Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miklós315
aktív tag
válasz KISDUCK #142195 üzenetére
Mifune a Shogunból ismerős meg a Vörös Napból (ezek jók). Nemrég megnéztem A vihar kapujábant, az egynek elment.
Bevallom, A hét szamurájt nem tudtam végignézni, nem kötött le. A western-feldolgozása sokkal jobban működik (A hét mesterlövész).
De örülök, hogy tetszett a film."Szerintem."
-
KISDUCK
addikt
válasz Miklós315 #142186 üzenetére
Én meg megnéztem a Hell in the Pacific-t, egész jó volt, itt-ott még röhögtem is rajta, a vége az elég kérdőjeles lett, de van egy olyan érzésem hogy
. Most nézem hogy a japán katonát alakító Mifune Toshiro játszott A hét szamurájban is, egyszer azt is meg kéne már nézni, de az a képarány fekete-fehérbe kicsit taszít, de hát ha már akkora ódákat zengenek róla, egyszer muszáj lesz megnéznem.nem élték túl -
nagyúr
válasz RetepNyaraB #142193 üzenetére
Hát ja, de ez azért egy ilyen filmnél ez alap, nem? Meg sajnos a fordulatok nekem nagyon hamar leestek, pusztán azért, mert
belegondoltam, hogy mi lehet a legbetegebb kimenetel "We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Miklós315
aktív tag
válasz Cs1csó #142187 üzenetére
SPOILERES LEHET a konkrét cselekményre nézve!
Ez így egyszerű "letudása" a dolognak, hiszen evidens, hogy régi vagy modern civilizációban is adott egy állandó: az ember.
A körülmények (változók) csak eszközök (fatuskóval vagy atombombával ölni: egyre megy a szándék).
Ami változóként kulcsfontosságú lehet: a civilizáció motivációs kerete (pl. minden leuralása vagy felelős önfenntartás).Filóztam és arra jutottam, azért nem győz meg ez a film, mert csalóka már az alap konfliktusa is. (Ettől talán félrevezető is lehet a levont konklúziója.)
Azt gondolhatjuk, hogy egy szerelmi drámával megtoldott királydráma, amiben a "rossz uralkodó" regnálása alatt látjuk megérni a "jó uralkodót", de sajnos a tragédia megtörténik. Valójában vert helyzetben vergődnek a szereplők. "Esélyük sincs." Ennek kulcsa pedig látszólag a helyszín, valójában a szellemi sík.Egy szűk élettér (a körülúszható, körbefutható méretű sziget) eleve kihalásra ítéli a nagyobb népességet hosszú távon, szűkebb népesség esetében pedig idővel belterjesség, és degenerációs pusztulási folyamat köszönt be (extrém példa (lehetne): Kék lagúna).
Itt az előbbit látjuk: szaporodnak, felélik a sziget adottságait, mivel fokozódva felszínre tör a tudat alatt mindig ott motoszkáló felismerés, ti. a hajó várása az idejük végességének megnyilvánulása "hitükben" (eszképista remény, melyben nem megoldanák a helyzetet - pl. szigorú népességpolitikával (extrém és csalóka példa: End of the Spear) -, hanem passzívan külső megmentőre várnak). Ez az "elfajzás szakaszának" jele: feladják a kemény, szigorú, következetes ökopolitikát (népesség, állattartás, természeti környezet regenerálódni képes felhasználása), és felgyorsítják a végzetet ("lefutni az időt" egy pótcselekvéssel: "üres álhit" - szobrok állítása a hajó várásának ürügyén, fák kiirtása, stb.).Végül a szűkös javak, a pánikszerű felismerés - és persze a járulékos aránytalanságok/igazságtalanságok - összecsapáshoz vezetnek, aminek a jutalma: egy üres szikla és értéktelen materializmus. Game over.
Az Apocalypto városi kultúrája ugyanerre a rossz útra lépett, míg a főhős törzse még szimbiózisban tudott élni a természettel. Itt kevésbé csalóka, sokkal működőképesebb a problémafelvetés, és működik a kontraszt (eleve van).
Szóval számomra nem a rombolás a tanulság, hanem a felelősség: önmagunkért, környezetünkért, a jövőért.
"Szerintem."
-
myckey
veterán
válasz Miklós315 #142185 üzenetére
Jól "lehozta" a két főszereplő amit " rájuk húztak ", igen igen...ezt jó volt látni, na meg az egésznek az atmoszférája és a képi világa is tetszett, csak van amivel én sem voltam kibékülve a rendezés szempontjából ( illetve engem eléggé stresszelt a másik "család", sűrűn nem nézném meg, nem tudnám gyakran ezeket elviselni ) A Neo-Western feeling is bejött, ezt eddig nem is mondtam, ezeket a filmeket/stílusokat kifejezetten bírom.
A vége.....
Persze, lehetne máshogy is csinálni, Costnernek is volt már "másabb" szerepe is, pár filmben egyéb módon is megoldott már "ezt és azt " , de azért most is díjaztam :megcsonkítva, idegileg "lehúzva", feldogozni ezt azt egész helyzetet, amit ugye maguknak kerestek, igen, de azért visszamenni és tenni, amit tett....nyakában a feleségével stb. Azért ez férfi munka volt a javából, akárhogy is nézem.Én nem feltétlen számítottam rá a hoteles jelenet után , sőt az anyatigristől vártam valamit. Ha már befejezés, vége stb....meg western, akkor lehetne említeni a klasszikus Djangot Franco Neroval ( nemrég néztem meg ) itt is máshogy oldotta meg a főhős, de mondhatnám még a leszámolás kapcsán a, Nincs Bocsánat Clint Eastwood főszereplésével. Ugye ugye? lehetne ezt máshogy is csinálni ( ezt is nemrég néztem, vagyis igazából mindkét filmet elő -elő veszem, jah. néha. ) De ezek nem húznak fel annyira, mint a fentiben az a degenerált family, pedig ezek a filmek is elég nyersek, nem túl felemelőek.
Jó volt ez a Let Him Go. Még mindig beszélek róla... pedig idegesített is : ) : )
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
nagyúr
Mænd & høns (Férfiak és csirkék) (2015)
Uhhhh... Hát ez meg mi a jóságos atyaég volt? Anders Thomas Jensen és lelkes szabadcsapatai anno a Zöld hentesekkel tettek egy erős kísérletet szociális tabuk felborogatására - ha a Zöld henteseket egy lelkes partizán kísérletnek tekintjük, akkor a Mænd & høns egy komplett nukleáris támadás. Teljesen háborodott, többféleképpen fogyatékos szereplők keringenek egymás körül, egy közös apa által összefogva ( ). Szociális interakcióra teljesen alkalmatlanok, távoli, elérhetetlen álomként gondolnak a női nemre (akiről a film során kiderül, hogy tudós, megalomániás, zsarnok, és persze totálisan buggyant ) - viszont mégsem viszik el őket az ápolók, mert a településnek szüksége van rájuk (és pótlékként a ház körül élő csirkéket molesztálják - még ideológiájuk is van hozzá )...ugyanis ha két fővel csökken a népesség, akkor a minisztérium leveszi a települést a térképről A film amúgy jól van felépítve, a sok ökörség mögött ügyesen mutatja be a helyzet szomorúságát és a főszereplők nyomorát, ellátja a nézőt gondolkodnivalóval - viszont valahogy az volt az érzésem, hogy itt elsősorban nem ez volt a cél, hanem sokkal inkább a meghökkentés és a polgárpukkasztás. A felvonultatott színészgárda szuper, de néha nagyon vékony a vonal a félfogyatékosság bemutatása és a gyermeteg ökörködés között, és érzésem szerint a színészeknek nem mindig sikerült a helyes oldalon maradni. Egy közepesen jól sikerült blockbusternél még így is többre taksálom, de mondjuk Ádám almáitól igencsak messze van. 7/10.
#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Miklós315
aktív tag
-
Bad Pritt
félisten
válasz eeXaa #142182 üzenetére
Számomra az az elképesztő Lean munkásságában, hogy filmjeinek többsége valamilyen feldolgozás és mind remek film, pedig nem egyszerű ponyvák voltak az alapanyagok, Twist Olivér, Híd a Kwai folyón át, Doktor Zsivágó, Út Indiába, Arábiai Lawrence, mind masszív, nehezen adaptálható könyvek alapján készültek.
Amúgy amit nem láttam tőle, de nagyon érdekes lehet, az a Késői Találkozás, csak nehezen visz rá a lélek egy fekete-fehér romantikus filmre.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
eeXaa
addikt
Kinek mi a kedvenc David Lean filmje?
-
KISDUCK
addikt
Hát tényleg egy trash film ami az olcsóbb másolata a The New Daughter-nek, ami legalább élvezhető volt. A karakterek nagyon sz@rok, a lények szintén gyengék, ezt hogy találták ki? (ezt spoilerbe is felesleges tenni, mert ezt már a trailer/imdb/google mutatja.) A történet a film elején próbál két idővonalon haladni teljesen feleslegesen, ezt a kidolgozást semmi sem mentheti meg a hulladék minősítéstől. 10-ből 4 szemetesládára értékelem a filmet.
A színészfelhozatalt nem érheti panasz. A film elég erősen indít és később is fel tud mutatni pár erősebb jelenetet. Nem egy Csontok és skalpok, de azért még nem családbarát film és elég hihetően bemutatja hogy hát az USA-ban nem igazán volt szerencsés indiánnak születni.
7/10 részemrőlA film a 2. világháborúban elesett/szolgált japán gyerek katonáknak állít emléket, de sajnos a produktum nem tudja átadni azokat a borzalmakat amiket kellett volna. A forgatás során a művérrel és a karakterek túljátszásával nem fukarkodtak és utóbbi azért levesz sajnos a film értékéből. Hasonló témakörben a A homok alatt jobban sikerült.
5,5/10 részemről#értékelés
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Miklós315 #142177 üzenetére
Ezeket a szituációkat oktatni szokták, számos nézőpontból és lehetőséget figyelembe véve, hozzácsapva egy nagy adag emberi tényezőt stb....odakint ez hogy megy, azt nem tudom, máshol nagyjából igen. Kézenfekvő lett volna mindent lelőni, ösztönösen, ahogy írod, mert addigra már elég súlyos irányba terelődött az egész "látogatás". A menekülés abból a szituból, nem igen lett volna kivitelezhető sztm, talán az ajtóig sem jutnak, de mindegy is. Lőni? Igen, ösztönösen, mindentől függetlenítve magát, igaz, lehetett volna....de nem ez játszódott le a veterán fejében, így mi kaptunk egy hosszabb filmet és most itt beszélgetünk róla... Engem idegesített a "jó" nagyi karaktere....de jól játszotta a karakán anyatigrist, csak akkor is ( pláne mikor az indiánnál akart maradni, "na ott ütöttem volna ki" ) Maga az egész "megmentősdi" is idegesített, nem értettem én sem hogy mit és miért és komolyan, meg ne már, de hogy lehetnek ilyen.....jaja, jó párszor ráztam a fejemet. Ráadásul maga a "rossz" family is idegesítő volt, szóval ja, jó volt, mert hatással volt rám, de idegesített ( csak hogy leírjam ismételten
De a plakát az király, és nagyon bírom a két főszereplőt.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Miklós315
aktív tag
válasz myckey #142176 üzenetére
Nem a jogszerűség, hanem az életösztön a lényeg egy olyan szituban, amibe egyébként tudatosan belementek (megbeszélték, többször utaltak rá: "nem fogják elengedni", és látták is már, hogy kikkel állnak szemben, tehát - amikor rájuk törtek full létszámban, evidens helyzetbe terelve a történéseket, akkor - nem sakkban kell tartani bárkit is (főleg nem öt embert körben elszórva, szűk helyen - lehetetlen, vert helyzet), hanem 1. elhúzod a csíkot, hogy porzik utánad a föld (kezdeményezés, meglepetés), 2. lősz, amíg van mivel, és amíg van kit). Aztán lehet sakkozni a jogon (ha utolérnek valaha is (másik állam, mire utolér a papír... és ha csak egy verzió van (ld. kórházi jelenet), akkor könnyebb érvelni is a bíróságon)... "Szerintem."
-
myckey
veterán
válasz Miklós315 #142171 üzenetére
Nem vagyok tisztában azzal, hogy abban az államban mit lehet és mit nem lehet, jogilag. Lehet helyesen döntött, fene tudja. Persze így volt megírva, de ez engem is bosszantott , most én is könnyen rámondom, hogy az összesbe mehetett volna az ólom. A vége meg, megint érdekes, de azért még félig bénán sem lenne kötelező kilógni a szobából Mindenesetre, van némi rálátásom az ehhez hasonló helyzetekre, és nagyon nem könnyű ez. Persze rém egyszerűen is oda lehet állni, lősz azt kész. pont. Egy másik filmben, ezeket már tuti szétlőtték volna.simán. Fene tudja, de idegesített, igen. [ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Peterhappy #142156 üzenetére
olyan jó hogy ki van moderálva a komplett thread amire válaszoltál - teljesen értelmetlen hogy így a válaszod megmaradttovábbra sem látom, újraindítok amit csak lehet
#142175 gbors - az is lehet, végginézem az ignore listet iziben[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Miklós315
aktív tag
válasz myckey #142170 üzenetére
Nem kell egy sereg, elég lett volna, ha - 30 év bűnügyi tapasztalattal (esetleg katonai múlttal az időszak okán) - azt teszi, amit a szituációban kell: lő. Nem pedig tököl, meg hadonászik öt embert sakkban tartandó (a hotelszobában; illetve a végén fél kézzel, egy nagy-nehéz kétlövetűvel, a szobából félig kilógva mit várt... wtf!?). Ennyi kellett volna a "boldogsághoz" "Szerintem."
-
myckey
veterán
válasz Miklós315 #142169 üzenetére
Fene tudja...nem lehet tudni, mármint hogy miként cselekedne az ember.
Ő már egy "kiégett" bűnvadászt adott elő, akiben persze ott lapult a spiritusz meg az évek, és tökéletesen ellentéte volt a feleségének, de engem is kiborított pár dolog, én leginkább másként álltam volna ehhez az egészhez, óvatosabban, átgondoltabban...persze ahogy mondtam, ott volt az asszony. Mindenesetre nem volt egyszerű, egy ilyen degenerált family ellen, de engem az idegelt fel, hogy egy ilyen tapasztalattal bíró személy, miért nem volt akár kommandósabb, akár körültekintőbb ( persze ott volt az asszony, sokadjára is őt hozom fel , jaja, vele nem volt könnyű )Szóval igen, és igen....idegesítő volt ez az egész, de azért Costnernek a temperamentuma megvolt, még ilyen vén rókaként is. Aztán nem is maradt annyiban a dolog, a végén.
Aha, az indiánosdit említettem én is, persze ez még adott az egésznek egy extra adag drámaiságot, meg ha már amcsi film, akkor kell bele ez is ( mint valami redneck ellentét ) vele átjött a "szabadság" usánka életérzés, meg még egy kis spiritualitás. De igen, ha ez nincs, akkor éppen kibírtam volna én is.
Az már az elején várható volt, hogy itt miféle bonyodalom, meg tragédia lesz ebből az egészből, sejtettem hogy valami idegesítő family fog képbe kerülni, és hát jöttek is. De a cselekményre akkor is felhúztam az agyam, meg persze ezekre a retardáltakra is ( estére nekem sok volt már kicsit, idegileg
Egyébként nem lett volna rossz, mert szeretem az ilyen életszerű dolgokat, amik bárkivel megtörténhetnek, csak éppen akkor is bosszantott ahogy előadták ezt az egész mentőakciót, meg aztán a kretén redneck banda/klán is rendesen kiidegelt, elfajzottak.
De furcsa na, ennyi idősen, fene tudja mi hogy reagáltuk volna le az egész helyzetet....( szólok a haveroknak ,meg összeszedem a sok sok évnyi melóban összejött veteránokat, és kifüstölöm az egész mocskos népet ott a világ végén
-
Miklós315
aktív tag
válasz myckey #142148 üzenetére
Hát ennek a vége komolyan kiborító: nyilván nem egy Rambo-akciót vártam, de csak
Costner a film során. Egyrossz akció-döntést hozott retardált idióta szintjén kommandózott
A dráma egész jól épül - az indián-szál kilóg az egészből, megakasztja, stb. -, a végére meg beleáll a földbe a film. Kár érte."Szerintem."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Fekete Özvegy premier dátum véglegesítve: július 9-én (pénteken) végre-valahára bemutatják a filmet mozikban, és csakúgy, mint a Mulan és a Raya Disney-filmek esetében, ez a film is fel fog kerülni pluszköltségért a Disney streamingoldalára, a Disney+-ra plusz 30 dollárért az előfizetésen felül.
Emma Stone-nal operált Szörnyella május 28-án debütál a mozikban, de a Disney+-on is prémiumdíjas filmként.
Ismételten csúszik a Ryan Reynolds főszereplésével készült film, a Free Guy is, amit május 21. helyett augusztus 13-án fognak bemutatni a nagyközönségnek.
⭐ Stella
-
hoffman_
nagyúr
-
Miklós315
aktív tag
Jelentem, a netflix jóvoltából rendelkezésünkre áll a "Tökéletes hang" és a "Zenetábor" szerelemgyerekének keresztény gyümölcse.
Teljesen túltolt (nagyon sok nóta és giccs), súlyosan sablonos, de értékvilágában pozitív limonádé a műfaj kedvelői (és nyilván a megcélzott fiatalok) számára. Formailag tökéletesen hozza a látványos-nyüzsgő feelinget, ami miatt kedvelhetik ezeket a zenés-fiatalos darabokat (csak túltolják a koreográfiát, az arányokat, de nagyon), és sok popkult kikacsintás is fűszerezi, szóval "odatették" az alkotók, mint alternatívát.Egy nehéz sorsú, balhés srác a javító helyett egy keresztény nyári táborba megy, ahol önbizalmat, barátokat, családot talál.
Semmi új, de legalább nem rombolja az egyént és a közösséget - már ez is nagy szó.Szóval, csak azért írtam róla röviden, hogy legyen nyoma: a netflix sem kizárólag egyoldalúan táplálja rákötött csemetéit, lehet szemezgetni a kínálatból, kinek mi fekszik.
#értékelés
"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
Még az jutott eszembe, és aztán filóztam rajta, hogy még nézése során konkrétan beugrott egy másik film: a Joker.
A gépész fényében ("árnyékában") azért nem vádolható túlzott egyediséggel sem Phoenix megközelítése (sovány ), sem az alaptéma.őrült fél-delíriumos életszakasza
Mégis, van különbség köztük: amíg A gépészben az egyén pontszerű és horizontális dimenzióját dolgozzuk fel, addig a Joker már vertikális dimenzióból is közelít és ezzel kitágítja a témáját, tehát előbbi az egyén, utóbbi a társadalombűn és bűnhődés (valamint a továbbhatás mechanizmusának) leletét kívánja közreadni (közös pontjuk markánsan az általánosbűnben élésének ).közöny
Bale az bemutatója, Phoenix aelfojtás és lelkiismeret furdalás láttatja.hatalom felső szintjeiről a civilizáció alsóbb szintjeire lecsorduló bűnös, gátlástalan közönyt
A kettő kiegészíti egymást, sőt én hozzáerőltetném a They Live és a Mátrix is. Így azért már van egy tárlatunk.reflexív-eszképista álom-óhaját [ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
Régi pótlás volt. Bale jól nyomja, a vége visszahozta a sírból (értelmet kapott az addigi érdektelenség), de nem jött be.
Filmként (rendezés/forgatókönyv) a Mementó jobban működik nálam.#értékelés
"Szerintem."
-
Pitterix
őstag
Látványos, kissé meseszerű, levegőben röpködős, harcolós keleti filmecske.
Egynél többször nem ajánlott."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
myckey
veterán
válasz Miklós315 #142149 üzenetére
Ezt is tegnap néztem meg ( újra ), örök érvényű ami benne van, Roddy Piper pedig hatalmas dumával szereli le a nézőt, szállóigévé váló aranyköpésekkel.
Egyébként én többször elcsábultam volna a "gonosz" oldalnak, lehet nem is annyira gonosz az...fene tudja.
"Brother, life's a bitch....and She's back in heat." Hooah !
[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
They Live (Elpusztíthatatlanok)
Bombajó ötlet, B-filmes megvalósítás, klassz zenével, néhány jobb etappal.
A Holtak hajnala zombi-szimbóluma eggyel erősebb, mint ez az megközelítés, viszont ha "gonoszul dekódoljuk" az agresszorokat... akkor megint értelmet nyerhet.inváziós
Ezért kettős: egyrészt túl direkt, szájbarágós a konfliktuson keresztül (felismerés, bemutatás), másrészt túlbonyolítja a mögöttes rétegeket (fent jelzett virágnyelv) - s közben végig a "földön sertepertél" a minőségével ("B-popcorn").Aktualitása emel rajta, a színészi játék, forgatókönyv (és egykét apróság) lehúzza.
Egynek jó. Érdemes megnézni, tudni róla. Tudni róla.#értékelés
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
myckey
veterán
Let Him Go
Jó volt, erős volt, jól feqrta az agyamat, tehát megtette hatását, mint filmélmény ....
Kedvelem Kevin Costnert, még ha nem is ő vitte a hátán a filmet, akkor is hozta a kötelezőt a játékával. Viszont Diane Lane nagyon nagyot alakított, elbírta az egész moviet és maga a bonyodalom is hozzá kapcsolódik, mert mi lett volna, ha mondjuk más vérmérsékletű...na hát nem, így aztán Costner nem tudott mit tenni, de meg is értem, meg nem is...azért neki ettől lehetett volna több esze, pláne akkora tapasztalattal a háta mögött ( mármint ha elrugaszkodok a forgatókönyvtől ) .
Lesley Manville nekem nagyon "bejött", hozta az utálatos szipirtyó szerepét, bár lehet csak rossz szemszögből tekintek az egész family -re, de egy percig sem sajnáltam őket, sőt...csúnyán belegyalogoltak az idegrendszerembe, megkönnyebbültem a tetőponton. Klassz volt a fényképezés, meg az andalító kis muzsika is, és alapvetően szeretem a családi drámákat, amiben ott lapul az életszerűség, és egyben az egyszerűség is.
Ezeken az amikon meg az ő farkastörvényeiken, az egész elfajzott retardált "Redneck" beltenyészetükön viszont rendre kiakadok, nem mindent bírok idegekkel végig nézni, még ha játék is az egész. ( nem is feltétlen estére kellett volna időzítenem a múvit ) .Aki szereti a családi drámát, a főszereplőket, az amcsi "vadnyugatot" és az ő tipik retardált beltenyészetüket, annak tudom ajánlani. Nekem egyszer elég volt. Meg én egyébként sem így csináltam volna, okosabban. vagy nem. vagy lehet sehogy, mert tized tököm sem lett volna ehhez. vagy de...nem akarom megtudni.
szrk
Volt egy Indián is, kicsit erőltetettnek éreztem, mármint hogy vele kpcsolatban is elő kellett hozakodni egy tipikus szerencsétlenséggel, de aztán befogadtam azt a szabadságot, és azt a világnézetet, amire is rendelve volt a film által, de sajnos ez is egy elég tragikus életet bontakoztatott ki, mit ahogy az egész adaptáció, mert egyébként az.
Nem egy felemelő alkotás, az biztos.[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz Miklós315 #142143 üzenetére
Trendi. A Mad Maxnél elég nagyot durrant, utána a Logan is szerintem egész jó volt fekete-fehérben, azóta a művészi vízió kiteljesedését jelképezi valamiért.
Trailer alapján amúgy a Matt Reeves-féle Batmanhez szerintem illene majd.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Miklós315 #142137 üzenetére
Belenéztem, sok értelme nincs szerintem, mert alapból elég szürke a film. Ad egy retro hangulatot neki, főleg a sok vetített háttér miatt, de a Mad Max hasonló verziója szerintem jobb volt anno, ott a brutál színes moziverzióval éles kontrasztban állt a fekete-fehér változat.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Miklós315
aktív tag
Pszt! Justice Is Gray
"Szerintem."
-
shotika
őstag
Szuicid Szkvad 2 Tréler:
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Bad Pritt
félisten
Most láttam csak, hogy jött trailer egy hónapja a Justice Society: World War II rajzfilmhez, ez a "folytatása" a Justice League Dark: Apokolips Warnak.
Egészen érdekes sweetspotban helyezkedhet majd el, mert szuperhősös is, 2. világháborús is és elég retro a stílusa meg az egész felállás. Számomra sokkal érdekesebbnek tűnik, mint az elmúlt évek DC rajzfilmjeiSome motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
Napi érdekesség:
Robert Redford egész pályafutása alatt, ami közel 6 évtizedet ölel fel, mindössze egyetlen egyszer játszotta el ugyanazt a karaktert két különböző filmben, azt a pályafutása legvégén, levezetésként (Alexander Pierce, Captain America Civil War és Avengers Endgame).
Először azt gondoltam, hogy ez nem is akkora dolog, aztán elkezdtem keresgélni hasonló kaliberű színészeket úgy a 60-as évektől és nem találtam senki mást, akinek legalább annyi film van a neve mellett, ahány éve űzi az ipart és ne ismételte volna meg egy-egy karakterét.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Cs1csó
félisten
válasz RetepNyaraB #142126 üzenetére
Húú a Kína-szindróma piszok nagy az elején a
turbina stop
az iszonyat kemény. -
RetepNyaraB
veterán
válasz brownus #142125 üzenetére
Uh én nem vagyok jó ajánlgatásban...
Milyen stílben? SF-szerűség?
Pl. Strange Days, Kathryn Bigelow-tól. Én rettenetesen bírom a nő rendezéseit.
A Solarisból pont nem a Tarkovszkij-félét, hanem a Soderbergh verziót a Clooney-val. Jó nyálas, de ügyesen teszi.
Phase IV ezt iszonyat rég láttam és akkor nagy hatással volt rám, de simán lehet, hogy mára trashnak gondolnám.
The China Syndrome - nagyon életszagú kis atomreaktoros film, príma Jack Lemmon+ Jane Fonda+Michael DouglasNem tudom. Majd felböfögök párat, ha épp megszáll az ihlet.
Direkt igyekeztem nem művészfilmes vackokat észbe hozni (és persze kerülni az egyértelmű nagy címeket)[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
brownus
veterán
válasz Tibiajax #142105 üzenetére
jéé, egy carpenter film, akkor ez is megy a listába.
Miklós315, az élethalálharc is, de hogy ez is fekete. igazán forgathatta volna színesbe
KISDUCK
rapa nui megvolt, rémlik is valami belőle, olyan darkos pokahontasz
dark light nem játszik, nem akarok félni.
békaváros, omfg, ehhez meg is kéne nyalni egyet!?RetepNyaraB, még te ajánlj kérlek pár kedvencedet. (nincs a gyermek egy hétig, ki akarom használni a kapott időt )
-
brownus
veterán
válasz RetepNyaraB #142116 üzenetére
Ehhez kell az, hogy távolabbról nézze az ember, igen.
Lucas olyan volt kicsit mint ma Tarantino, olyasmi. A legszembetűnőbb Herbert előtti tisztelgése. :)A 3. bekezdésre , sok türelmet, szeretetet és minőségi alvást kívánok :)
Lehet, akkor én nem osztom be jól ami van, vagy jobban kellene priorizálni!? Dolgozom magamon...
Jahh, és a stalker filmet sikerült FLAC audioval megszerezni, nincs mivel lejátszani :D (a samu tévé ennyit tud :( rohadjon meg, [kép] )
-
Miklós315
aktív tag
válasz KISDUCK #142119 üzenetére
A Rapa Nui-t kösz, meglesem (cserébe a Hell in the Pacific-et tudom ajánlani), az Anyátlanokat/Nobody Knows-t nem kedvelem (lapos film), a Tora!... jó (a mai napig működik), a Yamato-t még nem láttam (majd egyszer), a többit megtarthatod
Jaa, és Sátántangó csak kb. 7 óra, nem 10
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
KISDUCK
addikt
válasz Miklós315 #142118 üzenetére
Én elengedtem a dolgot már az emberiségnek tuti hogy szotyoládé lesz. Nézd meg a Rapa Nui-t, az hasonlít arra az irányra ahová most tartunk.
OMG a Neoton famíliával engem vallatni lehetne. Ez a Tórinói ló is elég gyanús volt nekem aztán megláttam Tarr Béla nevét, ha jól emlékszem neki volt az a 10 órás filmje, ezt inkább passzolom, ennyire nem szeretem a művész filmeket.
Estére betáraztam már a Dark light-ot ami szoros küzdelemben győzött a megtekintés jogát illetően a Hell Comes to Frogtown-nal szemben, bár utóbbi nagyobb trashnek tűnt, de arra még nem állok késszen. Meg ott van még a Yamato és a Tora! Tora! Tora! is amit meg akarok nézni, de vissza van még a Nobody Knows is. -
Miklós315
aktív tag
válasz KISDUCK #142115 üzenetére
"mohóság, kapzsiság, gátlástalanság" igaz, de az "előbb-utóbb kipusztítjuk magunkat" azért 7(-8) milliárd fő/10ezer évnyi gyilok után kissé pesszimista ítélet: az atomkor jogosan nyomta rá a bélyegét a hangulatra, hiszen megadatott az eszköz ehhez, de a "néhány évnyi" kísérleti planétazüllesztésen túl nem látszik a tényleges veszélye ennek (ennyi iq-ja még a leghülyébbeknek is akad(t), hogy ezt azért ne) még a balesetekkel együtt (erőművek) se. Inkább gyarapodunk (miközben persze a fluktuáció nagyon magas mértékű - rengeteg abortusz, éhínség, (civil) gyilkosság/háború) vs. születések száma).
Szóval fel a fejjel, tegyél be egy vidám "Torinói (csillám)pónit", és csapassad hajnalig#142116 RetepNyaraB:
Valahogy a "könnyebb végére" keveredett, kár érte.[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz brownus #142098 üzenetére
Valóban bénán fogalmaztam; nem egy múlt-jelen szembeállítást szándékoztam felböfögni.
Régen is volt jó sok szutyok, meg ma is van csomó művészileg (is) értékes alkotás. Inkább csak ha most nézel vissza pl. a hetvenes évekre, már elég jól eldőlt mi az, ami értékes és maradandó. Kell a távolság az értékeléshez.
Így is vannak masszív anomáliák: az Alien sok szempontból korszakalkotó, de mindenféleképpen egy remekmű, miközben abszolút közönségfilm is és ezek megférnek egymás mellett - ritka pillanat.
Közben az egykorú StarWars egy igazán bugyuta, fájdalmasan döcögős amerikai űrwestern/techno Ludas Matyi, de jókor volt jó helyen - és ezt is el kell ismerni, noha fájdalommal telt szívvel.Jah, 51 vagyok, mindent sajnálok. De a nejem 31, a második lányom 4 hónapos - ezt csak azért kell hozzátennem, hogy lásd nem a heti tablettásdobozt számolgatom a műfogsor mellett, két némafim feletti sírdogálás között.
A befogadó erőfeszítése meg korszaktól független - a hetvenes-nyolcvanas években is elvitte az élet az erőt, trust me.
A Lars von Trier szarjaihoz is kell erőfeszítés, de mondjuk én azt feladtam, pedig a Melancholia még gyönyörű volt, noha aztán triviálisnak nem nevezhető.Miklós315@
az a film elég komoly trip, a Besson nagyon erősen kezdett, hogy aztán ilyen mélyre tudjon csúszni, mint ahol mostanság van...[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
KISDUCK
addikt
válasz Tibiajax #142112 üzenetére
Amíg az emberiség istene a pénz addig nincs itt remény, de a mohóságunk ragaszkodik ehhez az istenhez. Nem is kell ehhez semmilyen "összeesküvés elmélet" vagy "háttérhatalom" vagy a krypto bányászat említése, elég ha csak megnézed mi megy az alsó szinteken: itt a sok vga nepper, konzol nepper, de még csak eddig se kell menni. Emlékszek pár éve volt hír hogy egy üzletbe vega/vegán tejföl érkezett és elkapkodták mindent, pedig sok ilyen növényevő akarta őket megkóstolni és mi történt? Felvásárolták őket nagy mennyiségben a nyerészkedők és fészbukon próbálták utána eladni emelt áron, egy rohadt tejfölt és ez még csak a társadalom alsó szintje. A másik nagy probléma hogy túlságosan megosztott a világ és még csak pénz se kell ahhoz hogy egy emberi lény szörnyű dolgokat tegyen egy másikkal, nem lesz itt semmilyen felébredés észhez térés, ha lesz is már késő lesz. Előbb-utóbb kipusztítjuk magunkat és meg is fogjuk érdemelni.
-
Miklós315
aktív tag
-
shotika
őstag
-
paatrick
őstag
válasz Miklós315 #142108 üzenetére
Logan futása nekem azért jött be mert alapból imádom az ilyen kihalt civilizáció romjain mászkáljunk, felfedezzünk, menekülős dolgokat. Meg benőtte az erdő a várost stb. Az eleje elég véleményes de az is hozzá tartozik.
Újra kéne már nézni6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz brownus #142096 üzenetére
Ezeket én anno úgy néztem hogy se trailer, se történet, csak sci-fi jó értékeléssel. Hajrá, így izgalmasabb
Nyilván nem a mai akciófilmekhez kell hasonlítani őket és akkor teljesen rendben vannak ha le tudsz lassulni hozzájuk. Imdb ne csapjon be, van amikor fekete-fehér képek vannak berakva de utólag színezték a filmet pl Világok háborúja is ilyen.Amik nekem tetszettek:
Tiltott bolygó (1956)
Az időgép (1960) - 2002-es időgép eredetije
Colossus: the forbin project (1970)
Zöld szója (1973)
Logan futása (1976)Ami olyan elmegy kategória
Világok háborúja (1953) - ua. mint a 2005-ös Tom Cruise-os Világok Harca
Világok összeütközése (1956)
Utazás a Nap túlsó oldalára (1969)Ami elvileg jó de nekem nem adta
Az omega ember (1971) - Will Smith-es Legenda vagyok eredetije
Silent Running (1972)+1 nem olyan régi
Screamers: az elhagyott bolygó (1995)6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Tibiajax
nagyúr
válasz KISDUCK #142103 üzenetére
valamit benéztél, azt kell hogy mondjam, mert az nem 7pontos, hanem akkora 10/10-es film, mint ide lacháza
egyszeri, megismételhetetlen. és nem azért, amiért a Remény rabjai az, vagy mert Rowdy őrületes színészi játékot mutatna be (egyébként nem rossza abból a szempontból sem, nyilván), hanem egyszerűen a mindenkori aktualitása végett
kegyetlen arculcsapás és szemhéjfelnyitásaki nem látta még, pótolja, innen is üzenjük
-
KISDUCK
addikt
Eddig még nem láttam, de mondom megnézem ha már ez is kult film. A Roddy Piper elég jól hozta a karaktert ahhoz képest hogy ez volt az első filmje ha jól tudom és azért 1-2 jelenetben kihasználták hogy pankrátor volt és Keith David-del elég jól mutattak együtt a vásznon. A történet igazából elég jó, de sajnos az effektek elég gagyik sok helyen, de hát ez van 1988-ban 4M$-ból ennyi jött ki. Részemről 7/10 pontot kap a film.
#értékelés
-
brownus
veterán
gondoltam lestreamelem szinkronosan de nem lehet, marad a feliratos verzió.
estig barátkozom az orosz nyelvvel.
és 4:3? na, majd jól összehasonlítom a snejder filmmel, bocs
[kép]érdekes hozzászólások:
Évek óta hagyomány nálunk, hogy öcsémmel szenteste megnézzük ezt a filmet.
Az a vicces, hogy évről évre felfedezek benne valami újat, ami előtte elkerülte a figyelmem...Nagyon jókor nézik, ez az év legsötétebb napja. Innen látni a fényt, a kiutat, mindenki azt keresi. Mikor bemegy valaki abba a bizonyos szobába, találkozik önmagával, a saját vágyaival. Mindig év végén tesznek fogadalmat az emberek, leszokom a cigiről, nem káromkodok, stb. Nem defektes a kocsijuk a testvérpárnak, hanem pont nagy szervizen esik át, értékelik az elmúló évet, és javítják magukat.
ha ez valóban így van, és rám is ilyen hatással lesz a film, akkor méltó lezárása lesz ennek a pár napos tripnek[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz Miklós315 #142099 üzenetére
"adott kor embere"
igen, egy akkori oroszországban, még szovjetúnióban, ma már "csak" oroszországban teljesen más volt szabadon alkotni. nehezebb, más, trükközni kellett, kb. mintha negálni kéne mindent ott kellett igazán művésznek és kreatívnak lenni. ma már könnyű lázadni, meg liberálisnak, meg mittomén minek is lenni.igen, a menekülés lehetett az egésznek a szikrája... asszem szerencsésnek mondhatjuk magunkat.
eeXaa , itt talán még többlet jelentése is van, esztétika
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest