Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
6-án lett feladva egy csomagom de még mindig nem ért ide sima ingyen postával HK-ból. Fogok írni az eladónak hogy fizesse vissza a pénzem.
Ha ezt nem akarja akkor szerintetek inditsak rögtön egy dispute-t vagy mi ilyenkor a szokás?
Nem akarok adni én neki negatívat meg semmi ilyesmi de nem is szeretnék tökölni az igérgetésekkel sem -
Tomate
veterán
válasz Rommel6600 #14092 üzenetére
Értem. Reménykedek. Többet nem tudok csinálni.
-
Rommel6600
őstag
válasz Tomate #14090 üzenetére
1: Nem hiszem, hogy elhiszik
2: Tudják az értékét
3: Attól, hogy valami funkcionálisan rossz, az adóterhet utána ugyanúgy meg kell fizetni, hogy szabadforgalomba kerüljön. Anélkül nem lehet a tiéd. Legfeljebb nem a statisztika alapján, hanem egy alacsonyabb áron, de biztos meghatározzák az értékét, ha tényleg rossz, de tuti, hogy nem 10$ lesz az... Ha pedig tényleg jóval a valós vámérték alatt jutottál is hozzá (mondjuk 10$ért...), attól még nem az után kell a vámterhet megfizetni... -
wwhy
veterán
válasz Tomate #14088 üzenetére
Próbálkozz kitartóan, kb. 20-30 hívás bejön (nekem bejött)
Tudom, h nem vigasz, de tényleg el lehet csípni.
Ha nem bontják ki, átmehet, de ha igen és a vámos ismeri a cuccot, tisztában van az értékével, akkor szívás-ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Bedczooo
tag
válasz Winner_hun #14085 üzenetére
Köszönöm
-
Bedczooo
tag
Tudnátok irni konkrét oldalakat a nyomonkövetéshez?
Köszi! -
zeus90
aktív tag
Sziasztok!
Április 9-én lett feladva egy csomagom Kínából. Olyan furcsa dolog állt elő, hogy a Kínai tracking oldal szerint 17-én már az országba érkezett. A posta.hu-n 27-én felkerült az első bejegyzés a Track numberhez, miszerint, akkor ért Budapestre.(eleve mi ez a 10 napos differencia?!) Viszont most néztem meg megint a posta.hu-n a csomagot és a Helynél Budapest helyett most már ERR szerepel Ez a hely valamelyik postás zsebét takarná?
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
Cirka 1 hónap alatt megjött a csomagom amcsiból. A kabaré az, hogy ebből az 1 hónapból több mint 2 hetet már az országban volt a csomag... Valamelyikőtök írta, hogy nem muszáj bemenni érte személyesen, mert ha elfaxolom a számlát kihozza a postás. Nos 2 hét kellett a faxolástól mire kitudták hozni... Elérni nem tudtam őket szóval már azt terveztem bemegyek.. Nem értem mi tartott ennyi ideig. A doboz alján Posta feliratos ragasztószalag van az illesztések mentén. Felbontották a dobozt?
Másik: Szerintetek mennyi esélye van 27$-os postával és 10$-os értékkel egy Ipodnak, hogy ne fogják meg?
-
fradi81
veterán
Hello
Egy negatív értékelést vissza lehet vonni utólag?moto g72, Ninebot d28e
-
Rommel6600
őstag
Mivel a touch videót is lejátszik arra asszem durván 4-5% körüli a vámtétel. (taricban más besorolás alá esik) Plusz az áfa, ahogy írtad is. Illetve nem árt tudni, hogy a külföldi fuvarköltség is vámértéknövelő tényező! (Mivel gondolom "az ajtódig" kértél szállítást, és nem a határig vagy hasonlók, így az egész postaköltség annak minősül, nem vonják le belőle arányosan a magyarországi szakaszt vagy ilyesmi...)
Ha nem is küldesz számlát, "statisztikai módszerrel" elég könnyen meghatározhatja a vámhatóság egy ipod touch értékét, szóval szerintem nem nagyon tudsz trükközni.Azért majd írj légyszi, hogy mire jutottál, és mennyibe került végül a történet, kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Taru
tag
válasz devast #14067 üzenetére
Ha van benne számla akkor inkább mutass nekik számlát, DHL-snél előfordul, hogy beleteszi hiába Kína. Az ingyen kaptam sem tuti megoldás, családban volt, hogy tényleges ajándékot vámoltak meg, pedig a feladó még ki is fizette előre a vámot és így is elkérték tőlünk a vámot .
-
devast
addikt
Sziasztok!
Gyors segítség kéne.... (akár privátban).
Kínából vettem pár cuccot(nem első alkalommal), DHL-el most jött meg a vámra. Kaptam valami mail-t a dhl-es vámkezelésről. (Nyilván kevesebb van a csomagra írva mint amennyit fizettem). Ez a részlet belőle zavar: "Kérjük a deviza- átutalási megbizást is legyen szives csatolni a vámkezelési megbizáshoz, mert a vámhivatal jelenleg minden vámkezeléshez kéri az áruérték igazolása miatt"
Ha valaki tud erre valami megoldást, mindenképpen jelezzen pls privibe.
Köszönöm. -
wwhy
veterán
válasz mné zsuzsi #14064 üzenetére
1. a PP csak közvetítő, a bankkártyád limitje szerint vásárolhatsz
2. igen, szigorúak
3. az eladótól kérni kell tracking numbert (ajánlott feladás, általában + pénzt kérnek), és az adott ország postájának keresőjével le lehet kérdezni (illetve egy idő után a posta.hu-n is, de nem mindegyiket).ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
mné zsuzsi
csendes tag
Szia!
Én új Ebayos vagyok.Segítséget szeretnék abban kérni hogy a pay pal fizetésnél van e valami napi limit amit lehet használni?
Illetve a vámmal kapcsolatban is,hogy menniyre szigorúak?
Hogyan tudod ellenőrizni a csomagot hol tart?
Köszönöm -
wwhy
veterán
válasz battlefield #14062 üzenetére
EZT írtam
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
battlefield
csendes tag
valahol azt láttam ,hogy ha ilyen üzenet van a posta követési oldalán
Megőrzésre átadva / Handed over for storage
akkor tuti gond van..... :S vagy ettől még lemehet simán a dolog, csak jött a hétvége aztán pihennek a kollégák?
ha kérnek Paypales számlát az opció ,hogy bedobom word-be átírom a megfelelő összegre és átküldöm nekik azt faxon?
-
wwhy
veterán
válasz battlefield #14060 üzenetére
Ha elhiszik az összeget, akkor kapsz egy levelet a tényállásról, de még akkor is bekérhetik a számlát/PayP-es utalást. Ha nem kérnek semmit, akkor intézik, majd a postás viszi, neki fizetsz.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
slippy
tag
válasz Sang33 #14053 üzenetére
ha nagyon küffődrő' (ámériká, kína) akarok rendelni, akkor simán az ebay.com
ha európából, akkor ebay.co.uk, vagy ebay.de, és akkor ott kiválasztom, hogy az európai országokat mutogassa csak.
a global.ebay.com, és ebay.hu inkább csak körülnézni jó szerintem(#14056) battlefield - ha kételkedni kezdenek, akkor valamivel igazolnod kell, hogy tényleg abba a 200-400 dollár közötti tartományba tartozik. ha ezt nem tudod (pl blokk, stb), akkor ők állapítanak meg egy lehetséges árat.
d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h
-
válasz orkester #14055 üzenetére
Nem csak te vagy így ezzel, nekem is volt már olyan, hogy 60 nap után érkezett meg a cucc. Most épp két levelet várok, 44. napja vannak úton... Szerintem most egy darabig én is hanyagolni fogom az eBay-ezést (már amennyire lehet ), amíg ki nem derül, hogy mi a búbánat van.
Gondoltam rá, hogy meg kellene keresni a PH!-s nagyfőnököket, és megkérni őket, hogy készítsenek egy riportot a M. Kir. Posta szóvivőjével, hogy mégis mi a túró van mostanában.[ Szerkesztve ]
-
battlefield
csendes tag
válasz Discoman27 #14020 üzenetére
azt jelenti ,hogy a kínai levámolták rendben
-
battlefield
csendes tag
Szituáció a következő....
Ebay 1000$ feletti óra plusz posta 25 $
Az eladó magánszemély megkértem, hogy egy 200-400$ környéki összeget valljon be és ajándékként adja fel.
jelenleg így állok
ERR Megőrzésre átadva / Handed over for storage
Kb mire számíthatok?
Még anno leveleztem egy vámtiszttel, ő azt mondta, hogy a posta intézi magánszemélyek között a vámolást.... szóval nekem nem kell mást csinálnom....
mivel ugye egy barátomtól kapok ajándékot nincs számla amit betudnék szolgáltatni....
átmehet szerintetek simán? persze 200-400$ közötti értékről befizetem az adót meg a vámot örüljenek, de nincs kedvem se az Orczy térre se sehova mászkálni...
-
orkester
őstag
Sziasztok!
Valaki a központban ráállt a kínai csomagokra, vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy az utóbbi 2, még február végi rendelésem nem érkezett meg? Eddig nem volt ilyen, de azóta inkább hanyagoltam a vásárolgatást. Persze a pénz visszaadták, az nem is probléma.PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Speeedfire
félisten
44. napja nem kaptam meg a dealextreamtől a cuccot. Szépen visszavontam a zsetont (dispute), 2x rendeltem mind a 2x megszivatott. Ebay-el eddig még nem volt gond. Visszaadom a pénzt haveromnak aztán ha megjön a cucc, akkor majd lesz vele valami. De többet soha nem rendelek a deal-ről...
A tracking is átváltozott:
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Sang33
csendes tag
Sziasztok,
elég rég nem voltam ebay-en, és most látom hogy kissé megváltozott.
Keresésénél csak Németország, US és UK van, ez miért? Ott lépek be ahol eddig is, bár a link változott (http://www.eim.ebay.hu/), ti is ezt használjátok? Ezek szerint más országok találatait be se hozza a kereső, vagy most hogy van ez? (legutóbb pl. Ausztriából rendeltem...)
előre is tx
-
HXY
addikt
volt olyan is, hogy elmúlt a 45 nap, és az eladó hitegetett, hogy majd megjön.
persze 2 hónap után se jött meg... utána meg azt, hogy már eltelt a 45 nap, és már nem tud refundolni...
a paypalon ilyenkor már nem lehet dispute-tot indítani.
valami mást esetleg lehet még csinálni, ha eltelik a 45 nap, és az eladó önszántából nem akar refundolni? -
wwhy
veterán
Ha refound, akkor megy a számládra.
Ha mint pénzt küldi az e-mail címedre, akkor PP-n marad. (ilyenkor kapsz e-mailt, h vki pénzt küld neked, el kell fogadni stb. Ettől ez még lehet persze refound).ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
HuNor
csendes tag
Sziasztok!
Néha-néha rendelek külföldről, eddig minden rendben megjött. Rászántam magam egy ipod touch-ra (4) USA-ból, hát az szépen fennakadt a vámon.
2 kérdésem lenne:
- Mekkora vámra számíthatok? (+25% ÁFA-t tudom)
- Be kell küldenem a számlát a vámhivatalba, kérdésem, hogy elfogadják-e az e-bay visszaigazolást is, vagy kérnem kell az eladótól egy "rendes" számlát?
Segítséget köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
asbi_
tag
First Class Mailnél tényleg nincs semmiféle hivatkozási szám? (Nem tényleges nyomonkövetésre gondolok, hanem erre a 'nyomonkövetés-light'-ra.)
Eddig én kaptam mindig, most az eladó azt állítja, hogy ilyen számmal együtt 30 dollár lett volna a posta. (Egy sima pólóra.)
Azért kérdezem, mert az azzal egy időben feladott csomagjaim rég megjöttek USA-ból, kivéve ezt az egyet.. (Bár még van idő a 45 napból, de gyanús..) -
HXY
addikt
válasz Winner_hun #14042 üzenetére
Egyszer egy pár dolláros termék visszafizetésnél pedig rajta maradt.
És a következő vásárláskor abból vonódott le a fizetendő összeg.
Pedig semmit se állítottam. Akkor ez mitől függ? -
HXY
addikt
Ha visszakapom az eladótól egy termék árát, akkor azt be tudom állítani valahogy a PayPal-ban, hogy ne küldje el a bankszámlámra a dollárt átváltva forintra, hanem maradjon a PayPal egyenlegemen dollárban?
-
Flashcash
Közösségépítő
Japánok csak nagyon ritkán hamisítanak vámáru nyilatkozatot, az EMS és más expressz csomagok pedig nagy valószínűséggel a VÁM-on landolnak.
Inkább arra számíts, hogy precízen, tételesen a doboz minden tartalma fel lesz sorolva a valós értékén, és az összesítőt több példányban csatolják a dobozhoz, így a teljes összeg után kell áfát és vámot fizetni.[ Szerkesztve ]
-
zs0ti
csendes tag
Olyankor mi van,ha kérik Mailben a Paypal számlát?
Tudom fizethetek majd,de mennyi idő míg történik valami?
Csak mert múlt hét csütörtökön el lett küldve,de azóta semmi hír! -
wwhy
veterán
Ehhez nem kell szakértelem: csak a jósisten tudná megmondani biztosan
Általában ha a termék megnevezése+az ára reálisan van feltüntetve a vámnyilatkozaton, akkor 100%, h lehet fizetni. Ha a termék neve +az ár alacsony, akkor lehet, hogy nem nézik meg.ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Dave™
nagyúr
Tudom, hogy gyakran előforduló kérdés, de bízom a szakértelmetekben
Japánból EMS-sel egy 272$ értékű termék 100%, hogy kap áfát, vagy van rá esély, hogy átjöjjön? Fejhallgató, tehát a doboza is olyan közepes méret, súlya nagyon nincs.
Köszi
-
FireShadow
senior tag
válasz Discoman27 #14032 üzenetére
Sose irok külföldre sehova. Nem az a baj hogy ne tudnak leirni hanem hogy alapbol nem er oda a különfele encodingok miatt és kimaradnak vagy csak siman szar lesz. Ekezet enlkül is tökeletesen szalllit a magyar posta meg az összes futar.
[ Szerkesztve ]
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
velvet7
tag
Teljesen mindegy, hogy írsz vagy nem. Emiatt nem fog elveszni. Egyébként nekem ékezetes betűkkel írták rá az amerikából rendelt csomagomra. Ha nem tudja elolvasni úgyis szólni fog
-
asbi_
tag
Eladója válogatja. Én ékezet nélkül írtam az adataim, de véletlen maradt egy ékezet a város nevében. Egyik kínai csomagon rajtavolt, a másikon egyszerűen kimaradt az a karakter.
-
Discoman27
csendes tag
Paypal-nél a szállítási adatoknál ti írtok ékezetes betűket? Tudja azt kezelni pl. egy kínai eladó?
-
friccces
csendes tag
üdv
Olyan kérdésem lenne, hogy a HK EMS ről tud valki valmit?
Vámon fogják a cuccokat?
Halottam olyat is h ez ugyanaz mint a HK airmail ?
Köszi a segítséget.üdv
-
kecz
aktív tag
Sziasztok srácok! Bocsi, hogy ide írok, de a vaterás fórumok nem pörögnek.
Erről mi a véleményetek?Üzenetben rákérdeztem a garanciára, ezt mondta:
Szia!
A készülék a Virgin nél feltőltőkártyás csomagban vásárolt, de igazából virgin es kártya sosem volt benne, Vodafone on használták. Fél éves, mivel feltőltőkártyás csomagban vásárolt, így letíltani nem fogják. A garanciája nem érvényes mivel függetlenített. Én egy hét garanciát adok, hogy meggyőződhess arról, hogy tökéletesen működik. Tartozékok, és papírok nincsenek meg, csak egy hálózati töltőt tudok adni. Azért eladó, mert előfizetésesre váltott az előző tulaja, és így kapott új telót. A gyártói garanciát azt nem tudom, hogy működik. Nem kellet még javítani, nem volt semmi hibája.Aztán meg ezt, mivel véletlen 2x kérdeztem rá:
Szia!
Angliában vásárolt semmilyen magyar papírja nincs. 1 hetet adok, hogy kipróbáld, és meggyőződj, rólam hogy mindene, jól működik, de ha találsz valami olyan dolgot, ami nem működik akkor vissza veszem.Letíltani nem fogják, mert kártyás csomagban vásárolt.
Viszont arra nem vállalok garit, hogy ha frissíted az androidot, akkor nem lessz megint függő. Ebben nem vagyok biztos, hogy független marad-e vagy sem.Egyik fórumtársam szerint nagy valószínűséggel lopott, mert különben lenne garipapír.
A válaszokat előre is köszi!
-
Speeedfire
félisten
válasz slippy #14025 üzenetére
Náluk azt írja, hogy már fel van adva....
Order: 03185YY2 placed on 3/18/2011 11:28:36 AM
Status:
(of current
shipment) On 3/24/2011:
Shipped
see all processing steps
Latest Shipment:
by Tracked Air Mail
RT087365639HKNem értem én ezt, de csak a deal sz@rakodik nálam, más nem. Ebay-ről egyből küldik és megjön bőven 1 hónapon belül. Itt meg még fel sem lett adva a repülőre, elvileg a kínai postán van még...
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
slippy
tag
válasz Speeedfire #14016 üzenetére
nálam már volt olyan, hogy ámérikából jött cucc, tracking infóval, amit szinte a leütés pillanatában meg is kaptam. ezt furcsálltam, majd kiderült, hogy magát a szolgáltatást már megrendelte, ezért kapott már tracking számot is, de talán egy héttel később indult el a tényleges folyamat.
lehet, hogy esetedben is hasonló forog fenn. azért dealextreme alapból nem a gyorsaságáról híres. ugyebár nem saját raktárról dolgoznak, hanem a gyártótól közvetlenül rendelik be. van hogy a rendeléstől számítva gyártják majd csak le, van, hogy már van készleten, és akkor azt tudják is küldeni. dealextreme-en belül mit írnak a küldeményre?
d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h
-
addikt
-
addikt
Sziasztok,
meg tudná valaki mondani, ha az osztrák oldalról rendelek, hogyan érkezik a csomag?
Mint EU-s és nincs vám, vagy a származási ország szerint, /USA/ vám és Áfa kötelesen?"Aki ad,az nyer"
-
Discoman27
csendes tag
válasz Discoman27 #14020 üzenetére
a Destination-hoz meg nincs írva ország.
A posta.hu se látja még a csomagot. -
Discoman27
csendes tag
RR911688506CN 2011 Passed China Customs Beijing International Airport 2011-04-20
Ez azt jelenti, hogy vámkezelik még a Kínai reptéren? -
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #13993 üzenetére
Erre senki sem tud mondani valami okosat?
Vagy kinek kellene szólni? Dealextreamtől jönne.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
FRENK1988
veterán
Hong Kongban van Húsvét?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
ebay11
csendes tag
üdv fórum!
lehet, buta kérdés, de hát egy kezdőnél...
a kinézett termék az ebay-en GBP-ben van, de én inkább USD-ben venném meg.
de ha leütöm a terméket, és paypal-on fizetek, csak a GBP-t ajánlja fel.
van erre mód, hogy mégis USD legyen?
ha HUF-ra átszámolom, az ebay-es GBP ár, és a viszonyításképpen megadott USD-s ár között 3000 HUF különbség van, ami nem semmi.Köszönöm
-
kejfel
tag
válasz Winner_hun #14011 üzenetére
köszönöm!
-
kejfel
tag
Sziasztok!
PP on hol kell beállítani, hogy a valuta váltást a bankom végezze?
-
törölt tag
Egyik haver 15-én rendelt egy terméket HongKong-ból, ingyen postával, 21-én már a kezében volt!
Az enyémet 5-én adták postára és még sehol... hol itt az igazság? -
sirdond
őstag
Helló!
Ha ebay-en Hong Kongból rendelek egy műszaki cikket 16000Ft értékben, akkor arra kell majd vámot fizetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Filmvilág
- Path of Exile 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- TCL LCD és LED TV-k
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest