Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victor-y
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy milyen bankszámlaszámról tudok eladói-státuszú regisztrációt csinálni eBay-re?
Jelenleg egy OTP-Junior kártyám van. Ha csináltatok mellé OTP-nél egy MasterCard-ot, akkor azzal már tudnék eladni eBay-en?
Vagy más egyéb ötlet...?
Köszi előre is!
Üdv,
Viktor''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''
-
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #2994 üzenetére
Igen, olyan igazi Stephan, Dieter, Karl stb.
-
tusi74
őstag
Az volt a gond, hogy minden termékét PayPal lehetőséggel hirdette, de nem is volt neki. Amikor a delikvens megnyerte, akkor azt írta neki, hogy ''zárolták'' a PayPal-ját fizessen utalással. Ezt onnan tudom, hogy egy Index-es fórumtárs csinált nála egy próbavásárlást.
Ráadásul azt csinálta, hogy filléres termékekből beszerzett pár pozitívat, majd kivárta, míg nem látszanak, hogy mit vett, majd meghirdetett egy rakat terméket (megjegyzem netes képekkel), baromi jó áron. Ezek főleg TFT monitorok, drága digitális fényképezőgépek, digitális kamerák voltak. Ezek kb. egyszerre jártak le. Mindnek megírta, hogy techniaki gond van a PayPal-jával fizessen átutalással, és akkor borult a bili. Egy pénteken kezdődőtt, ömlöttek neki a negatívok, és ha jól emlékszem hétfő dél körül inaktiválták. Az Index-en többen végigkísértük a ''pályafutását''.
Nem semmi, az biztos, hogy de hogy a megítélésünkön nem lendített pozitív irányba, az szent.
Én még Hong-kongból nem rendeltem, de itt dícsérik őket. Az biztos, hogy hamarabb ideér, mint a franciáktól, pedig pár kilométerrel messzebb van.
[Szerkesztve] -
cocka
veterán
Egy dolog nem fér a fejembe ezzel az eladóval kapcsolatban. A legtöbb vevő azt írja, hogy no paypal, no money stb..
Ha tudtak neki paypallal fizetni, akkor elvileg a paypal biztosított volna nekik pénzvisszafizetési garanciát (ha nem kapnak semmit), tehát nem kéne azt írniuk, hogy no money.
Ha nem tudtak paypallal fizetni, csak átutalással, akkor miféle moneyt várnak vissza? Egy sima átutalás nincs biztosítva, a bank meg gondolom mossa kezeit.
Ha meg egyáltalán nem tudtak fizetni, akkor is miféle pénzt várnak vissza? Akkor ügylet sem volt.
Meg aki eladni készül, annak minimum premier account, de leginkább business.
Azt sem értem, hogy ha azt írták (there was) no deal (bár itt leginkább there has been), akkor mire fel adják a negatívot? Arra, hogy nem fizettek és nem is kaptak a nem fizetésért semmit?
Meg ezt úgy is meg lehetett volna oldani, hogy az igen tisztelt vevő közli, hogy próbálja meg upgrade-elni/rendezni a paypal accountját, vagy ha ez nem megy x.y. okokból, akkor meglépni egy kölcsönös elállást az üzlettől, amennyiben az eladó ebbe nem egyezik bele, úgy repül a negatív.
Egy kérdés: Ha Hong Kongból postázzák a cuccot az átlagban hány nap alatt ér ide és főleg mennyire megbízhatóak? A vámot szerintem ezesetben el lehet felejteni, mert 5 ezer Ft-os tételről van szó. Vagy mégse? -
Flashcash
Közösségépítő
válasz juliabrilke #2989 üzenetére
Én is vásároltam már némettől aki elfogadott paypalt. Hüseyn Arici vagy valahogy így hívták.
-
juliabrilke
veterán
electronetshop Jó értékelései vannak...
Viszont az értékelések 70%-ánál az indok... ''no PayPal vagy pay pal geht nicht wollen nur überweisung!''
Tehát ez az ő hibájuk is, mert kereshettek volna más normális megoldást.Itt mind a 2 fél hibás szerintem.
Nincs benne magyar menü? Ilyen indokkal azért én is forgatnám a szememet, ha visszaküldenének egy csomagot.
u.i.: most látom az értékeléseknél, hogy van olyan német, aki hasznél PayPal-t? Azért ezt se hittem volna. -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #2987 üzenetére
Igen, pontosan erről beszélek. Főleg, mi azért egy kis ''minusz''-szal indulunk, hála 1-2 ügyeskedő honfitársunknak, pl. ő is emelte egy kicsit az országimázst az Ebay-en:
[link]
Meg az olyan kedves ''honfitársaink'' akik nagy pofával hirdetik más fórumokon, hogy ha alá kellene írni a csomagot, és apostás mégis bedobja a postaládába, megkapjuk sértetlenül, akkor egyszerűen vissza kell követelni a pénzt, hisz semmi sem bizonyítja, hogy átvettük. És még büszke is rá, milyen kiba...leleményes. Csak arra nem gondol, hogy ezzel nem éppen a megítélésünket növeli.
Ugyanebben a témában volt már itt a PH!-n is vitám valakivel. Visszaküldte a teméket Franciaországba, mert nem volt benne magyar menü. Ugyan a terméket hihetetlen áron megkapta 3 napon belül, minden rendben volt, a termék sértetlen, de hát a lelkem sem angolul, sem németül, sehogy nem értett. Az ilyen ne rendeljen külföldről műszaki cikket, mert csak azt éri el, hogy sok ilyen és levesznek a célországok közül bennünket.
Nekem is sikerült Németországból vadiúj HDD-s DVD felvevőt szállítással 50.000-ért megvenni, aminek a netes legolcsóbb ára még mindig 72.000 Ft körül van. Nincs benne magyar menü? Na és? Van benne német, angol, francia, olasz, svéd. Én az angol menüvel tökéletesen tudom kezelni. MIntahogy a francia PDA-m egy ROM frissítés után angolul ''beszél'', és tökéletes. Fel sem tételeztem, hogy Franciaországból magyar menüs terméket veszek. Ezért visszaküldeni pofátlanság netovábbja. -
juliabrilke
veterán
Sokan sajnos úgy vannak vele (erre párszor rá is kérdeztem), hogy mi mivel kicsik vagyunk (nem powerseller) ezért nem is kell értékelést adni, mert csak hobbivásárlók vagyunk.
De a powersellernek meg nem mind1, hogy 6789 vagy 6801 értékelése van összesen. Előnyben részesítik azokat, akik ezzel foglalkoznak munka szinten.
A szemükben én csak egy olyan vevő vagyok, aki havonta 1x vesz valamit 10€ értékben.
Egyszer nekem is volt egy postázási problémám amerikai eladóval.MEgmutattam neki, hogy a lapot is onnan rendeltem 550$ + posta áron. Másnap szó nélkül küldte a csomagot. -
wwenigma
Jómunkásember
translate.google.com , aszerint jónak tűnik.
Elkezdtem én is garázdálkodni, aksik terén nem tudjátok, mennyire érdemes vásárolni? Itthon nem nagyon találtam telómhoz nagy méretűeket (1400mAh Li-Polymer vagy 1700mAh Li-Ion)Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #2983 üzenetére
Ha viszont jó, akkor le lehet menteni, mint sablont. Az a lényege egyébként, hogy látom, hogy már 3 másik tagnak adtál pozitív értékelést, és nekem miért nem adsz, mikor én is azonnal fizettem, és azonnal adtam értékelést, amikor az árut megkaptam. Előre is köszönöm, üdv...
-
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #2981 üzenetére
Igen, van olyan, hogy nem kapsz értékelést, nem igazán tudsz ellene mit tenni. Itt Bash már a power sellerek szemszögéből felvázolta, hogy milyen idegesítő, mikor a vevő az értékelésért könyörög, meg lehet más dolga van, felborul a ''munkarendje'' (már mint az Ebay-jel kapcsolatban) stb.
Csak én erre azt mondom, hogy nem mindegy, hogy valakinek 10 értékelése van, vagy 15, viszont az már valóban mindegy, hogy valakinek 7523, vagy 7526 van. Ezért nem érti sok power seller, hogy főleg nagyobb értékű árunál fontos az értékelés, mert azzal is a felén irányuló bizalom nő. Pont pár hete volt, hogy pont az a 200 €-s 2 hónapig kikönyörgött értékelés segített, hogy egy német eladó küldjön Mo-ra cuccot. mert tudtam neki mutatni, hogy ez is Németországból volt, több mint 200 € és simán ment. Volt mire hivatkozni. Mert hiába mutatom én neki a linket, ahol megnyertem, ha nincs értékelés, honnan tudja, hogy rendben mentek-e a dolgok? -
juliabrilke
veterán
A francia nyelvtudásom egy kicsit gyenge. (értsd: nulla ) Annyit tudok megtenni, hogy hétfőn munkahelyen rekérdezek a munkatársaimra Franciaországban, hogy egy kis véleményt írjanak már róla.
Egyszer próbáltam ilyen fordítást angolról magyarra...Szörnyű volt, csak a szavak voltak egymás után pakolva. Semmi ragozás,névelő.. Azóta nem használok ilyen progikat. -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #2981 üzenetére
Ez volt a szöveg:
Bonjour Didier, je vous vois avoir laissé 3 rétroactions positives à des autres membres. Pourquoi ne me laissez-vous pas aussi ? Je payed pour l'article immédiatement, je vous ai laissé immédiatement quand j'ai reçu l'article. Je serais très heureux si j'obtiendrais une rétroaction positive aussi. Merci à l'avance, meilleur considérer....
Remélem, nem valami őrületes baromság. -
juliabrilke
veterán
Csak két hét? Nagyon gyorsan sikerült megpuhítanod. Egyébként lehet, hogy a levél tök olvashatatlan volt, csak megunta, hogy írogatsz neki.
Volt egy olyan angol is, akinek licitáltam a termékére és töröltette szintén nevetséges indokkal. Mert nincs 5 pozitív értékelésem...Megkaptam a hiányzó értékeléseket és visszamentem. Akkor látom, hogy másnak is törölve lett a licitje olyan indokkal, hogy nem Angliából licitál... Ezeket szépen odaírogatta, hogy most ezért, most meg azért törölte a licitet. (persze úgy volt megadva, hogy a világon bárhova szállít )
kiegészítés:arra nem szab határidőt az ebay, hogy mennyi idő alatt kell kötelezően értékelést adni? Van olyan, hogy egyátalán nem ad?
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #2979 üzenetére
De de a PDA-s! Oh, ez rekordidő volt, egy németnek 2 hónapig könyörögtem, hogy ki ne fussunk a 90 napból, amíg az értékelés alatt látszik, hogy mire kaptad. Ott is láttam, hogy nyomja ezerrel az értékeléseket másoknak, engem meg kifelejtett. Ehhez képest ez a 2 hét a franciával már csak egy kis ujjgyakorlat. Nála a francia nyelvű levél lágyította meg a szívét. Bár nem vagyok oda ezekért a gépi fordításokért, mert olvastam már gépi fordított magyar szöveget, és elég nevetséges volt. Nem tudom mi van odaírva, ezért zavar. Na mindegy, most biztos megértette, mert értékelt.
Igen engem is bosszant, hogy ilyen átlátszósággal törölte. Pedig ez egy agyondicsért angol. Na mindegy. -
juliabrilke
veterán
Csak nem a francia adott értékelést. Nagyon helyes! +1 pont a franciáknak. Már ''csak'' -567 pont maradt nekik.
Egyébként lehet, hogy csak nem értette az angol szöveget? Azért egy pozitív pontért se harcoltál még szerintem ennyit..
Indoknak : más a sorszáma, mint amit megadott és ezért törölte a terméket?
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
Hihi, amire már pár napja rátettem a 10 Ł-ot azon tegnap este törölték a liciteket. 5.51 Ł-on állt, holnap járt volna le. Egy nevetséges indokkal, hogy nem az a gyári száma, mint amit kiírtak. Egy használt termékről van szó, ami újonnan 14 Ł. Gondolom, keveselte a licit állását, vagy nem tudom. Vagy csinálhatott volna egy hozzáfűzést a terméklaphoz, hogy ez és ez van, és akit ez zavar, annak kérésre törli a licitjét. Pl. nekem megfelelt volna, más sorozatszámmal is, 5.51 Ł-ért.
-
tusi74
őstag
Oh, rekordidő alatt, 2 hét után értékelt. Igaz 4 levél után, ebből 3 angolul, reakció semmi, 1 babelfish-sel lefordítva franciára, másnapra itt volt az értékelés. Csak annyit láttam, hogy osztja az értékeléseket másoknak, engem kihagy. Ezt soha nem tudom megérteni, de ha nagyobb értékben vásárolok, értsd 100 € felett, mindig tarhálni kell az értékelésért, 10 Ł körül meg jön azonnal. Ki érti ezt?
-
Gabcsika
tag
Mondjuk ez főként az amerikaiakra jellemző
Én is tapasztaltam, hogy vannak áruk, amik drágábbak. De ami engem érdekel, azok mind olcsóbbak, SOKKAL olcsóbbak, még agyonbiztosított csomagküldés mellett is, mint idehaza vagy úgy általában Európában.Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
válasz juliabrilke #2948 üzenetére
Tényleg....olaszok?
Nos, én most vettem egy olasztól. Teljesen korrekt. Előtte rákérdeztem, hogy mennyi idő alatt ér majd ide, még aznap visszaírt, 5 felkiáltójeles örömujjongásba tört ki, hogy venni akarok tőle...
Nagyon rendes tag, bár ez az első olasz bizniszem volt csak.
Az áru rendben megérkezett, annyiért amennyiért leütöttem, semmi fifika és term. az jött meg, olyan minőségben, amiről szó volt az oldalon.
Gracie!Freedom, Nature, Love & Music
-
rulez001
csendes tag
Sziasztok! Megrendeltem egy pólót Angliából, az eladónak 99% felettiek a feedbackjei( és jönnek folyamatosan a +-ok), a kummunikáció 5ösre van osztályozva, én Augusztus 1.-jén tettem fel egy kérdést, nem válaszolt. 2.-án reggel megvettem a pólót, írtam neki 2szer is, semmi válasz. Ma 4.-e hajnal van, még semmi válasz. Ez ebayen 5csillagos communicationnak számít? Mert kezdek mérges lenni De az is lehet, hogy csak túl ideges vagyok, az első-második vásárlásom miatt
-
MODERÁTOR
Kicsit ugyan körülményesek, de ettől függetlenül megbízhatóak. Ha pár oldalt visszaolvasol eléggé kibeszéltük a német, francia ill angol ebayezőket.
szerk: kevéés? sztem inkább sok, ennyi pénzért usából és hong kongból szállítanak
[Szerkesztve]Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Blaise
veterán
hi !
Német ebay-ről rendelve kb mennyi a szállítási költség Budapestre egy ilyen cuccra ?
[link]
Tényleg 13.9 Euro lenne ? -
tusi74
őstag
-
Hosssszu
őstag
Szasztok! Bocsi, hogy ide irok, de vatera-s topicot nem talaltam.
Lenne itt valaki, aki licitalna/megvenne nekem egy-ket (igazabol 3) cuccot a vateran?
Elegge surgos lenne, mert ha jol lattam az egyik cuccnak csak tizenvalahany oraja van hatra!
Nemigazan ertek a vaterahoz, es nem is akarok nagyon belemelyulni harom darab regi ISA-slotos kartya miatt!
Tehat, ha van itt valaki aki vallalna nekem a vaterazast, akkor annak nagyon halas lennek!
Elore is koszi a valaszt!
Tenyleg igen surgeto lenne a dolog!!! Es megegyszer bocsi, ha rossz helyre irtam... -
veterán
Szerinted az normális, hogy jópár dolgot drágábban vesznek meg, mint amennyiért megvehetné a sarki boltban? Mondjuk ez főként az amerikaiakra jellemző A hülye meg még a postát is kifizeti
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
tusi74
őstag
Nincs különbség a németekhez képest, ha csak annyi nem hogy még annyira sem akarnak nekünk küldeni, mint a németek. Általában csak Ausztia, Németország.
A PayPal-t sem szeretik.
Az egyik osztráktól, aki Bécsben lakott, venni akartam egy mobilt. És bár nem volt Mo. a célországok között megkérdeztem, hogy azon a héten szombaton nem vehetném-e át a terméket Bécsben, ha én nyerem meg. A válasz, rövid és tömör volt. NEM.
Még annyit sem írt, hogy szombaton nem alkalmas, de esetleg más napon jó. Semmit, csak ezt az egy szót.
Azóta az osztrák oldalt nagyon ritkán látogatom. De azt láttam, hogy Überweisung (átutalás) a sláger, ugyanúgy mint a németeknél. -
cocka
veterán
Értem, hogy így működik, csak éppen a program használatának nem látom értelmét. Illetve nem tudok olyan kirívó esetről, amikor program nélkül egyszerűen képtelen lettem volna megnyerni a cuccot. Magyarán: nincs rá szükségem. Meg őszintén szólva ennyire betegesen nem ragaszkodom egy adott cucc megnyeréséhez.
Ha már az egyéb nemzeteknél tartunk, az osztrákok pl. milyenek ebay tekintetében?
[Szerkesztve] -
juliabrilke
veterán
Hááát...akkor lehet, hogy az olaszokat is meggondolom.... Náluk egyébként páran arra panaszkodnak, hogy eltünik néha a csomag.
Ja... azt nem is mondtam, hogy a német banki adatoknál BECENEVET ADOTT MEG és az egyik kódja egy számmal rövidebb volt. 3 mail kellett, hogy kiszedjem belőle az adatokat... -
Bash
addikt
Szállítottam már többször is Olaszországba, nem volt semmi gondom velük. Viszont rengetegszer olvastam PowerSeller fórumon is, hogy sokan panaszkodnak az olasz vám borzasztó lassúságára, illetve nagyon sokféle áru importja tiltott. Nem ritkán hetekig ülnek az importálni kívánt árukon, a vevők meg ugye türelmetlenek és reklamálnak... tökéletes recept egy potenciálisan sikertelen tranzakcióhoz.
http://bashtravel.com/
-
MODERÁTOR
Ez sztem mindent elárul az olaszokról
Shipping Fee
Worldwide : $9 USD (anywhere)
5-12 working days
Except - Italy : $15 USD (phone number requested by Italy Custom) [link]
Elég sok amerikai és hong kongi eladónál olvastam: Ships to worldwide, except Italy
[Szerkesztve]Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
tusi74
őstag
Igaz, amit leírtál, de ez a sniper-ezés, pont az aukciózás igazi ízét veszi el, hogy valaki ott ül, izgul, és akkor kiderül, hogy valaki géppel nyomja.
Mondjuk ez engem különösebben nem bosszant. Én már 5 napja rátettem egy cuccra 10 Ł-ot. Még csak 3.85-ön áll. De én 10 Ł-nál többet nem adok érte, tehát ha túllicitálnak, úgy jártam, lesz a másik. Röhögtem magamban, hogy ez egy olyan cuccos, ami újonnan villámáron 14 Ł.
Erre az előző ilyen termék is, amit hagytam kifutni 13 Ł-ért ment el licitálós módszerrel használtan. Ilyenkor már csak arra tudok gondolni, hogy az emberi pszichológia lép közbe, hogy csak azért is én akarom megnyerni, és ez felülírja a racionalitást. Mindenesetre érdekes...
[Szerkesztve] -
Bash
addikt
Látom abszolút nem érted a lényeget, megpróbálom illusztrálni egy példával.
Tegyük fel van egy áru, nevezzük gumikacsának, ami egyaránt felkeltette cocka és szintén kezdő eBay-ező Gipsz Jakab érdeklődését. cocka eldönti, hogy $20-t szán rá, míg Gipsz Jakab $25-t is hajlandó lenne fizetni érte.
Első esetben vizsgáljuk azt a lehetőséget, amikor cocka napokkal az aukció lejárta előtt megadja eBay-nek maximális licitjét, a $20-t. Örömmel nyugtázza, hogy $5-al jelenleg ő a nyertes licitáló. Gipsz Jakab meglátja, hogy elúszni látszik a gumikacsája, ezért elkezd licitálni az általad is említett araszolgatós módszerrel sikeresen feltornázva az árat $21-ra. Ekkor megnyugszik és reméli, hogy cocka már nem fogja túllicitálni, és övé lész az áhított gumikacsa. Így is történik, cocka pedig nem szomorú, mert $20-nál többet egyébként sem adott volna a gumikacsáért.
Második esetben cocka felhasználó már okosabb, és a fórumon szerzett tanácsok alapján sniper-programot használ, megadja a maximális licitjét, $20-t. Gumikacsára nem nagy az érdeklődés, egészen pár másodperccel az aukció végéig Gipsz Jakab örvendezik, hogy $4-ért övé lesz a gumikacsa. Na de ekkor cocka sniper-programja akcióba lép, és megadja eBay-nek cocka maximális licitjét, ami ugyan $20, de a gumikacsa ára csak a következő léptékig fog felszökni, ami $5. Gipsz Jakab már nem tud reagálni az utolsó másodpercekben leadott licitre, és hiába adott volna a gumikacsáért $25-t is, szomorúan kell nyugtáznia, hogy túljártak az eszén.http://bashtravel.com/
-
dragonfx
veterán
köszke, azóta megoldodótt, emrt eddig sosem látott opció lépett be a ebay oldalán
custom Versandkostent meg tudtam adni, vagyis én írhattam be.
Eza legzsírabb, mindne eladónak így kellene, hogy a lebeszélt szerint legyen, tán ez akkor van ha nema dja meg az eladó az adott országra és a kalkulátor nem tudja kiokoskodni, vagy ezt az eladó tudja így beállítani?
u.i.:amugy amiről ebszéltünk msn-en párral feljebb írtam egy bzítatót."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
tusi74
őstag
A mobiltelefonomat egy olasz magán eladótól vettem. Ők sem túl gyakorlottak, ő meg elírta Pay NOW gombhoz tartozó PayPal-os címet és 150 € 2x rossz helyre ment. Végül direktbe küldtem neki, akkor megkapta.
Eddig az olasz vezet postaköltség túlszámlázásban. 8.50 €-ért jött el a telefon, és 30 €-t kért postaköltségre.
Ez volt az: [link]
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz dragonfx #2947 üzenetére
Send money-->To: -->ideírod az e-mail címet, ahová küldeni akarod.
A For rovatnál az Ebay itemhez teszel pöttyöt.
Beírod az Ebay-es felhasználóneved, alá a termék számát.
Majd Continue. És ott az Ebay alapján kitöltődik a termék ára és a postaköltség.
Ha itt eltérés van az Ebay-en megadott ás az eladó által kért összeg között, akkor én azt biztosításként szoktam beírni, hozzáadódik.
Ha csak úgy karsz küldeni még pénzt az eladónak, mert még kér, akkor hagysz mindent simán, az Amounthoz beírod, amit küldeni akarsz, beállítod a pénznemet és kész. -
juliabrilke
veterán
Ez is örök rejtély számomra.... németek vs. PayPal
Na mind1. Max. kapok egy negatív értékelést...Szerintem mostantól csak angol ebayesekkel üzletelek. (a hong kongi eladókat meg most tesztelem. Ők szeretik ráírni a csomagra, hogy gift... Amerikaiak nem igazán szeretik)
Tényleg....olaszok? -
dragonfx
veterán
Tudom 1x már kérdeztem, de elfelejtettem
hogy tudok paypalon ebay cuccokért custom összeget fizetni?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #2944 üzenetére
Minden nemzetnek megvan a maga ''rigolyája''.
Eddig csak a németeknél tapasztaltam, hogy az Ebay-es terméklapon megadott akarják így bevasalni. Általánosságban nem komálják a PayPal-t, gondolom, mert az nekik, mint eladóknak pénzbe kerül.
A franciák tájékozatlanok nemzetközi téren, ezért náluk a szállítás minősége kifogásolható. Ezt nemcsak a saját 1 tapasztaltomból írom, az Index-en több topicban panaszkodtak erre.
Az angolok nekem a legkedvesebbek, ott eddig minden vásárlásom a létező legsimábban ment. PayPal elfogadási ráta 90%-on felül van, villámgyorsak, olcsó, és nem variált postával. EU tagok, tehát vám, ÁFA nincs, nálam ők az abszolút nyerők minden téren. -
cocka
veterán
válasz Rommel6600 #2941 üzenetére
Ez igaz, de ha te eltervezed, hogy max. 20 fontot adsz a cuccért és nem többet, akkor mi a különbség, hogy azt a bizonyos 20 fontot még a licit lejárta előtt vagy az utolsó másodpercekben teszed meg? Ha korábban tetted túllicitálhatnak igen. Na és? Ha amúgy se adtál volna érte többet akkor nem mindegy?
Nem beszélve arról, hogy a licit lejárta előtt is már elérheti az ár azt a szintet, ahol egyeseknek nem éri meg rá licitálni, tehát valószínűleg nyerni fogsz. Ráadásul a végeredmény szempontjából gyakorlatilag szinte teljesen mindegy, hogy nem az utolsó pár mp.-ben vagy az utolsó pár mp.-ben verik fel az árat.
''és a leguccsó pillanatban licitálsz tied a cucc''
Amennyiért akkor licitálsz, azt korábban is megteheted nem fontos kivárni a végét és ha neked a cucc amúgy sem ért volna többet, akkor nyugodtan túllicitálhatnak. (bár a bid retraction okozhat némi meglepetést és a végén kiderül, hogy mégis te vagy a nyertes)
Egyébként a kezdet kezdetén egy ilyen sniper köcsög miatt buktam el egy cuccot, utána már korábban rátettem a magasabbat és aztán már jöhet tőlem akárhány sniper is az utolsó másodpercben, ha majdnem biztos, hogy megnyerem.
Az meg szerintem elég gáz, ha nem tudod előre eldönteni, hogy mennyi legyen a licit max.-od és csak szimplán a licitektől teszed függővé.
Nemrégiben volt egy esetem, amikor 10 fontot raktam a cuccra és felment a current bid 9.07-re. Utána ráraktam 20-at mintegy biztosítékként, de rájöttem, hogy felesleges volt, mert 9.07 volt a nyerő ár. Ugyanakkor elismerem, hogy van benne némi kockázat. -
juliabrilke
veterán
-1 pont a németeknek....
Vettem egy terméket 1€ + 4 € posta áron. Mikor megnyeretm, akkor közölte az eladó, hogy 8 € lenne a posta. (enyhén lehúzás szaga van.) Mivel elutaztam nem tudtam kifizetni. Most írtam neki egy normális levelet, amiben megindokoltam, hogy miért nem tudtam kifizetni a pénzt és hogy rossz tapasztalatok miaatt mégse utalnám előre a pénzt, hanem küldje el utánvétellel a terméket (mellesleg ezt az opciót megadta, mint lehetséges fizetési mód).
Közölte, hogy nem. Nem. Az ilyennel mit kezdjek. Vagy csak ideges lett, mert az előre megadott 4€-ós postaköltséget nem tudta felstrófolni 8€-ra? -
Rommel6600
őstag
Te alapvetően nem érted ennek a lényegét.
Azért kell ilyen progi/szolgáltatás mert ha nem az utolsó pillanatban kerül rá az én általam rászánt maximum összeg, akkor az még túllicitálható! De két másodpercel a vége előtt már nagy valószínűséggel nem ajánlhat senki sem többet csak esetleg egy másik sniper. Ha viszont 10 percel a vége előtt teszem rá, akkor mi van? Na ez az! Érted már? Hát az hogy esetleg röhögve többet ajánlanak, míg ha csendben meghúzod magad és a leguccsó pillanatban licitálsz tied a cucc... A hangsúly itt a kiváráson van, és hogy ne srófoljuk fel a vége előtt az árat feleslegesen, elég azt a legutolsó pillanatban amikor már nem sok esély van az egymásra licitálgatásra. -
cocka
veterán
Mellesleg ezt az ebay helpje is leírja:
''To help avoid disappointment, ensure that the maximum bid you enter on the item page is the highest price that you're willing to pay. The eBay bidding system automatically increases your bid up to the maximum price you specify, so entering a higher maximum may help prevent you from being outbid in the closing seconds of a listing.''
Egyébként meg: [link] -
dragonfx
veterán
lehet visszatért egy hangyányi reménysugár hogy a projectxlr-es arc visszaküldia zsémet d eén még mindig nem bízok benne. Írt újra, azt írta ok, de ki tudja.
[Szerkesztve]"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
cocka
veterán
válasz Rommel6600 #2926 üzenetére
Tulajdonképpen egyet nem értek. Mi szükség van erre a Bay Genie-s auction sniperre?
Hogy használod? Az utolsó egy néhány másodpercben rakatod rá vele a max. licitedet igaz?
No, hát most mondd meg mi a különbség, hogy a proginak adod meg, hogy mit rakjon az utolsó 2 másodpercben vagy csak simán progi nélkül az ebaynek, de nem az utolsó 10 másodpercen belül.
Amit az utolsó 2 másodpercben rakatsz rá progival, azt az összeget már esélyed sincs növelni, ezért nem célszerű már korábban megtenni azt a tétet? (kifele úgy is csak a current bid látszik)
Ha az utolsó 2 másodpercben rakott tétedet túllicitálják, akkor túl fogják úgy is, ha korábban raktad. Ha meg nem licitálják túl és megnyered, akkor ezt már korábban is bebiztosíthatod magadnak simán az ebayen, nem kell ehhez külön progi. A többi licitáló úgy is csak a current bidet látja, ami a legtöbbször nem egyezik meg a max. bideddel.
Engem halálra idegesítene, ha ezt az araszolós technikát folytatnám, hogy mindig csak a minimumot teszem vagy picit többet, de az nem éri el sose az általam gondolt maximumot. Így feszt lesni kell és ha valaki túllicitál, megint lehet kezdeni araszolgatni a következő delikvens max. licitjéig. A kezdet kezdetén így csináltam, de rájöttem, hogy baromság és inkább teszek jó korán max.-ot, mint feszt lessem, hogy mi van és ehhez tényleg nem kell progi. -
pumpa
csendes tag
Sziasztok!
Vettem az Ebay-en valamit, júli 27-én, egyből meg is történt a fizetés, paypal-on keresztül és mindjárt írtam is az eladónak, hogy ha küldi a csomagot, akkor írjon nekem, ha feladta a csomagot és írja le, hogy kb mikor fog megérkezni. Nem válaszol. Az eladó a ''Standard Int'l Flat Rate Shipping'' -en küldi az árut (ez van a Service-nél). Vajon miért nem válaszol? És kb mikorra ér ide ha elküldi? Vagy valamit mi szúrtunk el?
[Szerkesztve]pumpa
-
juliabrilke
veterán
válasz Rommel6600 #2933 üzenetére
Akkor jó...de legalább én is értem az egészet...
Mind a kettőt le kell tesztelnem. -
Rommel6600
őstag
-
MODERÁTOR
válasz juliabrilke #2930 üzenetére
Amit Rommel használ az egy külön progi, az auctionsniper [link] viszont egy weboldal, aminek nagysávszélű hozzáférése van az ebay szervereihez. [link]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Rommel6600
őstag
Idézek a progi súgójából: ''you need to leave your computer on and BayGenie eBay Auction Sniper Pro running (you can minimize it to the system tray), and check back later to see if you've won the auction.''
Ez után nekem nem úgy tűnik, hogy lazán kikapcsolhatnád a géped... -
juliabrilke
veterán
De akkor most ácsi...ez egy progi, ami a gépeden fut és akkor ok.....vagy a progi elküldi az infót egy szervernek és az csinálja az egész bulit?
-
MODERÁTOR
válasz juliabrilke #2927 üzenetére
Miért kéne a gépet bekapcsolni? Auctionsnipernél beállítod, hogy mire szeretnél licitálni, utána le is kapcsolhatod a gépet.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Rommel6600
őstag
válasz juliabrilke #2927 üzenetére
Persze, ezeket már a 0.1es verziója is tudta...
Egyébként nagyon egyszerűen meg lehet csinálni: biosban be lehet állítani, hogy mikor kapcsoljon be a gép, ha bekapcsolt akkor meg csak annyi kell hogy elinduljon a sniper hogy előtte berakod az indítópultba, és csókolom. Kikapcsolni persze már nem ennyire egyszerű ahhoz már kell külön programot találni, de biztos megoldható az is egy ''auto shutdown'' vagy vmi hasonló guglizással -
juliabrilke
veterán
válasz Rommel6600 #2926 üzenetére
Kikapcsolt gépet is be tud kapcsolni, netet elindítani és licitálni?
Én egyébként egy holnap lejáró cuccra próbálom ki. Remélem menni fog rendesen. -
Rommel6600
őstag
Én ezt próbáltam és bejött: BayGenie eBay Auction Sniper Pro Edition
Egy termékre snipereltem vele, és az összejött, de másra nem is licitáltam azóta így többet nem tudok mondani. Hagytam mindent auto-n, szinkronizál az ebay órájával, és a licit vége előtt leteszteli az internetkapcsoaltodat így a lehető legutolsó pillanatban teszi rá a max összeget amit megadsz neki. Nekem 2 másodpercel a vége előtt tette rá Ja, esetleg annyit hogy ha beállítottad mennyit tegyen rá, és csak annyit látsz hogy számol vissza, hogy mennyi van még hátra, ne ilyedj meg mert nem fog kiirni semmit ha végetért az aukció! Neked kell megnézni hogy mi lett az eredmény -
cocka
veterán
Hát halljátok ez a Bid Assistant elég kaki. Először is nem lehet csupán 1 termékre licitálni azon keresztül. Másodszor egy már licitált cuccra akartam bid assistanten keresztül tétet tenni (amire én licitáltam), hát kiírja, hogy azt nem lehet.
Akkor kérdem én, mire jó?
Azt gondoltam, hogy az még nem probléma, hogy az ember tesz egy-két licitet, mert gondolom úgy működik, hogy megadhatók neki bizonyos időpontok különböző feltételekkel, hogy pl. ha a licit elérte a 15 fontot, akkor dátum + óra, perc, másodperckor licitáljon x összegig tovább. Hát ezek szerint túl naív voltam. -
Rommel6600
őstag
válasz rulez001 #2922 üzenetére
''Ha pont akkor érkezik meg amikor nem vagyok itthon, [...] akkorugye nem viszik el sehová vissza vagy ilyesmi ?''
Gondolom postával küldeted a cuccot. Akkor a szokásos: veled egy háztartásban élő 14. életévét betöltött rokon/meghatalmazott átveheti. Ha nem veszi át akkor vagy kihozza a postás másnap is (mienk például szokta) de inkább leadja vmelyik postán és értesítőt hagy. Ha 30 napig nem veszed át akkor van csak gáz, mert lehet hogy nem visszaküldik (akkor az nekik kerülne pénzbe) hanem megsemmisítik.
Ha futár hozza majd a várva várt csomagot, és ha nem tudja leadni a címedre senkinek akkor felkeres az előre megadott elérhetőségeken (általában telefont szoktak kérni), ha így nem ér el akkor gondolom értesítőt hagy. Innentől kezdve nem tudom hogyan tovább de 1 hétig szerintem nincs az a futárszolgálat ami ne őrízné meg a csomagod, szóval nyugi -
rulez001
csendes tag
Hát én összecsinálom magam Az eladóval akitől életem első termékét rendeltem, tegnap vagy 1 órát beszélgettem MSN-en, mivel közös zenei ízlésünk van Nagyon szimpatikus Nah de kérdéssel jöttem 3 hét múlva megyek nyaralni, viszont a termékre amit kinéztem magamnak, szállítási időre 1-3 hét van írva. Ha pont akkor érkezik meg amikor nem vagyok itthon, (1 hétig leszek távol) akkorugye nem viszik el sehová vissza vagy ilyesmi ?
-
e10
csendes tag
Most nyertem meg az első licitemet. Mennyi időm van fizetni, ha kértem egy emailes visszaigazolót az eladótól?
-
Gabcsika
tag
''Nagyon gyanús, hogy az eladó, 10 Ł alatt nem akarja eladni, így egy másik nickjével gyorsan nyomott rá licitet''
Na ez az! Ez nekem is feltűnt. Bevállalható, de a gond nyilván az, hogyha valaki nem licitálja túl, akkor meg kell vennie (kötelező). Nagyon hülyén jön ki, hogy valaki saját magától vesz... Mindenképp veszít rajta, hiszen mint eladó az Ebay és a PayPal felé is tranzakciós díjat kell, hogy fizessen...
Biztosan csinálják ezt páran (főleg értékesebb, de jóval áron aluli termékek esetében), de azért nem általános.
(El lehet képzelni még valami bizományis barát bekapcsolódását is ebbe, aki mindig túllicitál és legfeljebb, ha rárohad megveszi. Ha viszont nem, akkor valamilyen sáp fejében megosztoznak a pénzen az eladóval, stb.)Freedom, Nature, Love & Music
-
rulez001
csendes tag
Köszi szépen, rendesek vagytok, hogy ilyen sokat segítettetek Ha megjön a termék majd beszámolok, az eladó már válaszolt is az emailre
-
rulez001
csendes tag
Írtam neki egy emailt, hogy tudna-e adni tracking numbert ha feladja a csomagot Egyébként körülbelül mikorra várjam a cd-t?
Standard Int'l Flat Rate Postage-- ez van írva a csomagküldéshez. Remélem pozitív tapasztalatom lesz vele -
-
rulez001
csendes tag
Túl vagyok az első vásárláson! Egy cd-t ütöttem le, egyből mentem a Pay Now-ra egyből ki is fizettem, 13$ volt a cd, le is vonta egyből a 2400 forintot. Most már csak várnom kell? Az eladónak sehova nem írtam semmit sem. Automatikusan tudni fog mindent? Egyedül a címemet kapta meg Üdv!
-
cocka
veterán
válasz rulez001 #2848 üzenetére
''Nyitottam netbankkot is, ahol ki is írta, hogy levontak 400forintot, de a paypal által küldött 4 számot azt hol tudom megnézni?''
Hát látod CIB bankéknál ez úgy néz ki, hogy a bankkártya terheléskor illetve hát zároláskor azonnal kapsz róla smst és rögtön megjelenik a netbankban is.
Ha olyan fostalicska a netbank, hogy képtelen a zárolásokat normálisan kiírni (lásd otp), akkor várnod kell, míg levonják az összeget, hogy a számlatörténetből megtudd.
Nálam ez a számbeírásos levonós történet a regisztrációtól kezdve a verified státuszig kb. 5-6 percig tartott.
kraftxld: ''Még egy elutasító válasz se volt ''
Igen? Nekem már írta azt angol, hogy no. Egy kategorikus nem, mondjuk van aki csak nozik, van aki meg még ezt is képes normálisan szavakba önteni. Általában a többség nemcsak azt írja, hogy no.
juliabrilke: ''És amikor megnyerte a licitet a ''vásárló'', akkor utána a az eladó újra feltette, mert a terméket nem vitték el''
Ezt én úgy védeném ki, hogy ráteszek valami horribilis összeget. Úgy garantáltan nyerni fogsz. Odáig úgy sincs türelmük licitálni vagy ha igen, akkor az kínos tud lenni... -
cocka
veterán
''A másik pedig az, hogy kedvenc EU-országaim (angol, francia, német) nem hajlandók Magyarországra szállítani. Számukra nem létezünk.''
Bár nem angol-francia-német, de amerikai ebayről rendelt nagy tételt képező cuccok hazaszállítását vállalják: [link]
Egyébként ezen nem csodálkozom. Az amazon sem szállít ide műszaki cikkeket, csak CD-t, DVD-t, VHS-t és könyveket.
A nyugatiakhoz jön kiegészítésként még: PC-s és videojátékok, normál játékok, progik. Ezekre azért valamilyen szinten jár garancia, nyilván ha nem műxik megfelelően cserélik vagy ilyesmi. De a CD-kre, DVD-kre, könyvekre stb.-re nincs garancia.
Csak (UK-s amazon) UK-ba és Írországba szállít még műszaki cikkeket, fotómasinákat és tartozékokat, háztartási és kerti cuccokat.
Szóval azért látni a cuccok jellegéből, hogy milyen mértékű garanciát vállalnak rá vagy vállalnak-e egyáltalán és hogy ehhez képest mennyibe kerülnek. A laptop ez utóbbi kategória.
''csak a PayPal verified címre hajlandó postázni.''
Gondolom confirmed addresst akartál írni. De mindegy is. Én is találkoztam már olyannal, aki kikötötte, hogy csak ilyen címre hajlandó küldeni, de ha mégis más címre szeretném kérni a cuccost, akkor küldik. Mondjuk alternatívaként ott figyelt még a money order, a postal order, meg a wire transfer és egyéb baromi lassú gagyiságok, de némelyikük a bidpayt is elfogadja. Márpedig a bidpayen kiválasztható Mo. is.
A másik megoldás, hogy megváltoztatod az addressesnél a címed egy amerikai ismerősödére. Akkor enged licitálni, mert látja majd hogy a licitáló amerikai, mondjuk ettől még nem fogsz confirmed címmel rendelkezni, főleg ha magyar a bankkártyád. No itt megint bejön az amerikai haver. Megkéred, hogy nyisson számlát, aztán regeled paypalon a kártyáját. Ekkor confirmed leszel. Vagy csinál magának ő is paypal accountot és te meg elküldöd neki paypalon a pénzt. Szal. szerintem tuti meg lehet oldani. Csak bonyolult.
''Mindegy is, a legnagyobb gondom az, hogy szó szerint kiutálnak a német, angol és amerikai rendszerből, mert magyar vagyok.''
Nem gond. Megváltoztatod az országot USA-ra. -
juliabrilke
veterán
Németek inkább megbízhatóak. Amit ígértek (nekem) azt eddig betartották. Nem egyszer volt , hogy előre utaltam a pénzt és nem ebayen keresztül intéztük el az üzletet.
A problémára, amit felvetettél már megírtam egyer a véleményemet. Nem egyszer jártam már így. Valamilyen ''misztikus'' módon mindig valaki rámlicitált. Persze olyaqn termékekre, ami a kutyának nem kell. És amikor megnyerte a licitet a ''vásárló'', akkor utána a az eladó újra feltette, mert a terméket nem vitték el. De nem értem, hogy az ilyen miért nem tesz a termékére minimálárat.
Az értékeléseket viszont ma megkaptam. (persze nem a franciától... ) -
rulez001
csendes tag
Magyarul egyből kifizetem a terméket, és egy ''sziát'' sem kell mondani az eladónak, a fizetés után minden további az ő dolga?
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz rulez001 #2905 üzenetére
Nem kell megjegyzést írnod, amerikában amúgysem jellemző hogy hamis adatokat írnak a vámárú nyilatkozatra, és az 1db cd-det egyébként sem fogják megvámolni.
A fizetést egyszerűen le tudod bonyolítani, lépj be az ebay-re és a licitált termék oldalán pay now.
[Szerkesztve] -
rulez001
csendes tag
Na szóval ma este tényleg átesem az első vásárláson. Próbaként egy zenei cd-t néztem ki, Amcsiban tartózkodik. http://cgi.ebay.com/Sum-41-Underclass-Hero-CD-STILL-SEALED-W-Bonus-CD_W0QQitemZ160141429071QQihZ006QQcategoryZ307QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ShippingPayment
Ez eladó 99,8%-os, szóval megbízható.
Leütöm 9 dollárért a cd-t. Holnap reggel teszek a bankkártyámra 5000 forintot. Felmegyek a paypal-ra és a ki nem fizetett ebay termékeknél, kiválasztom a cd-t, elküldöm a 9 $-t és a 6.50$ postaköltséget, a megjegyzéshez odaírom, hogy legyenszíves ráírni, hogy GIFT. Ezekután pedig várok, gondolom az eBay megadja az e-mail címét, vagy valamilyen elérhetőségét, ha valami gubanc van akkor felveszem a kapcsolatot.
1 hét olvasgatás és a ti segítségetekkel körülbelül így gondolom a dolgot. Van még valami amit kihagytam és fontos? köszi -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #2903 üzenetére
A németekért azért nem tenném 100%-ban tűzbe a kezem. Egy 120 €-s vásárlás után 7 hétig ''könyörögtem''. Egyszerűen ha nem pár €-s, vagy Ł-os cuccot veszek, akkor az értékelés tök lassan jön, ha olcsóságot, akkor azonnal. KI érti ezt?
A másik, újból észrevettem, hogy az Ebay-en ugyanúgy megy az árfelhajtás, mint itthon a Vaterán. Kinéztem egy cuccost, elég szűk kört érdekel, jóformán senkit, újonnan is meg lehet kapni 14 Ł-ért, ez meg használt, de nem akarok rá sokat költeni. Figyeltem már napok óta, nem érkezett rá licit, 6 Ł kezdeti értéken állt.
Rányomtam 8 Ł-ot, és láss csodát 1 óra múlva valaki rányomott 10 Ł-ot. És azóta sem (3 napja) nem érkezett rá több licit, érdekes, megint nem népszerű a termék. És mondom 14 Ł-ért újonnan árulják. Nagyon gyanús, hogy az eladó, 10 Ł alatt nem akarja eladni, így egy másik nickjével gyorsan nyomott rá licitet. Egyébként private seller, nem business.
Mindegy, most nyomtam rá 11 Ł-ot, így 10.50-nel én vagyok a nyerő, de többet ne adok eért, hisz akkor megveszem újonnan 14-ért. Mindenesetre érdekes. -
juliabrilke
veterán
Én is könyörgök már egy ideje az amerikaiaknak visszajelzésért...
Viszont a hong kongiakegyből adtak értékelés, de még a németek is. És minden cuccom megjött végre. A hong kongi, akitől rendeltem... Eddig ő volt a legkorrektebb. A cuccot mástól is azonos áron meg lehetett volna rendelni és kiváncsi voltam, hogy mennyire lesz normális,ill. milyen a szállítás sebessége. Nagyon pozitív véleménnyel vagyok róluk. Nem egy francia népség... -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #2901 üzenetére
Ráadásul, amilyen az én formám értékelést sem ad. Látszik, hogy azóta mást már értékelt, engem kihagyott. Nálam úgy néz ki, ha veszek valami 10 Ł alatti cuccot, arra az én értékelésemre azonnal jön a válasz, ha 100 € felett vásárolok, akkor pedig könyörögni kell az értékelésért. Pedig nem rossz az, ha látják, hogy nem csak kis értékben vásárolok. Könnyebben tudok ''tárgyalni'', hogy mégi szállítson hozzánk, ha látja, mennyi mindent veszek. Na mindegy, megint így van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest