Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
somasz
Topikgazda
válasz choco01 #56796 üzenetére
Néha jó, néha nem, a forrasztások fáradnak el a vga chip és az alaplap közt általában. Reballozás segíthet, de nem borítanám bele a pénzem a helyedben, újra el fog szaródni fél éven belül.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
dellfanboy
őstag
válasz choco01 #54292 üzenetére
igazsag szerint en kulfoldon elek is bementem az elso laptop boltba.. de aszem ok az utangyartottat kinabol rendeltek de hogy pontosan honnan az jo kerdes. mindenesetre megvettem az origin-t a helyi DELL markakereskedesbol es az fasza
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
SzaboZE
addikt
válasz choco01 #30354 üzenetére
Dell lapiknál biztosan Nem azért találták ki a bios jelszót, hogy aztán egy jumperrel ki lehessen lőni. Lopás és adatvédelem a célja. Szóval abból az E4300-ból sem fog csak úgy kiesni a jelszó, erre kell készülni.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Handball94
aktív tag
válasz choco01 #30221 üzenetére
Le van telepítve nekem is a Dell QuickSet a Dell 5521-esemre, viszont csak annyit tudok szabályozni, hogy:
"Ez a mód az akkumulátor élettartamának maximálisra növelésére érdekében használandó. Az akkumulátor csak 50% és 100% között tölt."Illetve van még egy benne:
Hosszú élettartam mód,
"Használja ezt az üzemmódot, hogy megóvja az akkumulátort a gyakori töltés-lemerülés ciklustól. Az akkumulátor csak 88% és 100% között tölt."Viszont nekem valami olyasmire lenne szükségem, hogy csak pl 40%-ig töltse fel, ezt valahogyan el tudnám érni?
-
-
kiskaktusz
addikt
válasz choco01 #29787 üzenetére
Igen, a dell garanciája ezért jó, hogy belenyúlhatsz magad is, persze a szétbarmolásra nem vállalnak garanciát, viszont nem kell egy ram bővítésért a szervizhez rohangálni. A samsungnál pl ha csak megkarcolódik a fekete festék a csavaron a csavarhúzó miatt, már buktad a garit.
Szóval szerelgetheted a géped, de csak óvatosan. Ha nem vagy jártas benne, inkább vidd el egy céghez.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
-
kiskaktusz
addikt
válasz choco01 #29778 üzenetére
Ha linux alatt tudsz dl lemezt írni, akkor nyilvánvalóan nem hardveres a gond. A dell csak hardveres gondokra ad garanciát, a szoftverproblémákra nem. Keress más szoftvert, ami tud írni dl lemezt és próbáld meg azzal. Ha nem, akkor linux alól írd ezeket, de ha így beállítasz egy szervizbe, csak egy 180 fokos fordulatot ajánlanak hazafele, mert nincs vele gond hardveresen.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
DNReNTi
őstag
válasz choco01 #29648 üzenetére
Van értelme ha szükség van rá. Egyébként szvsz jobb a békesség. Jó informatikus nem nyúl ahhoz ami működik. Ha pl valami új hardver miatt szükség van rá akkor hajrá. Szerintem vissza is lehet cserélni, bár teljesen felesleges.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Patrick76496
őstag
válasz choco01 #29458 üzenetére
Mivel nincs mire mentést készítenem, ezért a Win7-re raktam fel, a Windows.old mappát pedig kitöröltem, miután kimentettem róla a számomra fontos adatokat. Igazából még egyszer sem volt formázva, az első telepítés óta, lehet ez lehet a baj? Az asztalin viszont formáztam az adott partíciót, és villámgyorsan starol. Mondjuk az alapból 2x olyan gyorsan is indult a laposhoz képest.
[ Szerkesztve ]
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
Zoleee89
aktív tag
válasz choco01 #29392 üzenetére
Nekem email-ra válaszoltak bár nem valami udvariasan az tény, és állításuk szerintem többször is kerestek telefonon, amiről én nem kaptam semmilyen jelzést/értesítést sem
Ma vissza utalták a teljes vásárlási összeget a számlámra, most már csak keresnem kell egy jó napot amikor felutazom Pestre iPonba megvásárolni a gépet -
mghltm
addikt
válasz choco01 #28954 üzenetére
egy kozelito erteket kapsz, ha kihuzod a tapkabelt es csak akkurol megy a geped. az aida energiagazdalkodas reszet nezd meg. a valos fogyasztas ennel tobb ( ac/dc adapter hatasfoka + az aida is teved valamennyit )
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Dhampir
félisten
válasz choco01 #28927 üzenetére
Azt a programot nem ismerem. Én Kiwi Linuxot szoktam használni, akár live rendszerként is, ez tulajdonképpen egy Ubuntu, csak pár codec már hozzá van adva, és alapból nem a Unity környezetet tartalmazza. Viszont úgy tudom, hogy a Kiwi Linux Wubival nem telepíthető, és csak 32-bites kiadásban létezik.
Amikor Windowsra tettem rá, akkor pendriveról bootoltam be, és miután meggyőződtem arról, hogy nekem az a Linux megfelelő lesz, mert csont nélkül kezeli a hardvert, akkor Linuxból indítottam el a telepítést.
Komolyabb eszközöket tartalmazó live Linuxos CD-kről ITT olvashatsz bemutató leírásokat.
-
gilfoyle
őstag
válasz choco01 #28918 üzenetére
Vagy miért nem jó a VirtualBox? Itt meg tudsz osztani mappákat, amiket mindkét rendszer lát.
Ubuntu 12.10-et használok, virtuális gépen van win mert kell exceleket makróznom. Teljesen használható így.Régebben az EASEUS Partition managerrel szoktam átméretezni a partíciót, létrehozni az újat és arra mehet a linux.
-
SzaboZE
addikt
válasz choco01 #28786 üzenetére
100 fokig ne parázz Amúgy is van hővédelem a prociban és lelövi a gépet, ha túlmelegedne. Elképzelhető, hogy egy porcica megakasztotta a ventilapátot, ezt már nem tudjuk meg, mert nem vártad ki a teszt végét (hogy lekapcsol-e a gép vagy sem).
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
-
-
huszi.gyb
senior tag
válasz choco01 #28367 üzenetére
Helló!
Igen. Én is azt csináltam, most telepítettem újra az N5110-esem. Amúgy a VGA-s kérdésre...
Eddig (1,5 év) én is szívtam ilyenekkel... szaggatott, akadt, és 2,5-ös élményindexe volt...Aztán most, hogy újratelepítettem, más sorrendben raktam fel a drivereket, és jó lett
Bios, Intel, Gt525 így jöttek sorba. Nekem ez segített, sok sikert!
www.dongosofor.hu
-
sdombi
tag
válasz choco01 #28362 üzenetére
technikailag minden kérdésedre megvan a válasz a fórumban, csak a 7520 vga-járól alig egy hete volt szó, mondjuk látom a write only itt is nyert a keresés helyett.... tessék....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest