Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ágógreen
senior tag
bárki tudja-e é,h iphone6C-ben lesz e valamilyen stabilizátor ? köszönöm szépen
-
w333
félisten
Hát nem tudom ... itt egy S6 -al készült videóm és jó látszik hogy remeg, akadozik, és a fókusz is összevissza ugrál szóval nem az igazi, minden elfogultság nélkül mondom hogy i6 videóban optikai stabilizátor nélkül is sokkal jobb az S6 -tól (de ez csak az én véleményem) !
Persze ettől még simán jobb az i6 Plus OIS ott nagyon jó megvan ez oldva, viszont S6 -nál én több hátrányát éreztem mint az előnyét, (ennyit az S6 -ról)
[ Szerkesztve ]
-
az iphone 6/6s nem rendelkezik optikai képstabilizátorral, így nem is kérdez rá, ha egyszer nem tud tenni ellene.
az s6 nem remeghet jobban, ha engedélyezve van a stabilizálás, az viszont legalább rákérdez, ha nem jó a beállítás...stb., mert tud tenni ellene.
itt nézz rá, ha már muszáj ilyen felhasználói teszteket viszonyítási alapul venni; link (0:55 - 1:22 és 6:51 - 7:01)
közel ilyet látnál a sima és plus iphone verziók között is, de az iphone 6 és pláne 6s plus esetén az ois más ois képes telefonokhoz képest is nagyon jónak számít.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
i6S Plushoz sajnos nincs viszonyítási alapom ... viszont S6 -hoz igen amiben van OIS mégis jobban remeg mint az i6 és ezt nem csak én látom így, Youtube -ra felpakolt videókra a Youtube egyből vinnyogott hogy "remegést észleltünk, szeretnéd ezt javítani ?" míg i6 esetében soha nem találkoztam még ilyen kérdéssel ... szóval nem tudom pedig hidd el hogy az S6 -t is stabilan tartottam
(#44894) Ágógreen
Semmi baj nincs a manuális móddal akinek erre van igénye és türelme (el lehet vele játszani) pl. i6 -ra is van milliónyi manuális kamera alkalmazás amivel sokkal jobb képek is kihozható vele ráadásúl durván le lehet vele menni 1/2 (fél másodperces) záridővel itt egy jó példa és sőt le lehet vele menni brutálisan kicsi iSO "4" -re is másik példa
De mi értelme van ha autó módban ilyen képeket lehet vele lőni ?
Szóval főleg idő és kényelem miatt használom én is az auto módot, na és azért mert nagyon profi (eddigi legjobb amit én eddig láttam és használtam)
[ Szerkesztve ]
-
Ágógreen
senior tag
sokan elfelejtik, hogy a manuál mód az egy profiknak szánt 'tool' profi gépekbe !!! ...és baromira nem szaros telefonokba (legalábbis egyenlőre). ez csak egy további ál-"feature", hogy húúú de profi még manuál is van benne. közben meg azért van benne sok gyártó esetében mert ezzel burkoltan elismerik,h gyenge az automata módjuk és inkább azt üzeni ezzel a gyártó neked h do-it-yourself csicska, mert nekünk nem sikerült a tervezés.
...lényeg hogy az automata mód egy őrülten nagy kihívás a mérnökök számára és a szifon nagyon tudja a dolgát. automata mód hitelessége mellett az automata sebességéről sem szabad megfeledkezni... kettő együtt adja a telefonkamera használhatóságát. dxomark eddig is sok hülyeséget írt, de a z5-el végleg leírta magát a szememben. sony az egy katasztrófa, főleg ennyié.[ Szerkesztve ]
-
válasz
legiaap #44888 üzenetére
nem csaltak, de ők nem csak ilyen vagy olyan egyszerű (kérdéses) módon készített képek alapján tesztelnek, hanem profi módon, műszeres beállításokkal és mérésekkel is.
olvasd el a tesztjüket, illetve a módszereiket, mielőtt ilyeneket leírsz.w333; azért ha azonos feltételekkel készítenél videót 6s és 6s plus telefonnal kézből, problémásabb téna kapcsán, úgy szépen kijönne a plus oldalán az ois munkája.
a sony is próbált a maga módján szoftveresen (is) stabilizálni, mégis húzós különbség van a z5 kontra 6s plus tesztben ilyen téren, látványos a z5 által készített videón a remegés.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Ez az opció sincs kizárva, bár sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom, mert nem láttam a képek minőségét amikor teszteltek a Z5 -t
Amiket eddig láttam tesztképeket a Z5 -ről nekem nem nagyon jönnek be !
Arról nem is beszélve hogy túl digitálisnak tűnnek a Z5 képei, messze de nagyon messze a valóságtól ... és nekem ez a legnagyobbik bajom vele !
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz
Ágógreen #44887 üzenetére
tököm kivan a manuáltól, erre realworld nincs idő...
+1 főleg ilyen hidegben, még a sima kép készítéskor is lefagynak az ujjaim, hát akkor mi lenne ha manuálisan mindent beállítanék 2-3 perc alatt ?
Stauffenberg kollégát tudom csak idézni ...
Az iPhone 6 kamerája nem gyengébb a G4 vagy S6-tól. Alacsonyabb felbontású, de ez egyáltalán nem baj. Az iPhone a mobilkamerák Leicája, lehet tőle technikailag fejlettebbet találni, lehet nála összetettebbet találni, de attól még teszi a dolgát tisztességgel és nem akar cserben hagyni.
Szóval az iPhone tipikusan az a telefon amit előveszel és lövöd a képet, ennyi !
(#44888) legiaap
Számomra is hihetetlennek tűnik hogy a Z5 legyen a Top 1 helyen ...
(#44890) Bozek
Pedig hidd el hogy az átlag userek 90% -a autó módban lövi a képeket !
[ Szerkesztve ]
-
Ágógreen
senior tag
tököm kivan a manuáltól, erre realworld nincs idő... még sok esetben beállított képek esetén sincs erre lehetőség. egyszerűen pillanatokat akarunk megörökíteni. számomra a manuál mód hasznos lehet, de az esetek kb. 5%-ában lehet értelme egy átlag felhasználónak. felőlem legyen benne, de ha egy automata módot elcsesznek akkor a gyártó az esetek 90-95%-ában szarik a user felhasználói szokásaira. egyedül az iphone tudja ezt. engem nem érdekel h 10 vagy 20 megapixel, de legyenek már élethűek azok a fránya színek.
-
w333
félisten
válasz
Ágógreen #44884 üzenetére
Igen az iPhone képei sokkal természetesebbek szerintem is, az optika képstabilizátor a videóknál van jelen de iPhone -ban olyan jól megvan ez oldva szoftveresen hogy ezzel sincs szvsz. semmi gond
Volt S6 telefonom amiben ugye van OiS, i6 -ban nincs de nem érzem hiányát !
Tessék itt egy videó tőlem, szerintem nem remeg a kép
És igen egyesek szerint és jómagam is úgy gondolom hogy jelenleg a sima i6 valamivel jobb kamerában, én elégedett vagyok vele, szerintem elég jó
(#44885) Bozek
A képek full automata módban készültek amiről tudjuk hogy iPhone automatikája valami zseniális, Note 5 is viszonylag jó, viszont a Sony egyenesen rossz auto módban, ezért érzed azt hogy nem hiteles a teszt, viszont manuális módban biztos vagyok benne hogy többet is ki lehet belőlük hozni
[ Szerkesztve ]
-
Ágógreen
senior tag
ránézésre az összkép alapján nálam a képek 90%-ánál a apple a legjobb és legtermészetesebb.
a 6S Plus optikai stabilizátora képkészítéskor is előnyt jelent vagy csak videóknál ?
vannak olyan vélemények hogy a sima 6 jobb (élesebb) képeket lú mint a 6S ! erről tud valaki valamit ? -
Zsoltika11
tag
válasz
BigBlackDog #44879 üzenetére
-
w333
félisten
Újabb kamera teszt ... Xperia Z5 vs iPhone 6S vs Note 5
Sony csúnyán leszerepelt
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Találtam egy kis videót, mivel lehet makró képeket csinálni, olcsón.
Hátha még nem volt itt nálatok. Már régen jártam erre. -
BigBlackDog
veterán
válasz
korcsillio #44876 üzenetére
Szép táj! Csak valami sz@r belelóg...
-
jacis
nagyúr
válasz
ForRedGlory #44862 üzenetére
Ha megvan az új nexus majd írok. Kiváncsi vagyok mit mondasz róla. Én is olyat akarok tavasszal.
-
Rob700
senior tag
válasz
Meglepően jók amennyiben ezek kézből lettek fotózva.
-
L_ajos
őstag
[ Szerkesztve ]
-
klz80
tag
Jó lett a javított is, életszerűbb nekem. Környéken lakom ezért van hasonlítási alapom
.
Ja, amúgy nem a Nokia hibája a fehéregyensúly. Tegnap tőlem is megkérdezték milyen új telefonom van, és kapásból azt mondtam, hogy Nokia Lumia 950.Bár a PureView kamerarendszert ők kezdték el fejleszteni igaz?
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz
Teljesen korrekt ... egy kicsit a fehéregyensúlyon majd állíts
LOL, most nézem a kép jobb alsó sarkát, a bicikli ugyan ott van
Természetesen a Lumia 950XL sokkal részletgazdagabb, de szvsz. az i6 -nak sincs semmi szégyenkezni valója, de javítsatok ki ha tévedek
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
-
-
gulb
senior tag
Ez pedig egy 120fps video. Nexus 6P
[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
válasz
ForRedGlory #44799 üzenetére
Ez tényleg nagyon jó lett.
Láttam megy vissza a Lumia a feladónak.... -
Csarli85
aktív tag
Nem effektelt rawból kihozott képek jöhetnek ide?, vagy az már a másik fórumba való?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
L_ajos #44851 üzenetére
Na ezek már jobbak lettek szerintem.
Legközelebb majd képként csak miniatűröket (max. 500 pixel legyen a hosszabbik oldal) illessz be kérlek, mert nagyon lassan töltődik be az oldal, ha tele van tűzdelve nagyméretű képekkel, nem beszélve a mobilneteseket ért hátrányról.
-
-
irgum
addikt
Mikor megszerzem az új telót első szokott lenni a zseton makró, megkésve lőttem párat.
kétezres makró iPhone 6s Plus
-
w333
félisten
válasz
randras_83 #44843 üzenetére
Jah hogy Nexus 5
valamiért hirtelen nem tudom hogy miért de N6 -ra gondoltam ... ebben az esetben visszaszívom, és nagyon korrekt a minősége
-
w333
félisten
válasz
randras_83 #44840 üzenetére
Nem rossz ... viszont kisebb iSO és nagyobb záridővel jobb lett volna
-
randras_83
addikt
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
w333
félisten
válasz
L_ajos #44837 üzenetére
Manual Camera Compatibility mit mutat ... sajnos nem tudom tesztelni !
-
L_ajos
őstag
Tesztelgettem a kamerát ( Snap
)
Azt hiszem még állitgatni kell
Gyári kamera app
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
S e t h
nagyúr
-
irgum
addikt
-
Rob700
senior tag
[Lumia 1520]
Iphone 6 -
w333
félisten
válasz
L_ajos #44825 üzenetére
Majd nézd meg hogy a Snap camera alkalmazással lesznek kb. 15 - 20MB -s képeid, míg a gyári kamerával kb. nagyon max. 10-12MB, ebből is látszik hogy a Snap camera alkalmazás nem tömöríti annyira a képet ami azt eredményezi hogy sokkal jobb lesz a minőség !
Itt láthatod a különbséget ... szerintem megéri megvenni Link
De előbb teszteld le rendesen, ha bejön akkor vedd meg (én már régen használtam) mindjárt meg is nézem S4 -n hogy milyen képeket lehet vele lőni és hogy mi változott ,kíváncsi vagyok ... nemsokára dobok fel összehasonlító képeket
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz
L_ajos #44823 üzenetére
Nekem tetszik ... Snap Camera alkalmazással készült ?
Az nagyon jó hír hogy Snapi -s verzió (vagyis F modell) mivel ha a képminőséget beállítod "kiváló" vagy "szuperfinom" (már nem is tudom hogy írják az alkalmazásban) szóval a legjobb képminőségre, akkor kb. RAW szintű képeket lehet vele készíteni, természetesen a Snap kamera alkalmazásról beszélek
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
BigBlackDog & Econ: köszi!
Azok a G4 képek (is) azért elég meggyőzőek.
Jó lenne itt is egy kis napsütés itt is, mert ezzel az M9-cel még nem volt alkalmam napsütésben exponálni.
-
legiaap
félisten
Nexus 6P lenyomta a V10-et is...érdekes azért meg kell hagyni.
[link] -
w333
félisten
-
Blyan
félisten
válasz
BigBlackDog #44817 üzenetére
Szerintem a 6 képei jobbak, mint a 6S képei. Kicsit arra emlékeztet, mint amikor a 4S volt az első 8MP-es Szifon, aztán szépen javultak a képek az i6-ig. Szvsz valami ilyesmi várható most a 12MP-es képességekkel (pl a 6S kép részletessége nagyon a 4S-ére hajaznak, a felbontásbeli különbséget nem nézve)
A 950 nagyon betalált, bár nekem az éjjeli képei tetszenek jobban, és a vakus variálási lehetőségek.
De amúgy nagyon jó fotós masina lett. -
BigBlackDog
veterán
-
w333
félisten
válasz
BigBlackDog #44813 üzenetére
Igen 9.2 frissítés érkezett (mondtam is hogy kicsivel jobb lett)
szerk.
Ismét gyönyörű részletgazdag képek, ilyen szép idő van Miskolcon ?
-
BigBlackDog
veterán
Történt valami frissítés szoftveres téren? Az utóbbi időben, mintha jobbak lennének ezek az iPhone 6-os képek. Színekkel eddig sem volt gondom szifonoknál, de mintha a részletek mennyisége is megnőtt volna.
És köszi a linkelést!
ForRedGlory: Jó lesz ez a 950 XL is, csak automatán nem képes megmutatni, hogy mit is tud. Mondjuk ez számomra nem meglepő, a legtöbb telefonnál ez így van (talán csak az iPhone-ok képeznek kivételt, de ha ott is lenne manuális mód, szerintem azokból is ki lehetne hozni többet).
(#44805) hito:
Hol az S6?A jpeg egész jó, ha csak a kivilágított részt nézem. Még el is hiszem, hogy zászlóshajó a készítő telefon. A raw viszont sokkal természetesebb, több a részlet a sötétebb területeken is. Igaz zajból is van ezeken a részeken, de egyáltalán nem vészes, például a hajó kivilágított kabinbelsőiben is elég sok dolog felismerhető.Látom az Országház eléggé kedvelt téma, majd jövő héten megpróbálok én is lőni egyet-kettőt. Kipróbálom az automata üzemmódot is, kíváncsi vagyok, hogy mit alakít (eddig még nem sikerült használnom
). Addig is mutatok néhány nappali képet Miskolcról.
LG G4
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Tud ez alakítani, ha nagyon akar
Jpeg motorja még mindig nem az igazi. Hajlamos az olajfestmény effektusra. Én ezt a problémát raw-val és Snap Camera-val iktatom ki. Majd hozok ilyet is, olyat is, hogy lehessen látni a különbséget.
Vikooo: mondtam én régen is, de senki nem hitt nekem
Most többek között azért is esett az M9-re a választás megint, mert nagyon tetszett a kamera teljesítménye. Viszont az nagyon fájó, hogy kimaradt az OIS belőle
Addig úgyse nyugszom, amíg nem kerítek valahonnan egy M9+ Supreme Camera Edition-t. Abban már van OIS is, ráadásul van benne mélységérzetért felelős másodlagos kamera is. Igazi must have a mobilos fotósoknak.
-
w333
félisten
Na ez igen
(ilyen a színe élőben is) JPEG nagyítás nélkül jobb
Összehasonlítottam a tegnapi képpel amit még anno S6 -al készítettem és még attól is sokkal jobb (pedig nem volt köd) mi történt ezzel az M9 -el ?
(#44806) L_ajos
Nem rossz ez ...
De Note 4 -hez a Snap Camera a legjobb (tapasztalatból mondom)
[ Szerkesztve ]
-
L_ajos
őstag
Ködös, Note 4 tesztelgetés. Érdekes hogy a fizetős camera progik közt sincs normális. Kár hogy a gyárihoz is kevés modul van
( fókusz nem központosított )
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Látom a napokban ment itt a pörgés a Parlament körül. Arra jártam, gondoltam beszállok az M9-cel mégjobban megkavarni a témát
A perspektíva kicsit más (nem volt sok időm, jobb híján a felső rakpartról a sétányról lőttem), illetve a batár nagy hajó is ott vesztegelt. Ahogy az M9 látja:
Ködös, vacak idő.
HTC One M9
-
w333
félisten
válasz
ForRedGlory #44799 üzenetére
Na ez igen ... nagyon jó
(#44800) Lacy6
Sajnos az én billentyűzetem nem világít ilyen erősen, emiatt is gyengébb ... illetve maga az i6 is azért gyengébb kamerában
De nem panaszkodom, nem lehetek mindig a legjobb
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)