Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kraftxld
félisten
-
Bash
addikt
válasz juliabrilke #3396 üzenetére
A Selling format blokkban két opció közül választhatsz. Az első opció a Start listing immediately, ez az alapértelmezett. Ha ezt választod, akkor a listázás utáni pillanatban már megvehető a terméked. Ha a második opciót választod Schedule start time, akkor két hétre előre 15 perces léptékekkel meghatározhatod, hogy mikor induljon az aukció/listázás.
http://bashtravel.com/
-
juliabrilke
veterán
Regisztráltam eladásra termékeket. Minden általam információ helyes volt, még a bankkártyaszámomat is leellenőrizték.
Mikor lesz aktív az adott termék? Gondolom előtte leellenőrzik, meg ilyenek. Ez mennyi idő általában? -
Bash
addikt
válasz gergely2005 #3394 üzenetére
Ezt neki pontosan tudnia kell, hogy mik a lehetőségei, hogyan tud utánanyomozni...
-
Bash
addikt
válasz gergely2005 #3392 üzenetére
Az eladó felelőssége, hogy a vásárolt termék sérülésmentesen a vevő kezébe kerüljön, tehát nyugodtan érdeklődj az eladónál, hadd végezze ő a munkát.
-
gergely2005
tag
Sziasztok!
Én szinte nap mint nap használom az ebay-t, mindig megjött max 2 héten belül a termék, de volt mikor 1 héten belül is. Főlleg a UK ebay-t használtam(lom), de Németet is elég gyakran használom... probléma a következő:
Több mint 2 hete rendeltem dolgokat, de nem jönnek meg! Eddig mindig minden megjött, most nem, nem tudom miért, nem változtattam semmilyen címet... Hol tudok utánanézni, hogy hol van a cucc? Hol akadt meg? Hol vehetem át? És megtudni, hogy miért nem jött meg?
Van aki újraküldte már az árut, de az is már több mint egy hete és nem jött meg..
Köszönöm előre is az építő válaszokat! Elég fontos lenne, nem kis pénz elvesztéséről van szó...http://nagygergely.info
-
tusi74
őstag
válasz Flashcash #3385 üzenetére
Gondoltam ma egyet, és a német Ebay fórumán felvetetettem, hogy a német eladók nem nagyon komálják a PayPal-ját, és hogy az utalásnál, ''ki védi meg'' a vevőt.
Erre jött egy német csóka, és közölte, hogy a nezetközi utalásnál figyeljek oda, hogy minden költséget vállaljak ám, mert lehet, hogy az eladónak is fizetni kell a fogadásért.
Gondoltam magamban, álmodban ''köcsém'', én fizetem az én részemet, amiért az bankom megdolgozott, aztán, hogy ''nálad'' Németországban mit vonnak le, ahhoz az égadta világon semmi közöm. De aztán meghagytam gondolatszinten, de azért magamban röhögtem.
[Szerkesztve] -
-
1010
őstag
azt szertném megkérdezni hogy
ha hong kong bol rendelek valmit akkor is kell vámot
fizetni?
mert ha kiválsztom az angol ebay en hogy eropiai unio akkor hong kong ot is mutatja
-
rulez001
csendes tag
Köszi a segítséget egyébként, megcsináltam a lépésben leírtakat, mind a cd-re mind a pólóra. Az amcsi srác akitől a cd-t vettem, ő refundolt és elnézést kért (pedig szegény mindent jól csinált de nem érkezett meg a cd) a pénz státusza ''PENDING''. Magyarul dolgoznak az ügyön, de mit?? Már 4 napja refundolt. A pólóval kapcsolatban pedig írtam a paypalnak, erre kb mikor reagálnak? Egyébként nem adom fel, most egy 10000 +-os felhasználótól, aki nagyon kedves, vásároltam egy telefon akkumlátort, most már bebiztosítom a csomagot üdv!
-
MODERÁTOR
válasz juliabrilke #3380 üzenetére
mivel nem EU ezért nagy valószínűséggel igen
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
juliabrilke
veterán
Még egy kérdés. Ha Izraelből rendelek cuccot, akkor megy-e rá a +20% ÁFA? Úgy tudom, hogy igen, de nem vagyok benne biztos.
-
tusi74
őstag
válasz Rommel6600 #3376 üzenetére
Én is pont úgy vagyok vele. Adja meg korrekten az IBAN-t, meg a SWIFT-t, mert akkor tőle nem vonnak le semmit, ha meg utólag mégis, kit érdekel? A PayPal-nak is van díja a fogadófélnél, mégsem izgat igazán.
-
kraftxld
félisten
válasz juliabrilke #3377 üzenetére
Link?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
juliabrilke
veterán
Valaki tudna segíteni? Villámáras termékből kellene 2db-ot leütni. A többi dolgot intézem PayPal segítségével. Már a postaköltség is le lett zsírozva. Nos?
-
Rommel6600
őstag
válasz Flashcash #3373 üzenetére
Pont ezt néztem én is a netbankon tegnap, és ha arra kerül sor, én tutira a kettes opcióval fogok utalni, akkor csak 1500Ft-ba kerül nekem az Erste-nél, az Ő költsége meg már nem igazán tudna izgatni, pláne utólag. Eddig egy eladó sem írta utalásnál, hogy nem állná az Ő bankköltségét...
-
Rommel6600
őstag
válasz Flashcash #3370 üzenetére
Az ismerősöm mind a kétszer vevőként regisztrált, először német ebay-en. Gyorsan vett is pár dolgot, és ezután történt meg hogy leemeltek pénzt a kártyájáról. Szerencsére nem sokat, mert nem volt sok pénz rajta de ez nem változtat a lényegen. Ekkor regisztrált újra az angol ebay-en (igen co.uk), ami nem kért tőle kártyát.
Akkor lehet, hogy az angol ebay tényleg nem kért, és most sem kér kártyát ha a vevőként regisztrálsz.
OFF
Nem tudom elég-e megadni csak egy kártya számot, vagy van vmi verifikáció is, mert ha elég csak egy kártyaszám, az könnyen kikerülhető egy Credit Card number Validate and Generate progi használatával
/OFF -
Flashcash
Közösségépítő
Nemzetközi utalásnál van 3 opciód amit megjelölhetsz: (MKB)
1-Az összes bankköltség a megbízót terheli
2-A külföldi bankköltség a kedvezményezettet terheli
3-Az összes bankköltség a kedvezményezettet terheli
Pár hónapja amikor egy németnek utaltam én megjelöltem az első verziót, ennek az lett az eredménye hogy levontak fix. 2000FT-ot 40-50ezerFT-nak megfelelő átutalásáért majd kb. 1,5-2 hét elteltével még utólag levontak kb. 800FT-ot gondolom ez a külföldi bank költsége lehetett.
-Amit nevetségesnek tartok hogy előre sehol nem tudod megnézni hogy összesen mennyi költséged lesz egy EU-s átutaláson, hiszen a külföldi bank fogadási költségeit nem tüntetik fel sehol és a saját bankomnak fizetendő meghatározható díj ezt nem tartalmazza.
-A másik ami vicces hogy európában európai úniós tagországok felhasználói az amerikai paypallal fizetgetnek egymásnak mert két eu tagország között még mindíg nem oldották meg az olcsó banki átutalást.
-Infók az euró átutalásokról az európai únióban: [link] (itt írják hogy elvileg 6 nap alatt teljesíteniük kell a tranzakciót) -
rulez001
csendes tag
Jól befürödtem az első 2 vásárlással, de a cd-s srác nagyon rendes volt és refundolt, mondjuk a mai napig 1 fillért se látok belőle, de a paypal is írta, hogy visszaküldte a pénzt. Viszont úgy érzem a pólóval amit egy már megszűnt felhasználótól vettem, sohasem érkezik meg, és pénzt sem látok belőle. Na most jön a dilemma, hogy használjam-e az ebay-t a közeljövőben ..
-
tusi74
őstag
Ha valakit érdekel, a Raffeisen netbankjából 4 nap alatt van kint a pénz Németországban utalással, (ha már smucigja sajnálja a PayPal díjat), és 8 €-ra 1285 Ft utalási költséget számol fel. De bármilyen számlacsomagban vagy ugyanannyi a külföldi utalás.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Rommel6600 #3369 üzenetére
Az ebay regisztrációhoz akkor kell bankkártya adatokat megadnod ha eladóként regisztrálsz. Ekkor jogosan kéri a terhelendő kártya adatait, hiszen a listázás stb. díját ide fogja terhelni.
Vevőként több ismerőst regisztráltam soha nem kért bankkártya adatokat. (co.uk)
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Egyik ismerős kártyájáról húztak le pénzt, ebay regisztráció után... Kis utánnajárás után lett biztos a dolog.
Aztán csináltatott újat, és újra regisztrált is az ebay-re, de már az angol ebay-en keresztül, mert az nem kért kártyát a regisztrációhoz.
Még mindig kell kártya az ebay reghez? Még 2003ban nem kellett, így nem érint, de számomra érthetetlen hogy minek kell, a legtöbb cuccot vagy személyesen fizettük ki, vagy utaltunk, ezek közül egy sem indokolja, hogy kelljen hozzá kártya... Ha meg paypalival fizet az ember, az sem indokolja, külön cég, külön adatbázis.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz Rommel6600 #3362 üzenetére
Nekem visa electronnal nem sikerült annak idején sem az ebayre, sem a paypalra regelni, csak dombornyomott volt jó.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
juliabrilke
veterán
eBay: Verwarnung wegen des nicht bezahlten Artikels mit der Nummer 220146595599
Details zum Artikel mit der Nummer: 220146595599
Artikelbezeichnung:
GeForce 7900 GTX 512MB GDDR3 HDTV/Dual DVI 7900GTX
Angebotsende: Donnerstag, 06. Sep. 2007 23:15:59 MESZ
Menge: 1
Datum, an dem die Unstimmigkeit gemeldet wurde:
Samstag, 08. Sep. 2007 02:22:32 MESZ
Egy ilyet kaptam szeptember 8.-án. Akkor már nem értem.
Egyébként volt már egy nézeteltérésünk az egyik eladóval. 4 opteron procira licitáltam és közölték, hogy nem köldik el Magyarországra. (annak ellenére, hogy oda volt írva) Ezért vettem 4 másikat. Utána meg jött a levél, hogy garatulálunk, hova küldhetjük a procikat és mikor akarok fizetni... -
Bash
addikt
válasz juliabrilke #3363 üzenetére
4, maximum 5 napja járt le az a bizonyos VGA-s aukció (legalábbis 4 nappal ezelőtt újdonságként híresztelted), az Unpaid item dispute-t csak a 8. napon lehet megnyitni, onnan kezdve ismét 8 nap mire claim lehet az ügyből, és csak azután kaphatsz strike-t.
Biztos rosszul esett, de gyakorlatilag nem lehetett benne a kalapban az ügy, valószínűleg korábbi csínytevéseidnek köszönheted. Ebben az ügyben az elmondásod alapján eleve nem te voltál a ludas.http://bashtravel.com/
-
-
juliabrilke
veterán
Tegnapi napon sikeresen kitíltottak az ebay-ről. (benne volt a dologban a 7900gtx videókártya, ami valójában 7800gtx volt.)
Szeretem az ilyen korrekt eladókat. -
Rommel6600
őstag
Na intéztem magamnak Visa Electront, nem volt egyszerű, ugyanis váltig állította az ügyintéző, hogy az nem jó arra amire én akarom
Végülis felhívtam a bankból az ügyfélszolgálatot, és ott megmondták hogy igazam van
Tehát minden kártya alkalmas netes vásárlásra aminek a hátulján van CVC kód.
Köszi a segítséget, így most lesz tök ingyen egy Visa Electron kártyám is. Ha a kártyabevonásért felszámolnának pénzt, akkor nem fogom leadni, és lesz két használható kártyám
És mivel ez nem újragyártásnak számít, még pénzt sem számoltak fel érte
Egy másik ügyintéző felvilágosított, hogy a Visa Electron kártyákon állítólag nem rég óta van CVC kód, így érthető, hogy nem tudnak sokat még erről. -
MODERÁTOR
válasz juliabrilke #3359 üzenetére
Ebben az esetben nem azt adná mint amit hirdetett, sztem nem vagy köteles megvenni. Vagy már fizettél?
-
Oliverda
félisten
válasz juliabrilke #3357 üzenetére
Szerintem összeesküdött ellened az egész eBay.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
juliabrilke
veterán
Még egy gyöngyszem... 3 órával a licit vége előtt kiderül, hogy a kártya nem 7900GTX, hanem 7800GTX. Ilyenkor mi van? A licittel vezetek persze. Lemondom, mert átvert.
A poén még, hogy most iskaptam egy vége előtti ajánlatot ugyanazzal a szöveggel,mint a ramoknál. (vége előtt megvehetem olcsóbban) Persze a felhasználó más. (elméletben) -
juliabrilke
veterán
válasz Oliverda #3355 üzenetére
A misztikusat úgy értettem, hogy nem licitált rá senki, csak 50$ magasságában. Amikor megtettem rá a licitet, akkor 2-3 óra elteltével rámlicitáltak. Ez kb. 5-6 alkalommal fordult elő és mindig ugyanaz a felhasználó. A vége előtt ő vezetett (ha jól tudom ő nyerte a licitet), de még előtte kaptam az eladótól a 150$-os ajánlatot. (az is érdekes volt, hogy 110-120$ magasságában volt az utolsó ajánlatom az eladó felé, ezért nem értettem, hogy hogyan jött ki a 150$-os ajánlata...
-
Oliverda
félisten
válasz juliabrilke #3350 üzenetére
Az persze nyilván lehetetlen hogy több ilyen cucca is van az ominózus eladónak és ezt az utat választva próbál vevőt találni rájuk...
...to start the official eBay procedure The transaction will be made under the eBay Protection Programs and you will receive instructions how you will have to complete this transaction. I will also include a full refund policy. I want a safe deal only through eBay, I never deal outside eBay.
Feketén-fehéren leírta hogy ez egy teljesen szabályos út.
''misztikus'' módon rámlicitált egy felhazsnáló - Az sem szoktlan hogy a licit vége előtt 2mp-vel licitál rá valaki az emberre, de ez ettől még szerintem nem lesz misztikus."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Rommel6600
őstag
Egyszer nem találkoztam még ezzel az opcióval, de csomószor kerestek már meg aukció után (amikor 0-s, egy hete/hónapja regisztrált nick licitált felül), ilyen-olyan ajánlatokkal. Persze ha felajánlja az eladó ezt a lehetőséget (second chance) az más mivel akkor gyakorlatilag te nyered meg az aukciót, de ha jól emlékszem sem a fennt említett levél, sem az én írásom nem erre vonatkozott, hanem az átverés-gyanús esetekre.
[Szerkesztve] -
Luighi
senior tag
válasz Rommel6600 #3351 üzenetére
Gondolod, hogy ez a second chance offer-re is vonatkozik, azzal is vigyázni kell?
-
juliabrilke
veterán
válasz Rommel6600 #3351 üzenetére
Eléggé komolytalannak néz ki nekem is. Természetesen a licit vége előtt érkezett és nem én nyertem az aukciót. Már nem is bánom...
-
Rommel6600
őstag
válasz juliabrilke #3350 üzenetére
Hagyni kell az ilyet a fenébe. Onnantól kezdve, hogy nem te nyerted meg az aukciót már nem tudom, hogy akarná ebay-el megoldani és nem azon kívül.
Csak úgy szabad vásárolni, ha te nyerted meg az aukciót, minden más esetben már veszélyes vizekre evez az ember. Szerintem legalábbis -
juliabrilke
veterán
Hi,
I see your expressed interest by biding on the auction, Lot of 7-- 512Mb DDR Ram & Lot of 16-- 256Mb DDR Ram. I can offer you the item for US $150 with shipping included. If you want to make this purchase, please e-mail me your full name and shipping address to start the official eBay procedure The transaction will be made under the eBay Protection Programs and you will receive instructions how you will have to complete this transaction. I will also include a full refund policy. I want a safe deal only through eBay, I never deal outside eBay.
Thank you
Ez érdekes. Ezzel próbálkozott az eladó. Nem igazán néz ki szabályosnak. Persze pont az az eset, amikor ''misztikus'' módon rámlicitált egy felhazsnáló és a zárás előtt kapok egy ''visszautasíthatatlan'' ajánlatot az eladótól. -
Bash
addikt
válasz Matthew #3345 üzenetére
Kérned kellett volna az eladótól egy javított számlát, ő arra olyan értéket ír, ami neki tetszik. eBay Standard Purchase Protection Program-ja január 17-én megszűnt, csak PayPal biztosít védelmet.
Egyébként ha claim-re kerül sor, akkor az eladónak nem a feladást kell bizonyítania, hanem a kézbesítést. Nagy különbség!
Mindenesetre azt javaslom, hogy próbálj meg egyértelmű választ kiszedni az eladóból, ha nem sikerül dűlőre jutnod vele, akkor megpróbálhatod jelenteni, ki tudja mi lesz belőle.
rulez001!
[link]http://bashtravel.com/
-
rulez001
csendes tag
Sziasztok! Több mint egy hónapja rendeltem egy felsőt. A szállítási időnek max 3 hét volt írva. Az eladó 1 emailre és üzenetre sem válaszolt. Azóta kirúgták az oldalról (nemtudom miért, pedig 99%-os feedbackje volt és több mint 600 terméket adott el) én viszont szeretném visszakapni a pénzemet. Kérlek segítsetek, hogy pontosan hogyan és mit írjak az ebaynek, mivel ilyen helyzetben még nem voltam. Köszönöm, ez fontos nekem!
-
MODERÁTOR
Kaptam egy üzenetet az egyik eladótól egy termékkel kapcsolatban amit július 19.-én vásároltam. Most azt akarja, hogy hagyjak feedbacket vagy mi? (persze megtörtént)
Dear xy,
Be An eBay Star - Leave your eBay trading partner feedback!
This is your opportunity to:
Express opinions about your transactions.
Encourage partners to leave feedback for you.
Enhance your reputation in the eBay community.
foxrox1Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Matthew
őstag
A PayPal Buyer Protection egyik feltétele viszont, hogy vagy a Pay Now gombot használva vagy PayPal-on az eBay item-et kiválasztva és az item number-t beírva fizess teljes árat.
Na akkor itt buktam el, ugyanis a pay now gombbal nem enged kevesebbet fizetni, a paypal-os e-bay item-et kiválasztva meg szintén nem enged kevesebbet fizetni, össze vannak ezek rendesen drótozva, megnézi e-bayen mennyi az annyi, és annyit akar.
Szóval PayPal-lal a 'Goods'-ot kiválasztva fizettem eddig mindig.
Bármilyen más fizetési mód akár az eladó kérésére is kizár a programból, tehát elvileg ebben az esetben PayPal nem biztosít védelmet számodra.
Azt akkor tisztáztuk, hogy a paypal nem biztosít védelmet számomra, és az e-bay? Ő nem kérhet valami bizonyítékot az eladótól, hogy feladta-e a csomagot? Még nem biztosított csomag feladásánál is kapnia kéne valami bizonylatot, nem?
Az az igazság, hogy jobban hiszek abban a verzióban, hogy a posta keverte el a csomagomat és nem az eladó nem adta fel, ezért nemtom megéri-e szekálni szegény eladót... -
cocka
veterán
válasz Rommel6600 #3339 üzenetére
Aha, hát igen. A légkör nem biztos, hogy a legjobb. Bár nekem kellemes meglepetésben volt részem, mikor a múltkor bementem a délelőtti órákban a miskolci székházba és csak annyit láttam az egészből, hogy millióan vannak, száz év múlva majd csak sorra kerülök, aztán a kb. 60 pultból volt egy szabad és sorszámhúzás után azonnal hívott is egy kis csaj.
Na mondom ez érdekes, mert ha a cibbe megyek, akkor meg minimum 5-10 perc.
''Az OTP-nél ezt a junior-t néztem, azt mondták az a legolcsóbb arra a célra amit akarnék, de annak a szlavezetési díja ~260Ft/hó, kivéve a szerződéskötés évében amikor 0Ft/hó, de hát
sokra megyek azzal a négy hónap ingyenességgel.''
Ez nem a sima lakosságié Visa Electronnal? Junior számlavezetési díja elvileg 0. De ha netán változtattak volna, akkor más bank után kell nézzek.
Nekem a kiszolgálás mindegy, mert általában csak befizetni járok, ott meg annyira nem szoktak gorombáskodni. Bár ha neked megér havi 119-et a kedves ügyintézők mosolya meg hogy kényelmes, nyugodt banki környezetben várakozhass, lelked rajta.
Na meg mint láthattad a kp. felvét is drágább, mint OTP-nél.
Nem mintha azt állítanám, hogy az otp egy baromi jó bank, de egyelőre ez a véleményem, majd ha vonják a számlavezetésit váltok Raiffeisenre. -
Bash
addikt
válasz Matthew #3340 üzenetére
Átirányít PayPal-ra, bekéri a tranzakciószámot, és normál esetben utána leírhatod a történeted. A PayPal Buyer Protection egyik feltétele viszont, hogy vagy a Pay Now gombot használva vagy PayPal-on az eBay item-et kiválasztva és az item number-t beírva fizess teljes árat. Bármilyen más fizetési mód akár az eladó kérésére is kizár a programból, tehát elvileg ebben az esetben PayPal nem biztosít védelmet számodra.
-
Matthew
őstag
válasz Rommel6600 #3341 üzenetére
Igen, kevesebbet nem lehet, csak gondolom az eladó beleegyezésével, de hogy azt hogyan kell, azt nemtom...
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, bár sejtem a választ.
Rendeltem valamit e-bay-ről, de a buy it now gomb megnyomása után nem fizettem azonnal, hanem külön belépve a paypal-ra küldtem pénzt az illetőnek, tehát a paypal-nál nem tudják, hogy mire küldtem. Illetve de, mert a tárgy és a levél részében feltüntettem a termék nevét és (e-bay) azonosítóját.
Aztán vissza e-bay-re és megnyomtam a 'Mark as payment sent' gombot.
Ez már nem az első alkalom volt, hogy ettől az illetőtől rendeltem ilyen módon, eddig minden okés volt de most ez nem akar ideérni.
Írtam levelet az eladónak és kicsit kétértelmű választ kaptam arra, hogy feladta-e azt a cuccot.
A kérdésem az lenne, hogy ha megnyomom a 'Report an item not received' gombot, akkor mi fog történni?
Mert kissé kikerültem az e-bay-t a fizetéssel, ráadásul a csomag biztosítás nélkül jön(ne).
Mielőtt megkérdezitek, hogy miért így fizettem: azért mert kaptam az eladótól kedvezményt de az e-bay buy it now funkciója nem enged kevesebbet fizetni, mint a vételár.
Szóval lehet valamit tenni ebben az esetben? -
Rommel6600
őstag
Azért lett Erste, mert ezek alapján döntöttem: ATM-ek száma, ügyfélkiszolgálás.
Ilyen szempontokkal csak két bank jöhetett szóba: OTP, Erste.
Az otthonom közelében is van egy hely ahol két ATM is található: egyik OTP-s a másik Erste-és. Innentől kezdve evidens volt, hogy valamelyiket választom ebből a kettőből. Meg mondjuk ha a lakhely közeli ATM-eket nem nézem, akkor is a CIB-nek Szegeden van két ATM-je, Az Erste-nek meg 8, az OTP-nek pedig Isten tudja mennyi...
És ezek után azért nem OTP, mert nem tetszik az ahogy az ügyfelekkel bánnak. A Szegedi központi fiókban kb 30 vagy több ügyintéző van ugyan, de 15 percnél nem vártam még kevesebbet egy egyszerű befizetésnél sem. (Havernak épp most b@szták el az új számla mellé a kártyaigénylését is Meg nem hallottam jókat az OTP-ről, többen mondták - nálam hozzáértőbbek, bankban dolgoző ismerősök - hogy ráférne már az OTP-re egy pofon, hogy rájöjjenek hogyan mennek a dolgok, végülis megörököltek rohadt sok embert és azóta is belőlük élnek) Meg engem fusztrált az a rengeteg ember, sok nyugdíjas, sok melós szakadt koszos ruhákban, rohangáló gyereket fegyelmező szülők stb. Egyszóval nem tetszett soha amit ott láttam. Ehhez képest ha bementem Faterral az erstéhez pár perc várakozás után le tudtunk ülni ügyet intézni (lakossági és vállalati számla is ott van nagyon rég óta), csend volt és nyugalom, teljesen másfajta ügyfelek, egyfajta úrias és felsőbbrendű légkör vett körül, kényelmes székekkel, és kedves ügyintézőkkel akiken a sok munka ellenére sem látszott hogy ma már te vagy a huszonkilencedik aki ezt csináltatja velem...
A másik amit még néztem, hogy az Erste-nél a netbankon való utalás nagyon olcsó.
Az OTP-nél ezt a junior-t néztem, azt mondták az a legolcsóbb arra a célra amit akarnék, de annak a szlavezetési díja ~260Ft/hó, kivéve a szerződéskötés évében amikor 0Ft/hó, de hát sokra megyek azzal a négy hónap ingyenességgel.
119Ft/hó pedig szerintem nem drága, ilyen netes utalási és kártya árak mellett.
Lehet hogy rosszul, de így döntöttem, a másik meg ha az OTP ingyen lett volna, akkor sem mentem volna oda, leírtam miért. Nem annyival drágább az erste mint amennyivel jobb számomra (vagy legalábbis Szegeden). -
cocka
veterán
válasz Oliverda #3333 üzenetére
''Most beszéltem az OTP ügyfélszolgálatával, és megerősítették, hogy ők az abban a percben aktuális deviza árfolyam alapján váltják át a pénzt pl. amikor NETen keresztül fizetsz.''
Nem tudom, de ez a CIB-nél úgy működik, hogy a vásárlás pillanatában zárolnak egy összeget, amit az aznapi aktuális (talán mnbs) árfolyam szerint váltanak. Természetesen ez az összeg mindig kevesebb, mint a levonáskori. Aztán eltelik kb. 2-3 munkanap és akkor vonják le.
OTP-nél azonnal levonják a fizetés pillanatában? Nem ülnek rajta pár napig? Szerintem tuti, hogy náluk is van valami könyvelési idő legfeljebb nem jelenik meg semmi a zárolt tételek közt azonnal.
''Milyen számlád van az OTP-nél?''
Diákszámlákról volt szó.
''Pusztán csak azért mert tudtommal a Netbank(OTPdirekt) nem ingyenes csak az elektronikus számlacsomagnál, ami pedig 2K havonta.''
Sima lakosságinál is 249 (99+150) Ft/hó. Elektronikus számlacsomagnál meg benne van a havi díjban, ami 1290 Ft. -
L.T.
aktív tag
Hát keverdnek a topic témák néha, ugye
-
Oliverda
félisten
Tényeken...?
Akkor itt vannak a ma reggeli árfolyamok. IEB, OTP, K&H sorrendben.[link] Csak ha már szóba kerültek a tények...
Most beszéltem az OTP ügyfélszolgálatával, és megerősítették, hogy ők az abban a percben aktuális deviza árfolyam alapján váltják át a pénzt pl. amikor NETen keresztül fizetsz. Persze lehet hogy a CIB-nél máshogy van... ha te mondod...
Visszatérve a #3330-as hozzászolásra...
Nekem az OTP-nél meg a CIB-nél van számlám és hát egyrészt egyiknél sincs számlavezetési díj
Milyen számlád van az OTP-nél?
Pusztán csak azért mert tudtommal a Netbank(OTPdirekt) nem ingyenes csak az elektronikus számlacsomagnál, ami pedig 2K havonta. Az SMS árak pedig így alakulnak: [link].
[Szerkesztve]"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
cocka
veterán
válasz Oliverda #3331 üzenetére
Végül is tényeken nem fogok leállni vitatkozni.
A dollárnál tényleg vannak eltérések, de minthogy én általában fontban fizetek, aszerint néztem, és úgy a sorrend tényleg IEB, K&H és OTP.
Ami pedig a levonásokat illeti, most néztem meg netbankban és tényleg a levonás napját megelőző napi deviza árfolyam szerint vonnak.(CIB bank) Hogy számodra mi tűnik logikusnak és hogy mik a tények az két különböző dolog. -
Oliverda
félisten
''Az Intereurópának vannak a legjobb devizaárfolyamai. De még a K&H-nak is jobb árfolyamai vannak az OTP-nél.''
Ezek a megállapítások erősen sántítanak. Az Intereuropa deviza árfolyam tekintetében kb. OTP szinten mozog, és ha jól néztem akkor a K&H-nak a legkedvezőbbek az árfolyamai. Viszont az eltérés elég kicsi, 0,5-1 HUF az OTP-hez képest dollárra kivetítve.
''Ez azért van, mert nem a levonás napján érvényben lévő árfolyammal, hanem az azt megelőző nap árfolyamával számolnak.''
Ez számora nem tűnik tul logikusnak, illetve a tapasztalataim sem ezt támasztják alá, de majd megkérdezem az ügyfélszolgálttól."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
cocka
veterán
válasz Rommel6600 #3329 üzenetére
Hát szerintem csak szimplán kérdezd meg, hogy a Visa Electronjuk használható-e netes fizetésre első sorban külföldi site-okon. Ha elkezd süketelni, meg dombornyomottról szövegelni, akkor mondd, hogy bizonyos bankok már elfogadják a VE-t is, nem véletlenül van rajta 3 jegyű cvc2 kód, és kérdezd meg, hogy ők közéjük tartoznak-e.
''Hidd el, ha annyi pénzem lenne hogy számítana az árfolyam egy utalásnál, nem diákszámlát csináltattam volna,''
És Erstés vagy? Hát már bocs, de te megőrültél. Az egyik legsarkalatosabb kérdés a számlavezetési díj. Ersténél diákszámla esetében ez 119 Ft.
Biztos baromi élvezetes lehet 119 Ft-ot tejelni azért, amit máshol ingyen megkapsz.
Ez évi 1428 Ft.
Nekem az OTP-nél meg a CIB-nél van számlám és hát egyrészt egyiknél sincs számlavezetési díj, másrészt OTP-nél csak a 450 Ft éves kártyadíjat fizetem, még az smseket is lemondtam, mióta azért is levonnak. A CIB-nél meg semmiért nem kell fizetni, még a normál bankkártyát is lemondtam, mert nem használtam, így maradt a netes, ami ingyenes. Az sms küldést meghagytam, ami éves szinten 300 Ft. Szal. 3 számlát és két bankkártyát összesen évi 750 Ft-ból kihozok.
Hogy legyen némi összehasonlítási alapod:
Netbank havi díja: OTP - 0 Ft, CIB - 0 Ft, Erste - 0 Ft
SMS a kártyás tranzakciókról: OTP - 10 vagy 12 Ft/SMS, CIB - 25 Ft/hónap, Erste - 0 Ft
Számlavezetési díj: OTP - 0 Ft, CIB - 0 Ft, Erste - 119 Ft
Normál bankkártya éves díja: OTP - 450 Ft, CIB - 490 Ft, Erste - 0 Ft (Visa Electronok)
Netes kártya éves díja: OTP - horror ár mert csak átszerződéssel lehet igényelni, CIB - 0 Ft, Erste - 600 Ft
Kp. felvét saját ATM-ben: OTP - 0.45%+20 Ft, CIB - 100 Ft, Erste - 0.45%+45 Ft
Kp. felvét idegen ATM-ben: OTP - 500 Ft, CIB - 250 Ft, Erste - 1.1%+300 Ft
Devizaárfolyamok: OTP - közepesen jó, CIB - a harmadik legrosszabb, Erste - a második legrosszabb
Átutalás netbankban: OTP - bankon belülre: 80 Ft, kívülre: 160 Ft, CIB - 0 Ft, Erste - belülre 20 Ft, kívülre 0 Ft
Nálam első szempont a számlavezetési díj, bár te tudod. -
Rommel6600
őstag
''Neten is elfogadott Visa Electronokból egyre több van. Itt a lista, amikről tudok:
Budapest Bank, K&H, IEB, OTP és Erste. A többi bank Visa Electronján a 3 jegyű cvc kód csak dísz.''[link]
Ha tutibiztosés1000% hogy az erste visa electronját elfogadják netes vásárláshoz, akkor be fogok ballagni és a maestro helyett kérek olyat.
Hivatalosan minek nevezik ezt az opciót? Engedélyezett netes tranzakciókra? Azaz mit kell hogy kérdezzek az ügyintézőtől, hogy ne értse félre és ne mondja azt hogy netes vásárláshoz kizárólag dombornyomott kártya a jó vagy a virtuális, hogyha közben meg tényleg jó.
Előre is köszi a felhomályosítást -
cocka
veterán
''ha az euró alapút választom, mivel eu-n belül a dollár alapú kártyával való fizetéskor a következő átváltások történnek: $->€->HUF.''
''akkor a pénzed dollárból váltódik euróra, és rögtön utánna euróból forintba ha forintszámlád van, azaz kétszer váltják át.''
A dupla konverzió igaz, csak a sorrend nem mindegy, mert először € -> $ -> Ft Visánál persze. Mastercardnál meg: € -> Ft
''(már ha lehet ilyet hogy: csókolom nem jó ez a májsztró, adjanak vízát de abból is electront)''
Persze, a kártyaleadás ingyenes, csak az új igénylésért kell fizetni.
''Illeve (tudtommal) az OTP-nek a legkedvezőbbek a deviza árfolyamai.''
Az Intereurópának vannak a legjobb devizaárfolyamai. De még a K&H-nak is jobb árfolyamai vannak az OTP-nél.
''ami még mindig olcsóbbnak tűnik mint évi 600Ft Visa virtuális kártyáért.''
Nem beszélve arról, hogy muszáj megrendelned hozzá az Erste Telebankot is, mert csak azon keresztül tudsz időzáras limitet állítani, ami alapjáraton 1 Ft és minden vásárlás előtt el kell ezt játszani. Hogy ezt netbankon keresztül miért nem lehet?
''Mi az, hogy engedélyezett? Ez is akkor bankfüggő vagy esetleg egy feláras opció?''
Igen bankfüggő. Ha a bank engedélyezte a külföldi netes tranzakciókat is, akkor jó a Visa Electron is, ha nem, akkor csak dísznek van rajta a CVC2 kód. Nem feláras opció!
Egyébként egy korábbi hozzászólásomban már leírtam, hogy milyen VE-ok jöhetnek számításba: [link]
''akkor általában bő 1 forinttal alacsonyabb árfolyam jön ki mint az éppen aktuális deviza eladási ár''
Ez azért van, mert nem a levonás napján érvényben lévő árfolyammal, hanem az azt megelőző nap árfolyamával számolnak.
''Vagy le tudnátok írni, hogy hogyan megy az autóvásárlás? Mert ugye az autót meg is kell nézni, mielőtt fizetek, stb stb...''
Úgy egyébként ha megnézel egy autós hirdetést nemcsak az ár van ott, de az is, hogy kizárólag személyesen lehet birtokba venni, megnézni, kifizetni. Ezért van ott a contactnál egy telefonszám, ahol érdeklődhetsz, hogy mikor tudod megejteni az eladóval a találkozót. -
wwenigma
Jómunkásember
Hű de nem lennék a postásotok....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
CubiaC
csendes tag
Halihó!
Kezdő vagyok, szeretnék regisztrálni, mert autóvásárlás előtt állok, és körbenéztem, tetszik a kínálat, tetszik a lehetőség, de még egyáltalán nem vettem semmit e-bayen. Valaki tudna adni egy elérhetőséget, aki esetleg már vett autót? Vagy le tudnátok írni, hogy hogyan megy az autóvásárlás? Mert ugye az autót meg is kell nézni, mielőtt fizetek, stb stb...
Köszi a segítséget előre is!
üdv: Cubi -
Oliverda
félisten
A CIB-nél tegnap 188.77, UniCredit 186.20, K&H 186.01. Mindez vs. OTP's 186.73.
Ezek alapján a tegnapi napra vetítve tényleg nem a legalacsonyabb, de ami érdekes hogy amikor pl. PayPal-on keresztül fizetek, és a végén visszaosztom a levont összeget a kifizetett devizával, akkor általában bő 1 forinttal alacsonyabb árfolyam jön ki mint az éppen aktuális deviza eladási ár.
Szerintem fejezzük itt be az OFF-ot, ennek a témának inkább a PayPal topikban van a helye."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
L.T.
aktív tag
válasz Oliverda #3319 üzenetére
Illeve (tudtommal) az OTP-nek a legkedvezőbbek a deviza árfolyamai. Pl. a mai napra vetítve:
na persze az Erste-hez képest. mert tegnap csak a CIB-nek [link] azUniCredit-nek [link] meg a K&H-nak [link] voltak jobbak az árfolyamai. Az OTP a LENYÚLOM Magyarország Bt. legjobb bankja Én azért mentem el onnan.
Egyébként itt meg lehet nézni az infókat a kártyákról [link] meg a netes kártyákról [link]
[Szerkesztve] -
cocka
veterán
válasz Rommel6600 #3316 üzenetére
A Maestro semmire se jó.
Ha netes vásárlásra kell, akkor csak dombornyomott Visa vagy Mastercard, vagy unembossed Mastercard vagy engedélyezett Visa Electron a nyerő + a netkártyák. Semmi más!
De ezt már leírtam párszor ide. -
Rommel6600
őstag
válasz Oliverda #3319 üzenetére
Na megkérdeztem a paypal topicban hogy jó lesz-e a maestro kártyám, ill. a visa electront akkor tutira elfogadja-e a paypal?
Hidd el, ha annyi pénzem lenne hogy számítana az árfolyam egy utalásnál, nem diákszámlát csináltattam volna, és nem érdekelne ez a hülyeség mert igényeltem volna egy dombornyomott kártyát és kész
Eu-n belül pedig állítólag azért olcsóbb euró alapú kártyával vásárolni, mert ha dollár alapúval teszed ugyanezt, akkor a pénzed dollárból váltódik euróra, és rögtön utánna euróból forintba ha forintszámlád van, azaz kétszer váltják át. Míg euró alapú kártyánál az eurót forintra váltják és így kerül levonásra a számládról. Állítólag... a banki ügyintéző szerint...
Ha kiderül hogy a kártyámat nem fogadják el, a visa electront pedig igen, akkor legfeljebb csináltatok visa electront (már ha lehet ilyet hogy: csókolom nem jó ez a májsztró, adjanak vízát de abból is electront ). Gondolom egy kártya újragyártás (500Ft) összegéből megvolna, ami még mindig olcsóbbnak tűnik mint évi 600Ft Visa virtuális kártyáért. Na mindegy, derüljenek ki a dolgok, aztán kavarok csak a bankban -
Oliverda
félisten
válasz Rommel6600 #3318 üzenetére
A netes vásárlás nem létkérdés így nem szempont, csak jó lenne.
Nálam viszont leginkább ez volt a szempont, és hogy biztosan elfogadja a PayPal. Illeve (tudtommal) az OTP-nek a legkedvezőbbek a deviza árfolyamai. Pl. a mai napra vetítve: Erste (USD): 189.63 ; OTP (USD): 186.73. Persze ez csak akkor számít igazán ha valaki nagyobb összegekért vásárolgat.
Azt tanácsolták, hogy ha eu-n belül akarok vele vásárolni, olcsóbb ha az euró alapút választom,
Ezt a bankban mondták? Amikor én kérdeztem azt mondták hogy mindegy, mivel forint alapú a számla. Mondjuk én még ezidáig csak angol fontban és dollárban fizettem.
A kérdésedre sajnos nem tudom a választ, de talánn nézz be a PayPal topikba."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Rommel6600
őstag
válasz Oliverda #3317 üzenetére
''A legolcsóbb és legegyszerűbb, ha csináltatsz egy sima lakossági folyószámlát az OTP-nél (270Ft/hó) és kérsz mellé egy Visa Electron kártyát. Ugyan nem dombornyomásos, de ettől függetlenül elfogadja a PayPal.''
Az ERSTE-nél csináltattam folyószámlát (120Ft/hó), és díjmentesen lehetett igényelni Maestro vagy Visa electront mellé.
''Szerintem tök mindegy, ha a folyószámlád forint alapú akkor nem számít hogy Visa vagy MasterCard. Persze ha deviza alapú számlád van akkor mindjárt más.''
Azt tanácsolták, hogy ha eu-n belül akarok vele vásárolni, olcsóbb ha az euró alapút választom, mivel eu-n belül a dollár alapú kártyával való fizetéskor a következő átváltások történnek: $->€->HUF. A netes vásárlás nem létkérdés így nem szempont, csak jó lenne.
Szóval a kérdés: Maestro nem dombornyomott (NEM masercard!!!) kartyát elfogad-e a paypal? -
Oliverda
félisten
válasz Rommel6600 #3316 üzenetére
Ilyet kértem a számlámhoz nem pedig Visa Electront mert az dollár alapú (májsztró pedig euró).
Szerintem tök mindegy, ha a folyószámlád forint alapú akkor nem számít hogy Visa vagy MasterCard. Persze ha deviza alapú számlád van akkor mindjárt más.
A legolcsóbb és legegyszerűbb, ha csináltatsz egy sima lakossági folyószámlát az OTP-nél (270Ft/hó) és kérsz mellé egy Visa Electron kártyát. Ugyan nem dombornyomásos, de ettől függetlenül elfogadja a PayPal."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Rommel6600
őstag
És maestro (vagy hogy írják) kártyával megy? Ilyet kértem a számlámhoz nem pedig Visa Electront mert az dollár alapú (májsztró pedig euró). Nemtom az otp-nél milyen kártyát adnak, én nem hozzájuk szerződtem, de ez nem dombornyomott, így aggódom.
Tegnap 10 percen keresztül csak a paypal oldalát böngésztem, és lehet én vagyok a béna de nem találtam egy olyan aloldalt/menüpontot/szekciót ahol felsorolják hogy melyek pontosan azok a kártyák és tipusaik amelyet elfogadnak. -
L.T.
aktív tag
válasz hummerdikk #3306 üzenetére
-
MODERÁTOR
Rendeltem egy cipőt USA-ból, tracking numbert megkaptam és ideért 1 hét alatt, majd Mo-n voltak olyan kedvesek, hogy még 8 napig ültek a csomagon. Tegnap kihozta a postás és látom, hogy nem az eredeti csomagban van ups matricával körbetekerve hanem a magyar posta címkéje van rajta. Kibontottam és akkor láttam, hogy a cipősdoboz oldala fel lett vágva, lehet ilyet csinálni? mivan ha a cipő is megsérül, kin hajtom be az árát?
-
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3304 üzenetére
Ezt az Index-es Ebay fórumról ollóztam:
''Ebben engem kikupáltak a DHL-nél: Ha ''simán'' adják fel akkor a Német posta hozza, ha biztosított, akkor a DHL. A DHL kocsival hozza ki, ha nem vagy otthon, kapsz egy értesítést a futár telefonszámával, akivel megbeszélheted, hogy mikor vagy otthon. A ''sima'' csomag viszont a Magyar Postánál landol.
Ezt viszont mondta a hölgy, hogy a németeknek minden DHL, ami posta, így ha azt írja valaki Németországban, hogy DHL-lel jön a csomag, még egyáltalán nem biztos, hogy náluk is kell keresni.'' -
wwenigma
Jómunkásember
No, megvolt az elso ebay-es vasarlasom, ki is vannak fizetve a cuccok. Már csak egy kérdésem van. Ilyenkor illik küldeni levelet, hogy kifizetve? Illetve az igy nezne ki ebayes szövegdobozba beirva: Payments sent by Paypal. Thank you.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Móci
addikt
Én őt rendeltem meg, s rendesen meg is érkezett ismerőshöz, aki lefesti.
A bibi csak annyi, hogy szar a minősége. De nagyon.
Úgyhogy resin kitekkel csak óvatosan onnan!
[link]"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
hummerdikk
őstag
Szevasztok!
Kezdo vagyok eBayban es lenne par kerdesem:
Junior plussz OTPs kartyaval ami csak elektronikus hasznalatra van lehet e PayPalon keresztul fizetni?
PayPalon keresztul ha fizetek akkor mennyi a tranzakcios dij amit levesz a cucc es a pksgen felul?
Valaszokat elore is koszonom! -
juliabrilke
veterán
Régebben láttam a yotube-on az ebayes videót. Akkor még nevettem rajta, hogy a dalszövegben is azt mondja, hogy mindenhol doboz és pukkanós zacsi van. Nos... most nálam is pont úgy néz ki a lakás. De megjött mind az 5 csomagom.
-
Bash
addikt
-
juliabrilke
veterán
Nos, úgy néz ki, hogy megkaptam az első ebayes átb@szó patkányt.(persze germán) Egy ideje idérget, hogy küldi a cuccot, meg ha feladta a csomagot, akkor kapom a tracking numbert is.
Elméletben DHL-el küldi. De a supportnál semmi csomag,se tőle, se nekem...semmi..
Tanácsok, hogy mit tegyek? Ebaynek levél? -
cocka
veterán
válasz juliabrilke #3300 üzenetére
Senkit nem akarok megbántani, de szerintem az Erste pofátlanul drága minden tekintetben. A Citibank után az egyik legrosszabb árfolyamai vannak.
[link]
Bogarássz!
Elvileg ha diákszámlád van, akkor 0.1% + min. 1500 Ft/max. 60 ezer Ft netbankon keresztül.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest