-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tween
őstag
Az esőcsináló (1997) : 8.5/10
-
leslieke
Jómunkásember
Dante's Inferno: An Animated Epic nem túl izgalmas, nem is látványos. Helyenként mesterkélt, erőltetett szövegek. 4/10.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Rx
aktív tag
válasz madgie #13495 üzenetére
Nekem is nagyon bejött a film, annak ellenére, hogy nem vagyok dráma fan.
A Titanicon kívül ez volt a 2.Jó volt a szereposztás, és a kivitelezés is ütős lett. (enyéni vélemény)
keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
hoffman_
nagyúr
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Rx
aktív tag
Benjamin Button különös élete
Lehet..sőt biztos, hogy lerágott csont.
Tavaly láttam a filmet, nem szoktam filmdrámákat nézni, ezt is úgy sikerült, hogy a tv-ben adták és leragadtam előtte.
Aki látta az mit gondol róla?keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
madgie
titán
válasz zoltanz #13487 üzenetére
Nem, nem olyan üresség. Olyan üresség, mint amikor elmegyek fotózni és semmi nem sikerül. Nem kudarc, nem csalódottság, csak egyszerűen nézel a fejedből, hogy nem ezt akartad/vártad. A Fountain-nél pont azt kaptam, imádtam azt a filmet, és nem azért, mert csak két főszereplőről szól, meg nem ugrál úgy oda-vissza. A Felhőatlasz szvsz úgy akar eredeti lenni, hogy pont elrontja a rövid, egyébként kitűnő történeteit azzal, hogy erőlteti a gyakori vágást, oda-vissza utalgatást, stb. Ne kérdezzétek, hogy csináltam volna meg másképp, egyszerűen nem áll össze egy nagy filmmé az egész.
-
spammer
veterán
válasz madgie #13484 üzenetére
Cloud tényleg "összetettebb" film, sok szereplő, több idősíik, vágások, nagyobb a téma és mondanivaló. Szerintem nem sokan látják át 100%-ra első megtekintés után Meg sokaknak egyáltalán nem áll össze. Mások meg értik, mit akar mondani, de azt mondják, hogy belemagyarázás, túlmagyarázás Ezért is olyan megosztó. Ezzel szemben a Fountain-ben gyakorlatilag 2 főszereplő van és ennyi, egyszerűbb, érthetőbb, könnyebb volt filmre vinni a mondanivalóját. Ha így nézzük, akkor tényleg más a 2 film. A Cloud olyan, mintha több filmből lenne összegyúrva.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
madgie
titán
válasz spammer #13483 üzenetére
Nekem tetszett a Fountain, sőt, úgy emlékszem, tátott szájjal repült el az idő. Valahogy a Cloud Atlas-nál azt éreztem, hogy szinte minden erőltetett, Halle Berry például még önmagát is alulmúlta (Bond lánynak tökéletes volt ). Nem tudom, miért, de a Cloud Atlas végén egy nagy büdös semmit éreztem a fejemben.
-
spammer
veterán
Írtam, hogy oké, tekintsünk el tőle. De leírhatod te is, szerinted mitől volt olyan fantasztikus az egész. Persze szerintem is jobb, ha befejezzük, mert másokat biztos, hogy nem érdekel a sok off, úgyhogy továbbra is maradhatunk annyiban, hogy nem értünk egyet.
(#13482) madgie: Netán a Fountain tetszett? Miért nem írod le? Azért van a topik, nem?
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
A The Fountain meg a Cloud Atlas egy hozzászólásban? Inkább nem írok semmit, azt is offban
-
félisten
Home 1080p
Fölösleges bármit is írni...
9/10 -
Viszlát
addikt
The Breakfast Club (1985): egy újabb kultikussá vált filmet sikerült végre bepótolni, még így majdnem 30 év elteltével is abszolút ott van a szeren. Nagyon tetszett, hogy mennyire eltalálták a gyerekkor végét és a felnőtté válás kezdetét jelentő vékony kis mezsgyét, ráadásul mindegyik karakter egyedi és hiteles volt. Egy kicsit ha az egész elzárás körülményeire jobban figyelnek, az sokat dobott volna az összhatáson, sajnos néha eléggé slampos megoldásokat választottak...
8/10
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
spammer
veterán
Elsőre nekem sem állt össze teljesen, de igazából tényleg nem bonyolult Igazából mindhárom történet ugyanarra építkezik, csak más idősíkon már karakterekkel meséli el, de a mondanivalója kb. ugyanaz. (Halál elfogadása illetve a halál elleni küzdelem).
-
doc
nagyúr
válasz #54715584 #13475 üzenetére
az ok hogy 3 idosik van, de hogy ezeknek mi koze egymashoz, az nem derult ki a filmbol (sem)
elmeletek ugyan vannak, nem is keves, de ez is csak azt mutatja hogy egyaltalan nem egyertelmu a 'megoldas'
a Cloud Atlasban megvannak a kapcsolatok a szalak kozott, es mindegyik szal onmagaban is ertelmes, ertelmezheto, mig a Forrasnal pl. csak talalgatni lehet hogy a repulo gomb a faval micsoda, mellette a foszer kicsoda, honnan jott, hova megy, meg egyaltalan mi az az egesz... -
spammer
veterán
miert rossz a forgatokonnyvel?
mi a baj a tortenettel?
mi a baj a tortenettel annak alapjhoz, a kiinduloponthoz viszonyitva azt?
miert rossz a cselekmenyvezetes?
milyen hangulatot kellene arasztania?
az emlitett par helyet (melyek azok?) kiveve miert nem sikerul atadnia azt?
miert, s hogyan kellene dramaibbnak lennie?
miert veled ugy, hogy nem szol semmirol?
mirol kellene szolnia?Elég közeli a sztori, meg az egész kezdete (amikor az utolsó srác megszületik) közeli, bárki szerint elképzelhető egy ilyen ma? (illetve 2006-os film, 2008-ban kezdődik a téma). Jóval távolabbi dátum kellett volna. De tekintsünk el tőle. Az egész film arról szól, hogy a faszi menekíti a csajt. A történet előéletéről, a rendőrségről, meg úgy általában a világról semmi, vagy odahánynak valamit, "ez van itt meg ott is", meg az elején a híradó, a "babyről" aztán ennyi.. Faék egyszerű történet, menekíti a csajt végig az egész filmen keresztül: menj el ide, vidd el oda, ott találkozz ezzel, aki majd elvisz ide, ott majd találkozol megint egy másikkal, és akkor majd hú de jó lesz neked. Kb. mint egy videojáték. A végén egy kis Call of Duty, megint menekülés és vége is.
Drámai alapokra építkező film, csak épp a drámai hatást, hangulatot nem sikerül a legtöbb helyen átadnia. Nem érezni a nyomást, még a menekülős részeknél sem, nem érezni, hogy ez egy szabályzott rendszer, sok helyen nem jön át a megteremtett "világ". Meg aztán első csecsemő régóta, Isteni csoda, stb. be akarta mutatni a film (végén a harcnál, lépcsős jelenet), de nem igazán volt hatásos. Erre a sterilizálós témára egy rohadt erős drámát kellett volna építeni, nem csak egy ilyen "menekülős" történetet.
Utána tudtam meg, hogy regényből készült, szóval lehet, hogy már az egész regény ilyen volt.
Most majd azt mondod, hogy "ja, látom nem értetted a filmet". De értettem, csak semmi kedvem kisregényt írni, hogyan képzeltem volna el, meg különben sincs semmi jelentősége.
-
doc
nagyúr
-
rt06
veterán
válasz spammer #13470 üzenetére
annyit lapozol, amennyi jolesik, de ez a post semmit nem er, mivel egyetlen konkretumot sem irtal le, semmit nem indokolsz, nem erveket, hanem velemenyt irsz
miert rossz a forgatokonnyvel?
mi a baj a tortenettel?
mi a baj a tortenettel annak alapjhoz, a kiinduloponthoz viszonyitva azt?
miert rossz a cselekmenyvezetes?
milyen hangulatot kellene arasztania?
az emlitett par helyet (melyek azok?) kiveve miert nem sikerul atadnia azt?
miert, s hogyan kellene dramaibbnak lennie?
miert veled ugy, hogy nem szol semmirol?
