Hirdetés
- EAFC 25
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile 2
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Xbox Series X|S
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Tomb Raider IV-VI Remastered teszt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulles
aktív tag
Csupán személyes vélemény
Ha budget alkatrész a cél, biztos, hogy AM4 + DDR4 kombóra mennék. Most upgradeltem 32GB --> 64GB-re. Sikerült használtan találnom egy BallistiX 3200MHz CL16 kitet. 3600MHz-n CL15 stabilan fut. Majd az összes subtiming-on sikerült jelentőset faragni. Latency-ben ott van egy komolyabb DDR5 mellett.
-
Ez nem tükrözi a valós használatot hanem ki van sarkítva egy adott célcsoporthoz (fhd multi játékok talán unlimited fps-el?). 4090-hez nem vesznek ilyen ramokat és esélyes hogy nem 1080p játszanak vele.
Nálam (bár az is sarkos eset) 60hz 1600p-nél nem láttam érzékelhető lassulást 4800 cas40 vs 6000 cas32 esetén. Ahol 60 fps volt ott továbbra is 60-at láttam. De tudom ez az én esetem, nem általánosítható.
Szerintem ez valós használatnál azaz 2k/4k esetén 10% alatti lesz, középkategóriás GPU-val. Nem azt mondom hogy ilyet kell venni de ennek is megvan a helye játékoknál is. (32eft volt a 4db kit összesen egyben, bár ez akciósan ennyi)
Ez is csak úgy éri meg ha nagyon olcsó, itthon ilyen nincs azaz eléggé túlárazottak a lassabb modulok.
Átlag játékos meg szerintem be sem állítja rendesen és hagyja a gyári 5200? vagy mi az ami default. Na meg 4 modullal AMD AM5 3600-ra áll be alapból ami egy vicc.Gyorsba találtam egy valósabbbat bár ez is 4090-essel van de legalább nem fullhdban.
-
Köszi a gyorstesztet
Viszont megjegyzem, hogy azért DDR5-4800 ramokat venni AM5-be max. irodai alkalmazások használatánál érdemes. És ott is meggondolandó.
Egy Ryzen 7700X-nél egy magas időzítésű DDR5-6000 is bő 10%-ot nyerhet sebességben és még jópár százalékot, ha alacsonyabb időzítésekre finomhangolja az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Felbátorodva az előző kínai ramos vásárláson, ismét belevetettem magam a keresése és találtam is igen kedvező árú...
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED monitor topic
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest