Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz TheBikerider #32526 üzenetére
Sokáig tart, és nagyon vissza lehet esni. De aztán elfogadható időn belül vissza lehet hozni arra a szintre, amin voltál, csak bírd ki fogcsikorgatva addig, hogy nem úgy megy, mint előtte.
Jan 24-én volt egy mezei bokaficamom, semmi súlyos, járni tudtam, csak bizonyos szögben terhelve fájt, meg ha futottam - de akkor nagyon. 2 nap táppénz után visszamentem dolgozni, a munkavédelmi cipő, meg a napi 8-10 km mászkálás benne azért biztos nem segítetta gyógyulásban. Kb hetente megpróbáltam futni, a 4. héten sikerült először. Néha belenyilallt, de leszartam, másnap volt egy félmaraton, mindenképpen ki akartam próbálni, lemegy-e. Lement, de hogy jót az se tett, az is biztos. 2:15 alá be tudtam tolni, de 170+ átlagpulzussal. A sérülés előtt ott voltam az alapozással, hogy 6-os tempóval ment a félmaraton 145-ös pulzussal. És a bokám még mindig szar volt. Kihagytam még két hetet, utána kezdtem megint felhozni, de már tényleg óvatosan. Másképp nem is ment volna, mert erősebb leérkezésnél (nagyobb tempó) még mindig fájt. Március 11-én Frankfurt félmaraton, némi gondolkozás után csak elindultam. Nem toltam túl, meg is hálálta magát, még mindig fájt néha, de sokkal enyhébben, alapot valamilyen szinten sikerült visszarakni, 1:58 lett a vége. Kardióban volt még benne tartalék, lábam ennél többet nem bírt volna. Ez volt életem harmadik legjobb félmaratoni ideje akkor, valahol 1:55-1:56 fordulóján volt a leggyorsabb, szóval közel volt - persze a téli alapozás még mindig nemigen mutatkozott. Utána vissza az alapokhoz, de már egyre nyilvánvalóbb volt a javulás. Valamikor április közepén tudtam először rendes tempót, illetve intervallumot futni fájdalom nélkül, tehát közel 3 hónap kellett neki. Közben hetente 3x erőedzettem, néha bicajoztam, és próbáltam kocogni, hogy maradjon némi kardió-alap. Pszichésen szarabb volt, mint fiziológiailag, rendesen elvonási tüneteim voltak néha. 3 hónap legalább kiesett, ezt meg kell tanulni feldolgozni, én sem vagyok jó ebben. És ez csak egy szaros ficam volt, futás közben ráléptem egy nagyobbacska kőre, ami megbújt a fűben, ennyi.
Ja, az új félmaratoni PB a hivatalos idő szerint mától 1:49:28, a Garmin szerint valami 1:50:33, mert futnom kelett még egy tiszteletkört a parkolóban a hiányzó 200m-ért (az erdő, meg a gps még mindig nem haverok). Most asszem lesz pár erősebb résztáv, meg intervallum, hogy sikerüljön a szezon végére tervezett 1:45, de határozottan optimista vagyok.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Windows 10
- Akvarisztika
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest