-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
őstag
válasz Teréz Atya #43698 üzenetére
vennek egy ilyen repulo tojast.... na es mi lenne az az áksőn?
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #43698 üzenetére
ahogy néztem, elég sok és pár elég jó quad vázuk van...bl azokat lehetne aksünözni, vmit vennék is tuti
"Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
GB csajszi szerint egyelőre nem lesz Dinogy Graphene és Infinity akku náluk, mert egyelőre nem tudnak szerezni a beszállítótól. Na mondom akkor nyomjon valami eksünt részerre. Itt emlegettétek a Kingkong 130 Flyegget, hogy tetszene, így írtam neki h az fasza lenne. Valami ötlet másra? Mindenesetre a blogomon is megkérdeztem, remélem nem trollkodják széjjel.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #43689 üzenetére
Tudjátok mi a legnagyobb poén a wizard x220s kapcsán?
Nézzétek meg a dobozt, na kinek mi tűnik fel?
...
...
A dobozon a képen rosszul vannak felrakva a propok--> http://dronearena.hu/ <--
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #43694 üzenetére
Ja azt egyik videóba mondta hogy a homok nem a legjobb a motornak
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz varadigabor #43693 üzenetére
Ahogy elnézem nincs is mindig ott
Azért elég kemény GPS nélkül bekerülni egy homokviharba, aztán keresheted merről jöttél merre mennél
Ja, és lehet nem törik szét esés után a gép, de a homok tuti jót tesz a cuccnak[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #43689 üzenetére
Nagyon off. De azt nem értem minek ekkora út hálózat a sivatagba
Hobbyking nyári akcióban találatok valami értelmeset? Mert én nem eddig
[ Szerkesztve ]
-
-
fape
senior tag
Nem azért írtam. Nyugodtan írd be magad. Legalább látsz egy célt. Egyedül minden nehezebb, kell a versengés
Kell egy fajta összecsiszolódás a géppel, hogy ki hozd magadból a maximumot. Nekem nem jött be a keverés, több géppel repülés. Ha lehet kint akkor kint repülők, majd télen szokok vissza szimulátorra. Most tuti sokkal rossz időket mennék...
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
AMDaZERG_1
senior tag
alishanmao bevizsgálta az X220S -t. IGen, az nekem is feltűnt, hogy a VTX hozzáférés nehézkes, bár nem lehetetlen. A gyári propellereket azért többre tartottam Bár nekem nem a megterheléstől fognak tönkremenni, hanem inkább az esetleges kocctól. Legalább az ilyen videókból értesülök róla milyen tempóval bír
Mellesleg az akkut is szépen megkerekítette
És alaposan meg is kínozta[ Szerkesztve ]
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Ma szetkaptam a falcon 180-at.
Piros kabel
Piros kabel2
A kepen azok a szalak vannak,amit leforrasztottam az esc rol,ahogy neztem a kozepso piros kabelnek a masik vege nem vezet sehova,kerdesem az lenne,hogy mi a francnak van racinezve az esc-re?[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Ma megjött az Andoer AN5000 kamera, amit a SJCam SJ4000 ellenében rendeltem meg, kicsit drágábban mint azt.
Annyira nem vagyok elájulva tőle, de azért nem is mondható rossznak, igaz bevallom nincs ilyenekkel tapasztalatom.
A legjobb képet adó camera felvétele eddig nálam a V-tail FHD DVR felvétele volt(nem olyan rossz).
Azért amit a V-tail készít videót az pl. FHD felbontásban(mást nem is tud) 1.5 perc 360MB körül van, amit az Andoer AN5000 az meg 250MB normál beállításon.
A telefonomnál biztos hogy sokkal jobb videót és képet készít, na meg működik benne valamennyire elfogadhatóan a képstabilizálás.Amúgy Novatek mappába menti a képeket/videókat.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz FingR86 #43680 üzenetére
BF 3.1.xx-ben mutatkozott be az anti gravity és asszem átvariálták megint a PID kontrollert, átvariáltak egy szakajtónyi változót, etc. Szal még Boris is azt mondja, h új betánál inkább állíts be mindent újra, mert a régi változók lehet h nem is léteznek, de lehet h mást csinálnak.
Röviden: repülj sokat, ha már jól megy frissíts új betaflightra és próbáld ki az anti gravityt.
Ja, 3.1.7-ben már két notch filter van a PID loopon.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
FingR86
őstag
nahh...a napokban volt egy kis szabadidőm olvasgatni és YT videókat nézni.
használtam "dump" parancsot, mentettem az értékeket. Az értékek fejlécében vettem észre, hogy a fc-n betaflight van (2.6.0). Raktam fel bf configuratort. Csináltam a 3 állású módváltóra "end points" és "subtrim" beállítást. Megértettem nagyjából hogyan is működnek a módok. Mi az a "horizon" meg "acro". Kitöröltem a módok közül azt a bugos "baro" módot. És helyette tettem be horizont. És úgy lőttem be, h acro az ne legyen. Voltam ki próbálgatni a masinát, és megcsináltam az első hurkomat horizon-ban. Igaz az első totál véletlen volt és kb remegett utána a kezem is, de aztán kis pihenő után felmetem és csináltam még párat már szándékosan. Szóval a magam mércéjén nézve termékeny volt ez a pár nap számomra.Kérdésem lenne, hogy érdemes lenne frissíteni a FC-n lévő BF-ot frissebbre?
Van olya módja a frissítésnek, hogy megmaradjanak az értékek, vagy pedig mindenképp törlődik minden aztán a dump-os értékeket csak vissza másolom bele?BF frissítésnél az esc kalibráció elszáll? Gondolom azok egymástól független dolgok.
vmint rendeltem még 10db csapágyat is...szükségem lett rá...
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
-
FingR86
őstag
a sima git2 a sony szenzoros, a git2p pedig a panás.
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #43675 üzenetére
Minél kevesebbel töltöd a nál jobban kimeled az akkut. Én sosem töltök 1c fölött pl.
"Oh my Goa'uld!"
-
AMDaZERG_1
senior tag
Megjött két akku, és az egyik az Infinity 1300mAh 90C 4S. Erre azt írják támogatja a 15C gyorstöltést. Ez lehetséges? Nem mintha tudnám 15C-vel tölteni, de tölthetem a VistaPowert EV-650 töltővel ami a csövön kifér?
A másik a brutális méretű Graphene 2.0 1550mAh 75C 4S. 182g. Erre van ahol 8C töltést írnak, de a rajta lévő matricán 1-3C javasolt. Maradjak a 3C-nél?Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #43668 üzenetére
Nekem egy ideje folyamatosan fagyasztja az FB a böngészőt, miközben iszonyat mennyiségű memóriát zabál. Sajna, ez a trend.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Zotyafpv
csendes tag
Segítségeteket szeretném kérni.
Runcam2 hd ba Sd kártyát szeretnék.
Sdhc vagy sdxc . Milyen szempontok alapján válasszak.?
Moat class 6 van benne de nem engedi full hd 60fpsben.
Válaszotokat előre is köszönöm
A kezdők elszállhatnak maguktól :)
-
fape
senior tag
válasz Teréz Atya #43668 üzenetére
Sőt most még a Turnigy Graphene 1300mAh 5S1P 65C Lipo Battery is akciós. Még szétszedve, 4S-nek is megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Akciós a Giant Power Graphene 2.0 4S 1550mAh 75C Banggood-on. Engedtek kemény 1 dolcsit, így most csak 29.
Mindenesetre felraktam a FB falamra.Ja, a Gearbestes csajnak szóltam, hogy pl. ilyen akkukat akciózhatnának, ha már van ez minden határon átcsúszó akkuszállításuk.
Szerk: Ez a FB egye szarabb. Linkelném a GB-es csajnak az akkut, erre a FB messenger beszarik mind Chrome, mind Opera alól. Pedig a FB saját szaros linkjét linkeltem. Szent, xar!
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz freezer922 #43666 üzenetére
Azt a törvényt elhalasztották, talán majd év végére lesz valami, de az sem kizart hogy csak jövőre. Szóval vegyél amit akarsz. Ha nem városban használod úgyse érdekel senkit.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
freezer922
aktív tag
Hali,
Ugyan még csak most rendeltem meg az első drónom egy syma x5c személyében már elsőre is szemezgettem egy x8c-vel (főként mert azt itthon is meg tudtam volna venni rögtön ugyan annyiért mint rendelve), csak olvasgatva itt a fórumot rájöttem, hogy az még nagy falat lenne.
Viszont azóta olvastam az elvileg ebben a hónapban életbe lépő dróntörvényről. Eszerint már egy syma x8c is a II. kategóriába sorolódik amikor is vhogy be kell jelenteni a drónt illetve valamiféle tesztet megcsinálni, de ezekre keresve semmit sem találtam csak februári cikkek zömét, hogy ilyen lesz júliustól
Szóval ugyan most még pár hónapig amíg el leszel az x5c-vel ugyan ez nem érint, mivel ez a játék kategória amit bárhol lehet használni, viszont ha meg fog tetszeni a dolog biztos nem állok meg itt. Csak tudni szeretném mire számíthatok :x
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #43656 üzenetére
Na jó, ezt most már ki fogom valami mezőn próbálni, hogy mennyi a tényleges hatótáv
Még jó, hogy mindkét vevővel rendelkezem.
-
Jackal2
senior tag
válasz GeorgeRobert #43655 üzenetére
Jah, de én nem WiFi-s bohóckodásra gondolok, hanem kioldó elektronikára. a Gitup Git2-nek van ilyen, tehát ezt lehet távolról is vezérelni.
-
fape
senior tag
Kegyetlen off, de Új szállítási módok a GearBestnél, amikkel jól járhatunk
-
mobbo
senior tag
gearbest-en az eu express szállítás az a vám és áfamentes? vagy az más?
-
GeorgeRobert
újonc
válasz Minstrel #43659 üzenetére
Bérelni ? Oké, hogy most tudom, hogy szombaton lesz egy esemény, de utánna, ha bármikor beesik valami akkor naponta 20 ezer ? akkor 7 alkalommal megtérülne, meg ha összetöröm akkor 140 ezer ugrik , és tudom, hogy Én hibám, ha meg egy bérelt valamit ami 200-300 vagy nem tudom, mennyi akkor meg idegbeteg, hogy duplája. Öszintén, mint a legelején írtam, kettő dolog a lényeg, autómatikusan le, felszáll, és NEM MOZOG ahol éppen van. Jó leírok egy sztorit: Csináltunk egy Scam kamerával egy munkás napot, felraktuk egy daru horga feletti részre (ahol a csiga van ) 3 óra akku volt benne, otthagytuk, mikor visszamentünk, már láttuk hogy valami nem stimt, furán köszönt a művezető. Az egyik munkásnak nem tetszett, hogy mikor akasztott ott volt a kamera, fogta és csak úgy szeretetből a mocskos kezével összemaszatolta a tokot, nem tett kárt, nem sérült, csak vége volt a felvételnek. Na ez volt az első és utolsó (drónozás) azóta a legmagasabb a 2 méteres állvány+ szelfi bot kombó volt amire felemelkedett egy kamera.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz GeorgeRobert #43658 üzenetére
Bérelni nem lehet lehet esetleg egy Phantomot vagy egy Mavicot, ha így hirtelen kellene, és nem akarsz most venni egyet? Persze az esemény előtt jó lenne gyakorolni is jó sokat, hogy jó felvételt csinálj, meg vészhelyzetben nehogy valakinek / valaminek nekivezesd, mert azt senki nem köszönné meg.
-
Minstrel
senior tag
válasz GeorgeRobert #43658 üzenetére
Bérelj egy Phantom-ot, 20.000/nap, de a teljes árát le kell tenni kaucióba.
-
GeorgeRobert
újonc
válasz Teréz Atya #43656 üzenetére
Értem mit mondasz, lehet, hogy olcsó hús, meg híg a leve. De az volt az első kérdésem, hogy segítség kellene egy probléma megoldására, mert prezentálni kell valamit, méghozzá a hétvégén már élesben kellene valamit letenni (vagyis feltölteni a hírpoltálra) . ezért kerestelek meg itt benneteket.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz GeorgeRobert #43644 üzenetére
A Yuneec Breeze az egy idióota selfie dróon hipsztereknek. Neked valami rendes masina kell, az meg nem volt és nem is lesz olcsó.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #43643 üzenetére
Az X6B-t nem próbáltam, csak az A8S-t, de az egy kalap szar mindkét i6 távommal.
Tudtam, hogy érzékeny az ESC-ek elektromos zajára, de baszki, múltkor 33m-en közvetlen rálátással vesztette el a jelet. B*a meg, ezt egy H8 mini lepipálja!!! Negyed gázzal megvan az őrületes 60m is. Hihetetlen!!!
Az U807 ugyanezzel a vevőchippel meg elmegy 120-150m-t is.
Aztán ott van az FS-RX2A. Az közvetlen rálátással cca 100m-t, fák között 70-80m-t tud. Mindezt nyélgázon, egy töpszli antennával, amit többször takar a géptest mint nem.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
GeorgeRobert
újonc
válasz Jackal2 #43651 üzenetére
Csak mondom, de ez beltéren, van max10 méter volt még a távolság mind a kettő Sony -t lehetett már 3 éve is mobiltelefonról reáltime-ben vezérelni. CSAK a kép nem az a kép amit valóságban exponáltál, tehát fejből kellett dolgozni, előrre beállítvott értékekkel és exponálásra hasznájuk a mobilt. Viszont akkor nagyon úgy néz ki hogy a Yuneec lesz tesztelve a 4K-val vágóképeknk, bevágásoknak jó lesz. (egyszerre 6 mp-es csomagokat kell készíteni, ennyit lehet betenni egy hír alá)
-
Baku
aktív tag
válasz GeorgeRobert #43650 üzenetére
Úgy néz ki, hogy 100 szónak is egy a vége: P3 Advanced ....
.... és máris az 50-ből 300 lett....Ja, és itt még nem lesz vége a történetnek, mert kéne hozzá 2-3 plusz akku, aztán ilyen lencse, olyan lencse, ilyen szűrő, meg olyan szűrő előtét, fpv monitor, napvédő, hordtáska .... hol tartunk? Fél milla?
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Jackal2 #43649 üzenetére
Azért írtam a PWM vevőt, mert a Falcon vázas gépemben az van, és a Flysky i6 távval simán 300m fölé is mentem, egyszerűen eszembe sem jutott hogy nem tud annyit.
Az X6B vevő a gyári antennával(23mm antennavég) szerintem a felét sem tudja mint amit kiírnak hogy range 300m.
Persze az is lehet hogy sokan nem is használják nagyobb távolságokban, mert azokról is írnak jó nagyokat.
Ami a tesztben volt nagy távolság, ott egyenes irány nagy magasság és ha visszanézed speciálisan elhelyezett antenna volt.Most hogy lerövidítettem a rárakott másik antenna végét 26mm-e mint amilyen a távon van, így volt 250-300m körül, ott/utána már elment a jel néha.
A gép 60cm-re a talajtól volt, és végig rálátás a gépre, persze ilyen távolságból nem is igen látható (gyalogoltam).(#43653) Jackal2: Nem, mert a gyári semmire nem való mint írtam.
Amit linkeltem videót ott javasoltak másik antennát, ilyenem volt/van nekem is, ezeknek 30mm az antennavég.
De én eddig ahány antenna végét mértem, szinte mind más volt, persze más a rendszer is többnyire.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Jackal2
senior tag
Elvileg egyetlen kamerát ismerek, amit lehet elektronikával távolról vezérelni és olcsó, ez a Gitup Git2. De minden másnál csak a szívás van. Egy:
- FPV rendszer nélkül nem látod, hova néz
- ha látod, kell megjelenítő, adó, máris nem ilyen költségről beszélünk
- analóg adás alapján nagy felbontású fényképet készíteni? Inkább ne
- ezeket meg is kell tápolni, még több fogyasztás, rövidebb üzemidő, tonnányi csatlakozó és kábel
- hatótáv random +-1, de meg sem közelíti majd a gyári megoldásokat
- a digitális átvitelek szerintem alapból jobbak, meg azok a rendszerek, amiket összedolgoztak gyárilagMondanám még az Autel Robotic-sot ha nem lenne amerikai
GeorgeRobert: Az A6000-re a gimbal annyi, amennyi a gép Jah és egyből két mérettel nagyobb drón kell, máris ugrottál a millás kategóriába. Ha ilyen kell akkor Yuneec Tornado, vagy DJI S900-S1000
[ Szerkesztve ]
-
GeorgeRobert
újonc
Pont ez az, hogy kamera az van sok fajta sok méret (Sony A6000 Sony RX100II SJCAM) de ezeket pont nem szeretném felvinni, mert arról lenne szó, hogy a lényeg, hogy legyen visszajelzés (realtime) hogy mit is veszek fel, ehhez meg ha jól tudom ezek a drónok képesek. Meg nem nagyon szeretnék a szabályokba sem beleütközni (méret, veszélyesség) mert nem csak "hobbystaként" csinálom a fotózást a képek, felvételek híroldalakon kötnek ki. De köszönöm szépen az ötleteket, csak azt hogy oldjátok meg, ha felviszel egy kamerát akkor a drón olyan kiegyensúlyozott, hogy nem "izeg-mozog", hanem fixen áll egy ponton. A mozgás nem a képélesség miatt kell, hanem ha a néző akár 5 mp-et is egy imbolygó képet néz, "tengeri beteg lesz" és jön a dislike, hogy "saaaar"
-
Jackal2
senior tag
válasz kriszbon #43643 üzenetére
A PWM vevők szarok, bár azt sosem próbáltam, hogy annak nagyobb-e a hatótávja mint mondjuk egy X6B-nek.
Én X6B/A8S-t használtok, egyiket a normál, másikat a kicsi gépekbe, nekem nem volt eddig hatótáv gondom, most állok át mondjuk Taranisra.
Az, hogy mennyire jó a vétel nem feltétlenül abból származik, hogy jó-e a vevő, simán lehet, hogy valami zavarja (motor pl.) vagy árnyékol valami (karbon váz).
Az is lehet, hogy nekem is volt már ilyen gondom, csak nem vettem még észre, mert ugye, előfordulhat, hogy pl. azért esik le a gép, mert ez okozza, csak nem kötöttem össze.
De a 100 méter az vicc, annál sokkal többet kéne tudnia. Olyan egyszer volt, hogy próbából kimentünk az Emax Nighthawk hatótávjából, az olyan 350 méter (R6B über buta vevővel).
Videó mindenről van, mert csak azok teszik fel, akiknek bajuk van, azok sosem, akiknek jó
-
Jackal2
senior tag
válasz GeorgeRobert #43640 üzenetére
Használt P3 már van 100-150 között, P3 SE/Xioami 4K 150+a vámolás ha éppen úgy jársz.
-
molnigee
aktív tag
Az a baj, azon kívül hogy cx-20 mellett elment az idő, én már biztos nem vennék olyat, sőtt már 2 éve is inkább xk x380, de a nagyobb baj, hogy nem tudsz pl fotót csinálni ha jól sejtem, tehát a kamerát nem tudod vezérelni. Hogy fog fentről fotózni?
Már pedig Ő fotózást is szeretne. Ha van mondjuk egy jobb, 30K+-os akció kamerája, akkor lehet esetleg másban gondolkozni, de szerintem a dji kamera, videó és kép minőségben nem nagyon lesz utolérve, és stabilitásban sem hiszem, plusz még amit kap szoftveres kezelési lehetőség, hatótáv, szóval na, mindig oda lukadunk ki hogy dji--> http://dronearena.hu/ <--
-
fape
senior tag
A kispadról beleszólva: ha van otthon egy akció kamera akkor egy brushless gps-es gép (pl cx20) + gimbal az 60e+15eből meg van. Kicsit többet kell barkácsolni de legalább feléből meg van. Nem ajánlott opció?
Ha nincs akkor +20e a kamera, de ebben az esetben már inkább tényleg valamelyik phantom.[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
válasz GeorgeRobert #43644 üzenetére
felejtsd el a yuneec-ot nyugodtan, te se gondolod komolyan, hogy gimbal nélküli drónnal fogsz fotózni [link]
kameraplatform nincs olcsón, pont az a dolga hogy stabil legyen a kép, ez drága műszaki megoldásokkal kivitelezhető, ha visszaolvasol pár hetet mindent megtudsz ezzel kapcsolatban, a belépő szintje annak amit akarsz a phantom 3 standard, de a wifi miatt elég korlátozottan használható, a bestbuy a phantom 3 advanced vagy onnan felfele, a phantom 4 képminőség profi fotósnak is kielégítő lehet (iso 6400)
[ Szerkesztve ]
-
GeorgeRobert
újonc
válasz molnigee #43641 üzenetére
Igen lehet számlás ár, mert a Mall.hu-n már 135 ezer szállítással. tehát valós adatot adott aki el akarta adni akkor. Az üzemmódok pedig jók, csak arról még nem találtam infót, hogy tényleg megáll-e mint a cövek a levegőben https://www.mall.hu/foto-dron/yuneec-breez-4k-dron?gclid=Cj0KCQjwwLHLBRDEARIsAN1A1Q678ZH5ikpf8VoEgjIvfcmvU3GS_u_f9XHrVJx5HYz1Pd53itAzvsgaAj2CEALw_wcB
-
kriszbon
őstag
válasz Jackal2 #43627 üzenetére
Lehet selejtes, de akkor az összes az mert 4db is van belőle, és nem egyszerre egy helyről vettem.
De nem csak nekem van/volt ezzel gondom, mert videó is van már erről.
Meg is van az egyik, itt is gondokról írnak ha minden igaz. [link]
A távolság tesztet én is láttam, meg olvastam is róla talán a te oldaladon, épp az végett vettem.
Vagy még az lehet hogy a táv vacak, de akkor miért jó a iA6 PWM vevővel?[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
válasz GeorgeRobert #43640 üzenetére
A paramétereiből ítélve ez is megfelelhet, és ha a 150 hazai, számlás ár, akkor meg is éri.
-
molnigee
aktív tag
válasz GeorgeRobert #43635 üzenetére
Mi drone 4k, 150 körül, dji sparks is szóba jöhet szerintem a phantom széria mellett.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
GeorgeRobert
újonc
válasz GeorgeRobert #43638 üzenetére
Ezt próbálták rámtukmálni : yuneec breeze 4k drone 150 ezerért, akkor másként gondolkodtam az anyagiakról.
-
Minstrel
senior tag
válasz GeorgeRobert #43638 üzenetére
Fotózáshoz minimum DJI Phantom 3 vagy 4, de ezek 200.000Ft körül kezdődnek.
-
GeorgeRobert
újonc
Üdv ! Értem, akkor mi az ami "belépő" szint lehetne, ilyen feladatra ?
-
fape
senior tag
válasz _X10Dead_ #43634 üzenetére
Ezek jó részt csak az elektrolit kondikra igazak amit írsz. Bár való igaz eddig is ezek volt csak szó. Egy fokkal jobbak lennének a kerámia kondik. Sokkal jobban simítják a nagy frekvenciákat is, (frekvencia miatt kell a low esr az elektrolitból. Cserébe kicsi a kapacitása. De vannak kerámiák is drónra pl [link1], [link2]
Legjobb lenne megmérni és utána méretezni és berakni a kondit. De sok embernek nincs oszcilloszkópja otthon. Pláne nem használná repülésközben. 1,5-2x csak best practice, eddig bevált Valamint a fizikai méretek sem utolsó szempont. A 35-50V-s már akkor, mint egy gyárkémény. Szal sztem a 3S 16V, 4S 25V, 5S 32V tökéletes párosítás.
Plusz egy videó: Best Low ESR Capacitor for ESC?
A lényeg: próbapados teszteken jobban szerepel a 25V-s mint a 35V-s 4S-nél.[ Szerkesztve ]
-
Minstrel
senior tag
Rövid válasz lesz. Ennyi pénzből nem kapsz ilyen gépet.
[ Szerkesztve ]
-
GeorgeRobert
újonc
Üdvözletem Mindenkinek !
Szeretnék segítséget kérni, leginkább tapasztalatra hagyatkoznék. Fotózásaimhoz szükségem lenne egy egyszerübb drónra ami fényképet, videófelvételt tud készíteni, és mivel nem az akrobatikus mutatványok, hanem maga a fotózás érdekel ezek a funkiókra lenne szükségem: egyszerü kezelés, gyere haza funkció, autómatikus fel, le szállás, ami pedig a lényeg, mert szégyellem is magam, de olyat nem tudtam kipróbálni, ami nem izgett mozgott ide, oda, mindíg korrigálni kellett, és arra lenne szükségem, hogy megáll egy ponton (persze tudom, hogy szélcsendben lehet) és ott is marad amíg szeretném. Magasság , távolság sem nagy, 50 méter magasság, 100 méter sugarú kör megfelelne. Lényeg a pontos, stabíl egy helyben maradás. árban nem vagyok nagyon eleresztve, én 50 ezerig gondolkodtam eddig. Akinek van tapasztalata, és tudna segíteni azt nagyon megszönönöm, -
_X10Dead_
aktív tag
válasz Teréz Atya #43490 üzenetére
Oké puruttya voltam, de akkor is tartom, hogy a túlméretezés nem jó dolog
Nem vagyok villanyos szakember, csak az összeolvasott infókból legózom, légyszi, lektoráld, amit írok (elektrolit kondik esetén):Alma-alma viszonylatban a magasabb névleges feszhez nagyobb méret/súly dukál. Meg magasabb ESR.
Mivel a kémiai szigetelő réteg a névleges fesz környékén és megfelelő polaritás mellett működik rendesen, alacsonyabb fesz (ill fordított polaritás) esetén magasabb lesz a folyamatos "szivárgás" is, ami miatt a kondi nem ideális kondiként működik.Elméletileg a nagyobb névleges fesz csak azt adja meg, hogy a kondi mit tud elviselni. A gyakorlatban meg rövid ideig (tüske) el tud viselni többet is, csak nem szereti és melegszik. (..és pukkan, ha túl sokat kapott a jóból). Én ezt úgy értelmezem, mint a "káros" energia hővé alakítását, ami - nekem - még mindig jobban tetszik, mintha ráengedném a drága elektronikára.
És szintén elméletileg a tárolt kapacitás nem függ a fesztől, a gyakorlatban meg de. A néveleges kapacitás a névleges fesz környékén van meg, lejjebb meg kevesebb: "Think of a capacitor as being a water tank. The capacitance represents the horizontal cross-sectional area, while the voltage represents the height of the water. If the cross sectional area is uniform, adding a fixed volume of water will increase the height by a fixed amount, regardless of how much water the tank holds. If the cross-sectional area varies with height, adding a fixed amount of water may increase the height by a variable amount."
Én a fentieket nagyjából úgy rakom össze, hogy a kondi besorolása (nyilván) legyen magasabb, mint az üzemi fesz, de csak annyival, ami mellett még éppen kibírja a vegzálást.
A "túlméretezés" nem feltétlen káros és a kondi túlélési esélyeit is növeli, de csökkenti a hatásfokot, a valóban használható kapacitást, ellenben növeli a reakcióidőt, és ezt nagyobb holt-súly mellett teszi.
Ha meg kisebb feszt képes elviselni, akkor alacsonyabban is "vág" nem? (Oké, nem vág, csak megpróbálja elfűteni...)Én a 1.5-ös szorzóhoz próbálok idomulni, mások a 2X-est tarják optimálisnak, ennél többet sehol nem láttam javasolni...
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
marciart11
aktív tag
válasz varadigabor #43604 üzenetére
-
AMDaZERG_1
senior tag
Nekem 5db akkum áll így, persze mindegyik külön csomagban svéd postával jöttek be. 08.07.2017 | Célországban feldolgozva
Azt gondoltam szabi alatt azért hozzám kerül...(#43626) Jackal2
Ne törd össze!
Igen beállítás problémákkal küzdök.[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #43617 üzenetére
+1 a QX7-re. Abba is rakható external RF modul, szóval azt is lehet bővítgetni. Én is ezért nem vettem Devo10-et meg 4 in 1 chipet, mert nem volt egyértelmű, hogy AFHDS2-t kezeli-e, de ezek szerint nem.
(#43619): bazz, akkor mégis tudja? Nem jó ez a sok információ Devo 7e, 7 csati? Na ez nekem alapból kevés lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz kriszbon #43610 üzenetére
2 éve ezt a párost használom, egyszer sem volt vele jelvesztésem. Lehet kifogtál egy selejtes vevőt, vagy kontaktos nálad valami.
Az X6B történetesen a legjobb Flysky vevő, a Flysky-FS-i6-tal meg hallottam már 1.5 km-ről
(#43618): ha Devo távot akarsz, akkor kezdj el nézni Devo-hoz való vevőket. Sajna az a baj, hogy az áruk is magasabb, és gondolom azért vettél Flysky-t mert számít a pénz. Ez utóbbi mentségére legyen mondva, hogy Whpgab-nak adtam el a Flysky FS-i6X-emet, együtt szoktunk repülni és neki is tökéletes a jele. Nem lehet hogy a karbon test takar bele az antennába és emiatt a gép elfordulásakor nincs jel?
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #43603 üzenetére
Majd jól összetörjük, ahogy kell A megszelídítés alatt mit értesz? A beállítást?
-
wazo
aktív tag
Sziasztok egy csomagom 9 napja dekkol célországban feldolgozva státuszban, postás azt mondta szerinte a reptéren dekkol. Lehet illetve érdemes megreklamalni? Hol? Köszönöm
acer liqid, sgs, sgs2, note, note2, sgs4, huawei p6, xiaomi mi3, lg g3, lumia 930, xiaomi mi4, redmi note 3 pro, redmi note 3pro (B20), redmi note 4 (B20)
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #43621 üzenetére
ugyan azzal az A7105-el megy csak újabb deviation kellett rá. Januárban még nigtlyfly al ment csak ma már valszeg az élesbe is kikerült.
"Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #43618 üzenetére
Esetleg Turnigy iA6C-t ki lehetne próbálni. Elég kicsi, de még 100m-nél nem mentem messzebb vele, j héten tervezem kihajtani.
@Peaceliker - hmm, ezt jó tudni. Kellett modult is cserélni, vagy a régi A7105-ös modul is tudja az új protokollt?
@Baku - "Nem kell csutkára tolni neki, meg össze-vissza rángatni a gimbalokat, és akkor nem kell hetente motort cserélni ..."
Ennyi erővel fel sem kell szálni, a polcon biztosan nem romlanak meg a motorok.
Nekem a Dromida Ominus 1200mAh akkuval a standard 700mAh helyett többet tudott, de a repidő végén csak vánszorgott mint a lajhár, a motorok meg hullottak mint a legyek. Nem érdemes túlterhelni a gépeket, pláne brushed vonalon.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Baku
aktív tag
válasz freezer922 #43605 üzenetére
Van itt olyan, aki 1200-as akksikat használ x5-be, és 12 perc körüli repidőt írt róla.
Én 750-essel elrepülök kb. 6-8 percet (kamerával / anélkül).
Nem árt pihentetni a motorokat pár percig akkucserék között, és jobb nem "agyonnyúzni" őket.
Ez a gép nem racer. Motor élettartamban meghálálja a nyugis, laza repkedést. Nem kell csutkára tolni neki, meg össze-vissza rángatni a gimbalokat, és akkor nem kell hetente motort cserélni ... -
Peaceliker
addikt
válasz kriszbon #43615 üzenetére
Tud, de csak plusz modullal, multoprotokol modullal meg kb mindent tud, de akkor már elég drága vt a táv, akkor már lehet inkább qx7 et vennék... Persze akkor még nincs vevőd. Ha low budget cucc kell akkor devo 7e+flysky modul+antenna, ez 20 alatt megvan és nekem jól bevált.
(#43617) Teréz Atya
idén január óta tudja A2-t is
én is olyannal repültem vele[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz Teréz Atya #43616 üzenetére
Gonoszkodunk kicsit?
Az a távolság is sokkal több mint amit ez a vacak tud, és talán még képet is kapnék egész a végéig.
De mint írtam nem akarom átépíteni az újabb gépemet, na meg mi lenne a V-tail géppel.
Nem is írtam hogy az RTH annál meg Hong Kong akart lenni a múltkor, felvette a magasságot és elindult ellenkező irányba(biztos utál).(#43617) Teréz Atya:
Az nem jó hír azért hogy nem támogatja.
Ha lehet megpróbálnám előbb a kicsit olcsóbb verziót, mint hogy távot cseréljek, ha ez a modul bejönne akkor inkább most csak azt vennék(galambok nem érdekelnek).Na meg az sem biztos hogy sokáig űzöm ezt a hobbit, mert én csak szerelek de nem repülök, kicsit kezd a kedvem elmenni az egésztől.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Teréz Atya #43616 üzenetére
Upsz, nem olvastam végig. A Devo 10-be modulokat lehet rakni, de csak a régi Flysky protokollt támogatják, ami nekünk semmire se jó.
Én iknkább hagynám a Devo vonalat és vennék egy Frsky Taranis Q7-et.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz varadigabor #43613 üzenetére
Hát friss nincs. Ezen a képen még jó állapotban vannak. Hátul meg vannak rendesen nyomva, a zsugorfólia szétesett, így ott letakartam őket átlátszóval. Akkukábel is javítva.
@kriszbon - az iRangeX Flysky, a Flysky iRangeX.
Az iA6B tud olyan 550m-t, 570-nél már szakadozik.[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz varadigabor #43613 üzenetére
Én tegnapelőtt csak kidobtam a teraszra a szemüvegemhez nemrég vásárolt 2000mA 3.7V-os aksiját mikor egy nagyot szellentett a töltőn.
Becsuktam az ajtót, mondom had szellőzzön az a vacak, erre nem felrobbant nekem(jó nagyot szólt). Kinéztem és látom hogy lángokban áll, de mire visszamentem a telefonért hogy csináljak videót az aksiról, már ki is égett, csak a végső stádiumot sikerült rögzíteni pár lángnyelvvel.(#43614) Peaceliker: A Falcon vázban nekem is az van.
Nem tudom, a youtube videók, hozzászólások alapján bejöhet ez a kütyü, de azért jó lenne ha valaki megerősítené ezt még, mert nem olcsó.
Eladnám én őket, ha úgy egyben elvinnék hogy tudjak venni másikat.
Őőő.. miért azt a távot lehet pároztatni Flysky vevőkkel is?[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz kriszbon #43610 üzenetére
én mondjuk pwm vevővel használtam ilyen távot, de 200m re fa mögött is szuper volt.
nem hiszem, hogy ilyen erősítő segít. Kezdésnek csináld meg az antenna hosszát az ia6b vevő antennája alapján sztem.
devo távok jók...add el mind, vegyél egy devo 10 et és öröm bódottá
"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
válasz Teréz Atya #43612 üzenetére
Küldj képet én félek hogy láng csóva lesz
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #43609 üzenetére
Ez az akku még vastagon használható. Ha látnátok a Dinogy-jaimat helyből elállna a lélegzetetek.
Oké, azokat már csak kapukerülgetésre használom, de oda jobb állapotú akkut használni luxus!
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #43609 üzenetére
Az a baj hogy van 6db 3s aksim és 2 db 4s. most már akkor eggyel kevesebb 4s....JJpro mondjuk 3s kell de v-tailre meg sokkal jobb volt a 4s szívás
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Nekem meg tele a hócipőm de nagyon, a Flysky x6B vevő és Flysky i6 táv párossal.
Ezek annyira nem passzolnak egymáshoz, hogy az már hihetetlen(pedig párat bevásároltam belőle).
A gyári antennavég hosszal(23mm) néha 100m-en belül is volt jelvesztés, tettem rá hosszabb végűt(30mm) valamit javult a helyzet, úgy 200m körül már szakadozott.
Tettem 5dBi antennát a távra, kb. maradt a távolság, talán kicsit nőtt.
Visszarövidítettem antenna végét 27.5mm-re(másik antenna alapján) a távolság nem változott, 200m után már elment a jel néha.
Most lerövidítettem 26mm-e mint amilyen hosszú a távvezérlő antennái, visszarakom a távba az eredeti antennát a másik mellé, próba majd holnap.
Ha úgy sem jó akkor nem tudom mit tehetnék még vele, mert újabb vevőket nem áll szándékomban venni.
Van egy iA6B vevőm, de ahhoz meg át kellene építeni a gépet, azt meg megint csak nem szeretném.
Lehet mérgembe beledobok egy [ilyen] kütyüt, ezzel már csak lenne elegendő távolságom.
Egyébként nem repülve teszteltem hanem gyalogolva, mert nincs kedvem ezeket a vackokat szerelgetni mert lepottyantak.Megjegyzem a sima iA6 vevővel ami a Falcon 210 vázban van, simán elkószáltam 300m távolságra, sőt még talán tovább is, na meg még az XK X251 is tudott 300+m-t.
A Walkera Devo7 távról meg ne is beszéljünk, mert az übereli ezeket a távolságokat rendesen.
Mod.: A vicces az egészben, hogy képet viszont kaptam még dupla távolságból is, mint amit ez a vacak páros tudott.
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz varadigabor #43608 üzenetére
háromcellást még tudsz belőle csinálni
Meghajlott, de visszagörbített propeller (nem látok rajta repedést) használható még alacsony magasságba kis fordulaton gyakorláshoz?[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz freezer922 #43605 üzenetére
Üdv a klubban. Brushed motorok üzemideje kb 2-5 óra.
De lehet akár több is, vagy kevesebb is
Érdemes két menet között pihentetni hogy kihüljön.
Aksibol vegyél ami belefér. Ha nagyobb a kapacitás akkor nehezebb is, ergo kevesebb az üzemidő, jobban terhelodik a motor. Nagyon nem érdemes elterni a gyáritól.--> http://dronearena.hu/ <--
-
cd334
tag
válasz varadigabor #43604 üzenetére
Hát ránézésre eléggé rosszul néz ki az az aksi. Cellafeszek rendben vannak? Ha megsérült az egyik cella és most még nem totálkáros később szép tüzijátékot tud okozni, ha tovább sérül. Nagyon figyelj erre oda.
-
freezer922
aktív tag
Hali!
Friss drónosként (illetve még nem, még szállítják a syma x5c-t), szeretnék kérdezni párat :x
Mennyire használódnak el maguktól egy ilyen olcsóbb eszköznél az alkatrészek? Gondolok itt pl. a motorra. Olcsó így rendelek 2-2 szettet pluszba, de amennyiben teszem azt én nem teszem fizikailag tönkre maguktól meddig bírják?
Illetve aksikról lenne egy kérdésem. Mivel alacsony a menetidő venni szeretnék egy 4-5 aksit + töltő hubot, és találtam egy ilyet Na már most az alap 500mAh-es aksihoz képest, illetve ahogy olvastam amik egyébként még vannak (600-750), ez eléggé eltér.
Most csak valami kínai sz@rra kell gondolni és csak ráírtak valamit, vagy esetleg ez tényleg valamennyivel nagyobb lenne?
Illetve ha szerintetek ezt hagyjam akkor mekkorát éri meg venni ami még belefér? -
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #43603 üzenetére
hagyjad a horizont, én 3-4 nap után áttértem az acrora és sokkal jobb
Aksimat behorpasztottam, ez gáz? Nem melegszik miközben töltöm és repült tovább vele, de meg nyugodnék ha megerősítenétek hogy nincs baja
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Seby Docky tesztelte az új Eachine Wizard X220S-t, az RTF-nek azért vannak bajai, még jó, hogy itt mindenki ARF-et fog venni
-
Teréz Atya
senior tag
válasz FingR86 #43600 üzenetére
A válaszom az h igen, a bal első fekete, CCW menetű csavaros. BTW a csavarokról és menetirányokról is van cikkem.
@twine - te jó ég, ezt a cikket kirakta az Index blogválogatásba anno, és megjelentek a nyelvtannácik és a csavarszakértők. A meghagyott kommentek alapján nem is tűnik vészesnek, de amiket kigyomláltam enyhén szólva gyomorforgatóak. Furcsa, az iNAV-os cikkeimbe egy IQ betyár sem mert beugatni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest