Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
FatalEror
addikt
Extol háza táján néznék körül!A Premium széria teljesen korrekt,3,vagy 5év gari,és van szervíz háttér is,szóval ha elszáll valami,lesz bele pótalaktrész emberi áron.Hát igen,szerintem is a DeWALT az DeWALT,bár a metabo sem rossz,sőt szerintem simán van olyan jó,de ezeknek a gépnek is a királya a Festol.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
s3toraph
senior tag
Szia!
Köszönöm, na már majdnem mindent tudok!
Most jövök a festékboltból, vettem még egy feketét (400ml-est mert ez 1000Ft, a 150-es meg 700 pénz), valamint az eladónak felvázolva helyzetet, a márkán belül, very well átlátszó lakk spray-t ajánlott! Van lakk spray! Ez is 400ml, és ez is 1000Ft. Az van ráírva hogy acryl ,színtelen, fényes, fedőlakk, és ugyanúgy amire jó fém, fa, alu, üveg, kő, stb. mint a festékje.
Azt mondta, úgy kell cselekednem, hogy matt felületnél csak ráfújom a lakkot, nem kell csiszolni/polírozni előtte, a ráfújás pedig permetezős legyen, egy réteget inkább úgy alakítsak ki hogy finom mozdulatokkal permetezősen éppen csak ráfújok, és így többször végigmegyek a felületen. Vékonyan vigyem fel, és nem kell csiszolnom 2 lakkréteg között, de várjak 1-2 napot míg teljesen kiszárad, két réteg között, különben leszedheti az eddigi festékrétegeket! Meg persze a lakkozás előtt a festés is kapjon 1-2 nap száradási időt. Mivel polirozva ez kifényesedik, nem akarom polirozni csak annyira éppen hogy sima legyen, esetleges porszemcséket leszedni. Így elvileg és szerinte is, nem fog csillogni. Ő is legalább 2 réteget ajánlott. Ehhez a végső finom csiszoláshoz hoztam egy csiszolópapírt, a legfinomabbat ami volt, azt mondta ez a 2000-est közelíti. Tényleg nagyon finom, ez van a hátuljára írva: 3M, 401Q imperial wetordry paper a wt., on41, 2000 .
Ja és mondta hogy ezt a végső polirozást vizesen végezzem, csiszolópapírt vízbe mártogatom és úgy, majd ha kész leöblítem a felületet.Szóval lefestem ami hiányzik, aztán meg lakkozom a többit, csak előtte letörölgetem tiszta ruhával a felületeket. Lakk száradásához azt mondta az eladó hogy tehetem napra, árnyékra, mindegy, csak a 40 fokot nem szereti. Akasszam fel valahova míg szárat. Ezt még meg is tudom tenni, vannak itthon elektromos fali 220V vezetékek, ezeket áthúzva egy-egy furaton fel tudom lógatni, nem hiszem hogy baj lenne velük mert szigeteltek, nem karcolják össze.
Kérdésem mindenkihez:
Hogyan akasszam ki és mikor? Lefújom, várok hogy tapintásszáraz legyen, majd másik oldala a felületnek, lefújom, megvárom és így akasszam ki? Mert ha kapásból kiakasztom, és ott kezdem el lefújni amikor lóg merőlegesen, félek hogy megfolyna a lakk. Mit tegyek?
Ja és a végső vizes polírozás előtt szerintetek mennyi időt hagyjak száradásnak, ami nem túl kevés és nem túl sok hanem pont jó kb.?Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
s3toraph
senior tag
Köszi a kimerítő választ!
Akkor megyek holnap a festékboltba érdeklődni mit ajánlanak, felvázolva a vízbázisú parketta festék és puha ecset kombót. Matt lenne a jobb, de egy pici polírozást lehet fogok csinálni mert az meg zavarna ha csíkos lenne az ecsettől.
Meg amúgy is mehetek a boltba mert kifogyott a qva festék, pedig még vagy 50ml kellett volna csak, pár kisebb darabom második rétegét már nem állta ki csak félig.... ... jól elpocsékoltam.Csiszolni/polírozni mivel? 180-as csiszolószivacs vagy finomabb? Hoztam múltkor valami finom smirdlit a legfinomabbat ami volt a boltnak, de azt nem tudom milyen, majd megkérdezem. Ezt ajánlották festett ablakkerethez vízkövet leszedni, de festéket meg meghagyni.
A lakkból hány réteg ajánlott? (Festékből 3-at kapott, van ahol 4-et.) Akkor minden lakkréteget meg kell csiszolni a következő előtt? Mennyire kell megcsiszolni, mennyire legyen érdes vagy sima?
Igen, gyakorlat teszi a mestert. Én is ügyesedtem egy picit mióta belefogtam. A felszerelésem viszont nem hiszem hogy valaha is lesz olyan komoly mint amikkel te dolgozol.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Satyricon
addikt
Köszi srácok
Akit érdekel, elolvashatja, a Hogyan készült? mai adásában - vga tető című blogomat!
Szerk.:
macko20: Igen, le van szigetelve, írtam is a blogomban.
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
-
szab.tam
nagyúr
(#34962) Baltoafarkas
ok.
elővettem a szönyegrögzítő gurigát a fiókból.
holnap - (hon-lap-után) - ezen még dolgozom - megnézem, mit tud.
akár működhet is.
emlékezetből van viszonyítási alapom.****
(#34962) Baltoafarkas
olvasd át...
(lényeg a link 3-4-ben van.)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
blasko92
őstag
-
szab.tam
nagyúr
rács jótanács.
kérdés, mi a cél. ha csak díszítőelem, akkor jó a kör, mert masszívabb.
ha az átszellőzés is, akkor gyalázatos. rossz az anyag:perforáció arány. nem szellőzik ki a meleg, csak izzítja a meleg a fémet. (csak egy tető helyett rátevős próba volt, de elég is.)
soha többet nem fogok körperforált lemezt használni....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
ezt komolyabban tanulmányoznom kell...
ööö:
kicsit átgondolva.
a hűtők 99.78%-a ilyen:
réz cső, alu lamella....***
a páratartalom több szilikonos ragasztó kötőeleme.
ez érdekes, több összetevőjű váltózós kérdést vet fel.
(réz, alu, szilikon, stb...)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
dewil666
őstag
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget!
Lehet inkább veszek egy normális hub-ot.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
FatalEror
addikt
Persze a pénz nagy úr csak abban esetben majdnem sokkal többet ártott,mint amennyit nyert vele az illető!Félelmetes mit meg nem engednek a gyártók. De a 4000 is egyre jobb áron van!
Mondjuk abból is van egy különlegesebb kiadás.[link] Nagyon testszik az alu koffer,csak majdnem feláras annyit meg már nekem nem ér!HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
-
blasko92
őstag
Könnyen leszedhető szilikonos ragasztóval ki kell nyomni mindent, így nem fog befolyni a festék az oda nem kellő helyekre.
Esetleg plasztikkal (?) (ilyen gyurma-rágógumi szerűség, tiszta felületre jól tapad, ha nem kell, le lehet szedni, és nem hagy foltot) kitömni mindent
Bocs Bari, nem neked akart válasz lenni
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
már nem emlékszem, hogy a forrsánál pontosan mit írtak. de szeritem itt nem páramegkötésről van szó, hanem egy szimpla hőszigetelésről, amit így egyszerűen, kézzel lehtett formázni...
tehát ne hűljön át át anyák, és ott ne csapódjon ki pára, és arról, hogy a pot széléről mégis lecsöpögne némi kondezvíz, az ne a lapra hulljon, hanem a rizskupac tetjére....
tehát senki nem akart a rizzsel párát kivonni a levegőből...amúgy pedig sokkal egyszerűbb légkondis szobában tesztelni. ahol egy nap óta ment már a klíma. gyakorlatilag ki lehet "csavarni" a szoba páratartalmának jelentős részét.
(én nyáron ruhát is légkondival szárítok....)
tehát így kisebb lesz a páratartalom, ami ellen kell szigetelni.
(na, ezt oda is beíírom a fiúknak...)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
blasko92
őstag
Vagy elektromos kenyérszeletelő kés.
De vadi új pengével is lehet normálisan vágni. Nekem is sikerült kb.1cm vastag eléggé puha szivacsot félbevágni.
Csak többször bele kell vágni.Azt a 2cm szélességet két vágással simán leszabhatjuk.
Nem semmi Picit irigyellek, hogy ennyire értesz az elektronikához. Már a cikkeiben is csodáltam a munkáidat
FatalEror Zalmanék is csináltak már passzív hűtő házat.
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
Tudom, olvastam a cikkeket
Csak azt ugye senki nem tudja, hogy a gyárban miként végzik a forrasztás műveletét.
Valamint ugye a hőcsövekben jóval 100°C alatt forr fel a víz, és sokat kell melegíteni, mire az felmelegszik a talp, mert ugye a réz meg közben vezeti el a meleget. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest