-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wa2x_
veterán
válasz Tuninger #20499 üzenetére
Én nem akarok senki meggyőzni, annyira nem érdekel a dolog De leszedtem a 2 "legjobb" android HDR appot és mindkettő 3 képet lő, el is menti mind a 3-at, az hogy a telók beépített dolgainál, hogy megy azt nem tudom.
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Tuninger
addikt
Pedig minden más telefon és fényképezőgép az általad leírt módon készíti a HDR-t. Sőt még az iPhone 4 is. Én továbbra is úgy gondolom , hogy két képes (fontos, , hogy a letölthető HDR appok java része is két képből gyúrja össze a képet), ti meg azt , hogy három. Meggyőzni ahogy nézem nem fogjuk tudni egymást
[ Szerkesztve ]
-
s3nsitivity
addikt
Lőttem ma egy HDR-t
Igaz kicsit bele remegett a kezem így nem lett a legjobb, viszont úgy érzem lehet mégse olyan szar a razr kamerája
[link]" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Blyan
félisten
-
Tuninger
addikt
Az csak egy kis kontraszt csökkenés, ha valóban 3 képes lenne akkor a sötét részeknek is annyit kellett volna javulnia mint a világosoknak.
Szerintem 3 képből valahogy így nézne ki itt a két eredeti képből szerkesztéssel generáltam egy harmadikat. Össze lehet vetni a normállal.
-
irgum
addikt
Köszi mindkettőtöknek! Örülök hogy tetszik, nehezen hoztam össze. Féltem a bogaraktól hogy bemásznak a ruhám alá.
Mobil dropboxból tettem föl és gépről linkeltem. Nálam jól jelenik meg, csak jobbról balra tölti be safari-val. Máskor kerülöm a mobilról feltöltést.
-
irgum
addikt
-
Cyberpunk
félisten
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Cyberpunk
félisten
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Wajk
addikt
válasz #97543424 #20479 üzenetére
nem, ez nem a te hibád, ezt a legtöbbször olajfestmény-effekt-nek szokás nevezni.
nem mindig látványosan jön elő, sok tesztet olvastam már és valamiért ez a HTC-k-re jellemző (szoftveres)Még ha jól emlékszem az idei One első szériája is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
törölt tag
Sensation:
Naplemente:[link]
-
Tuninger
addikt
Kötöm az ebet a karóhoz, , hogy ez is két képes, mert a függönyös terület csak nüansznyival lett világosabb. Inkább csak egy picit csökkentette a kontrasztot. 3 képesnél jelentősen kellene világosodnia. Illetve még mindig tartom azon állításomat , hogy 1 sziluett van kettő helyett. Mingyárt tesztelem is egy hosszabb zárodős megoldással
-
irgum
addikt
válasz Tuninger #20469 üzenetére
Valószínűleg 3 képet készít, mindenhol ezt írják. De csak 2 képet használ fel. Ha kiégés van, akkor a normált és az alulexponáltat, ha nincs kiégés akkor pedig a normált és a felülexponáltat. Azért 2 képet, hogy az illesztés hiba százaléka csökkenjen. Ez magyarázná amit tapasztalsz.
-
Blyan
félisten
-
legiaap
félisten
Ez volt amúgy a legelső fotóm iPhone 5-től:
[link]How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Tuninger
addikt
Most akkor az van hogy több mint 2500 fotót lőttem eddig az iPhone 5-el, és az a tapasztalat hogy nem képes egyszerre visszahozni a kiégett highlightot, és a beesett árnyékokat. Ha 3 fotóból csinálná, képes lenne erre. Nézz meg egy Galaxy S III vagy HTC One-os HDR-t... na úgy néz ki a 3 képes HDR...
De mondok jobbat: TrueHDR automatában lő iPhone 5-el 3 képes HDR-t, és köszönő viszonyban sincs a gyárival... Pedig az valóban HDR.
-
Tuninger
addikt
Az iPhone 4 valóban 3 képből csinálja a HDR-t, el is mászik minden a képen. Az iPhone 4S és az 5 viszont csak két képből kombinál. A legegyszerűbben gyors mozgással bizonyítható, bárhogy fotózol csak egy sziluetted lesz, kettő helyett.
Jól mondod, a cél a kiégés elkerülése. Viszont olyan fotót még biztos hogy soha nem lőttél, ahol a túl sötét részeket világosította, a túl világos részeket meg visszahúzta a kiégésből. Csak az egyik irányba tud korrigálni, míg az iPhone 4 "mindkét" irányba. Egyébként ezért is tud ennyire gyors lenni, és ezért fordulhat elő, hogy élesebb a "HDR" fotó mint a nem HDR.
-
Lall
veterán
Szerintem eredeti meretben ugyan olyan rossz mint az elozoek. Talan egy kicsit toob fenyt kapott a lencse. Nem volt olyan borus ido, mint szokott. Mondom, a gyalogos feje az elso kepen, no comment.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
irgum
addikt
válasz Tuninger #20456 üzenetére
Mindenhol azt írják, hogy 3 db képből csinál hdr fotot az iPhone. Alulexponált/normál/felülexponált. Azzal is vitatkozok, hogy nem világosít a sötét részeken. Legtöbbször valóban nem, de a cél a kiégés elkerülése. Nekem volt már olyan hdr képem, amin világosított a sötétebb részeken az eredetihez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
válasz legiaap #20455 üzenetére
HDR-nél két képet lő az iPhone, egy normálisat, és egy alulexponáltat (hogy visszahozza a kiégett részeket), és ezt menti el. Értelem szerűen itt is stabilan kell tartani, mert könnyen meglátszik az elmozdulás a képen. Viszont mivel csak két kép, még így is gyors.
Ebből látszik viszont az is, hogy a kép sötét részein nem világosít.
-
legiaap
félisten
válasz Tuninger #20454 üzenetére
Még egy kérdés. Ha 920-on használom a HDR-t, akkor három képből rakja össze a képet, ami idő alatt ugye stabilan kell tartani a telefont. Ez iphone 5-nél hogy van? Pillanat alatt ellövi a képet. Itt nem úgy működik? Vagy csak ennyivel gyorsabb?
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
legiaap
félisten
válasz matyi19 #20451 üzenetére
Azért ha van időm, akkor pepecselek a beállításokkal mielőtt ellövöm a képet, de sajnos az esetek többségében nincs. De szerintem ezzel a normál emberek (ti már a fölé nőttétek ki magatok) is így vannak.
Amúgy a ti kedvetekért megeresztettem egy mailt, a bolt felé, a telefonommal kapcsolatban.
Tuninger: Gondolkodtam rajta, hogy benyomjam-e, de kíváncsi voltam mit tud nélküle. Amúgy te milyen esetekben javasolod a használatát?
[ Szerkesztve ]
-
Lall
veterán
válasz legiaap #20445 üzenetére
A 920-al lassan visszaballaghatsz a boltba és cseréltetheted. Botrány képeket lő (a tied). De egy levelezést a Nokiával mindenképpen megér (ezt komolyan javaslom).
Viszont az iPhone5-el sem Te csinálod a világ legjobb mobilképeit.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
legiaap
félisten
Lumia 920 vs iPhone 5:
Lumia 920 első
iPhone 5 első
Lumia 920 második
iPhone 5 másodikHow are U today? Just kidding...I don't care!
-
törölt tag
Sensation.
Virágocskák: [link]
-
Damage401
senior tag
Sziasztok,
Tegnap vettem egy HTC Desire X telót. Páromnál van most az XP . Nos eddig tetszik, lőttem pár képet tesztből. Megmutatom a világnak
Rom: Telenor, HTC JB 4.1.1
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Wajk
addikt
köszi srácok.
Wa2x_ -nak igaza van a minőséget illetően, a beépített HDR azért néhol hibázik pár pixelt vagy foltot, ránagyítva kijönnek a minőségi hibák, de normál méretben szerintem elfogadható. (meg mivel ez szoftveres, még javítás is jöhet. Valószínű egy komolyabb HDR appal jobb eredmény lenne, de a beépített kevesebb mint 1 mp alatt ellövi a szükséges képeket és aztán rederel ami baromi kényelmes ) Mint a HDR appoknál általában, fontos, hogy mi a kiindulási alap, honnan készíti a képeket.
Eddig autón hagyta, de valószínű megérné többször próbálkozni más beállításokkal, elsősorban a zaj miatt
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
válasz Quasi_modo #20434 üzenetére
Figyu már, ez saját. Kuksi!
Ő már full házi. Van egy ki pólója amit bnőm csinált neki abban van a nap 90%-ban és oda megy be ha fél vagy ilyen. Ha hallja a konzerv hangját ahogy nyitom már jön is ki és néz rám. Van gumicsirkéje ami sípol, kajástál, itató, egy kisebb ház és egy ketrec. Eléggé összement a tél alatt, kb fele akkora. Most hízik![ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
-
Quasi_modo
nagyúr
N808 PV A felülről beszűrődő fény miatt valószínűleg HDR-rel kellett volna csinálni...
valami
-
s3nsitivity
addikt
-
rizso
addikt
Kösz srácok!
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Ricardo
titán
Szépia.
Játék lovakGalaxy S2
-
rizso
addikt
A melegnek is vannak előnyei, például jobban esik a sör
HTC Desire
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Xaels
félisten
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
legiaap
félisten
Na erre ébredtem reggel: [link]
Bylan: Nem hiszek a csodákban
By Lumia 920 after 1308 fw[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
Előbb meglátom hogy szuperál nálad, aztán meglátom. Az igazság az hogy meg vagyok nélküle is, megasztán ezt nem nagyon tudnám ráhelyezni a telóra, de majd kitalálok valamit.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
törölt tag
Sensation:
Beépített hdr:[link]
-
Tuninger
addikt
válasz MR007RM #20409 üzenetére
Ez a Holdas ez olyan mint Wa2x_ nagyítós képei... Döbbenetes , hogy egy kis kreativitással mennyire ki lehet tolni a telefonos fotózás határait.
Próbálhatnál te is nagyítót. Lehet elég közel tudnál úgy menni a virághoz , hogy egyáltalán nem kellene belezoomolni, és maradhatnál 34MP felbontáson!
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
Ezt át lehet ugrani. A mániám lett.
méhecske 1
méhecske 2bogártetem
festék
bizbasz nemtom a nevét
parafadugó mint a természet egyik csodája
röntgen A telóm ilyet is tud?
virágÉs itt a bónusz. ezzel a szarral készült. Nyáron lesz egy komoly távcsövem és azzal majd jobbat fogok csinálni, mint a profik a távcső.hu-n. /Mira 150L befigyel/
Nem érdemes belenagyítani. Anélkül egész jó szerintem, vagyis a múltkorinál jobb.
Hold 1 színes
Hold 2 monokrómMajd még lesz teliholdas is.
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Wa2x_
veterán
Első HDR az Ace 2-vel.
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
s3nsitivity
addikt
válasz Polarstar #20399 üzenetére
Hát amúgy ez egy jó kérdés
De ez a gyári kamera app kikészít.. kb annyi amennyit tudok benne állítani, hogy makró legyen vagy autoFelrakom már a Shot Controlt valamikor tényleg, csak lusta vagyok
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Gaming notebook topik
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20FE 128GB, Kártyafüggetlen, Használt, Ajándék Töltővel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest