Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bash
addikt
-
MODERÁTOR
Elsősorban a gari miatt, nem éri meg a rizikót. Megnéztem amit linkeltél. $202 a vga jelenleg. $202+50x175=44100+ha az áfát is kifizeted akkor már nem is annyira éri meg.
57.000 Ft-ért itt a Ph-n is tudsz venni vadiújat, itthoni garival.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
-
őstag
Hi all!
Ebay-en szeretnék vásárolni a gond az hogy a cucc Amerikában van. A postaköltség elvileg 50 dolcsi. A kérdés az hogy vajon honnan tudom meg hogy az eladó beleegyezik-e abba hogy fel kéne adni Magyarországra? vatera.hu-n ismerős vagyok de itt nem! A másik hogy az 50dolcsis postán kívül nincs más költség? Köszi -
Flashcash
Közösségépítő
Vezetéknév Keresztnév
XYZ utca 12.
Budapest 1234
HUNGARYSzerintem minden DHL-t nyomon lehet követni, nekem egyszer szállítottak Párizsból Budapestre 15:00-kor adták fel a csomagot és másnap délben adták át nekem, de már nem emlékszem melyik fajta volt.
N4r4ancs: A topicban rengeteg helyen volt már róla szó, keress rá erre a szóra, hogy 'VÁM'.
Egyébkén igen kb.8000FT (nem tudom a pontos összeget most) fölött vámköteles az áru:
-de ez nem jelenti azt hogy 100%-ra megfogják a csomagot a vámosok
-a feladó is trükközhet az ár feltüntetésével (ázsiaiak gift jelzőket is előszeretettel alkalmaznak)
-a fenti sortól függetlenül még mindig megfoghatja a VÁM a csomagot
-ha megfogják a csomagot akkor az áru értékét növelik attól függően hogy mekkora az adott termékcsoportra a VÁM (lehet 0% is) majd hozzáadják az árhoz a postaköltséget és az egészre ráteszik az ÁFÁ-t. -
1010
őstag
rájöttem ebayezni egy sport
kiválasztani a terméket licitálni rá izgulni érte, és várni izgalommal a megérkezéstti hogy címeztek minden angolul van vagy csak az országnév?
ja és még hogy valaki tud abban segíteni hogy mien dhl csomag fajta van amit nyomon tudok követni és nem túl drága ha azzal kérem, iletve hogy meik a leggyorsabb dhl szállitás ha a pénz nem számít?
-
N4r4ncs
aktív tag
Sziasztok,
Eddig az EU területéről mertem vásárolni -főleg videojátékokat-. Mivel ázsiából,amerikából olcsobban tudnék kijönni próbálnék onnan is venni,viszont ahogy láttam anno a hsz-ekből,ilyen módon számítani kell különböző járulélokra,ez mennyire valós illetve jöhet számításba?Mátyással együtt az igazság is meghalt
-
Flashcash
Közösségépítő
Ma megérkezett a December 18.-án feladott csomagom Arizonából. Remélem ez csak az ünnepi kavarodásnak köszönhető.
-
Bash
addikt
Priority Mail International általában nyomon követhető, de csak maximum naponta egyszer esténként frissítik. Figyelgesd azért, és ha látod, hogy megérkezett Mo-ra, akkor ha budapesti vagy számíthatsz rá, hogy másnap megkapod, vidékiek természetesen 1-2-3 nap hátrányban. Átlagosan 1,5 hét szokott lenni.
http://bashtravel.com/
-
bbazsy
őstag
válasz kapcs-ford #4482 üzenetére
pont 1 hét? az szép..
remélem enyém is itt lesz kedden..nekem ennyi van USPS track -nél:
The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on January 14, 2008 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.ez most jelentheti azt, h már repül, v azt külön írják, ha már szállítás alatt van?
15. elvileg elküldte, Ő azt mondja....
-
kapcs-ford
őstag
-
Bash
addikt
Nem vagy köteles kifizetni a különbséget, az eladónak viszont kötelessége elküldeni a csomagot, ahogy az le van írva, ha fizettél. Még ha elnézte akkor is.
Írjál az eladóknak, tudasd velük, hogy még nem kaptad meg és mi a teendő (burkoltan, hogy mit ajánlanak).
-
Woolfy
csendes tag
Első esetben az eladó belátta, hogy tényleg nem korrekt dolog ellentmondásos információkat feltüntetni a termék adatlapján, úgyhogy utánanézett a postai áraknak és mai nappal el is küldte a csomagot.
A másik illetőnek írt levelemre is hamar jött a válasz, hogy nagyon sajnálja, de elnézte a postaköltséget! Mondhatom szép kis elnézés, 5.60 helyett 15 font!
Viszont ami továbbra is aggaszt, az az a három angliai csomag, amikről december 22-e óta semmi hír. Most nem tudom, hogy először írjak-e valamit az eladóknak, (És ha igen akkor mit???) vagy rögtön Dispute-tal indítsak?
[ Szerkesztve ]
-
1010
őstag
angliából mennyi idő allat ér ide egy csomag? ha normál psotával adják fel?
-
Matthew
őstag
Meghirdettem egy terméket az angol ebay-en de nem tudtam kiválasztani azt, hogy hova tudom postázni, sehol sem látok olyen opciót, hol keressem? Most csak UK van egyedül de szeretném egész Európába küldeni.
-
kapcs-ford
őstag
-
Bash
addikt
Én megmondanám neki, hogy ha a vevő rendben fizetett, akkor az eladónak kötelessége azt és annyiért elküldeni, ami és ahogy a leírásban meg van határozva. Végső esetben akár jelentheted is Seller Non-Performance miatt.
A másik dolog meg érdekes, nem tudom ilyen esetben melyik a mérvadó, de egyértelműen az eladó hibája. A helyedben inkább visszaküldetném a pénzem és nem foglalkoznék vele többet. Az eladó az elvesztett listing és final value fee-ja miatt meg talán legközelebb megtanul nem véteni ilyen hibát.
bbazsy!
A 6-10 nap hellyel-közel reális, persze lehet kicsit több is, főleg, ha a vámon megakad. Postásnak elvileg ki kellene vinnie, de ha pl. felétek kétkeréken közlekedik, akkor sokkal valószínűbb, hogy nem teljesíti a kötelességét és csak egy cetlit kapsz.http://bashtravel.com/
-
bbazsy
őstag
hali
usps priority mail NYból mennyi idő alatt ér ide(BP) vámmal(szarakodnak?), mindennel($20, <1kg, gift van ráírva, és egy átlagos mondjuk router doboz nagyságú). 6-10dayst olvastam, de jó lenne tudni, h ebbe benne marad-e ált, mert úgy kell terveznem Pesten tartózkodásom.
illetve ki hozza ide, postás, futár, kicsoda? és csönget, beadja a csomagot, v hagy cetlit, h menjek be érte?köszi
[ Szerkesztve ]
..
-
Woolfy
csendes tag
Minden o.k., az eladók türelmesen kivárták a pénzüket és mindenki meg is kapta.
Egyetlen kivétellel: A kedves eladó felháborodottan közölte, hogy ő márpedig nem küld sehová Anglián kívül, mert a leírás legalján ezt bizony kikötötte (bolhabetűkkel). A baj csak ott van, hogy a "Post to" után az áll: "Worldwide". Mivel én ezt néztem, licitáltam és meg is nyertem. Szerintetek ez tisztességes? És ha le is nyelem ezt a békát, nem tudom, hogy hogyan lehet törölni az egész tranzakciót...
[ Szerkesztve ]
-
Bash
addikt
válasz kapcs-ford #4462 üzenetére
Ha a dispute-n keresztül bármit is kommunikált veled, akkor igen, ha nem vett részt a dispute-ban, akkor is viszonozhatja azzal a különbséggel, hogy akkor nem jelenik meg.
-
kapcs-ford
őstag
Ha valaki nem fizet és a dispute konzol lejárta után visszakapom a jutalékot és negatívot hagyok akkor azt tudja viszonozni? Régen ebben az esetben nem tudta de mintha változtattak volna rajta... tudjátok?
Aláírás
-
dc
tag
GLS től kapott már valaki csomagot ? Postára érkezik vagy házhoz szállítják ?
-
-
tusi74
őstag
válasz #32577792 #4456 üzenetére
Mint fentebb írtam, az idegen bankköltséget nem kell vállalnod, mert IBAN-os utalás esetén a fogadó bank nem számolhat fel költséget. Nekem eddig 5 német utalásom volt, soha nem vállaltam át, és mindig a teljes összeget megkapták, én eg fizettem 5 EUR utalási költséget.
Igen a másik bankom az OTP, én is most váltottam az 1300 Ft-os elektronikusról net számlacsomagra. Aztán van egy harmadik bankom, a CIB, ott is Online számlacsomagban vagyok. Úgyhogy én halmozom az élvezeteket.
-
törölt tag
hát, ahogy most számolgatom, szinte teljesen mind1, hogy PP vagy IBAN utalás.amennyit nyerek az árfolyamon, azt elviszi a költség. de látok egy olyat, hogy az idegen banki költséget ki viseli. ezt gondolom illik előre tisztázni vagy amiért leütöm annyit utalok és kész?
otp-s vagy egyébként? vannak új számlacsomagok és most váltottam -
Scotch
csendes tag
válasz #32577792 #4445 üzenetére
Olvastam itt is több esetben és magam is tapasztaltam, hogy valamilyen oknál fogva nem hírdetik a PayPal fizetési lehetőséget, sőt fel sem tüntetik, de amikor megkérdeztem 10-ből 7 azt mondta természetesen lehet nála is így fizetni.
Állítólag tíz év múlva véget ér a hét, szűk esztendő.
-
tusi74
őstag
válasz #32577792 #4449 üzenetére
Hát, ha jól megnézed az eladó értékeleseit, nem nagyobb kockázat, mint a PayPal.
A Raffinál, van olyan, hogy alapszámla. Teljesen 0 Ft a havidíja. A belföldi utalás drága, de külföldre ugyanannyi az utalás, mintha fizető csomagban lennél, tehát, ha csak Ebay-ezés miatt nyitod, akkor érdemes az alapszámla. Egyszeri 2000 FT befizetésével, lesz netbankod. Én ezt megcsináltam, így, ha a némettel nem tudok semmilyen módon egyezségre jutni, akkor az igazi számlámról átutalom a pénzt a Raffisra, és onnan netbankon tovább IBAN-nal a németnek.
Egyébként tényleg ingyen van, de ha kell, ott van, és nem kér enni. Eddig ezt látom legolcsóbb megoldásnak, mert a CIB-nél 10 EUR, az OTP-nél is 4000 Ft körüli.
-
törölt tag
ehhez viszont kell ottani folyószámla?
ez viszont nekünk vevőknek, nem annyira biztonságos, mint a PP, ha jól gondolommég valami: ha odaírjam hogy plusz Mwst, akkor ráfogja még számolni az áfát a végösszegre? vagy ez csak akkor, ha adott országban marad a termék?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
egy gyakorlati kérdésem lenne: a németek mennyire megbízhatóak, illetve náluk elég ritkán van feltüntetve a PP, mint fizetési lehetőség. ha ez nincs külön jelezve az adott terméknél, akkor jól gondolom, hogy nem lehet így fizetnem. akkor viszont hogyan, mert én eddig csak így vásároltam.
thx -
1010
őstag
rég ebayeztem
a paypalnál a card number az a kártya elején lévő klasszikus számsor vagy micsoda?
-
dc
tag
Jóestét!
Ebayen rendeltem ezt-azt. Oliverdával utaltattam több eladónak is ( még nemvolt PayPal om, és sürgetett az idő ) mindenkinek megérkezett a lóvé, de Peggy1312 powerseller az előbb küldött emailt h nem érkezett hozzá pénz. Visszaolvastam a negatív értékeléseit csinált már ilyet hogy utaltak neki, és nem küldte az árut. Teendő?
[ Szerkesztve ]
-
Woolfy
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket! A héten megjött az egyik decemberi csomag, de további három még várat magára. Tanulság: Ünnepekkor, ha nem muszáj ne rendeljünk. Node mit tegyünk, ha akkor jár le az aukció!?
Lenne egy olyan kérdésem, hogy: Ha mondjuk most vasárnap veszek 5 különböző holmit, és csak hétfőn tudom fizetni őket, akkor nem fognak ezért törölni az Ebay-ről?
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz kapcs-ford #4431 üzenetére
Akik szeretnének kompletten az egész ebayen keresni, nemcsak az amerikain, angolon, németen, olaszon, francián stb..
azoknak ez a link való: [link]
-
Matthew
őstag
Köszi az infót mindenkinek.
-
juliabrilke
veterán
Szegény csomaggal mi történt? Én őszintén már szinte le is mondtam róla.
Bullet Into Foreign Customs, January 09, 2008, 7:25 am, HUNGARY
Bullet Arrived Abroad, January 08, 2008, 2:35 pm, HUNGARY
Bullet International Dispatch, December 16, 2007, 9:55 am, SAN FRANCISCO
Bullet Electronic Shipping Info Received, December 12, 2007Dec. 16 után a csomag mintha meg sem mozdult volna. Az ok, hogy karácsony volt, de azért ott állt dec. 16 és jan. 8 között?
Az eladó természetesen nagyon elfoglalt powerseller és a kérdésekre nem igazán szeret válaszolgatni. Kár, hogy előre megadta a pozitív értékelést.
-
kapcs-ford
őstag
Mert amit az ír oldalon láttál az nem küldi svédbe.. nézd csak meg jobban... de a az ebay faq-jában is benne van valahol hogy nem kell pl. a francia oldalra regisztrálnod azért hogy oda adj el valamit tehát globális.
De nézd csak meg, lépj be nyugodtan pl. a francia oldalon az accountoddal.Aláírás
-
Bash
addikt
válasz kapcs-ford #4424 üzenetére
Ez egyáltalán nem így működik: US->UK, UK->US.
Angol és német oldalak között nem tudom mi az érvényben lévő szabály.http://bashtravel.com/
-
Matthew
őstag
válasz kapcs-ford #4424 üzenetére
Csak ettől függ? Ezek szerint ha worldwide akkor mindenhol látható lesz, ugyi?
-
Matthew
őstag
Ha meghirdetek egy terméket mondjuk az angol ebay-en akkor az a német és usa oldalon is látszódni fog? Vagy ott is meg lehet külön hirdetni?
-
MODERÁTOR
válasz animatrix11 #4420 üzenetére
Ha az van odaírva, hogy worldwide akkor nyílván szállít mindenhova, ha csak USA akkor az eladótól kérdezd meg, hogy nem akarja-e mégis elküldeni ide a csomagot.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
válasz kapcs-ford #4414 üzenetére
sztem nem
LT: 3 pár cipőt vettem ebayen, mind jó lett
[ Szerkesztve ]
-
L.T.
aktív tag
válasz animatrix11 #4410 üzenetére
ebax az tényleg szar lehet. Én eBay-en szoktam rendelni cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
L.T.
aktív tag
válasz kapcs-ford #4414 üzenetére
Szabály szerint minden nem EU-ból jövő árura vámot és ÁFA-t számolnak fel. De ha a csomagra ráírják, hogy ajándék akkor átcsúszhat főleg ha az értéket nem tüntetetnek fel a csomagon és/vagy 45 Euro alatt van ez.
De cipőt én próba nélkül nem vennék[ Szerkesztve ]
-
kapcs-ford
őstag
USA-ból rendelnék egy cipőt (kb,60usd total), szerintetek megvámolják?
Aláírás
-
MODERÁTOR
válasz animatrix11 #4410 üzenetére
Az ebaynek semmi köze a postázáshoz. Az eladóval kell beszélned ebben az esetben.
-
animatrix11
őstag
nekem egyenlőre az a tapasztalatom hogy az ebax egy nagy rakás szar
bármit amit meg vettem volna sztech cuccot azt nem postázzák mo-raHardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
dc
tag
Helló!
Létezik hogy a német árut vámolják ?
-
Scotch
csendes tag
Köszönöm válaszod, sajnálom, hogy teret engednek a bosszúból történő értékelés lehetőségének.
Bár én inkább vásárolok az eBay-en, így a napnál is világosabb miért kaptam negatívot, az értékelőm rájött, hogy rossz megoldást választott. Most igér fűt-fát, csak töröljem az értékelést. 90 napig semmit nem tett. Csupán csak ezért bosszant, mert ilyen embertől kaptam negatívot.Állítólag tíz év múlva véget ér a hét, szűk esztendő.
-
Bash
addikt
Rosszul gondolod. A feedback az üzletfél véleménye a tranzakcióról, rólad, és mint ilyen, véleményt nem igazán lehet szabályok közé szorítani. Amíg az nem sért jogot, illetve az itt felsorolt 11 pont egyikét sem meríti ki, nem sok esély van a feedback eltávolítására.
Közös megegyezéssel is törölni lehet a feedback értékelést, de ilyenkor értelemszerűen a másik fél negatív értékelése is törlődik (a comment megmarad).http://bashtravel.com/
-
Scotch
csendes tag
válasz kapcs-ford #4397 üzenetére
Egy kicsit továbbgondoltam a dolgot...
Inkább az érdekel, hogy milyen alapon adnak, adhatnak negatív értékelést.
Vannak szabályok?
Szerintem egy vásárló csak abban az esetben kaphat ha nem fizeti ki a megfeleő összeget. Rosszul gondolom?
Lehetséges a "bosszú" negatív?Állítólag tíz év múlva véget ér a hét, szűk esztendő.
-
Woolfy
csendes tag
válasz kapcs-ford #4397 üzenetére
Claim-nél a 20 nap alatt kizárólag munkanapokat értünk?
Vagy esetleg beleszámítanak a szünnapok is?Azért kérdezem, mert van 3 csomagom amik december 22-én, 27-én és 28-án lettek feladva Angliában. Tehát ha az ünnepnapok nem számítanak bele a claim-be akkor semmi gond. Viszont ha beleszámítanak, akkor hamarosan lejár a 20 nap...
-
Scotch
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest