-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pbando
csendes tag
válasz Luissimo #6007 üzenetére
Köszi. Ha jól látom ez nem Bluetoothos, szoval kaptál hozzá egy kis USBs vevőt és azt bedugtad a miboxba. A chromecaston nincs USB alapbol. Viszont vannak ehhez hasonlo bluetoothos airmouse verziok az ali-n, lehet akkor erre esik a választás. Köszi mégegyszer.
Amugy van ez az app ami telos airmouse, de nekem 1 percig mukodik aztán nem. https://play.google.com/store/apps/details?id=zank.remote&hl=en_US&gl=US
-
törölt tag
válasz Luissimo #5768 üzenetére
Nem kell hozzá superhub. Kis zavar van ebben a dologban sokakban, nem te vagy a hibás. A fejlesztők ill. a marketingesek faszsága ez az egész. Először volt az USB-A ami egy ipari szabvány és nem csatlakozó típus (illetve az USB-B) ami USB 1.0, majd 1.1 szabvánnyal került be a köztudatba. Ehhez társult egy csatlakozóforma, típus. Annak a kicsínyített megfelelője volt a mini usb. Majd jött az USB 2.0 ami továbbra is az USB-A (ill USB-B) csatlakozó típust használt, kicsinytett ver. a microUSB. Az USB 3.0 látszólag még mindig ugyan azt a csatlakozó típust használja de csak azért h lefelé még kompatibilis legyen. Valójában már 9db érintkezője van. És most itt van nekünk az USB-C, ami úgy tűnhet, h. sorrendben a 3., vagyis volt az A, a B ami között semmi különbség nincs csak a fizikai formája más, leginkább nyomtatókba használták a B-t így a technológiát nem követő ember azt hinné, h. ez most egy újabb verzió. Pedig nem. Egy teljesen más rendszer, teljesen más alapokon. Ehhez társul egy teljesen más típusú csatlakozó is, ez pedig az új ovális alakú pozició független Type-C csatlakozó típus. Még a wikipedián is baromságot írnak, mert ott is az USB-C-vel azonosítják. Pedig a kettő nem az. Ugyanis a Type-C egy 24 pin-es csatlakozó típus, ami lehet USB-C is, de akár Thunderbolt 3 is. (ami jelen állás szerint a legfejlettebb, ilyenkor viszont nem teljesen azonos a csatlakozó), amiből mondhatni bármit lehet csinálni, pl. USB-C-t is. De lehet h. csak simán USB-C "van" a csatlakozóban és semmi más, vagy HDMI, vagy DP, vagy LAN, analóg vagy digitális audió stb. Vagy egyszerre több minden a felsoroltak közül. Leginkább ehhez szoktak ajánlani egy "super hub"-ot, ami Thunderbolt-ból vagy sorrendben a 2. legfejelttebb USB-C ből csinál egyebet. Tehát a csatlakozó ami Típ-C adott, a gyártótól függ, h. milyen hardwert rak mögé, vagyis mit fog kiküldeni, mivel lesz kompatibilis az adott eszköz. Így fordulhat elő h. az újabb samukon többek közt van HDMI is.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Luissimo #5717 üzenetére
Sőt! Ha itthon, bótból (gari, két hét elállás) lehetne kapni 30 -ért, akkor én sem kint próbálkoznék.
Szerk.:
Basszus, most látom, hogy lenne egy kerülettel odébb. Csak, mire átvehetném, már nem leszek itthon. De, ha kint nem kapok, akkor rárepülök.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
-
Greybeard
tag
válasz Luissimo #4433 üzenetére
A "mindent tud"-al annyiban vitatkoznék, hogy a VLC feliratot nem cast-ol. Nekem a Sodaplayer a nagy kedvenc, ami a feliratokkal is boldogul. https://www.sodaplayer.com/
El is indul és mindig ingyenes, nemcsak alkalmakkor.[ Szerkesztve ]
s.k.
-
milu
aktív tag
válasz Luissimo #4342 üzenetére
Köszi Luissimo, megmentettél 25e Ft kiadásától! :-)
(Annyi, hogy a műsorkép előállításában a számítógép processzora, míg az Androidos verzió esetében a telefonom procija vesz részt! De akkor ezek szerint nem nagy erőforrást igényel a folyamatos stream?)(Van erre vonatkozó gyakorlati tapasztalata valakinek?)
-
tylerddd
veterán
válasz Luissimo #4217 üzenetére
Ne haragudj, de nem tudok konkrét oldalt mondani. A Google-nek van külön képkeresős része, ahová feltötöttem a lefotózott képet és gondolom valami algoritmus alapján bedobott néhány oldalt, ahol az adott kép megvolt és nekem már csak a megfelelő felbontásút kellett kikeresnem.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
-
Somatom
veterán
válasz Luissimo #4136 üzenetére
Miért jobb, mint a kábel? Én ezt nem így tapasztalom. Sztem jobb kábelen csatlakoztatni a droidot a TV -hez és vezeték nélküli perifériákkal (egér, bill, légegér, stb.) irányítani. Pl. minap egy avi -t próbáltam castolni CC -re, de nem ment. Kábellel nincs ilyen gond, mert közvetlenül a droid játsza le.
A TV pedig csak addig jobb, mint a tab, amíg nem kell hurcolászni a kamionig, meg rakosgatni, kerülgetni a fülkében.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Asrach
tag
válasz Luissimo #4123 üzenetére
Nem laggol egyáltalán csak ilyen random error-t kapok semmi köze a nethez, mert pl telefonnal is megy.
Az hogy 2.4 meg 5 ghz megin nem számít olyan sokat 2.4 ghz-n is bőven elég lehet egy router 1000 mbites nethez is, de egyébként van 5 ghz is, egy elég jó router megy itt nálam nem a 30k-s kategória.Ami nagyon érdekes hogy most voltam barátomnál akinek egy sokkal újabb tv-je van frissítettem tv firmware-t nála is + a HBO GO-t is és előjött pontosan ugyanaz a hiba mint nálam.
Írtam már HBO-nak meg Samsungnak is, a samsung szerint a HBO-nál lesz a gond mivela rendszerem friss és a HBO az app fejlesztője.[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz Luissimo #3943 üzenetére
Akkor ezen nem is lenne telepítve az HBO app? Hogy érted fenti eszközeim? Nas nem tudja telefonom igen.
Nasomon fut plex most is csak a tv nem kezeli az appot.
Olyan lejátszó nincs amin fut HBO app és távirányítós is van? Nem gondoltam ez a cc is ilyen app mókolás. Se win se laptop nincs csak tv meg a nas.
[ Szerkesztve ]
-
Greybeard
tag
válasz Luissimo #3910 üzenetére
Belefutottam ugyanebbe a jelenségbe 3-4 hete. Nyomozásba kezdtem és -mostmár meg nem mondom hol- azt találtam, hogy a Google nem támogatja tovább a Videostream-et Chrome bővítményként. Megoldás a bővítmény eltávolítása a Chrome-ból, majd a teljes Videostream alkalmazás telepítése, ami ingyenesen elérhető a https://getvideostream.com/ web-oldalon. Ezt tettem. Azóta ismét tökéletes.
s.k.
-
zezoka
őstag
válasz Luissimo #3910 üzenetére
Nekem is ilyen, amióta a Chrome böngészőben megváltozott a Cast ikon "mögötti" rész kinézetre, és működésre (szóval mikor rákattint az ember, és bejön az eszköz), azóta nem megy. Böngészőben megy, VS-en belül nem megy.
Megoldás nálam ideiglenesen: Elindítom a böngészőt a gépen, beülök a másik helyiségben a tv elé, és telefonról indítom a filmet.Újra még nem akartam telepíteni (se böngészőt, se VS plugint), mert mindig fél napot szívok, mire lesz AC3 opció a hang menüben. De legutóbb megfigyeltem, hogy akkor javult meg, mikor az asztali gépen az 500. install-uninstall után épp nem volt fent a VS, és valamiért este laptopoztam (ritkán van használva). És mikor a laptopon nézem, jéé, itt is fent van (mivel ugye mindegyiken be vagyok jelenezve a Chrome-ba - is), onnan is töröltem. Majd másnap feltelepítve asztali gépre a VS-t, elsőre lett AC3 opció!
Csak azért írom le, h ilyenek is lehetnek a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz Luissimo #3480 üzenetére
Szia, nyaralunk, nincs velem a CC, mert itt béna közös wifi van, de én csak annyit csináltam laptopon, hogy Chrome böngésző megnyit, jobb klikk, menüben van kivetítés pont. És onnantól tök mindegy, hogy pl. a tv go honlapjára megyek, bejelentkezek, élő adások és már nézhetem is a CC-n keresztül.
Canary-ról tőletek hallok most először.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
totopad
senior tag
válasz Luissimo #3095 üzenetére
Én külföldön simán tolnám a közszolgálati szaradókat, ha érdekelne, .legalábbis, amikor próbáltam, akkor ment. Még az M4 Sport it (f1-et kivéve) simán elérhető... viszont vannak olyan jogok -és lehet, hogy pl a sport tv ilyen-, aminél csak belföldi sugárzás lehetséges -na ilyenkor jön jól egy honi vépéen szolgáltatás
-
gyugyo79
addikt
válasz Luissimo #3062 üzenetére
Mert a böngészőbe ha belehúzol egy fájlt akkor alapból ezt csinálja vagy lejátssza ha felismeri a formátumot de van böngésző ami csak a letöltést kezdi ...
Szóval nálad a nem ismeri fel van. Nincs egy tallózási lehetőség vagy valami amivel hozzá lehet adni a fájlt és nem oda kellene húzni már ha így lenne megoldva egyáltalán ?[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz Luissimo #3039 üzenetére
Sziasztok!
Még nekem sincs egyik sem, de kicsit dilemmázok még most is
- A CC2-be a chrome böngésző jelenléte "rondít" bele (csak nekem), mert azt nem használom, de ez semmiség
- A WDA2-ben az tetszik jobban, hogy Microsoft és full monitor mirror, más alkalmazás nélkül, kicsit drágábban igazVan valakinek tapasztalata WDA2-vel? Pro-kontra?
-
BonFire
veterán
válasz Luissimo #3044 üzenetére
Minek vennék ilyen meg olyan médialejátszót, ha egyszer van Castom? Nálam hót egyszerűen van megoldva az egész, mert a kedvenc médialejátszómat kezelhetem tévézés közben egy vezeték nélküli billentyűzettel és problem solved.
Az egyedüli bosszantó dolog, hogy a két hangkártya között egyfolytában kapcsolgatni kell, mert a szar Realtek alaplapi hangchipen nincs plusz még egy kimenet, így muszáj vagyok két hangkártyát üzemeltetni. De ennyi és nem több.
Majd ha a VLC stabil változata fog castolni (mert egyelőre nem teszi), akkor ki lehet hagyni a böngészőt a láncból.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz Luissimo #3039 üzenetére
Ja, már megvan, miért nem használom a Videostreamet. Most feltettem, ahogy mondtad, meg a telefonra is a távirányítót.
Szóval nekem nem elég az, amit kínál. Képarányt, kroppolást nem lehet vele csinálni, én meg a filmeket le szoktam vágni 16:9-re vagy 1,85:1 arányra, mert így esik jól. Ezt a Videostream még prémiumban se tudja. Pedig alap és a legótvarabb médialejátszó is tudja.
A gép így is úgy is megy, ennyi erővel a VLC-t is tükrözhetem az asztalon keresztül, és van egy vezeték nélküli billentyűzetem, amivel úgy varázsolom a látnivalót, ahogy akarom.
Szerk: Ha úgy dobok be videót, hogy az nincs felvéve a könyvtárba, akkor telefonról nem lehet irányítani, ráadásul külső feliratot is úgy kell egyesével beleszüttyögni a Videostream-be az asztalon. Ugrálhatsz az ágytól az asztalig oda-vissza.
Nekem ez nem opció.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Luissimo
veterán
-
BonFire
veterán
válasz Luissimo #3037 üzenetére
Ha nem küldöm át a hangot a CC-re, akkor nem is fog szólni. Amúgy mitől szólna?
Tévézni is fejhallgatóval szoktam, de tökmindegy is, mert csak akkor szól, ha átküldöd a hangot is. Nem? PC-ről megy az adás.
-
BonFire
veterán
válasz Luissimo #3035 üzenetére
Azt hiszem, azt is próbáltam már valamikor, de már nem emlékszem, miért nem tetszett végül is. Talán amiatt, hogy két hangkártyát használok (de minek?), és CC-hez át kell kapcsoljak alaplapira mindig. Ha elfelejtem, az USB-s hangkártyával dadog a hang. Mármint ha az asztalt tükrözöm.
Gondolkodtam rajta, hogy ha úgyis csak ritkán zenélek, az USB-s hangkártyát ki is lehetne iktatni és átdrótozni mindent az alaplapira, csak akkor nem marad fejhallgató-kimenetem, mert abba állandóan be van dugva a headset. Na, majd valahogy megoperálom, hogy jó legyen, mert már torkig vagyok a hangeszközök kapcsolgatásával.
-
BonFire
veterán
válasz Luissimo #3033 üzenetére
Eddig magamtól is eljutottam. Csak éppen nekem lejátszáskor nem dobja fel az "Insecure site" figyelmeztetést és a hozzá tartozó többi lomot. Csak egyet villan, oszt slussz, ahogy mondtam.
Eddig csak MKV-t próbáltam vele játszani és MP4-et. Egyik se megy. A többi formátum meg nem érint.
Legalább 3 buildet kipróbáltam, egyikkel sem működik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OpenWRT topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Diablo IV
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...