Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #87715 üzenetére
Pont megnéztem hogy mi is az árfolyam, a fizetés előtt az eBay kiírta az EUR és HUF árat az nekik 429,19 Ft-ra jött ki,
nekem Wise kártyám van annál 411,647 Ft,
megnéztem a PayPal-t is ők 414,75 Ft-al számolnak,
most néztem a Revolutot a hétvégi felárral 418,82 Ft lett.
Ha akarsz egy kicsit spórolni akkor holnap 413-415 Ft körül lehet a Revolut, mert felár nélkül 414,62 az árfolyamuk
De az a lényeg hogy az EUR legyen a jelölt, ne a forint összeg és úgy kezdd a fizetést bármivel is fizetsz.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #87713 üzenetére
Minek? Bármely eBay oldalon be tudsz lépni az azonosítóddal és vásárolni. Közben az Egyesült Királyság kivált az EU-ból, nincs is már jelentősége ennek, mert magyarként az EU-s eBay-hez tartozunk bármely oldalon is regisztrálsz. pl eladóként EUR az elszámolásunk, EUR-ban adják ki a pénzt és abban kérik a díjakat akkor is ha USD-bem fizetnek neked a vevőid.
Fizetni meg valamilyen módon bankkártyával fizetünk ha lenne PayPal fiókod akkor is bankkártya hozzáadása a hasznos mert egyenleget feltöltögetni és arról fizetni nem éri meg. -
Topikgazda
válasz animatrix11 #87711 üzenetére
Az áfát a végén adja hozzá, addig nettó árat látsz, ha EU-s akkor meg benne van az áfa az árban, nem igazán lehet elkerülgetni.
Nem forintban fizetünk hanem abban a devizában amiben hirdetve van, aztán majd a bankod váltja, nem az eBay, mert esetleg jobb az árfolyama.
Hétvégén a Revolut is számol fel + díjat, de bank vagy Revolut kártya teljesen mindegy, abból jobb a Revolut, Wise hogy ők az aktuális piaci árfolyammal váltják, míg a bank deviza eladási árfolyammal.
Sajnos a piaci árfolyammal is 411,6 Ft 1€ -
Topikgazda
válasz animatrix11 #86567 üzenetére
Ha 27% áfát számolta fel az eBay, mert 150 € (kb 180,65 USD) alatti volt a termék nettó ára és majd az eladó a szállító cég felé közli hogy ez eBay IOSS vásárlás volt, akkor már itthon nem kell fizetned semmit. Ha a Maygar Posta kézbesíti akkor persze a 399 Ft / 799 Ft kezelési díjat fizetni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #86285 üzenetére
Az eBay véd elsőként, ha ott nem sikerülne akkor jön a PayPal, de akkor is az eBay adja vissza a pénzed, mert ők kezelik a PayPal-os fizetéseket abból a PayPal-ra csak a könyvelési rész jut, a pénzből semmit nem kap és az eladó sem rajtuk keresztül jut a pénzhez..
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #84172 üzenetére
Sehogy. Új fiók ha nem Magyarországon élsz. Ha EU-s országban laksz akkor is € az elszámolási deviza.
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #84169 üzenetére
Ha magyarországi az eBay regisztrációs címed akkor €-os az elszámolásod, minden nem €-ban kapott pénzt a napi árfolyamon €-ra váltva utalják ki, ezért is célszerű €-os bankszámlaszámot megadni.
A jutalék alapba beleszámolják a vevő által fizetett áfát és az így megdobja a költségeket, USA vevő esetén még rámegy a 3% nemzetközi jutalék is.
Én 24%-al kalkulálok költségként, de extrém esetbe 27%-ra felmehet, annál több azért nem szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #84165 üzenetére
13-24% attól függ hogy a vevő honnan vásárol és a termék kategória is számít. Illetve a kiutalt € összege a lényeg, mert a forintra konvertálás már a banknál történik a devizavételi árfolyammal és még ha forintos a számla akkor a bank még kérhet konverziós vagy könyvelési díjat is
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #83567 üzenetére
Én áfát látok kiírva és a VAT az lenne, ez van EU-n belül is fizetve július 1-től. Ha magánszemélytől vásárolsz akkor nincs EU-n belül, de ha harmadik országból érkezik, mondjuk Egyesült Királyság akkor már van az import áfa ez esetben is.
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #83564 üzenetére
Áfa = VAT és lényegében volt régen is, de most már annyi a változás2021 július 1-től hogy a vevő országa szerinti mértékűt vonnak és üzleti eladóknak kötelező.
[ Szerkesztve ]
-
gyulaszu
senior tag
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #83487 üzenetére
Kérj az eladótól pénzbekéréses számlát azon részletezni tudja hogy mire kéri tőled a pénzt. A vásárlás esetén a PayPal szabályai szerint nem lehet személyes tranzakcióval pénzt küldeni, így van vásárlói védelmed. Bár azért az itt eladók nem akarnak jutalékot fizetni a PayPal-nak mert ilyenkor az történik. Van aki kéri hogy a jutalékkal emelt összeget fizesd (3,4% +0,5 €)
-
mexel
veterán
válasz animatrix11 #83487 üzenetére
Ezt az oldalt én is néztem, de nem mertem foglalkozni vele.
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #83368 üzenetére
Nem azt írtam hogy nem igaz hanem azt hogy ez nem eBay oldal, hanem egy másik apróhirdetéses oldal.
Biztos működik, de mint írtam más a jogi környezet. Arról van ismeretem hogy néhányan ráfaragtak, de volt aki meg volt elégedve.
Az hogy miként segítenek én eddig nem találtam meg.
Másik dolog hogy ha nem Németországba akarod a szállítást nem biztos hogy vállalják az ide küldést vagy nagyon drága lesz.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #83364 üzenetére
Ez egy Jófogás szerű hirdetési oldal az eBay nevével, de semmi közük hozzá lényegében, ez amit írsz nem igazán úgy van hiszen direkt fizetsz az eladónak, legtöbbje bankszámlára kéri, legfeljebb ha adna meg PayPal- fizetési lehetőséget ott lehetne ilyen, de ott sem szeretik a vásárlói védelmes fizetést. Valójában itt nincs külön vásárlói védelem.
Ha megbízható embertől veszel akkor nem lesz gondod, de a magán eladók esetén a német PTK szabályai szerint semmi garancia vagy jótállási kötelezettség nincs meghatározva. -
Topikgazda
válasz animatrix11 #83125 üzenetére
Elnézést félreértettem. A PayPal -on nincs refund szövegű tétel? Mert addig ők sem tudják továbbítani a kártya mögötti bankszámlára, amíg nem kapják meg a pénzt. Ha csak a fizetési tételsor van, akkor a pénz nem érkezett meg hozzájuk.
Ha van refundos tétel akkor ők azonnal küldik tovább a pénzt, azután a 2-5 munkanap az a bank könyvelési ideje, ezzel némelyik néha csúszik.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #83120 üzenetére
A PayPal-ra utalás megszűnt, az általad megadott bankszámla számra utalják ki. Gondolom ezt megtörtént nálad is és azt adtad meg hogy oda menjen a pénz és onnan fizesd a jutalékot, (már szerintem számlázva, ma kaptam meg az aktuális, Aug 16, 2021 through Sep 15, 2021 számláról az értesítőt) ha nem akkor bizony rendezni kellene.
Úgy tudsz reklamálni hogy vagy írsz nekik, vagy a chat-en keresztül akkor pontosítasz hogy miért és meddig van visszatartva.Persze a hétvégén érdemben nem fogsz szerintem emberrel társalogni.
Az elküldés után a nyomkövetési számot megadtad, azt megnézve kézbesített és a vevőd adott értékelést ami nem negatív, illetve nem is reklamált? -
cbmfan
őstag
válasz animatrix11 #83068 üzenetére
És még lesz is, amíg lesz olyan madár aki ezt beveszi...
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
cbmfan
őstag
válasz animatrix11 #83048 üzenetére
Jól tippeltem, az eladót már ki is tiltották és eltűnt a hirdetés.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz animatrix11 #83053 üzenetére
Van egy sanda gyanúm, hogy az eladónak hamarosan lesz három negatívja és "No longer a registered user" felirat a neve mellett...
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #83053 üzenetére
Majd visszakapják a pénzüket, ha rájönnek hogy semmit nem fognak kapni.
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #83050 üzenetére
Igen visszakapnád, de szerintem nem fog reagálni. Ha rákeresel nem ez a reális ára. sosem hirdetünk meg terméket úgy hogy előtte nem keresünk rá hogy mennyiért adható el. 2200 alatt nem igazán van, találtam egy licitálóst ami most tart 800 €-nál, de szerintem elmegy legalább 2000-ig a hátralévő 6 napban..
Ha 1600 ért hirdetnél még akkor is elkapkodnák, a 800 a mesés ár. Ez kamu. -
cbmfan
őstag
válasz animatrix11 #83050 üzenetére
Így van. Viszont ez ezer százalék, hogy kamu, eszedbe se jusson kifizetni.
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #83048 üzenetére
Az eBay is visszatérít, nem a második vonallal kell kezdeni a probléma rendezést.
De te fizetsz, nem az eladó veszi le a számládról.
Pár napja regisztrált, nincs semmi eladása. Akár teszt hirdetés is lehet. Kérdezz tőle valamit a termékről, akár azt is hogy miért ilyen olcsó, aztán ha reagál majd átgondolod hogy megveszed-e. -
parkr
őstag
válasz animatrix11 #83023 üzenetére
biztos eladta aprón drágábban
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #83021 üzenetére
Oké, nem tudunk magyar fiókkal bankszámláról fizetni a PayPal-on, csak a PayPalhoz adott kártya vagy a PayPal egyenlegre feltöltött pénz.
Amikor jön visszafelé a pénz és refund bejegyzés megjelenik a PP számlatörténetben akkor 2-5 munkanap (ez a szokott idő) amíg a banki könyvelésben a számlára terhelik. Van amelyik bank még zárolja is pár napig.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #83019 üzenetére
A PayPal-on a refundról nincs értesítés sem? Mert ha kártya volt a pénzforrás akkor csak az látod hogy kaptál, a pénz megy tovább a bankkártya mögötti bankszámlára. Melyik bankról van szó egyébként ha a PP-n van nyoma?
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #82896 üzenetére
Már nem lehet PayPal-ra, az lehetőség megszűnt, pont ez nyomatják folyamatosan 1,5 éve. Vásárlóként fizetésre használhatod az eBay-en a PayPal-t, de ennyi volt.
Annyi állítható hogy naponta vagy hetente legyen kiutalva a bankszámlára. -
Topikgazda
válasz animatrix11 #79493 üzenetére
Valószínűleg felejtős a dolog, ha nem tudod a Paypal-t kiválasztani, lehet majd azt kéri hogy az eBay-t kikerülve fizess neki.
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #79491 üzenetére
Igen.
Nem mindig tartja vissza, de az a PayPal, ha azzal fizet a vevő és újonc az eladó. -
cof
veterán
válasz animatrix11 #77407 üzenetére
Meg erre még menne mindenféle adó, mert a cigarettán nem csak áfa van. De már ma sem árulhat akárki, és akármennyiért cigarettát, csak trafikok, szerintem felejtős.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
rednifegnar
senior tag
válasz animatrix11 #77407 üzenetére
sztem nem fogjak beengedni, eleve 900$-ert nem hiszem hogy szemelyes fogyasztasnak fogjak venni (de az is csak utazasnal elfogadott, ez meg rendeles). jovedeki termekeket amugyse komaljak. ilyeneket talaltam:
"A jövedéki termék nem küldhető - a tagállami hatóság tudomása nélkül - közvetlen a megrendelő személy részére, mert akkor az adóztatási előírások a fogadó tagállamban nem teljesülnének"
ja es az lesz a legjobb ha elkobozzak es megsemmisitik, de akkor meg a lovet is bukod.
[ Szerkesztve ]
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #75641 üzenetére
A jelszó csere előtt vagy után sem volt vele gond? A Hatrdverapró-n a fizetés nem egészen úgy működik. Ha az eBay-en vagy egy másik helyen gyorsfizetést használsz eleve belépés nélkül megy a dolog, azért mert az azonosító és a jelszó el van tárolva, így nem adhatod meg az új jelszót, mert a jelszó beírás elő sem kerül.
Ugye nem Maestro kártyáról van szó?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #75639 üzenetére
Ezt a szöveget nem a PayPal írta, de az a lényeg hogy a PayPal oldala nem elérhető. Lehet hogy a böngésződ vagy a reklámblokkolód a ludas.
A jelszó változtatás után be tudsz lépni a PayPal-ra és ott látod az új kártyát?
A gyors fizetés ugye nincs bekapcsolva, mert az érzékeny lehet a jelszó cserére? Ha igen akkor ki kellene kapcsolni. -
Topikgazda
válasz animatrix11 #75637 üzenetére
Rossz helyre írtad, ha egy bankkártyával nem tudsz fizetni az banki dolog. Aktiválva van?
Ha lejárt a bankkártyád és nem változott a száma, akkor az új lejárati dátum és az új csc/cvc kódot kell megadni. Ha új a száma akkor újként kell hozzáadni.
Nem tudsz lépni a PayPal-ra? Vagy nem tudsz a bankkártyával fizetni?
Melyik a gond?
A PayPal-al semmi gond, így a minősítésed egy szakmai topikban ilyen megfogalmazással nem igazán megy el. Nem lehet mondani.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #72568 üzenetére
Összefoglalóból idézet:
5. Mi az a Refund?
Az eladó által visszautalt vételár, vagy kártérítés.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.
Általában 3-5 banki munkanap, amíg könyveli a bank.Ha ma jött az értesítés akkor, akkor majd március 7-ig lenne számlán, tehát most csak vársz.
Sehol nem könyvelődik vissza pár órán belül. Az Mo-i banki utalások munkaidőben 1 órán belül, de ez nem az.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #72448 üzenetére
Ha február 21-et írtak, akkor a nyitási ablak 22-én indul. Ma éjfél lenne az elméleti idő a megkapás végének.
Mindenképp elsőként a eladóval vedd fel kapcsolatot, azzal indul minden "ügy".
Nem érkezett meg request és majd annak megfelelőne[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #69920 üzenetére
Head88 már válaszolt, csak annyit tennék hozzá hogy az itt az Összefoglalóban és az AliExpress topik Összefoglalóban is részletesen tárgyalva van a vámeljárás, erre a kérdésre is utalva.
-
Head88
addikt
válasz animatrix11 #69920 üzenetére
Vámoláskor a szállítással terhelt termék árából számolák az ÁFÁ-t és vámot.
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #55201 üzenetére
Készítesz ehhez a tételhez számlát arra beírod a szállítási költséget és azt fizeti ki.
De a számlát ő is kérheti és akkor a rendszer segít elékészíteni, vagy az eladott tétel alatti sorban megkeresed a számla készítést.
A biztonság relatív, nyomkövetős csomag is bárhol elveszhet.
(#55200) csaba17
Azt jelenti hogy az eBay-n az átlag ára ennek a terméknek 5,700.43 HUF, viszonyítási alap.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #55197 üzenetére
Magyar Posta, elsőbbségi ajánlott levél küldemény 2 kg-ig. Ez a legolcsóbb és biztonságos.
Összefoglaló
Magyar Posta 2015 díjszabások,
2 oldal, bal oldalon Egyéb külföld Elsőbbségi oszlop súlyhatáronként+Ajánlott 810 Ft-ja. Így lesz nyomon követhető a kézbesítés, ami a posta szerint 5 - 10 munkanap.[ Szerkesztve ]
-
somnia
őstag
válasz animatrix11 #53135 üzenetére
Ha a Paypaltól jön leveled ott ki van írva a teljes neved, ezen biztosan nincs.
-
havri1
félisten
Ne üzletelj ezzel az vevővel, tuti átverés.
[ Szerkesztve ]
havri
-
mepet
addikt
válasz animatrix11 #53138 üzenetére
Valaki biztosan. Ő eddig 5 percet foglalkozott az üggyel. Képzeld el, ha 20 emberből egy beveszi, akkor így kiszámolhatod, hogy 100ezer Ft-os órabérrel dolgozik. Ha csak 200-ból 1 nézi be, akkor be kell érje 10ezres órabérrel. Már majdnem sajnálom...
-
agroman
senior tag
nah, erre ment ki az egesz..
a regi ocska trukk..hamisitott PP level a penz erkezeserol..
majd jonni fog egy tole is hogy elkuldte a penzt kuldheted a gepet.------
-
fardem
aktív tag
át akarnak verni, ha jött valami pénz,akkor belépve látnod kellene.
-
mepet
addikt
válasz animatrix11 #53126 üzenetére
Szerintem ez már több, mit gyanús. Aki ilyet kérdez, az következőleg azt kérdezi majd, hogy Nigériába elküldöd-e...
-
somnia
őstag
-
agroman
senior tag
válasz animatrix11 #53120 üzenetére
volt itt par hete egy eset, hogy usaba szar volt a nyomkovetes es asszem vmi draga taskat vettek onnan es a taska is elment meg a penzt is visszavettek..szoval meg ebay-el egyutt sem tutti az eladas usaba.
------
-
mm89
őstag
Nyilván nyomkövetve kell küldeni, akkor tudod mutatni a PP nak, hogy te küldted, át is vették. Érdemes biztosítást is kötni szerintem, ha eltűnik, akkor legalább valamennyit visszakapsz.
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
somnia
őstag
A Paypal is megvéd.
-
Winner_hun
titán
válasz animatrix11 #11969 üzenetére
Nincs listázási idő amíg kikerül?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
dudikpal
senior tag
válasz animatrix11 #11940 üzenetére
Külföldöt 00-ával. Egyebet nemtok mondani.
-
dvdbackuper
őstag
válasz animatrix11 #11923 üzenetére
milyen procid van-e? ami 200+k-t ér??
-
baluka26
nagyúr
válasz animatrix11 #11923 üzenetére
Nekem van két pozitív értékelésem, ha érdekel
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
MODERÁTOR
válasz animatrix11 #4420 üzenetére
Ha az van odaírva, hogy worldwide akkor nyílván szállít mindenhova, ha csak USA akkor az eladótól kérdezd meg, hogy nem akarja-e mégis elküldeni ide a csomagot.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
L.T.
aktív tag
válasz animatrix11 #4410 üzenetére
ebax az tényleg szar lehet. Én eBay-en szoktam rendelni cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz animatrix11 #4410 üzenetére
Az ebaynek semmi köze a postázáshoz. Az eladóval kell beszélned ebben az esetben.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest