Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Real_Necro
veterán
válasz radi8tor #14497 üzenetére
Nem tudom a szállítás bele tartozik e vagy külön, együtt összesen 300USD. A számítására is kíváncsi lennék, mert előbb találtam egy módszert és arra kijött, hogy 30ezer Ft-ot be kell még fizetnem, plusz az eljárási díj...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #14496 üzenetére
Nem nagy ördöngősség egyénileg vámot intézni. Mennyit ér a cucc?
Drágább cuccnál már megérné velük intéztetni a vámolást.⭐ Stella
-
Real_Necro
veterán
válasz snowdog #14493 üzenetére
A levél kézhezvételétől számítva 2 napom van megbízni vagy nem megbízni a postát, mindenképpen jeleznem kell. Csak azt nem tudom melyik olcsóbb, ha rájuk bízom, vagy ha személyesen vámoltatom.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nyitottam dispute-ot, mert nem érkezett meg a termék, amit május elején adtak fel.
your dispute will automatically close on Jul 6, 2011 unless you escalate it to a PayPal claim
Nem tudom, hogyan jött ki július 6 nekik, de remélhetőleg megérkezik addig a termék.Szerk: A július 6 a 20 napos határidő, amíg claim-é alakíthatom át a dispute-ot.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #14483 üzenetére
Szerintem a vám nem fogadja el, hogy 3.6 USD értékű a cuccod. Emiatt kérnek tőled bővebb információt.
Képzeld el, hogy rendelsz 100 USD-s cuccot és 5 USD írnak rá. A vámosok sem hülyék.⭐ Stella
-
snowdog
veterán
válasz Real_Necro #14490 üzenetére
Érdemes lenne felvenned a kapcsolatot a vámhivatallal, akár telefonon is, mert egy idő múlva még tárolási díjat is felfognak számolni.
Gondolom ott minden kérdésedre pontosan tudnak válaszolni, mert itt csak tippeket fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz snowdog #14475 üzenetére
Na engem most megfogtak! Megjött a csomag, de nem az van benne, mint amit rendeltem! Ezt nem lesz könnyű elintézni, mert mint a népmesében: kaptam is meg nem is. Ha visszaküldöm a postaköltség több lesz, mint a csomag értéke.
Ezt rendeltem: 32GB Micro SD SDHC SD MicroSD Memory Card +SD Adapter
Price:AU $19.68És ezt kaptam: 1947 Cinco Pesos .900 Silver Coin Aztec Mexico 30gr
Az értéke van ahol 743 Ft [link] és van ahol US $55.00 [link]Azt hiszem ez rajtam maradt. Nem látom értelmét reklamálni.
[ Szerkesztve ]
-
anett85
csendes tag
válasz Real_Necro #14490 üzenetére
A szállítási költség is. Illetve a szállítással és vámmal megdobott árra még áfa is.
-
Real_Necro
veterán
válasz anett85 #14489 üzenetére
2011.06.07 13:01 (HONG KONG) Küldemény felvéve / Item accepted
2011.06.09 17:27 HKHKGA(HONG KONG) Célországba elküldve / Item sent abroad
2011.06.09 23:30 HKHKGA(HONG KONG) Célországba elküldve / Item sent abroad
2011.06.10 19:14 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2011.06.10 23:25 Budapest 1005 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2011.06.15 23:48 Budapest 1005 Vámkezelésre vár / Waiting customs clearanceEnnyi van. Még egy kérdésem akadt. A szállítási költség is vámkezelés alá esik, vagy csak a termék értékét kell feltüntetni?
-
anett85
csendes tag
válasz Real_Necro #14488 üzenetére
És neked van a trackingben ilyen: departure from inward office of exchange
Vagy megjelenik valahogy, hogy vámolás alatt, és addig náluk a csomag? -
Real_Necro
veterán
válasz anett85 #14486 üzenetére
Tracking number szerint a vám az én csomagomon 5 napig ült, aztán kiküldte a levelet. jelenleg vámolásra vár.
-
Real_Necro
veterán
válasz snowdog #14485 üzenetére
Hol érdemes a vámkezelést lefolytatni? Postánál húzósnak tűnik a 10000Ft brutto. Mi a vámkezelés menete? A termék értéke természetesen több, de ez egy mintadarab tesztelésre.
-
anett85
csendes tag
válasz snowdog #14485 üzenetére
Már a csomagomon ül egy hete a magyar vámhatóság, tehát ez nem hiszem, hogy a kínai vám. Sorrendben így zajlottak az események:
2011 arrival at transit office of exchange 2011-05-31
2011 departure from outward office of exchange 2011-05-31
2011 arrival at inward office of exchange BUDAPEST 2011-06-08
2011 held by Customs BUDAPEST 2011-06-08
2011 departure from inward office of exchange BUDAPEST 2011-06-16 -
snowdog
veterán
válasz snowdog #14476 üzenetére
anett85
Ma végre bekerült a track infóba ez: departure from inward office of exchange.
Ebből kiderül, hogy kell-e vámot és áfát fizetnem? Illetve mikor számíthatok a csomagra?Ebből még nem derül ki, mert még csak a kínai vámon ment át, és a csomag most fog megérkezni a magyar vámhivatalba.
Pont az előbb érkezett meg az előzőekben leírt csomagom. Szerintem neked is megjön napokon belül. Az eredeti csomagolást a kínai vámhivatal felbontotta, és új cimkével ragasztotta le.
Real_Necro
Az eredeti számla alapján kell kitöltened a vámárú nyilatkozatot (és nem az alapján, amit az eladó ráírt). Feltételezem az árú ennél azért drágább volt (vagyis a vámhivatal feltételezte).
[ Szerkesztve ]
-
dudikpal
senior tag
válasz Real_Necro #14483 üzenetére
3,6USD???
Ennyi volt össz, vagy még + a postaktg? -
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
ma kaptam magyar postától egy levelet, miszerint a 3,6 USD értékű csomagommal kapcsolatban megbízhatom őket vámügyintézéssel. Kaptam egy halom nyilatkozatot meg adatlapot, amit ki kell töltenem, de számomra nem világos. Azt sem értem, miért került vám alá. Tud ebben nekem valaki segíteni, mit hogyan kell kitöltenem?
Előre is köszönöm.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
anett85
csendes tag
Hi!
Ma végre bekerült a track infóba ez: departure from inward office of exchange.
Ebből kiderül, hogy kell-e vámot és áfát fizetnem? Illetve mikor számíthatok a csomagra? -
netseft
aktív tag
válasz Winner_hun #14473 üzenetére
Tegnap kellett nyitnom egy dispute-ot, ott is 20 napot írtak, továbbá a case részleteinél a claim-mé alakíthatóság kezdődátuma a vásárlás időpontja, a záródátuma pedig attól kezdve 45+20 nap. Gondolom akkor így is van.
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
anett85
csendes tag
válasz Discoman27 #14469 üzenetére
Nekem is akkor érkezett a vámra a csomagom, nem tudom mit csinálnak már, azért több mint egy hete ülnek rajta. Elhiszem, hogy sok a meló, de ennyire??
-
snowdog
veterán
válasz Winner_hun #14467 üzenetére
Nekem case nyitás után egy hónapot adtak hogy megoldódjon a dolog. Még várok, mert ha a tracking igazat mond (nem az eladó közölte dátumot, hanem a "China Post Group"), akkor a csomagom már úton van. Így viszont az eladót sem akarom szívatni.
Problem: Item not received
Case opened on: Jun 03, 2011
The case will automatically be closed on Jul 03, 2011.Aztán az eladó vagy igazat mondott, vagy nem. Az is elképzelhető, hogy a csomagot csak a reklamálás után indította. Ezt már sohasem fogom megtudni, és nem is nagyon érdekel, ha megkapom az árút. Legfeljebb ettől az eladótól többet nem vásárolok (egyébként is törölték).
eBay Note: This user is no longer registered on eBay.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Tomate #14464 üzenetére
Küldött egy tracking numbert amiben az áll, hogy küldemény felvéve Kínában júni 14. Ennyire hanyag lenne az eladó, hogy egy hónap csúszással adja fel mikor írok neki?
Nem biztos, hogy az eladó a hibás. Nekem is van egy ilyen fűggő ügyem, egy memória kártyával. Én is elindítottam egy visszafizetési eljárást, mert eltelt 30 nap, és a leveleimre nem reagált az eladó. Erre az eBay-nek válaszolt, és küldött egy tracking számot. Azt írta nem ő tehet róla, kínában ilyen lassan dolgoznak a vámosok.
Seller's note:
"Dear buyer, China Customs for export in the most recent project conducted a thorough investigation, leading to delay in delivery, you can understand. Please be patient. Thank you!"Sokáig a tracking szám semmit sem mutatott, majd egyszer csak az mondta, a csomag kínából elindult.
"2011 departure from outward office of exchange 2011-06-08"
Szóval egy ilyen vásárláshoz rengeteg türelem kell. Soha nem veszek olyant, ami napokon belűl kellene. Egyszer csak megjön.
Egyébként tapasztalatom szerint a cuccok általában 7-25 nap alatt érkeznek meg. Az eddigi leghosszabb szállítási idő 56 nap volt (ez még a vásárlásaim elején volt, és még csak nem is reklamáltam, mert nem tudtam hogyan kell).
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Winner_hun #14471 üzenetére
köszönöm
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
netseft
aktív tag
válasz Winner_hun #14467 üzenetére
Előbbi. Dispute-ot a vásárlástól számított 45 napon belül lehet indítani, a dispute-ot claim-mé alakítani pedig a dispute indításától számított 20 napon belül lehet, ha szükséges.
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
Winner_hun
titán
-
Mr.Csizmás
titán
ebay-paypal kérdés:
upgradeltem a paypal accomat, hogy ebayon tudjak eladni. (még nem adtam el)
ha eladok, a vevő fizet, a paypalról hogy kerül a számlámra a pénz? és mennyit von le?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Winner_hun
titán
válasz Tomate #14464 üzenetére
Nem.
A fizetéstől számítva 45 napon belül indíthatsz dispute-t, aztán itt jön számomra egy kis kavarodás, lehet változtattak ezen, azért van ez a helyzet. Szóval vagy:
- a dispute megnyitása után (azt hiszem 20, régebben mintha 10 lett volna) napon belül ha nem juttok dűlőre akkor claimmé kell eszkalálni a dispute-ot, ekkor már a PayPal emberei is vizsgálják az ügyet, lehet adatokat bekérnek, aztán megítélik hogy jogos-e a reklamációd és annak megfelelően megpróbálják neked visszajuttatni a pénzt
- a claimet a fizetéstől számítva 45 napon belül kell elindítani (szóval esetedben nem érdemes a 10 vagy 20 napot kivárni, mert akkor buktad a pénzvisszaszerzést)Na az utóbbi pontban nem vagyok most biztos, mert ha dispute nyitva van akkor lehet hogy már nem számít a 45 nap, régebben számított.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
mylocky
csendes tag
Label/Receipt Number: LJ62 0413 458U S
Service(s): International Letter
Status: Electronic Shipping Info ReceivedThe U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on June 10, 2011 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.
Ez gáz?
-
Tomate
veterán
válasz Winner_hun #14463 üzenetére
Köszi. Tehát ott állok, hogy van egy cipő ami ma van a 40. napon és indítottam PayPalen disputeot. Meg kell várnom a 45. napot és a paypal elbírálja és fizet ha minden ok? Amúgy az a helyzet, hogy kértem egy tracking numbert az eladótól a cipőről. Ezt a cipőt május 6.-án fizettem ki. Júni 13-án írtam neki mailt, hogy még is mi van? Küldött egy tracking numbert amiben az áll, hogy küldemény felvéve Kínában júni 14. Ennyire hanyag lenne az eladó, hogy egy hónap csúszással adja fel mikor írok neki? Viszont nekem így nem jó...
[ Szerkesztve ]
-
zsoltl
csendes tag
Sziasztok!
Nem Ebay, de hátha
Vásárolt már valaki innen?
[link]Elég jó áron vannak cipők. Elvileg free shipping, paypal megy.
Kösz
ZS -
dudikpal
senior tag
válasz dim dim #14445 üzenetére
Azért teszi ki, hogy ha betéved egy mennyiségi vásárló, az ajánlatot tudjon tenni.
20$-ra 15-öt ajánlani egy darabnál, és várni hogy az eladó örömtől repesve elfogadja az ajánlatodat, az kérem a nem semmi25%-os engedményt vársz valamire, amikor én a mennyiségi vásárlásaim után is örülök ha 10-20%-ot ki tudok passzírozni belőlük. Ami tekintve a +3-10% vámot és még erre a +25%-áfát, nem is olyan nagy engedmény, mint ahogy elsőre tűnik.
Meg kell érteni, hogy szerencsétlen kis ferdeszeműek így is lassan a béka s*gge alatt árulják a cuccaikat. Persze itt az amúgy is olcsó eladókról beszélek, nem azokról akik elkérnek egy sd adapterért 5$-t
-
snowdog
veterán
-
dudikpal
senior tag
-
logaritmus
tag
válasz Winner_hun #14455 üzenetére
Köszönöm!
-
Winner_hun
titán
válasz logaritmus #14454 üzenetére
Nem kell rá semmi pluszt fizetni.
-
logaritmus
tag
Sziasztok!
ebay.co.uk-n rendeltem egy laptopba való invertert. Namost megszoktam nézni mielőtt rendelek, hogy hova valósi az eladó, na most szerencsétlenségemre ennél az eladónál nem néztem meg. Elvileg KÍnából küldi a cuccot.
Namost a kérdésem az lenne, hogy erre kell majd fizetnem vámot? Én úgy tudom h talán a pc alkatrészekre nem kell, de lehet én tudom rosszul.
Egyébként nem volt nagy tétel, szállÍtással együtt 11 font volt.
-
Winner_hun
titán
Ha van 100 terméke, mindegyik ajánlattevős, 200 ajánlás jön mindegyikhez.. 20 000 ajánlásra válaszolgtani nem biztos hogy van értelme. Amúgy úgy rémlik hogy amikor ajánlatot tettem automatikusan visszajelzett az eBay hogy ez kevesebb mint amit az eladó beállított, még 2x próbálkozhatok. Lehet ezt az opciót kivették.
Amúgy nem értem hova ez a felháborodás, valószínűleg keveset ajánlottál, ez van. Mellesleg a boltban a vevő megvárja míg rákerül a sor, így ő ott kap választ, ez a példa nem illik ide.
Ha gyenge az angolod akkor írj a magyar eBay-en, ott magyar választ fogsz kapni..
De én arra számítottam, hogy ezen a fórumon szakavatottabb válasz jön.
Hol látod kiírva hogy hivatalos eBay support van itt jelen?[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
Ha kiírod a boltodra, hogy "alkudni lehet", bemegy egy vásárló, alkudna, de nincs időd rá/nem hallottad meg, akkor el is viheti fizetés nélkül a cuccot??
Ne haragudj, biztos nem vagyok "szakavatott", de meg sem fordulna a fejemben ilyenen "pörögni".
Volt már velem is párszor, hogy nem jött válasz és akkor mi van? Max nem fogok az eladótól mást sem venni.
Rendben van, vannak a vevőknek jogaik, de engedtessék már meg az eladóknak is valamicske! Az, hogy valaki eladó, az nem jelenti azt, hogy csicska/rabszolga is, akinek pattannia kell mindenre, amire a kedves vásárló kéri! Ha mégis lexarja az ügyfelet, kevesebb vevője lesz. Mint "nem szakavatott" mondom ezt, mivel számomra teljesen logikus.Ennyi...[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
ebay11
csendes tag
Hi fórum!
Valamit nem értek.
Az ebayen vennék könyvet, figurát, akármit.
Ott vannak a Shipping and handlingnél a választható lehetőségek: sima légiposta ennyi, biztosított trackable küldemény 3x annyi. OK.
Ebből lehet választani.
De ha a buy-ra klikkelek, már nem látom a cheap opciót, csak a drágát.
De miért nem?
És ez nem egy eladót érint, nagyon sok ilyet látok.
Gondoltam, hátha az olcsó a belföldi postai ár, a drága a küldföldi.
De nem.
Kiválasztom, hogy Post to Hungary, és látom: USPS 10 USD, Trackable etc 25 USD.
De ha buy, és utána, már csak a 25 USD-t látom.Köszönöm
-
Zozzant
addikt
Ja bocs, hogy nem voltam szakavatott, egyébként meg a rendszer van az eladókért nem az eladók a rendszerért. De ha úgy vesszük reagált, mert nem érdekelte az ajánlatod, most ezen hiába is pörögsz tovább.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
dim dim
tag
válasz Zozzant #14440 üzenetére
TERMÉSZETESEN!
Ha egyszer kiteszi a Make offer opciót, ez a minimum!
Akkor mi a fenének teszi ki?
Ha én boltos vagyok, és kiírom: alkudni lehet, akkor mi a fenéért nem reagálok, ha valaki alkuszik?
Miért, nem én írtam ki? DE. Kötelezett vki rá? NEM.
Akkor tessék reagálni!De én arra számítottam, hogy ezen a fórumon szakavatottabb válasz jön. Mondjuk, az ebay szabályzatának ide vonatkozó részének idézésével. Amit én ugye nem tudok megtenni, csonka angoltudásommal.
>>>>
Képzeld el ha mondjuk 200-an tesznek ajánlatot, mindre reagáljon?
[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
válasz radi8tor #14442 üzenetére
"A feladótól és a címzettől függetlenül vámmentesek azok az elhanyagolható értékűnek minősülő küldemények, amelyek összértéke a 150 EUR-t (2010. évben 40 000 HUF) nem haladja meg. Meg kell azonban jegyezni, hogy ebben az esetben az említett érték kizárólag a vám megfizetése alóli mentességet jelenti, az ÁFA fizetés alóli mentesség kizárólag 22 EUR (2010. évben 6 000 HUF) összeghatárig alkalmazandó."
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
dim dim
tag
üdv fórum!
nem értem ezt az ebay best offer opciót!
van X termék, fix áron vihető (pl. 20 usd) de lehet make offert is választani.
kiválasztom, beírom, hogy én 15 usd-t adnék. kiírja, offer elfogadva, az eladónak 48 órája van válaszolni.
majd jön egy mail, hogy eltelt a 48 óra, az offer expired, az eladó semmit se reagált.
nem értem!
azt hittem az eladónak muszáj erre reagálni (vagy accept vagy don't accept), nem teheti meg hogy nem reagál.
hogy van ez?
azt hittem, ha az eladó nem reagál, akkor automatikusan elfogadott az ajánlatom (hallgatás=beleegyezés). azt hittem az ajánlat köt engem a vevőt, de az eladót is.köszönöm az infót!
-
Tomate
veterán
válasz Winner_hun #14436 üzenetére
Így tettem. Köszi!
-
Winner_hun
titán
válasz Tomate #14433 üzenetére
Még nem. De ha ma megnyitod a dispute-t és holnapig nincs reagálás akkor holnap claim. Én biztosan így tennék.
Pláne azért mert ha megjön közben a termék akkor be is tudod zárni a dispute-ot (sőt, a claim-et is) de ha nem jön meg akkor meg lehet tovább haladni..
[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
válasz PowerBuldog #14434 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
PowerBuldog
veterán
Tulajdonképpen most mikor vámköteles egy termék? A cucc amit rendeltem Gift-ként lett feladva, total value $89. Viszont rányomták, hogy VÁMMENTES. Én úgy tudtam, hogy minden $50 fölötti áru vám és áfa köteles. vagy most már nem?
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Tomate
veterán
válasz Winner_hun #14430 üzenetére
Ha holnap délután kezdem még nem késő? Várnék még egy napot.
-
snowdog
veterán
válasz HUNpusi #14427 üzenetére
Az hogy egy árúra nem kell vámot fizetni, még nem jelenti azt, hogy a vámosok nem nézik meg a csomagot.
Pár nappal ezelőtt itt írtam róla, hogy a vámosok mindent átnéznek, mert pont kínából jöttek kábszert tartalmazó csomagok. Na most amilyen ütemben rendeljük a cuccokat nem csodálkozom, hogy a vámosoknak bőven van munkájuk.
-
Tomate
veterán
Holnap lesz 40. napja, hogy nem jön meg egy converse cipő aminek már rég meg kellett volna jönnie. 45 napig él a PayPal védelem ugye? Ha holnap elkezdek intézkedni még nem késő? Vagy inkább ma este? Disputot kell indítanom vagy invoicet? Nem tudom mert még nem csináltam.
-
HUNpusi
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy történetet és egy kérdést írnék, kezdem is.
Találtam egy jó kis kínai webshopot, myefox.com, elég sok árujuk van, gondoltam tesztelésként rendelek egy napszemüveget. Május 20. án megvettem, paypal-al utaltam, 26. án rakták postára, júni 6. án megérkezett Magyarországra. 8. án vám elé állították. Azóta várok. 14.-e van, ülnek rajta már majdnem egy hete, egy 10 dolcsis napszemüvegen... ez azért hihetetlen, nemtom hogy írta rá az eladó, de sehogyse vám, áfa köteles. Valakinek volt már ilyen, hogy tökölnek rajta sokat?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Megjegyzés a VÁM, ÁFA-ról: (http://www.vam.hu/viewBase.do?elementId=13149)A feladótól és a címzettől függetlenül vámmentesek azok az elhanyagolható értékűnek minősülő küldemények, amelyek összértéke a 150 EUR-t (2010. évben 40 000 HUF) nem haladja meg. Meg kell azonban jegyezni, hogy ebben az esetben az említett érték kizárólag a vám megfizetése alóli mentességet jelenti, az ÁFA fizetés alóli mentesség kizárólag 22 EUR (2010. évben 6 000 HUF) összeghatárig alkalmazandó.
-
kovy79
őstag
válasz snowdog #14425 üzenetére
Nem tudom, nem tűnt fel, pedig tegnap is használtam.
Én konkrétan kb 3 hete futottam bele ebbe a hibakódos problémába, mikor 2db 1 dolláros szilikon házat akartam venni a telefonomhoz (persze nem csak ennél a tételnél volt gond).''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
kovy79
őstag
válasz kerobi #14422 üzenetére
Én a bankot kérdezném meg először.
(#14423) radi8tor1, nekem nem volt semmi hasonló, mégis ilyen problémával szembesültem, ami "magától megoldódott".
Nem értem én ezt az egészet, de jó lenne már megtudni, mi ez az egész!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz kerobi #14417 üzenetére
Volt nekem is hasonló esetem kb 1 hónapja.
PayPal "beszigorított" és új jelszót kellett adnom, valamit felülvizsgálták az accountomat.
Lépj be PayPal-ba a saját oldalukon keresztül. Nem írtak semmit ott neked?
(bár, ha jól emlékszem a fizetési próbálkozásom után 1 nappal kaptam emailt tőlük, hogy váltsak jelszót, stb)⭐ Stella
-
kerobi
senior tag
Igen fizettem már ezzel a kártyával, van is rajta egyenleg. Sztem a paypal és bank kapcsolatában lehet valami hiba. Kiirt még egy hibaüzenetet ugyanolyan oldalon, mint amit az előbb beraktam.
We were unable to load your cart.
Go to My eBay to view your recent purchases and payments.A paypal oldalán nem látok semmi historyt vagy reportot, ami kiirná a hibát.
Az nem lehet hogy az zavar be, hogy szállitási költségnél egy megbeszélt összeget írok ki? -
kovy79
őstag
válasz kerobi #14417 üzenetére
Haha... (bocsi, nem rajtad röhögök).
Ezzel én is szívtam 4-5 napig és utána magától "megjavult".
Napokig túrtam a netet a hibakód után kutatva, de semmi érdemleges választ nem kaptam.
Nálam a kártyával minden oké volt, bőven volt is a számlán pénz, szóval minden rendben volt (elméletileg). Már arra is gondoltam, hogy az ebay-en van valami limit. Van is, de az ki volt kapcsolva... Elvileg a kártyán (Mastercard) van napi limit, de bőven nem léptem túl.
Pénzt sem tudtam levenni, de egy másik, ugyanahhoz a számlához csatolt kártyával igen.
Egyedül az kavarhatott esetleg be, hogy ez hitelkártya, de a havi limitet bőven nem értem el.
Szerintem várjál pár napot és majd mindenképpen írd már be ide is, hogy mi történt az ügyben! Kíváncsi vagyok, nálad mi lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
bag
tag
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek!
ASRock Z790 PG, i5 13600K@5.4 - ALF II 280, 32GB DDR5 6800, Gainward 4070 Ti Phantom GS, LG 34UC79G, Táp: CORSAIR 860AX
-
Kérdezd meg itt is, megbízható srác.
-
kovy79
őstag
1: nem gond, ha nem egyezik az elsődleges/paypal címeddel.
2: bár tapasztalatom nincs, de kizártnak tartom, hogy az amcsi eladónak gond lenne, mivel a lényeg neki ugyanaz: amcsiból amcsiba posta. Természetesen azért ezt nem árt előre megkérdezni.''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
bag
tag
Sziasztok! Telefont szeretnék venni az USA-ból. Úgy vettem észre hogy külföldre nem szeretnek postázni vagy ha igen akkor drágábban (a telefon is drágább, a posta meg nyilván) mint az államokon belül. Keresgéltem és a következőt találtam: http://www.shipito.com/. Ez egy olyan szolgáltatás amivel amerikai címre tudom küldetni a cuccot és onnan továbbítják kb. bárhova. Ez így mind szép és jó de mivel nem vagyok tapasztalt ebayes ezért tanácsot szeretnék kérni hátha van olyan aki már csinált ilyet. Több kérdésem is lenne:
1. Ebayen beállítottam a további címek közé a shipito-s címem, ez nyilván nem egyezik a paypal accomon szereplő címmel. Ez baj?
2. Az eladók mennyire rugalmasak, annak ellenére hogy kiírják hogy US only bidders stb. Ha írok nekik hogy shipito-val szeretém megoldani belemennek-e vajon? Így igazából nem lenne több dolguk mint egy államokon belüli postázással.Ha valakinek van tapasztalata vagy ötlete ezzel a témával kapcsolatban kérem írjon! Köszönöm!
ASRock Z790 PG, i5 13600K@5.4 - ALF II 280, 32GB DDR5 6800, Gainward 4070 Ti Phantom GS, LG 34UC79G, Táp: CORSAIR 860AX
-
snowdog
veterán
-
Nem olyan régen még örömködtem, hogy mostanság gyorsabb lett a kézbesítés a Távol-Keleti országokból. Könnyen lehet, hogy tévedtem: május 15-én rendeltem egy zseblámpát Kínából, tracking number persze nincs. Nektek az utóbbi időben mi a tapasztalatotok, mennyi idő alatt érkeznek meg a cuccaitok?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz PowerBuldog #14407 üzenetére
Igen. 1-2 napon belül kézbesítik. Pünkösd miatt legkésőbb szerdán.
⭐ Stella
-
PowerBuldog
veterán
válasz PowerBuldog #14399 üzenetére
HEH! A tracking numberre azt írja az ebay, hogy "Out of Foreign Customs". Akkor ez az jelenti, hogy át lett adva a postának, és nem kell fizetnem vámot?
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
kovy79
őstag
válasz Blackhole13 #14404 üzenetére
Most lehet én vagyok hüle, de az ebay-en pl 180€-ért veszed meg azt az árut, amire max 200€-s licitet tettél, de nem licitált más csak pl 179,5€-val (nem tudom, hogy licitlépcsőt lehet e állítani, bár gondolom igen, mivel egy több 10.000€-s autónál érdekes lehet 0,5€-ként licitálni ).
Nálam ez legalábbis így működik.[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
válasz Blackhole13 #14402 üzenetére
Jah, ez a lényege az ilyen progiknak.
Én egyszerűen csak beállítom azt az árat, amit még adnék érte. Ha más nem licitál, akkor úgyis olcsóbban veszem meg, ha meg túllépi, akkor meg mindenképpen felejtős. Azért volt már, mikor szívtam a fogam 0,1€ miatt és egy 200€ cuccnál elég idegtépő tud lenni, de ezt szoftveresen megcsinálni felesleges, nekem kellett volna 1€-val nagyon limitet megadni.
Ha olyan lenne a program, akkor beállítok egy limitet, plusz még állítsam be, hogy ~2€-val fölé is mehet? Szvsz értelmetlen.[ Szerkesztve ]
-
-
kovy79
őstag
válasz Blackhole13 #14400 üzenetére
Az miért jó? Csak azért kérdezem, mert mi van akkor, ha mondjuk a "csillagos égig" felverik valami árát, addig, aminél már jóval olcsóbban is megveheted a kiszemelt tételt?
Én a JBidwatcher-t használom, ám fogalmam sincs, hogy tudja e a neked szükséges dolgot, mivel én jobbnak látom az általam még elfogadható árat beállítani.''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- EAFC 25
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest