Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene
Szeretnék készíteni egy alaplap + táp + vinyó és dvd tartót
Azért nem mondom hogy házat, mert ennek az lenne a funkciója
hogy az alaplap teljesen szabadon hozzáférhető legyenAz az elképzelésem mintha az alaplap az asztalon heverne csak
én szeretném egy doboz tetejére rakni, úgy hogy alatta foglaljon
helyet a táp és a táp mellett pedig egymás fölött a vinyó és a dvd íróPaint be rajzoltam egy izét ami kb hasonlít arra amit elképzeltem,
de csak kbÚgy szeretném megoldani hogy az alaplap egy tálcán üljön amivel együtt
le tudom venni ha hozzá kell férni az alatta helyet foglaló cuccokhoz.Tápnak és persze a dvd nek is kellene egy kivágás értelemszerűen a megfelelő
helyeken, valamint az alaplapi tálcán vagy melette egy kivágás a tápkábelek
számáraElőre szólok hogy ez nagyon sablon rajz
Plexiből szeretném megvalósítani és a doboz minden oldalapját lukacsosra megcsinálni
hogy át tudja járni a levegőAz lenne a kérdésem hogy mennyibe kerülne egy ilyet elkészíteni, illetőleg tudna e
valaki segíteni nekem mert semmilyen fúró faragó eszközöm nincsen hozzáSzabványos atx es deszka, szabványos atx táp, dvd iro és vinyó menne bele
Esetleg egy bekapcsoló + reset gombot is jó lenne valahogy integrálni
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
törölt tag
válasz szab.tam #31095 üzenetére
Nem feltétlen menőzni akarok vele, bár ha egy ilyet összedobnék azért már csak megmutatnám, hogy mégis milyen elvégre nem hétköznapi.
Leginkább azért akarnám, mert nekem tetszene. De ehhez meg túl drága és azon kívül semmi értelme, beszerezhetetlen, bonyolult, ha kicsit másképp néz ki már nem is tetszik. Fel lehetne fogni kihívásnak is, de egyik ilyen agymenésem se sikerül és majdnem a teljes hülyeség a kitűzött cél, szóval én is tudok róla, hogy mindenki hülyének néz a minden nap más marhasággal állok elő ötletek miatt. Kicsit átgondolom.Ettől függetlenül egy normális gépházat azért még szerezni akarok, mert az asztalra, alá, mellé, hangfalra baszott megoldásoknál kicsit többet érdemel szerencsétlen gép. 15k körül vannak elég pofás egyszerű kinézetű Giga házikók, bár fogalmam sincs az anyaghasználata milyen lehet.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Szval vinyó helyére könnyen befér a ropi. Ezáltal két vinyó közé bedobok egyet és játék közben bármikor ehetek melegített ropit.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz #90933760 #31083 üzenetére
ok.
már egy ideje el akartam mondani, de kínosan ügyelek a barkács topicban, nehogy valalmi lehülyézéssel valakinek a kedvét szegjem, vagy megbántsak. így ezt most sem szeretném megtenni.
az öteleteid egy része elég átgondolatlan. ez még nem is lenne baj. de egy kicsit nagyotmondáson, nagyzoláson alapulónak érzem. te valószínű nem, ezért is mondod, de ez nálam így jön le.
nálam is van néha pár nagyzolás ötlet, ami sosem valósul meg, csak ötletlabda dobálás.
ezért is bánnék ezzel óvatosan...ez egy általános duma, vélemény volt, kéretik nem megválaszolni, nehogy vita legyen belőle. csak kicsit gondolkozz el rajta...
a konkrétumra.
ha valóban ez a lapod van pontosan, akkor ez egy hőcsövekel egybekötött, alaplapi bordarendszer, ami hűti: nb, sb, fetek.
hgoy gondolod: az egészet lekapod, és csak a nb-t hűtöd?
a hr05, hr-05 sli önmagukban jó hűtők. más az alakjuk, így pontosan meg kell nézni, hogyan férnek el. apróban minkét típus néha kapható.az új, 55-ös típus. az annyiban különbözik, hogy 2 cső viszi el a meleget. ezek 6-os csövek, ha jól látom,. 40w. de a bordázat hasonló. tehát az újabbank csak akkor van értelme, ha valaki egy nagyon komoly fsb tuningot csinál, és egy tornádót rak a hűtőre. különben a dupla cső adta hőszállítást nem tudja kihasználni....
passzív üzemnél is mindegy, mert az 1 cső is elviszi a hőt, a felület meg kb. ugyanannyi.
"beszerezhetetlen a HR-55, a 05 meg nem tetszik"
egyszer tizenévvel ezelőtt jóval nehezebb, szinte megoldhatatlnnak tűnő helyzetben voltam. a barátom csak annyit mondott: lugger. nem olcsó, de elegáns.
egyébként nem tudom, mit akarsz a lapodtól. de én levágnám a csöveket, hogy elférjen a thermalright.
(macko20 valszeg most jól p*-n fog rúgni....)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
nincs megfelelő eszközöm+tapasztalatom ezért kéne segítség
nagy nagy tévedésben élsz. nem kell neked segítség. egy szakképzetlen szerszámok nélküli modder kifogyhatatlan forrása lesz a házi barkács, gányolás, tákolás topiknak
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Bysk
csendes tag
válasz #90933760 #31087 üzenetére
Csak gyorsan lefirkantottam hogy képzelem el
Egyébként minden úgy lenne ahogy mondod!!
És mivel 15/f vagyok nincs megfelelő eszközöm+tapasztalatom ezért kéne segítség
Egyébként mennyire időigényes hogy a tápegység helyét lelehessen emelni lefele?
Mert ugye a nagy lyukat be kel foltozni+lentreis kel tartó rész.. -
törölt tag
A tetőn lévő venti miért van ennyire elől? Nem a proci felett akarnád? A másik venti meg gondolom a túloldalra menne, mert így az alaplap hátulját fújná, vagy a HDD-t ha van ott. A festés jó és elég egyszerű, az elejére meg méretre vágott lemez aztán azt is lefújni. Szerintem ezek a fasza króm gombok amiket itt a többiek is használnak az passzolna bele a gyári gagyi műanyag helyett. Biztos van ilyen feketébe is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Festéket nem muszáj lecsiszolni, hacsak nincs olyan állapotban. Boltban veszel normálisabb festéksprét és átmész rajta. Persze előtte le kell pucolni rendesen a házat. Ezt meg tudod te is csinálni.
A ventihely kivágás már más tészta. Ha ahhoz kell valaki mindenképp akkor meg már le is festheti akár.
[ Szerkesztve ]
-
Bysk
csendes tag
Üdvözletem!
Van egy 2004 gépházam amit módolni szeretnék!
Nem nagy dolgokra kell gondolni lefesteni,+ventihejeket rárakni.
Ezzel van egy kis problémám!
1.Nincs megfelelő felszerelésem Pl:festéket le akartam csiszolni de csiszolópapírral nemigen jártam sikerrel stb...
Mivel még munkába nem járok s szüleimet nem akarom zaklatni ezzel segítséget akarok valakitől kérni!
arra gondoltam hogy én+valaki akinek megvannak a megfelelő eszközei + képzettsége segítene e a házamat elkészíteni?
Mivel mondtam hogy anyagival nemigen tudok szolgálni (max: 2-5k) val tudok besegíteni!
Jó lenne a Veszprém környékén lenne az illető!
Életkorom :15 -
törölt tag
válasz szab.tam #31077 üzenetére
Igen, arra.
Tulajdonképp egyetlen okból akarnám lecserélni, a kinézet miatt. Mert 510-en megy +0.2V mellett. Jó házszellőzéssel szerintem a gyári hűtése is megteszi. (515-höz +0.3V, 520-hoz még több kéne, ergo nincs értelme tovább hajszolni)Viszont csak a kinézet miatt eléggé drága, meg körülményes, meg tulajdonképp beszerezhetetlen a HR-55, a 05 meg nem tetszik akkor minek tegyem rá.
-
Vegitaa
senior tag
válasz FatalEror #31081 üzenetére
Köszi, szenvedtem is velük...
Most a Conrad-ra várok, mert a reset-gombot amit rendeltem, immáron 3. hete nem képesek meghozni. Aztán meg még egy Lamptron előlapi szabályzót is rendeltem, de azt is kb. novemberre tudja meghozni a PCgear. (-csak azt nem mondták, melyik év novemberére...)
-
-
törölt tag
Ha jól láttam a múltkor valaki itt erőszakolt meg egy 775-ös Giga lapot amire Thermalright hőcsöves chipsethűtést tett? Talán HR-05? Érdekelne a dolog. HR-55 leginkább, de itthon beszerezhetetlen.
-
szab.tam
nagyúr
mint ma sokaknak, nekem is szétázott a cipőm.
magától nem akart száradni, jött a hajszárító.nem volt az igazi, mert az intenzív forróságtól nem annyira száradt, de legalább féltem, hogy leovad a talpa.
annyi "okos" hsz-ó csesztetett anno, hogy a nagy gépem radiátor, törölközőszárító, stb, hogy bevillant, tényleg. kis furmark, és műkszik...azért előtte jól befújtam sana spray-vel, nehogy beinduljon a szénmonoxid riasztóm....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
imibogyo
veterán
válasz FatalEror #31058 üzenetére
Igyekszik az ember. Közben ajánlottam neki egy még jobb forrást, ahonnan azonnal az övéi lehetnek a kívánt kábelek, ráadásul olcsóbban, mint ahogy én el tudnám vállalni. Sajnos maguk a hosszabbítók a legnagyobb gondok, mert baromi drágák, ehhez ugye még jönne a rengeteg harisnya, a zsugorcsövek, kábelek, és ugye a munkadíj, plusz a postaköltség.
-
imibogyo
veterán
válasz FatalEror #31054 üzenetére
Csak szerényen. De köszi, hogy rám gondoltál.
vtomi2: el szoktam ilyeneket vállalni, de csak akkor ha nem egy napon belül kell a kész termék, mert nem tudok megígérni semmit sem (ne hetekre gondolj persze, de pár nap átfutás biztosan van/lesz, általában csak hétvégente van időm ilyenekkel foglalkozni).
[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Ajánlanátok nekem valakit, aki hoszabítókat harisnyáz jó minőségben, és nem túl drágán?
-
mindenféle reklám és jutalék nélkül: shell smart pontokért deremel 200-ast lehet kapni.
lehet rendelek egyet
[ Szerkesztve ]
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
szab.tam
nagyúr
válasz PumpkinSeed #31047 üzenetére
annyira nem....
sosem fogják a 4 csavar leszórító erejét, így levegő és paszta kiszorítását megközelíteni sem. a szimetriáról meg ne is beszéljünk.
nagyon jópofa, maximálisan topic on, de ésszel nem követendő.
én itt ferdén tekertem be, és csak 2 csavart, de tuti jobb az érinkezés, mint kötözővel...
macko20.
nemcsak a vram-ok, hanem a fetek...[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
[link]
Műanyagkötöző rulez.HardCore is my LifeStyle
-
Gyíkac
aktív tag
egy régen beígért usb ata hordozható hdd elektronikájának gányolása.
Történet: a szalagkábel tönkrement, és nem tüskéken volt a kábel hanem egy beforrasztott műanyag vackon.
Gondoltam egyet, Fogtam egy döglött wincsit, és elkezdtem kiszedni a tüskéit, és beforrasztani.
Eredmény: 3 éve működik a wincsi egy szivacson.. egy kis ionos gép mellettnem szép forrasztások, de este volt álmos voltam, segédanyagokat nem használtam, és nem is vártam sokat a dologtól Igazi Gány
-
Vartanus
őstag
válasz Psycho18 #31040 üzenetére
Minek tépted ki?
Köszi neketek is a válaszokat FatalEror és macko20.
Akkor még 1-1,1mmes alulemeznél sem fordulhat elő gyakorlatilag,hogy a poszegecs átszakítsa magát az alulemezen,még a fejjel átellenes oldalon ügye ahol "csak" a behúzott szár terül szét?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
HaLI!
Ide is berakom a kérdésem hátha ti hamarabb válaszoltok
Egy hülye kérdés: előfordulhat olyan hogy ha a gépházban ha az alaplaptálcát sokat ki be mozgatom hogy mögötte eltudja húznia kábelt akkor a popszegecsek alól az 1,1mmes alulemez "kilyukad" és emiatt a szegecs nem tart majd semmit..most moddingolom a háza és némely lemezt sokszor kell kicsit nyomorgatnom hogy elférjenek a dolgok..és eközben merült fel a kérdés bennem... és bocsi ha túl nagy baromságot kérdeztem de nem értek még annyira ezekhez a fémekhez minek mennyi szakítószilárdság/rugalmasság/tűrőképesség/masszivitás stb stb
választ köszi előre is
Haa nagyon off topic voltam bocsi mindenkitől
[ Szerkesztve ]
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
NEMO1968
őstag
válasz PumpkinSeed #31032 üzenetére
Szia!
Besétálsz egy boltba,és kérsz a dekopírodhoz vasfűrészlapot.
Azzal,időnként kis hűtés-kenéssel,el lehet vágni sztem.
Ma láttam,hogy műanyagot(danamitot) vágtak vele.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
-
FatalEror
addikt
válasz blasko92 #31031 üzenetére
Kb ja kis 270W-os Bosch dekopírom régi tizenéves Bosch fűrészlapokkal lassan vágott,vettem hozzá makita fűrészlapokat szakadás mentesen repül az 5cm vastag fenyőben,szóval nem csak a gép számít,hanem a tartozék is!Normális fűrészlappal biztos más lenne a helyzet.
HardCore is my LifeStyle
-
blasko92
őstag
válasz PumpkinSeed #31028 üzenetére
Flex amúgy se túl jó aluhoz, mert keni az anyagot.
Dekopírhoz ha kapsz normális lapot, akkor azzal el lehet vágni.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz imibogyo #31029 üzenetére
Igen dekopír.
Pénzt nem szeretnék áldozni főleg, hogy a legközelebbi ilyentől 50 km-ere lakok.
A dekopír szószerint állt benne
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
imibogyo
veterán
válasz PumpkinSeed #31028 üzenetére
"varrógéphez hasonló valami" -
Dekopír fűrészre gondolsz? Vagy lombfűrészre?Én amúgy 2mm-es lemezt dekopírral vágtam, nem volt a legjobb, de megoldotta a dolgot. Viszont ha nem akarsz vesződni vele, pláne ha esetleg valami formát akarsz kivágni belőle, akkor ajánlom, hogy vidd el egy vizes, plazmás, vagy lézeres CNC-shez, ha nem túl bonyolult és nem túl nagy felület amit vágni akarsz akkor pár ezerből 1/10 mm pontossággal feldarabolja neked.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
0.5 centis aluminiumot mi visz át? Mert flex nem viszi, se olyan varrógéphez hasonló valami, a fémfűrész meg nagyon lassú
-
FatalEror
addikt
Csak közönség kedvérét
l*f@szt[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
válasz blasko92 #31018 üzenetére
szerintem fatal kolléga be volt bambizva az origónál, amikor a l@-vat megalkotta, és útjára indította. de ő azt nem tudta, milyen sikeres lesz.
most eljött a v2.0: "l." -fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
Akcok94
senior tag
a legkisebb elég neked ami 4mm .
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
kmisi99
addikt
Lenne még egy kérdésem. Pár órája írtam hogy szeretnék kábelekből Y elágazást csinálni és hogy hogyan tehetném meg esztétikusan. Írták is hogy zsugorcsövet vegyek már csak az a kérdés mekkora átmérőjű való nekem? Két álagos kb 1-1,5mm átmérőjű kábel amiket a ventillátorok kábelének használak olyasmi vastag.
-
blasko92
őstag
válasz vtomi2 #30985 üzenetére
Ez kérlek egy Chieftec Dragon. Ha jól emlékszek 20,5cm a szélessége, de lehet, hogy több.
Sőt, hátulra 12-es venti megy, szóval elfér benne magasabb procihűtő is.
Rettentő masszív egy ház. Nekem a nagytesója, a bigtower volt, kb 20 kiló... SZóval van benne anyag rendesen
[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
válasz krisztianAMG #31008 üzenetére
a karbon mintás öntapados foliát ,felragasztod zsírtalanítás után mikor már méretre vágtad és a mintát is a megfelelő irányba állítottad ,melegíteni akkor kell ha nem egyenes felületre teszed,de csak ovatosan...
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
FatalEror
addikt
válasz krisztianAMG #31008 üzenetére
Ha minden igaz először melegíteni kell,és utána kell felragasztani,illetve felhelyezés közben is kell melegíteni,ha jól tudom.
HardCore is my LifeStyle
-
krisztianAMG
senior tag
Sziasztok!
A karbon fóliával hogy kell dolgozni? Felragasztom a felületre, utána pedig még hőkezelni is szükséges?
-
kmisi99
addikt
Kösz az ötleteket.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz FatalEror #30990 üzenetére
Problémába ütköztem.
Adott 2db ventilátor és 12V .49 amper. De nekem csak .45-ős nem tudom mi a neve van. Szóval max jövőhéten lesz kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest