Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
semetka
őstag
válasz
King Unique #57265 üzenetére
Köszi, ez részletes volt. Csak op rendszer lesz rajta , bőven lesz hely rajta mindig
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
King Unique #57247 üzenetére
Azt szeretném kideríteni ,hogy ezt a lehetőséget érdemes választani ,vagy az 1tb-s ssd -ét érdemes nagyobbra cserélni. Csere esetén akkor is marad 1tb-s ssd amit , ha nem akarom eladni ,valahogy tovább használnám. A kérdésem tárgya így került képbe.Láttam külső sata házat is ami m2 ssd-t fogad .csak nem tudom ,hogy ez mennyire használható megoldás.
A kettős megoldás ezek szerint nem jó ,mert 2db m2 nvme nem megy bele. -
Zadia
senior tag
válasz
King Unique #57244 üzenetére
THX.
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
King Unique #57242 üzenetére
Köszönöm. Probálom mmegérteni. ezen a bővítőn gyorsabb lehet az adat átvitel ,mint a 2,5 sata ssd-n?
-
Zadia
senior tag
válasz
King Unique #57240 üzenetére
Erre nem világos mégis mi szükség lenne, amikor ha Windows 11 24H2 verzió használata a cél, akkor mehetne egyből a Windows 11 24H2 telepítése.
Azért van szükség,mert win 10 usb telepítőm van. -
gomez55
tag
válasz
King Unique #57185 üzenetére
A hozza adott usb kabellel produkalja ezt, de probaltam tobb sima usb-c usb-c kabellel is, ott is ugyan ez a helyzet. Probaltam Dell Win10es laptopon, Win10es PC-n es 2 Macbookon is. Mindenhol ezt csinalja.
-
NIceh
kezdő
válasz
King Unique #57151 üzenetére
Köszönöm!
-
Anubis_9
addikt
válasz
King Unique #57066 üzenetére
Sajnos a Samsung Magician azt írja Secure Erease-nél, hogy nem támogatott meghajtó, nem tudom megcsinálni a törlést. Mi lehet a baj? Esetleg, hogy WD az SSD és nem Samsung?
-
Anubis_9
addikt
válasz
King Unique #57066 üzenetére
Köszönöm! A Samsung Magician-t fogom használni, mivel a Gigabyte B760M DS3H DDR4 alaplapom sajnos nem tudja a Secure Erase-t.
-
mexel
veterán
válasz
King Unique #57068 üzenetére
Igen azt kifelejtettem úgy látszik hogy az is látja csak de semmit sem enged tenni. Csak mint ismeretlen meghajtó szerepel.
Egyeéőre úgy sejtem az ssd halott, de volt már rá példa hogy sd kártyákat, régi ssd-ket sikerült visszahozni ( kérdés érdemes-e, inkább érdekel csak mint amiennyit ér - tanulnék ebből is) -
HoReSz1975
őstag
válasz
King Unique #57053 üzenetére
Ma volt időm és beleraktam a új HDD -ket és a WD Black SN770 -t a gépbe, újra lett húzva, így semmi gond nincs, kiváncsi leszek, hogy a Samsung 770 500GB -t tudja -e majd kezelni külsőként az EEM2-SG2 külső ház.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #57053 üzenetére
Az eszközkezelőhöz még annyit, hogy valóban kissé fura, hogy csak a chip neve szerepel ott, ellenben a gyártó neve (Axagon) sehol, lehet ott az eszköz eltávolítása majd újracsatlakoztatása is megérne egy próbát.
Ha az előbbi nem oldja meg, akkor a jelenlegi PC-n lehet nem ártana valamilyen pendrive-ra kiírt és onnan bootolt live rendszer (nem kell telepíteni, azért "live"), akár pl. Linux live vagy WinPE-alapú HBCD PE alól is megnézni ezt a külső ház + SSD párosítást, mert ha a nálad telepített Windows 11-nél nem stimmel valami, akkor az megint más megvilágításba helyezi az egészet.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
King Unique #57050 üzenetére
Realtek, ennek látja a windows, ez a hiba szerintem, ezt kellene manuálisan valahogy
meoldani -
King Unique
titán
válasz
King Unique #57050 üzenetére
Egyébként OEM NVMe SSD-knél szokott a leírt probléma lenni USB-s külső házakban. Példa: [link] + [link] + [link] + [link].
Na de itt a WD Black SN770 nem OEM típus, tehát még ezt sem lehet ráfogni.Aztán még a M.2 SATA / M.2 PCIe NVMe és B-key / M-key miatt szokott kompatibilitási probléma lenni. Viszont itt elvileg az is stimmel, az EEM2-SG2 külső ház támogat M-key & B+M-key M.2 SATA és M.2 PCIe NVMe SSD-ket egyaránt, ahol a WD Black SN770 M-key M.2 PCIe NVMe típusú.
"majd direktben berakom az alaplapba"
Azt hittem az már rég le lett tesztelve, hogy maga az SSD működik-e egyáltalán, mert ha kiderül hogy az a hiba forrása, akkor felesleges volt az egész eddigi okfejtés.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
King Unique #57047 üzenetére
amit írtál, kiprobáltam, a helyzet változatlan, ua. a probléma fenáll. másra nicns lehetőségem, majd direktben berakom az alaplapba, ha lesz rá időm.
-
válasz
King Unique #57042 üzenetére
Értem, a másik hsz- om korábban landolt, de így már világos a dolog.
Belső SSD- re pakoltam már én is a Rufus-hekkelt Win11- et X99- re.
Külső M2- ről csak DOSt bootolok, bár ott is kicsit trükközni kellett a boot recorddal. -
válasz
King Unique #57040 üzenetére
Akkor ha nincs error a külső M2 ház+SSD- vel, felmegy rá a Win11?
Akkor esetleg úgy is próbálhatja hogy penről vagy DVD- ről índít Win11 telepítést, és lehet hogy a telepítő használatba veszi a külső cuccot. Bár nem biztos, mert a telepített verziónak is partícionálni kéne, de előfordulhatnak meghökkentő szituációk is. -
Erunosta
tag
válasz
King Unique #57014 üzenetére
Nem kerestem DRAM SSD-t, pont az ára miatt. Arra voltam kíváncsi, hogy DRAM-less SSD milyen egy gyors CMR HDD-hez képest. Viszont az, hogy ezeket már QLC belsővel gyártják (nem tudni melyik milyen) végleg elvette a maradék kedvem is ezektől.
Marad az ami felé hajlottam, megveszem ezt a WD10EZEX HDD-t. Seagate-em van most kb ugyanez a specifikáció, itt legalább tudom mire számíthatok. Igen, tudom fafejű vagyok.
Sokmindent megtudtam itt. Köszönöm mindenkinek. -
Erunosta
tag
válasz
King Unique #57006 üzenetére
Hát tudom, hogy ezek mind DRAM-less SSD-k, de árban ezek vannak egyenrangban a kiszemelt HDD-vel. Pont ez a lényeg, hogy ahhoz képest ezek mit produkálnak, pro kontra.
Ezért jöttem ide kérdezni. Kijelented, hogy DRAM nem számít majd közlöd, hogy ezek nem ajánlottak mert DRAM-less (vagy mert QLC?).Tényleg, ezek újabban QLC verziókban jönnek (listákban ez mind TLC)? Ez elég pofátlanság, így megváltoztatni belsőt és kiadni ugyanazzal a névvel. Mondjuk MX500-ból is van kb 5 verzió (utolsóba pl csak 512MB DRAM cache van 1024 helyett). Legalább lenne vmi utalás rá pl PNY CS900Q.
Na erről a 0fill tesztbeállításról nem tudtam, köszi a linket.
-
Erunosta
tag
válasz
King Unique #57001 üzenetére
Értem.
Sokan panaszkodtak Steam játéktelepítésnél akár komoly belassulással DRAM-less SSD-nél. Azért, ha olvasgatsz más fórumokat is ez eléggé megosztott téma, hogy mennyire fontos a DRAM SATA SSD-nél.Annak pl már utánnaolvastam, hogy az én Kingston HyperX 3K SSD-m is DRAM-less, de ez MLC és SandForce kontrollerel van ami vmi saját file tömörítést használ ezért nincs is rá szüksége. Mondjuk ezért is az olvasása gyors az írása jóval lassabb.
Igen én is ezeket néztem DRAM-al: Samsung 870 EVO meg Crucial MX500
[SATA SSD (DRAM)]
[SSD Datasheet] -
Erunosta
tag
válasz
King Unique #56999 üzenetére
Azt a választ erre írtam: "A DRAM-nak a lassulashoz semmi koze"
Ha nincs DRAM cache akkor bizony belassulhat bizonyos helyzetekben.
Ennyi a történet. Én se azt állítottam, hogy csak ettől függ, de az hogy semmi köze sincs hozzá tuti nem igaz, még laikuskén is nézve. -
oprika
csendes tag
válasz
King Unique #56984 üzenetére
Köszönöm. Igen egy ZikeDrive Z666. Akkor átmegyek oda, hátha találok valamit bele.
-
oprika
csendes tag
válasz
King Unique #56982 üzenetére
Szia! A külső SSD ház meg van egy Z666. Ebbe kellene egy olyan belső SSD ami ki tudja használni Thunderbolt 4.
-
válasz
King Unique #56904 üzenetére
Kettő A400- ast néztem meg a Zen2- ben, 480 és 960GB, mindegyik Phison vezérlős. 480 - Win11, 960 - Win10 / rendszer van rajtuk.
Adatára másoltam egy 128GB filet(a Win98- as 128- as SSD bizt mentése ISOba), 60GB környékén kezdett lassulni, lement 40-50MB/s körülre, nem másoltam rá még ennyit egyhuzamban. De nem gond, jó ez, nekem legalábbis. Kisebb cuccok mennek rá általában, hurcolászni megfelelő az 1TB kapacitásával. -
válasz
King Unique #56901 üzenetére
Ha lesz időm, akkor meg fogom ezt nézni mindkét drájvomon. Egyelőre megelégszem azzal, hogy más lesőkékkel láttam, hogy az SC610 500mA-t igényel csak és a DS72 pedig kb 870mA-rrel beéri, tehát mindenféle USB-n köszönik jól vannak. Egyébként mindkettő belseje SATA lesz valóban. Az egzakt lesőkéket meg fogom később nézni.
-
válasz
King Unique #56902 üzenetére
500 körül karcol, 400 alatt nem láttam még, de nem is másoltam rá egyszerre 160Gigát, főleg nem szekvenciálisan 1 nagy fileban, nem is annyira élethű egy ilyen copy, az Avatar 2 BD kiadás is csak 50GB, ha betolom sima ISOba, akkor meg kevesebb is valamivel.
Tök olcsó volt ez az SSD Szlovák raktárból, ha vannak ennél gyorsabb flash alapú penek, nemtom azok mennyibe kerülnek.
Nekem úgy ahogy van bőven jó. Általában az szokott lenni hogy midíg van jobb, de egy szint után felesleges, minek ?
Mint a nem ajánlott A400- asok, ma is megbízhatóan mennek nálam, közben olvasni hogy a jobbra értékelt, drágább SSD- k meg meghibásodnak. -
válasz
King Unique #56898 üzenetére
Képtelenség hogy annyira lassult. Megvizslatom, pont az 1TB verzióm van. Amúgy meg pendrive kialakítás 1TB kapacitással, az 550/500 MB/s is kiváló, ami belső SATA SSD tempó, melyik pendrive hoz ennyit ? Mesterséges marketing lehúzás, gyakran tapasztaltam hogy a netes teszteket nem feltétlenül kell elhinni, a saját tesztpadomon mérteket tekintem reálisnak.
Pld retróban a korábbi hiedelem, hogy a Win98 nem megy 2GHz felett, aztán RyZenen 4.6GHz- el is sikeresen futtattam a tesztsoraimat Win98SE- vel. Sajnos a mai tesztelők már nem függetlenek, hanem a gyártó cégtől kapott támogatásnak megfelelő eredményeket publikálnak. -
válasz
King Unique #56898 üzenetére
&ubyegon2
[DiskReportDS72&SC610] -
dethroner
veterán
válasz
King Unique #56840 üzenetére
Bekapcsoltam hogy havonta ellenőrizze és optimalizálja. Remélem minden rendben lesz vele.
Köszi
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #56837 üzenetére
Akkor az már nem érvényes amit rég javasoltak, vagyis hogy az SSD-n ne legyen defrag, ok. De ha én nem kapcsoltam be ( és most is az ütemezett optimalizálás ki van kapcsolva), akkor hogy ellenőrizte az állapotot 2024.11.16-án? És javasolt akkor ezt bekapcsolva tartani?
-
válasz
King Unique #56830 üzenetére
Igaz végülis, szubjektív igények számítanak. Nekem már az első SATA SSD- m is űrtechnikának számított
, pedig a messze nem ajánlott A400, lett pár db, ajándékba kaptam, jól működnek, még nem sikerült egyiken sem vezérlő hibát kicsikarnom.
Később szintén ajándékba jött az 1TB NV2, ment a hobbi X99 gépbe, mérsékelt sebesség a komolyabb típusokhoz képest, cserébe terhelésen is alacsony hőfok, és nekem már ez is ultra sebességűnek számít.
Retró oprendszeren 3x500- al szoktam mérni, elég az(nekem), mondjuk Win98 alatt elképzelhetetlen sebesség jött ki, túlságosan meglepődhetett a retró oprendszer. Bár itt éppen 2x100MB- al mértem, és csak CDM ver2.2, későbbi nem indul 98 alatt. Ryzen 3800X / Win98 / 3 SATA SSD, kettőnél az egekbe mért.
-
pluto1969
aktív tag
válasz
King Unique #56833 üzenetére
2023. március 7-én vettem egy Team Group CX2 1 TB és már akkor is ez volt benne. Ezek szerint érdemes venni ilyet. Viszont akkor vettem 512gb verziót is, és az sajnos Phison S11 és Toshiba 112L TLC volt. A sajnos nem a nand-ra vonatkozik
-
pluto1969
aktív tag
válasz
King Unique #56830 üzenetére
meg pláne ha az utóbbi QLC (nálam egy 512 GB-os Intel 144 QLC NAND-os).
Ez még a jobbik eset, a jobb QLC közé tartozik, de tényleg teljesen kiszámíthatatlan, hogy éppen milyen belsővel van. -
válasz
King Unique #56800 üzenetére
Nem esett még be a sebesség. De azért a mért 4k kis adatokkal a 3x500 MB azért beszédes sztem. A másik SSD a képmentésemen lényegében összerogyott
, majdnem egy HDD szintjére süllyedt.
Modern oprendszer alatt is a kis fileok gyors betöltése a lényeg, retró cuccok alatt is valami hasonló, a szekvenciális már egy más kategória, nagy fileoknál hogy most 1 vagy 2 óra alatt másol, senkit nem érdekel - engem bizti nem, mert ráérek, folyamatosan megy 2 retró gép + a használós + a gamer, régóta nyugger vagyok, időm mint a tenger. -
tasiadam
veterán
válasz
King Unique #56788 üzenetére
Az MX500 kb másfélszer drágább volt, azt elengedtem. Am megjavult. 2x még betolt egy grey screent, majd bekapcsolt rendesen. Nem értem, eddig mi kínja volt, de jó végül.
Amúgy ha intel QLC, még tán meg is békélek vele. -
tasiadam
veterán
válasz
King Unique #56782 üzenetére
Veszek masik kabelt meg, es meglatjuk azzal
-
tasiadam
veterán
válasz
King Unique #56777 üzenetére
Én nálam SATA-n van, a boltban USB-s házban tesztelték.
-
tasiadam
veterán
válasz
King Unique #56774 üzenetére
Uj kabelen van, masik poRtban is neztem. Kulso hazban a szerviz leformazta, hibatlan naluk. aztan beszerelve majd kiderul
-
koby11h
őstag
válasz
King Unique #56771 üzenetére
-
LANcelot444
csendes tag
válasz
King Unique #56445 üzenetére
Így sikerült, köszönöm!
-
válasz
King Unique #56447 üzenetére
Lehet. Nem kell okvetlenül, nálam bevált, ezért mertem ezt javasolni.
Hát ha megoldható azzal is, akkor csinálja azzal, úgy ahogy javasoltad neki.
Én ebbe a tárolóhelyek metódusba nem futottam még bele, de ahogy láttam létező probléma. Én vagyok a drasztikus, mert én a MTPW-t használom.
Vedd úgy, hogy tárgytalan, amit írtam.
-
zsoca29
tag
válasz
King Unique #56384 üzenetére
Igen.Azzal már jó látja.
Még a Nas-ról is van némi infó rajta.
WD-hez is leszedtem a hozzá valót.
Ahány féle vinyó annyi félee progi.... -
zsoca29
tag
válasz
King Unique #56382 üzenetére
Samsung Magician meg nem látja a más merevlemezeket wd hdd.
-
zsoca29
tag
válasz
King Unique #56379 üzenetére
Fogalmam sincs melyik verzió van,de akkor nem a legújabb
Megnézem leszedem az újat.....kösz -
válasz
King Unique #56379 üzenetére
És ez sem garancia arra, hogy felismeri az új SSD-ket.
-
válasz
King Unique #55973 üzenetére
Eaget S600
-
válasz
King Unique #55900 üzenetére
Rendben, köszönöm
Furcsállottam csak, mert ezek a hőfokok azért ilyenek, mert bekerült egy VGA. Nem volt kb 15 éve már VGA a gépben
UberMutant: na ez egy igazán jó ötlet volt köszi
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #55901 üzenetére
+ A Lenovo Legion 5 sorozatú laptopoknál én hirtelen csak 5 és 10 Gb/s USB 3.2 Gen 1 és Gen 2 portokat látok, ellenben 20 Gb/s USB 3.2 Gen 2x2 portot egyiknél sem. Vagyis egy ilyenhez nem sok értelme volt 20 Gb/s USB 3.2 Gen 2x2 külső házat venni, ha max. csak a fele, 10 Gb/s használható ki.
Ha van rajta netán 40 Gb/s Thunderbolt 3 / 4 port is, azzal sem vagy előrébb, mert az USB 3.2-nél max. 10 Gb/s adatátviteli sebességet támogat csak, a 40 Gb/s viszont csak Thunderbolt 3 / 4 (+ USB4?) interfészes külső házzal használható ki.
-
cidalain
veterán
válasz
King Unique #55833 üzenetére
Igen, ez volt a jó megoldás, hogy lementeni ami gyárilag rajta volt (egy Samsung firmware frissítő progi, és a doksija), majd partíció törlés a Lemezkezelőből, és akkor úgy létrehozni kettőt partíciót.
-
cidalain
veterán
válasz
King Unique #55831 üzenetére
Nem figyeltem milyen fájlrendszer, holnap megnézem. Csak Win használat lesz, így akkor ha nem NTFS, akkor átformázom arra.
Partíció törlés gomb aktív a lemezkezelőben. Meg kéne próbálni törölni, majd létrehozni kettőt?Munkahelyi anyagok backupja lesz rajta, illetve hurcolászása otthoni céges, és minkahelyi céges gép között. Az egyik partíción csak projektfájlok, a másikon doksik, képek ilyesmi. Egyszerűbb behúzni a komplett partíciót a fejlesztőkörnyezetbe, mert eddig így volt (így nem kéne elérési utakat birizgálni)
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #55773 üzenetére
Honnan a tokombol tudjam, mikor a gép el sem indul mert kék halál van egyből. Rövid ideig működött utána már nem.
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #55768 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
-
szucs54
csendes tag
válasz
King Unique #55648 üzenetére
Ennyire részletesen (hosszan) nem akartam első körben kezdeni.
Az alaplapban is tapasztalható lassulás egy idő után, de nem ilyen mértékben.
Például két ssd között másolok 110-120MB/s sebességgel és egy idő után lelassul 80-90 re, de csak egy ideig, aztán megint felgyorsul és így tovább.
De a rack-ben lelassul 20-25MB/s-re és ott is marad akkor is, ha még 100gb-ot kell átmásolni. -
egerj
tag
válasz
King Unique #55240 üzenetére
köszönöm
-
sfefe
addikt
válasz
King Unique #55227 üzenetére
Köszi nem próbálgatom jó az így a lényeg működik
( Azért írtam, hogy talán win mert az is szerepel a kérdésben de az SSD is de majd legközelebb) -
zetecR
addikt
válasz
King Unique #55156 üzenetére
Hamar örültem meg a TRIM hiányának, nekem is a válasz írása után esett le, hogy miért lenne 0% a kondíció.
Mindegy is, próbát megér - alaplapra dugva el sem indul a Windows, amint lehúzom róla a tápot, azonnal betölt.
Asszem ez kuka. -
Leone743
tag
válasz
King Unique #55136 üzenetére
sikerült,mostmár látja sajnos csak 111gb 120 helyet,hát ezt a sporolást a gyártok részéröl....mondjuk nem 120gb-ot kéne akor rá irni az ssd-re hanem 111-et de mindegy,nyilván én vagyok hülye
-
Leone743
tag
válasz
King Unique #55128 üzenetére
megnézem
de az az érdekes hogy amig satárol ment a rendszer akor is bene volt a gépbe az m2 és minden jó volt addig
azóta csak annyi történt hogy kihuztam a sata ssd-t a telepités idejéig,mert ez a szokás,és lehet ez zavarta meg a rendszert
-
ACE-
addikt
válasz
King Unique #55100 üzenetére
Köszi, mi az ami jó lehet helyette és ajánlott, ha cserélik?
-
ACE-
addikt
válasz
King Unique #55100 üzenetére
Mint már mondtam, megtörtént, cseréltem kábelt, de csak tovább csökken a felső százalék... Nem is hozza az elvárt teljesítményt...
-
válasz
King Unique #55052 üzenetére
Igen. Mint mondtam több kábellel és több portban (A/C) próbáltam. gép újraindítás is volt. Azt még érdemes megjegyezni hogy a jellegzetes csatlakoztatási hang feldugás után többször előfordul, még cdm teszt alatt is. Kikapcsoltam most a 0fill-t (eszerint ennek vezérlője nem tömörítős fajta?) de bárhogyis a random érték csak kisebb lehet a 0fill-nél.
Egyszer sikerült egy ilyet mérnem rajta, de ezt meg szintén nem tudhatja: [kép]
A többi kért mérés: [kép] [kép] [kép] [kép]
Ugyanazon kábel végén az ssd-t lecserélve kingstonról adatara egyből felugrik a sebesség gen1-ről gen2-re.
A méréseket nem változtatta meg hogy az eszközkezelőben gyors eltávolítás vagy bekapcsolt írási gyorsítótár van-e kiválasztva.Ebből visszaküldés lesz..
-
freeZZZbee
tag
válasz
King Unique #55041 üzenetére
Igen, ez volt a baj. Valoszinu akkor lett elrontva, amikor beraktak az uj ssd-t es a windowsban hozzaakartak adni a gyerekek. A rendszer-tarterulet-tarolohelyeknel az uj tarolokeszlet hozzaadasa felrevezetett minket.
koszonom a segitseget, mindenkinek!
neked irok privatot
-
válasz
King Unique #55041 üzenetére
Szinte biztos is, hogy ez okozza. Neked lesz igazad , az a beállítás felrement ott nála.
-
nuke7
veterán
válasz
King Unique #55013 üzenetére
igen, ugyanabban a külső házban a HDD jól működik
-
nuke7
veterán
válasz
King Unique #55009 üzenetére
mac os-en probáltam:
ugyanebben a házban egy 12éves 250GB-s toshiba winyo:
Jól látom, hogy akkor az SSD kuka? vagy mitől lehet, hogy látja az os, még file-t is el tudok kezdeni róla lejátszani, de aztán behal és vagy lekapcsolódik a gépről vagy csak lefagy..? -
válasz
King Unique #55002 üzenetére
USB PCB titkosítás ez oké, van konkrétan ilyen termék?
Akkor ez a gyakorlatban mit fog jelenteni?
-
válasz
King Unique #54999 üzenetére
Ezt jelenti a hardveres titkosítás, ami alatta van, az már szoftveres.
A hardveres titkosítást nem az usb vezérlő végzi szerintem, hanem maga az SSD . [link] -
SkyLine3000
addikt
válasz
King Unique #54748 üzenetére
#54748 King Unique: Pont ezért tettem fel mindkettőt, hogy lesz-e különbség. Az, hogy 99, vs 100, engem sem érdekel, csak arra akartam rávilágítani, hogy addig, amíg az 5.20 1%-ot mutat, addig a másik kettő szerint szinte 100%-os. Csak akkor miért lehettek a lassulások, nehezen induló rendszer, stb? Valami bekavart. Csináltam lemezellenőrzést, hibajavítást, stb. Most úgy tűnik, rendesen műxik a gép. Maradjon így.
#54749 Graphics: Egyelőre erre jutottam én is. Nem veszek új ssd-t. Mondtam az asszonynak, hogy használja, aztán majd kiderül. Remélem, elmúlnak a rendellenes dolgok (amiket feljebb írtam).
-
PTM
aktív tag
válasz
King Unique #54652 üzenetére
Köszi, átmentem oda.
Az ettől függetlenül segítene vagy praktikus lenne szerintem, ha a 2,5" részt kivennétek a címből.
-
PTM
aktív tag
válasz
King Unique #54649 üzenetére
Elolvastam az összefoglalót, és azért ide írtam, mert a másik topiknak 2,5"-os mobil rack van a címében. Oké ha oda várjátok az ilyet is, de akkor érdemes átnevezni egy általánosabbra. Direkt ezért említettem, hogy igazán passzentos topikot nem találtam a kérdésemhez.
Sokmindent írtál amit köszönök, de a kérdésemre nem volt benne válasz sajnos. A dolog talán érthetőbb úgy, hogy szeretném ha a PS5 bordás SSD-jén is tudnék FW-t frissíteni. Nem tudom szétbombázni ehhez az ITX gépet, amíg lesz egyáltalán ITX gép és nem váltok laptopra.
Nem érdekes nekem az USB 3.x, nem baj ha a rack teteje addig nyitva marad, ezt említettem az előbbiben is. Tényleg a nyomorult FW-t akarom csak frissíteni.
Tapasztalatból jön, hogy ha NVMe > USB hídon kommunikál a rack, akkor ez nem működik, mert a Thunderbolttal ellentétben ilyenkor nem az SSD-t látja a rendszer, hanem a racket. Ha tudsz olyan rack - SSD párt ami kivétel, akkor szívesen veszem. Én egyről sem hallottam, pedig tételesen megnézegettem őket. Persze, hogy 1st party külső SSD-kben ez megy, de nekem nem arra van szükségem.
Thunderbolton SSD-től függetlenül működött a dolog, az Oricót és egy Sabrentet próbálták. Ebből az előbbi kapható itthon, másfélét pedig egyáltalán nem is találtam. Ezért jöttem kérdezni, hogy ismertek-e többet, van-e velük tapasztalat.
-
Gáboratya
csendes újonc
válasz
King Unique #54587 üzenetére
Nekem ha működne már jó lenne , de egyenlőre egyre kevésbé látom ezt .
-
Gáboratya
csendes újonc
válasz
King Unique #54585 üzenetére
Ezért nem értem mi lehet a baj , bár még lehet ez a minitools a probléma , mert probáltam particiot okoskodni , lehet ott nyomtam el valamit , mert csak az után lett ez a irásvédettség , a többi jelenség mint pl a nem keszült fel az volt , ugy nezett ki a story , benne volt a axagonban , meg csinaltam a lemezkezelőben amit kell , ki vettem át tettem a rog ba , utána más nevet akart adni neki h bol k és azota sehol semmi , tettem rá már par cuccot is csak nem volt tul gyors , ezert vettem a rogot
-
Gáboratya
csendes újonc
válasz
King Unique #54581 üzenetére
Ez is egy külső sata csatis cucc , a lapomon 1 van igy sajnos ki probalni nem tudom lapban
-
Gáboratya
csendes újonc
válasz
King Unique #54579 üzenetére
Van egy pcie is abban is ugyan ez , és ha ra kattintok az eszköz nem áll készen . Felirat jön szemben
-
laychi
veterán
válasz
King Unique #54475 üzenetére
Nem tudom.
Formázzam le, hogy észhez térjen, vagy hagyjam ezt a hubot és inkább dobjam be a laptopba az új ssd-t?(gondolom utóbbi javasolt, ha jól értelmeztem az olvasottakat, formázatlan partícióra kell klónozni)Mondjuk emlékeim szerint mikor ebben kipróbáltam az egyébként az asztali gépben lévő játéktelepítésre használt ssd-m, azt se ismerte fel, természetesen nem formáztam, mert tele van játékkal...
USB-ket kezeli, turbotöltés működik vele, illetve asszony telójáról ment ezen keresztül a Samsung DEX
Nem tudom nvme ssd esetén miért játssza ezt.
Talán túl nagy méretet nem tud lekezelni?
A játék és az új nvme ssd is 2TB-os.
Több nincs itthon, csak a laptop gyári ssd-jével tudnám kipróbálni, hogy ez lehet e a probléma forrása.#54473Doky586 Ezt rufussal rakjam fel pendrivera? Látom ISO fájlok.
-
Multibit
nagyúr
válasz
King Unique #54462 üzenetére
Hamarabb kérdeztem, mint ahogy utánaolvastam
Ezen a linken az Offline Disk bekezdés vonatkozik rám.
Köszönöm! -
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #54092 üzenetére
Ok, hát így elolvasva tényleg nem biztos, hogy annyira nagyon kellene nekem ez az átkonvertálás. De ha majd valamiért mégis, akkor kb. mennyi ideig tart pl. egy kb. full tele lévő 1TB-os lemez átkonvertálása a cikkben szereplő programokkal (hogy még egyszerűbb legyen a kérdés, akkor írom, hogy USB-s winyókról van szó)?
-
ricsip
addikt
válasz
King Unique #53904 üzenetére
hát ezt hogy tudtad ide beírni, visszatértél a sírból?
-
válasz
King Unique #53754 üzenetére
Ma feltettem az Adata szoftvert, de az ssd már meg se jelenik sehol ha bedugom a gépbe. Az Eszközök között van egyedül, és ott is csak a neve. Semmi más, se sorozatszám, se partíció, semmi se.Ha megpróbálom leválasztani megfagy a W10. Meg a Linux Ubuntu is.
Meghalt a meghajtó teljesen. -
Stealth
senior tag
válasz
King Unique #53327 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, nem cserélem akkor, mutinak jó ez netezni.
-
balintka
addikt
válasz
King Unique #53107 üzenetére
A ház jó elvileg, mert meghajtóként látszik, a HDSentinel is látja. Akkor próbálkozok egy másik külső házzal...
-
hunaqua
addikt
válasz
King Unique #53109 üzenetére
-
rebugra
aktív tag
válasz
King Unique #53073 üzenetére
Jelentem, klónozás után (NIUBI Partition Editor ), meghajtó betűjel váltás után, minden működik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
King Unique #53073 üzenetére
Hűűű, ez az infó pár nap múlva nekem nagyon hasznos lesz, köszi
-
ezoro12
tag
válasz
King Unique #53024 üzenetére
Köszi.
Megkérdezem ott is, de sok jóra nem számítok.
-
NYPD
aktív tag
válasz
King Unique #53027 üzenetére
Köszi, felrakom újra akkor. A biosban a boot menüben csak a telepítő pendriveot láttam, semmi mást, így nem is állítottam semmilyen sorrendet, de akkor most lecsekkolom jobban.
Jelenleg ennyit látok a biosban.
em értem, hogy az m.2 ssd, meg többi tárhely miért nem látszik. Főoldalon pedig ott vannak a listában.
-
NYPD
aktív tag
válasz
King Unique #53023 üzenetére
Szia, jelenleg itt tartunk:
Feltettem a rendszert újra, a telepítőből töröltem a partíciókat. Az a 100 MB-os EFI visszakerült, a diskpart továbbra sem engedi a clean parancsot az istenért sem...
-
racskobalazs
senior tag
válasz
King Unique #52991 üzenetére
Köszi, meg is néztem. Eszerint (meg mobo és ház specsheet alapján) van 2 USB 3.1Gen1 front panel connectorom (USB 3.2 gen 2 lenne a max a háznak de az alaplap nem szolgálja ki). van 2 3.1Gen1 back panel connectorom meg 4 usb 3.0 back panel. Szóval effektíve a 8 USB port amim van összesen elől hátul az mind 5gbps.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
King Unique #52988 üzenetére
Kicsit off topic, de honnan lehet megtudni, hogy most ami a saját PC-n van az épp USB 3.x? Van rá valami command ami kilistázza a terminálban vagy végig kell mérni?
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #52986 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Kingston-ék a jónak tűnő ár ellenére kiestek a kalapból.
A "külső házas USB3.2-es dobozkában az NVMe-s SSDk" körvonalazódik. Asszem 10Gbps a sebessége papiron, a gyakorlatban valamennyivel.! ...mennyivel is?
A Samu-ról(Samsung PM991a) vannak még valakinek valamilyen (jó/rossz)tapasztalatok?
Nehogy cseberből vederbe sikerüljön belehuppanni!
Esetleg valami RAM-cache-es best-buy, valahol? -
havenday
tag
válasz
King Unique #52622 üzenetére
köszönöm!!!
-
havenday
tag
válasz
King Unique #52619 üzenetére
Jogos felvetés! Win 11 rendszer és egy A-data portable ssd meghajtóról van szó, ezt szeretném megbzhatón titkosítani.
-
pilu85
őstag
válasz
King Unique #52566 üzenetére
Majd újra nézem.
-
pilu85
őstag
válasz
King Unique #52555 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat. 1 kérdés még, hogy a crystal diskmark akkor hogy méri ki a 490-500-as sebességet? Ezt nem értem.
-
Hedon
tag
válasz
King Unique #52309 üzenetére
És az én meghajtóim vajon rendelkeznek ilyen rejtett kapacitassal?
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique #52177 üzenetére
Ha beteleik, törölve, vagy formattálva a célszerűbb élettartam szempontból, vagy mindegy?
-
Huncu
friss újonc
válasz
King Unique #52167 üzenetére
Az a baj, sok kérdésre nem kapok választ.. de mondtam neki, hogy hozza vissza.. mert már elkezdte mondani, hogy neki is van otthon külső ssd-je és az sokkal nagyobb méretben, miközben fele akkora a tárhelye, mint annak amit eladtam neki... Mondtam neki telefonbann, hogy valószinüleg hdd-je van.. erre mondta, hogy nem mert a hdd az a pc-be van, a másik meg külső akárcsak az amit eladtam neki. Mind 2 usb kábellel csatlakoztatható, csak az enyémbe usb c megy az övébe meg nem -c s... De azzal sose volt problémája..
Belement hogy eljön és vissza adom a 10ezer forintot..
Nagyon nehezen ment bele, mert úgy gondolta, majd én átfurikázok.. mondtam, hogy most 2 lehetősége van, mert jófej vagyok.
1; holnap este 6ig visszahozza, visszadom a pénzét, és a továbbiakban tiltom a telefonszámát.
Vagy
2; Holnap este 6 ig nem hozza vissza, leszarom a problémáját és ugyanúgy tiltom
Nem tudom mi a gond, de a pc szervízes leformáuta, felrakott rá 4 vagy 5 filmet elmondása szerint és tökéletesen működött, ahogy nálam os tökéletesen működött amikor megvette, kicsomagolta és a laptopomba tesztelte... Tőlem hazament, és pár óra és már valami baja volt..
Elvitte a pc szervízbe, leformázták, futtatak rajta valami tesztet és semmi hibát nem írt ki... Ezután pár giga adatot felmásoltak, és gond nélkül lejátszotta.. majd hazament, elvileg letörölte róla a videókat, visszarakta a dokumentumjait, lehúzta a gépről, majd mikor vissza akarta helyezni a pc-be már nem ismerte fel a windows...
Engem már kiidegelt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen SSD-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mikrotik routerek
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- További aktív témák...