mirol kellene szolnia?"Ha te azt mondod, hogy ezek a fenti dolgok márpedig jók, attól én azt még objektívnak és általános ténynek nem fogom elfogadni. A te szubjektív véleményedként elfogadom, TE ezt gondolod róla, így ítéled meg, ez rendben is van."
szerinted azok utan, hogy semminemu konkretumot nem vagy kepes - meg most, igy a vitanak valo masodik nekifutasra sem - felmutatni, szerinted mennyire hat meg, hogy mit hiszel, mit fogadsz el?de ha valoban lapozni akarsz, akkor megerolteted magad, es amikor nem tetszik valami, akkor azt irod, hogy nem tetszik, nem pedig azt, hogy szar (addig ez vagy hiszti, vagy szandekos provokacio)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
spammer
veterán
(Direkt új postba írom.)
Örülök, hogy a Forrást említetted, nekem is nagy kedvencem Szerintem is volt hasonlóság,
témábanmármint a párhuzamos témában és látványvilágban is.Amúgy nem tudom mi van, de mostanában egy csomó film 2,5 - 3 órás, pl. Savages vagy a Flight is, ahol nem is feltétlenül lenne indokolt. A Cloudnál mondjuk én (is) bírtam volna még, akár még +1 órát is
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Elmondtam, hogy a forgatókönyv rossz, ami a történetből ered, főleg ahhoz viszonyítva, mi a történet alapja, mi a kiindulópont. Rossznak tartom a cselekményvezetést, és a filmnek csak helyenként sikerül megragadnia azt a hangulatot, amit árasztania kellene. Nem elég drámai, ahhoz képest semmiképpen sem, hogy miről szól. És ha már színészeket említetted a Cabinnál. Itt sem brillíroztak, pedig ez nem egy horrorszatíra (paródia).
Nem sorolom tovább. Én így ítélem meg, te meg nyilván ennek az ellenkezőjét mondod, és én ezt el is fogadom. Szerinted úgy van, de szerintem meg nem.
Ha te azt mondod, hogy ezek a fenti dolgok márpedig jók, attól én azt még objektívnak és általános ténynek nem fogom elfogadni. A te szubjektív véleményedként elfogadom, TE ezt gondolod róla, így ítéled meg, ez rendben is van.
Lapozhatunk?
-
doc
nagyúr
reg jartam erre, de nem orulok hogy erre kell visszaneznem...
kernek mindenkit hogy ne menjunk el szemelyeskedes fele, maradjunk a filmeknel!mai elmeny: Cloud Atlas
nagyon bejovos a film! Mar a legelejen a Forras jutott eszembe a parhuzamos sztorik miatt, es az 'elvontsagban' is megvolt a hasonlosag. A Cloud Atlas viszont kovetheto, ertheto volt (legalabbis a Forrashoz kepest), emellett meg szorakoztato is. Ajanlom!
Azert jo nagy popcornos vodrot keszitsetek be, kis hijan 3 ora... -
rt06
veterán
válasz spammer #13466 üzenetére
"Gondolod, hogy pl. nekem azért nem tetszett a Children, mert hülye vagyok és nem értettem ezt a hót egyszerű történetet és mondanivalót?"
nem, ezt mar leirtam, es igazoltad is, hogy nem erre szamitottal (valamint kezdem egyre inkabb azt hinni, hogy tobb akciora szamitottal, es szerinted ettol lett volna jobb a megvalositas, holott ez a film nem errol szol)"Én még mindig azt nem értem, hogy miért gondolod azt, hogy te mindenkinél jobban meg tudsz ítélni egy filmet, és hogy az egyben az általános igazság is."
sehol nem mondtam ilyet, ha esetleg igy erzodne, akkor elnezest kernek, nem ez volt a celom
nalad viszont mindenkeppen jobban tudok filmet megitelni es ertekelni, effelol ugy hiszem egyikunkek sincs kerdese, hiszen a multkor leirtad, neked nem megy, arra pedig semminemu hitelesnek tekintheto cafolatot nem hoztal (az rogvest kifogasolasra kerulo gunyolodason kivul), hogy nekem viszont igen megy"...mert szerinted te..."
lehetne szo arrol, hogy akkor hangsulyozod ki, hogy "szerintem", ha tenyadattal meg tudtal cafolni barmit is az altalam leirtak kozul, addig viszont nem?Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
spammer
veterán
"de meg ha lehetne is: ha valaki ostoba, es nem ert egy filmet, akkor azt sem fogja erteni, ahogy finoman megfogalmazva ostobazom le"
Ezt a nem ért dolgot csak azért mondtam, mert ez az egyik legáltalánosabb szöveg, hogy "nem értetted, hülye vagy" Gondolod, hogy pl. nekem azért nem tetszett a Children, mert hülye vagyok és nem értettem ezt a hót egyszerű történetet és mondanivalót? Nyugodtan leírhatod, nem veszem magamra, mert nem igaz (Értettem, pont, hogy a mondanivaló/alaptörténet, ami nagyon tetszett, és a megvalósítás/kidolgozás nem).
Én még mindig azt nem értem, hogy miért gondolod azt, hogy te mindenkinél jobban meg tudsz ítélni egy filmet, és hogy az egyben az általános igazság is. Ha másvalaki azt mondja, hogy nem jó, akkor az nem lehet igaz, mert szerinted te mindent meg tudsz ítélni objektíven. Más biztos nem tudja, ha más a véleménye, mint neked.
Innentől kezdve ugyanaz, mint a múltkori téma, úgyhogy ne is menjünk bele.
-
vzsryl
nagyúr
Igen, az volt.
Egyébként Galilei egy tényt állapított meg, amit be is bizonyított. Nem "teccik", "nem teccik" alapján terjesztette a heliocentrikus világképet. Tudomány és művészet ritkán találkozik egymással ilyen téren. A Föld geoid alakú, az Avatar gyenge film. Remélem érzed a különbséget.
Tehát alapjaiban véve egyetértek veled, de ha egy film az emberek többsége szerint jó, akkor azzal akkor is egyetértek, ha nekem nem tetszik. Nem vagyunk egyformák, és épp ebből következik, hogy az Avatar (Ratings: 8.0/10 from 517,685 users Metascore: 83/100), számomra nem nyújtott megfelelő élményt, de ettől függetlenül elismerem, hogy jó film (csak nem nekem).
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
hoffman_
nagyúr
válasz baluka26 #13454 üzenetére
Nem akarok kisebbíteni semmilyen erény, de egy bizonyos pontszám fölött(lásd: She's Out of My League ) mindegyiküknek nagyon-nagyon előnyös a hasonló ruha. Amúgy én nem vagyok ilyen kultúr, szégyenszemre, általános iskolában voltam utoljára színházban negyedikben...
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz baluka26 #13446 üzenetére
elofordulhat, mert en pl szeretem a zenes muveket, musical-eket, operett-eket (legalabbis azt a keveset, amit lattam, kedveltem)
de ha ennyire kattogsz, osztok latatlanban egy buksisimogatast ;p
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
válasz spammer #13444 üzenetére
"De ez a lényege a filmnek, horrorszatíra volt"
az akart lenni, de nem igazan tudtak kihozni belole, amit ki lehetett volna
az egyetlen hely (amire korabban mar celoztam) az a benzinkutas, amikor telefonal, de ezt leszamitva nem erzodot semmi"A nulla színészi alakítás megint olyan dolog, hogy te így ítéled meg"
jah, en, meg kb hollywood egesze, akik nem biztak meg ertelmes szerepet a felbukkano szineszek/szinesznok tobbsegere (rossz volt nezni, mennyi sorozatszinesz voilt ismeros a gardabol - ez altalaban mar onmagaban rossz jel szokott lenni, itt is bejott - mar ami a szineszi jatekot illeti)"Le lehet írni személyeskedés nélkül is."
dehogy lehet, a szemelyeskedes a lenyege (ugyanis aki ennyire kepes velemeny megfogalmazasa cimen, azt konkretan ostobanak tartom)
de meg ha lehetne is: ha valaki ostoba, es nem ert egy filmet, akkor azt sem fogja erteni, ahogy finoman megfogalmazva ostobazom le"Tegye fel a kezét, aki suliban szerette a sok verset, főleg elemezgetni! Híres írók, költők, tananyagokban szerepelnek, kötelező róluk tanulni..."
ok, most mar ertem miert nincs a leghalvanyabb fogalmad sem arrol, hogyan kellene muvet (idertve a filmet is) objektiven megitelni....nincs tobb kerdesemPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Vladi
nagyúr
Most néztem: Apa ég!
Jesszus! Nehogy megnézzétek, borzalmas. 0.5/10
Régen Adam Sanler viccesen debil volt. De ez már csak a régi klisék ismételgetése borzasztó igénytelen és gusztustalan módon.[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
rt06
veterán
válasz vzsryl #13442 üzenetére
"Ez természetes, nincs ezzel bajom, csak kíváncsi voltam a reakciódra."
es, mit nyertem?"Egyébként én hiszek abban, hogy ami sok ember szerint fekete, az tényleg az. És ebben az esetben a kivétel mindig erősíti a szabályt!"
sokaig az emberek tobbsege szerint a nap az amugy lapos fold korul keringett
akkor most galilei csak egy szabalyt erosito kivetel?baluka26: spoiler miatt nem akarom elolvasni - sry, a buksisimogatas egyelore elmarad
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
"ezeznel is tobbszor latott tortenet, melybol mindossze egyszer talal kitunni az, hogy itt kerem poenra van veve a dolog (mindezt masodjara is, amikor tudom, hogy poenra van veve, megis csak egy helyen erezni elegge, holott ezzel tenyleg sokkal jobba es idotallobba lehetett volna tenni a filmet), a nullaval vetelkedo szineszi alakitasok, sulytalan, ures karakterek, teljesen atlagos kepi es hangvilag"
De ez a lényege a filmnek, horrorszatíra volt. A nulla színészi alakítás megint olyan dolog, hogy te így ítéled meg. Nyilván azt is figyelembe kell venni, hogy egyrészt direkt ilyen is, másrészt nyilván nem lesz olyan erős alakítás, mint egy komoly drámában. De ennél a filmnél direkt ilyen "gagyi", vagy hogy komolytalan, vagy nevezzük akárhogy. Amúgy a füves srác szerintem rohadt jó volt (az általa megformált karaktert jól hozta - füves gyökér sztereotip karakter ZS kat horrorokban).
"ez igy tok jol hangzik, csak ha en is leirom egy-egy ilyen utan a velemenyem, hogy szerintem ostoba vagy, es szimplan csak nem erted/ertekeled a filmet, akkor jon a ban"
Le lehet írni személyeskedés nélkül is. Hogy mit kellett volna érteni, mit gondolsz TE a filmről. Nem tudok most sem jobb példát, mint a Cloud Atlas (ez volt legutóbb ennyire megosztó). Páran leírtunk, hogy mit gondolunk, hogyan értelmezzük, mások szerint pedig hülyeség és csak belemagyarázás (nagyon sok helyen olvasni ilyen véleményeket). Mindenki hülye, aki másképp gondolja, értelmezi? Nem. Max nem értünk egyet, rá lehet kérdezni, hogy miért, aztán elmondod te is, hogy szerinted meg így vagy úgy, és kész.
Tegye fel a kezét, aki suliban szerette a sok verset, főleg elemezgetni! Híres írók, költők, tananyagokban szerepelnek, kötelező róluk tanulni. Akkor mindenki szerint jó, érdekes? Már akinek az. Verselemzés: szerinted mire gondolt a költő? Írtál valamit, aztán lehet, hogy a tanár azt mondta, hogy hülye vagy fiam! Ja, nem az én véleményemet kérdezte, nem az én értelmezésemre, gondolataimra volt kíváncsi? A tanár honnan tudja, hogy a szerző mire gondolt? Ott ült mellette? A minap néztem az Annie Hall-t, ha látta valaki, biztos beugrik neki a moziban sorban állós jelenete.
Na ez a filmes téma is valami hasonló.
-
baluka26
nagyúr
Kapuk egy buksisimit valakitol 13082-es hszemert?
rt plzThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
vzsryl
nagyúr
Ez természetes, nincs ezzel bajom, csak kíváncsi voltam a reakciódra.
[troll]A légy azért megy a sz@rra, mert a létfenntartását elősegíteni... [/troll]
Egyébként én hiszek abban, hogy ami sok ember szerint fekete, az tényleg az. És ebben az esetben a kivétel mindig erősíti a szabályt!
-
hoffman_
nagyúr
komolyra forditva, en igazabol annak tudnek orulni, hogy ha aki azt jon elmondani, neki tetszett-e a film, o azt mondja el, tetszett-e neki, aki pedig ugy erzi, hogy meg tudja indokolni egy film miert jo, vagy rossz, akkor o ezt tenne
Lalit tudnám idézni.
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz vzsryl #13439 üzenetére
[troll]egy olyan felvetest elfogadnal, hogy ha valamit sokan esznek, az finom, ha valamitol sokan undorodnak, az nem, es ha azt nezzuk mennyi a legy, akkor a sz*r az jo?[/troll]
komolyra forditva, en igazabol annak tudnek orulni, hogy ha aki azt jon elmondani, neki tetszett-e a film, o azt mondja el, tetszett-e neki, aki pedig ugy erzi, hogy meg tudja indokolni egy film miert jo, vagy rossz, akkor o ezt tenne
-
vzsryl
nagyúr
Egy olyan felvetést elfogadnál miszerint; mindenkinek van egy szép nő, meg egy csúnya nő halmaza, és ha egy bizonyos női személy több "csúnya halmazba" kerül bele, mint szépbe, akkor az már csúnyának számít?
Vagy maradjunk a "nekem nem teccik"-nél mégis?megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
rt06
veterán
válasz spammer #13436 üzenetére
jo, nem konkretan a vege, mert kb a 2/3-anal van a csavar, amikor kiderul a turpissag
viszont ez az egyetlen momentum (megha a film elejetol epitik is) pontosan ennyi, egyetlen otlet, ezen kivul a film gyakorlatilag semmit nem nyujtezeznel is tobbszor latott tortenet, melybol mindossze egyszer talal kitunni az, hogy itt kerem poenra van veve a dolog (mindezt masodjara is, amikor tudom, hogy poenra van veve, megis csak egy helyen erezni elegge, holott ezzel tenyleg sokkal jobba es idotallobba lehetett volna tenni a filmet), a nullaval vetelkedo szineszi alakitasok, sulytalan, ures karakterek, teljesen atlagos kepi es hangvilag
viszont jol latod, van allaspontom, ezt is leirtam, hogy nekem mindezek ellenere is tetszett a film (tetszenek nekem ennel sokkal rosszabb filmek is, rengeteg kulonbozo okbol)
"Nem értek egyet"
tudom, ezt mar a multkor atragtuk, irtam akkor is olyan megkozelitest, amik alapjan lehet muveket (akar filmet is) objektiven, tenyek alapjan ertekelni"Hozzáteszem, újra: természetesen mindig csakis és kizárólag a saját magam nevében beszélek, ha leírom a véleményemet egy filmről, de nem fogom mindig hozzátenni, hogy "szerintem"."
ez igy tok jol hangzik, csak ha en is leirom egy-egy ilyen utan a velemenyem, hogy szerintem ostoba vagy, es szimplan csak nem erted/ertekeled a filmet, akkor jon a ban
szoval arra akarok itt kilyukadni, hogy ha en nem irhatok ilyet, mas akkor legyen olyan szives es ne irjon mar baromsagokat - mi olyan kurvanehez abban, hogy "ez szar" helyett azt ird, hoigy "nekem nem tetszett"?
ne adj isten, meg azt is oda lehet irni a vegere, hogy ", mert..." (bar ez meg magaban hordozza a veszelyt, hogy jonnek majd a postok, hogy "nekem nem tetszett, mert ez szar")Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
spammer
veterán
Na látod, a Cabinról azt gondolod, hogy csak a vége miatt értékelhető, pedig nem csak azért (mások szerint sem csak azért). Szóval van neked is egy álláspontod, meg nekem is, és a tieddel is meg az enyémmel is sokan egyetértenek. Tehát akkor ki(k)nek van igaza? Mindenkinek és senkinek sem Erről is beszéltünk múltkor, de ne fussunk le ugyanazokat a köröket újra.
Amúgy a Childrennél félig meddig igazad van, másra számítottam, ez tény. Nincs bajom azzal ha lassú (egy drámánál abszolút nem gond), egyszerűen csak rém gyenge volt az egész a sztoriban rejlő lehetőségeihez képest. Forgatókönyv: akkor értsd úgy, hogy a sztorit gyengének tartottam, ezért a scriptet is. (Elsősorban kreatív/ötlet szinten és cselekményvezetés tekintetében). És még csak nyomasztó sem volt sok helyen, pont ez is a bajom, többek között.
"ezt a suletlenseget annyian szajkozzak (pl kapasbol utanad Jhonny06 is), de gondolkozzatok mar, hogy ez itt egy szakmai forum, ahol - bar most epp a faradt gozben vagyunk - tobbnyire tenyadatok es nem velemenyek cserelnek gazdat"
Nem értek egyet. A filmértékelések esetében vélemények vannak, mindenki a saját véleményét írja le. Tényadatok a statisztikák, bevételek, dátumok, szereplő színészek nevei, és minden más információ, ami egyértelmű tényként közölhető. Az, hogy ha valaki leírja, hogy XY film jó volt (ezért vagy azért), az még nem tény, hanem csak 1 vélemény a millió közül.
Hozzáteszem, újra: természetesen mindig csakis és kizárólag a saját magam nevében beszélek, ha leírom a véleményemet egy filmről, de nem fogom mindig hozzátenni, hogy "szerintem". Nem akarom senki véleményét megváltoztatni, nem mondom azt, hogy én mondom az "általános igazságot", mert olyat senki nem mondhat, hogy "ez jó és kész, aki nem úgy gondolja, az nem ért hozzá".
[ Szerkesztve ]
-
-
rt06
veterán
válasz spammer #13411 üzenetére
nem volt pocsek a forgatokonyv sem, csak neked nem teccett ;p
a tobbi filmrol: atlas-t egyelore nem lattam, a cabin pedig - bar nekem tetszett - igazabol csak a vegen levo csavar miatt ertekelheto alkotas, anelkul egy max gyenge atlagos (figyelembeveve a tortenetet, a karaktereket, a szineszi alakitast, etc), az oslakonal pedig - annak ellenere, hogy nekem is teszett a film - viszlat minden egyes pontja tokeletesen igaz, es jogos
"Tehát megint ott tartunk, hogy valaki számára zseniális, valakinek meg "shit" kategória."
nem mar megint, hanem meg mindig, es ott, hogy sajat bevallasod szerint sem tudsz objektiven megitelni egy filmet
akkor viszont - kerdem en - miert azt akarod leirni, hogy szar a film, meg pocsek a forgatokonyvvan egy olyan erzesem egyebkent, hogy a children of men kapcsan a legtobb embernek az a problemaja, hogy nem azt kapja, amire szamitott, hanem porgos akciofilm helyett egy lassu, meglehetosen nyomaszto dramat
ez tunt fel a te postodbol is, amikor tobbszor leirtad, mennyire unod
felre ne erts, ez nem a te hibad (max annyiban, hogy beszoptad amit en a multkor a flight-nel, es hittel a trailer-nek), de ez alapjan megitelni egy filmet imho hibaha picit is kozel jarok utolso gondolatommal a valosaghoz, akkor nem leszolni kell a filmet, hanem vagy elkonyvelni, hogy ez egy rossz valasztas volt, es hagyni, vagy amikor ilyesmire vagysz, ujranezni
"Egyébként nem fogom mindig kiemelni, hogy szerintem, meg hogy ez az én véleményem, hiszen nyilvánvaló, hogy én írom, én ezeket gondolom róla, így értékelem."
ezt a suletlenseget annyian szajkozzak (pl kapasbol utanad Jhonny06 is), de gondolkozzatok mar, hogy ez itt egy szakmai forum, ahol - bar most epp a faradt gozben vagyunk - tobbnyire tenyadatok es nem velemenyek cserelnek gazdat[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az elmúlt két napban kicsit sok lett itt a kövezés nem gondoljátok?
(na ezért mindjárt kapom a kövezést. )
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
vzsryl
nagyúr
spammer & tween: Azt ugye tudjátok, hogy ez a két hsz. olyan hatással van monstre-re, mintha egy pornós képes fórumot nézegetne? akinek ilyen kövezős fétise van, azt ne hergeljétek, mert a végén még megkövez...
monstre:
-
madgie
titán
Dupla dinamit?
SPOILER: Egyébként érdekes, hogy sok kritikában az öregek otthonás részt húzzák le, meg a szökést... nos, nekem meg szinte csak az tetszett. Ott volt élet a filmben, nem akart semmit görcsösen a szádba rágni.
-
Coccolino_O
őstag
válasz littlelion21 #13413 üzenetére
Majd meglátjuk hogy milyen lesz, előzetesnek én már nem hiszek.
-
törölt tag
válasz Jhonny06 #13412 üzenetére
Hülye lennél 1 mondatban 8x leírni azt, hogy szerinted.
Viszont a végső értékelésnél illene odatenni.Ugyanis ha te odaírod, hogy szar, de azt nem, hogy szerinted szar, akkor az egyszeri júzer a 2 agysejtjével azt fogja gondolni, hogy tényleg szar, miközben lehet, hogy pont tetszene neki, de lehet, hogy emiatt nem fogja megnézni a filmet.
Szóval ne legyünk már szélsőségesek. rt06-nak igaza van, nem mindegy, hogy nem tetszett a film vagy szar, mert a 2 nem ugyanaz.
Valahol szánalmas, hogy az emberek ennyit nem képesek megtenni, mielőtt kiadnak egy írást vagy kritikát a kezükből, ezzel alapot adva egy esetleges vitára, mert akinek több agysejtje van 2-nél az látja az értelmi különbséget az írásokban.
-
littlelion21
addikt
Tetszik.
Mark Strong valami iszonyat cool tud lenni fegyverrel a kezében, aki látta a Revolver-t, tudja miről beszélek.
-
Jhonny06
veterán
Na jó, akkor egyszer s mindenkorra tisztázzuk, hogy amikor azt írom, hogy valami szar volt, az az én véleményem, ennek ellenére nem fogom 8X leírni egy mondatban, hogy szerintem, úgyhogy nyugodtan oda lehet tenni, nem próbál itt senki se téríteni, meg más ízlését megformálni. Kurva unalmas már. De tőlem mehet itt a kommentcsata, hogy "szar volt - nem volt szar"..
-
spammer
veterán
És szerintem jó sem volt, többek között a pocsék forgatókönyv miatt... Ilyen jó alaptörténetből ezt kihozni... De ahogy olvastam máshol a véleményeket, ez is durván megosztó volt, vagy Istenítették, vagy lehúzták. Ahogyan pl. a Cabint is, vagy a Cloud Atlast is (és még lehetne sorolni, pl. Az őslakó -> lásd Viszlát pontozása). Tehát megint ott tartunk, hogy valaki számára zseniális, valakinek meg "shit" kategória. Na jó, nem szarozom, mert mindenképpen voltak benne értékelhető dolgok, de a történethez képest hatalmas kihagyott ziccernek éreztem és rettentően unalmas részekkel volt tele.
Egyébként nem fogom mindig kiemelni, hogy szerintem, meg hogy ez az én véleményem, hiszen nyilvánvaló, hogy én írom, én ezeket gondolom róla, így értékelem.
-
dokee78
félisten
The Millionaire Tour 7/10
Tetszett a film,bár a felénél körülbelül sejtettem ezt azt.
Csak 84 perces volt,de ezalatt a rövid idő alatt is élveztem minden percét.
Ha egy hollywoodi produkció lett volna ismert arcokkal akkor 8/10-re értékelem.
A magyar címe lehetett volna akár Milliomos túra is szerintem.Az egyik főszereplő játssza a Gyűrűk ura trilógiából Borbak Trufát.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
de igazából a Rio miatt nem készül el soha, elég hasonló a sztorijuk, kommentek közt ott is van
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
zoltanz
nagyúr
Megnéztem a Hobbit-ot, a Gyűrűk Ura 1 szintjét hozza sztem, teljesen rendben van.
Egy 8/10-re értékelném, még HD-ben meg kell nézni mégegyszer azért. -
spammer
veterán
válasz xxxthrief #13398 üzenetére
Nem mondtad, hogy régi legyen vagy új, vagy bármi más, szóval pár db:
Feláldozhatók 1-2, Elrabolva (1, a 2 nekem nem tetszett), Bourne hagyaték, Tolvajok városa, A biztonság záloga (vagy bármelyik Statham film ), Védhetetlen
Nem láttam mindet, szóval ha szar valamelyik, én mosom kezeimet
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.