TESCO-Zsömle #28263 üzenetére
A reklamálásom hatására került modósításra a topicok címe
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
blasko92
őstag
válasz szab.tam #28267 üzenetére
Ez olyan, mint amikor bemegy a csávó a kocsmába, leb@sz egyet a másiknak, és megkérdezi mivanmivanmivan????
Vagy: bemegy, lekever neki egyet, a másik megkérdezi miért, majd mondja a verőlegény, hogy úgyis meglesz az oka
(#28269) szab.tam
brádá. hozom a koccintóst, ütközzünk a lágymányosi aljánálA végtelen szerkeszthetőség hülyeség lenne. Hülyét csinálnának egymásból. Engem egyszer így is megszívattak De a szerk. időn belüli törlés opció jól jönne. Főleg a duplák miatt
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #28270 üzenetére
itt írtam egy szép, hosszú hsz-t. úgy a modiknak, (konkrétan gríznek is), ph-s szabályoknak, a ph-s közösség kéréseinek semmibe vételéről, (pl. tökutolsó hsz végetelen idejő szerkesztehetősége)... - ezt topic on-okban is volt téma, a válasz az , hogy nincs prioritása...
halmazatilag kb. 1 hét ban-t ért a v1.0.
töröltem, maradt ez...---
megyek alszom egyet, lehiggadok....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #28268 üzenetére
meg a szerszámos is.
igazából, ha meg van magyarázva, hogy miért más, és van egy rendesen szerkesztett 1. hsz, akkor nem szoktak 1-2 döglött konkures téma miatt hőzöngeni.
de én szeretek itt köztetek csövezni....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz king.mp #28265 üzenetére
milyen cuccot használsz. veszek én is....
(#28251) macko20
nyitás előtt egyeztethettél volna párunkkal...
ugyanígy, hasonló indokokkal be akarták rögtön záratni, zárati a vga hűtés modding topic-ot, de megvédtük. azóta is megvan...[ Szerkesztve ]
-
king.mp
aktív tag
szakmai topic, felesleges ez a fajta szorszalhasogatas. mashol lehet etoltetni, itt felesleges.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz _DiEGO_ #28262 üzenetére
Rendben.
Amúgy se értem mi a vita ezzel a magyarsággal, elvégre a topicok címe rendre:
HeatPipe / hőcső / hővezető cső és Heatpipe / hőcső házilagA fenti szavak közül bármelyiket is írja be a keresőbe, adja a találatot.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
_DiEGO_
őstag
válasz TESCO-Zsömle #28260 üzenetére
Ne egybe írd . Persze hogy nem ad ki jó választ ... nem azt kell nézni hogy , hogynemlehet .
-
_DiEGO_
őstag
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz macko20 #28253 üzenetére
Én csak egyet nem értek !
Már van két topic is a témában.
HeatPipe
Heatpipe házilagNem magyarok vagyunk és akkor nem magyar topiknevet kellene megadni KÖTELEZŐen !?
Én sem heatpipe -t írtam volna a keresőbe az 1000%
Erre miért nem fordítanak figyelmet kedves Staff urak .... ugye
NEM a TE hibád , hanem oldalé ! MAGYAROK vagyunk és tessék magyarul megkövetelni dolgokat ...
szerintem - és elég gazdag a magyar szókincs
-
törölt tag
válasz Vegitaa #28236 üzenetére
Akkor mégiscsak menni fog az a venti ha alaplapi cuccokat is ez fogja fújni ....
Ha meg csak nagyon meleg lenne - akkor kapcsolod be egy előlapi kapcsolóval ....
BIOS-ban tedd CPU coolert nullára és úgy állitsd be , hogy csak 70C° -nál induljon el akkor egész addig zajtalan , ámde elég kellemes meleg lesz a gépezet jah persze valaminek illik is kiszippantani a megtermelt hőt .
-
macko20
őstag
Csináltam a hőcsöveseknek topicok
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Vegitaa
senior tag
válasz szab.tam #28246 üzenetére
Nem is tudom, igazából alapból nem volt szimpatikus a pasztás-ragasztós megoldás...
Tőled loptam a borda-teszt módszert s felforrat vízzel teszteltem a bordákat. 1, 2, majd 3 réteg sekisuival. Mindhárom esetben tökéletes volt a hőátadás, mind tapintásra is, mind pedig hőmérővel. (tescos autós-digit hőmérővel ellenőriztem)
A lapra felragasztva pedig szerencsére csak két bordacsoport volt, ahol nem voltak egymással szintben a fetek, ott is csak egyre kellett plusz 1 réteget tennem, így máris stabil lett. Billegés nuku, s rögtön melegszik, a borda, ebből következtettem, hogy nincs rés sehol sem.
Szóval igen, tényleg sokat vesződtünk a multkor a ragacsokkal, de azért nem volt haszontalan...
-
Vegitaa
senior tag
válasz szab.tam #28244 üzenetére
Ez most eddig tökéletes, mert egészen jó a hőmérséklet, ha mégis túl nagy lenne, akkor rákapcsolom a 14cm-es ventit, s még 700rpm-en is, totál hangtalan, és minden lehűt. A procit terhelés alatt 28-fokra, s a feteket is rögtön hűti.
A VRM-eket azonban nem sikerült még megoldani, a venti használatával is nagyon forróak. A 3 nagy VRM-ből csak kettőre tudnék bordát tenni, mert a 3.ra a Noctua felfogató nem engedi...
Végezetül meg most a VGA karival szenvedek, mint az Alpenföhn topicban írtam...
-
szab.tam
nagyúr
válasz Vegitaa #28245 üzenetére
ok. csak a fényképekből ez nem nagyin látszik...
"Ahol meg csoportosan voltak, ott 2-3 réteg ragasztóval oldottam meg a szintkülönbséget."
hát. erre meg had ne mondjak semmit....de mondok:
itt görcsöltümk a kib* ragasztó keverékekkel, megvan a tuti. semleges, bontahtó, stb.
erre meg 2-3 rétegű ragsztó.
jó a hőátadás. és te azt honnan tudod? melyik 2-ről? és melyik másik 4-ről meg nem? mert hogy átmelegszik a borda?
te dolgod, csak ezt most tényleg nagyon nem értem...[ Szerkesztve ]
-
Vegitaa
senior tag
válasz szab.tam #28244 üzenetére
Először is a CPU mögött a hőcsövek alatt 3-3 fet-et, két nagyobb bordával láttam el. Aztán a proci lellett szintén volt egy hármas fet-csoport, azokra egy kisebb bordát raktam, mivel a Noctua rögzítője nem engedte a magas borda alkalmazását. Ezeken kívül a PCI-E csatlakozó mellett is akadt egy újabb hármas, és egy kettes felbordázandó fet-köteg, plusz számos magányos fet is kapott még hűtőt.
A ragasztást végül sekisuival oldottam meg. Az egyes feteknél az erőkar nem volt gond, annyira nem magasak a bordák. Ahol meg csoportosan voltak, ott 2-3 réteg ragasztóval oldottam meg a szintkülönbséget.
Eddig mindet teszteltem, jó a hőátadás, s stabilak is. -
szab.tam
nagyúr
válasz Vegitaa #28234 üzenetére
végül is miket bordáztál fel.
nb, sb világos.
gondolom fet. (vagyis látom.)
de még ezen kívül másokat is terveztél hűteni. nem?
ragasztás végül is mivel történt?(én először finomkodtam, tekasil: pasta-t használtam, de most már f.bs-ezek... )
---
szerk.
ja . és piszok jól alalkul!
(csak rögtön a részletekbe másztam be...)[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz Vegitaa #28240 üzenetére
giga lapokkal sosem volt különösebb gond több céges ismerős van aki ,már a 462/478-asok óta tolja az ipart és azóta giga lappal nem volt gond,pedig azokat ajánlják mindenhova ahova nem a vevő választ lapot.Mondjuk Ők meg azt mondják,hogy az egyéb asus lapok amik nem olyan nagy durranások na szerintük az a hulladék széria,elfelejti a bios-t gyakran dob kék halált stb.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
Vegitaa
senior tag
Habár kicsit sajnáltam a Zalman Flexet lecserélni, de ez a Noctua CPU hűtő is baromi jó, és ami a lényeg, hogy meleg esetén a venti a lapra merőlegesen fúj, s az ottani cuccokat is hűti.
No, már csak a VGA kártya hőelvonását kell megoldani, mert a 6670-es gyári silent blokkjával nem vagyok megelégedve...
-
Vegitaa
senior tag
Üdvözlet!
Elkészültem végre a CedarMiles gépem alaplapjának felbordázásával. Gondoltam közszemlére teszem. Most már kész a full passzív üzemmódra. A 14cm-es venti csak tartalék, akkor lesz bekapcsolva egy frontpanelről, ha nagyon meleggé válik a helyzet.
Várom az észrevételeket, ötleteket, kritikákat
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #28219 üzenetére
"300mm hosszú lesz egy egység, küztök 5mm-es 8x1 alucső..."
30mm és köztük....
darabolás kérés felfüggesztve.
lehet, hogy megnézem az aldis darabolót. első pillantásra jónak tűnik....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #28223 üzenetére
hopsz.
-> szerszámos topic....(#28221) _PicuR
igen, pont erre van szükségem...[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #28220 üzenetére
ok. tudsz egy kisméretű, elektromos fémdarabolót 15k-ért, amit most, szombaton elmegyek, hazaviszek, és használat után bedobozolva, mint a fúrómat, berakom a spájzba?
(csak mert az öteltelések során kb. 87-edszer felejtitek el, hogy egy 34 nm-es, társasházi lakásban lakom....)
meg hogy miért nem veszek úgye egy fél tonnás marógépet a konyha közepére. csak...vagy létezik kis méretű, halk darabológép? mert ha igen, szólj, átmegyek a szerszámos topicba....
max 20x20 esetleg 40x10, de döntően 10x10, 15x15, 20x10 alut átvágjon. a többi nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
cső- és bordahíradó...
szemét dolog a forgács. de tényleg.
de egyre jobbak a hőcserélők. most már én is rájöttem, hogy érdemes előfúrni. és végig. 6-oshoz 3-assal csinálom. de ehhez viszonyalg rövid, 30mm hossz az ideális.
eze az első csámpás eresztés hőcserélő, (készülnek a szebbek), de már látom: nemes verseny lesz, előre nem kalkulálható végeredménnyel.
tegnapi brozkeres zsákmány:
(régi) új találmány:
négyzetes (éás később 6 szög) rduakra "U" profil, mint borda. nagyjából kiszámolva felületben az insatllációs profilhoz hasonló felület. olcsóbb, de nagyságrendekkel több meló, nagyobb kialakítási szabadság.
tehát eljutottam oda, hogy a bordát is én fogom gyártani....
lesz 10x10 + 4x10x10 "U", lesz ugyanez 15-ösben. (bühöm verzió), és lesza 6 szög, amire 6x10 "U" megy fel.
300mm hosszú lesz egy egység, küztök 5mm-es 8x1 alucső szeletek távtartáésnak. ennek 2 célja: kicis tjob átszellőzés, és ha nem folynak egye a részdarabok, akko optikailag kiküszöböli az egyenetlenségeket.-----------------
és amiért jöttem!!!!
nem kértem darabolást, mert nem volt már rá idő.
10x10 rudadk, 30mm hosszú szeletelés. előkészítettem. mire ezt a kicsit fájós kezemmel felvágom...összefogva 2x3 db 10x10mm, 15 vágás.
lejelölve, összefogva.ezen kívül lenne még pár, de azokat nem készítettem elő, és nem is olyan fontosak.
lenne-e szombat délután valakinek a sufnijában, (akárhol budán, pesten), gépi darabolója?
némi kp-ért természetesen...
ha a 30mm-t már nem tudja befogni, természetesen az utolsó akkor lemarad....
vágóél azért ne 5mm legyen, mert akkor nem marad a 30mm hosszból semmi. legfeljebb át kell jelölni......[ Szerkesztve ]
-
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel lehet tartósan és szépen szigetelni egy ház azon venti helyeit, ahol nincsen ventilátor?
-
Danex
addikt
válasz sketchifun #28212 üzenetére
"maszkolásra" én még mondanám a táblagumit/nyersgumit amit szab.tam-nak is használt ha frissen használjuk nem zsíros, állaga mint a gyurma csak valamivel finomabb és jobban kiszedhető
-
törölt tag
up
jokis topik - bejegyezve
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz FatalEror #28211 üzenetére
Az a baj, hogy recés a belső széle a slotnak. Legalábbis amiket én eddig láttam
Esetleg mnég sziloplaszt is jó lenne, de akkor valami anyag kéne a műanyag meg a sziló közé, ami megakadályozza, hogy a sziló "egybegyógyuljon" a lappal.
Vagy oldószerbe tenni, ami nem bátja sehogyan sem az alaplapot. (MInt amit nemrég Bari mester is mondott, az aceton)
-
blasko92
őstag
válasz FatalEror #28209 üzenetére
Én úgy tudom, hogy plasztik a neve Fater hozott ebből még jópár évvel ezelőtt a melóhelyéről ebből kb 20 métert. (kb 3mm vastag, és 5mm széles, feltekercselve)
Olyan rágógumis gyurmás anyaga van, ami tapad, mint a légypapír.
Akváriumtetőnél van használatban már 8 éve, mert a tetőből kilóg a lámpa burkolata (rendesen kapja a meleget, meg a párát, és nem engedett még el, de le tudom szedni ha akarom, csak ennyi idő után már a széle picit ott marad, de frissen nem)
Van még belőle kb 2 méter.
-
blasko92
őstag
Könnyen leszedhető szilikonos ragasztóval ki kell nyomni mindent, így nem fog befolyni a festék az oda nem kellő helyekre.
Esetleg plasztikkal (?) (ilyen gyurma-rágógumi szerűség, tiszta felületre jól tapad, ha nem kell, le lehet szedni, és nem hagy foltot) kitömni mindent
Bocs Bari, nem neked akart válasz lenni
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
Amúgy ezeket a PC-E szlotokat le lehet szedni,én ma egy régebbi lapon favésővel elkezdtem lefeszegetni,aztán elment itthonról,de valamennyit sikerült haladni.
HardCore is my LifeStyle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest