Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
válasz Muerte #26899 üzenetére
Y720-nál nem egyszerű a panel csere, mivel a panel és a keret össze van ragasztva (!).
A keret külső üvege hozzá van ragasztva a panel üvegéhez.
Szinte lehetetlen szétszedni anélkül hogy megsérülne az előző panel vagy a keret üvege.Ez az eljárás amúgy egy másik problémát is okoz:
Mivel a Lenovo gyár nem steril és 100% pormentes, ezért a keret és panel összeragasztásánál előfőrdulhat, hogy por kerül a kettő közé ami aztán fehér háttérnél feketének fog látszani, mint halott pixel.3db Lenovo Y720-at próbáltam ki picit több mint fél év alatt és 3-ból 2-nél volt por az üveg és a panel között.
Ezért is hezitálok, mert cserénél előrdulhat, hogy nem csak hogy ugyanilyen lesz, de e mellé még lesz pixelhiba vagy por is az üveg alatt .
Azt is el tudom képzelni, hogy ezek a panelek közül a legtöbbnél van ez (asztali monitoroknál is látni sok IPS panelnél ezt a csíkozódást) a "probléma" és nem sok az esély arra, hogy olyat kapnék amin nem látni...sajnos velejárója ez annak, hogy egy Tesco Gazdaságos panelt tett be a Lenovo amit 30.000 Ft-ért árulnak még Magyarországon is 27% ÁFA-val... (persze a hozzáépített keret miatt a Lenovo 30k-ról felnyomja az árat ~ 60k-ra).
Inkább vállalom azt, hogy nem játszok este korom sötétben világítás nélkül, minthogy pixelhibás vagy porszemcsés cserét kapjak.
Mellesleg a 323k-s modellt vettem. Ebben a mellett, hogy Chi Mei Panel van, a billentyűzetből is a 4 sávos világítós billentyűzetet szerelték.
Míg ha az emlékeim nem csalnak, akkor a drágább, 370k-s modellben LG panel van (itt hogy van-e csíkozódás vagy csak nem vettem észre, már nem emlékszem) ÉS 4 sávos változtatható szinű bill helyett csak az 1 szinű, fixel pirosan világító bill lett beépítve.
Elég érdekes ez a revizíó összeállítás.De javítsatok ki ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Darth_Revan #26896 üzenetére
Nincs pixelhiba?,akkor lesz csík
Nagyon gyenge az a panel,nem biztos hogy jobbat kapsz cserébe és akkor még ott vannak a másik kockázati tényezők is ha gariztatod.
Ilyennel azt csinálnám hogy kivágni a kukába azt a szemetet,(mert oda való) és saját zsebből venni bele egy értelmes kijelzőt,csak hát akkor megint a gari a kérdés későbbiekben. -
őstag
válasz gyemipapa #26883 üzenetére
Mi a baj a DDR3-mal?
DDR3 és DDR4 tesztet tudsz mutatni, ami mutatja mennyire elavult FOS (köszi Pocok, átvettem ezt a fosozást tőled ), mi földi halandók képesek vagyunk észlelni ezen óriási különbséget?Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #26882 üzenetére
Google-ben találtam képet ahol másnak is hasonló hibája volt asztali IPS monitorral.
Nem látható annyira és nem annyira zavaró, mint a képen, de kb ugyanerről van szó függőleges vonalak terén:Több fórumot is találtam ezzel kapcsolatban IPS monitorokra panaszkodva, úgy tűnik ez is egy újabb csodálatos velejárója egyes IPS paneleknek.
Vagy ez baromság és lehet, hogy az eDP kábel hibás?
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Én igen Persze van akinek meg csak számol egész nap, és csak pillanatokra érdekes a kijelző. No, nekik tényleg nem az XPS való!
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
maximilian4
addikt
válasz Darth_Revan #26889 üzenetére
Ejjejj. Én nem vagyok egy nagy szakértő, de nem hangzik túl jól. Én személy szerint nem hinném hogy alapból csíkos meg ennyire bevilágításos lenne a kijelző.
Maxi
-
addikt
-
őstag
válasz gyemipapa #26883 üzenetére
Ki említett itt többi paramétert? Medocsabi csak és kizárólag a kijelzőjére utalt, semmi másra. Egyértelmű, hogy az a gép nem játékra lett tervezve.
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
kdavid23
aktív tag
Sziasztok, hátha valakit érdekel...ha Clevo p751 dm/tm szériás gépem lenne, biztosan megvenném heat sink upgrade.
3-3 csöves hűtés + kettő közé összekötő
ui. nincs érdekeltségem Kínába
Szép estét!Dr. Dávid
-
Darth_Revan
veterán
válasz maximilian4 #26888 üzenetére
Szabad szemmel a bevilágítás nem látszódik annyira, a függőleges csíkozódás viszont igen, az szabad szemmel is látható teljesen sötét szobában.
-
maximilian4
addikt
válasz Darth_Revan #26886 üzenetére
Szabad szemmel is így látszódik sötétben vagy hosszú záridővel készültek a képek?
Maxi
-
Medocsabi
addikt
válasz Darth_Revan #26886 üzenetére
Aháá, nem tudtam. Én gariztatnám, csak hát ugye Telemax... Nem az a kérdés hogy jobb lesz-e, hanem hogy nem lesz-e rosszabb
-
Medocsabi
addikt
válasz Darth_Revan #26882 üzenetére
Nem tudom elképzelni hogy ennyire hitvány legyen mindegyik. De volt itt valakinek ilyen gépe, majd ő megmondja nála milyen.
-
gyemipapa
senior tag
válasz Bluesummers #26881 üzenetére
Persze, biztosan... mindenkinek más szempontok számítanak... Ez nyilván nem játékra, hanem hurcolós munkára való, ott meg nem biztos hogy elsődleges szempont a "szép" kép, főleg 13 collon, inkább a sebesség számítana szerintem, amit azért az U-s 2 mag, meg a már korszerűnek nem mondható DDR3 RAM nem igazán igazol, de ez csak magánvélemény. Persze aki pl. nem videovágásra, renderelésre, hanem csak szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre, netezésre akarja használni, annak biztosan megéri.
És nem, valóban nem fogtam a kezemben, de munkára, hurcolásra biztosan nem a kijelző "szépsége" alapján választanék lapost.
[ Szerkesztve ]
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Y720 laptop Chi Mei CMN15D3 (N156HCE-EAA) panellel.
Kérdésem, hogy ennél a laptopnál, illetve pontosabban ennél a panelnél normális az ilyen mértékű bevilágítódás teljesen sötét szobában?
Illetve az normális ennél a panelnél, hogy teljesen sötét szobában az egyenletlen megvilágítás miatt fekete háttérnél olyan mintha függőlegesen csíkozódna a fény:
Röviden:
Megéri cseréltetni vagy ennél a panelnél mind ilyen és egy csere kb olyan lenne mint halottnak a csók?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz gyemipapa #26880 üzenetére
Láttál / fogtál / teszteltél ilyen gépet közelről? Volt pár darab a kezeim között, s igen, a kijelzője valami brutálisan szép.
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Medocsabi
addikt
Miért nem lehet minden kijelzőt ilyenre csinálni? azért egy 15,6'-os kijelző simán lehet 17'-es méret így
-
Muerte
Topikgazda
-
Dhampir
félisten
Qwertz esetében lényegében elég csupán pár billentyűzetet átmatricázni, nem muszáj az egészet. Qwertynél is lehet, lényeg, hogy a hosszú "í" helye meglegyen lent, a "z" betű mellett, például az UK billentyűzetkiosztásnál megtalálható a billentyű.
Egyesült Királyság Qwerty:
Német Qwertz:
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz echterion #26865 üzenetére
Szimpatikus ez az XMG Ultra 17 is.
-
Muerte
Topikgazda
válasz consono #26867 üzenetére
Nem tudom a mostaniakat hogy milyenek minőségben,de az a durva hogy abban a 4270-ben a több mint 14 éves bios elem sem döglött még meg,a gyári van benne és nem dobálja el a bios beállításokat meg a dátumot még,hihetetlen pedig igaz
Egyébként mind a kettő gép egy mozgássérült családnál van,barátaim,ők használják napi szinten,raktam fel nekik 3D-s flippert meg egy-két egyszerűbb játékot,tárgykereső stb.amit egy-egy ujjal tudnak játszani,mert kézügyesség már sajnos nuku.
A gépekből évente egyszer ki szoktam fújni fél kiló port meg hamut,mert lent még fával tüzelnek télen ,2 évente meg kapnak egy új pasztát.
Kíváncsi leszek rá mikor lesznek hajlandóak megpusztulni,de egyelőre nincs ráutaló jel -
consono
nagyúr
válasz Muerte #26856 üzenetére
A régi Travelmate-ek ott voltak a szeren, jó párat elhasználtunk a cégnél. Utána Dellek lettek, azok is bírták, a legvégén HP-k, ott én már nem voltam elégedett. Amíg pl. a 8470p olyan volt mint a tank (volt amit a kollégám hajlított vissza, mert "meggörbült" és működött tovább), a 840G1-ek már sokkal gyengébbek voltak. Nem csak felépítésben, sebességben is...
A mostani Travelmate-ek még mindig az Aspire sorozat felett vannak minőségben, vagy már csak megszokásból más a nevük?Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Muerte
Topikgazda
válasz Bluesummers #26864 üzenetére
Látod ilyen egy valódi hamisítatlan "megbízható" eladó
,és egyre többen vannak... -
echterion
nagyúr
válasz gyemipapa #26835 üzenetére
Na jó, akkor vissza a startmezőre most, hogy van egy kis időm. A kolléga által linkelt gép ugye 300k 1TB vinyóval, meg 128-as ssd-vel, kissé foscsi kijelzővel.
Amit én linkeltem, az 749 euró 500-as vinyóval - 243ezer forint. Felbővítve 1TB-osra és 120-as ssd-re 813 euró -> 264ezer forintra jön ki. Namármost az extra ssd plusz 56 euró (18ezer ft), amit ha boltban vesz meg itthon, akkor 11ezerből megvan árukeresős boltból, aminél azért van olcsóbb forrás is, megfelelő garanciával. Így ez utóbbi kijön 257ezerre. Garanciaügyintézéshez ki se kell mozdulni a lakásból, elektronikusan történik, futár hozza-viszi a cuccot. Digiprime-nál ez biztosan nem így megy. Cserébe nem magyar a bill, ezzel sokan együtt tudnak élni,vagy matricáznak, vagy nem tolerálják. Egyéni preferencia kérdése.El lehet dönteni, melyik éri meg jobban, azért itt majd' 50ezer forintról beszélünk. A focimenedzser el fog futni kényelmesen egy 60 fok körüli i5-ön, nem feltétel neki egy trottyoló i7.
-
őstag
-
Medocsabi
addikt
válasz Bluesummers #26860 üzenetére
Nem ismerted?
-
Soucaller
tag
Nézegetem az Ufós mahinériát... de bazzeg miért van az össze laptopnak ekkora kerete (bezzel) iszonyat undorító 2-3 centis keret. Mint millenniumkor jöttek be a vékonyabb tv-k húsz éve kb....
Van valami technikai háttere is ennek vagy csak mert kimaradt 2kg folyékony műanyag? -
őstag
-
őstag
-
Muerte
Topikgazda
válasz Medocsabi #26855 üzenetére
Majd küldök egy csokit nyugi
Amúgy a vitába csak annyit szólnék bele,hogy az Acer nem f.s,attól sokkal hitványabb gépek vannak mint pl. L-betűvel kezdődő,(már le sem merem írni a nevét )
Én vettem 2006-ban (talán akkor volt) egy Travelmate 4270-et ATI X1600-as lapra integrált GPU-val,és még működik hibátlanul! Pedig az amit kapott,asszem sok másik gép kifeküdt volna már. 316e Ft volt az ára azt nem felejtem el sosem Az alsó burkolatnak olyan égett bakelitszaga van mikor felmelegszik hogy ihaj és mégis megyAztán rá 2-3 évre 280-ért vettem egy 6935 Aspire-t mxm 9600mGT-vel és az is működik hibátlanul!
Idén kellett benne bios elemet cserélni,meg ki van törve a jobb felső sarka a kijelző keretnek a zsanér miatt,ami tipus hiba,de ennyi.
A hűtésük tré,mert a bios csak akkor kapcsol ventit ha már 70 fok körül járnak és a fordulatuk is csak kb. fele mint amit tudna a venti,de a mai napig működnek,használatban vannak és itt 10 évnél öregebb gépekről beszélünk.
Na jó azt hozzá kell tenni,hogy az akkori "csúcsoknak" feleltek meg minőségben és teljesítményben,szóval hogy a konzumer kategória most jelenleg milyen állapotban van és hogy mennyire időtállóak,azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz gyemipapa #26853 üzenetére
Figyelj,lehet itt belekapaszkodni most egy szóba ami éppen nem illik Rád,de a lényeg amit szerintem mindenki ért,hogy van X személy aki nagyjából nulla,másik tipusú gépek tapasztalata hiányában "ragaszkodik" egy géphez,jelen esetben a sajátjához ugyebár,aztán Y személy egy szóval titulálja a minőségét,aztán jön V és Z és tovább szítja a feszültséget ami végül,mivel mindenki olyan "okos" hogy nem enged a vélt igazából személyeskedésig szokott fajulni!Megtörtént az évek alatt már sokszor,előre lehet látni a végét. Na ezt szeretném most megelőzni! És itt zárjuk le légyszíves!
-
gyemipapa
senior tag
válasz Muerte #26852 üzenetére
Ez nagyon dícséretes törekvés, maximálisan egyet értek.
Csak arra utaltam, alaptalanul ne vádoljunk senkit, ha pedig valaki VALÓBAN kultúrálatlanul nyilvánul meg, nevesítsük, idézzük, indokoljuk aztán persze ezek alapján lehet "takarítani"....Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
-
maximilian4
addikt
válasz gyemipapa #26850 üzenetére
Szerintem nem voltál kulturálatlan. Néhányan kicsit túlreagálták a dolgot. Amúgy Pocok szerint minden Acer "fos" , viszont az is való igaz hogy az xmg azonos áron vagy olcsóbban ebben az árszegmensben tényleg jobb elvileg és elvileg a garancia is működik, bár nekem nincs tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
gyemipapa
senior tag
válasz Muerte #26849 üzenetére
Nem tudom, a "kultúrálatlan" titulus kinek szólt, de rám még sehol senki nem mondta, hogy kultúrálatlan lennék, még a munkahelyemen sem, pedagógusként 60 évesen.
Ha rám is vonatkozott, kérlek, idézd, melyik kifejezésem, mondatom volt kultúrálatlan.
Az én "számból" még egy csúnya szó, vagy sértés sem hangzott el.Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
Muerte
Topikgazda
Próbáljatok meg kicsit kultúráltabb hangnemben vitatkozni légyszíves!
Ne kelljen fél oldalt visszamenőleg kitörölnöm,ha nem muszáj...
Különben is,minek veszekedni,mikor verekedni is lehet
-
Medocsabi
addikt
válasz maximilian4 #26843 üzenetére
Ez sajnos igaz, de vannak azért árulkodó jelek. Ha egy noti hirdetésben szerepel a "dupla vga" arra rá sem szabad kattintani
-
gyemipapa
senior tag
válasz Bluesummers #26846 üzenetére
Először is: nem általánosítottam, csak arra utaltam, nincs senkinek a homlokára írva, ki becsületes és ki nem, így aki magánszemélytől vásárol, számoljon a kockázattal. És valóban tisztelet a kivételeknek, de őket honnan lehet felismerni?
Másodszor: Gép vásárlásához véleményt kértek, és én bátorkodtam a SAJÁT véleményem alapján ajánlani, amit nem kötelező megfogadni.
Érdekes, aki ÁLTALÁNOSÍTVA "fos"nak titulálta az Acert, nem reagáltál rá.
Egyébként az "objektív" teszteket is fenntartással kell kezelni, egyrészt sokszor mutyi áll mögötte, másrészt ízlések és pofonok, mint egy flmkritika, fogorvos stb...Egyébként miért olyan nagy baj, hogy bátorkodtam két gép közül az egyiket ajánlani? Tilos?
És miért probléma, ha többszázezres tételnil (vannak ám kispénzűek, akknek nagyon nem mindegy a kockázat) azt ajánlani, hogy magyar hivatalos cégtől, magyar garanciális ügyintézéssel, magyar billentyűzetes gépet vásároljon, mert az mégis csak megbízhatóbb?
Vagy tilos ilyen saját véleményt leírni itt ezen a fórumon?A döntést meg a vélemények alapján (pl. hogy valami "fos") hadd döntsön az érdeklődő, én így gondolom, de lehet, ezen a fórumon ezzel a véleménnyel egyedül vagyok.
Én kérek bocsánatot...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz gyemipapa #26840 üzenetére
Általánosítottál, azt nem szeretem.
Akkor úgy is lehetne általánosítani, hogy minden acer szar (pedig nem az)
Ne általánosíts! Nagyon sajnálatos, hogy ennyire sok kamionról leesett cuccal akartak megtalálni, de utálom, amikor valaki általánosít.
Pl: Vettem már vissza többször gamer Clevo notebookot (Franciaországból, egy eléggé bunkó embertől - valóban a gép volt a hibás, de a stílusa minősíthetetlen volt), XNOTE gamer notit Sopronból, Medion Erazert Budapestről. Kettőt megjavíttattam hivatalos márkaképviseleti szervizben, a Medion Erazeres céget meg a rendőrség zaklatta, amíg vissza nem kaptam a pénzt, mivel 3-szorra már nem akarják megjavítani a cuccost, viszont hivatalos garanciapapír volt rajta. ThinkPad Helix akku besz@rt, full kicseréltem neki egy újra, ThinkPad W500-as totál behalt (alaplap / ram / vidikártya - régen volt) - irány szerviz, 4-5 munkanap, kicseréltek benne mindent.Szóval ne általánosíts! Ne ajánlj továbbá gépet, ha életedben csak pár darab volt a kezeid között.
Nem vagyok hivatalos teszter, véleményeket is utálok mondani, mivel nincsen tökéletes notebook, se 300.000-ért, se 1,5M Ft-ért. Pro-kontra az egész.Ezért kell odaadni az emberünknek egy-egy külsős tesztet, hadd döntse el ő, hogy acernél veszi-e meg 300-ért, vagy németben 250 vagy 260-ért (mindegy!), s még ő upgradelgeti, s esetleg végül már 350-nél járna acerrel szemben.
Hogy a témánál maradjunk, mindenki döntse el maga milyen gép a kettő.
/random találatok/
https://techkalauz.hu/acer-predator-helios-300-teszt-kellemes-csalodas/
https://www.notebookcheck.net/Schenker-XMG-A707-Clevo-N871EK1-Laptop-Review.313808.0.html
-
gyemipapa
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #26842 üzenetére
Erre gondoltam, csak a procit elírtam.
És nyilván attól "fos", hogy komoly terhelésnél melegszik... de erre is van megoldás, ez komolyabb gépeknél is probléma szokott lenni.Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
gyemipapa
senior tag
válasz Bluesummers #26838 üzenetére
Idéznéd kérlek, hol hülyéztem le vagy sértegettem bárkit is?
Vitázunk, érvelünk, mindenki másra esküszik, de senkit nem sértettem meg, legutóbb az árképzésben nem értettünk egyet, ennyii...
Mi ezzel a probléma? Azért egy fórumon szerintem nem kell feltétlenül mindenkinek egymás buksiját simogatnia...Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
maximilian4
addikt
Azért nem minden magánszemély olyan mint te. Bőven van átbaszás itt aprón is, elég olvasni a megfelelő topikot. Pont ti szóltatok nekem is hogy pl. az az eladó aki üzletszerűen árul laposokat jofogáson, az innen lett kitiltva és a topikból is vásároltak tőle.
Maxi
-
-
gyemipapa
senior tag
válasz Pocok256 #26839 üzenetére
Ne haragudj, de mire alapozod, hogy "fos"? (ha már ilyen választékos a stílusod)?
Kifejtenéd pontosan az érveidet, vagy ez csak úgy csípőből jön?
Én fél éve használom, napi 5-6 órát megy, játszom is rajta (most épp Far Cry 5), semmi baj nincs vele.
Egyszer nem fagyott, hasít, csendes, teszi a dolgát.
i7 7600HQ, 1050Ti.Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
gyemipapa
senior tag
Már miért vonnám vissza? Magánszemély hogy ad garanciát? Törvény sem kötelezi, istenbizonyra meg idegentől nem életbiztosítás, ráadásul az áru eredetéről sincs információ.
Ismerjük a "kamionról leesett" formációt is. Amúgy fél év múlva ha gond van, Józsi "akárhonnan" emlékezni is fog, ja tényleg, tőlem vetted, tessék, itt a pénz, visszaveszem...
Ez felétek tényleg így működik?
Azért van vastagon a figyelmeztetés, hogy pl. pénzt soha ne utaljunk előre, mert minden eladó annyira megbízható?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz gyemipapa #26837 üzenetére
"(Ja, és a hardveraprón magánszemélytől való vásárlás garanciális ügyintézése finoman szólva is kétesélyes)..."
EZT AZONNAL VOND VISSZA!!!
Továbbá halkan megjegyezném, hogy akik hozzászóltak XMG mellett, profibb tesztelők, több gépet láttak, mint Te. Az a Te egyéni véleményed Acer mellett, nem kell rábeszélni semmire sem.
Pro / kontrákat hozzatok, teszteredményeket, ahelyett, hogy egymást lehülyéznétek. ITCafé-n szokott lenni politikai hangulatú hozzászólóknál hasonló anyázás, oda lehet menni.[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
válasz Smithy87 #26836 üzenetére
Már bocsi, de te milyen árfolyamon számolod az eurot? Nekem több, mint 240 ezerre jön ki a gép, arra jönne az SSD meg a HDD ára, (számodra ez jelenti, hogy "alig több, mint két kiló", és a leendő vásárlót nem igazán érdekli, NEKED hány HDD-d van otthon elfekvőben.
Bár matekból sosem voltam erős, az EUR árfolyam 323-325, ezt kell beszorozni 749-el, majd hozzá adni az SSD és a HDD árát, ezért kap egy gyengébb processzoros német vagy angol billentyűzetes gépet külföldről.
Aztán ha pl. hibásan, vagy sérülten érkezik, nem ugyanaz az ügymenet, mint itthon bemenni egy Acer shopba...
De lehet, hogy valakinek így s megéri az a pár ezres spórolás.(Ja, és a hardveraprón magánszemélytől való vásárlás garanciális ügyintézése finoman szólva is kétesélyes)...
[ Szerkesztve ]
-
Smithy87
senior tag
válasz gyemipapa #26835 üzenetére
Pl [ITT] a hdd az kb mindegy nekem is van otthon vagy 5 elfekvőben. Az a gép amit linkelt az általam linkelt ssd-vel alig több mint 2 kiló. A legolcsóbb amit a hőn szeretett laptopszalonon találtam [A717] majdnem 3 kiló. Azért egy százas nem mindegy. De mindenki azt vesz amit tud/akar.
[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
válasz echterion #26834 üzenetére
Tényleg, hol árulnak jó minőségű SSD-t 13-ért, és satást meg még olcsóbbért? Persze garival.
Amúgy nem számoltál hozzá egy 500 gigás HDD-t ami az Acerban benne van.
Összesen akkor mennyit is "spórolna", és i7 helyett i5 procival? (Későbbi eladásnál ez is számít).Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
echterion
nagyúr
válasz gyemipapa #26833 üzenetére
Egy 256-os ssd 13ezer jelenleg, ha m2-eset veszel, ha sata csatolósat, akkor még kevesebb. Gariról annyit, hogy két év hűztól-házig gari van ott, a német bill-nek meg vannak alternatívái, igaz, magyar nincs, de pl. angol van. A garit meg nem bukod, ha teszel bele ssd-t és nem egy ördöglakat kiszedni azt a néhány csavart és lepattintani a hátlapot. És így nem 15-20ezerre van a 300ezertől, amennyikért itt láttam a laposokat linkelgetve.
Persze, ez a gép sem tökéletes, de ennyiért (meg még többért sem) nem adnak sehol tökéletes gépet. Sajnos.De persze, ha rám hallgat, azt csinál, amit akar. Én tettem neki egy másik alternatívát az asztalra, majd eldönti, hogy mit csinál a pénzével.
[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
válasz echterion #26832 üzenetére
Ha vinyót és SSD-t tesz bele, már árban szinte ugyanott van, lesz szép német billentyűzete, (persze lehet matricázgatni) és ha garanciális problémája lesz, meggyűlik a baja...
Szerintem csak azért, hogy 15-20 ezret spóroljon, nem érdemes külföldről rendelnie, de persze majd eldönti...
Ráadásul nincs szerviznyílása, vagyis RAM és HDD csak a teljes hátlap lebányászásával hozzáférhető, ami ugyebár eleve garivesztés… Szóval ez így nekem tutti felejtős lenne...Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
echterion
nagyúr
-
gyemipapa
senior tag
válasz Lacabooy #26830 üzenetére
Én a kettő közül egyértelműen az Acer mellett voksolnék, de pl. az is szempont, hogy az alján van-e pl. szerviznyílás, ahol garanciavesztés nélkül tudsz később esetleg RAM-ot bővíteni vagy HDD-t cserélni.
Az enyémen van két ablak.Én ilyet vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Lacabooy
csendes tag
válasz gyemipapa #26828 üzenetére
köszi a választ
Ennek valami ilyesmi lehet a hűtése:
MSI “SHIFT” technology
https://www.youtube.com/watch?v=YLMInvxomn4
Melyik számít jónak?
Elkezdtem most nézni az Acereket is:
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-predator-helios-300-ph317-51-74cc-gamer-notebook-most-3-ev-garanciaval-nhq2meu006_ssd128/9464/#tablead
Ez jobb vétel lenne?
Köszönöm
-
Dhampir
félisten
válasz Bluesummers #26810 üzenetére
Előfordulnak itt kékek, zöldek, vörösek, lilák, pónik, aggok és csemeték, csattogós lepke, morgós macipaszta, űrlénygépes és szellemképes, multimédiás és médiumitás, Anti vírusa a trójai faló, folyékony fém és képlékeny játékos egy kosárban.
-
gyemipapa
senior tag
válasz Lacabooy #26822 üzenetére
Szerintem 300k-ért ez korrekt ajánlat, nekem Acerben van hasonló paraméterekkel, pár hónapja vettem 330k-ért.
Önmagában pedig a márkanév ne feltétlenül befolyásoljon, mindenki másra esküszik, amúgy meg mind Kínában készül, mindegy milyen márkanév, a benne lévő alkatrészek mind kínaiak..
Nekem volt már MSI, Lenovo, Dell, Medion, most Acer, egyikkel sem volt semmi gondom.
A garanciális feltételek és a hűtés konstrukciója a legfontosabbak szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
veterán
Szerintetek a sephyrus s mikorra várható és milyen árban lesz?
-
Lacabooy
csendes tag
válasz Mikulásbá #26823 üzenetére
köszi a gyors választ
Tényleg jónak tűnik 7577, csak ahogy nézem nem nagyon van belőle 17,3"
Lehet, hogy le kell erről mondanom?
Sok filmet nézünk laptopról, és az Football Manager is kényelmesebb 17"-on, ezért szerettem volna ilyen méretben az új gépet.
Az MSI akkor tényleg felejtős?
-
Lacabooy
csendes tag
Sziasztok
Laptop vásárlás előtt állok, és szeretném kérni a tanácsotokat véleményeteket.
Alapvetően gamer/gamer szerű laptopot szeretnék. Nagyon túlhajtva nem lesz a GPU mert Football Manager fog rajta főként futni, de nem szeretném, hogy ha elindítok rajta egy friss játékot akkor diavetítés legyen.A fő kritériumok:
- 17,3"
- SDD+HDD
- erős proci
- használható GPUMost vele szemezgetek, mert nagyon lent van az ára:
https://www.digiprime.hu/laptop/msi-gp72m-leopard-pro-37569-elado/?utm_source=arukereso&utm_medium=37569-msi&utm_campaign=konverzio
De 2 helyen is olvastam, hogy nem a legjobb az MSI. :/
Nekem nincs sok tapasztalatom velük, nem tudom mennyire igaz. Tényleg fosi?
Ebben az árkategóriában (+-50k) tudtok más alternatívát ajánlani?Köszönöm
-
maximilian4
addikt
Azért azt tegyük hozzá hogy mindennek van egy piaci értéke. Az egy dolog hogy annyit ér amennyiért megveszik, viszont piaci ár fölött senki nem fogja megvenni. Tehát a beárazásnak azért van értelme hogy ne életed végéig árulj egy terméket, hanem ténylegesen el is tudd adni. Még jó hogy nem haragszol rá...lol.
Maxi
-
addikt
válasz burtione #26812 üzenetére
Szerintem annyit ér amennyiért megveszi valaki. Én biztos nem, mert arra nem lehet garanciát adni mikor döglik be végleg, mennyire volt nyúzva életében........ez a beárazás dolog ezért hülyeség.
Az egy dolog hogy vannak laptop guruk akik mindent meg tudnak javítani, de én arra nem apellálnék. Azért nem haragszom rád és sok sikert ahhoz amit elterveztél, szeretnél. Biztos lesz aki megveszi úgy ahogy neked megfelel.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
maximilian4
addikt
válasz Bluesummers #26818 üzenetére
A hosszúság tényleg nagyon sok. A lényeg hogy legyen vékony és nem túl széles. Ez pont jó, mert a legszélesebb is 5 mm-es. Én nem vagyok otthon ezekben, meg hogy honnan lehet itthon gyorsban beszerezni. Telefon- és laptop szervizesek biztos tudják. Vagy lehet ők is Kínából rendelik.
Maxi
-
őstag
válasz maximilian4 #26817 üzenetére
Lengyelország közelebb van. Ne má, hogy ne legyen otthon ilyen ragasztó! Nekem is van, de 25m nagyon sok. 5m bőven elég
-
echterion
nagyúr
-
maximilian4
addikt
-
burtione
tag
válasz Bluesummers #26813 üzenetére
haha azt nem tudom, de ennek is elég érdekes a neve. köszi
-
őstag
válasz burtione #26812 üzenetére
notebook beárazás
Terrans Force!!!
Tuti Terran Starcraftosoknak csinálták. Zerg / Protoss noteboook is van? Ja igen, Protoss az Alienware. Akkor Zerg?Clevo p375sm ?
Ha jó a hűtése, akkor kb. 200.000-230.000FtHa válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
burtione
tag
Sziasztok, segitségetekre lenne szükségem. Szerintetek mennyit érhet a következő gép:
Terrans Force X611
I7 4710MQ
GTX 970 6gb
2x4gb ddr3 1600mhz memória
SSD 120gb
HDD 1tb 5400rpm
Aksi 34% eddig töltFull hd tükröződésmentes panel. Világitó és csepálló billentyű, onkyo hangszórók, mindenféle csatlakozási lehetőség, usb 3.0, 2.0, hdmi,display port, e-sata, iee1344, dvd iró, ujjlenyomat olvasó. Esztétikailag hibátlan.
Kb. mennyit érhet?
-
őstag
Most kivételesen a Furmark + Prime kombóhuszárokat kérdezném (Pocok szoktatott rá a Prime-ra, SuperPI helyett).
Na szóval.
Az korrekt, ha a CPU és GPU killert egyszerre futtatva a Furmark belaggol mint állat? Prime95 széjjehajtja a gépet, de throttling abszolút nincsen. CPU max 80°-nál megáll, GPU 65° fölé sohase ment.
Külön FurMarkot futtatva gyönyörű FPS-eket produkál, de Prime95 mellett ilyen 1-2-re lemegy.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz echterion #26809 üzenetére
azaz, nővé operáltattam magam. azt mondták várjak még az avatarommal 1 évet. Legato Bluesummers akarnék lenni. Biztos jól esik nekik a "főnökösködés", talán mert kaptam 24 órára kitiltást, mert egy pöcskalap ócsárolta a 1,5 millás MSI SLI-met , azt betettem hirdetésem a nevét "szégyenfalnak", hogy az olyanok mint ő messze kerüljön. Mindegy. Addig tüzes kis vöröske leszek
-
echterion
nagyúr
-
kentucky
őstag
válasz Bluesummers #26806 üzenetére
Az nacho volt, a csávó miatt. Amúgy mit várunk 200k+ nézőnél?
-
maximilian4
addikt
-
őstag
válasz kentucky #26804 üzenetére
Há nem normálisak, akik ott több százan trollkodnak tviccsen, azt írogatnak be mindenfélét (pizzák / fejek / piramizs. Nem tudják ezek limitálni a hozzászólások számát / idő hányadban?
-
-
kentucky
őstag
18:00-kor mutatják be az új RTX 2080-at. twitch.tv/nvidia
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Darth_Revan #26802 üzenetére
En sem ertem mit akart ezzel a lenovo, teny hogy designban leptek elore, de teljesitmenyben meg egyet hatra.
Ha az y730 ba raktak volna egy 1060 at, ne adj isten egy 1070 et, meg le is csereltem volna az y720 at.
De kivagtak maguk alatt a fat, mert igy mar megvarom az uj nvidia szeriat### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #26801 üzenetére
Hoppá, ezt elnéztem.
Y530-at linkelted én meg az y730-at néztem (amibel GSync panel van a gtx 1050 ti mellett)
Így ennyi pénzért tényleg maradnék a y720 mellett.
Erősebb VGA > erősebb CPU.
-
Darth_Revan
veterán
válasz maximilian4 #26794 üzenetére
Na jó van, 1500 Ft-al többe kerül [link]
Bár jól látom hogy a kijelző az 144 hz-es G-Sync kijelző
Gtx 1050 ti mellé aztán sok értelme a GSync panelnek...asztali monitorokkal ellentétben tapasztalatom alapján laptop GSync 50 FPS fölött "tökéletes", ez alatt már mikroakadas jelenik meg sok játékban .
Gtx 1060 mellé tökéletes, mivel a legtöbb játékot 60 FPS körül képes futtatni és csak alkalmanként esik le a képkocka szám 60 alá, de még akkor is 50 fölött marad. A GSync ekkor jól jön és akadasmentesse teszi a játékot, a user észre se veszi, hogy az FPS 60 alá ment, csak ha MSI after burner megy és látja a számokat. (GSync nelkul 55 FPS keményen akadna már a 60-hoz képest)A gtx 1050 ti viszont sok játékot nem hogy 60 fps-el, de még 50 fps-el sem képes futtatni...jó, a GSync segít sokat itt a élményen és a diavetitesbol mikroakadast csinál (ami mellett élvezhetőbb a játék), de azért gtx 1060 mellett jobb élményt produkálna.
Ugyanez a gép gtx 1060-al és a 144 hz GSync panellel 350-360k-erz bitang jó vétel lenne, de így ...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest