Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
oilver1
tag
válasz blasko92 #29899 üzenetére
Novia kft. , itt lehet epoxi és poliészter gyantát kapni, akár 1 kilós kiszerelésben is, a poliészterből egy kiló olyan 2000, az epoxiból 3500 ft. A poliészter gyanta jobban alakítható, de opálos, nem átlátszó, az epoxi víztiszta, de ridegebb.
Az üvegszövet úgy 1500-2000 ft/méter, anyagtól függően lehet drágább is.Az alkohol nem válasz, de legalább a kérdéseket elfelejted!
-
blasko92
őstag
válasz oilver1 #29896 üzenetére
Nem dolgoztam még ilyennel, azért kérdeztem. Az mit jelent, hogy nem drága?
Mennyiért lehet beszerezni a gyantát, és az üvegszövetet? Én is gondolkoztam ilyenből gépház építésen.És hol lehet ilyeneket venni?
FatalError Igaz Kár, hogy nem egy 5 tengelyes megmunkálóközponton dolgozok, és kár, hogy nem lehet maszekolni
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz oilver1 #29894 üzenetére
Ajánlom neked Engineer086 kolléga írásait
Találsz benne 3 blogot is, ahol vákuumformázáshoz készít mintát. (a kettő mintája kb. ugyan olyan)
(Remélem nem sértek szerzői jogokat )
Egyébként a kifaragásához jó kézügyesség, mégjobb térlátás, és sok türelem kell Meg persze szerszámok, és alapanyag.
De az epoxi nem oldja a hungarocelt?
[ Szerkesztve ]
-
oilver1
tag
Sziasztok!
Állandóan olvasgatom a topicot, és a modding rovatot is, és már annyira megtetszett, hogy belevágnék én is.
Persze abszolút amatőr vagyok, az egyetlen modding, amit csináltam, az az akvárium világítás LEDjeinek sorbakötése volt...Szóval egy ideje dolgozom epoxi illetve poliészter alapú műgyantával, és úgy láttam, hogy üvegszálas szövettel erősítve a poliészter alapú gyanta remek alapanyag a moddingoláshoz, építgetéshez! Olcsó, könnyen kezelhető (persze kicsit mérgező, de a vegyvédelmi maszkot, szemüveget csak egyszer kell megvenni, a gumikesztyű pedig hála az égnek, occó dolog).
Egyszóval ha már, akkor PC házat szeretnék építeni, csak már ott elakadtam, hogy milyen formát alkalmazzak? Már amire ráteszem az üvegszálas textilt és felviszem a gyantát, merthogy az ugye önmagában egyáltalán nem formatartó...
Gondoltam, hogy az elképzel ház elemeit hungarocellből kéne előállítani, és aztán erre felvinni az anyagot, egy speciális viasz, vagy lenolaj pedig megakadályozza, hogy a hungarocell hozzáragadjon a kész formához.
Csak még azon filózok, hogy ha megtervezem gépen az elemeket, hogyan faragom azt ki hungarocellből???
Az alkohol nem válasz, de legalább a kérdéseket elfelejted!
-
szab.tam
nagyúr
válasz blasko92 #29890 üzenetére
dehogynem.
szerintem korrekt dolog tudnunk, hogy saját gány, vagy mástól idézett.
pont, mint a gépmutogatós topicba néha berak valaki valami csodát, és a 28. gratuláció után derül ki, nem saját meló, csak látta valahol....***
(#29889) Ricsmex
ok.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
FatalEror
addikt
válasz szab.tam #29887 üzenetére
De amúgy ezt az 5letet nem lehetne hasznosítani klímánál,hogyha jobban dől a kondenz víz akkor az csöpöghetne egy lapátkerékre,ami egy generátorhoz van kötve.Nem lenne nagy "töltése" de talán kicsit betudna segíteni az klíma fogyasztásának csökkentésére.
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
válasz Ricsmex #29883 üzenetére
itt más tollával is lehet recskázódni, de azt illik megjegyezni, hogy nem saját...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Ricsmex
tag
válasz FatalEror #29884 üzenetére
Megkockáztatom de ezzel egy energiatakarékos üzemmódba helyezem a gépet, mert a lecsöpögő olvadt víz meghajt egy lapátkereket ami egy generátorra van kapcsolva és ami elég áramot termel a táp működtetésére...
szerk.: kicsit átfogalmaztam, mert én se értettem
[ Szerkesztve ]
-
Ricsmex
tag
-
szab.tam
nagyúr
válasz bandi94 #29867 üzenetére
légkörinél alacsonyabb. kvázi vákum. hogy alacsonyabb legyen a víz forráspontja, és ne 100 fokon induljon be a hőszállítás.
a pc-s hőcsövek maximális hőszállítási teljesítményét általában 70 fokra lövik be. a jobb 8mm-eseké 55w, a 6-osoké 40 körül van. ez az elvi maximumuk, a gyakorlatban inkább kicsit kevesebb.[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz bandi94 #29873 üzenetére
Én azért szerettem, mert mindig lehetett rajta bütykölni valamit
A mienk vezérműtömbje tökéletes volt. Emelt, tartott.
Aki előttem hajtotta, szart a lyukas hűtőre, és csak ment vele. Szegény motor meg is sült. Akkor lehetett szétkapni, újradugózni, hüvelyezni, stb. Igaz, utána meg is táltosodott.
Ezután jöttek a hidraulika problémák. Hátsó munkahenger eresztett, a homlokrakodó munkahengerei is. Mindent renováltunk, mehetett is a meló. Ekkor elszállt a szivattyú alatt a tömítés. Tömítés cserével egybekötve rádobtuk a vadi új szivattyút is. Vicces, hogy azt a kis szart, hogy körbeépítették a sok fix csővel, meg mindennel. Élvezet volt a csere.
Utána kiment a jobb hátsó kerék csapágyazása Azt öröm volt kicserélni. Teljesen le kellett bontani mindent hátul.
FatalError egész főtt tojást se melegíts Az repeszgránátként viselkedik
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz #21346560 #29868 üzenetére
Én jobbat csináltam aldiban vettem virslit és úgy voltam megmelegítem az egészet oké fóliástól be én meg leültem TV-t nézni és bent felejtettem,aztán meg felrobbant az egész,de akkorát szólt,hogy leestem az ülőgarnitúráról.Másik ilyen történet vettem kólát terepen hoztam haza és már az is jó jel volt,hogy teljesen ki volt púposodva a kupak én meg bedobtam fagyasztóba és aztán meg kivettem addig oké,hogy "bele fagyott egy dugó" és ezt láttam de amikor nyitottam ki akkor jött ki szépen,de nem volt gyanús hiszen már máskor is jártam így,hogy a fagy letolja a kupakot amikor csavarod.Eddig oké is lenne,csak nem fagy hanem a nyomás tolta ki annyira a dugót,de én ezt nem vettem figyelembe,a vége pedig az lett,hogy lecsavartam kilőtte a dugót,és voálá kóla szökőkút 2-2,5m-es belmagasság van nálunk de lazán telespriccelte a plafont.
HardCore is my LifeStyle
-
bandi94
tag
válasz blasko92 #29870 üzenetére
Nekünk ki kellett cserélni a vezértömböt, mert valahogy víz került a rendszerbe( úgy került hozzánk) aztán berohadt.Kicseréltük a vezértömböt, apám megcsinálta a hidraulikazárat, aztán még a szivattyút is kicseréltük, biztos ami biztos.Aztán megszívatott a hidraulikazár, mert nem jól működött és az volt a lényeg hogy egy vacak tárcsát is alig bírt felemelni aztán a kart picit megmozdítva elejtette...Végül egy az egyben kidobtuk belőle azt a fölösleges sallangot, így vezértömbből közvetlenül a munkahengerbe megy az olaj.Melegen eléggé gyorsan leteszi a tárcsát, átenged a munkahenger. Ezek olyanok hogy állandóan lehet rajta kalapálni valamit.
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
bandi94
tag
válasz #90933760 #29871 üzenetére
Azért kell bele olyan sok, hogy úgy-ahogy bírjon "hűlni".Viszont meg lehet oldani egy bontott motorolajhűtővel.Nekünk is volt olyan hogy hidegen nem folyt, de melegen meg csurgott...szilikont neki a fene az öreganyját
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz bandi94 #29869 üzenetére
Hisz 2 perc alatt kikapható a hátsó munkahenger
Azt meg olyanra megcsinálni, hogy csont száraz maradjon lehetetlen. Én is szereltem párszor, új, bontatlan tömítőkészlettel, de akkor is mindig tiszta olaj volt a padlólemez.
A hátsó tengely csapágyait meg még élvezetesebb cserélni. Ülés, tankot, munkahengert, padlólemezt ki, és utána még a fél hátulján lebontani.
Ejj mennyit szereltem én is 50-est De imádtam. Főleg, amikor kint bálarakodás közben az olajszivattyú alatti tömítés megadta magát, és ömlött az olaj. Meg amikor az egyik átfolyóba bekerült egy gyufafejnyi kis kosz, és úgy döntött a szerkezet, hogy nem emel többet semmit. És mindezt a legutolsó bálánál...
-
bandi94
tag
válasz #21346560 #29868 üzenetére
Bizony a nyomás képes furcsa dolgokra Mikor a sz@r ótvaros hulladék 50 es MTZ hidraulikáját csináltuk faterral.Na azt a küszködést.Itt is folyik ott is folyik, de közbe k@vaanyád mert amott meg spriccel.És akkor még azt nem említettem amikor nem fér hozzá a koma másik 6 kallantyútól. Aztán amikor sehol nem szivárgott, akkor meg a keményforrasztást lőtte le magáról, természetesen munkában, a semmi közepén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bandi94 #29867 üzenetére
Még katonaságnál.... gyíkhús volt a vacsi, aztán már elég volt belőle hidegen, feltettem melegedni a rezsóra.... persze bonttlanul... kicsit felpúposodott....
Mikor lehült, akkor belenyomtam a konzervnyitót... hát még nem volt lehülve rendesen, és mindent telespriccelt jó paprikás zsírral.... -
bandi94
tag
válasz szab.tam #29866 üzenetére
Vajon mért gondoltam úgy hogy ez lesz.Volt egy ismerősöm akinek egy felrobbant kondenzátor verte ki a szemét.Na én csináltam 8mm es LCD ből bontott plexiből ilyen "védőfalat" (gyakorlatilag szereltem rá talpakat).Egyszer valamit nem jól csináltam és szétdurrant egy tranzisztor.Az egyik darabja beleolvadta a plexibe.
Inkább választom azt a megoldást hogy valahogy leflexelem róla.A csőben amúgy alapjáraton van nyomás?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz bandi94 #29863 üzenetére
egy tanulságos cikk a hetapipe forrasztgatásról.
a vélemények megoszlanak. van, aki állítja, ha nem közvetlenül a cső van melegítve, haem a hozzá kapcsolódó blokk vagy lemez, akkor leolvasztható. én inkább kihagyom ezeket...
[ Szerkesztve ]
-
bandi94
tag
Van nekem valami öreg laptopból való hőcsöves hűtőm.Bele vannak forrasztva a hőcsövek.Elkezdhetem én azt melegíteni gázforrasztóval szerintetek, vagy felrobban a hőcső?
Szab.tam: Olvastam az interjút, nagyon elképedtem.Én is szeretek a "túl nagy borda nem létezik" elv alapján gondolkodni.Fogadd őszinte elismerésemet, egy ilyet összehozni aztán nem lehetett semmi feladat.Meg sem merem kérdezni hogy mennyibe került.
-
Satyricon
addikt
válasz macko20 #29827 üzenetére
Hali
Én amikor szétkaptam pár hete azt a kis dobozt, úgy vettem észre, hogy nem átlátszó, hanem egy piros színű led dióda világít a dobozkában... És a másik oldalon asszem lehetett látni a lednek lábait, ahogy be vannak forrasztva... Nem vennék rá mérget hogy így volt, de így rémlik... Ha tényleg ilyen megoldású, akkor csak egyszerűen kiforrasztom, és a másik oldalra beforrasztom... Ennyi lenne az egész ugye?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
szab.tam
nagyúr
válasz Blabcsi #29856 üzenetére
azt hittem, van valami tuti, olcsó beszerzési forrásod. kértem volna belőle én is....
[ Szerkesztve ]
-
bandi94
tag
válasz Ricsmex #29851 üzenetére
Ez olyan egyszerű hogy én is kitalálhattam volna.Persze nem jutott eszembe így megoldani Ha tehetem majd, így oldom meg.Én régebben úgy csináltam, hogy fogtam egy rossz hdd-t széthajigátam aztán dekopírral vágtam rá egy 80 as lukat, meg négy felfogatót és mehetett rá a venti.Nem valami esztétikus de irodai meg keveset nézegetett gépbe megteszi.
-
Blabcsi
senior tag
Persze, szab.tam után szabadon
Ilyen volt a cégnél elfekvőben, a 20millás gépen persze olyan, aminek az 1-ik lapja sima, nem ilyen nyíl alakú mind. De persze azt nem lehet levenni, mert a főnök észre venné. Pedig könnyebb lenne később felfogatni.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Blabcsi
senior tag
Na, csak bepiszkítottam a kezem.
Most ázik a cumó ecetes vízben.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
törölt tag
Közben átrendeztem a bordákat, meg a Teszkós szobaventivel is befújattam, de csak pár fok. Jó buli volt meg minden, sok tapasztalat és gányolás ezerrel, de a gép használhatatlan. Rátettem a Ninját. Most majd az E8400 teleragad porral mire megérkezik a vidi, de mit tudjak vele csinálni, amúgy is kell szereznem valami értelmes pasztát.
-
törölt tag
Nem bírtam tovább, még egy hét amíg megérkezik a kari a másik gépbe, ha rosszul sülnek el a dolgok akkor kettő. Nem bírtam, olyan szenny lassú netezni vele, se játék, se film. Visszatettem a másik karit, arra rádobattam az S1-et. Az északi bordát visszacseréltem a gyárira (mivel már nem passzív), hogy felette elférjenek újabb fűzött bordák. A proci kapott 6 összefűzött bordát, bár a felső kettő már kb értelmetlen. Az egészet pedig semmi más csak a ragadós pasztamaradék meg egy vinyó terheli rá. Plusz kapott egy újabb ventit.
Fogtam feltéptem alapra, renccer röffent, megy, 80 fokon a BIOS lekapcsolás. Idle 65 fok, nem épp alkalmas játékra. Viszont 30 fokos a szoba, holnapra 10 fok lehűlés várható, akár még sikerülhet is, de én nem várok nyomi lehűlésekre, valamit csinálnom kell vele azonnal. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Ricsmex #29838 üzenetére
ez csak az én logikám szerint van. nem tudom, mi az objektív megközelítés eleje.
a lényeg a Blabcsi értse a viszonyítási pontot.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Ricsmex #29835 üzenetére
a 28 a hátától van....
elölről valami 15.5 körüli. (tolómérővel odatartva mérve, nem szabványadat, és nem kiszámolva....)*****
a hdd eleje és háta a rajzon is fel van cserélve, de tolómérővel rámérve a furatközéppont távméretek jónak tűnnek....
(nem a matrica állása határozza meg az elejét, hanem a hátán vannak a csatik...)[ Szerkesztve ]
-
Blabcsi
senior tag
Tudja valaki véletlen a HDD-k rögzítő csavarjainak a távolságát?
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
johniee
senior tag
válasz Lucas Kane #29813 üzenetére
Nem nyúlkálnék ott hátul
"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
Satyricon
addikt
válasz mrterminator #29818 üzenetére
Okéés, jó ivászatot! Én is innék, de nem sok kedvem van holnap félig bemakkanva, vagy másnaposan melózni!
Más téma, de ezzel kapcsolatos:
Van nekem egy X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro hangkarim, aminek a sarkán látjátok azt a fekete dobozt... Nos, az a fekete doboz egy piros F betűt világít[link], és mivel mrterminatortól vásárolt BTX házba lesz téve, a hangkari fejjel lefelé lesz a házban, így fejjel lefelé fordított F betűt fog világítani... Nos, én meg akarom fordítani... A fekete dobozt pofon egyszerű lesz megfordítani, de az lenne a kérdésem, hogy a piros ledet a dobozon belül ha kiforrasztom és a kari másik oldalára forrasztom be úgy, ahogy az eredetileg is be volt forrasztva(+ a +-val, - a - val) jól fog működni a kari és világítani is fog a led? Mert ha azt nézzük, elvileg működnie kellene a karinak, de nem mertem eddig belefogni a forrasztgatásba, mert félek, hogy elcseszem! Lehet nem ide kellett volna írnom ezzel kapcs-ban, ed gondoltam hátha tudtok segíteni!Szerk.: helyesírási hiba
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
-
FatalEror
addikt
-
Lucas Kane
tag
válasz FatalEror #29816 üzenetére
Nem teljesen értelek, szerintem túlbonyolítod a dolgot. Van még rengeteg usb helyem,elől is hátul is. Valamelyikbe bedugnám (amikor kell) azt a 'fekete usb átalakítót' (aminek gondolom az egyik oldala 2,5" ide, a másik meg 3,5" ide (elég kicsi a kép)), aszt jónapot. De ezt nem tudom beépíteni hátulra, mert akkor hogyan forgatom? Kettőt meg nem veszek.
-
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Köszönöm a sok ötletet, igazából nem is tudom pontosan, melyik megoldást válasszam! A barkácsoláshoz szinte minden szerszám adott lenne, úgyhogy mindenképp meg akarom ejteni a műtétet...
mrterminator:Hali, örülök hogy újra összefutottunk! Köszi a privit, és azt is nagyon köszi, hogy segíteni próbálsz! A plexis megoldást kihagynám a melegedő vga-m miatt, meg azt a megoldást is, hogy a kört nagyobbra vágom... Szerintem az a méret úgy van jól, ahogy van gyárilag... Ha nagyobbra vágnám, akkor szerintem nagyon aránytalan lenne az egész... Az előbb olvastam félig lehunyt szemekkel az üzidet(kora esti kis szunyókálás előtt ), és olyasmire emlékszem, hogy valami alu-s megholdást írtál... Ezt kifejtenéd bővebben? Olyasmire gondoltál, hogy lehetne egy nekem megfelelő hátlapot gyártani aluból??
Szerk.: Nem lesz az gyenge? Tudtommal az alu nem valami hajléktalan( ) fém
Az alaplapi tálcás felfogatását megoldom, az legyen a legkevesebb! Kell egy fúró, meg menetfúró...
Szerk2.: Igen, baromi szép házat csináltál, az tuti!!! Igaz még az óta is csak félig van megtöltve hardverral, és az ágyam mellett csücsül, és még be se indítottam hogy hogy néz ki, de a kinézetét minden alkalommal megcsodálom! És nem csak én, hanem a face-s ismerőseim is! (láttam lájkoltad Te is! )
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz Lucas Kane #29813 üzenetére
Igen lehetne,és ha van még szabad USB az alaplapodon akkor kell szerezni egy USB-t mint pl ami házak elejébe van,és akkor azt bekötni az alaplapra.És az USB-nek pedig lehet csinálni egy olyan hátlapot ami a ház hátuljába lehet becsavarozni,és 2 "kivágás" van rajta amin ki lehetne dugni a 2 USB aljzatot.Tehát akkor a gépházba lenne maga a nyáklap és hátul pedig a 2 USB aljzat.
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz mrterminator #29811 üzenetére
Nem ezt szerintem rosszul gondolod,mert pont,hogy neked kell,hogy tetsszen!!Gondolj bele ha neked nem tetszik akkor azt látod benne,hogy elb*sztál egy csomó időt a semmiért.
HardCore is my LifeStyle
-
Blabcsi
senior tag
válasz mrterminator #29811 üzenetére
ÁllUNK rendelkezésedre.
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
-
FatalEror
addikt
válasz mrterminator #29808 üzenetére
Hát a TwinFrozr moddért gratulálok azt az előlapot kireszelni nem 2perces munka.
HardCore is my LifeStyle
-
Blabcsi
senior tag
válasz mrterminator #29808 üzenetére
Jó kezed van.
Taníthatnálak gravírozni is.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
mrterminator
aktív tag
válasz szab.tam #29806 üzenetére
Jaja én moddoltam Blabcsi:képek a házról feliratok plexi stb saját kreálmány volt.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz mrterminator #29804 üzenetére
nálam az aerocool és a szép általában nem társuló fogalmak...
oldalt az a pelxi a te moddingod? mert az valóban nem rossz.
(csak át kéne tenni egy másik házra...)[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz mrterminator #29804 üzenetére
Fő,hogy a modder elégedett legyen a házaival.
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz mrterminator #29802 üzenetére
Egyszerűbb lenne egy másik házat venni.
HardCore is my LifeStyle
-
mrterminator
aktív tag
válasz szab.tam #29799 üzenetére
Írtam Satyricon-nak már, (tőlem vette annó a házat) hogy: Hogy tudná megoldani, de én is meggondolnám 2x hogy belevágnék e.(mert ugye sima atx alaplapi tálcát nem elég belerakni és "csak" megfordítani a hátlapot meg kivágni hozzá, hiszen a ház a másik oldalra is néz, mint egy sima ATX-es) Írtam neki alternatívát, meg segítek majd neki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Dolce Gusto
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Eredeti játékok OFF topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Tárhely szolgáltató választás
- Villanyszerelés
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest