Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz Satyricon #29792 üzenetére
2x nekifutottam, és egy régi történet jutott eszembe, amikor még nem lehetett csak úgy kmenni a határon zsebben valutával.
sok évvel ezelőtt, egy barátom a valutaügyintézőnél:
- csókolom! lenne egy kis valutám. betenném. aztán kivenném. de ha lehet, be sem tenném...
- ööö. akkor nektek most valutakiviteli engedély kéne?lent van, feltenném, szétvágnám, de ha lehet, nem vágnám szét.
jó 5let volt feljebb: fordítsd meg...***
venni valami dzsuvás házat, aminek kellő elrendezésű a hátlapja, és bevágni.
de mire ezt megcsinálod, pont 6 kötőjel 8x lepippantod magad. és akkor ugye az alaplapi rögzítő csavarok. ag egész tálcát át kéne rakni. az kapcsolódik a házhoz.
rudtinos modder is 2x megondolja, hogy belevágjon-e...(#29798) Ricsmex
photoshop-ba berakják, tengelyesen tükrözik, és becsavarják.
szerintem ez a btx, ha nem tévedek.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Ricsmex
tag
Lehet, hogy én nem értem , de ebbe hogy rakják be az alaplapot?
-
Ricsmex
tag
válasz Satyricon #29792 üzenetére
Nem vagyok egy nagy fémmunkás, de eszembe jutott egy lehetséges megoldás. Mivel ez a ház tulajdonképpen egy "fejjel lefelé fordított felső tápos ház", ezért én vagdosás helyett szereznék egy olcsó alsó tápos házat aminek a hátoldala meg az alaplap tartó lemeze ép, és azt próbálnám meg fejjel lefelé berakni a régi hátlap és alaplap tartó lemez helyére. Ez csak egy hirtelen beugrott ötlet de biztos vannak itt nálam okosabb emberek is.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Van nekem egy Aerocool T40-es gépházam, ami BTX-es alsó tápos. Lásd:[link] Meg lehet azt valahogy oldani, hogy az alaplapot 10 cm-rel lejjebb, a tápot pedig felülre tenni, mint a hagyományos ATX-es megoldásoknál??? Mert engem nagyon zavar, hogy van egy baromi szép gépházam és a belsejébe zsír kinézetű videokari, meg világító hangkari, amikből szinte semmi nem lehet látni, mert az alaplap nagyon fenn van... Tudom, a gépház hátlapját kellene szétvágni valahogy úgy, hogy a vágás ne legyen vastag... De mivel tudnám szétvágni? Magyarra fordítva a szót... Azt szeretném megcsinálni, hogy a gépház hátsó részét valahogy szétvágni, a táp részét fentre tenni, az alaplap részét meg teljesen le... Találtam képet is róla, szóval Ilyen hátlapot alarok csinálni a gépemnek, Ilyen hátapból... Van rá esélyem? Minden építő jellegű hozzászólást szívesen fogadok, ne kíméljetek!!!
Szerk.: Bocs, ha túl szájbarágósan írtam le...
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
szab.tam
nagyúr
válasz Ricsmex #29780 üzenetére
jóóó.
csak gondolom, a táp miatt be volt kapcsolva a gép, ami további 50-100w hőt termelt a legyezéshez. nem?
hajnali 4-re pedig már csak a homokdünék hiányoztak a sivatagi, forró szélhez.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Ricsmex
tag
válasz mrterminator #29759 üzenetére
Uh, ez nagyon állat ház lett, le a kalappal
-
macko20
őstag
válasz FatalEror #29769 üzenetére
Van egy ilyen egyszerűbb cucc ,csak a hátoldalra kell csavarozni és mehet a hoot svappolás,és még kapható is12 dodoért
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #29773 üzenetére
itt volt régebben vita az írásjelek használatáról. meg nem használatáról. meg a kritikáról, és akritizőrők kritizálásról....
mivel nem tagoltad kellő képpen az utolsó mondandód, 2x nekifutottam, aztán meg lustaságból hagytam...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
FatalEror
addikt
válasz szab.tam #29770 üzenetére
Én szeretem 20k volt ház elég nagy tényleg sok minden elfér benne és jók a benne lévő ventik nincsen hangjuk!!!Mert a 2 racket hűti,vagyis hűteni egy 92-es csöppség csak ugye nekem nincsen se tető se előlap,se oldal lap.De szerencsére van 2db lyuk a lemez alján ami 2,5 col kompatibilis,szóval ha azon 2 ponton kiékelem,hogy amíg berakom ne csússzon akkor lehet vele 2,5 olosat is dokkolni.
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #29769 üzenetére
aha.
majdnem értem.raidsonic, csuklós, 1-es, moddolatlan, 5.25-be rakható, 3.5-ös, teljesen elnyelős sata-m nekem is van 1.
de ez érdekes, nem rossz.
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #29765 üzenetére
ha találsz valami képet, régi is jó, tolhatnád. engem mindneféle hdd hangtompítás és főként belső dokk témakör hatványozottan érdekel.
csak azt nem értem, hogy amikor betolod a fiókot, a végén a molexre is rá tud csusszanni?
-
FatalEror
addikt
válasz szab.tam #29764 üzenetére
Igen a második opció!Kihúzom belepakolom és kész!
2,5 colos-nál kell megfogatni aluról 2db csavarral mivel nincsen "előkészítve" fiók ennek a fogadására,de ez így is bőven jó!De nálam ez úgy működik,hogy 2db műanyag sínt rakok a HDD-re és úgy tolom be a fiók helyére! Ki hogy szereti.HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #29763 üzenetére
de még mindig nem értem, mit értesz fiók alatt.
te most egy mezei rack-ről beszélsz? ahol a fiókot teljesen kihúzod egy hergya műanyag keretből, és a fikókba bele kell csavarni a hdd-t, és úgy visszadugni? mert ez az ért már igen elavult és tré.
vagy kihúzol csak(!) majdnem teljesen egy fiókot, (mint egy szekrényben), a hdd-t felülről belepottyantod, betolod és a betlás végső fázisában rátolódik a fixre szerelt ide csatlakozóra? mert ez már valami lenne.
mert ez ide dokkolás lenne, különben meg szerelgetés, csak elölről...
(persze, azt tudjuk, hogy ide-nél nem megy a hotswap, hacsak neincs közte egy ide-sata, vagy ide usb átalakítás...)valami fényképet linkelhetél arról, ami van, mert úgy talán jobban értenénk.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #29761 üzenetére
de ő csavargatás, és ide rack fiókba pakolászás nélkül szeretne ide winyót is dokkolni tudni. ha jól értem.
egyszer láttam egy hasonlót. (akkor még nem volt sata winyó, így gondolom, hogy ide lehetett. filmben volt. természetesen jó eséllyel lehetett kamu díszlet is.
simon. a film kb. 3/4-énél al pacino betett egy cd tálca szerűen kinyíló fiókba egy hdd-t, és betolta.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
FatalEror
addikt
válasz Lucas Kane #29760 üzenetére
Hát nem tudom,de nekem házba van 2db "fiók" és egy fix nyáklap amibe tudok dokkolni és a 2,5 colost alulról becsavarozva a keretbe simán tudom dokkolni.
HardCore is my LifeStyle
-
-
FatalEror
addikt
válasz Lucas Kane #29757 üzenetére
Akkor nem lenne jobb ami 5,25-s helyre megy be?És akkor az asztalon 0 kábel.
HardCore is my LifeStyle
-
Lucas Kane
tag
válasz Aladaar #29756 üzenetére
Igazándiból ilyesmit néztem ki. Amit FatalEror linkelt, ahhoz van külső táp is, tiedhez meg ha jól értem kéne még egy molex a gépből, ha 3,5"-os winyót dugnék rá.
Bár van egy molex hátlapi panelre rakva, arról megy az lcd-m, arról akár leágazhatna, viszont nagyon nem szeretem a kábelrengeteget az asztalon (sem).
Azért köszi. -
Aladaar
tag
válasz Lucas Kane #29747 üzenetére
épp ilyesmit árulok:
[link] -
bandi94
tag
válasz FatalEror #29754 üzenetére
A tápja valóba ugyanolyan, nekem az átalakítón van netbook IDE. Néha azt csinálja, hogyha formázni akarok vele vagy valami ilyesmi akkor egy idő után csak kattog a winyó de nem csinál semmit.Másik fajta ilyen átalakítóval már simán megy.Lehet hogy csak a kábel sz@r.
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
johniee
senior tag
Ha valakit érdekel egy méretesebb moddingalap ATX ház, nyugodtan zaklasson
Kép"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
FatalEror
addikt
-
őstag
válasz Lucas Kane #29740 üzenetére
Én is csak győzöm olvasni...
-
fagylalt
senior tag
válasz molnarpeter #29739 üzenetére
Le lehet mosni a nyákot is, csak hagyni kell száradni.
-
szab.tam
nagyúr
válasz blasko92 #29738 üzenetére
kb, mint távirányítóval fület pucolni.
(habár, a hátamat néha azzal vakarom, arra jó.)én pzs-re szoktam rápumpálni pár spriccot a légonditisztítóból, és azzal törlök végig néha mindent: egreket, távokat, bil-eket, kilincseket...
[ Szerkesztve ]
-
Lucas Kane
tag
Sejtettem, hogy elgurultak a gyógyszerek....
-
szab.tam
nagyúr
hogy el ne piszkálja a menüt?
erről az anetkáss vicc jutott eszembe.
vér látványától ájuldozós anettkát mégis fellövik az űrbe, 3 majommal.
csillagvárosból megy az üzenet anettkának:
1. majmoknak a kódolt üzenetet továbbítani.
2. majmokat megetetni.
3. anettka! gombokat neeem piszkálni!!!****
(#29737) FatalEror
aha...[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz blasko92 #29721 üzenetére
Eszembe jutott egy történet...
Anno általánosba egyik reggel a 8.-ok elmondták,hogy az egyik gépre raktak egy vírust,és ha megnyitod a böngészőt akkor bead valami p*rnó oldalt.Aznap volt infó óránk....meg akartuk sasolni de nem találtuk meg,de a tanárnak meg gyanús volt,hogy mit nézegetjük a gépeket,néztünk hülyén nem volt semmi.Mennék haza lő infótanár mit csináltatok a géppel mondjuk mi semmit!Mi nézzünk bután erre tanár benyőgi,hogy az elsős gyerek viszont megtalálta az oldalt amit mi nem,mert 2 böngésző volt.....[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
Thome
veterán
Úgy látom vannak vevők a pikáns dolgokra! Hááát, talán dokumentálom majd, hogy mi lett a vége a dolgoknak. (Asszonynak esedékes a vörös hadsereg támadása, remélem kibírja péntekig támadás nélkül, mert ha nem, durcás leszek! )
-
Thome
veterán
válasz FatalEror #29712 üzenetére
Köszönöm!
(#29713) Divi27: Bizony, erre gondoltam én is!
Emellé még kap egy romantikus masszírt az asszony rózsaszirmokkal és illatos gyertyákkal, aztán bízom benne hogy annyira jól sikerül a dolog, hogy nagyon romantikus események következnek utána.[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
válasz #10726912 #29709 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Utólag is ellophatom tőle majd az "ajándékát" és átalakíthatom, úgy is jó messze lakunk egymástól, lesz rá időm megcsinálni még jobbra...
(#29710) Divi27: Nem erre gondoltam, inkább arra, hogy úgy véltem a publikumnak is ugyanaz a mércéje mint nekem és kap sok negatív kritikát. Mert én illettem a munkámat és önmagamat. Egyébként tényleg köszönöm a szavaitokat, nagyon jól esik, hogy nem veszett kárba a munkám, érdemlegesen is kinéz valahogy!
Led hiba továbbra is fennáll, tudom!
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
válasz #10726912 #29706 üzenetére
Eredetileg is az volt a terv, hogy kap egy rakás ledet egy hosszú fát akartam beszabni alá és ebbe belefúrni a ledeket, alatta pedig sorosan kötve elvinni. De ott lett a gond, hogy nem volt led amivel megcsináljam, így ez a része gyenge lett. A led párja pedig sikeresen zárlatot kapott, így maradt az 1 ami nem sok, de legalább kevés.
(#29704) NEMO1968: Hát igen, ez is a terv része volt, de te is arra gondoltál, amire én! Illetve köszönöm!
(#29705) Divi27: Neked is köszi, mondjuk nem mintha valami nagy cucc lenne amit összehoztam pár nap alatt!
Hibája pedig akad, nem is kevés, s ahogyan írod, a saját tákolmányomon minden hibát észreveszek.
Ugyanezt ha akarom, boltban valami x-y szöveggel megtudtam volna venni, de úgy pont a lényeg veszett volna ki belőle. A saját kezem munkája. Mert ami itt a képen van, az kereken 0 forintba került anyagköltséggel együtt.Egyébként több negatív kritikára számítottam, szóval csak a saját mércémet nem ütötte meg a cucc túlzottan.
(#29707) Blabcsi: Igen, ezeket néztem és baromira tetszetősek! Ha néha egy kis elméleti dologgal fordulok hozzád, remélem nem lesz gond!
[ Szerkesztve ]
-
Blabcsi
senior tag
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
fagylalt
senior tag
Nagyon szép. Ő nem a hibát fogja észre venni, hanem a kedvességedet.
Nagyon jó lett. Szerintem egyáltalán nincs semmi hibája. Bár az ember (még én is) úgy van vele, hogy amikor valamit a saját kezével csinál, akkor nem elégszik meg vele, észre veszi a 666-dik hibát is, amit amúgy senki se vesz észre.
-
Thome
veterán
válasz #10726912 #29702 üzenetére
Semmi gond, ez a része lett a legpocsékabb szerintem is, persze a kép nagyon zajos és a világos részeket megkövéríti (dinamikatartomány 0), de egyszerűen jobb képet nem tudtam csinálni! Egyébként bőven emészthető így is!
(Nem volt itthon már kiforrasztható led, hogy belepakoljam a túlsó oldalára is... )
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
válasz szab.tam #29700 üzenetére
Ez bizony kiderül néhány év múlva!
(#29696) NEMO1968: Jaj, lemaradtál! Csak az világít, vagyis azt hiszem, te is erre gondoltál mint amit fabrikáltam!
Következő hasonló alkotásom majd október elején lesz szerintem, az már saját magamnak, de akkor már lesz tőkém belefektetni szerszámokba, így nem csak felületi rajz lesz rajta, hanem rendes gravírozófejjel belevágom a formát.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest